Су-33 аварирал при кацане на руския самолетоносач край Сирия

Руски изтребител Су-33 е аварирал в Средиземно море по време на кацане на борда на самолетоносача "Адмирал Кузнецов", съобщи Министерството на отбраната на РФ.

Обратно в новината

Коментари - Су-33 аварирал при кацане на руския самолетоносач край Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аварирал беше на Бойко Фалкона , а това с този СУ-33 си е чисто разбиване

таратаика падна в морето :)

Те имат таратайки, а ние КАТАФАЛКИ хахаха! Катафалки дето щяха да им слагат по едни кръст в Полша!

Само идиот може да повярва на такова обяснение. Скъсан кабел?? И то нов кабел на по малко от 1-2 месеца? Ама всичките русофили са повярвали ,че дори са се просълзили.

да видиш за кабела! Потърси също там колко аварии има на самолети на сащ и ще млъкнеш. А иначе ние нямаме аварии щото нямаме самолети хахахах!

Тръгнаха 6-8 броя Су-33 и 4 броя МиГ-29 Засега останаха 5-7 Су-та и 3 МиГ-а

ама котура къде че зареди нафта да се върне???

Аварията е станала по една единствена причина - не е можело да бъде скрита! Кораба се наблюдава отгоре, отдолу, от ляво и от дясно. Ако си спомняте аварии в съвеЦкият съюз не ставаха...

Обръщтам се към всички изпръщтяли дето пишат глупости за РУСКИЯТ АВИОНОСЕЦ и РУСКОТО ОРЪЖИЕ.НЕ си мислете че американците нямат инциденти и загинали при презимяване ли излитане много повече инциденти имат от РУСНАЦИТЕ.НО това е нормално първо защтото американците повече изполсват самолетоносачите си и второ няма значение дали е руски или американски все пак това е техника всичко може да се случи и на всяка една държава.ОТделно да ви светна за тоя самолетоносач типично по руски естественно не изглежда кой знае .всички му се смееха че димял и не знам си какво.Онзи ден гледах руският канал оръжие отстрани на самолетоносача се отваря един голям прозорец и от него излитат залпово12 умни ракете като две са достатъчни да потопят американски самолетоносач дори най модерният ако се намира до 700 км радиус .просто нямат шанс да се спасят американците .а какво е умното всяка една ракета си коренспондира с другата по време на полете всичко става и решават самите ракети коя къде да удари самолетоносача даваха как ги изпробват нищто не го спира за сега американците могат да мечтаят за такива техники .Доказано е че американците са назат с военните електроники

Русия е най-велика на света и никой не се подиграва с авионосеца, или със самия В.В. Путин, ако става вопрос.

Въпросът е че руснаците от 20 полета имат 2 загуби!! А американците от 2000 полета имат една загуба!! Схващаш ли разликата?

Така, катпо гледам това не е РУСКО оръжие. То СЪВЕТСКО, или по-точно УКРАИНСКО, от съветско време. И кой знае защо докато този кораб беше украински нямаше инциденти. Взеха го руснаците и се осраха. по стар руски обичай. Даже не го взеха, а си го присвоиха. Откраднаха го, демек Русия е най-великата. Според руснаците. Ама това е толкова секретна информация че друг не я знае. Руснаците винаги са били абсолютни головодници що с екасае за стреж на кораби. То, да строиш кораби не е като да правиш Москвичи. За да строиш кораби трябва да си специалист по корабно дело. Още Петър Велики го е разбрал. И е пращал хора в Англия и Холандия да с енаучат как се строят добри кораби. По времето ан СССР те си мислеха че могат всичко. А всъщност не можеха нищо. Нещичко крадяха, нещичко приспособяваха, уйдурдисваха, но нищо свястно не се получавше. Защото то не става само с пиене - трябва и акъл

Навремето, по време на Втората световна война, Жуков нарежда "Берегите технику! Людей есть". Сега май е обратно...Ха сега де!

И сега си е пак същото. Там никой не мисли за хората.

Това скромно съобщение на Дир-ниците за приводняването на руския замольот ми напомня оня македонски анекдот, в който се казва: "Митре малце болен, утре погребението."

Ей, това подводно-космическите сили на патоанатома "кузя" са безаналогови. Нема никой, даже и на идея да ги доближава....

империята на злото сее зло

Другарю е бил баща ти,аз нямам нищо общо с ЛЯВАТА идея,никога не съм имали никога няма да имам....а статистиката за полетите е -7 на квадрат в скоби умножено по хвърчилота на майка ти е= мекия на оня дето те е създал.....

