Могерини е за ”рестарт” на отношенията с Русия

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини призова за "рестартиране" на отношенията на Запада с Русия.

Обратно в новината

Коментари - Могерини е за ”рестарт” на отношенията с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия трябва да върне Крим и Донбас. Тогава ще има рестарт. Сега започва икономическото цакане.

Когато ти се върнеш откъдето си излязъл :) И я се представи, като ще казваш какво ТРЯБВА да направи Русия... Кой номер си в психо диспансера?

Ха Ха Блудницата Европа даде на Ъс!

Тази, латвийската партийна секретарка не се спря.Тя жената, че е недокецана, личи от разстояние.Че крещи като вдовица за к....р и това е вярно.Съжалявам, но ако обръщаме прекомерно внимание на всяка жена в климакс, страдаща от мания за величие няма далеч да стигнем.В нея прозира скромната партийна шлифовка, придобита във Висшата партийна школа на КПСС.

====Президентът на Литва ще завърши като Саакашвили. Наришкин

"Казах на посланика, че според Литва мерките, прилагани от руските власти към превозните средства с литовска регистрация, към литовските камиони, към произведените или натоварени в Литва стоки . . . имат дискриминационен характер", заяви литовският заместник-министър на външните работи Андрюс Кривас. - след котео в Кремъл сигур са умрели от зор в кой крачол да си го преместят....

Дали е нишан или иска от яд' да изяде бумеранга(санкциите) който се връща по главите им?

Стигнал съм до извода, като чета сега тази статия на Могерини за рестарт с Русия, че по гадни и злобни хора от антикомунистите в соцлагера, на тази земя няма.

То отдавна е известно, че комунистите са хора, лишени от елементарен патриотизъм, та не е чудно, че колкото и да се префасонират, все към изменничество и предателство към Р. България ги тегли:)

Не ме разбирай погрешно-личи си,че се интересуваш,четеш,разсъждаваш върху това което става по света...Само не мога да разбера някакъв дълбоко личен мотив ли има в омразата ти към Русия,комунизма,социализма...другомислещите.Без да съм психолог/терапевт бих заложил 50 лв.,че в основата на тия груби и понякога цинични нападки в коментарите ти лежи някаква неудовлетвореност...Даже имам идея каква. Просто на моменти ме учудва,че това са коментари на жена.

Цената на петрола може да достигне и до 60 долара за барел ако ОПЕК не свие добива:) А да видим сега как рф ще превземе икономически света на абордаж с газови тръби и с петрол:D

Себестойността на петрола е 80$. На шистовия - 85$. Да му намаляват цената, колкото си искат! Да видим, кой ще издържи по-дълго.

И от къде разбрахте, че стойността на петрола е 80 долара? Путлер ви го прошепна на ухото, защото стандарт енд пуърс са направили прогноза, но на основата на други показатели?;) Щом започнаха да ми трият коментарите, значи не искат да се знаят някои истини за рф:) Остава да ми кажат, че няма пряка връзка между цената на газът/ петролът, наложените ес санкции на рф и сриването на руската рубла;)Standard & Poor's прогнозирует рост российской экономики в этом году на 0,3%, в 2015 году - на 0,6%. В основу этих прогнозов агентство заложило среднюю стоимость нефти Brent в $90 за баррель и отсутствие дополнительных санкций

Освен това- рф не разполага с технологии за намаляване на добива на петрол- за разлика от саудитска арабия. Остава сега някой модер да ми каже, че това пак няма връзка с руската икономика, и ще падна от стола:)

Тея литовците ме кефят, първо лаят а после се чудят що ги ритат... тъпи парчета.

За да се оправи кашата в Украйна трябва:1-Сащ да даде 5 милиарда за Изт. Украйна; 2-нуланица да отиде с курабийки в Донбас и да ги раздаде на опълченците;3-американосите да платят за обучение и оръжие на изтока и т.н.Смисълът - равнопоставеност на двете части на Украйна- нали това е демократично или по амер. мерки - не е редно. Сащ действат по принципа:не те питам дали ме обичаш, а КОЛКО ме обичаш!

И последно- една интересна новина от газета .ру от преди два дни:) 1.Цена гречки выросла на 795 руб. до 42 тыс. 190 рублей за тонну:) 2.Рис за неделю подрожал на 400 рублей, до 33 тыс. 555 рублей за тонну 3.В то же время рост цен на пшено резко ускорился - на минувшей неделе эта крупа подорожала более чем на 2 тыс. рублей (до 14 тыс. 875 рублей за тонну) против 750 рублей неделей ранее.

