Преговорите между ЕК и Русия за ”Южен поток” са спрени

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер потвърди, че преговорите между Европейската комисия и Русия за изграждане на газопровода "Южен поток" са спрени.

Обратно в новината

Коментари - Преговорите между ЕК и Русия за ”Южен поток” са спрени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политици народа ви гледа! Ако не защитите българските интереси ще съжалявате! Пилците се броят на есен! Избирайте сами или събирайте куфарите и отивайте там, където рано или късно ще ви откраднат парите по един или друг начин, или останете в България и я направете по-добро място за живеене, за да не треперите на всеки ъгъл и внуците ви да не се срамуват от вас! Който се грижи за страната си остава с вечна слава в историята, другите изчезват тленни, като прах на вятъра! България има нужда от икономическо развитие, няма такова нещо като бедна и силна страна! Южен поток ни е нужен! Оправяйте си комисионните сядайте си на задниците разбирайте се и го построете!

Някой е против политиците да защитят българските интереси? Кой ли? Дали е българин, може ли да има такъв българин?

По други места се раждат мъже като Йотингер, а в България строят паметници на бай Ганьо...

lucius

С уточнението, че съвременния бай Ганьо се преобразил в образите на Явор Куюмджиев или Таско Ерменков...

С Грозния германец си вземете стая в хотел, тук може да влизат и непълнолетни, неудобно е някак си.

Паметници на Ботев, Левски, Опълченците на Шипка, Иван Вазов, Петко Войвода - на хората, които са обичали и обичат България. Няма паметници на предатели. Някой остават в иторията като герои и никога не губят народната почит и любов, а други като жалки и презрени отрепки.

когато оправляват здраво комунистите тогава се вдига и цената на газа...

Не ти е точна информацията. Когато българия беше социалистическа държава имахме най-ниската цена на газ в света. Плащахме я с електроника, земеделска продукция и други стоки, което я правеше още по-ниска и изгодна.

Сиси,Сиси,вземи ,че понаучи поне правопис.

По цялата верига на Южен поток най-слабото звено е България (с най-калпави държавници), затова и на нея се надвива. Все пак Южен поток ще го има, но през Турция, на която не й пука за еврогейците. А ние пак ще купуваме руски газ, но значително по-скъпо. По-скъпо за обикновените хора, не и за върхушката.

АБЕ ПРОДАЙТЕ Я ТАЗИ БЪЛГАРИЯ ! И ДА СЕ СВЪРШВА С ТЕЗИ КАРАНИЦИ! ЕЕЙ УПРАВНИЦИ ЗА 25 г.- НЕ ВИ ЛИ СТИГНА ДА КРАДЕТЕ А СЕГА ВЗИМАИТЕ КРАДЕНИТЕ ПАРИ И БЯГАЙТЕ ДА ГИ ХАРЧИТЕ ПО СВЕТА ! ДАЙТЕНИ ЗА НОВИ ИЗБОРИ ПО НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ВОТА !!! И СТИГА ВЕЧЕ С ИЗБОРИ!!!!!

На 18ноември в 18ч.18мин. 2012год. е подписан договор за строителство на Южен Поток от Бойко М. Борисов, Д.Добрев и Михаил Андонов шевна БЕХолдинг от Българска страна а от Руска А.Милер шеф на Гаспром ! Какъв е въпроса ,това правителство по наследство е получило договор! Най много шум идва от Герб!!!!

Какво лошо е сторила правителството на ГЕРБ? Проблемът не е в подписването на договора, а в това, че "Южен поток" заобикаля Украйна и печалбата за нея и новите й господари увисва. Затова пък, без "Южен поток" налятите в Украйна долари е европейски помощи ще се възвърнат на наш гръб. Това е икономическата логика, брато!

Ще си купя от всичко,което предлагате. Трябваше Дир-а да сложат малка зелена точка за репортажа, но и така бива.Направо перфектен, стига да не забравяме кафявата биологична маса,която се е понесла от БСП и безочието им,което гневи целия народ. Всеки ден забава влошава съдбата на БСП рязко към политическото гробище.