Видяла жабата ,че подковават коня и тя поскала същото!Така изглеждат и руските желания нещастни опити да се мерят с модерните техно оръжия на САЩ и НАТО!

Опааа! "Специалистите" на ДИР-а (все регистрирани "потребители"), започнаха ад се надскачат кой от кой е "по-компетентен"... Направо, искрена комедия!

Еха, сервираха топло ухайно ястие на соросоидите и русофобите! Грабвайте бързо вилиците и ножовете, че не остана, чичо-Самовци... Аре, на аванта е!

А я си помисли защо в България също има и русофоби. Да не би пък случайно за това да е виновна самата Русия. Защото, след като преди 100 години руснаците успаха да направят и от Вазов (по-русофил от Вазов трудно ще се намери. И то искрен) русофоб (справка стихотворение 1916), няма какво да приказваме. Със своята политика на агресивна пропаганда всеки честен патриот в един момент става русофоб. И в България, една от малкото държави в които не мразят Русия (все още) ще ги намразят в скоро време. не толкова руснаците, колкото Путьо и путьовците около него. както при хубавата приказка: "от Петър намрази и св. Петър"

на командира на Кузнецов:"Нареждам всички на борда да бъдат подложени на тест за алкохол.Всеки,чията проба е положителна да бъде разстрелван на място!

Ако заповедта бъде приложена стриктно,самоленоносачът ще заприлича на Летящия холандец - кораб без екипаж.

Абе бе МЪДЕратора......това за теб. Малко статистика (неудобна за някои хора). Всичко това е от тази година. -6 май щурмови самолет Хариър се разбива в Северна Каролина. -26 май- ДВА Ф-18 се разбиват край Северна Каролина. -3 юни Ф-16 от Тъндърбърдс се разбива в Колорадо . -Няколко часа по-късно Ф-18 от Сините Ангели се разбива по време на тренировка за въздушно шоу в Тенеси. 8 юни - ДВА Ф-16 се разбиват при учебен полет в Джорджия, и т.н.

Тъкмо се зарадваха ония дето "Путин е виновен за всичко", че изборите в Австрия спряха промените в Европа (Путин ги бил загубил ....), то па след няколко часа Ренци подаде оставка .

Не се притеснявайте за околната среда,от следващата година ще заменим гадния кюмюр на хохлите с екологично чисти дърва от Коми!

Премъдри,толкова много интернет новини през 2001/2003-та -за инвазията на САЩ в Афганистан и Ирак, щото сега никой не ще да вярва като се вадят статистиките колко апачита и Ф-ки паднаха, включително доста заради "технически проблеми". п.п. Като паднат ДВА самолета от Кузнецов в рамките на ден - тогава ще е почти като при американците. Ма там пък ДВА пъти паднаха по ДВА наведнъж, така, че още водят с една обилколка по тоя показател.

Сложете му филтър на това корито, това пуши повече от ТЕЦ на мазут. Направо ужас.

Изобщо не мислите, нали ??? С това "много пушене" корабът прикрива дейността си малко или много от визуалните наблюдатели - дронове, сателити и други джаджи.

Не мога да разбера защо тия нещастни бедняци се пънат и те барабар Петко с мъжете да се покажат, че, видите ли, и те имат силен флот, като е ясно, че цялата работа е на гол тумбак чифте ръждивки и е ясно предварително, че само ще станат за смях на целия свят. Имам чувството, че Путин и някои висши руски военни са на натовска служба.

А аз не мога да разбера твоята държава колко е богата , та си седнал да умуваш. Една пръдлива фрегата има БВФ.И то купена по време на комунизма....Може и да е скапан самолетоносача ама върши работа. А ние с 200 те воиника дето пращаме на мисии и трохи даже не получаваме като се дели баницата след това.Да си чул българска фирма да е спечелила търг в Ирак, Афганистан или Либия тарикат. Пък си седнал да обсъждаш кой богат , кой беден . Пръдльо ....

Съгласен съм с всичко, но ми позволи само една поправка: "Комунистическите" ни фрегати и подводници отдавна бяха нарязани за скраб (с ножовки, както твърдеше покойния Илия Павлов). Сегашните ни 2 (или 3?) фрегати са изгнили корита, закупени за много пари от Белгия и когато "тръгнат на съвместно плаване" със съюзниците от НАТО всяват шок и ужас в последните, защото едва се движат, та камо ли да водят морски бой.

Твоето се нарича проява на учудващо невежество и елементаризъм... Горко им на хората около теб!...