Честно, не знам къде го четете това, но в същия източник пише "Россельхознадзор опровергает дефицит гречки в России". Струва ми се, четете само това, което е в синхрон с Вашата теза.

Хайде сега "умните "русофили пак да питат- ама газът в дамаджани ли ще си го носите;) Каква стана тя,а?;) По-скоро гъзпром ще си построи тръбите ДО България за юп, но те ще започват ит някъде/рф и ще свършват в...мъртва точка:D

За газ има Северен поток. И освен това се пренасочва трафика на изток. А ,специално ти можеш да опресниш как се правят лоени свещи.

Ще ти се- в България само 5% се отопляват с природен газ":) Май в рф не сте чували за парни котли, за генератори, за соларни панели; за геотермална енергия...А се пишете за много знаещи, че чак искате да владеете целият свят- хахахаха:)

Ревете, русофили:)Кирил Темелков Булгартрансгаз: Европейската комисия одобри 190 хил. евро за пред-проектно проучване за интерконектор с Турция 25 Ноември 2014 12:30 Агенция "Фокус...Този проекта е от общ европейски интерес и ще се кандидатства поетапно за финансиране на следващите дейности, които ще изпълнява проекта, обясни Кирил Темелков.

Тия пари са по-малко, отколкото бяха изгърмяни по операта. Набуко де. Явно евросъюзът е закъсал! Все по-малко пари може да хвърля на вятъра. Нищо, ще им ги отвея!

Вятър- мятър- но ПОСОКАТА е факт!Тази посока е различна от даването на зелена светлина за газпром:) Май до сега ек одобрява почти всички интерконектори на България,м?;)

Този интерконектор освен БГ, никой друг няма да го ползва! ЕС си има други, транзитни през Турция и Гърция. И това трябваше да стане още през 2009г. след първата изцепка на Укр! Толкова за европейският интерконектор ....

Ако питам, на кого му трябва територия, отговора се налага от самосебе си. И в този отговор Русия ще липсва, защото има в изобилие. А, ресурси? Пак ще липсва .... Та назовете с имена тези, които искат да имат това, но да не плащат.

ес усетиха дебелия и почнаха да пеят друга песен.

То не ясно кой го усети! Ясно е, че Путин, Лавров и цялата кремълска хунта почнаха яко за квичат! И свинкята така квичи, като види касапина с ножа!

много заблудена еврогеиска овчица си.

edin77, където и да те срещна, ще те питам! Онзи ден разправяше, че Русия са я изхвърлили от БРИКС. Поне в 20 поста го написа! Къде да го видим това нещо, защото в сайта на БРИКС крият тази новина. Дори СНН нищо не казва по въпроса!

умра тая с тоягата и моркова. Запада тотално не спазва никакви писмени договори, а да не говорим устните договорки /тук визирам договора с Франция за стоежа на кораби за Русия, и устните договорки с Горбачов, че НАТО няма да се разширява/. Господа, вече никой не ви вярва на приказките!

Прав си, умря моркова, извади се тоягата! Запада не спазвал договори! Нали Русия го обяви за враг! Кой спазва договори с враг! Путин иска Запада да го въоръжава, за да се разправи впоследствие със Запада! Тоя номер мина при Хитлер, сега Запада е поумнял! С Русия се разговаря само с бухалка в ръка!

Запада за Русия е партньор.

Днес Русия замрази участието си в ПАСЕ. Догодина излиза, ако ЕС не играе по свирката и. Няма да има рестарт. Ще има желязна завеса. И още войни Русия със света - Студена Война Русия с Грузия, с Украйна, Прибалтика и тн

Глупости. Русия не воюва с Грузия през 2008г., а проведе двудневна наказателна операцийка на принзипа "да би мирно седяло..... Нещо като "войната" на САЩ с Гренада. В Украина воюват сепаратисти подпомагани активно от Русия. Нещо като либийските, сирийските и т.н. бунтовници, подкрепяни активно от САЩ. А прибалтика на какво основание я намеси не разбрах. Те се зъбят като палета, но Руснаците въобще не ги забелязват. Може би още ги търсят на картата :) Тоя параноя по отношение на Русия има една цел - да всяваме страх за да ни викнат да ги защитаваме. Нещо като ВИС и СИК през 90те.

