Западът реагира остро на договора между Русия и Абхазия

НАТО, Вашингтон и ЕС осъдиха споразумението на Русия с Абхазия.

Обратно в новината

Коментари - Западът реагира остро на договора между Русия и Абхазия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с тоя запад, стига с тия клишета, с тая демагогия . България и други страни от ЕС са изгубили суверенитета си, достойнството си , свободата си , хляба си . Но има държави и политици , които мислят за народа си и народа е с тях и това е големия проблем на т нар. запад.

а, ние оооооще ................. не сме и дума продумали.........о

В политиката със съседите си Русия гледа своя национален интерес . САЩ не граничат с Абхазия и това не ги засяга.

Западът да не се бърка,не е тяхна работа да се завират навсякъде и да вършат размирици из нормалните държави....,за да печелят от грабежа

Референдум за политическия статут се проведе в Фолкландските острови на 10-11 март 2013 г. Фолкландските островитяни бяха попитани дали са за или не продължаването на статута им като отвъдморска територия на Обединеното кралство с оглед на искане от Аржентина за преговори относно суверенитета на островите. На избирателна активност от 91,94%, преобладаващото 99.8% гласуваха да останат британска територия

Иес Сър- я да видим на колко хиляди мили се намират Фолклендите от Англия- поне 12 хил., м/у абхазия и русия няма и метри. А на фолклендите има поне 1000 брит.военнослужащи, останалите отшелници,метереолози и някой друг овчар командирован от англия общо около 2 хил.души население, никой не е роден там..

Що ли не си завре Запада своите остри реакции нейде по-навътре? Западът бил реагирал??? БЛА-БЛА - 80-90% от европейците и американците всъщност почти не се интересуват какво става по света, а на останалите мозъците се промиват тотално от техните продажни и непрофесионални медии. Западът и неговите ценности всъщност реално нямат нищо общо с това което ни се набиваше в главите на нас. Става дума за интереси, пазари, ресурси, а човешкия живот не струва нищо! Браво на Путин че се залови да възстанови баланса и да постави някакви рамки пред алчния и безогледен диктат на Запада. Реват за демокрация и човешки права, но реално не признават еднакви права на всички народи да се развиват и да отстояват своите интереси в техните региони.

А защо не осъдиха нацизма, защо ЕС се въздържа, а Канада, САЩ и Украйна гласуваха в ООН против резолюцията??

Ми що? Щото си е бил винаги и сега си е тяхна рожба и инструмент за грабеж и убийства!

Хора!!!! Ще ми разрешите ли да си играя със съседа и да си преместя дивана на срещуположната стена!!???

как така се изказват за суверинитета на Грузия без да са питали какво е становището на самата Грузия . не е ли право на всяка суверенна държава да избира как да защитата суверинитета си и интересите си ?

А и какво общо има Грузия? Нищо!

Изтока в т.ч.Русия и Китай реагираха остро на признаването на Косово от НАТО, Вашингтон и ЕС и неадекватните им войни в Ирак, Афганистан ,Либия, Украйна и Сирия организирани от тях.

Айде и Абхазия да бъде анексирана. Путин е поредния лилипут, който ще превзема света. Да видим кога ще се усетят продажните т.нар. европейски лидери.

АБХАЗИЯ В НАТО!

Тук НПОрките ще се подмокрят от радост.

Аз вече пуснах! Ох, че топличко ми стана!

Ха ха Русия е суверенна държава и ще сключва договори с кого си реши. Т.н. ес, западът, нато, усари не ваша работа да реагирате, политиката на Русея е дело само на самата Русия. Много ви е мъчно че Русия не ви играе по свирката....

Драги путинисто-атакисти, вярно е, че сте препълнили този сайт с лъжливи коментари, но от това те не стават по-истински. Нито Европа, нито САЩ не са присъединили чужда територия КЪМ СВОЯТА, а Русия прави това вече няколко пъти. Косово беше изпуснато от Сърбите още преди години, населението там стана предимно албанско и за това започна ужасно кръвопролитна война, която трябваше да бъде прекратена на всяка цена. Точно това направи Западът, независимо, че Сърбия беше ощетена. Но сърбите си бяха сами виновни с недалновидната си политика в този район. И пак повтарям- НИКОЯ ЗАПАДНА СТРАНА НЕ ПРИСЪЕДИНИ ТАЗИ, ИЛИ ДРУГА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ КЪМ СЕБЕ СИ. Това прави само любимата ви Русия, която си измисля лъжливи "опорни точки" за оправдание, една от които е лъжата за това, какво точно и защо се случи в Косово. А дори и Западът да не е бил прав и да е извършил престъпление в Косово, това значи ли, че сега Русия трябва да върши ПОРЕДИЦА ОТ ПО-ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, оправдавайки се, че и Западът бил направил такова? Ами защо тогава, драги путинистчета, и вие не станете убийци, понеже някой ваш съсед бил станал убиец?

