10 г. след смъртта на 130 души в московския театър въпросите остават

Десет години след вземането на близо 1000 заложници в театъра край метростанция Дубровка в Москва, когато загинаха 130 души, семействата на жертвите продължават да си задават въпроси за спорната операция на специалните части, които използваха силно отровен газ, предаде АФП, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - 10 г. след смъртта на 130 души в московския театър въпросите остават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mira

защо нямате англиисли варянт на невспапара? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да не се опитват да изкарат руските власти виновни за терористичня акт?

При такъв брой жертви при двата терористични акта и над 90% от жертвите загинали не от терористи, а в резултат на действията на специалните части, не бих определил антитерористичната операция като голям успех.

За да даваш оценки най- малко трябва да си чел за какво става въпрос и то не от страниците на вестник , а доклади, спомени на участници и анализи на експерти. Така , че сам разбираш колко е смешно , че имаш мнение по въпроса.

Не виждам нищо смешно в това са имаш мнение въз основа на публична информация. А и фактите са красноречиви. Освен ако не си от специалните части и не се чувстваш лично засегнат.

А замислял ли си се колко щяха да бъдат жертвите ако спецчастите не бяха действали така и смътниците бяха взривили поне една от бомбите?

Ако терористите искаха да избият всички заложници, щяха да го направят. Получиха достатъчно публичност, за да постигнат максимален ефект. Не са го направили в продължение на 3 дни, следователно не това е била целта им.

Трудно е да се говори за живите и за мъртвите като неизвестни в уравнение, но от антитерористична гледна точка, при създалата се ситуация ,тази акция е голям успех на службите - което означава , че всички други изходи биха били са с повече жертви. Разбира се , нищо не е съвършенно и много хора загинаха, защото службите не пожелаха да кажат веднага формулата на използвания газ, което затрудни максимално лекарите от спешната помощ. Да почиват в мир загиналите, а ние живите да си вадим поуките.

Тероризмът се превърна в бизнес,зад който стоят лъжливи каузи ,затова все по-често ще има взаимнозаменяемост и няма да има ефективна борба срещу него.Мир на праха на жертвите в Москва , Баслан и навсякъде по света !

Мой приятел е нарисувал картина която пресъздава духа на тази заложническа драма. link "The end of the show" не може да се продаде никъде. Нито в Русия където има и пологителни и отрицателни мнения. Китай, Индия и Япония са далече от тази тема. Европа е на нож с Русия по всички параграфи. Остава само САЩ в някоя частна колекция където знаят за какво става на въпрос...

Интересно колко са жертвите от терористите и колко от антитерористите. И кои в същност са терористите? (Въпросите са и за Русия, и за Коалицията на желаещите)

Всички терористи за ликвидирани . В различни източници бройката е 40 или 41. От щурмуваците няма загинали, има ранени, но не тежко. Терористите са чеченци и са разкрити като самоличност. В някой източници се цитират и няколко мюсулмани - нечеченци.

Да пази Бог да не се случи на моите деца.. но колко ли други не са били убити само заради твърдата реакция при тези два атентата... и да не забравяме, кой спонсорира муслиманите от бившия СССР.... същата ръка, която спонсорираше талибаните и създаде Ал Кайда.

+10

+10 и от мен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.