Бай Ставри

Ти усети ли как си се оплел в рашистка пропаганда и какви глупости бълваш? Раша е като един рецидивист, който обяснява: този се самозастреля, оня не съм го убивал, намерих го с нож в сърцето, третия ме нападна и получи инфаркт и умря, вчера пък един скочи на колата - сигурно е самоубиец и тн

печели обикновенният руснак от това,от тези нови територии?? кой ще плаща за това-няма да е путин или олигарсите,пак от комата на хората ще вземат.та не смятам, че това е добре за повечето от нас

Шменти капели.

Могерини за рестарт, Пунин за магарии!

Санкциите не били срещу Русия, а срещу Путин... Да си спомним обаче какъв повод е намерил Василий II, за да започне войната си за унищожаване на българската държава. Повод за ромейския василевс станало убийството на Арон и повечето членове на неговото семейство. Василевсът е обявил, че търси с война възмездие за смъртта на Арон, когото нарича приятел на своята империя. Българите обаче не са имали илюзии за истинските намерения на Василий II и в голямата си част са останали верни на цар Самуил (брат и фактически убиец на Арон) до смъртта му. След като нашите предци не са разбрали колко добронамерен към тях е техният враг, въпреки ослепените по негова заповед 14 хиляди самуилови войни, защо трябва да очакваме от днешните руснаци нещо различно? Особено след станалото в Одеса на 2-ри май 2014 г.? Нима съвременните руснаци са по-умни, отколкото са били българите, живели в края на 10-ти и началото на 11-ти век?

Още нещо е казала каката от снимката (симпатяга е). Когато е била попитана от журналист за това какво очаква да направи Украйна. Измежду другите работи е казала и да се предостави автономия на Донецка и Луганска области. Изненадааа!

Обещаните Данни (а И Други) А. Основен играч за ЮП - Е 'Южен Поток Офшор' - централа - Амстердам (Яхък !) - ПредседателЬ - ерсте руссише ! (Ахааа !) - участници в Съвета - Италиянци и Французи (А дали Изобщо ЗНАЯТ че са ?!...;-) Б. От 'наша' страна - БЕХ (Хооо-хо !) - главни уитсъ - Дим. Гогов (Оппаа !), Д. Добрев ... И ! - сюриъ пеевская. ...а Точни Данни за Досега ИЗХАРЧЕНОТО - Никакви.

"Могерини призова за "рестартиране" на отношенията на Запада с Русия", но нема да стане щото стартера Путин запецна и изпуши! На Русия и трябва нов стартер! Тоя става само за вторични суровини!

Кой точно ще е стартера на Русия си решават руснаците. Това да не е Ирак, Либия или Египет - да чакат САЩ да им каже кого да изберат. Или България - да идва някакъв европейски смешник да инструктира премиера с кого да прави коалиция.

A, edin77, откога те чакам! Онзи ден разправяше, че Русия са я изхвърлили от БРИКС. Поне в 20 поста го написа! Къде да го видим това нещо, защото в сайта на БРИКС крият тази новина. Дори СНН нищо не казва по въпроса!

"Литва обвини Русия.....и извика нейния посланик" - ама че изречение. Не е ясно коя е тази жена Литва.

Не е ясно и коя е тая женка Русия!

E, най-после разумна мисъл. Истинските заплахи са радикалния ислям, климатичните промени, все по-рязкото обедняване на големи маси за сметка на шепа олигарси. Бялата раса е на изчезване с най-ниска раждаемост, какво друго й остава, освен обединение!

Точно путлеристан е класически пример на тотално олигархично общество и затуй е най-голямата заплаха за цивилизования свят.

кое е заплаха за любимата ти амарика.това е една обединена европа -ЕС +русия .едни 700 млн потребители и пазар имащи и тенологиите и суровинната база.лошото е ,че путин не разбира ,че прави услуга на хамерика

Жената дава нишан на путлер, как да излезе от кашата, която забърка с минимални поражения. но явно съветофилите от нишани не разбират а само от сопата, щото путлер реагира с военен договор с окупираната от него грузинска област абхазия. ама нищо де, като не иска мира ще получи секира.... нали така другарчета путлеристечата!!!

Дали е нишан или от яд' и и са иска да изяде бумеранга(санкциите) който се връща по главите им?

междувременно във варна се стоварват тръбите за южен поток,строежът започва в близките дни.....

путлер много държи да потопи хиляди тонове железни тръби в морето. но е така, няма друг избор освен да създава илюзия за светлото бъдеще за пияния мужик.

