Балтийските страни в шок - Русия проверява независимостта им

Искане за преразглеждане на законността на решение за независимостта на Литва, Латвия и Естония от СССР предизвика напрежение в отношенията им с Москва.

Обратно в новината

Коментари - Балтийските страни в шок - Русия проверява независимостта им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Балтийските пинчери трябва да ги държат на полусъединител!

11 месеца преди разпадането на СССР, 13 души бяха убити, когато съветската армия щурмува телевизионната кула във Вилнюс и централата на литовската телевизия..." Жертвите са 14. А една от тях, помня (даваха го по телевизията) беше едно 13-годишно момиче, премазано от танк. Беше в съзнание и го интервюираха, на следващия ден съобщиха, че е починало...

"- Спомняш ли си, край Вилнюската телевизионна кула беше убит един спецназовец с изстрел в гърба? Именно след това Алфа се втурна на бой. - Да. Шацких. Той беше близък приятел на моя началник Александър Михайлович Платонов. Когато убиха Шацких, Михалич се тръшкаше: "Виждаш ли, уредих момчето в "Алфа", а то какво стана" - И са стреляли по незащитено от бронежилетката място. Преди атаката на Белия дом друго момче от "Алфа" беше застреляно пак така. Стреляли са по същото място. И тогава след убийството "Алфа" тръгна в атака. - Каква история, а, какво съвпадение! Момчето, което беше убито при атаката на Белия дом, беше Гена Сергеев, роден брат на съпругата на Платонов. После всички казваха: "Александър Михайлович, вече не уреждай никого на работа в "Алфа". Михалич пак се тръшкаше - той обичаше Гена. Как е бил убит Гена? Те са се придвижвали с БТР и той видял ранен войник. Гена беше много почтено момче. Спрял БТР-а и казал: "Трябва да помогнем на човека." Наоколо го разубеждавали: "Остави, да продължаваме." Но той слязъл. Вдигнал войника и го понесъл към бронетранспортьора. И тогава - изстрел в гърба му. И то не откъм Белия дом, а от противоположната посока. Аз разговарях с Михалич, той каза: "Знам кой е организирал всичко това - Барсуков." А какво стана в Останкино през 93-а година? Защо Лисюк е дал команда да се стреля? Защото с изстрел от тълпата са убили един войник. И аз знам, че когато имаше безредици във Фергана, там беше пратен Лисюк. Чух какво се говореше в отряда, нали служех там във втори полк. Какъв е бил техният метод? Провокация! Да речем, хората просто се събират, никого не закачат, но трябва да бъдат разпръснати. Тогава преобличат един войник в цивилни дрехи и го пращат сред тълпата. И той оттам хвърля нещо по войниците. Толкоз. "Аха! Те хвърлят камъни по нас!" И се започва. Разпръсват тълпата. Та Лисюк е специалист по такива провокации."

Звучи правдоподобно. Но какво ще кажеш за Майдана - не е ли произведение на изкуствоото на САЩ и ЦРУ?

Танковете да идват! Говоря за американските!

Странни мисли изречени от депутати принадлежащи на управляващата партия в Русия!Една държава, с претенции да бъде велика!Ако бяха мисли на някой латиноамерикански диктатор от 50те или 60те години щеше да е смешно!Но "какъвто попът ,такава и енорията"!Каква беше реакцията на Путин за Крим?Каква беше реакцията на Дмитрий Рогозин относно посещение в Румъния?Той например искаше при следващо посещение да отиде с ТУ160!Твърде много са хората в управлението на Русия държащи се като пациенти на психиатрична клиника!Защо тогава трябва да чудна ответната реакция на политиците в малките държави?Къде тук е демагогията на Запада,когато Кремъл се управлява от луди?

това са само двама депутата. нали е демокрация, свободни са да правят каквото искат стига да не вредят на околните. според мен от тази новина абсолютно нищо конкретно не може да се извлече.

демокрация?????

