Самолетоносачът ”Адмирал Кузнецов” се връща от Сирия

Самолетоносачът «Адмирал Кузнецов» напуска зоната на сирийския конфликт, съобщи ТАСС, цитирайки шефа на руския Генщаб армейски генерал Валерий Герасимов.

Обратно в новината

Коментари - Самолетоносачът ”Адмирал Кузнецов” се връща от Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми нема кюмур като го заредат може пак да са върне

Последния паднал самолет от морската авиация паднал в морето, защото Адмирала нямал техническа възможност да го приеме и му свършило горивото. Напълно изправен самолет.

Продали резервното въже за финишера?

Гледам го китайчето върви, не пуши, излитат, кацат успешно разни J-15, не се мотаят пияни киаци по пистата. Доста разлики се забелязват

Сега да видим дали ще успеят да си го приберат без повече издънки, само с още малко пушек. Участието му досега беше пълен провал за Русия и забавление за останалия свят.

БРАТУШКИТЕ,НА РОТОНДЕН ПРИНЦИП СИ ТРЕНИРАТ ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ ОТ РАЗЛИЧНИ РОДОВЕ ВОЙСКИ!!!ТАКА ХЕМ ПОМАГАТ НА СИРИЙСКИЯТ НАРОД В БОРБАТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ СРЕЩУ ЗАПАДНАЛИТЕ ОКУПАТОРИ,ХЕМ ПРОВЕЖДАТ МАСИРАНИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ!!!

С конкурс ли ви назначават русофилите? Много ниско нивото.

ти видя ли някъде сириския народ да посрещне с хляб и сол "руските освободители"..ха.ха аз не видях

Верно ли, бе? Мосфильм как са пропуснали да спретнат една такава уйдурма?

Никой не ми каза, какъв е тоя пушек???

или кюнеца ти е задръстен и кюмбето ти пуши.

Проблем в горивната система, подаваща мазут. Резултат - лошо изгаряне на мазута и образуване на прекалено много сажди! Проблемът явно е конструктивен и заложен още в първоначалния проект, защото въпреки няколкото ремонта, все още не е решен. Интересно е, че еднотипния китайски самолетоносач Liaoning (бивш "Варяг") няма такива проблеми. Явно китайските инженери са по-добри :)

глупости. Мазутът винаги отделя сажди бе идиот.

Опуши цяла Европа, загуби два самолета без бойни действия и сега, докато се прибере, пак ще опуши Атлантика! Що не го застрелят да не се мъчи? :)

Давай, напъни за последно докато още плащат, малко подкожна маз за околвръстното е абсолютно необходима. Само внимавай, че този номер да се скрият и да не платят последната заплата нашите работодатели не са го измислили, а са го откопирали от твоите.

slavy_@abv.bg

Мен не ме мисли, не се оплаквам! Мога даже да ти платя ограмотителния курс по български език! ;)

и друг път не опушвайте Европа щото ще има глоби за екозамърсяване.

Руснаците за година и половина направиха това, което шибаните колониалисти не направиха за ПЕТ години. Много бързо келешите забравиха за убитите европейци във Франция, Германия и Белгия! Руснаците ЗА ТРЕТИ ПЪТ СПАСЯВАТ ЕВРОПА - и за трети път неблагодарните западни колониалисти се осират от лаене по спасителя си!

"Руснаците за година и половина направиха това, което шибаните колониалисти не направиха за ПЕТ години. "....Да наистина никой от " колониалисти " не изби толкова цивилни и деца...

Прав си- другите избиха много повече!

Русофоби читайте завидуйте. Третата световна война ,както я нарекоха някои пак е спечелена от матушка Рус.

както много добре знаем всички, точната дефиниция за трета световна война е, че следващата ще се води с лъкове и прашки. А такова нещо нямаме в случая. Следователно Русия не е спечелила третата световна.

Цитираш Айнщайн, но и той е грешал. А определението за ТСВ беше на медиите и политолозите заради големия брой държави които са се намесили и ясно изразените два лагера.

ТСВ еще не закончена. Следует голодомор и фалиты...

Тост за ПАбедата! С Бояришник..

Пуши, но плава и стреля. Какво стана с супер съвременният и свръх скъп Цумволт. Да не говоря какво имаме ние та сме взели да обсъждаме големите. Не случайно на времето за символ на страната ни беше предложен хипопотама

Истински самолетоносач - може да носи самолети, но не и да излитат от него, каквито натовските морски сили имат от 40 години. С пушека и алармата разсмя морските народи и офицери.

Кузята пак ша опуши половин земно кълбо ...ха.ха Император Путин В. В. от Сирия , като СССР от Афганистан - нас ран !