Русия единствена в света успя да създаде макет на самолетоносач в естествена големина.

Ми изкарайте елитната българска техника бе експерти ....)))))

Авиационна нямаме! Можехме да имаме свое самолетостроене и авиация но "братушките" успяха да ни унищожат заводите.

Радиста на Кузя давал чрез огнярите димни сигнали, означаващи: "Не кацай, ще отидеш във водата", а пилото го разчел като: "Ако не кацнеш, ще си отидеш без водка".

Кузя трябваше да накара американските военни да ги свие стомаха - така и стана, сви ги стомаха от смях.

На пристанището в Севастопол свири военен оркестър,тълпата развява знамена,а моряците от Кузнецов весело запяват:"Мьй снова обосрались!"

Руско-съветските мекерета се чудят как да изкарат че руснаците не са се осрали. И като чета - все американците им виновни. Но може би са прави. Ако не бяха американцките доставки през ВСВ и англо-американскитъе бомбардировки, СССР надали щеше да спечлели войната с Германия. 250 хил високо-проходими камиона. Десетки хиляди самолети и нито един от шпертплат и палт. хиляди танкове ( вярно, по-скапани, но все пак се движат). И милиони тонове стратегически суровини. Ако СССР беше загубил войната с Германия нямаше да произвежда Москвичи,а Мерцедеси и БМВ-та. Германците може да са всякакви, ама не са глупави. И всички страхотии дето ни ги разправят, май са повече плод на болшевишка пропаганда. В България е имало и германски войски и съветски. попитайте по-възрастните хора кой войници са се държали по-добре. И понеже и дума не може да става за сравнение между възпитаните немски момчета и руските и средно-азиатски селяндури отгвоорът е ясен. Германците безмилостно са унищожавали всяка съпротива. но този, който е бил лояленс тях се е ползвал от всичките им постижения. Така че америнаците носят огромната вина за това СССР да произвежда Москвичи и досега в Русия повечето тоалетни в селските училища да са навън.

Как така се къса въжето на US ядрен самолетоносач клас Нимиц - най най най-дъ бест ? Че и Ф-18-ката цопна в морето. И на Кити Хоук му се късали кабелите и сума ти народ ранени. И на баш Нимица, където даже имаше убит доколкото си смомням.

Двама руски пияници се разхождали по полето единия погледнал нагоре и казал А ВОТ САМАЛЬОТ

В САМОЛЕТА БИЛИ БРАТЯ РАЙД

Жуп, жартиера! "скъсано задържащо въже", много слаби са им жартиерите! Що не се късат на краварите, щото сигурно са от кравешки жили и не драйфат върху тях "после чрезмерного употребления алкоголя"!

Флагмана на руския флот!Кораб с котел на въглища!Пълен ташак!В нета има доста снимки на това молално остаряло и амортизирано корито.За 100 кинта и бутилка водка можеш да се качиш на борда да го разгледаш.Американските самолетонасачи могат да плават 20 години с едно зареждане на атомния реактор.

Те и руските подводници плават по 35-40 години с едно зареждане, не бой се. На руснаците самолетоносача няма общо със западните самолетоносачи. В смисъл изпълнява други цели и затова 1 им стига. Южна Корея що има 60 унищожителя и няма самолетоносачи ... щото няма държава, система и въобще няма как да се спрат едновременно 240 падащи ракети, затова. Докато краварите си вдигнат самолетчетата корейците ще са ги издълбали от земята с ракетни удари и дори пушилката ще се е разсеяла. Всички си имат различни доктрини, и различни средства за постигането им. Руснаците не ходят да трошат държави по целия свят и не им трябват 4-5 плаващи бази постоянно. Я ги извика някой на помощ веднъж на 10 години, я не. Те си защитават държавата. Нямам надежда, че някога ще го осмислиш това, но все пак може друг да го прочете и да спре да се чуди.

курск още си кара с първото зареждане

"Я ги извика някой на помощ веднъж на 10 години, я не." ---- Е това изречение ми оправи деня! Браво колега, но не е лошо и някоя книжка да прочетете.

Като падне още един и китайците ще го купят на безценица. Или ще трябва да го продадат за старо желязо. Тоз сандък не може да се върне в базата Си на самоход:)

На руската безаналогова тъпотия. Станаха за смях с това димящо корито и смешните си самолети.

...за смях ставаш само ти и безкрайното ти невежество и тъпота!!

