ЕС прие 2 БГ предложения по конфликта с Русия

Извънредният Европейски Съвет на най-високо равнище заради кризата между Русия и Грузия, който приключи в понеделник в Брюксел, одобри две български предложения.

Обратно в новината

Коментари - ЕС прие 2 БГ предложения по конфликта с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПАК СИНЬОКРЪВНО ИЗПУСКАНЕ....

До безименния многознайко: Много си емоционален. Защо ли? Дразниш се когато се говори лошо за Сталин и Берия ли? Да не си им роднина? От Грузия? Е, аз със сигурност не съм от там. :)

ООО МИ ТИ КАТО ТОЛКОВА ИСКАШ ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА ИСТОРИЯТА ЩО НЕ СИ ИСАШ ЗЕМИТЕ ДО БУДАПЕЩА.ИЛИ НЕЩО НЯМАШ ЗДРАВИ ГАЩИ А??? МОЖ ЕПЪК ДА ИМАШ ТАКИВА ДА СИ ИСКАШ МАКЕДОНИЯ??? ИЛИ И ТАМ СИ НА ЖЪЛТО В КРАЧОЛИТЕ???

то какво ми се иска е едно а какво Е е съвсем друго просто си чета пък някой тук пишат по поръчка че и се барат със синя кръв смяяяяяях

Много ти се иска. :) А Берия абхазец сигурно ще да е по твоите семтки. По прадядо в краен случай. :)

Повечето от изказванията са си лично мои с изключение на преразказа на думите на Путин. А за българското племе по времето на османската империя - Не съм живял тогава, но предположението ми че българите по това време са живеели по- добре отколкото българите по- времето на Станишев се ми се струва че е вярно. А и нещата не могат да се сравняват - тогава е 19 век а сега 21. Има два века разлика. Раздробяването на малки държавици предвид глобализацията на планетата е пълна глупост -и за това са се появили образувания като СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ, ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. Планетата е една - и колкото и да се делите, планетата не може да я разделите. Това е глобализацията. И ако повечето от вас по- далече от София не сте ходили, то това си е ваш проблем който не е необходимо да прехвърляте и на околнитена които закуска в Москва, обяд във Виена и вечеря в Женева си е ежедневие.

Много интересен цитат от изказването ти:ако всеки поиска независимост ще стане страшно. Би ли се изказал така и за българското племе в рамките на Османската империя?!?! Имай предвид, че доста от народите поробени от Русия имат по-голяма територия от Велика България. Почти цялото ти изказване пълно с интересни цитати, което говори, че не си прост, а луд. Не забравяй, че България е в ЕС, а Русия си умира от кеф да е враг.

Като гледам запада как тухо мяука пред руската мечка. Направо ще си падна от смях. А тия американците със смешните изказвания че неможело в 21 век да се разделят държави какво да ги коментираме.

Ами аз лично предпочитам да работя в Москва, отколкото в Берлин и да си плащам данъците в САЩ. Кво да се прави - глобализъм. А в случая пак господа червените боклуци (Това че ми харесва да живея повечето време в Москва не значи че съм комунист или социалист щото такова нещо в Русия отдавна няма) пак си пъхат гагата където не им е работа. Не може една държава с годишен бюджет по- малък от една руска фирма да се опитва да дава наклон на онази работа на Путин и компания. В случая с Осетия и Абхазия Путин върна жеста на Европейците и Буш, защото преди време когато тръгнаха да признаят Косово ги предупреждаваше че ше ги боли главата, че и него покрай тях защото си има 150 нации в държавата и ако всеки поиска независимост ще стане страшно, но никой не го послуша. Да ама сега им го върна с техните камъни по тяхната глава. Нищо сега поне ще лапне Буш малко банички по случая че нещо покрай Иран щеше да умре от глад, а в Ирак манджата стана съвсем постна. А ЕС в случая тоилкова са заети със вътрешните си интриги, че не могат да вдянат че Путин ги е турнал на онази си работа и че едно по- рязко движение и направо ще се нанижат. Защото количествате енергия които Русия доставя на Европа просто няма от къде да се докарат - Тука не говориме за 2-3 танкера и газовоза а за такива количества дето просто няма как да се транспортират физически. 1,2 милиона барела дневно петрол само се сетете колко танкера са и къде ще се обработват. За тези които не знаят да смятат - 1200000х159 190800000 литра - или по един 200 хиляди тонен танкер. Или 2 100 хиляди тонни. Предвид че пътят от Персийският залив е около 15 дни умножете по 2 за да получите колко 200 хиляди тонни танкера трябва да курсират между персийския залив и Европа. А газта е отделно и тока също. Та Европата ще си останат само с декларациите. Че иначе Путин ще превключи кранчето към Китай и ......