Дойдох! Видях! И приводних три руски самальота.......с една дума "изцапах гащи"

Щерев, отчаяние ли забелязвам. Никакво творчество, все стари лакардии. Правилно няма за къде да се стараеш служба няма. Гледай само докато си губиш времето пред компа, колегите ти да не заемат вече хубавите места на околовръстното.

1200 обекта, доста интензивна тренировка са си направили.

руска бойна мощ,със новите си оръжия Путин успя за пет години във войната в Сирия да освободи Алепо и около Дамаск,тук таме и някой малки селища и се отегля.Нещо ми прилича като отеглянето на СССР от Афганиста н.А в Сирия си остава същото.Всякакви групировки стоят,дори и "Ислямска държава",а император Путя,султан Ердоган,айятолаха на Иран вече ще цепят и делат Сирия на зони на влияние.

Хайде, напиши нещо за Афганистан за да ни светнеш!

Ха това е от времената когато имаше присъди за антисъветизъм, в момента историческите и статистическите факти са други: На всеки унищожен фашистки танк има 7,5 унищожени червеноармейски и 2,3 танка на западния фронт на англо-американците, а при самолетите отношението е още по-зле за прехваления военен гений на братушките. Факт е че най-великият им ас Кожедуб има 62 свалени /от които 2 щатски/ самолета, докато неизвестния немец Ерик Хартман има 352 свалени руски самолета и е осъден за престъпления против икономиката на СССР:)

При НАПАДЕНИЕ е така бе к р е т е н. Губи се повече. Но СЕ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА.

През 1943-та, германците, нали са големи техници си мислеха, че са хванали Господ за шлифера. Да, ама - не. Лъскавата им техника закъса, спря и беше убита от бой с едни прости дизелови танкове. Руснаците изпревариха запада и в космоса - пак с прости устройства. Накрая стана така, че само те можеха да изпратят нещо горе - ама се подлъгаха - напълниха с електроника корабите - и взеха да падат. Колкото по- просто е едно устройство, толкова по- трудно се чупи. Сложното не издържа. Ако ще да е хромирано.

откриха радиото, балистичните ракети, одеколона...

последна дума на техниката. Абе нация техническа ха-ха.

Ама когато му се буторяса ДПЕСа , а? Гледаме си го и от Луната, бе!

някакъв бивш английски военен беше казал, че Русия ще погребе НАТО, той знае ли колко самолетоносача има Русия и как изглежда това раждясало корито. Съмнявам се, но парите нямат мирис.

НАТО го погребвам още утре, ко ми съ покаже на двора! Сере ми до дуваро!!

кюмюра е свършил бих казал.. ама не съм прав. това чудо на руската военна технология е на мазут.. А мазута се прави от нефт, който вече е с пари.. мина 50 долара

Бъркаш барбекюто на борда на дървени въглища с енергийната установка на кораба!? Освен това, единствен начин за свръзка с Шаманите на Средиземноморския флот са индианските димни "морзови " сигнали! Анадъмо?

Нали се сещаш,че не им е проблем да му монтират една ядрена енергетична установка и тогава няма да пуши.Щом на ледоразбивачи,подводници и крайцери я поставят на него защо да не поставят? Ами защото не си струва. Първо е твърде стар,а освен това не е приоритет като въоръжение. По притеснително е това което се намира под палубата. Едно птиченце ми каза,че отдолу има едни неща; казват им "Калибър". Виж това вече е за притеснение!

то и в подводницата курск имаше притеснителни неща.

Е, що да киснат в оня гьол там и ..да ръждясват в топли води?! Като се наложи руските стратег..бомбарди ще прелетят на Турция -Падишахът ще разреши!

Позор... Весь мир смеется. https://link Това ръждясало корито направи така че цял свят се смя от сърце на тъпите мурзилки. Оказа се че той имало секретни оръжия на борда си-два пожарни камиона и специални подводни самолети, които безпроблемно се гмуркали в Средиземно море.

Това ръждясало корито направи това, което колониалните тъпаци 5 години високотехнологично не направиха- изтрепа чалмите. Факт.