Пилотът е виждал Кузя двоен и се чудел на кой да кацне ;))

Има още много боб да ядат руснаците докато стигнат нивото на американците. Един сенатор Макkейн колко струва. По време на службата си като пилот от палубната авиация изважда сам през далечната 1967 унищожава 21 самолета и изважда самолетоносача Форестал от строя за повече от година. Огромно облекчение за американските ВВС във Виетнам е когато бъдещият сенатор е свален от съветска ракета. До тогава той е успял собственоръчно да разбие пет самолета, но руснаците спират разрушителната му кариера.

Самолетите СУ се произвеждат от конструкторско бюро "Сухой", което обаче щяло да се прекръсти на "Мокрой".

от съветско време, звучи нещо като: 'Самолет - съйрой (недодялан) техник - мокрой конструктор-Сухой'

Руски алкохолик гледа руската телевизия, през прозореца на някакъв магазин, по която съобщават: Русия загуби 6-та ракета "Прогрес", има повредени фрегати, потъна самолет МиГ-29, сега потъна и СУ-33... - Братче - обръща се алкохолика към минувач - с кого воюва Русия, че понася такива загуби? - Засега още с никой - отвръща минувача.

Страхливо оглеждайки се,минувачът подшушнал на пияницата: "Да ти кажа под секрет-воюваме предимно със собствената си диващина и тъпотия."

АКО ВНИМАТЕЛНО СЕ АНАЛИЗИРАТ ДЕЙСТВИЯТА НА БРАТУШКИТЕ В СИРИЯ,ЩЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕ КОЛКО ПЕРФЕКТНО Е ПЛАНУВАНА И ИЗПЪЛНЕНА ВСЯКА АТАКА!!!НЕЛЕПО Е ДА СЕ ЗЛОРАДСТВА ЗА ВЪЗНИКНАЛИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ!!!НАУЧЕТЕ СЕ ДА ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ПЛАНИНАТА,ДОКАТО СЕ ВГЛЕЖДАТЕ В КАМЪЧЕТО!!!ГРАДСКИТЕ БИТКИ СА НАЙТРУДНИ ЗА СПЕЧЕЛВАНЕ,НО ЗА РУСИЯ СЕ ОКАЗА,ЧЕ И ТОВА НЕ Е НЕПРЕОДОЛИМ ФАКТОР!!!БРАТУШКИТЕ ВЪРШАТ СВЯТО ДЕЛО,ПОМАГАЙКИ НЕ САМО НА СИРИЙСКИЯТ НАРОД,ЗАПАЗВАЙКИ ПРИНЦИПИТЕ НА НЕЗАВИСИМИТЕ ДЪРЖАВИ!!!ВЕЛИКИТЕ ДЕЛА,СЕ ТВОРЯТ ОТ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ!!!

Всички атаки са перфекно насочени така, че да не пострада никой от ИД. Виж, това цивилните и разните му там умерени и не толкова главорези са друга бира. Ама все пак те са вргове и на Асад и на ИД в момента.

Аз пък наблюдавам.че от година и нещо руснаците са впрегнали цялата си военна машина (с изключение на ядрения арсенал) и не могат да се справят с банда бунтовници въоръжени с автомати картечници РПГ и някоя и друга верижна машина,които бяха пленени от сирийската армия...смях на килограм;)

ти наблюдаваш ли как се бият с целия ВПК на НАТО? Наблюдаваш ли как ВМЗ произвежда и праща тонове, десетки тонове оръжие и боеприпаси което после се използва срещу Асад т.е. срещу Сирия? През 2СВ СССР надделява над Германия, Япония и Италия (и още 2-3 смешни държави, като България например) обаче в тези държави има вътрешна съпротива, терористи (опа, тогава са се казвали партизани) които взривяват техника и доставки. Сега всички дръжави в НАТО произвеждат и няма вътрешна съпротива (редките митинги, постове в лицемерника и други такива педерастии не са съпротива) и Русия с неголямата помощ на останките от Сирийската армия и малко от Иран успяват не само да им устояват, но и да надвиват. И то,въпреки че те самите са под постоянна пълна натовска обсада. Остава открит въпроса защо го правят изобщо, защо не си оставят православна Сирия да се срине и т.н. Явно и от двете страни ги кефи да си ги вадят и да си ги веят.

Причините за инцидента ще станат ясни след като приключи претърсването за алкохол на борда - до момента такъв не е открит, само празни бутилки.

-Елементарно,Уотсън,не се ли сети да провериш допълнителните резервоари за гориво на палубните изтребители?

