Столтенберг: НАТО и Русия имат дълбоки разногласия

НАТО и Русия имат дълбоки разногласия, това остава непроменено, заяви Йенс Столтенберг. САЩ опитват да окажат натиск върху Русия, коментира Александър Грушко.

Обратно в новината

Коментари - Столтенберг: НАТО и Русия имат дълбоки разногласия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВО МАЙКА СИ ТЪРСИТЕ НА 70 МИЛИ ОТ КАЛИНИН ГРАД?

естествено, че ще имат. И ние имаме - народът ни е за Русия, а президентът му - против. НАТО е около Русия, меси се в работата ѝ, дава ѝ акъл, съди политиката ѝ, и понеже руснаците са си инат, не се дават без бой, на НАТО му е криво. Подпали Украйна, а сега, понеже загуби, реве та се къса и особено му е мъка за Крим - не може да позиционира и там някоя бомбичка, самолетче или нещо така - заплашително и разрушително. Все по-близо до Москва - МИРОЛЮБИВО Е НАТО, ДА ЗНАЕТЕ, ама няма кой да го признае.

КОЙТО НОЖ ВАДИ ОТ РУСКИ КУЙ УМИРВА

США отправили в Европу первый танкер со сжиженным газом :-))

ЕСТЕСТВЕНО Е ДА ИМАТ СЛЕД КАТО ЕДНИТЕ СА ВОЕННОЛЮБЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ , КОИТО В МОМЕНТА ВОЮВАТ НА СТО МЕСТА БОРЕЙКИ СЕ ЗА ,,МИР " КАТО ОБЯВЯВА И ЧЕ РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА МИРА ОБСАЖДАЙКИ ГИ С ОРЪЖИЯ И ВОЙСКИЍ

Въоръжаване трябва! Братушките само от езика на силата разбират!

Краварски Тъпунгер!

пак ша ривете, че са ви е.б..али жените! Ама кой се не учи от първи път, го учат пак, докато му набият в кухата кратуна да си седи у дома и да не гледа на изток!

Исторически 'европейските' армии са имали един свършек - в Русия.... Първо Шведите скалъпват евроармия от шведи, немци,пруси и т.н. и разбира се отиват в Русия. Резултат - след битката при Полтава , Швеция обявява 'вечен неутралитет'..., Един друг известен пичага - Наполеон, също скалъпва евроармия и разбира се като се чуди какво да я прави я набутва в Русия. Резултатът - от 500 000 армия се отървават само 5000 и франция за дълго се отърва от мераците си... После един друг майтапчия - Адолфчо, също скалъпи 5 000000 армия и резултатът е известен... Сега друг глупак има подобни мераци! След това вече няма да има европа и най-вече Германия...

https ://www .youtube .com /watch?v=QVBC11gh4Bw само премахнете разстоянията и гледайте костурица как започва концерта си в Париж.

КОСТУРИЦА Е ЧАЛГА МАЙСТОР

костурица е циганин ! как искаш да започва , ако не с рускиаот химн?

защо само се реве от страна на НАТО - като си силен и богат, отиваш и си вземаш, като Путин Крим. Е това е главниОт вАпрос - защо единия си взема, каквото си реши, а другите лаят по кервана, дето и без тях си върви. Явно не е нито силен, нито богат. И се отдава на словоизлияния, надявайки се руския народ да свали Путин. Той и Хитлер така се надяваше...

ЧЕ НЯМА ДА ДОБЛИЖАВАТЕ РУСКИТЕ ГРАНИЦИ ,КАКВО ТЪРСИТЕ НА 70 МИЛИ ОТ КАЛИНИН ГРАД ?

а крепостните какво правят в кьонигсберг?

нато премина червената линия,като се меша в гражданската война в У края.Русия има пълното основание да брани с всички средства териториите си и народа си в У края.

