Путин изключи турските ВВС да не са разпознали руския Су-24

Путин не вярва турските ВВС да не са разпознали руския самолет и препоръча Турция да "научи" за нелегалните доставки на петрол. Срещата с Ердоган е под въпрос.

Обратно в новината

Коментари - Путин изключи турските ВВС да не са разпознали руския Су-24 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Товарищ Капутин, а какво прави руският самолет над Турция? При това многократно??????? Прекарайте ги пак отгоре и ще има още окапали като изгнили круши.

Е НЯМА КАК да не могат да разпознаят самолета турските пилоти , те са много добре запознати с това как изглеждат и какви опознавателни знаци имат по тях! Това е повече от невероятно!

Да не са били слепи или използуват детски радарчета, та да не разберат, че е руски... а да те терористите нямат самолети, но може някой да е литнал- ей така.... голям смях в залата, това си е гавра със "съюзник"- русия например!

И какво като са руски? С някакво право да летят без разрешение над Турция ли са?

Има си хас да не са го познали, че е "савецки". Нали от един месец руснаци и американци работят по договорената процедура за избягване на инциденти във въздуха. Американците са координатори на коалицията, която е създадена около тях за борба с ИД. А Турция нали и тя е част от тази коалиция, значи е имала координатите на полета на бомбардировача. И го е чакала на гюме! Това е с фесовете прошка не бива!

Да бе. Това да не ти е игра на ракетки в селския ти двор.

Я па да е изключил да не са го разпознали? Ами като си изключват транспондерите (за което Путин едва ли не знае), как ще го разпознаеш дали е руски бе? Трябва с бинокъл да гледат ли? Ако е много далече и виждат една точка само?

Гафът на Ердоган неочаквано откри добри възможности пред българското земеделие, хранителна промишленост и туризма. За да се реализират тези възможности са необходими основно две неща: първо онова недоразумение в президенсткият стол да не си отваря устата и второ Б.Борисов да покаже какво е научил от бай Тошо.

А , бе то всеки е прав за себе си . Рашките бомбардират тюркски племена ,определяйки ги за терористи. Турците ги пазят .А турците пък требят кюрди , които рашките ще въоръжават за напред . А за нас си е е....ло м....та ! Нищо хубаво не ни чака в тия времена .

Дано срещата на лидерите да се състои, или поне на ниво министри (МВнР). Иначе пушилката може да стане опасен огън.

А дали е имало разпознавателни знаци,щото рашите не ги обичат тези знаци,уж че са те,а може и да не са,нито в Крим,нито в Източна Украйна!Абе този пилот толкова е бил неподготвен ,че да не различи граница и да не чуе предупрежденията,баси скапаняците!И колко пъти единствено те трябва да нарушават въздушните пространства на чужди държави,все неразбрали и невидели,а номера е да държат в напрежение съседните държави, не друго,а за тях няма норми,или че не ги интересуват,а като няма норми,няма и доверие!

Тия турци се взеха за много умни бе.... как можаха такова тъпо извинение да измислят...." те не разпознали руския самолет и затова ги атакували". Те там самолети летят ей така- всеки трети терорист лети на бомбардировач- нали така бе Едрогане-тъпако? При положение, че е забранена зона за полети следователно само коалиционните "партньори" облитат и бомбардират, а чалмите решили да пострелят ей така... да видят какво ще стане и то пък точно руски самолет? що не удариха някой американски.... а да, защото американците им дърпат кончетата, а пък те са безмозъчни същества!!!

Един стар самолет и един загинал пилот е цената която Русия се наложи да плати, за да СЛОЖИ РЪКА на сирийското въздушно пространство. ================== "Според турските медии: Русия има пръст в свалянето на разузнавателния самолет!" - 25 юни 2012 Според материали от турските медии Русия има пръст в свалянето на разузнавателния самолет! Тази новина гръмна в неделя привечер. За това намекна и журналистът Тома Томов по българската Нова телевизия. В турските форуми потребителите пишат, че е твърде възможно стрелба от руски кораб намиращ се в близост до сирийската граница да е свалила турският разузнавателен самолет. ================= Така резултата вече е равен, F 4 = Су 24.