Абсолютна глупост е, да използваш самолетоносач, там където имаш сухоземно летище ..... За няма и месец, руснаците затриха два самолета в морето.

Пушекът от комининте на ръждясалото корито е бил толкова черен и гъст,че пилотът не е виждал добре палубата.

Кацането на самолетоносач изисква специални умения. Вижда се че руските пилоти изостават чувствително в подготовката си от американските и френски летци.

матросите,поддържащи палубните съоръжения да са прекалили с водката.

Командирът на "Адмирал Кузнецов" заповядва: -В никакъв случай не признавайте за калпавите въжета! Ще обясните на журналистите че виновни са "тюлените" от американската морска пехота,които тайно са ги срязали.

Кузя се преименува с указ на президентаПутин: От днес нататък ще се нарича самолетотрошач!

-Разбера ли че някой от военните летци е бил пиян,всички ще ви изпратя на заточение в Сибир!

Тоз набеден самолетоносач имаше осем самолета и за месец остана с два по малко без да стрелят по тях ;))

е това е да си сороски трол :))) имаше 4 (ЧЕТЕРИ) от които 2 вече в океана, 1 неработещ МИГ29 и един Су33 на летище в Сирия.

А някой разправяше, че имали самолетоносач. Май имат гробище за самолети. :)) Всеки имал досег с руската техника в казармата, знае за какво става въпрос.

От днеска официално е вАртолетоносач :))) няма действащи самолети на него.

Ееее... жалко. Тролетата така му се радваха и така се гордееха с него. Нищо. Ще си намерят нещо друго. :))) Винаги може да се хванат за С400 или Армата. Опс, за Армата не могат. :))) И там срам.

"Пилотът е катапултирал, а издирвателно - спасителната служба веднага го е вдигнала на борда". А самолета вдигнали ли са, или е продължил да си лети извън борда без пилот?

Самолетът е бил претоварен с кашони водка и затова е потънал толкова бързо,че не са могли да го извадят.

При кацане скоростта е толкова ниска, че крилата не могат да поддържат самолета във въздуха и той каца по тая причина. Или пада, ако под него няма писта. В морето, в конкретния случай. Продължава да лети само развинтеното ти въображение.

Аре самолетоносача стана параход само. Не остана действаш самолет на него от 4-те които носеше.

Това самолетоносачите са сложна работа. Те, хамериканците са многа напред още от битката при Мидуей 1942. Много има да се учат в тази област руснаците, та затова и го пратиха тази бракма "Кузнезов"преди основен ремонт - да се обучава летателния състав.

са потънали...Направо не е истина..Кои джапанките са потопили...Кои сами са се подпалили и горели като Форестал...Да! Къде ти са руснаците, до краварските загуби и пожари! Тц, тц....

Ти верно вярваш, че САЩ имат повече нещастни случаи с вонени от руснаците. Кое те наведе на тия мисли? Ергономиката на руската техника ли? :)))

Случватсе такива работи ... Аз не мога да уцеля клекалото в кенефа и се отървам в гащите

Добре че за пилота са се погрижили,иначе щеше да го застигне съдбата на един наш пилот,който катапултита над Черно море и умря от студ,щото нямаше кой да го прибере.

Не кой, а с какво да се прибере!

Който воюва срещу ислямистите от спонсорирания от Краварника ИДИЛ понася загуби ..Факт! Но като гледам, лудите крави и без да влизат в бой, понасят загуби за милиарди долари:) Най големия сеир е, че на всичките им Ф-22 опериращи в Сирия, е почнала да пада стелт боята:) И ремонта им ще струва стотици милиони долари:) Лошо няма , но по-голям ташак е..Че супер-пупер разрушителя им за 13 МИЛИАРДА ДОЛАРА-Zumwalt-class destroyer, най-жалко се потроши...по средата на Панамския канал! Та трябваше да го теглят до брега! не ми се мисли какво щеше да стане, ако консервата се беше строшила по средата на океана! Сигурно щеше да потъне!! Жалкари са лудите крави, жалкари! С техните допотопни технологии, с които плашат само папуасите от Папуа Нова Гвинея, или негрите в Централно Африканска Република:) Факт.

Вярвай си..това ще те крепи до последния ти русофилистичен дъх:)

Но пък за сметка на всички тия неща кончитите, еврогейовете и лудите крави все още ме обичат и ме обладават. Най-вече докато пиша горните глупости, понеже тогава съм охлабен от възторг. Факт!

Корекция на новината. Не е паднал самолет а е паднал сладолет. Старши огняра Иван Иванов си изпуснал десерта в морето.