На всички, които държат на Русия, пожелавам да им дойде някоя мутра, да им вземе имотеца и да им спретне стрелба. Това направи Русия в Украйна. А преди да го направи, Путин подкупи Янукович (официално с 15 милиарда, а неофициално не знаем с колко, но си пролича, че е с много). След като опита да прмени политиката на Украйна, като подмени политическата платформа на Янукович, не успя. Изяждайки се от яд, Путя пусна войски без обозначения (така правят лилиПутите) в Крим. Всичко това в безсилие на една огроман пияндурска държава да нарпави друго, освен безразсъден резил. Над 100 милиона пияндурници и комунисти, резултатът не може да е сруг, освен пошлост. А Русия е подписала два пъти международни документи за териториялната принадлежност на Крим... Долна пошлост. Утайките на света. САЩ са другите утайки, но далеч по-интелигентни.

Некадърнико -пише се "териториалната"явно си ЕНТИЛИГЕНТЕН като краварите!!!!!!!!!!!!!!

..."Истината" е, че си пълен дебил!

като си толкова умен след като едните и другите са утайки кой е каймакът на земята?

Аз пък гледах един филм с едно английскоговорящо негро, мотаещо се по време на битките в Украйна - ни лук яло, ни лук мирисало. Само ломотеше - отдръпни се, отдръпни се. А баба Нюланд раздаваше понички на онези, които запалиха живи мирни хора в Одеса.

Нещо се разминават тия от нАКО !Какво правят (че и нащи войници) в Афганистан?Какво ги е грижа за Окраина,да не изброявам и други посетени от нАКО без да са неини членки.Като се грижат за всички наз що ни беше нужно да ставаме членки на пакта че и да плащаме членски вноски!

При толкоз насрани моряци и пилоти виете като проскубани койоти!!!!!!!!!!!

Благодаря ти Господи че този път сме на правилната страна.

И КОЯ Е ПРАВИЛНАТА?НАТО ЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не можете да помирите разногласияата си, 'щото не можете да се разберете кой на какъв господар се кланя! Ако уточните тази подробност, може и да направите breakthrough...

НАТО и Русия нямат "разногласия", те стоят на диаметрално различни позиции и то по всички въпроси. Например, когато Столтенберг казва, че Русия се приближава до границите на НАТО, а Русия казва че НАТО се приближава към нейните граници, това не е разногласие. Ясно е, че така само ще си докараме някоя катастрофа!

Ами да не би да не е вярно, че САЩ наводниха всички страни около Русия със свои и НАТО-вски войски? Кажи една страна от прибалтика, Полша и дори Грузия където да няма американски войски малко или повече? Няма такава страна? Краварите просто окупираха цяла Европа, това е истината бунако.

Две сили имат дълбоки различия в един малък свят. Лошо! Света е в икономическа криза. Лошо! Огнища на регионални конфликти никнат всеки ден.Лошо! Големите производители се задъхват за ресурси. Лошо! За мен е това е тема за коментар и анализ. Всички глупости от по долу кой крив и кой прав ако тръгнат да се решават от тези сили катализирани от изброените проблеми ще ви затворят устата по най ефикасния и константен начин.

Две сили имат дълбоки разногласия в един малък свят.

КРАСУХА 4 -система за Радио Електрона Борба ПОСЛЕДНО поколение обхат в радиуснадействие300 КИЛОМЕТРА този радиус всяка изстреляна крилата всеки супер скьп последен американски и натовски самолет струващ милиони всяка електроника по вьздух и море бива превьрната купчина неизползваемо желязо

Точно 50г. вървите след американците,то иначе няма от къде да изкопирате някоя идея ако те не направят нещо но се радвайте,до като имате желязо "сделвайте":))))

Да бре, те и РД180 копираха и после им го продават .............. е, след 4-5 години американците може и да се сетят как са го направили преди да им го из копират но дотогава ще си го купуват ...... иначе Атлас-5 ще си стой на земята

dobrin

така щото прецакват булгария с парата...

Няма спасение, щом бомби руснака, гаден китаец - пак долара цака, Даже холандците - с евроскандали, за Путин гласуваха - и стана РЕВАНЕЕЕЕ!

защо само се реве от страна на НАТО - като си силен и богат, отиваш и си вземаш, като Путин Крим. Е това е главниОт вАпрос - защо единия си взема, каквото си реши, а другите лаят по кервана, дето и без тях си върви. Явно не е нито силен, нито богат. И се отдава на словоизлияния, надявайки се руския народ да свали Путин. Той и Хитлер така се надяваше...