Путин се държи също като Хитлер, но от своя страна и Западът повтаря грешката с Хитлер, въпреки предупреждението на Камерън да не се повтаря грешката с Хитлер. Обамата се държи като Чембърлейн - изгони м-ра на отбраната, който искаше разработка на нови системи оръжия. А Могерини - и тя като Чембърлейн иска да носи мир за цяло поколение, когато Путин на практика е почнал войната..... Връщаме се към 1939 година. 2014=1939

Хайде дедо, търсим доброволци! Записвай се и отивай да громиш зелени човечета в Донбас! Аз за твой кеф, няма да ставам курбан. Ако Русия ни нападне е друга работа. Но тя и война да ни обяви, ще я срещнем с цветя! И ти ще си най-отпред!

Айде нЕма нужда.... Цените на газта и петрола и санкциите са по-страшни оръжия. Както Рейгън съсипа СССР така днес постепенно (за съжаление бавно) и империята на Путин е пътник...Но това е историческата роля на Путин - да досъсипе империята..... :)

Тази италианска госпожа всеки ден разнопосочни изказвания прави . но основната и мисъл се запазва за запазване на Русия като стратегически партньор . Защо ли е тази двойнственост?

не оспорва , че руснаците са европейци и мястото им е в ЕС или до ЕС.проблема е в тези които ги управляват-това което е валидно и за България.просто ЕС не иска да настройва руснака срещу ЕС ,опитва се да обясни ,че санкциите не наказват руският народ а са срещу путин и неговата политика.който обаче за анексията на крим има право .

Все пак да не забравим че руският народ избра Путин за 3-ти мандат и популярността му е доста висока! Така че санкциите са срещу народа а не срещу Путин. Да направим един исторически паралел за Запада добрите руски лидери са Горбачов и Елцин, а Сталин, Брежнев и Путин са лошите . С една дума тези който обслужват "евро-гей ценностите" са добри и тези който не са лошите

Боже мой! С какъв страх, под сурдинка, изказва своето мнение, дори ръководителят на външната политика на ЕС!!! Страх от това какво ще кажат американците!!! Робски души!!!! Все пак се радвам, че Могерини е умна жена и гледа трезво на нещата в света!

Европа и Европейците дължат качествеия си сладък и безгрижен живот на Великите Американски Щати, инак щяха да тънат в мизерия и безпросветност кат прогресивните народи на Азия, Африка и Южна Америка, а на еврокритиците пожелавам да се влеят в редиците на проспериращия чинизийски пролетариат.

Обърши си лигите, че се оля! И си отвори очите - може и да ти просветне, че това, което са "направили" краварите, всъщност е направено не от тях, а точно от европейците! А и колкото и да лижеш нечии задници, няма да ти вдигнат надницата - така че не се напъвай...

мисля ,че преди втората световна европа си е живяла супер без америка .просто американците използваха войната и дръпнаха напред .вярно е ,че е имало плана маршал който е помогнал за възстановяването на европа но се съмнявам хамериканците да са търсили пазари за европейските производители или са им развивали техологиите .

Eeeeeee така става като хапеш ръката която те храни....Като спрат изобщо вноса на латвийските боклуци в Русия....Е Литва ще фалира хехехехехе:) Цялата и икономика се крепи на износа за Русия. Продължаваи да ругаеш руснаците тъпа латвииско патко пък после гледай как жалката ти държава издъхва:) Да видим колко от селскотопанската продукция на Литва ще може да плати евросъюза...И ТО ЗА СМЕТКА НА НАС!!!!

и от кога те храни ръката на бензинджията от който си купуваш бензин? нали си плащаш за бензина. или този бензин е супер специален и се подарява по благоволение на император путлер???

кух...Храни ги Русия защото всичките стоки които изнася Литва са за Русия..В евросъюза никой не им ги иска, имат си достатъчно свои!

не се изказвай неподготвен - защото над 70% от износа на Литва е към Русия - а оттук следва, че като няма износ, няма валута, стоката ти си стои в склада и ти поднасят една чиния с гореща супа - нали знаеш защо?

Личи си абсолютната ти неграмотност на потомствен политкомисар - ЛАТВИЯ и ЛИТВА са различни държави, тъп.ко, Латвия - латвийски, Литва - литовски.

пак ли изпълзя от дупката кенеф в която се се криеш а?! Пак ли ще заработваш центчета?

всичко верно, само не бъркаи двете държави - литва (литовски) и латвия (латвииски) :)

Нефтът нагоре, рублата надолу - палачинката обратно. хе-хе

Абхазия...

Тая всеки ден се изплюва в различни посоки. Явно тоя ЕС духа супата. Путин ясно им каза губите за винаги руския пазар, украинския няма да стане пазар.