Tyrskite piloti mnogo negramotni-da im se otneme razre6itelnoto. Kato ne poznavat samoletite ytre moje da strelqt po svoi.

Не защитавайте, тези с късата цев, защото утра като дойдат, по къщите ви, друга песен ще пеете. Ердоган е лидер на ислямистка партия, не забравяйте, няма по тъпо нещо на света от радикален ислямист, бомбандират го той крещи Алах е велик, той бомбандира пак крещи Алах е велик???? Това е все едно да викаш Ура когато атакуваш и да викаш пак Ура когато те бомбандират, те радват ли се , че ги атакуват не става ясно!!!!

Брей,дай сега да се плашим,голям загубеняк!Никой няма да дойде,но с такива мурзилки като тебе,дето сте се навели,и се излагате,и защитавате руски агресори,нищо не е случайно и на кой проправяте път!!

Путин защо не взема да се оттегли от конфликта. Може да си прибере и Асадчо. Та тогава резаците да резнат Европата. Познайте, кои ще са първи, най-тъпото племе на света.

Не знам за какво са ти написали минуса. Явно много хора живеят във виртуалното пространство, закърмени с любов към ИД и Турция.

ДА БИ МИРНО СЕДЕЛИ НЕ БИ ЧУДО ВИДЕЛИ

Хан и туркофил? Някак хич не се вързва, ама ти си знаеш.

Нали Ердоган твъди че не знаел че самолета е руски? Ми тогава турските радарни оператори са или най-некадърните в света..Или си вършат работата с ръцете в ГЪЗА!!! Защото на радарната снимка беше показан целия път на самолета..От излитането му от базата в Латакия до свалянето му от турските изтребители над Сирия!!! А не над Турция!!!! И как така Турските меди 5 минути след като бе свален самолета обявиха че е руски Су-24....И Ердоган сам го обяви на всеослушание че е свали руски самолет..А после два дена по късно казва: Ама АЗ НЕ ЗНАЕХ ЧЕ Е РУСКИ САМОЛЕТ!!!! НО ПАК ЩЕ ГИ СВАЛЯМ РУСКИТЕ САМОЛЕТИ А?! БСИ МАЛОУМНАТА МАЙМУНА Е ТОЯ АНАДОСЛКИ НЕРЕЗ!!!!! И СЕ ОПИТВА ДА НИ ПРАВИ НА МАЙМУНИ И НАС, ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА!!!!

Такааа, да видим равносметката три дни след "инцидента": Зоната на инцидента е превърната в лунен пейзаж с локвички разтопено стъкло. Всички брадати индивиди групово се представиха на Аллах. Убит е при ракетен удар генерал Рашид Багдаш - координатор на операцията по свалянето на руския самолет. При въздушните удари е опечен Алпаслан Челик - копелето което ръководеше разстрела на руския пилот. Сирийската армия напълно контролира границата с Турция в района.Руснаците разбомбиха цистерните за превоз на нефт към Турция както и конвоите с оръжие в обратна посока. Доставките на оръжие за ИД са прекъснати напълно. Русия раздава правосъдие!!Това е...

Доста глупави запалянковски лъжи. И какво правят руснаци на турската граница, където няма ИДИЛ или рускоезични?

Слушай какво ще ти кажа-ПРЕСТАНЕТЕ.НИЕ С д-р МЕН. сме го решили.Като дойде на власт др.МЕДВЕДЕВ на власт РУСИЯ ПОДПИСВА договор с ИД. Е тогава представяш ли си на света ще му се .бе мамата а и баща му ще разбере.АЗ го знам кой е ама няма да ви кажа че може да се уплашите.ТА ТИХО ЗА СЕГА снишится.

След като 50г. НАТО не е свалил руски боен самолет и обратното е имало защо! Поне за това да се бяха замислили, а не юруш с емоциите напред.

Освен, разбира се, ако не е било хладнокръвен, дълъг и добре обмислен акт. Но тогава и тези последици е трябвало да бъдат предвидени.