Не са мисли на руснаците, а на американците за да създават страхова психоза за да ги допуснат източноевропейските наивници на тяхна територия. Кок-кола пропаганда!

Много смешно - тази Далия наистина ли си вярва, че сами ще решават съдбата си ????? СМЯХ !

Законите, държавите, държавните граници, властта и т.н. са колективни халюцинации (колективно въображаемо). Тоест те не са непосредствено реални, но хората ги считат за реални, защото другите хора ги считат за реални. Това е ефект на стадното мислене и конформизма (вижте експериментите на Аш) - всеки гледа какво мислят другите и съобразява собствените си мисли с тях. Но който мисли обективно осъзнава, че държавата не е нещо, съставено от елементарни частици (електрони, кварки и т.н.) и следователно не е обективна реалност. Потърсете какво е писал Иван Попов: ХАКЕРИ НА ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ (отвлечено-теоретичен вариант)

Обърнете внимание как министерствата на истината на различните държави обалъчват охлоса с меми, които не излизат извън рамките на една обща организирана реалност. Нито едно от министерствата на истината не допуска, че организираната реалност всъщност е колективна халюцинация (колективно въображаемо). Даже не си правят труда да обявят тези (които виждат, че става въпрос за колективни халюцинации) са конспиративни теоретици или нещо подобно. Изобщо ги игнорират от страх да не изместят прозореца на Овертон в "неподходяща" посока.

Двамата депутати са от партията на Путин. Вариантите са два: или Путин има интерес да повишава напрежението (за да оправдае икономическия си провал с външните врагове), или и тези депутати ги е купил въздесъщия Сорос. Второто естествено е възможно само за малоумници.

Раздухва се една глупост, за да се оправдава трупането на американски войски около Русия. Нека неграмотните вярват.

Балтийците да си пият редовно хапчетата.

Сега остава да обявят и продажбата на Аляска за незаконна и да обратно. Смешници!

Смешници са"твоите хора" от ПАЩ и ЕХ,които изтръпват от ужас,само като чуят за Русия! :)

разбира се, като знаят колко хора ще затрият руските комунисти. За западния свят живота на човека е на първо място, докато в Русия човек не значи нищо.

Онзи преврат през 1917 , дето му викат революция и той е незаконен... Кога ще го отменят?

Обявят ли за незаконна революцията от 1917-та, освен всички бивши републики на СССР и Полша, и Финландия веднага стават автоматично руски провинции. Това ли искаш? :)))))

мужиците могат само да замезят и да отпият от самагона...НАТО е най-добрият хербицид срещу зелените гниди на путин.

Прокуратурата в Москва започва от понеделник и мащабно разследване на законността на екзекуцията на цар Николай II, на царицата, четирите им дъщери и престолонаследника. Засега няма да се разследва екзекуцията на тяхната камериерка и лекаря им.

Да се ревизира независимостта на всички бивши съветски републики, не само на прибалтийските е глупост и то пълна! Времената вече отдавна не са такива! Аз това не харесвам на управляващите в днешна Русия - не можеш да твърдиш, че страната ти е демократична и свободна, а в същото време да казваш, че разпада на СССР е най-голямата трагедия на 20-ти век! Някак си нещата не се връзват!

Важното в случая е да се коментира измислена тема за да се види колко лоши са руснаците! Не може ако това е вярно да не се знае от президента и премиера на Русия! Хамерска партенка!

Кое е вярното, за да се вържат нещата: 1) Русия хич не е демократична или 2) разпадането на СССР е най-голямата комедия на ХХ век?

Сега остава да извадят и договора на бай тошо за 16 република с подпис.

Тия прибалтийски републики са членове на ЕС и НАТО, а се мислят за независими!!! И те ненормални като украинците и като нашите соросоиди!!!