НАТО 5 ВЕКА СЕДИ И ГЛЕДА СЕИР КАК ТУРЦИТЕ ИЗБИВАТ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ ... ДАЖЕ СА ПРАЩАЛИ ВОЕНИ СПЕЦИАЛИСТИ И СЪВЕТНИЦИ НА СУЛТАНА :))) .... НАТО МРАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТКАКТО ДЕДО НИ СВЕТИЯ ЦАР КАЛОЯН РАЗБИ ЛАТИНСКАТА ИМПЕРИЯ ... А РУСИЯ Я МРАЗЯТ ОЩЕ ОТКАКТО СВЕТИ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ РАЗБИВА НАЦИСТКИТЕ РИЦАРИ :))

Руснаците превърнаха гордостта на американския флот -,,Доналд Кук", в купчина плаващ скрап. Американскте моряци резилят добрта морска практика с непрекъснатите си оплаквания. Най-добре Доналд Кук да бъде превърнат в плаващ ресторант и капитанът да свири на банджо. Американците са добри танцьори и сервитьори. Ще забавляват публиката добре ... И никакви Су-та няма да ги безпокоят ...

За х,американците не зная но в съседна Турция една кадъна стана герой а оцелелия пилот още е в психиатрията и му леят куршуми за уплах а посрани комуноиди нали сте били там и сте видели как са се уплашили американските моряци та чак и фотоапарати извадили да снимат:)))))

"НАТО и Русия имат дълбоки разногласия, това остава непроменено, заяви Йенс Столтенберг." Това не пречи Костурица да започне концерта си в Париж с Химна на Русия. Шест хил. зрители, в това число и ВИП личности, са станали на крака в знак на уважение. Май то не е било предназначено за Столтенберг. В политикус може да намерите "дълбоките тайни", които пазят от нас.

Толкова са плоски тия Западни чиновници, ами като са ви такива разминаванията за Къв Чеп ходите при Русия пак да си говори с вас? Хем ги боли хем ги сърби - жалки изроди са тия НАТОвци, само от сила разбират. Това принципи, логика, самоуважение - не търси при тях. Само наглост и насилие - това могат, но като срещнат по-голяма сила и приклекват.

Ами махнете парите при преговорите и току виж изненада....всички разногласия ще се изгладят, смешници! Ама те финикийците са виновни, с техните пари развиха света до невиждани размери, ама и скоростта за закриването му също е с такива размери! Дано не съм прав, но времето ще покаже ...

И все пак европедерския съюз си отива, сороските кучки вият ли вият тук, но това е само началото на края. Ще има да гледаме вампирско шоу тази година.

а в тайгата шоуто ще бъде канибалско, с оглед на курса на рублата, хранителното ембарго, инфлацията, санкциите...

рублата поскъпна с 25 % ,инфлацията намяла двойно през месец април и вече 6% на годишна база малко повече от колкото в ЕС/ а хранителното ембарго-бизнеса не иска и да чуе за отмяна щото производството на храни в Русия за една година нарастна с 40 % средно са всички отрасли на селското стопанство.Така че отмяна няма да има.

Евро идиотизма няма край. Онзи изрод дето изби 75 деца,успя да осъди Норвегия, че му се нарушават правата в затвора! Какви права бе хора?

