С "хубаво месо и малко пиене" дядо Стефан стигна 103 г.

Господ ми дава още години и съм му благодарен за това, казва силистренецът

Обратно в новината

Коментари - С "хубаво месо и малко пиене" дядо Стефан стигна 103 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И бая комунизъм... да не забравяме.

Защо ли пък в щатите и Европа хората страдат от диабет и остеопороза, явно не им е хубаво месото. Ние имаме най хубавото месо и мляко. България над всичко. А дядича защо не каже че си е пушим айкос и гло, за да знаем колко е хубаво?

Не ядете достатъчно хубаво месо! България има най ниска продължителност на живота, на база на поколенията до момента. Яжте повече меси мляко и сирене!!! Моля ви.

Възрастните в БГ са най-здравите, положителни, трудоспособна хора, като цяло изглеждат много добре. Защото са се храни ли цял живот с полезни хляб, сирене, мляко и месо и въобще не обичат да пият и пушат.

ДА СИ ИЗКАРА БОЯ ОТ ВЕГАНИТЕ , НО Е МНОГО ВЕТРОВИТО И НЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ ДО СИЛИСТРА , ГОРКИТЕ !

Да е жив и здрав още дълги, дълги години!

веднага почвате с изводите брей тъпа рабптническа класа и това си е. Я прегледайте интервюта с други дълголетници да видите, че всеки казва различна "рецепта" за дълголетие - било по малко стрес било по малко ракия всяка вечер и не знам си какви още бабини деветинини. Каквото и да се прави дълголетниците са процент от населението и без значение останалите фактори винаги във всяко общество има по няколко такива. Няма рецепта за дълголетие, а средата в България е толкова отровна, че няма как да се създадат дълголетници. Тоя дедко е живял в спокойни времена, без производства, без коли, без интетнет и микровълнови лъчения, без зависимости от модни тенденции и суета, в сравнително рядко населени градове и добре уредени села. Това е причината, а не някакво месо или нещо си друго.

Хубавото месо днес трудно се намира и е скъпо, но не е невъзможно да се осигури, а и е нужно малко... с хубавото пиене е по-лесно - има хубави домашни вина, друго пиене не е нужно. Но ценности и спокойствие да се намери е най-трудно и затова дълголетието не е гарантирано, но пък нека бъде каквото там горе е писано. Пожелавам ви спокойни празнични дни! Наздраве с чаша червмено вино!

За 1 дядо стефан на 100 - 1000 други умират преди да навършат 60...

На многая лета дядо Стефане! Още 103г. да живееш!

Иди гледай животни в некое добруджанско село и нема да имаш грижи с хубавото месо. Ако не друго, там поне няма някаква вредна промишленост и всичко, което се ражда и отглежда е доста чисто и полезно за здравето. А понеже ням много коли и въздухът е чист.

Сега на 103, значи нейде към 1915 е роден, нали? Значи към 25-30 годишен е преживял ВСВ. Значииии, спокоен живот викаш, охолен, без сътресения. А бе, идилия. Ама ти нали не си от работническата класа, за теб най-вредното нещо е модата.

Човекът е имал и късмет, пенсионер е от 1970 г. , т.е. на възраст 55 год. Днес щеше да му се наложи да работи най-малко до 65 години. След някоя и друга година хората ще се радват да се пенсионират на 70 години. Дано да намират хубаво месо и пиене.

Да е жив и здрав! ДНК му е майката. Чърчил се е съдрал от пиене и пушене и го е докарал малко по-малко от дядото.

Абе, каквото реши Господ, дядо Стефане. Другото е от лукаваго. Жив и здрав- да илядиш!

Дедо Стефане, да си жив и здрав още толкова години! Ще попилееш веганите бре човек.

Давай дядо Стефане!!! Още 50-тина именни дни поне!!! Да си жив и здрав и да харчиш още пенсията си та да не хрантутим цигани!!! малко да те развеселим: "Журналист към столетник: Сигурно не пиехте и не пушехте? Столетникът: Пиех, пушех, булки таковах. От нищо не се лиших. Просто от 72 години съм вдовец."

Много мъдрост има в думите на дядо Стефан.. Да е жив и здрав и да радва близки и роднини... Иначе дълголетието е грубо казано 80 % ДНК, 10% храна и още толкова здравословен начин на живот. Така, че мъдростта в думите на дядо Стефан е как да направим така, че да удължим продължителността на живота си извън генетично зададените му граници... Относно един коментар по-долу за Чърчил ако беше живял по-здравсловно не щеше да искара 92, но поне 100-102г.... Така, че не всичко може да се обясни с нашите гени само...

Веганите да ми ядат КУ*А!

Рецептата за дълголетие е проста: добри гени; чист въздух; чиста вода; прясна и разнообразна храна; много движение и...щипка непукизъм.

Всичко е така с изключение на 'разнообразна храна'. Повечето дълголетници се хранят всякак, но не особено разнообразно.

А дебилите днес купуват и рупат храна за канарчета и ходят на йога. Възвишени, ти да видиш.

е колко време ще изкара на тоя свят, един ден живот струва повече от всичкото злато на земята