Уважаеми съфорумци, не бъдете наивни: КОЙ създаде доктрината за унищожаването на българското стопанство и преполовяването на българската нация? Американските икономисти Ран и Ът. Под ЧИЙ диктат циганите бяха обявени за неприкосновени в България? На американския посланик (юдея) Уилям Коен. ЧИЯ собственост са Мини Марица изток, най-големите предприятия в България за добив и преработка на въглища, чиято продукция се изкупува на специални цени? На американците. КОИ са чуждестранните военни бази в България? Американски, не руски. КОЙ плаща наем за ползването им на българска територия? Янките не дават, те само вземат. КЪДЕ не важи българското законодателство? В американските ни бази. КОЙ ни застави да унищожим ракетите си край Змейово? Джеймс Пардю, американски посланик. За ЧИИ интереси се бият нашите войници зад граница? За американски. КОЙ настояваше за ликвидирането на армията ни? Американците, не руснаците. КОЙ спря строителството на АEЦ Белене? Държавната секретарка на САЩ Килъри Клинтън. КОЙ лобира за ненадеждните и отхвърлени от другите страни реактори Уестингхауз? Американското посолство. КОЙ спря строителството на Южен поток? Американската посланичка Марси Рийс и американските конгресмени Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи. КОЙ настоява Шеврон да превърне родината ни в пустиня? Американците. КОЙ лобира за производството на ГМО в България? Американците. КОЙ подкрепи смяната на законния главен мюфтия на България Недим Генджев с турския агент Мустафа Хаджи? Американският посланик. КОЙ организира гей-парадите у нас? Американците, не руснаците. КАК се нарича съвременният тоталитаризъм? Американска демокрация. КОЙ доведе държавата ни до днешния погром? Всичките ни правителства през последните 25 години под диктата на американците. КОЙ плаща за това унищожение? Българите с пари и кръвнина.

от България 7 /СЕДЕМ/ МИЛИАРДА ЕВРО ЗА СКАПАНИ И НЕНУЖНИ ВЪГЛЕВОДОРОДИ ??????? ЧИЗМАРСКИТЕ ГЪЗПРОМ, ЛУКОЙЛ !!!

Въглеводородите са нужни не само на България, а и на цял свят, на цивилизованата ти западно - демократична Германия, и на любимият ти САЩ също. В случая русия е най-изгодният за България партньор. Моилиардите, които споменаваш са жълти стотинки. скъпите ти демокрадци дадоха на Гърция 900 милиарда евро. Да не говорим колко милиарда дадоха на Украйна, а Украйна ква е на съюза любовница ли?

Да живее "независима", "свободна" и "просперираща" България в ЕС ! Урааааааааааа !

След като БГ и всяка друга държава в Европа се управлява реално от ЕК защо не гласуваме за евро комисарите?! Така е демократично. ЕК и ЕС са диктаторски инструменти защото не гласуваме за тях. Европдепутатите реално не влияят на ЕК.

И казала европската комисия: -Не се косете като няма хляб яжте пасти. Ние така правим.

не се огъвайте ако скочи цената на газа внесен от друго място или извличан по оная скапана технология. Ако трябва стойте и на студено, за да накажем руснаците.

Браво на еврокомисаря ,добре че той ще преговаря и договаря условия за бг пред русия ,защото нормалната практика на бг управника пред руснаците е или да се гъзи като му се карат или да разтваря джобиве и да вика няма проблем като го убеждават,за съжаление такава е практиката и със другите сили,аз искам нито един бг управник да не подписва договори и ще се оправим много добре без дебелите им комисионни

Така се е разкривил. Мръстната му съвест му се е изписала на челото.

бавно, Русия е спряла преговорите и ги праща в СТО. Иначе за българските управници си прав, я важи и за европските, същата гмеж. Йотингер е малко по-корав, в сравнение с български политик, нещо като дизайнер и обикновен педер.

Как може някой Бг да се гъзи пред Русия като вече е нагъзен пред американците?! Ти най-добре знаеш ако не си нагъзен към САЩ ще умреш от глад, некадърен соросиден трол. Между братя няма нагъзване.

