Путин на кръстоносен поход срещу алкохола

Премиерът на Русия Владимир Путин утвърди план за борба срещу алкохолизма, според който до 2020 г. употребата на спиртни напитки в страната трябва да намалее с 55%.

Обратно в новината

Коментари - Путин на кръстоносен поход срещу алкохола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хана изкара едно па-дьо-дьо с neco, прегръщаха се, целуваха се, радва му се на аргумента и сега се върна зареден със сила и енергия.

Леле Путин другар. Смях в залата. По- скоро Обама можете да го наречете другар

Добре е и в БГ да се намали потреблението на алкохол, но ще е трувно. Не по-малко трудно отколкото в Русия.

Виждам, че отново си си същия, жалко почти година те беше отпуснала шапката. Обръщай ми ника както си искаш, нищо не не намеквам с него, за разлика от твоето БикиН-и.

Няма значение какво иска някой си управник. Те до един са скапаняци, които се грижат да повишат ефективността /разбирай експлоатацията/ на народите си. Ако на русниците им се пие водка - нека пият ! Значи така искат. Ако на някои други им се смърка кока - моля, ваша воля. Искате проститутки - заповядайте. Държавата просто трябва да се грижи да си прибира данъците и да гарантира приемливо качество на съответната стока/услуга. Когато всичко е разрешено няма мафия и престъпност. Тя НЯМА КАК ДА СЕ ИЗДЪРЖА, освен с рекет, но по тоя път се стига до касапница и мафията отмира.

И аз мога да те именувам Уткут Нах, ама какво от това. Едва ли ще ти помогне да измислиш нещо по-умно за оправдание на дежурното си плюене. Интересно какво щеше да напишеш ако чуеш съобщението, че Путин съдейства за развитие на нелегалния пазар на алкохол и е твърд привърженик на рекламата на спирни напитки, особено преди и по време Лека нощ деца. Сигурно ще чуем от теб Браво, другарю Путин, само чрез либерализация ще пребориш алкохолизма! По-добре не ми отговаряй, че се омота като пате в кълчища!

Ех момче, не знам за какви лекции и какви хамериканци говориш, но ако искаш аз мога да ти пратя някои статийки да се пообразоваш, ама на трезва глава ги чети.

Ти май си много наясно с Русия, сигурно често ходиш там и си наясно и с водката им...личи си. А като четеш компетентните мнения на финансови експерти за САЩ, защо не вземеш да прочетеш и мненията им за Русия и икономиката й, която прилича на икономика на страна от третия свят.

Големи забрана драги . Няма да пускат реклами на водка по телевизията и във филмите главните герои нема да поркат като за последно . А тоя нелегален пазар къде го намесвас . Неговото ликвидиране некъв вид забрана ли е че немога да вдена съвсем точно той е причината за голяма част от смъртните случаи

Успех за Путин ще е не намалението на потреблението а намалението на смъртните случаи и ограничаването на алкохолизма . А мерките му са много по-адекватни от тези на Дянков дето мисли много за здравето на пушачите .

Бе момче, тебе още те държат празниците май? Прочети ми още веднъж лекцията, да видиш, че споменавам и хамариканците бре! Хайде БикиН обича сливовата, ама ти със самагон ли се тровиш?!

БикиН, защо като четеш, се правиш, че не разбираш какво четеш!? Ликвидиране на нелегаления пазар и ограничаване на рекламата, как ще стане според теб без забрана? С разрешение ли?!

Русия без водка. Не може бе. Та те само от студ да пият пак ще са шампиони. А то само студ ли е. Вижте и на тях каква им е демокрацията. Нещо не е обърната с лице към народа. Русия без водка няма да стане. България без домашна ракия може и да видим след 20-30-40 години, но Русия без водка не вярвам.

Не ги мислете, братушките - те ще се оправят защото имат сериозна държава и в нея всички институции работят. Помните ли турците - те пушеха като манафи - сега като влезе ограничението да се пуши на обществени места проверете пуши ли някой. В началото пушеха - глоба 62 турски лири(около 55 лева) и за няма и месец се научиха и никой не пуши на обществено място.

Владимир Путин се закани след 10 години руснаците да пият наполовина по-малко ВОДА

Колкото водата утолява жаждата, толкова алкохолът я разпалва!

Това е индикация, че са закъсали с парите.

Ами ако иска да намалли употребата на алкохол, нека пооправи положението в държавата. Нека отпусне малко примката на олигарсите върху руския народ. Много от руснаците пият от отчаяние, проблеми и потиснатост, усещане за безпомощност в една мафиотска държава...Нека им позволи сами да си изградят своето бъдеще...

баси смеха, тук путин ще загази, няма да намали нищо, освен електорална подкрепа, но той и без друго я губи.

Дай, Боже, Путин да успее!

правилно без алхол,само бира.