ТОЙ ЙОСИФ ПО БАЩА БЕСО - ВИССАРИОН (ПО ГРУЗИНСКИ) ДЗУГАТЫ ИЛИ ДЗУГАЕВ - ФАМИЛИЯ (ДЖУГАШВИЛИ ) ПО ГРУЗИНСКИ Е ОСЕТИНЕЦ А ПО МАЙКА ГРУЗИНЕЦ...ТАКА ДЕ ЗА ИСТОРИЯТА...

Супер! Страната ( Грузия ) родила Йосив Джугашвили (Сталин) и Лаврентий Берия трябва да се подкрепя, за да пръкне още някой изрод!

ТОВА ГНОМЧЕ ОТ ФРАНЦИЯ ПОЧНА ДА ПЪРДИ ВЪВ ВСЯКО ГЪРНЕ...И ТОЙ КАТ НАПОЛЕОН...ЩО НЕ СИ ХАРЕСА ОСТРОВ....ДА СВИКВА..

Напълно си прав - трябва да се избира /12:04/! Ето народите на Южна Осетия и Абхазия избраха цивилизацията пред азиатщината на Саакашвили.

abe trai si tam i liji zadnika na SerGei i Putinka. Nali za tova si se canil. Izdigna se v iararhiata ti ot iztrivalka na komunistite v gazoblizach na ruskite mafioti.

Саркози от манекенките и артистките се прехвърли на Русия. Впрочем, и Наполеон някога тръгнал към Русия като аслан, обаче как се е върнал...

ЕС и Русия имат едно верно решение в тази трудна ситуация - да се разберат. И ще го направят. И двете страни още не са узрели за тази стъпка, но това съвсем скоро ще стане. Всички останали коментари са излишни.

ми ти още като не си се уредил да миеш кенефите в ЕС (товя исконна мечта надявам се) каков караш другиет да ходят някъде...я си пий ракията менте (в ЕС) и си трай....

ти пък като ти кажат да напишеш нещо поне първо гледай картата и тогава се изпускай.....

евреите разбира се!!!

Цивилизация или азиатщина - изберете сами.

ти пък кво се радваш бе първосигнален....поч да ядеш ориз....

Бедни, бедни Калфионски, защо не си кюта, тихо и мирно в някое посолство, а трябваше да се покажеш в цялата си мазна некомпетентност? Ние българите имаме поговорка Когато се ритат атовете, магаретата го отнасят. Каква е ползата за нашата страна, за нашия народ от подобно угодническо навиране? Какви институти сте завършили, каква външна политика и международни отношения? Всяка страна има интереси, но когато два огромни воденични камъка са опряни един в друг и се търкат нервно, малко е да се каже глупаво, ако си буташ пръстите между тях!

Zaminavai v Rusia. Nali tam iskash da otidesh da rabotish? Ili neiskash, a? Cherveno pse. Iska ti se da zaminesh na zapad, che v rusia shte ti plashtat v konfeti, toaletna hartia i vodka. Shtoto Rusia ne e ravno na Moskva samo.

Много хубаво,че е ''съблазнителна' Грузия,ама познай, ако се обърка нещо,къде ще гърмят първо руснаците.Ако продължаваме да сме толкова ''умни'' и ние ще сме на същия хал.

Русия защити населението на Осетия от грузинската армия, от един умопомрачен президент - Саакашвили, който насьсква хората един срещу друг от както е дошьл на власт! Пьлен идиот! Интересно защо запада вьобще не спомена за грузинското нахлуване на 7 Август. ? Надявам се Грузия НИКОГА да не влезе в НАТО, това ще е заплаха за целия свят ! Няма алтернатива за руския газ и петрол, погледнете икономическата карта на света- кьде се добиват горива. Какво... да внасяме от Венецуела, или от нашия 'приятел' Кадафи, или може би от Персийския Залив ??? Няма ли да ни излезе малко скьпичко транспорта до тук !? Ако някой се сети нещо- нека да каже, че мнооого ми е интересно откьде бихме могли да купуваме горива ! Иначе земята на Грузия е много сьблазнителна за САЩ, само на 1 крачка от Иран- на югоизток и пак на толкова от Русия- на север.Така, че Грузия ще продьлжава да се милитаризира, ще има американски ракети с среден обсег, защитни щитове и други най-модерни орьжия на Пентагона ! Всьщност Грузия само на това разчита - изкуствено сьздаване на добьр стандарт на живот, благодарение на пьлна вярност кьм САЩ ! Не забравяите, че грузинците имаха 2000 човека армия в Ирак и по многочисленост се нареждат веднага след САЩ и Австралия ! По население в Грузия живеят около 4 милиона !