Май забравяш какво направи Западът за Афганистан, Ирак, Сирия и т.н.....все хубави неща..... Мисли повече....

Прав си! Западът не е присъеидинил чужди територии , те просто ги давят в собствената им кръв, съсипват ги и после смучат до дъно. Да живее Западната демокрация, морал и ценности.

Путин предупреждаваше, че признаването на Косово от страна на САЩ ще предизвика прецедент, благодарение на който ще се отцепят и нароят един куп нови държави. САЩ не го послушаха. Е, да са слушали....

А бе така си е, само дето Абхазия е преди Косово и тя е прецедента, а Косово - отговора. Дали ще има отговор за Крим и Източна Украйна? Със сигурност ще има. Да видим дали част от Сибир ще се отцепи или някой от най-близките съюзници на Путин ще поеме друг курс. Нищо лично - такава е играта.

Нещо пак са ти объркали листчетата с инструкциите! Ама какво можеш да очакваш от псакита?! И многа, ама много бъркаш с опита си за аналогия чрез демагогия!

аМИ ДА СКЛЮЧЕТ И ТЕ ДОГОВОР КАТО Е ТОЛКОВА ВАЖДА АБХАЗИЯ.

ТОВА ДОЛНО,КУРВЕНСКО ДВУЛИЧИЕ НА ЗАПАДА И НАТО,НЯМАТ КРАЙ? КЪДЕ БЕШЕ БОГАТА И ПРОСПЕРИРАЩА ЕВРОПА ,КОГАТО САЩ СЪС ЕДИН ЗАМАХ ОТКЪСНАХА КОСОВО ОТ СЪРБИЯ!?! ДА, ЕВРОПАТА СИ МЪЛЧЕШЕ ,ЗАЩОТО ПРЕДУСЕЩАЩЕ ПОТОЦИТЕ КИНТИ ,КОИТО ЩЯХА ДА ДОЙДАТ ОТ РЕАЛИЗИРАНЕТО НА ЕВТИНАТА ДРОГА ПРОИЗВЕДЕНА В БЕЗКОНТРОЛНО КОСОВО! СЪЩАТА ТАЗИ МИЛА ЕВРОПА ЩЕ МЪЛЧИ СМУТЕНО,КОГАТО И ТУРЦИЯ ЩЕ ОТХАПЕ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!.А ТОВА ЩЕ СТАНЕ МНОООГО СКОРО, ВЕРВАЙТЕ МИ!! А КОЛКОТО ДО ПУТИН И ТОЙ НЕ Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ, НО СИ ЗАЩИТАВА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!!

Хи хи хи хи, запада не иска договор с Абхазия, но иска Украина в НАТО, така ли ............???

Браво на Путин.

Под вещото ръководство на фашингтон, на 8.8.2008, когато се откриваха Олимпийските игри в Китай (символ на мира от древността), Наакашвили прати армия и бомбардира жестоко хората, нежелаещи да бъдат марионетки. Той, а и евроатлантическите му господари наричаха и наричат тези хора в Абхазия и Южна Осетия сепаратисти, въпреки автономията им! Изгониха ги като кучета - някои бягаха чак зад океана, други си изядоха вратовръзките! На следващите Олимпийски игри в Сочи, фашингтон повтори сценария, този път в Украйна! Отново безмислена жестокост и масово убийство на хора в името на "свободата и демокрацията"! А всъщност това е политиката на безграничното зло!

Кучетата си лаят, керванът си върви. :) Путин си го мести ту в ляво, ту в дясно.

де да имаше какво да мести, но маи че няма.

Русия и диктатора й путин продьлжават да кьсат и малкото мостове, свьрзващи ги все още с останалия свят........ Световната изолация вече си казва думата..... Последната година рублата загуби над 20% лт стойността си спрямо долара,Нефта и газта сьщо губят 30% от стойността си, а ядрените бойни глави за сьжаление не се ядат...... Скоро време русия я чакат тежки времена, ако руснаците не намерят сили да се преборят с режима на полковника от КГБ путин!!!