КОЛКО Е ЖАЛЪК И НЕЩАСТЕН ТОЗИ ЙОТИНГЕР !! СПОРЕД ИЗНЕСЕНАТА ОТ ДИР-а ИНФОРМАЦИЯ ОРЕШАРСКИ Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ "не може да разпореди нищо на участниците от руска страна" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА СИ СТРОЯТ НАВОЛЯ И НЕОБЕЗПОКОЯВАНО В БЪЛГАРИЯ КОГАТО И КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ !!! Затова заедно с БОЙКОВИЯ ЦАР само преди два дни Орешарски яде и пи в руското посолство ПРЕГРЪЩАЙКИ СЕ С РУСКИЯ ПОСЛАНИК !!! Жалко за ПОСРЕДНИКА Йотингер !! Призивите му да се държим не струват пукната пара пред милиардите които ще източат фирмите на Дилян Пеевски и стоящата зад него КТБ чийто истински собственик е не Цветан Василев , Н.В. Бойковия "ЦАР" !!! Вместо в държавата таксите по ЮЖЕН ПОТОК ще постъпват в банката на ЦАРЯ !!! ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ ГОСПОДАТА ЕВРОПЕЙЦИ, КОИТО ЗАЕДНО С АМЕРИКАНСКИТЕ ИМ КОЛЕГИ НЕ РАЗБАРХА С КАКВА ЛИСИЦА СИ ИМАТ РАБОТА !!! ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИ !!! ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ , НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ ЙОТИНГЕР !!!!

Тук гъмжи от руски подлоги-путлеристи.

и гламава европейска популация.

5-6 трола, които пишат под 50-60 имена

И Обонголизачи !

За да можеш да се наречеш Българин/явно не заслужаваш това/, виновни са руснаците - 200хиляди загинали заради продажни говеда като теб!

Как така са загинали 200 хиляди, като архивите съдържат документи за около 140 хиляди преминали Дунава ? Другите от къде дойдоха? Все пак, тогава военно-транспортни самолети не е имало?

КРАЙ НА ЮЖЕН ПОРОК! Не съм виждал ЕС да е бил по-категоричен и твърд.Няма и за какво да си говорят с путлеристите.ЕС и САЩ са се ангажирали достатъчно много с Украйна,за да позволят това изнудване и пладнешки обир.А Путин разбира само от дърво.Нищо не може да направи.

Къде е ползата за България? Има полза за САЩ и за Украйна, както спомена, а за нас?

Когато печелят САЩ, печелят всички. ;)

България е единствената страна от ЕС която не изпрати в евро парламента националистическа партия, изпратихте еврогейове, соросоиди и ислямисти (БСП, ГЕРБ, ДПС), а сега ревете??????

Пратихме напудрени пудели да се борят със соколи, на кой ли ще му се разхвърчат панделките?

колонизаторите - по допирателната *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ГООООООЛЛЛ!!! 1:0 ЗА ЕС СРЕЩУ РУСИЯ, ХАХАХА

2:0 е вече, Путлер изостави Мариупол.

червей се гърчи като всеки друг! Йотингер е типичен пример за това. Безсилието на ЕК е очевидно. Жалко, и този път сме в грешния съюз.

А така. Излезе информация, че Яценук се разпоредил Украйна да премени на Не използване на руски газ. Добре, че е лято, топлото не работи и т.н. Всъщност България, чак толкова много газ не използва иначе щяха да разкопаят и последното село за да прекарат тръби за газ. А ся, я колко сме предвидливи. Все пак въпроса е Украйна ли ни спира газта и друго ако сега го имаше Южен поток, нямаше ли да е по-добре. Защото на Серен няма да го спрат и пак ний ще отнесем плувката

Този грозен много точки и така нататък немец, сигурно не знае че е много вероятно руснаците да са поставили нещо в роднините му. И пак ще им го поставят. Скоро ще е.

Доколкото знам "Северният поток" през Балтика за Германия не е спрян,що за ДЕБЕЛООЧИЕ!!! да спираме "Южен поток".В Европа наистина се говори на различни езици,всеки говори,никой не се съобразява с другия,особено с малките държави!Търси Българският Орбан!!!

Виж сега, някой трябва все пак да се жертва в името на общото благо. Ако всички се жертват, няма да е добре, нали? Ние героично ще жертваме нашата икономика за да подпомогнем интересите на САЩ, защото те са ни приятели. А приятелите правят такива неща, особено когато е в името на Свобода и Демокрация!