КАКВО Е НАТО? КОГО ЗАЩИТАВА НАТО И ОТ КОГО? ЛИТВА, ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ СА ТЕВТОНСКИ ДЪРЖАВИ! ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ РУСКИ, НО СА ЗАВЛАДЯВАНИ!УКРАЙНА Е ГЕОГРАФСКА ТЕРИТОРИЯ! ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА Е РУСКА ТЕРИТОРИЯ, НАСЕЛЯВАНА ОТ ПОЛОВЦИ И ЗАВЗЕМАНА ОТ ТАТАРИ - ОСВОБОДЕНА ОТ РУСИЯ... ТАМ ЖЕВЕЯТ ДНЕС НАД 12 МИЛИОНА РУСКО ГОВЕРЕЩИ РУСНАЦИ! ОТ КОГО ОСВОБОДИ РУСИЯ КРИМ? УЧИЛИ ЛИ СТЕ ГО В УЧИЛИЩЕ! 1783 ГОД. КРИМ Е БИЛ ОСВОБОДЕН ОТ ТУРЦИТЕ... И СЕГА КРИМ-"УКРАИНСКИ"? МОЖЕ ЛИ ХИЛЯДИ ДА ЛЕЖЪТ ПО ЗАТВОРИ И ЛАГЕРИ ЗАРАДИ КОМУНИЗМА НА ХРУШЧОВ, КОЙТО ПОДАРАЯВА КРИМ НА УКРАЙНА КАТО СОБСТВЕН ДВОР, А СЕГА НЯКАКВИ СИ БАБАИТИ ДА КАЗВАТ - "...КРИМ Е УКРАИНСКИ, КРИМ Е "АНЕКСИРАН"! КОИ НИ ПРАВЯТ ДНЕС НА УРОДИ И БЕЗПАМЕТНИ..? КОЙ ЩЕ КАЖЕ НА РУСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ В ЮГОИЗТОЧНА "УКРАЙНА", ЧЕ ТО Е "УКРАИНСКО"? СВЕСТЕТЕ СЕ! АКО БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ ИСКАТ ДА СЕ БОРЯТ ЗА СВОЯ ЗЕМЯ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СИ ЧОПЛИМ ПЪПКИТЕ ЛИ? И ЩЕ ПОДМИВАМЕ КОНДОЛИЗА РАЙТ И ОЛБРАЙТ...? СПРЕТЕ СЕ! ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА ПОВТАРЯТЕ ЛЪЖАТА, ЧЕ КРИМ Е "УКРАИНСКИ" И Е "АНЕКСИРАН", ЧЕ В Ю.И. УКРАИНА НЯМА РУСНАЦИ, КОИТО ИСКАТ "МАЛАЯ РОСССИЯ"! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЛЪЖЕ ТОЛКОВА НАГЛО ПО ВРЕМЕ НА ТОЛКОВА ИНФОРМАЦИЯ! АКО ЩЕТЕ ОТВОРЕТЕ БРИТИШ ЕНЦИКЛОПЕДИЯТА... 1920-21 Г. - РУСНАЦИ-42,2%, ТАТАРИ-25,1%, УКРАИНЦИ-10,9%, НЕМЦИ-6,1, ЕВРЕИ-5,6, БЪЛГАРИ,ГЪРЦИ И АРМЕНЦИ... ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ПРОПАГАНДА С ЛЪЖИ! И НИЕ ОБИЧАМЕ ОБИКНОВЕНИТЕ- НА НАУКАТА, НА МУЗИКАТА , НА ФИЛМИТЕ, НА СВОБОДНАТА НРАВСТВЕНОСТ..., НО НЕ НА НАГЛО ПОЛИТИЧЕСКИТЕ -САЩ, САЩ, САЩ..

като даваш пример... кажи и за етническите турци в Родопите, ако поискат да имат собствена територия!

ЧИИ СА РОДОПИТЕ?

Напрежението с Русия ще спадне, когато САЩ си приберат войските на собствена територия. Всичко останало си е движение по ръба на бръснача и е въпрос на време някой ястреб, като Столтенберг, да даде старт на непоправимото.

Столтенберг може да нареди да измият кенефите на НАТО, но нищо не зависи от него. Той е говорител, микрофон. Нищо повече.

Николовв Николовв ( регистриран ) 21.04.2016 10:29 . Крим може да се върне към Украйна само когато над Рада-та се развее руското знаме!!!

с русия винаги трябва да се говори с пръчка в едната ръка

с луд пияница не се разговаря ! изолира се !

ВЯРНО Е ЧЕ ПИЯТ НО ВИНАГИ ,ВОЙНИТЕ В КОИТО СА УЧАСТВАЛИ СВЪРШВАТ В СТОЛИЦИТЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ ИМ

Созе, созе, от снощното розе, без мезе, кофата ти дрънка, я излез навънка, па се освежи и тогаз се изкажи!

