Съдът: ЦИК няма право на преценка, да осигури машините

При противоречие с разпоредба от закона съдът е длъжен да отмени решението на ЦИК. Той не може да изследва дали законовите разпоредби са изпълними.

Обратно в новината

Коментари - Съдът: ЦИК няма право на преценка, да осигури машините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скупи рсдакторе, най-добре да ме изтриеш, ти си майстор наз това- не ти ли се струва, че работата по маш. гласуване ще я свършат обикн. компютър, кАсов апарат и принтер. при софтуер, защитен с добър софтуер. Питай някой начинаещ програмист. Поне няма да бъдат откраднати милони

ЦИК е част от миналата изпълнителна власт,на Борисов, и типично за всичко мутренско продължава да нарушава закона и да го тълкува във вреда на народа. 90% от членовете на ЦИК са юристи. Защо само те не разбраха какво е имал предвид законодателя в чл.206 от Изборния кодекс? Какъв интерес имат от това? Прокуратурата трябва да се самосезира. Мислете за кого гласувате на 26.3.....

да свика извънредно заседание на Народното събрание, за да се промени изискването за машинно гласуване в закона. Тогава опасността служебното правителство да управлява още шест месеца ще отпадне, а спестените 20-30 милиона ще послужат за благородни каузи. Един час заседание на Народното събрание струвал 3000 лева. Да ги изхарчим и да спестим милиони ...

не знам по какви критерии наречен професор, май Константинов се казва, вещ по тези въпроси и винаги готов да реши каквито и да са проблеми с гласоподаването. Намерете го, печелившата карта е в джоба му. Много хора щяха да станат професори, но такива като този поплювко не им позволиха, твърде яко лизаха смрадливи задници.

Май ако законите ги пишеха математици, вместо юристи, нямаше да е такава тотална бъркотия в правната система на България. А ако програмистите спретнат една програма да върши работата на съдиите, които и без това съдят формално, а не по съвест, сигурно ще се отървеме от доста проблеми. Иначе, по отношение на машинното гласуване, всичките замесени чиновници и юристи са я свършили като кучето на нивата.

Така Герджиков може да стане премиерът с най- дългия мандат. Докато упражнят всички съдебни процедури.

Да произведат по тип пишеща машина от старите. ;) Лошото е, че пак тук ще хвърлят пари и накрая няма да има нищо.

цик от джоба си ли ще плати машинариите или ПАК българите ще плащат прищевки??Тия в съда си осигуриха увеличение на заплатите и не им пука че деца умират поради липса на пари за лечение защото май за тях това не е важно

gonzales

тия в съда прилагат закона. а той е да има машини във всички секции. кой е приел закона ? ... е той е виновен. ЦИК искаха да минат метър , но явно не успяха. от друга страна закона не е от вчера , а от преди 3 год. за този период ЦИК, МИК , КВИК и др. трябваше да се подготвят за предстоящите избори. тук вина имат други хрантутници. и да , пак ние ще плащаме както е било и до сега. ако не правехме избори през 2-3 год. до сега да бяхме "избили" тези 20 млн. необходими за машините.

Зорът на тези активисти е да намалят невалидните бюлетини, защото все пак с всеки невалиден глас губят по 11 лв. Машинното гласуване изключва възможността за невалиден вот.

Пълен т*шак е машинното гласуване, когато пак се пуска бележката в урната, а леля Пена брои после, както и баба Гина и бай мангал си гласуват с хартиена бюлетина. Те не се справят с 3 елементарни контроли на протоколите само от хартиените бюлетини, а смятайте какво ще стане с машинно и обикновено гласуване ... манджа с грозде. Да въвеждат дистанционното гласуване онлайн и тогава ще гласувам. А какво стана с активната регистрация и премахване на мъртвите души, че не разбрах?

съда разпореди - ПОВТОРНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ГЛАСУВАНЕТО с МАШИНИТЕ.. И хоп - в първите още секции се оказа, ча за ТРЪМП ГЛАСОВЕТЕ СА ПОВЕЧЕ от вписаните в протоколите.. И повторното преброяване тихомълком бе прекратено.. В другите ДВА ЩАТА - ПЕНСИЛВАНИЯ И МИЧИГАН дори и не го започнаха, като видяха, как и кой е МАНИПУЛИРАЛ ИЗБОРИТЕ.. С МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ОТ ПОНЕ ПОЛОВИН ВЕК.. И за ваше сведение - в САЩ фирмите произвеждащи и поддържащи машини а гласуване са ФАЛИРАЛИ..

