12-часова операция с парола ”Коста” спасила руския пилот

Близкият до режима в Дамаск сирийски всекидневник "Ал Уатан" разказа за операцията по спасяването на оцелелия пилот на сваления от Турция руски самолет.

Обратно в новината

Коментари - 12-часова операция с парола ”Коста” спасила руския пилот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слушайте внимателно , няма да повтарям! Ако Русия свали наш(турски) самолет над Сирия,ще приема това като агресия! Скъпи форумци, това изказване на гьотверена Ердоган е вицът на деня! Ако свалянето на руски самолет не е агресия , какво е тогава?Покана за танц?

казва се правителството в Дамаск, а не "режима"! Да те ева в промития мозък!

Скоростта и мащабността на спасителната операция за спаяване на руския пилот само доказва,че наистина е имало какво да крият руснаците с този полет в турска територия!! Един разпит "на истината" и руснакът е щял да изпее доста за секретния си полет!

Като ти чета глупостите, явно нямаш нищо общо с армията и никога не си имал. Направо да ти писне от платени драскачи по форумите

въпрос към ДИР-ниците,писали тази статия - Г-да,какво значи "режима в Сирия"?Президентът Асад беше избран на последните президентски избори с убедително мнозинство,той не дойде на власт с преврат,не взе властта с оръжие.Невероятна проява на вопиющо невежество е от Ваша страна да неречете този президент и това управление в Сирия "РЕЖИМ".Но мога да Ви разбера - вие изпълнявате политическа поръчка,вие си заработвате мизерните 30 сребърника,дадени Ви отвъд океана.Но знайте - това са кървави пари и един ден ще си понесете последствията за това.А сега - ако много ви е заболяло от думите ми - изтрийте ги.Но фактите си остават факти.И ИСТИНАТА е само една.

"безпилотен самолет показал разположението на пилота и на терористичните групи на сирийските войници от специалните части, които успели да го открият преди терористите, отбелязва всекидневникът" Неграмотна сган, като ръсите глупости поне четете ли ги после?

Чукча-писател, не читател... то май е по-скоро чукча-преводач..пишман при това...

Обученият военен пилот струва много пари, само у нас ги пратиха да пазят лозя и складове на едро!

Един пилот струва много много повече от машината на която лети и затова са толкова ценни. И да го свалят се качва на друга машина и продължава.

От нашите продажници по-редки ла-на няма

Добре, че са го спасили, а другото момче, колкото и да звучи жестоко, добре, че си е отишъл. Представете си, а даже и не можем, какво би се случило с летците попаднали живи в ръцете на озверели хора. Понякога, единственият изход е смъртта. Имаше такава книга, но чак сега разбирам трагизмът на описаните там неща.

Оооо джихадиста, пак ли испълзя????

Интересно защо сайта не смее да покаже какво се е случило с турските терористи убили руския пилот във въздуха." Буратино" не прощава...

Такива пилоти щели да ни пазят??????......от руснаците???????Тези бок* луци ще направят така, че Русия ще бъде принудена да стреля срещу нас!!!!! Гавра с паметта на дедите ни!!!! Заради рязаните карабини, Русия вместо по тях, да думка по нас!!!

Пари ли ти от към седалището?

Христос също е бил обрязан, бре малоумнико...

по коментарите ти личи че си слуга на сатанистите....не е нужно да га афишираш

... аз всичките му коментари не съм чел, но понеже Вашият ме развесели, ще си позволя да се включа с едно контра-предположение: приятелчето има връзка с Айтос да кажем и/или е фен на Дъглас Адамс, примерно. За мен това хем звучи по-семпло някак, хем решава проблема със скобите. Ако Ви се занимава - приемете го и като домашно :) Приятна вечер на всички! .

турчеещите се роми от Пазарджик го предупреждавахме да не влиза в турското небе..............и ние имаме запис на предупрежденито

Моля ви се на чист Турски език 10 пъти ви казахме.

Ти да не им свети? А какво е пишело на табелата до най-близкото населено място,където е спасен руския щурман. Предполагам: "42 форумен автомонтьор суперразбирач,фен на Азис".