...из мечтите на един амбриаж!

Демек ДОЛЕН ЛЯВ ПЕДАЛ!!!!!!

откъс от "житие и страдания на грешного глупака"

За първи път чувам , че имало държава Абхазия. Мислех , че е област от Грузия.

Явно мисленето при теб е нелогичен процес, следствие на ограничено до липсващо познание!

САЩ искат да парафират всички международни договори вече : )

почвам да се чудя: Русия или Израел са по нахални милитаристични държави То и САЩ си пъхат носа където не им е работата, но путин май прекалява?

Спори се кой е открил Америка.. Това вече не е важно. Важно е кой ще я закрие!

днес във форума, че от руското посолство са ви увеличили тарифата. Много активни, много злоради и както винаги много, много прости товарищи= петоколонници.

И това го пише един пробит $! При това отзад (на тура-та)

Ние СТАДОТО  от американски колонии сме против договоРЪТ, оти сме СТАДО???

НАТО, Вашингтон и ЕС случайно да не са осъдили нещо което Русия прави?

Ами няма само краварите да правят ундурми - Русия гледа от тях ..я

Краварите така и не разбраха, че техните номера НЕ минават.

Просто се чудя защо е това ново разделение на света, като може изтока и запада да са заедно и заедно да решават проблемите в това динамично време!

Светската слава е силна.Светът запее ли ,и камъкът се пука.Със света не можеш да спориш.Света няма кой да съди.Светът е силен и несъкрушим.Каквото Светът е подредил, го е Бог разсъдил.Каквото е от Света дадено, такова и ще бъде!!!

току що путин направи разместване на неща в панталона си за това че много големите ценносни кравари не са съгластни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

До кога някой държави набедени за световни "полицаи" ще си позволяват да дават наклон на ............ на другите държави! До кога наглеците ще дават акъл на другите народи, с кого да се договарят и с кого не!!!!!! Това е тормоз и изнудване! Това е лицемерие и двоен стандарт! Ние като държава и народ сериозно пострадахме от такъв двоен стандарт!

Най-големи убийци и мръсници са Западняците : ...Аз не считам, че по отношение на аборигените е извършена несправедливост/Австралия/, по-мъдра и по-чиста раса зае тяхното място..../1937 г/Чърчил Ха Ха бандити и затворници Чърчил кастрира 100 000 непълноценни ирланци в спец.концлагери... Повече ?

Има документи 1810г Абхазкото княжество се присъединява към Русия по молба на княз Георгий/Сафарбей/ 1921г Съветска соц. република Абхазия и Грузинската ССР сключват договор за особения статут на Абхазия и включването и в Гр.ССР 1925г-конституцията на Абхазия потвърждава особения и статут 1931г. става обикновена Автономна ССР в състава на Гр.ССР 1990г се провъзгласява за Суверенна Абхаска ССР на основание на конституцията от 1925г и договора с Грузия 1994г-нова конституция 1999г-референдум 2008г-признаване от Русия Да се нарича Абхазия "Сепаратистка грузинска област" е или неграмотно или злонамерено.Когато го казва "министъра на външните работи на ЕС" не е сигнал за партньорство с Русия , а лицемерие.

Терористичната държава бензиноколонка Русия има навика да освобождава държави от нейното население.

Това прави обикновено САЩ. Или не ти изнася да споменеш инструкцията спусната от САЩ към марионетките от военната хунта в Киев. В документа ясно и точно е описано как се прави филтрация на населението, изселване и класическа етническа чистка. Господин платен пропагандатор, тази информация изтече в медиите само преди няколко месеца. Видяхме и четохме. И това, е просто отвратителна американска дейност. За такова нещо и САЩ,, и украинската хунта трябва да бъдат съдени в Хага и изолирани от цивилизования свят. Заедно с платени драскачи като теб. А теб трябва да съдят и за клевети.

Щерев, наблюдател и т.н., защо използваш десетки, че и стотици никове. За да ни кажеш личното си мнение ли. Или просто сде опитваш да ни шравиш на будали. Ти подиграваш ли се, на нас българите. И я ни разкажи нещо за американските индианци. За хуманното американско отношение.

kikuno

Агресията на Грузия спрямо Абхазия не можеше в крайна сметка да не доведе до това.Щом Грузия толкова се безпокои от този договор защо не сключи и тя такъв с Русия и всичко ще си дойде на мястото само дето милионите от Запада хвърлени за да купят върхушката в Грузия ,ще си останат без полза .