Какво показва ЕС? Че е гола вода. Единственото, което може да прави ЕС е с бандата предатели да извършва геноцид на българския етнос. Да не варим ракия, да не колим прасета, да отглеждаме чакали, корморани и да храним циганите. Това са европейските директиви. А Русия в момента е толкова силна и богата, че ЕС прилича на проскубано помиярче лаещо срещу огромен охранен пес.

нека не ги плашат ,защото тях не ги е страх

Напред съюзници от ЕС!Така както върви скоро ще трябва да реабилитираме Хитлер,Гьобелс и нацистка Германия!Ще обявим Нюрнбергския процес за руска пропаганда и ще обвиним Русия(т.е. СССР) в агресия срещу Германия и света.Ако беше жив Хитлер какво ли щеше да каже?

Да ви кажа тук руснаците ни най-малко не са притеснени от заканите на ЕС. Нещо повече Русия си има планове за бъдещето и сигурноста на държавата и населението са поставени на първо място. Бях в средата на август в гр.Ница където група французи-безделници подскачаха с лозунги Руската газ мирише на Грузинска кръв. Половината от хората почиващи в този курортен град бяха руснаци.

Абе заблудени русофили,защо не проумеете,че цената на петрола като падна само с няколко долара и руснаците си изтърваха нервите.Освен петрол и природен газ какво друго им поддържа икономиката?Нали през Грузия преминава голямо количество от тях.

Не разбраха ли домораслите политици, че когато атовете се ритат конете трябва да стоят на страна!

Ей, ма много имперци се извъдихте тука? Хем се кокошините, хем все зад нечия пола се криете. Не й пукало на Русия...хм, пука й и още как. Живеем в свят, драги ми недорасляци, където ако от някого или нещо не ти пука, си плащаш накрая пре-скъпо! Да му се не види-и от дипломация взехте да разбирате....тц,тц,т

А кой държи медиите в Европа и САЩ?

заплашили козела че ще яде много зеле...

neznam za drugite rusnaci, no az po4vam maloko da se razdraznqvam, a tova ne e hi4 dobre, bratq bulgri:)

ako ne bqha cyfnali amerikanskite boini korabi rusnacite otdavna da sa se razkarali ot tam a na6iq ministyr golemi iniciativi pravi ... ne6to deto be6e re6eno predvaritelno toi go predlaga sigyrno mn se gordeqt kalfin i sergo

а кои не са приети

Ех добре че ние сме отворили очите на Европейците и сме ги изкарали от киреча с тези 2 идеи... Аз си знаех че без нас нищо не могат измисли:-)

Егати и смешните опити за външна политика. Няма равен калфин по тъпи и безсмислени предложения. Сто процента това е измислено преди седмица-две, ама нашият е назад с мисленето.

Пореден метан на Европейския съюз.Саркози и Барозу ще ходят в Москва на крака да молят Русия да си изтегли войските от Грузия.У тях няма и капка достоинство.Страх от допуснатата ,недалновидно,енерги зависимост.Отново сме с губещите.

abe kalfin sha ta shibam v predatelskoto kopele be kalafff.Vmesto da fanete pazara v Rusia det sa boriat si4ki ti si go na4ukvash sam be kaval.

абе руснаците отново им примонят как се дели с мечката мед тия кво се правят че неразбират

Според ЕС и УСА света е трябвало да седи и гледа как избиват не само 2 000, а всичките 70 000 южноосетинци, а в последствие и абхазци.

Важното е русофилчета-сърбоман че с действията си Русия го тури на сърболята, които вече трябва окончателно да сложат кръст на Косово. Не виждам как някакви си 100-тина милиона впиянчени мужици ще накривят капата на 500-милионна Европа. Да си пазят задниците, че 1,5 млрд.-ен Китай вече е започнал тихата и неофициална (за сега) колонизация на Сибир.

Да не почва нова студена война, че братята руси пак ще стоят с 6$ пенсии и ще режат ракети за да се харесат на запада...

МАРА, има Бог. Нали виждаш какво става с поколенията и близките на назначаемата, колониялна политическа администрация у нас. На кой сина му станал хомосексуалист, на кой дъщеря му станала наркоманка, на кой, пък ако ще и президент да е, жена му се разболяла отрак. Знае си Бог работата. Все ще запази в България около половин милион здрави, нормални и истинки българи. А, бе, тоя Калфин българин ли е или е наполовина чужденец?

Май го отнесе Украйна-шансът за присъединяване стана нулев.Руснаците зачукаха табели в мозъците на т.н.европейци-''не пипай,че ще ти отрежа ръката,а ако не чуеш-и главата''.

Тези от Европа много лошо познават Русия , сигурно си мислят че Русия ще гледа как избиват руски граждани и ще си стои за да и разрешат европейците да внася таратайки от Европа ? По скоро ще стане обратното - Русия ще спре газта на Европа докато не не признае и тя Осетия