""Близкият до режима в Дамаск сирийски всекидневник "Ал Уатан"" Но защо никога не пишат например: "Близкия до режима във Вашингтон американски всекидневник "Вашингтон Пост","Ню Йорк Таймс и т.н." При условие,че американския режим в Вашингтон е избил много повече цивилни граждани по целия свят,само в Ирак и Афганистан над милион. Ако Асад изтрепе 1/10 от жертвите на американските военни агресии по света,сирийците,без да е нужно ИДИЛ да се намесва,сами ще свалят Асад. Но защо не го правят и не смятат Асад за диктатор,единствено областите в Сирия населени предимно с турски-сирийци близо до турската граници искат да свалят Асад?"

защотое много просто .звучи кто девиза на комунистите(всяка линия която не е успоредна на априлската не е права), т.е.:всяка политика не съгласна с политиката на сащ,е диктаторска.

Аз споменах за тръбите: При по- добри условия. В смисъл с печалба за нас. Тъй или иначе Европа ползва и ще ползва руски газ. А и с този, който държи тръбите, често се съобразяват и едната и другата страна.

FuckTheEU

Не храни трола. Всеки отговор на негов коментар пълни джоба му.

Добре го предлагаш , но руснаците ни мразят зарад тарикатлъците ни . и не само нас. Тарикатлък при тях не минава. И турците яко ще разберат това и хамерикосите. Само за да ни накажат никакъв поток, че и газ май няма вече да видим. Руснаците много мразят да се ебават с тях, да не говорим за мишка като Република България. тръбите седяха на Пристанище Варна и чакаха Ю. поток. забрави вече за това. цяла година вече по няколко тръбовоза дневно отпътуваха на Юг. свърши окончателно с този поток през България.

Сигурно си опитвал

Има си хас да не е опитвал. Нали преди месеци орева света да сме пускали повече рязани. Ясна е работата....

Какво излиза? За да спасят един руснак вдигат цялата сюрия спец-части и всъщност загива друг руснак. Малко ми напомня на "Спасяването на редник Райън". И не знам защо някой си мисли че майката на загиналия морски пехотинец ща страда по-малко от майката на спасения пилот ако беше загинал. Много се гордеят руснаците. Как един идиотизъм с геройските усилия на глутници солдати да замазват положението. Турция показа как се действа в такава ситуация. Де и нашити руско-съветски мекерета да имаха този кураж. Ама не - те руски самолет няма да свалят. Виж, ако беше американски.... Опа, ама те нали американците са ни съюзници. Но висшето командване на войската са си същите руско-съветски мекерета. И как не - нали те и партийните им началници си получават заповедите от Москва.

абе тъпунгер естествено че ще пратят цяла рота да ги спасява.пилотите знаят точно какво се е случило и на командването им е нужна информацията.това което знаят пилотите може да запали война или да я предотврати.а ти ми говориш за това коя майка щяла да реве.

Ако трябва ще изпратят и две! При спасяването на кой и да е военен може да има и други жертви от спасяващите. Но това е акт на съпричастност на воюващите рамо до рамо! Всеки изпаднал в беда трябва да е сигурен, че не е изоставен и ще се опитат да го спасят приятелите му! Ама това на неслужил женчо и на егоист по природа не му е близо до ума!

ама, как хубаво го казахте! мъже, възмъжали по дискотеките...

Браво на сирийските спецчасти! Турските и идилските рязани джагали трябва да си получат заслуженото!

За добре или зле, всичко се размина. За сега! Най-глупавото от страна на Турция, беше ,че можеше да предизвика сериозна война. И това не би било страшно, ако не беше член на НАТО. И с право по редица западни медии се коментира дори изключването и от Алианса. Иначе русофобията и русофилията, не са толкова интересни. България си е направила избора и няма смисъл да скачаме непрекъснато насам натам. Дано Европа оцелее и се укрепи. В случая, Русия е на правата страна. България и българите вместо да се делим на русофили и русофоби, дайте да сме си повече Българофили и да помислим сега как да спечелим от ситуацията. Дай Боже да се прояви акъл от управляващите (силно се съмнявам). Ама ако все пак се появи, да видим дали не може пак да се възстанови Южен поток, при по- добри условия, да се увеличи туризма от Русия, да се преговаря за частично заобикаляне на санкциите и износ на селско-стопанска продукция към Русия вместо турската.