Гюнтер , Гюнтер , колко си прозрачен Щутгарска швабо!"Не" на слабите от юга и "да", на Северен поток , който обслужва немските интереси !Ега ти европейската солидарност !!!Май по-силния мачка по-слабите , а Гюнтер , Гюнтер , шваба интерисчийска?

Това е винаги така. Единствения начин да се избегне мачкането на слабите е създаването на съюз. В ЕС Германия има по малко гласове от Полша, Румъния, България и да речем Унгария. Та остава да излезем с принципна позиция. В случая позицията ни е "да го духа съюза ние сме най важни с нашите интереси, а принципите са просто за парлама".

Лесно е да управляваш империя като ЕС от позицията на силния и да даваш акъл на по-слабия. Там от където произхожда този човек, държавата му си е уредила потоци и газ за бизнеса и хората колкото искате. Този ми изглежда на Борисов, който прати младите хора и образовани да копат на полето. Умни съвети нали?

Добре бе Миллер тоя Йотингер, колко по скъпо да струва от Орешарски и Станишката. Стегнете се с Путин съберете му парите и да почваме да строим.

Никога да не се прекланяме пред руснаците за да не им правим кеф,а само пред ЕС,защото и те искат колкото си по малък,толкова ниско да се наведеш.

Никога не сме били на една маса с руснаците. Винаги сме били под масата. Да може да поканят някой куфар български и да го пратят в космоса за да покажат колко сме равнопоставени, но нито един българин не е гласувал за представител във висшия съвет на СССР. За разлика от това избираме депутатите в Европарламента. Та наведени или не имаме глас. един немец има толкова влияние в ЕС колкото един българин. Повече от това не знам какво може да искаме.

в европраламента българите имат няколко депутата, а германците почти 100. Та за какво равноправно положение говореше?

Първо си промени тона, г-н еврокомисар ...няма как някой да преговаря с вас при такава нагласа .Всеки си гледа интереса . И ние не бива винаги да се огъваме пред ЕС , за да им доставяме удоволствие... предупреди Йотингер.

Гюнтето има един малък проблем, че не може да разбере държави с разбита икономика, а само може да е добър експерт спрямо държави със силна икономика. Да го вземем за министър на икономиката и енергетиката и да го видим как ще ни оправи. Айде, европейски референдум: Искате ли Гюнтето да е министър на МИЕТ в България?

Южен поток е в интерес на България и ще го има, ако ще да се пръскат от яд на множество миризливи парченца!

търъбичките на чизмарския паток, наште ора ша ни ги донесат на тепсия.

ДО ВСИЧКИ ЕКСПЕРТИ! ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА ЙОХАНЕС ХАН ОТ ВЧЕРА И КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СПРЕНИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ? ЗАЩО БЕ,ЗАЩО?

чете сичко.

Или не всеки може да чете може би?

Гьонтето е най-умния, всички останали са втора и трета класа. Направо да го направят диктатор, а? Като най-умен ше ни оправи по-лесно и то групово заедно с Италия, Сърбия, Гърция и прочие

Ей, Гьонтер! Ние на теб ли да вярваме - някакво еврокомисарче, или на Експерта Стойнев - Министър в България! Я му звънни да се разберете, че се излагате в Европа!

Да беше само Сотойнев..., както виждаш сама, всички страни по въпроса с ЮП, нещо не са съгласни с политиката на ЕК то. Нали им се даде право ЕК да борят ЮП, сега се оправдават с СТО. аЕ бе

Мислех си че като влезем в ЕСССР няма да е затворена зона,че ще има стоки от конго,непал,зимбабве ,русия,китай дори и американски.А то прави краставици,леви бутчета на щастливи кокошки ,криви клекала еднакви зарядни и никаква търговия с външния свят .А като се обърнеш и ние мищо вече не правим дори и една тръба ни спряха.

трудолюбивите се възползваха с пълна сила от Европа, учат, работят, отглеждат деца в една културна, сигурна, комфортна среда, а ти си обикаляй по калните, прашните, мръсни улици, дишай си чистия въздух и хленчи.