EЙ ЧЕРВЕНО- ДУПЕСТИ-маймуни.ПИСНА МИ ОТ ВАС ЧИИ УЙ ТЪРСЯТ-СССР първите ни съюзници СЕГА русия У СИРИЯ СТИГА ВЕЧЕ

Не се нервирай на тия селски примати от атака.....те дори българския не знаят добре и цял живот са били само на ченгеджийска служба и сега им е кофти,че никой не ги брои за хора...те и за това сами не смеят да ходят никъде,че може да им се случи случка

Само ти ли не разбра , че са извикани от Асад и правителството на Сирия , други извикани няма.

Ердоган сущо може да изключи, че руските ВВС не са знаели, че навлизат в турското пространство, нали, Вовинка? Обосралис.

Винаги!....готов

Я сега малко да поговорим с факти, а не така както са ни казали от нечия господарска централа! Турция досега се снабдяваше с руски газ по два газопровода, като потреблението и беше на това след Германия. Путин ако врътне кранчето, турската икономика ще трябва да работи на кюмюр! Защото нито Набуко, нито Tanap, ги има построени. Та кой е най- губещия? Да не говорим, че Турция зависи на 90% от руските метали и дървесина. За туризма няма да го споменаваме. А Eрдоган си заминава, направиха му номер както неговите военни, така и Щатите, защото Реджеп стана много влиятелен и претенциозен, повярва си, че е велик политик, едва ли не Султан, а това пречи на Великите сили. Следват избори, които той ще загуби и хоп - Русия и САЩ си поделят Близкия изток като сфери на влияние на цената на един самолет и живота на руския пилот. Ердоган усеща какво му готвят и се върти на инат, но няма вече, наигра се в голямата политика и ще си ходи. А наш Винету като се връща от Китай да кацне в Москва и да помоли Путин да върне Южния поток! Няма по-удобен момент. Но мечтии..... Нали трябва първо да пита шефа зад океана. А той ще каже: No! Ех, защо нямаме Орбан за премиер.....

Ами Русия как ще кара без турските пари?? На кюмюр?

Те от сега ги приучват да карат на газ и нафта а за мезе по някой калашник

бутнахме го падна . и друг ще бутнем ако намине тъдява .магучи сте само на лаф !

Поживем-увидим!

БРАТУШКИТЕ НАРЕД ....А ВИЕ ЩЕ ИМА ДА ПАДАТЕ КАТ РЕЗАНИ ФЕСОВЕ:) ИЗОБЩО ЩЕ ИМА ПЪРЛЕНИ ПОТУРИ И ЧАЛМИ С КОЗИ БРАДИ :)

ще , ще , ще , ЩЕЕЕЕЕ ! кога бе ? в турция чалми не носи никой , а в русия са с ушанки и забрадки !

Ибрахимчо ибричийски, запомни едно ИЗХОДА НЕ Е ВХОД, ВИНАГИ ЩЕ СИ СЕДИШ ВЪРХУ ИЗХОДА, КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧИТЕ ОТ ТАМ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ НЕ СТАВА!!!

Прав си Путин!Не вярвай на Турция.Нали все пак тя си защитава вероподобните.Ами и изказването на нашия председател на ДПС-уж се пише за българин, а как защитава действията на Ердоган! Путин,продължавай все така-Русия е най-великата страна!

Сега остава синът на летеца от парашута да са напрай на Ал. Матросов пред """ Меджилиса"".. в стил Айфелова кула и ..да видим как "героя" Давутчо ша бий у гърдите!

Много лош език? Еврогейци? Вие давате ли си сметка, че още повече хора започват да ви мразят? помислете за поведението си! Защото с този език отивате на кино!

На кой филм? "Време разделно"? P.S Откога трябва да си русофил,за да мразиш читаците?!!

Казвам ви какво се случва, но вие си циклите! Настроенията срещу Русия се увеличават пропорционално на вулгарния и омразен език, който използвате. Дори хора аполитични, започват да не ви харесват. Това, че се сугистирате взаимно колко сте готини и прави и какви изчадия са всички други, направо ви разсипва. Имайте пред вид, че не моце да слагате Българите встрани от Европа и до Русия. Българите са Европейски народ, нито сме викинги, нито сме монголи, камо ли славяни. Българите са по- скоро средиземноморци от поне 800 години. Ние нямаме чертите на руснаците, те не са ни братя. Нашите братя живеят около средиземно море в Европа, гърци, италианци и т.н. Това го доказва ДНК-то ни. Така, че си направете добре сметка. Ние с Руснаците не сме братя, нито са ни освобождавали, нито са ни помагали. Води ли са си тяхната политика, зашитавали са си техните интереси.