Прав си, но България никога не е била съюзник, с когото трябва и в ПСВ и в ВСВ, дори и в третата световна война, май пак ще сме от страната на булката, както сме били винаги до сега!!! Страната на булката винаги е подебавшата страна.

За съжаление така е. Но все пак през 2рата световна не сме имали кой знае колко жертви и разрушения. Верно, че после ни сториха разменна монета. Трудно е в такива сложни ситуации. Най-лошото е, че не виждам лидери у нас, които да са ниво да се справят. Наистина никога наведената политика не е била добра. В момента и САЩ и Русия се борят в крайна сметка за Европа. Че и Османистките амбиции на Турция, която също заплашва и шантажира. Настъпващия ,войнствен ислямизъм. Сложно е! Дано имаме късмет!

Добре го предлагаш , но руснаците ни мразят зарад тарикатлъците ни . и не само нас. Тарикатлък при тях не минава. И турците яко ще разберат това и хамерикосите. Само за да ни накажат никакъв поток, че и газ май няма вече да видим. Руснаците много мразят да се ебават с тях, да не говорим за мишка като Република България.

Летят самолети близо до границата. Знаят, че не са я песекли и знаят, че имат право да летят до самата нея. Чуват посоченото съобщение. Не могат да знаят за кого се отнася. За тях или за някой друг, който наистина ае кани да я наруши. Но всички те трябва веднага да завият и да тръгна на юг. Т.е. може да изпращаш перодично такива съобщения да караш всичко живо да не се лети дори над своята територия...

симо

Не вярвам руснаците да са ОПОВЕСТИЛИ БОЙНИТЕ СИ ЧЕСТОТИ.Та откъде са сигурни турците че е чуто съобщението.Ако въобще е имало..

Щурманът, ако каже, че са предупреждавани, ЗКПЧ-то за разлика от бунтовниците няма да го остави жив.

Чудя се дали тези записи са автентични или са направени след инцидента? Военният екипаж трябва да е бил малоумен (руснаците не са камикадзета като джихадистите) да продължи да лети към турска територия при такива предупреждения - ако ги е чул. Дали е чул такива?????

FuckTheEU

Турцие вече отрече да е пускала записи. Фалшиви са.

редакторвт лвже, за да се хареса

не си купувайте руски слушалки. скъпи са.

Сега Фьодор Бондарчук непременно трябва да направи филм по сюжета на операцията.

Нищо ново ,бе елементарно да се прогнозира какво чака помагачите на терористите и психопати който си позволиха да свалят самолет на чужда територия, без никаква заплаха за Турция. Да снимат всичко това и да викат Оалах акбар. Сега всички девици на планетата ги чакат в Рая заедно с група соросоидали от България./ Много мерак им имат.

Ако още един път ми ползват името за парола - че им пратя мутрите!:)))

Браво на жертвоготовните спасители! Спасяването на Константин е било истинска сага, със сигурност по-вълнуваща от измислената ("спасяването на редник Райън").

толкова усилия за един набеден 'щурман' дето не може да се оправи с карта..

Със сигурност е по-истински от теб пред клавиатурата.

И тия записи и аз мога да ги направя за 2 минути и да ви ги пусна. Ама не бъдете наивни. В днешния свят информационното фалшифициране е в основата на всичко. Дето се вика, вярваш само на ... око да види, ръка да пипне...даже и тогава не е много сигурно. Едно време като се пердашихме с брат ми, баща ми не питаше кой е виновен а наказваше и двамата еднакво. Тъй че в момента в който и руснаците свалят някой турски самолет без значение дали в сирийско или турско въздушно пространство нещата може и да се пооправят. Така че сега турците трябва да си изберат на кого ще се падне честа да го награждават посмъртно.

Неоспоримо! Що на записите се чува и виенето на вятъра в Невада?