Всички развити европейски страни, в които хората са с пъти по-свободни и по-богати от руснаците, са членове на НАТО и ЕС! Е, "нормалните" руснаци искат да са тотално зависими от най-терористичната организация за всички времена и по цял свят (ЧК/НКВД/КГБ/ФСБ и всякаквите там имена) и нейната марионетка Путин...

да продължим - ЦРУ, АНС, ФБР, МИ6, МОСАД, АБН(DEA) и други абревиатури ... и техните марионетк Меркел, Обама, Оланд, Юнкер ..., абе нема толкоз место ...

Ква стана тя? Незаконната прокуратура на една незаконна страна, незаконно обявила независимостта си от СССР, ще проверява законността на съществуването на 15-те бивши съветски републики! Най-напред трябва да проверят законността на съществуването на Руската Федерация! Като я обявят за незаконна, направо да я закрият, а незаконния президент Путин да го пратят в бумбака! Дебилизъм на квадрат! Да се смееш или да плачеш?

А като се върнем назад - шведският крал е продал на ПетърІ цяла Прибалтика. Тази земя дори не е завладяна с битка - обявена е за продан от шведа, Петър І я е закупил по цената, поискана от продавача. Има си и документи. Нужно е да се изучава история ида се помни наученото.

За твое сведение, в центъра на Вилнюс има сграда, в която са умъртвени над 1000 души по времето на т.нар. Съветслка Литва. Там се е намирало КГБ. Сега е музей, с плочи с имената на убитите.

И това какво общо има с покупката на Петър Първи ?

ОТ ВСИЧКО ПРОЧЕТЕНО ДО ТУК Е ЯСНО САМО ЕДНО:АКО ПУТЛЕР НЕ БЪДЕ СПРЯН НА ВСЯКА ЦЕНА -ЩЕ ИМА НЕ ТРЕТА , А И ЧЕТВЪРТА СВЕТОВНИ ВОЙНИ!!! ТОЯ НЕНОРМАЛНИК НАИСТИНА СЕ МИСЛИ ЗА ГОСПОДАР НА СВЕТА-НО ЩЕ ПАДАТ ГЛАВИ!! НАЙ-ВЕЧЕ НЕГОВАТА И НА БАНДАТА НЕОФАШАГИ ОКОЛО НЕГО!!ДОЛУ ПУТЛЕР!!!!!!!!!

ще е да му припишем и пета или шеста световна война

както казаха, чудесен повод за САЩ да се настани. и колко добре изфабрикуван.

депутати от путиновата партия (може и разстрел)! Явно въздесъщия Сорос им е платил.

руска наглост ....!!!!!!!!!!!!

НЕ Е САМО РУСКА-ФАШИСТКА СЪЩО!! ЗА ТЯХ Е НАЙ-ДОБРЕ БОЙ, БОЙ, ПАК БОЙ И САМО БОЙ-ОТ ДУМИ НЕ ОТБИРАТ! ДОБРИЯТ КОМУНИСТ Е ДОБЪР НА ДВА МЕТРА ПОД ЗЕМЯТА-ФАШАГАТА Е ДОБРИЯТ КОМУНИСТ!

Разпадането на СССР беше предателство спрямо руския народ! Пиндогейските измекяри горбачов и елцин са най-големите престъпници и заслужават заклеймяване от историята! За радост здравите сили в Русия се консолидираха и спряха разрухата! Започва обратният процес и нещастниците от прибалтика ще бъдат върнати на мястото си в РФ.

Само така! Това е истината!

Надай се Калино...По скоро Путин ще си намери килия в Матроска тишина!

латиши, естонци, литовци, украинци, беларуси, арменци, грузинци, азери и т.н. са второ и трето качество хора и са обречени да робуват на руснаците? Казваш "нещастниците от прибалтика", а и преди "освобождаването" им през 1940 г. и след сгромолясването на СССР живеят много по-щастливо от руснаците. Защо така?