ами вие що биете негрите и гистреляте като на лов в Мисури,Алабама и Охайо, и издигнахте китайска стена на границата с Мексико. Тази Абхазия да не граниче с Калифорния или Флорида!

щото им пият нафтата

Цялата история на Русия е свързана с поглъщане на съседните й държави, с пряка намеса или постепенно обхващане. Тя и сега е половината свят, но не й стига за "справедливата й кауза"

Русия е в правото си да защитава тези нации, които се сдамоопределят.Удря краварите със собственото им оръжие.Боли разбира се.Още повече руснаците в Украйна, Латвия,Литва и т.н. Колко граждани на САЩ живеят в Либия, Ирак,Сирия Виетнам или в Украйна ? Държавата САЩ изживяваща се като световен хегемон приключи.Светът е друг и борбата е доларът да остане световна валута. Чифутската търговия за печатане и продаване на хартийки срещу, пари също приключи.Мачът свърши.... Няма по-голям износител на насилие от моята държава.Аз не мога да мълча-Мартин Лутър Кинг

Ами уса ако не беше Тихия океан щяха да превземат и Китай,купиха Аляска, купиха територия колкото Европа на юг от Франция,превзеха бившите испански територии в Караибите и Филипините, индианците изтрепани, сега отделни екземпляри в резервати,руснаците поне се смесиха със племената в Далечният Изток и сега са халф-халф. Англичаните поради липса на близка територия до тях, най-старата им колония Ирландия вече е независима,затова тръгнаха по морета и океани да грабят и да заселват престъпниците и проститутките си в днешна Канада,Австралия,Н.Зеландия и острови ,преди това ги пращаха в днешните уса, преди независимоста им.

Major Payne

Верно ли? А какво им пречи да превземат Куба, карибските държави, Венецуела, която е по-богата на нефт от Русия и др. такива. Логиката ти куца много сериозно и то е защото е изсмукана от пръстите.

Запада да се н....е,откъде-накъде ще диктуват света?Не им е работа да се бъркат там.какъв спам ви е патил ,бе?

Бандити и затворници заселват Америка и избиват над 40 млн.индианци.Затворници заселват Австралия и избиват почти 90% от туземците. Америка използува роби 270 г. Два века бюджетът на Британия на 70% е формиран от търгтовиата с роби.Така стои въпросът с Испания, Холандия, Франция и Белгия. Натрупват богатства.Феодалите стават мощни и разделят властта на суверена, чрез долна и горна камара. Американските убийци, заграбили без пари и труд несметни богатства започват да се изживяват като наследници на Рим и да се считат за изключителни. Това е де-факто истината за Богатият Запад. Богатството им мирише на кръв. Емблема на Рим примерно е Колезиума.Сграда където е убивано по всевъзможни начини.И това е символ нва цивилизация ?. Западът сам обяви краденото си имане за цивилизационни ценности. Колониалнаота им политика ни показа от Освобождението досега какви са тези ценности.

Западът да вземе да реагира остро на бунтовете във Фергюсън и Новорусия, където армия и полиция избиват мирни хора и използуват несъразмерно въоръжение.

китай и индия сключат подобен договор, запада и русия ще си станат много близки!

Проблема на САЩ и ЕС е, че не са чували за Ванга. А Русия от своя страна почита, тачи и вярва в Българската пророчица. Така, че сега на русия може да и е трудно, но Ванга за тази страна е казала друго.

Не ме интересува какъв е договорът,но щом западът "остро реагира",значи го приветсвам .

УСА вън от НАТО! Янки ходете си в къщи!