рубличка в джобчето пусни и въобще не ме мисли

пробвай. Не виждам кой ще размаха пръчката.Само не ми казвай че това са САЩ НАТО и други издухани флигорни които нямат сила сами да се самоубият и търсят помощ за това.

Интересно защо държавите които са били в състава на СССР искат по-голямо присъствие на НАТО в Източна Европа???

Щото са колонии на САЩ. Народите не го искат, иска го колониалната администрация.

Бай Иване,що си не къркаш парцуцата и да не се излагаш толкова.....теб питаха ли те като дойдоха руските войски ти какво искаш или и ти викаше по площада а преди това за немците......подлоги сте това селяните и за това все сте недоволни

Треперете соросоиди, краят ви се види, столтенберг е чироз същи пръст размахва и се мръщи, глупости ломоти , за наивни идиоти, нато е развалина, от Студената война, но не ще да си отива, още си натрапва муцуната крива, омръзна ни вече, да слушаме това човече, мършаво и невзрачно, с изражение мрачно и с израз на мъдра умора, да зблуждава толкова хора, на Путин ще му писне, за тънкия врат ще го стисне и за натовски срам, на столтенберг битието, свършва дотам!

"РУСИЯ ДЕСТАБИЛИЗИРА ИЗТОЧНА УКРАЙНА" А кой господа дестабилизира цяла Украйна???? Кой уважяеми господа им организира преврата???? Кой Уважаеми отговорни политици е специалист по преврати, вносни демокрации и "АРАБСКИ ПРОЛЕТИ" Лицемери сте вие и евроатлантическите ви ценности се равняват на узаконени убииства под флага на НАТО. Един ден човечеството ще ви изправи на съд както осъдиха хитлеристите.

Крим може да се върне към Украйна само когато над Рада-та се развее руското знаме!!!

с тази идеология рублата ще е подвластна на цената на петрола още дълги години

На мене ми е интересно какво ще стане с U-235 /обогатения уран/ и неговия контрол. Там само Америка и Русия имат думата и специалистите. Всички транспорти от и за могат да потънат в мрак/хо-хо/. Досега си сътрудничеха със сагласието на Русия и тя си е върнала в хранилищата уран за повече от 1500 ядрени бомби от др.страни.

???? Каква забрана те гони бе?!?! Те телевизионен канал на родният им език им направиха, той говори за забрани!!!!! Аман от глупави писанки!!!

Разбира се, НАТО и Русия трябва да се срещат, трябва да си говорят, трябва да се опитат и да се разберат накрая. Но диалог НАТО-Русия е възможен при едно просто условие - Запада трябва да разбере, че времето когато можеше да се държи като учител към ученик-двойкаджия е преминало окончателно и безвъзвратно. Тогава ще има смисъл от подобни срещи. Мисля, че НАТОвците трябва да се оттеглят в гордо усамотение, докато в мързеливите им мозъци не изкристализира мисълта, че без военно-политическата и интелектуалната мощ на Русия, светът ще бъде едно неоютно за живеене място...

Я ни припомни какво е създала интелектуалната моща Русия в последните няколко десетки години, че нещо не се сещам... Имаше разни бомби, ракети, танкове и други неща за убиване. А нещо за спасяване на живота на хората?!?!

Като за начало: От 2008 г. до днес - 5 нобелови лауреата по физика - Алфьоров, Гинсбург , Абрикосов, Хейм, Новосьолов.

Театър!!! Обаче на световна сцена!

не разбираемо е защо Русия въобще се среща да преговаря с НАТО един архаичен съюз от миналият век, силата на който в момента е като на спукан презерватив и само може да умори от смях.Дори за геронтофилите от пентагоне е ясно, че при недай боже един конфликт на инфантилите като Столтенберг и др.бавноразриващи хомота -Русия още в първият час на този кофликт без да използва и грам ядрено оръжие ще обезглави ръждясалотото НАТО.Такива са реалните технологични възможности днес.Останалато е само пропаганда.

В Ирак, НАТО беше 10 години. Какво е сега там ? Хаос. Афганистан 15 години, хаос. Спукан е. Ние сме необходими на нато, само и само един или два ядрени заряда, да не полетят към САЩ. Армията ни практически е не боеспособна. Факта че граждански патрули залавят бежанци доказва че някой не си върши работата.