"О, неразумний и .........!" Поради що се срамиш да се наречеш Путинолюбец, а се идентифицираш с геометрически обекти? Светът може да се гледа от най-различни ъгли, а не само през петолъчката на Кремъл. А за това кое е предателство ще прецени историята - твоят капацитет е твърде ограничен и идеологически замърсен.

прибалтииските страни с техния комплекс за непълноценност както по отношение на русия, така и на полша и германия непрекъснато са в шок от нещо.

Прекрасен повод НАТО да въведат още войски и военна техника в Прибалтика по тяхна молба. Това е провокация и пряка заплаха за суверенитета на прибалтийските държави. Явно Путин на всяка цена иска не студена, както беше писал някой по-долу, а гореща война.

Понеже съвременните изнежени третополови еврогейчета ,възпитани в дух на пацифизъм,не искат и да чуят за военна служба ,за в бъдеще натовската армия ще се рекрутира от афро-азиатски башибозук,с който Гейропа се напълни напоследък, тежко и горко им на руснаците !!!

ти по загрижен за Русия, отколкото за подобните на нашата България! Това комуниста е най продажното същество , което съществува на света!

И пак поредното Антибългарско изказване на Моше. . моше ( нерегистриран ) 02.07.2015 08:32 Окупиран ти е на теб мозъка от руски тахтаби!

Ех, Моше... С тази пропаганда, тип затлъстял Американец си за никъде... Щото в същия Ирак, група диваци с джипки победиха цяла Американска база. . моше ( нерегистриран ) 02.07.2015 08:28 Ръждясалите американски танкове,направиха на кайма руските тенекии в Ирак ..

Какво искат руснаците? Да заграбят още повече територия? Ами че те са заграбили половината суша на земята и въпреки, че и точат ресурсите като за последно, пак не могат да се оправят и БВП-то им е по-ниско от една Италия например. Тотални олигофрени, и с тоя малоумник Путлер, дето си го избират и харесват, съвсем в батака ще отидат... Дано не пострадаме и ние от малоумните им напъни да превземат света, че след последната им окупация през 1944-та още не можем да се оправим!

по-интересно е какво се цели с такива измислени 'новини'.

едни танкове и едни ракети и едни пво

Как се проверява в чужда къща,без разрешение,бе?Ама,че бушменска,работе!

не само без разрешение, а и без проверяващия да знае, че го прави...

Ако т.нар. 'чужда къща' е с фалшив нотариален акт на новият собственик, то де-факто старият й собственик си е все още нейн собственик ... и мое да си проверява квото си иска ;)

Я и ние да си вземем всичко от Гърците, Румънците и Македонците а ?

По същия начин Монголия от 600 години може да си поиска пропуснатите ползи от завладяването на изконни нейни земи; Върховният съд на Германия да реши дали анклавът Кьонигсберг правилно е присъединен (разбирай окупиран) от СССР след ВСВ; Полша да си поиска западните области в Украйна; Финландия да си поиска заграбената през 1936 г. от СССР територия в Карелия;България да си поиска тракийските и македонски земи, земите в бивша Югославия; Римската империя да си поиска парче от Индия. И така можем да ги изброявам до утре, но мястото за коментар всепак е ограничено. И ако съветските товарищи мълчаха през 1954 г. за "незаконното" предаване на Крим на Украйна, защо мълчаха като зашите з*дници през всичките тия 60 години и чак сега се сетиха? Ами Япония ако почне да се заяжда за южните Курилски острови? Докъде ще я докарат безумните измишльотина на двама руски дупетата. До скоро си мислех, че нашите депутати са върха на глупостта. Явно дълбоко съм грешал. И в другите парламенти има луди за връзване.