То е като филмчетата за кацане на Луната, бе!

Турция е провокирала Русия към война и сега се крие зад НАТО. Нападението над руския самолет е над сирийска територия. Предупреждения, ако изобщо е имало такива, са щели да бъдат чути и от други станции. Данни за такова нещо няма. Самите Турци без да крият казват, че тяхни самолети редовно влизат в Сирийска територия и то не случайно, а за бомбандират. Мисля, че от сега нататък Сирийците и Руснаците добре трябва да си помислят какво да ги правят такива самолети. . . .

Ами те и американските, саудитските и френските самолети май бомбандират над Сирийска територия. Тях какво ще ги правят . . . ?

си направиха протокол, ако не знаеш. Би трябвало и Турция, като участник в коалицията под егидата на САЩ да се съобразяват с него, но не би. Сега ЩЕ СИ НОСЯТ ПОСЛЕДСТВИЯТА.

Значи командите ще бъдат такива:Биринчи Ф16 бииииишр фишек душман айроплан-атешшшшшшшш!!!!!!!!!!!!

А днес по ВВС направиха Турция на мармалад. Съобщиха, че Русиия е унищожила няколко колони с петрол, пазени от 500 военни от регулярната турска армия, намираща се в Сирия без мандат от ООН. Инфраструктурата е напълно разрушена, и според ВВС Ердоган губи "златната жила" на безплатен петрол. Намерето го има го на сайта на ВВС.

link "Руската авиация е нанесла няколко масирани удара в района на турско-сирийската граница. В резултат на безпрецедентни по своята мощ и продължителност въздушни удари в района на Байербукджак и други СИРИЙСКИ райони са унищожени няколко автоколони с нефт, движещи се към Турция, а също така и части от регулярната турска армия, намираща се на територията на Сирия БЕЗ МАНДАТ НА ООН, които са охранявали транспортираната нефт." "По наша оценка загубите на турската регулярна армия, воюваща на страната на ИД, са около 500 човека. Инфраструктурата на приграничната зона, която активно използват Исламската Държава и турската регулярна армия, която ги подпомага е напълно разрушена. "Ако президентът Ердоган е искал със свалянето на самолета да игнорира действията на Русия в този район, той направи точно обратното и доведе до абсолютно обратен ефект. Няма да се учудим ако съвсем скоро границата ще се контролира от войските на Асад и "златната жила" на Турция на почти безплатен петрол ще секне." "Трябва да отбележим, че интенсивността на ударите на Русия по цялата линия на турско-сирийската граница, контролирана от терористите от 24 ноември е нараснала многократно, когато се появи колона или няколко единици товарни коли рактните удари се нанасят веднага."

супер,няма нефт,няма турски лири в банковата сметка на семеиство ердухан и скоро се очаква фамилията турски милярдери да фалира,остана само лютив месния да грачи в защита на родната си турция

link

Ами тоя актьор дето даваше интервю вчера , не беше изобщо с наранен крак и всичко беше руска пропаганда. Как после да вярваш на руските лъжи!!

Безпрецедентните действия на Турция - за пръв път от 50 години страна членка на НАТО сваля руски боен самолет - носят крайно провокационен характер. Възможните последици от това решение на Турция смразяват кръвта, пише в. "Дейли мейл". Турция вероятно е горяла от желание да свали руски самолет, пише в. "Индипендънт", който отбелязва, че дори руският Су-24 да е навлязъл в турското въздушно пространство, това е било съвсем за кратко.

Да навлезеш на територия на НАТО е крайно провокационно!!

Че нали НАТО воюва срещу ИД!??? Или нещо бъркам....

Тези с минусите на Дейли мейл и Индипендънт ли ги поставят? :)

Наистина е въздушен , но до сега! От сега ще бъде даун Доган. Особено когато самолетите му започнат да падат като зрели круши на Сирийска територия.

Отново ще подчертая, че на турският запис не се чуват предупреждения, а заплахи - незаконни. Руският самолет е на сирииска територия! "ПРИБЛИЖАВАТЕ ТУРСКО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО" - т.е. не е ВЪВ турско въздушно пространство. Изобщо няма запис, в който турците да казват "вие сте в турско въздушно пространство".