Кой беше в Афганистан? Че не разбрах...

ЕС се обезличи някак си няма позиция- НАТО има, но ЕС го няма. Какъв играч е ЕС? Даже турците и те са в НАТО, но си имат позиции по много неща и ние май най- добре го усещаме за нещастие

Ако Украйна желае да стане член на НАТО, за да има защита от московската агресия, трябва ли преди това да иска разрешение от Путин? Ако Украйна желае да стане член на ЕС, за да се откъсне от московската зависимост, трябва ли преди това да иска разрешение от Путин? Ако украинците не харесват правителството си, което в един момент става явно силно зависимо от Россия, трябва ли да иска разрешението на Путин за да го свали по начин, който намери за най-добър? А нека не пропускаме момента, че същото, което стана с Украйна, утре неминуемо ще се случи и с Белорусия, и с Казахстан! Тогава? Белорусия също ще иска членство в НАТО и ЕС! Трябва ли да питат Путин или който е там на негово място?

" ...Ако Украйна желае да стане член на ЕС" . Защо ли ЕС не желае Украина ?

Защото ЕС ще трябва да направи 2 крачки назад за да ги преглътне!

"Ако Украйна желае да стане член на НАТО" - тая "презумпция" е пълна глупост. Украйна имаше законно избрано от народа си правителство, свалено с преврат. Все ми се струва, че един от признаците на демокрацията са ИЗБОРИТЕ, а не площадните революции. Апропо, ако си спомниш влизането на България в НАТО, тогава 70% от българите бяха против. Но това не попречи на властите да "изберат правилния път" в противовес на вокс популис.

НАТО и САЩ направиха война в УКРАЙНА с агресията си към Русия и границите й с цел заграбване и на Русия.....

По-голяма глупост едва ли би могло да се напише - лошото НАТО се приближава към границите на Россия и иска да я завладее! :) Да разбираме ли, че ти предлагаш да се забрани на всички държави, които имат граница с Россия, да участвуват в каквито и да било съюзи, без преди това да са получили одобрение от Путя? Защото ти точно това си написал!

Драги, много лесно ръсиш акъл ,но забравяш за споразумение при разпускане на варшавски договор - договор за неразпространение на НАТО на изток. Краварите са плюли на договор, не разбирам защо руснаци да не върнат жеста? А курабийки на Майдане раздавал не Путин , и в борда на директори на Нафтогаз - не е Путин , а Байдън.

по кое право американците се намесват в вътрешните работи на суверенни страни, по цял свят саразпострели военните си бази, теса агресори които само с войни решават своине вътрешни проблеми, но този път няма да стане

НАТО и САЩ се увериха,че Москва се изтрезнява само с твърди мерки,шамари и по-голями санкции!

Никакви мазохисти не са. А перманентно пияни руски мужици. Толкова са зле, че и да му строшиш кратуната, пак не вдява.

Едно жалко нищожество - това си ти. Много ме напомняш едно пинчерче - страхливо, дрисливо, трепери на тънки крачета, но пък джафка ли , джафка. И като го подритнеш - скимти и се крие при хазаина. Затова ли си толкова ербап, че се сгушил до обувка на големия брат?

така е, и Наполеон и оня лудия с мустачките го знаеха и нападнаха Русия. и сега - няма дори спомен за тях. не будете мечката.

Голями се казва може би в САЩ. В България се казва големи.

Да живее хилядолетното НАТО!

Коментар 1000 по 5 копейки...ха.ха..ха

Объркал се си. Лозунгът през 1942 г. беше:"Да живее хилядолетния Райх" Вярно, живя още 3 години...

Кое международно право г-н Столтенберг? Това което разрешава да имаш военни бази в над 40 страни! Тава което позволява военните ти кораби да са по всички световни океани и почти всички морета! Това което забранява на съд от чужда държава да съди вашите войници! Или това което дава право на всеки в собствената си държава да устройва живота си по собствените разбирания и което зачита правилото - "постъпвай с другите така както искаш те да постъпват с тебе"!