Ам чи тя Джапанката ... никога не е преставала "да се заяжда за южните Курилски острови", загубени от нея като губеща страна във фашистката коалиция ... друг е въпросът, че като такава ... тя няма подписан мир със единият и може би най-важният от Победителите срещу същата тази фашистка коалиция - СССР! А относно всички изброени евентуални претендиращи - те както написах, всичките са загубили териториите си, а враговете им (условно казано) са придобили териториите им в резултат на войни ... само, че за цитираните прибалтийски държави, това изобщо не е така - те получават независимост на добра воля от СССР, част от който са били до тогава ... тъй че актът на ръководството на тогавашният СССР ако се окаже незаконен по смисълът на тогавашните негови закони, то и независимостта на въпросните части от него, които се визират, също става незаконна по всички видове държавно и междудържавно право! Нали и за Крим това реваха - че украинската конституция не позволявала отделянето на територии ... дори и по силата на референдум! Е, за да се избегне двойният аршин (много модерен напоследък в ЕС) ... ако и тогавашните закони на СССР не са позволявали отделянето на територии от него, никой да не се сърди за вече правилно наречено бъдещо анексиране на тези субекти, получили незаконно независимост от СССР!

Ако Путин продължава в същия дух скоро ще има Трета световна война. Ако това е крайната му цел ще я получи!

Прокуратурата ще докаже, че и решението, с което официално се признава независимостта на Руската Федерация от СССР също е незаконно! Сиреч, няма такава държава Русия и Путин не е никакъв президент, а самоизбрал се узурпатор на властта, водач на самозабравила се империалистическа и милитаристична хунта! Сами си копат гроба! Му-ха-ха-ха-ха!

И какви последствия ще има, ако се окаже, че решението за свободатана Прибалтика е не законно според руската прокуратура? Да допуснем, че са нарушени законите на СССР пред кого ще носи отговорност нарушителя? Такава държава, слава на бога няма. Руснаците зарлем разлайват кучетата и провокират напрежение, което не е в ничия изгода, освен на малкото им диктаторче.

Ако това е вярно, показва че и РУСИЯ има нужда от СТУДЕНА ВОЙНА?Дали всичко не е театър!?!

И какво сега? Обратно в СССР ? На тия нещо им хлопат дъските ....

Май и за Аляска ще искат проверка за законността......

Колко му е. Така или иначе парите за нея не са платени на Русия, т,е, договорът може да бъде разтрогнат. Впрочем, след разпада на Кравария, Аляска най-вероятно ще иска да се върне в Русия.

Е как да не са платени! Всичко е платено и вече е забравено. Скоро така ще се забрави и СССР, както всяко унищожено злокобно образувание.

Ееех, мечти.....

"най-тъп виц" ли е? Че кой ще иска доброволно да се присъединява към Русия?

Държавна измяна имаше и в България! Подарения на руската енергийна мафия нефтозавод край Бургас! За толкова пари, това си е чиста държавна измяна. Не може да се нарече по друг начин това! Затова да се преразгледа решението и да се върне заграбеното обратно на законния му собственик - българския народ! Да се стартира процедурата още от днес!

Нека споменем и кой беше извършителят на тази измяна и не се ограничим само с Нефтохим, а да си припомним и БГА "Балкан", ЕРП, БТК и още хиляди приватизационно-бандитски сделки.

Когато литовците говорят за пакта Молотов - Рибентроп с възмущение, те кой знае защо удобно забравят факта, че именно на този пакт, както и на категорично отстояното искане на Сталин за запазване, след войната, на границите на СССР от преди 22 юни 1941-ва, дължат освен всичко друго и немалка част от територията си, вкл. столицата си Вилнюс, която преди това е била полско владение.

И никак не се свенят и днес да имат териториални претенции към Беларус.

Според серия публикувани в нета документи от архивите на съветските служби, г-жа Далия Грибаускайте, по време на студентските си години в Ленинград е имала твърде специфични контакти с чуждестранни граждани, предимно от скандинавските страни. Както у нас, така и в СССР валутните жрици на Амур бяха под закрилата и контрола на службите, т.е. мадам е била агент - доносник на КГБ. Не че в това има нещо кой-знае колко страшно, нито е била първата, нито е била последната, но просто то трябва да се има предвид, когато се анализира поведението и.