"Корабите от Северния флот, водени от единствения руски самолетоносач -НЕ!!!! НЯМА ДА ЛЪЖЕТЕ! Тези кораби не ги води , а са придружаващи за да изтеглят на боксир самолетоРАЗБИВАЧА Адмирал Кузнецов в случай на авария...А това често се случва на това ръждясало руско корито..ха.ха И какво направи освен да замърсява въздуха..ха.ха

да, всеки самолетоносач бива придружаван от защитна флота. както руските, така и тези на САЩ, а и на другите държави. На определени места, големите морски съдове се придвижват единствено на буксир, това е по морско право. а този дали е трошка, или е читав, само резултатите от този тест могат да кажат

Российский авианесущий крейсер "Адмирал Кузнецов", по всей видимости, взят на буксир после того, как Испания и Мальта отказались позволить ему произвести дозаправку в своих портах для дальнейшего следования к берегам Сирии, где Россия проводит военную операцию в пользу режима Башара Асада. Об этом свидетельствует фотография из базы DigitalGlobe американского хранилища спутниковых снимков, ...ха.ха.ха

дойдоха, потренираха и се прибират... това не е някаква сензация. след като ще го бракуват след няколко години, що да не го ползват, за да видят трябват ли им нови такива и къде да ги барнат

консултирай ни ,бе.Каква работа е свършил пушляка?Освен,че го гледахме как три седмици се влачи и пъшка под тоновете пушеци,да приводни два-три самолета и да видим едно клипче,че все пак самолетите се вдигат и кацат на пистата на пушляка.

Сега на връщане пак се обгази Испания с кемтрейлс :)

руски самолетоносач в бойна обстановка при който самолетите му излизат и освен да кацат,могат и да се приводняват.Мъчно ще ни е за него.Стана ни много симпатичен.Дано го довлакат до стоянката му във Северно море.Като не го оставиха за плаващо казино на сирийския бряг,в Русия може да стане много добър музей на руската бойна слава,водил не е една битка на международното поле.

Знаеме я говеждата техника, знаеме я. Що спряха производството на еф117 бе? :) Сърбите свалиха една консерва, никой вече не щеше да я купи и - дотам. Сега говедата никъде не пращат еф22 да не стане същия сакатлък.

По хранително-вкусова или по текстилна промишленост? F22 RAptor замени F117 Nighthawk, а F35 ще замени раптора. В онази армия има обновяване и не живеят със спомените от 1998 година.

всъщност е само една битка...

Явно в ДИР-а коментират само пишлигари и кретени. Не е важно един кораб колко пуши, а каква работа върши. Руснаците имат 23 ледоразбивача (само за справка щатите имат 4), 19 от които - атомни. Самолетоносачът "Кузнецов" не е предвиждан да прави дълги преходи - руснаците не бомбардират суверенни държави по целия свят. Затова е на мазут - значително по- евтиния вариант!

Тези самолетоносачи за какво ли са били мислени: Киев 1972 Минск 1975 Новоросийск 1978 Адмирал Горшков 1982 Адмирал Кузнецов 1985 Варяг 1988 Уляновск - започнат и разглобен на стапелите. Изводът е, че не могат да направят читав самолетоносач. А ледоразбивачът не е военен кораб, камо ли боен. Сред леда ще е като вързано куче.

Много по- просто и ефективно решение е да се правят ракети. Затова руснаците никога не са хвърляли пари за глупости и нямат федерален дълг от 20 трилиона.

Още от самото начало на желязната завеса, бившият СССР определя самолето носачите , като нерентабилни и залага на стратегически ракети.

8 парни котли с обща мощност 200 000 конски сили. Горивото е мазут, или каквото има... Това е машина от 1970 година. Защо им да правят самолетонсачи, нямат интерес да водят нападателни войни като САЩ. Ако е се наложи, имат едни ракетки .. стигат до където им кажеш за около 40 мин.

Самолетонаосача е най-безмислента военна машина. Да не забравяме какво става с излезлите на мислия самолети .. връщат се и к'во.. пистата я няма там където си излетял.. ми къде е?... Бе там е но на 400 м под водата. САЩ плашеха със самолотоносачи сръбските пияници на Слобо...И чалмите в пустинята...щото знаят че една дупка в корпуса и ... финис.

По- лошо. Даже и да не потъне самолетоносача, получава крен и самолетите не могат да кацат.

Статистиката говори друго. Съветския Съюз е построил следните авионосци: Киев 1972 Минск 1975 Новоросийск 1978 Адмирал Горшков 1982 Адмирал Кузнецов 1985 Варяг 1988 Уляновск - започнат и разглобен на стапелите. Това отбранителни кораби ли са?

Ракетките на Данко стигат от Каспийско море до Сирия, ама на половината им свършват двигателите и падат в Иран. Затова ги пускат повече, та да остане нещо и за отчитане. Данко, провери какво конкретно са уцелили тези рекети. Никой не казва, че резултатът е срамен.

Позорно се оттеглят начело с върха на руската техника "Пушещия Кузя"

да го оставят за плаващо казино за арабските шейхове.