Хайде хвърлете на вятъра 22 милиона за машини, когато с един милион можеше да се осигури дистанционното гласуване с компютри.

Se taia

Ама не им стиска да направят дистанционно гласуване, щото после резултатите ще са ясни :)

ОЗАДАЧЕН ша си пребъдеш, чадо безпросветно.. Та откога - МАРТИН ЕВАНДЖЕЛИСТАТА, ГЪЗЪТ ЗНАМЕ, ТРАЙЧО са "в поредната схема на бесепедепесе кадрите".. Ма много сте се замъглили по възпитаниците на ВДЪРШЕЦКОТО ПОМОЩНО УЧИБИЩЕ ПО ПРАВО, бе джанъм..ФИДОСОВИЦА и КИРИЛОВИЯ само ви духат в очите, ама на вас все БСП-ДПС ви са привижда.. Кой писа закон за мажоритарните избори - КИРИЛОВИЯ? Заложил ли е в него МАШИННО ГЛАСУВАНЕ?? Кога се прие бюджета за 2017-та? Кат писа закончето си КИРИЛОВИЯ, ЧУ ЛИ ГО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА ДА ИСКА ОТ ГОРАНЧО ДА СЕ ВПИШАТ В БЮДЖЕТА 20 МИЛИОНА ЗА МАШИНИ??? НЕ, Ама сега ЦИК ВИ Е ВИНОВНА..

ЦИК имаше достатъчно време да реши въпроса, но големите заплати и бонуси, които получават са им замъглили мозъците! Законът е от 2013гг., къде дремеха до сега! Като не решат въпроса, да си ходят, и без това са много и нищо не вършат,, само слугуват на управляващите! Същото се случи и с многото сигнали за нарушения при изборите-нищо! Спомнете си за чувалите с бюлетини и т.н. С референдума какви ли не врътки правиха за да не бъде задължителен! Да се махат!

КВО ПРАЙМ??? Я ни обясни бе, ЗНАЕЩИ.. Да те видим колко знаеш.. Представи си, че ЦИК си хвърли сега оставката, както им я поиска ЕВАНДЖЕЛИСТАТА..

Тъпчо, ЦИК няма парите за машините, нито имат право да ги поръчват. Като не знаете, не говорете глупости. А Раданчо ще лапне едни милиони, щото някой ще лапне останалите за машините, а ние ще им платим 30-50 милиона за да се облажат. Явно обаче народа пак е тъп и сляп и пак нищо не разбра как го наебаха.

Ти наистина си тъп и сляп, след като смяташ, че законите може да не се спазват.

това е поредната изданка на лицемерното управление досега на герб. Те самите не са искали това машинно гласуванее да станее окончателно и да се променят изборните правила с признаването на референдума. Избягаха ккато страхливци , както оставка след президенските избори . Май бойко сам еднолично е решавал всичко досега в това упраление!? Срам и позор от такива. Дано този път, избирателите дане гласуват пак за тях.....

Бре, ей сега настана паника в . . . . . .путинските хакери, ще трябва да се осигурят и 12500 човека - хакери , да манипулират вота . . . . .ужас . . . .няма време . . . .

МЪЛЧИ АКО НЕ РАЗБИРАШ: - Да не мислиш, че Фолкваген за всеки автомобил поотделно са манипулирали софтуерът му за еко норми? - Само един коефициент трябва да се сложи в софтуера на правилното място и говото...

Ами той един от шефовете на ЦИК от ГЕРБ бе? Баси потния ур му вкараха в устата.

gonzales

ти от коя партия искаш да са ? - от БКП ли ?

аман с тия машини бе -там всичко може да се манипулира със софтуера а с книжните бюлетини не може -и слез време пък може да се направи справка ако се наложи -аман от тия искания -тия от дясно бяха симпатични но никой вече няма да гласува за вас защото сте неадекватни като слави трифонов

Няма невъзможни неща... утре съдът да се произнесе също толкова бързо и категорично относно заложените в конституцията безплатно здравеопазване и образование!!!

тия машини?

извършва администратирно нарушение и прокуратурата може да ги съди...

gonzales

могат да се оспорят изборите и да се обяват за невалидни. ЦИК ще си изтрие ръцете като обяви поръчка за машините , но не по тяхна причина те не се произведат и не се приведат в готовност.

И това означава,че служебното правителство ще управлява още шест месеца?!Дали това е поредната схема на бесепедепесе кадрите за опоскване на резервите и активите на България които Борисовото правителство понатрупа?В посока ,,братска"за тях и душманска за нас Русия?

Най-накрая ще се отворят места за машинисти!