ЕДНО ВРЕМЕ БАБА МИ АМЕРИКАНКАТА , КАТО ИСКАШЕ ДА МЕ ИЗПЛАШИ И ДА МЕ ПРИБЕРЕ В НЕЙНАТА КЪЩА МИ КАЗВАШЕ "СЕГА ЩЕ ДОЙДЕ МЕЧКАТА ДА ТЕ ИЗЯДЕ":))) .... С ПРИБАЛТИКА АМРИКАНЦИТЕ И НАТО ПОСТЪПВАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН :))

?? да разбирам ли, че американците и НАТО са упражнили влияние върху двама депутати от партията на Путин да внесат сигнал до главният прокурор на Русия?? Брей, прави били руснаците да търсят врагове с партиен билет...

Някой да ви е представил някакъв документ сниман черно на бяло, че НАТО е взел решение да се разполагат американски танкове в България?!?!?! До колкото разбрах това е лично решение на САЩ и мирно допусната окупация от страна на българското правителство и народно събрание. Защо не разположиха танкове на Турция, а тъй като турските бази са натовски, не използват базите за удари срещу ИД?!?!?! Балъци...

Окупиран ти е на теб мозъка от руски тахтаби!

Изключително мирна политика на Русия. Можеха първо да окупират, а после да проверяват независимостти хаххаха И Путин като си запазва правото с военна сила да защити руско езичното население, да влиза в Киев по-бързо. Стига слушал народа си, че не искал война...Бараката не пита американците дали искат война, направо пентагона праща войски или ръждясали танкове в България....

Ръждясалите американски танкове,направиха на кайма руските тенекии в Ирак ...

ама българите са най-прозрителните и умните от целия свят!!!!!!! Ама като чета по- долу гледат че те виждат само путкин и нищо друго даже и изтощения руски народ не виждат!!!! и не виждат милиардите от ЕС и не виждат българо-руските крадци който ядат тия пари........

Тъпак, виждам милиарди на всякъде, но не в моя джоб, не в твоя джоб, но в джоба на тикавата 2011 станаха 2 млрд. за сметка на унищожен частен бизнес и наблюдаван от ЕК то съвсем спокойно... ае сиктер бе, ти не виждаш ли къде са златото и диамантите ? Ще ти посоча Сибир, вземи си кирка и лопата щото няма да спечелиш такава евро програма за добив на диаманти в Русия..,..

БГА Балкан - "Зееви Груп" Кремиковци - Левон Хампарцумян. Виж Американските централи и златните находища. Сега Виж Лукойл като алтернатива. Нека да не спорим на теми които не са ти в категорията.

И самият СССР е незаконен. Отменете го!

ЕС по-законен ли е? Налага ти какви ли не мерки, има парламент и президент, а няма конституция.

Що пишете минус? Нали Конституцията определя какви правомощия ще имат различните институции и власти. Няма конституция-няма Президент и парламент ( или има, ама незаконно)

Ето заради такива провокаци искам да изгоня всички НПО конспиратори. Въпреки че искам да натрия носът на Запада за неадекватните си реакции спямо Нас , но съм достатъчно умен за да се занимавам с дребнави и несигурни простотии

Аз смятам,че решение от 54г. не може да е актуално днес.По същата логика САщ да върнат Калифорния на Мексико.Те и без това трябва да върнат Аляска.

Дарина Павлова, която последно се изживяваше като жури на "България търси талант", е била агент на Държавна сигурност. Това става ясно от решение на Комисията по досиетата, в което са обявени сътрудниците на ДС, които организират хазартни игри. Вдовицата на застреляния през 2003 година Илия Павлов е бил съдържател на явочна квартира с псевдоним "Антена". Дарина Павлова е била вербувана през април 1989 г. от о.р. Георги Петков от Шесто управление на ДС. Тя е обявена в качеството си на член на Надзорния съвет на гранд хотел "Варна" АД и хотел "Интернационал" АД.