Умните хора си изкарват добри пари в България, ти където и да си в Европа ще си имигрант, ще взимаш 2 пъти по-малко и от най-тъпите и ще трепериш цял живот, защото започнат ли съкращения , първия боклук който ще изхвърчи навънка ще си ти.

много ми е смешното, като го слушам ко кава тоа от НПО "Еуромайтап"

ЙОТИНГЕР,ПРИБЕРЕТЕ СИ ШРЬОДЕР В ГЕРМАНИЯ.КАКВО ПРАВИ В РУСИЯ-ЗАЩИТАВА ВИ ИНТЕРЕСИТЕ!ТРЯБВА ДА СЕ СПРАТ СЕВЕРЕН ПОТОК И ПРЕЗ УКРАЙНА И ЦЯЛА ЕВРОПА ДА ПОЛУЧАВА Г А З ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ!

популация си заслужава мизерния и гнусен живот, се са им виновни САЩ, ЕС, Сорос, илюминатите, евреите,... Абе, иди.ти, кой ви ограби външния дълг натрупан от правешкия селяндур, кой ви ограби дългогодишните дпестовни влогове за жилища и автомобили, кой ви ограби банките, кой ви гушна най-апетитните предприятия, кой построи огромни хотели по морето и планините, кой превъртя външния дълг при курс 1 долар = 2.40 лв, и тая врътка ще я плащате още купища години, кой направи заменките на златни земи за разни пустоши,..., САЩ ли го направиха, защо най-големите бг богаташи-крадци са се с топли кагебишки връзки, а пък живеят с краденото в Лондон, Виена, Париж,..., верно сте големи иди.ти и си заслужавате съдбата - цигани, олигофрени и кучешки фекалии.

"защо най-големите бг богаташи-крадци са се с топли кагебишки връзки, а пък живеят с краденото в Лондон, Виена, Париж,...,". Ами ти сам си даде отговора бе пич. Ето я "демократичната загриженост" на Запада в действие. Нали са за лустрация, що не ги вкарат по затворите и да конфискуват откраднатото? Щото крадените парички ги въртят там и се облагодетелстват от тях..., а за нас супата. Е, затова тук всякакви дебили ще ни крадат, щото има къде да отидат, че даже и да им се мазнят

кагебишка шайка, от тех се учат и на крадане, и на пране.

Защото в западна Европа явно нямат нищо против да приютяват крадци, а в Русия имат различно отношение към крадците.

Българите са добри, честни и богоязливи хора, които заслужават уважение и добър живот. Аз знам, че Господ ще ни подкрепи, но трябва малко да се напънем и сами, защото той подкрепя тези, които се борят и работят.

Абе някой да ми каже за цената на петрола днес и предстоящия фалит на "Империята на злото". За предстоящата агресия в Ирак , нито дума .ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНО! КРЕТЕНИ!

"Да не сме правили кеф на Русия" - Може ли да се вярва на такъв довод? Каква алтернатива има Европа? Единственото нещо , което може да обясни положението е Източно европейските държави членки да нямат пряк достъп до руски газ, т.е. те трябва да купуват газта от Германия и Холандия с ...? -> КОМИСИОННА ! Ето тука лежи рибата.

ще кажиш има ли, нема ли алтернатива, виж си мизелното ежедневие, ъкъл ще даваш ???

като ти гледам речника, едва ли си излязъл далеч от селските ливади

ми пише си беее oлигофрен ти дори и да четеш ли неможеш Австрия, България, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия притежават по 50% от газопреносната мрежа на тяхна територия, стана за смях пред целия форум колко невеж трол си

Къде

ЦИРК!!!!! Утре очаквам Стойнев и Газпром да коментират, че това не е вярно.

на обамкваха ли ви го.

облякоха ни тениски дар от руското консулство Дошли с чартър специално

...........

газовата имперя се разпада. една бензиностанця по-малко.

ТОЧНО ТАКА. ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ С ТЕЗИ ВОДКАДЖИИ И РЕКЕТЬОРИ. НИЕ С ЕВРОПА СМЕ ОТ КЪМ ЦИВИЛИЗОВАНАТА СТРАНА.

ЗАТОВА ЖИВЕЕМ , КАТО В СОМАЛИЯ, НАЛИ ТАКА!