Не си ли позволява много този турски гражданин? Добре че се намери поне един човек в света, който да му се противопостави!

Видях ги завчера така наречените туркмени от "умерената" опозиция..Ми те бяха всичко друго но не и умерени! Стреляха по безпомощен човек във въздуха.. После в клипа на туба, дори съжаляваха, че са убили пилота...А не са го хванали жив за да го запалят с бензин..Ммм..даммм..С такава умерена опозиция, нямаш нужда от главорезите на ИДИЛ!!! Но поне едно радва. Че където беше туркменската умерена опозиция , вече я няма... Цялата в пълен състав е при Алллах..Руснаците превърнаха целия раион контролиран от терористите в лунен пейзаж..След 8 часова бомбардировка с обемнодетонииращи ракети, снаряди, Буратино, Град и касетъчни боеперипаси..От туркменските главорези само остана само лош спомен в историята:) Отлична работа Владими Путин!

Ми вие ги бомардирайте щото Асад не им се кефи още малко и ще си имате приятели за цял живот. САЩ как създадоха ИД според тебе?

Не знаеш какво говориш..САЩ създадоха ИДИЛ със определена цел.. Както и Ал Кайда преди това..В случая с Ал Кайда бе да се борят със СССР....Дори ИДИЛ почти успяха да свършат работата за която бяха създадени..ИДИЛ имаше само една цел..Да свали законното СВЕТСКО правителство на башар Асад ..След което ИДИЛ щеше да бъде изметен от американската армия бореща се срещу световния тероризъмм...И Сирия щеше да е протекторат на САЩ..Това бе целта..както и да няма Русия военоморски бзи в Средиземно море...

Той в самолета не беше безпомощен като убиваше деца на земята нали?? Като убиец заслужава смърт!!

В женевските споразумения друго пише. Ама тях умни хора са ги съставяли, не неграмотни простестъри.

Какви деца ? Тези дето режат главите на мирните хора ли? Или тези които прекарват петрола на ИДИЛ към борсите на Ердоган а? Изобщо чувате ли се какви глупости пишете вие европротестърите? Изобщо мислите ли, че някой ви вярва на глупостите?

Малко бъркаш. "Ураган" и авиация работеха. Не че не е достаточно да изпепелят района. Един генерал от "умерените", турски гражданин, между другото, поел към перманентно девствените мацки, покрай останалата ислямистка сган.

Имаше и Буратино....Но той биеше по определени точки..И Град имаше по хълмовете.

САМО СЕ ОБЯСНЯВА, КАТО УЧЕНИЧКА! НА ТИ "ВЕЧНА ДРУЖБА" С ФЕСОВЕТЕ! ....ТЪПАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Само главна буква .А . ли успя да изучиш?

ха ха ха ... разкърти ме!...

Но ме кефи че вчера някакви недоизсрани еврофекали ми обясняваха, че в Сирия нямало да има никакъв С-400:) Това били руски измишльотини!! И руснаците много се страхували от гнева на Тити Ердоган малката цицка:) Але! Ебланите Еврокончити!! Има ли С-400 в Сирия бре посерковци еврогейски!! ИМА!!! Дори в НЕТА ИМА КЛИПЧЕ КАК ГИ РАЗТОВАРВАТ И СЛАГАТ НА ПОЗИЦИЯ ДА СВАЛЯТ ТУРСКИТЕ КРАВАРСКИ ЩАЙГИ Ф-16!! ПОСРАХ ЛИ СЕ ТУРЦИТЕ И НЕ ЛЕТЯТ ЛИ ВЕЧЕ НАД СИРИЯ А?! НЕ ЛЕТЯТ ОСРАНИТЕ ФЕСОВЕ!!!Тогава, друг път преди да се изкажете неподготвени, лапайте вурста на кончита.... И си трайте като неми!!!

Лично аз бях втрещен от скоростта, с която руснаците превозиха, стовариха и развърнаха този комплекс. Мислех, че за това са необходими ако не месец, то поне седмица. А те го направиха за по-малко от 48 часа! Поразяващо е!