Въпросната Абхазия е исконна Руска територия. В поредната война м/у Русия и Турция, грузинските князе са в коалиция с руските войски! Местните от района Сочи, Туапсе, Гагра, Пицунда, Сухуми не се съгласяват с подчинение на Руснаците и водят битки. В един момент се подписва спогодба и с кораби месните жители се извозват в района на Трабзон -Самсун. В последствие биват разселени в района на Бандарма, а друга час е изпратена в България и Македония с указ на султана да усмиряват бунтуващите се там, а земята и имотите на бунтуващите се става собственост на "усмирителите" -това са така известните черкези!. След разпадане на СССР Абхазия воюва с Грузия, тъй като не е съгласна да се подчини на управление с Тбилиси. Войната основно се води от младежи, девойки, деца. Руснаците са напуснали Пицунда, напуснали са Сухуми, бягащите грузинци палят наред всичко, взривяват електроцентрали, електропроводи, фабрики за преработка на риба, ограбени са дори и дограмите и стъклата от жилищните сгради, после всичко е опожарено. Има постоянни нападения от страна на грузински войски над Абхазия. И няма обяснение какви претенции имат към тази страна, още повече, че по време на Втората световна война там също са избивани абхазци! Тъй че е по близка връзката с Руските Адлер, Сочи, Туапсе, отколкото с Тбилиси! В момента извън 6 милната зона постоянно има грузински военни кораби. Има случаи на залавяне на кораби които отиват в Сухуми или са отплавали от там! Корабите се национализират, а екипажите се хвърлят в затвора. С паспорт в който има печат за преминаване КПП в Абхазия моментално в Грузия се превръщаш във военнопрестъпник! Та чичо Сам да си оправи неговите работи с Афроамериканците, с коренното население в САЩ и да остави черноморският район да решава проблемите си сам! А докато лудите се налудуват турските траулери денонощно и целогодишно унищожават рибата в района

+100

Хайде сега. Нека руснаците се разберат с македонците кой е бил първи ;) А бе всеки си взима един отрязък от време, който му харесва, и започва да си пише историята. И Крим си беше "исконно руски", пък основното му население беше изпратено в Сибир през 1945 и подменено с руснаци, като дори това ново "коренно население" не гласува за оставане в СССР през 1991. Трябваше да се появят зелените човечета за разберат кримчани, че много обичат Русия. Путин си го каза - с вежлива дума и пистолет се постига много...

Но нека първо отговорим на въпроса: Кой е открил Америка? И после на кого изконно принадлежи земята там? Амо же и да дебатираме по въпроса, защо местното коренно население на континента е затворено в резервати?

Полемиката е твърде безсмислена! Този район по време на кремската война е обезлюден на основание договори за прекратяване на войната с Русия. Русия дефакто е воювала с населението на района и по силата на фактическа победа е станала собственик на района на Абхазия! В същото време Кавказките князе под угрозата на оръжието подписват пакт за ненападение! Те фактически са отказали да претендират собственост за тази земя! Не ми прави врътки с Македония! Не бива исторически факти за Македония, за Южна Тракия, за Добруджа изопачено да Ви служат като доказателство на "тезата" Дори писмеността на абхазците няма нищо общо нито с арменската нито с грузинската писмености

Вашето драги си е чиста, безпросветна демагогия. Може би от висотатоа на претендираният от Вас военен чин, ще ни обясните Кое е според вас коренното население на Крим! Когато адмирал Ушаков построява порт Севастопол Кримският полуостров е все още под отоманско владичество! И Крим става Руски през 1784 година. Кримската война изселва кореното за тогава население, някои се заселват в Добруджа (още има татари наследници) Други отиват в Анадола! Точно районът на Абхазия е протекторат на Турция и независимо от местното си божество и храм някъде в района на Пицунда, те се поддават на мусулманството. Тава е и причината за анексиране на земите. А твърденията относно Кримски полуостров за Украински, трябва да търсите причината в другаря Никита Сергеевич през 1954 година. Така че хер Майор навлизате в една територия която от древни времена се е решавала с щит и меч!

ЕВРОПА Е БАБА, ИЗМОРЕНА И СЛАБА, СКОРО ТЯ ЩЕ ХВЪРЛИ ТОПА, ТУЙ ЩЕ Е СЪДБАТА НА ЕВРОПА!!! ТЯ ЩЕ НИ ЗАГРОБИ И НИЕ КАТО НЕЙНИ РОБИ, ОКОВАНИ ПО ГРЕБЛАТА, ЩЕ СЕ ДАВИМ,МИЛИ БРАТЯ!!! ВЕРИГИТЕ ДА ИЗПИЛИМ, ПО-СКОРО ДА СЕ ОСВОБОДИМ, ОТ ЕВРОГЕЙСКОТО КОРИТО, ГНИЛО И ПРОБИТО!!!

щом така квичат значи отново им е влезнал сух и пулсиращ до диаграгмата са се мъдете през гъза хахахаха. Със западните камани по техните зурли!