Ограничават се причините-ограничава се следствието. Държавата играе голяма роля защото само тя е в: 1.състояние да контролира фискалния интерес(акциз), 2.да упражнява принудителни мерки (ограничаване на нелегалната продажна на алкохол, реклама и пр.) и 3.да обезпечи необходимото финансиране на антиалкохолната кампания. В случая държавата загърбва фискалния си интерес защото вдига цените за да ограничи консумацията, т. е. производството. Не мисля, че ще му изяде главата на Путин защото антиалкохолната кампания има широка обществена подкрепа.

Руснаците да намалят наполовина консумацията на алкохол? Стига бе. Те отдавна не са първенци в Европа по пиене. Англичаните ги задминаха.

НикиБ: Три пъти прочетох статията, включително и какво точно е утвърдил твоят другар Путин и там дума ЗАБРАНА не видях. Защо я употребяваш? Става въпрос за ликвидиране на нелегален пазар, за ограничаване на реклама, за медицина, рехабилитация и психология. Конкретно коя от тези мерки не ти хареса? Или пишеш само и само за да затвърдиш известната истина Тукту писатель, Тукту на читатель?

Руснак без водка, все едно бомба без взривател. Май че имаха един който щеше да ги прави безалкохолчици - Черненко, ама и той не успя щото умря скоропостижно.

Напълно съм съгласен с теб ... и аз като се напоркам съм абсолютен оптимист! П.СV до Марта, ами всеки човек съди и по себе си. Но я подчертай някое от изреченията ми, което според теб е безсмислица! Или и ти съдиш по себе си?!

ПИЕМ И ОДЕКОЛОН!

Швеция-меция. Да не би там да забраняват пиенето?

Похвални са усилията на другаря Путин в неговото безнадеждно начинание. Нека се поучи от опита на др. Горбачов от недалечното и недотам забравено минало и челния опит на капиталистическа Америка в началото на 20-ти век. Ако сега умират 75000 руснаци от алкохолизъм след въвеждането на мерките те ще са сигурно 150000 натровени от антифриз, тройной одеколон и т. далее. Нека се поучи от ББ. Дори нашия Супермен не посмя да посегне на ракийката на народа. За какъв се мисли Путин? Ако го направи , песента му като политик е изпята. В Русия не не пият само болните и кърмачетата.

живял съм в русия бившия ссср. ако някой ми каже че ще може да откаже руснака от водката ще го кача безплатно на луната.тия хора с това живеят бе другарю путин.тая борба дето си я похванал е безнадеждна работа.

че по-лесно е да забрани русия като страна, руснак без пиене-хахаха.....

Всички на север пият и то водка и то по много. Сигурно има защо.

може да пият много ама бензина им е на половин цена спрямо нашия цигарите също са по евтини а алкохола след последното им увеличение пак е по евтин от тукашния. за какъв европейски съюз продължаваме да говориме още не мога да разбера

Има един хубав руски виц за най-безсмислените неща в света. Рекламата на водка в Русия е в списъка.

Тоя па да несе мисли за по-голем от Горбачов?Горбачов за нула време прееба Великия Съветски съюз но с водката неможа.Това и кръвта на братята.Тука са железни.

Най-лесният и неефективен начин за борба с алкохола са забраните. Не може другаря Путин да не знае това нещо. Вероятно знае, че не мотивира ли народа си да спре нищо няма да помогне. Моля съветофилите да не ме плюят, защото безизходицата и отчаянието винаги водят към алкохолизъм, без значение дали си руснак, българин или хамериканец

и колко изпиват в Англия или Полша например за Скандинавия не питам)))))

Е те тава че му изеде главата на Путин...

Когато Царя вдигна водката се случи Октомврийската .... Когато Путин вдигна водката в Питер започнаха бояджийски работи на Аврора:)))

борбата с алкохолизма в Русия е като борбата с мафията в България - разработка която не струва и хартията върху която е написана

БикиН, защо като четеш, се правиш, че не разбираш какво четеш!? Ликвидиране на нелегаления пазар и ограничаване на рекламата, как ще стане според теб без забрана? С разрешение ли?!

НикиБ: Може и да си прав, все пак ти повече познаваш широката съветска душа. Възможно е ликвидирането на нелегалния пазар и ограничаването на рекламата на алкохола да станат с разрешение!!! П.С. Позволявам си да си спомня за същността на ника ти, защото нарушаваш тихи договори за едика във форума

НикиБ: Три пъти прочетох статията, включително и какво точно е утвърдил твоят другар Путин и там дума ЗАБРАНА не видях. Защо я употребяваш? Става въпрос за ликвидиране на нелегален пазар, за ограничаване на реклама, за медицина, рехабилитация и психология. Конкретно коя от тези мерки не ти хареса? Или пишеш само и само за да затвърдиш известната истина Тукту писатель, Тукту на читатель?

Менторе дати го начукам