Ами явно всичките тези учения на руската армия в последните 2 години са си казали думата.

Кое е поразяващо точно? Да качиш 2 камиона на Ил-76 ли? Поразяващото е, че са намерили въздушно пространство, през което да ги пуснат и че въобще са кацнали...

Айде, чакаме да ги видим в действия тези страшни ракети. Най-много пак да свалите някой граждански полет...

Чалма, ще видиш, не бой се. Първата цел е вече постигната. Ердоган пелтечи от страх, а турските самолети не смеят да излитат. Но, ще има и други, естествено.

някой усилено искат да ни вменят че "умерена опозиция" в една държава има право да воюва срещу правителството и армията й , няма такъв казус в международния правен мир това си е чиста форма тероризъм , войната между севера и юга в САЩ е било нещо такова , след това партизанското движение у нас , но от новия век насам воюващите опозиционери се квалифицират като терористи

всички държави подкрепящи воюващата умерена опозиция в Сирия най-брутално погазват международното право което техните правителства са сатифицирали

Когато американците влязоха във Витнам пак по покана на правителството вие защо ревяхте тогава,че са агресори бе мурзилки а сега руснаците не са.....зомбирания идиот си остава такъв за цял живот и се лекува само като чумата!!!!

Путин може да каже нещата направо с истинските им думи , ама ние с офшорните сметки, грантове, храненици на фондации и комитети ТРЯБВА да говорим "павилно", иначе вижте какво стана с Блатер и Платини?

Минусовите ЛАЙНАРИ,и на вас и на родата ви е харесало как ви го набиват 500 години.Всички ли сте като Рада дълбоката бе,мамка му един ли няма сред вас с нормална ориентация,заради единият секс да ви шибат продадехте България.

Ние пък имаме доста по-пресни спомени за една друга окупация, която даже си има и паметник в центъра на София. Още си теглим последствията от нея.

Какви спомени имаш пък ти,роден след 1980-а протестър? Хайде,бегом пред руското посолство със зурните,да протестирате срещу руската агресия;-)!

Паметната плоча на американските пилоти, бомбардирали София, кой знае защо не ти реже очите. Ех, Шизи, Шизи...

НА ТЕБЕ 50г. не ти ли го набиваха или беше от набивачите.КАТО ТЕ УСЕЩАМ СИ СЕ ЗАПАЗИЛ-умствено

Коняр, освен боя , знаеш традицията -и ще еб..!

Предполагам, че на някои форумци е познат ника ми. Даже могат да се досетят, какво ще напиша за Путин сега. А то е - КОЙТО ПОДЦНЯВА ПУТИН МНОГО ГРЕШИ. И СИГУРНО ЩЕ СИ ПЛАТИ СКЪПА ЦЕНА ЗА ГРЕШКАТА. ПЪРВАТА ОТ ТЯХ Е ТУРЦИЯ. САМИ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ В ТОВА, КОЕТО ПИША. МИЛОСТ НЯМА ДА ИМА. МОСКВА НА ТУРСКИ СЪЛЗИ НЕ ВЯРВА. Приятен ден.

какво например? Ф22? :))) С400 го сваля със същата вероятност, с каквато и всеки друг самолет. Ефективност 95% при единичен запуск и над 99,5% при дублиран. Само дето 22 е в пъти по-скъп от бракмата 16с.

А защо супермодерният Ф-16 трябваше да дебне в ..задната полусфера , когато може да го стреля от насрещен курс? Бе, на турчолята да не би да има припаднал някой Миг -21 и него да са ползвали?

Помолили са СУ-то да обърне, но те не са пожелали, защото предпочитат отзад. А и две уточнения а) Ф-16 е древен (е, не толкова колкото СУ-24) б) на радара няма предница и задница - има точка.

А ти ,на радара няма да дадеш отметка , защото главата ти е ...дървена!?

Айде да те поограмотим. При атака отзад - е в задната полусфера на целта! А то резацатите стигаха до Виена , атакувайки все в "заниковата полусфера"!