идва зима и дано да е много тежка с 2 метра сняг за 3 месеца тогава европа как сте застане както викат руснаците поракаммммм... сте чакат но и няма да има коъ даим им го вкараааааа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А можеш ли да напишеш това и на български, та да го прочетем?

как точно путин ще замести европейските стоки .за тези селскостопанските разбрахме китай,бразилия и.т.н но износа на селскостопанска продукция която е субсидирана не е изгодна и за самата ЕС .но ми е трудно да си представя как ще заместят мерцедес,ауди,бмв...може би с киа иии гейт уолл?? да не говорим за машини и технологии което ноухау още не са откраднали китай??

Китай една година след поставяне на задачата направи опитен образец на самолет стелт. Може да ти направи всичко, което си пожелаеш. Прав си Русия няма да има откъде да взима мерцедес и БМВ. Чудо голямо! И с тойота се живее и с рено - не се заблуждавайте, те са турски, не френски! А пък ако някой оилигарх толкова иска да кара мерцедес да си го купи. Завода де.

Германия фалира ако загуби Руския пазар на автомобилите си. А руснаците не ги мисли, те могат да карат коли произведени и на други континенти

Далия Грибаускайте е защитила дисертация по политически науки по онова време в Ленинград, а сега е първа сред крещящите срещу Русия. И аз съм защитила в Москва, но не по политически науки, и в дисертацията ми няма и дума за Маркс, Ленин и комунизма. Затова мога да си позволя да бъда неутрална, вместо да крещя, за да заглуша миналото си. Не й вярвам на нея, нито на всички като нея!

Грешка ! - Е Доктор от Канадски Университет. (Извинете !)

Но и д-р от ленинградския университет. Значи го крие!

ами освен да се поиска оставката на тази "рубладжийка" на един "спонтанен" протест друго не остава...:))))

Тази Литва не налага ли санкции? Какви са тези нейни камиони на границата с Русия. САЩ бързо да забранят на 20 известни литовци да посещават америка.

соросоиди,какво става бе? вашите наставници май обръщат курса??? хахахахахахахаххаахаха

Крайно време е за рестарт. Да оставят мечката да спи зимен сън.

Какво правят литовските камиони на границата на една "терористична държава"? Ай сиктир бе. Писна ми от двойни аршини и лицемерие.

Затова тази държава трябва да бъде унишожена

Да де...но ми е интересно КАК и КОЙ - и като гледам, нещо няма мераклии!?

чувството ,че бъркаш държава с народ. това ,че путин еее окупирал властта като диктатор е вярно но никой от ЕС не е против руският народ!!защо защитаваш една личност която спъва еднин велик народ??ти представяш ли си какво би била една обединена европа,един ЕС с русия !!! това са 700 млн .европейци без граници и на 2 континента!!! от това се страхуват щатите и путин им върши услуга .

и ти си вреднa утaйкa,aмa нямa кaк дa те утрепеме,трябвa дa те търпим !

В Сирия умряха 160 000. В Украйна 4 000. В Укрйна живеят милиони руснаци. Колко американци живеят в Сирия? И КОЙ е чудовището - Русия, или Америка?

Ха хаа...милата...ако Италия граничеше с Русия друга песен щеше да пее...знаете руската колежка каква е..хи хии...в чудо щяха да се видят италианците от номерата и а ха хаа

Тая,Магарини е Псаки номер две.Къде ги намират тия ,бе,свършиха ли се умните жени по света !

Може вече да почват рестарта крим си отиде и си го знаят НАТО с РУСИЯ война няма как да почне въпреки ,че много русофоби си мислеха че може да се случат такива'' фанатстични филми'' сега се надяват в икономическото и отслабване (само това им остана горките) ама на всички им е ясно че така ще потъва и ЕС икономиката и много не им се нрави това.

ЕС дава 25млрд за Украйна на година за да е в ЕС, Русия губи 40млрд, въпроса в задачката за 1 клас колко печели САЩ или губи? Накрая да не се окаже всички се карат,а печели Китай

ЕС ГУБИ СЪЩО 40$ МЛРД на година! + 25$ млрд за Украйна. САЩ официално $5млрд. - Газовата компания , - газовата тръба, - хамърите, - златния резерв на Украйна, който никога няма да се върне!

Бай Ставри

Всеки ден загиват украински войници в Руско-Украинската Война. Човешкият живот няма цена! Гадното е, че в тази война загиват цвета на украинската нация и утайката на руснаците