"Цивилизованата страна" защитава майданските фашаги да избиват и мирното население в източна украйна!

Не рабрах колко процента притежава България?

ДРУГАРЮ ТИ КАКВО ПОДАРИ ДНЕС НА МУТРАТА БОРИСОВ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН ОСВЕН БЕЗУМНИТЕ СИ КОМЕНТАРИ?

dimitarpeshev73@abv.bg

Слабо и тъпо, пак да ти напиша Бегай за тениска в руското

До индивида, който иска факти , а той самия не ги предоставя Ето малко факти: СЕВЕРЕН ПОТОК подводна дължина 1200 км, максимална дълбочина 210 метра Газпром 51 % Wintershall, подразделение BASF 15,5 % E.ON Ruhrgas, подразделение E.ON 15,5 % Gasunie, единствен оператор на газопренос в Холандия 9 % GDF Suez, Франции 9 %[9] Сумарна инвестиция за Nord Stream за морския участък - 7,4 млрд евро. ЮЖЕН ПОТОК подводна дължина 900 км, максимална дълбочина 2250 метра 2011 в Амстердам регистрирана компания South Stream Transport Газпром(доля в 50 %) Eni (доля в 20 %) EDF Group (доля в 15 %) Wintershall AG (доля в 15 %) сухопътни участъци Австрия South Stream Austria Gmbh. Акционери ОАО Газпром (50 %), OMV (50 %). България South Stream Bulgaria AD. Акционери: ОАО Газпром (50 %), Болгарский энергетический холдинг ЕАД (50 %). Унгария South Stream Hungary Zrt. Акционери: ОАО Газпром (50 %), Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) (50 %). Гърция South Stream Greece S.A. Акционери: ОАО Газпром (50 %), DESFA S.A. (50 %). Сърбия South Stream Serbia AG. Акционери: ОАО Газпром (51 %), ГП Сербиягаз (49 %). Словения South Stream Slovenia LLC. Акционери: ОАО Газпром (50 %), Plinovodi d.o.o. (50 %) . Хърватия Акционери: ОАО Газпром , Plinacro d.o.o С ДВЕ ДУМИ в СЕВЕРЕН поток "Газпром" има 51 процента и Европеиската Комисия не вижда проблем. В ЮЖЕН поток "Газпром" няма блокираща квота от 51 процента обаче виждате ли тука "има" проблем

Е то проблема не е Газпром а българските мафиоти.

lucius

Не разбирам, как може да се твърдят очевидно неверни неща, с желанието да се превърнат във факти.

Най-вероятно, Джон Маккейн е казал на Орешарски, че ако Орешарски не спре Южен Поток, Джон Маккейн ще нареди на американското посолство в София, да спретне един въоръжен метеж, като в Киев!

Аз помня кога се влошиха отношенията на най-добрият съюзник на САЩ - Пакистан. Когато някакъв като Макейн беше отишъл и ги беше заплашил че ще ги сринат със земята ако не позволят американски войски да минат през територията им за Афганистан. Техният премиер после разгласи този разговор. След известно време го убиха явно заради това, но после отношенията между САЩ и Пакистан станаха на такова ниво, че САЩ трябваше да минават през Русия за Афганистан. Затова трябва да разгласяват такива разговори за да видим с какво ни изнудват!

Е тука е истината вчера ви казах че Боко е отишал на гурбет в Америка ама нема кои да чуе.

Очаквам СТО да излезе с позиция, че в този си вид единия пазар на ЕС, е в разрез с международните закони. Тогава ЕК то какво ли ще обясняват??? Членовете на ЕС все пак са суверенни държави и сключването на международни договори е право на всяка една да ги реализира така както се договори. За сега общия единен пазар освобождава само от мита и ддс та, което на практика не дава право на ЕК да санкционира държави относно икономическата им политика. Едно за сметка на друго. Англия 100 пъти каза, че правилата в ЕС трябва да се променят. Една конституция, едни закони могат само да решат проблемите в ЕС. Трябва да се носи ясна отговорност, а не както е сега- правителствата да договарят с трети страни проекти, а ЕК да се вживява в роля, която размахва само пръст