Да, на екрана на радара има точка. И тази точка се движи и на пилота се дава разстоянието до целта. И ако той не е идиот разбира срещу него ли се движи целта или се движат в една посока (разстоянието до целта се намалява със скорост равна на сумата на скоростите на самолетите, а не на разликата им)

Очакваме с нетърпение отговорът на Русия. Без да се поддават на провокацията. Тогава ще видим кой каква песен ще запее. И това "бум" ще бъде много по-ефектно и на място от това тъпо сваляне на този самолет! А всички защитници на свалянето на самолета са достойни за тълпата, която видяхме какво правеше с руския пилот. Това доколкото правилно чухме, са приятелите/братята на турците и те ги защитаваха в случая.

Ама разбира се. Винаги другите говорят глупости и лъжат, само руснаците са умни и честни. Този филм го прожектират още от времето на СССР. Гледали сме го.

И ти ли СТЕ група? Тогава защо си Ози, а не Шизи? :))))

Абе тоя Ердоган..Съвсем се оака и омота в лъжите си!! Първо!! Нали сам си каза по СНН , че турски Ф-16 че са свалили руски самолет и то 5 минусти сле д като беше опаднал) Колко удобно беше че на мястото имаше новинарски екипи а?:) И са няколко дена по късно тоя резан МАНГАЛ ОБЯСНЯВА ЧЕ НЕ ЗНАЕЛИ ЧЕ Е РУСКИ САМОЛЕТ А?! АЛО РЕЗАНЯКА!! ТИ ЗА АКВИ НИ МАШ БРЕ?! ЗА ДЕБИЛИ!! ПЪРВО КАЗВАШ ЕДНО!! А ПСОЛЕ СЕ ОТМЕТАШ ОТ ДУМИТЕ СИ!!! И ДОРИ НЕ ДАВАШ ЗАПИСИТЕ С РАЗГОВОРА НА Турските ПИЛОТИ А?! ДЕТО УЖ ПРЕДУПРЕЖДАВАЛИ ПЕТ МИНУТИ..ТО ЗА ПЕТ МИНУТИ РУСКИЯ САМОЛЕТ ЩЕ ПРЕЛЕТИ НАД ПОЛОВИН ТУРЦИЯ БРЕ!!!! И ЗАЩО ЗАПИСА ДЕТО Е В НЕТА Е ИМА НЯМА 10-15 СЕКУНДИ А?! КЪДЕ СА ТИЯ ПЕТ МИНУТИ А?! Баси ЛЪЖЛИВАИЯ МРЪШЛЯК!!!

"Това беше нож в гърба" - удивено казал Путин на Ердоган. "Не е нож" - казал Ердоган и се изчервил. "И не е в гърба" - съгласил се Путин и също се изчервил.

Обръщам се с две приятелски думи към форумните мишки. Ако Путин не победи в Сирия, това значи че ще победи Саудитска Арабия. Същата, която създаде Ал Кайда и тия главорези от ИД. И тогава тоя инкубатор на убиици ще ни стане почти съседка - чрез Средиземно море ще има достъп до сърцето на Европа. Вие, които лаете срещу Путин, искате ли това да се случи? Ами като не го искате, защо лаете тогава срещу него, продажници такива? Приятен ден.

Искат да им се плаща, макар и мизерно, за да продължават да живуркат. Не е ли ясно. А срещу кого и какво ще лаят им е все тая.

С една дума ни караш да избираме между руския ботуш и ислямисткия? За щастие светът е доста по-разнообразен от колкото си представяш. В Близкият изток освен Путин и Саудите има и други значими играчи. Помисли и кажи кои са те!

Ти не си изправен пред избор!!! Ма ще ти дам едни мои долни гащи- да си имаш!

Щом ще е от Близкия изток, пък който ще да е - не мерси!!! И това, ако е големия избор - Боже опази!

Ти отдавна се числиш към форумните зомбита наистина малко по-умни но достатъчно повредени и слепи но за вас пари в здравната каса няма....просто сте вече излишни

Питам не са ли предупреждавали Русия, с ноти, да не навлизат в турското пространсство и защо трябва толкова близко да летят, дори признават, че са го нарушавали - ама за секунди. Ама то за руснаците цялото небе е техно.

Пастирът не ти ли е казвал, че да се лъже е грях? Кой е признавал, нарушаване на въздушното пространство? И как да атакуват ислямските джихадисти, струпани край границата с Турция, ако не летят в района и? Да е паднала една бомба на турска територия?