Не си наясно с международното право и правила!! Могат да те предупреждават преди да навлезеш, иначе БУМ,

А тези турци дето са ги предупреждавали, на какво разстояние са били от сирийското въздушно пространство???

Neda1

А на този запис дали става ясно кога точно е направен- преди година, месец или в момента на свалянето на самолета?

Ами питай вторият руски самолет как чува предупрежденията и как обръща назад? Ха ха ха, и всички други самолети в района са ги чули.

Neda1

Дай инфо щом толкова знаеш. Кой ги чува? Кой твърди това? Къде обръща втория самолет? След като вижда, че гори другия или преди това? Или там в Турция така ви обработват. Вие сте хубави, красиви и добри, а лошите руснаци са имали нахалството да лизнат по границата ви?

мисля че е правен след свалянето на руския самолет и за достоверност са наблъскани с цифри

За какви бунтовници става дума след като пилототе са разстрелвани на СИРИЙСКА територия от ТУРЦИ ??? Командирът им е син на турски кмет. watch?v=FZpbz2OpCMo

Правилно, част от "Сивите вълци".

Не е изключено т.н. "умерени" бунтовници, да са чакали на гюме след информация от Турция. Трябвало е пилотите да бъдат убити, за да няма доказателства.

Със сигурност планирано сваляне и всички банди в района са били предупредени, че може да имат мишени с парашути, за да се задействуват навреме.

Ако действително са искали да има предупреждение, след като руският самолет не отговаря, изтребителят стандартно се изравнява с него и подава визуални сигнали. В случая нямаме нищо подобно, турския самолет далеч зад гърба е изстрелял ракетата. Или турският пилот е с ранг на каруцар. или има преднамерена постановка.

БРЦК

"Mурахтин заяви пред журналисти в руска база в Сирия, че Турция не е предупреждавала екипажа, че е преминал границите й. Това противоречи на записи, на които ясно се чуват предупреждения от турска страна." Ей тъпи журналисти! На записите се чу как ги предупреждават ,че 'наближават' границата , а не че са я преминали! Схващате ли разликата или сте прекалено прости и 'обективни' ?

пълен абсурдистан - "на записите ясно се вижда и чува времето, по което те са направени на честотите на които са излъчени и става ясно че са приети от ответната страна" ;):) по-голяма обида към интелигентността на света досега май няма...

така е колега кравите са над всичко наречено право на живот

Интересно, ти как разбираш, че дадено съобщение излъчено на някаква честота е прието от някоя друга станция . . . . след като пилота опериращ с тази станция ти казва, че такова съобщение не е имало. Още повече от очевидно е, че ако е имало, те са щели да вземат мерки за защитата си, нямало е да бъде неочаквано. Освен това съобщението освен от руския самолет би било получено и от наземните руски станции. Руснациите в този случай биха задействали изтребителите си или корабните зенитни системи. Много неща май не са ти ясни. Удара е бил неочакван и изненадващ, още повече не и над турска територия. Удара е бил провокация към война. Искали са Русия да им отвърне по същия начин . . .

Удара е бил неочакван и изненадващ и курвенски,на тава са способни само турските гютверени

На записите се чува предупреждение от турския пилот, че другият самолет НАБЛИЖАВА турското въздушно пространство. Не, че е навлязъл в него. Поредните журналистически умнотии...

Значи пилота е бил спирачки и не е влязъл,а е застанал на границата-така,ли?!

Neda1

10 или 20 пъти били предупредили...Доказателства за твърденията на Турция- йок! Ако имаше преминаване на границата, Турция и приятелчетата им от САЩ вече да са ги извадили. Такива няма! Един запис, който само повдига въпроси, но не дава отговори- това е. И разстрел на пилотите докато падат с парашути. Само че единият оцеля и може да разкаже. Ей това не е влизало в плановете на Ердоган.

" Това противоречи на записи, на които ясно се чуват предупреждения от турска страна." Като чуете отговори на руски, тогава ми ги снасяйте дивотиите си! Тъпи са си гаджалите и това си е...