Много ме кефи този руски адмирал ... Това страшилище изплаши джихадистите, освободи Алепо и принуди бунтовниците да преговарят. С американците никой не се съобразява

отдалече самольотоносача ми прилича на скорпион на който опащката му пущи.

Ама русифили, що така пуши, да не се е подпалил ?

АКО БЯХ РУСОФИЛ ЩЯХ ДА СЕ ГРЪМНА ПРИ ВИДА НА ТАЯ СНИМКА.

Молим те, стани русофил за 10 милисекунди.

Определено льотчиките нямат късмета на морячетата от Курск,но все още остават 2/3 от 22-та самолета на борда. Останалата 1/3 са паметници на руската военна тактика и стратегия.

Какви 2/3 от 22 ? Имаше 3, единия падна в морето. За да не паднат и другите 2 докараха мазут и сега се прибират.

СВЪРШИЛИ МУ ВЪГЛИЩАТА , ХАХАХА

много яка снимка! това нещо е заплаха само с вида си, ужас

Сега всички рзбраха, че "Куряшчий Кузя" действително не е имал, няма и никога няма да има не само аналози, но и най-малка прилика със самолетоносач.

Руският самолетоносач Адмирал Кузнецов гордо пори водите на световния океан. Нищо не го спира. Хамериканските самолетоносачи се изпокриха. Ченето на Барак съвсем увисна

Неграмотен боклук.

Снимката кефи :-)

В квадрат с пушек над палубата добре стои!

НА АЛЕКСАНДРИЯ ЩЕ ПРЕЗАРЕЖДА С ВЪГЛИЩА

Циркаджиите се прибират Е акробатите загубиха няколко самолета ама то е от Бояршника

Трябваше да победят ИДИЛ - не я победиха. Трябваше да стабилизират Асад - не го стабилизираха. Трябваше да спрат тероризма към Русия - не го спряха. Този конфликт няма военно решение и руската армия с или без Кузнецов не е част от това решение. Това е основната причина НАТО да не праща свои войски там.

Победиха, победиха....Нищо, че онези не са разбрали...Те другарите са така..И АЕЦ да гръмне, пак го съобщават, като победа

Ще знаем какво е едва когато видим крайния резултат. В политиката нищо не е такова, каквото изглежда, така че не бързайте нито да се радвата, нито да се присмивате.

Туй корито е неуспешния опит на СССР да направи евтин самолетоносач. След провала просто се отказват при сметка от 1 млрд. само за стоеж , решават, че при цена от 1млн. на крилата ракета против кораби, за тия пари могат да имат 1000 ракети, а успех някой да успее да свали 100% от всички тия 1000 ракети. Така, че хич не се смейте на руснаците със смотания им самолетоносач. Хората са си извадили изводите от него.

Хич не е евтин Кузнецов, драги. Като нов беше скъп, с безкрайните ремонти стана още по-скъп, а реална полза от него никога не е имало. Сега го показа в реални бойни действия.

ДА СЕ ПРИБИРА тъпото, прогнило съветско корито! Не ги ли е срам да замърсяват така средата, в която живеем?? Не яжте месо! ВИВА ЛА ВЕГАНС!

Пак стана за ремонт старото корито. Три месеца в морето, 24 на дока. Поне няма да пуши две години.

Но сега без самолети. Те станаха подводници

Хахахах, тъпички сте. Да, два самолета, но превзеха провинция Алепо и този стратегически град. Проблем?

Смеят се някои,ама дойдоха ,видяха и победиха(превзеха Алепо) и си тръгват. САЩ и ЕС само гледат и четат резолюции и все повече губят влияние в Близкия Изток. След като НАТО за 4 години нищо не направиха,някои го сториха за няколко месеца.

Не си прав, активна е коалицията. Ето, вече цели две оръдия са придвижили с 20 км. към Мосул. Малко ли е? За 5 години, вече включват и две оръдия.

Аха Великая Победа, само дето ИДИЛ не е пипнат

Барак прибра 10-те самолетоносача на САЩ и ги закотви в морските бази. Обяви, че се страхува от руските подводници. А руският адмирал не се бои от нищо. През целия път от Мурманск до Средиземно море бе съпровождан от натовски подводници и кораби, които го следваха като глутница ... но на почтено разстояние. Адмирал Кузнецов ги разходи добре

само дето му свърши антифрира изльокаха го чукчите

УНИКАЛНО СИ ТЪП САШЕ:)))))))))))))

Айде пак в Украйна...

Какво ще правят в Украйна? Там местните опълченци и въоръжени сили, се справят блестящо.