Всеки си знае възможностите,Турските са дотук,повече няма да летят.Лично мен ме е яд ,искам от тяхните самолети да остане прах и пепел.Не може държава ,която да определя кой да е на власт в съседна на нея държава и на нас да ни е съсед да ни е съюзник.Това е самоубийство,общо взето така е и загинала България преди 6 века.За да оцелееБългария соросоидните лайна трябва да бъдат изгонениот политиката и България ,в интерес на нацията е ,не може да си наследник с наследниците на Баязид ,това е гавра с паметта на всички българи загинали от турският ятаган.

За какво ли би път до Москаля Френската пастирка? Имам натрапчивото усещане, че Путя е казал на Оландчо: " Оправяйте се както можете, а ние- както знаем." .... А те от битката при Синоп и Втората Световна ...- знаят как!?

Моженето на западняците го знаем! .. Чакаме "фойерверките" в столиците им за Коледа и Нова година!!!- много от тях ще са подарък!?

Аз заря не щъ!

Убийте оракула! Дори админа първи е чукнал -!

ама много вярвам на руснаците, като почнат от КАНИН та до днес. Безсрамно лъжат - кво ще им направят - ГОЛЯ-ЯМА ядрена сила.. Помните какво беше при превземането на Киев - ама били САМО руснаци и украинци, които не искали Украйна, а танковете от къде дойдоха - та те били яко въоръжени тези спонтанно биещи се руснаци. А и друго питам, защо трябва толкова плътно до границата с Турция да летят - то небето голямо! Ами да покажат,че НЕ ИМ ПУКА.

Ти предлагаш да ги "пробваме", дали са ГОЛЯМА ядрена сила? Ами няма лошо. Но ми се струва, че никоя застрахователна агенция, няма да те даде застраховка живот тогава ...

А, ще даде, ще даде. Така или иначе нито ще има на кого да плаща, нито кой да плаща. Черен хумор, но факт.

Турция са наш военен съюзник, буфер са за нас от чалмите и е редно да ги подкрепяме. Иначе сме пишман съюзници.

Уточнявай, от името на кое по-точно мекокитковско НПО говориш.

Говоря от собствено име като истински българин, а не псевдо патриот на облъчване и пица от Атака или Москва. Слагам българското знаме, а не руското или американското.

Така е, но не се знае на къде ще се завърди работата. А ние като печени дупедавци трябва да определим правилно посоката на въртене. Иначе ни чака нова национална катастрофа. Аман от национални катастрофи.

Ердогановите медии продължават с глупостите. "Хюрриет", цитиран вече втори път от БНР, твърди, че освен турската авиация и руските сили, от два дни са спрели активни действия по сирийско-турската граница. Интересно, вчерашният "ад под небето", в района, в който беше свален руския Су, кой го направи? Монахините от някой манастир ли? или терористите са се самовзривили? А онзи турски конвой, уж "хуманитарен", пък с отчетливо взривяващ се товар (сигурно са карали пиратки и фойерверки за нова година на терористите) за ИД кой го изпепели? Видеоматериалите са в НЕТа. Паниката в турската върхушка е налице. То си е за паника де. Продължавам да си мисля, че цялата работа е , че някой жестоко изработи Ердоган. Дали обаче това са собствените му военни или има и външни фактори?

пак не е разбрал. Когато турците приказваха той не чуваше. Е след като многоктатно казаха, че ще ти думнат самолет го думнаха. Тва е принцина позиция , а неговото е празни приказки сега. Ама кой колкото може.

Колко ли време е необходимо, за изпосталялото, от липса на полизахариди и отровено от токсини в плесента, зомбирано от инструктори в НПО мозъче на простестъра да разбере, че изстрела в руското Су всъщност е самоубийствен, в политически, а може би и физически смисъл, за Ердоган и обкръжението му?

проумей го:едните казаха и показаха ,че държат на думата си. Другите реват кат довици и само преливат от пусто в празно...много жалко поведение.

..на другия ден, дето паднаха парашутите- видяхме кой колко може!!

аха след дъжд качулка и след сватба булка... и кво направиха ..изораха един пустиненучастък В СИРИЯ! Ама не смеят да доближат повече турската граница , факт.