Майки поискаха да се вдигнат детските надбавки

Родители се събраха пред сградите на общината в различни градове на страната. Те искат увеличаване на детските надбавки и премахване на подоходния критерий за достъп до тях, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Майки поискаха да се вдигнат детските надбавки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

офффффффффф боже на каде отива тая наша дарява вземаме з5 лв децки а плащаме 50 децка градина *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво да кажа аз?Имам три деца и за третото не получавам детски добавки!Дъщерите ми са студентки,а синът ми е на 13 години.Всички са на наша издръжка,защото още учат,но ни броят за 3ма човека,а не за 5.Надхвърляме с малко тавана от 350 лв. на човек месечен доход.Това е социална несправедливост,защото съм дала качествени деца на държавата ни.

ххх, нека в Белгия да получават, но наистина да си гледат децата, а нашата картинка е друга. Аз имам 4 деца и получавам детски, но ако разчитам на тях да си гледам децата, то ще е едно гледане не ми се мисли. Само за такси и училища давам над 300лв на месец, нали не може държавата да ми плаща всичко. Вявно е че тези 4 деца, ще се изучат и ще работят, точно за тази държава, но моя е отговорноста да им осигуря всички удобства. За мен, всички помощи трябва да бъдат спряни и да бъдат приспадани суми от данъци и осигуровки. Така всеки, който се труди ще има някаква компенсация. Не може да не си внесъл и лев в хазната и само да искаш!

Това маЦохизъм от маца произлиза сигурно.Ясно , че теб баба ти те е учила и на правопис.

Поради предизвиканите коментари, пояснявам следното: 1. Имам 2 деца, родени през 1981 и 1987 г. Сега големи и самостоятелни хора. Както виждате, отглеждани и преди и след 1989 г. Никога не съм разчитал на помощи, а на двете си ръце и главата - колкото може. 2. Както се досещате, до пенсиониране, ако съм жив и здрав, разбира се - имам 13-14 години. Така, че изобщо не разчитам на бъдеща евентуална пенсия. По скоро бих предпочел да имам лична индивидуална партида за здравно и пенсионно осигуряване и след време - колкото съм си внасял - с толкова ще разполагам. Това е мой избор. 3. Разберете, че това са НАДБАВКИ, а не необходимите ви средства за отглеждане на децата. 4. Не питайте правителствата, как да ги отглеждате с тези средства - така, както не сте ги питали дали да ги създавате тия деца. ... и т.н. 5. И не на последно място...35 лева е месечната ми такса за открит паркинг за колата.

Ние, работещите искаме по-голяма справедливост при разпределението на средствата от бюджета на социалното министерство. България е страната с най-дългото платено майчинство. Това трябва незабавно да се прекрати или да се намали до 3 месеца. Парите за майчинство също да се спрат - и без това казват, че били подигравка. Нека спрем тази подигравка. Не може при капитализъм да я караме по комунистически. Просто това не работи. Те иска ли. Че откъде? От нас работещите, разбира се. А нас питат ли ни, дали искаме да ги дадем - не. И какво става - 1 работещ издържа... още 2 пенсионери, 3 майки, 4 циганина и т.н. Е...как да стане? Докога? Ще създавате деца, само когато имате средствата да ги отглеждате!

А защо не се позаинтересуваш в повечето бели държави колко е еднократната помощ при раждане на дете? А в една Белгия примерно какви помощи получава всяко дете всеки месец? Много е лесно да си чешем езиците, нали? А като почнат някакви като теб да реват, че плащали майчински с техните пари и умирам от смях. Колко данъци си платил последните години? Или укри по-голямата част от доходите си?

Аз имам 2 деца, но съм против въпросните надбавки. Единственият честен начин за подпомагане на родителството е намаляване на данъците. Не желая да хрантутя повече многодетните мързеливи, безработни и крадливи индивиди с данъците си. Тези, които си плащаме нямаме право на добавки, на останалите се оказва, че сме им длъжни. Баста!

Вие искайте и протестирайте, циганките ще намажат !Ама после да не им се сърдите що са такива или онакива!

На всички трябва да е ясно, че детските надбавки и всякакъв друг вид помощи са най - краткия път към циганизацията на България. Първо защото около 70% от социалните фондове се ползват под различна форма от цигани. И Второ - попълването на тези фондове се прави основно от доходите на българи. В този ред на мисли - премахване на всички помощи и надбавки и въвеждане на семейно подоходно облагане /приспадане от внесени данъци/ нали е сещате кой не внася данъци. Така е най-справедливо и няма преразпределение от страна на държавата.

Не са необходими детски надбавки, а трябва да се върне старото правило за намаление на дължимия годишен данък от физическите лица в зависимост от броя на децата. Така и циганите ще бъдат принудени да работят, за да имат.

Не са нужни идиотски надбавки, а работа, нормални заплати и по-малко удъжки, за да си гледаме децата, а не да плащаме за чуждия мързел.

Тъй като продължавате да смятате надбавките за подигравка - Върбан ви каза - Нека спрем подигравките. Защо ходите да ги получавате, сигурно обичате да ви се подиграват. Откажете ги.

Тотю Младенов е глупак. Нека някой от правителството ми обясни как се гледа дете с 35 лв. месечно. Никъде няма такива надбавки- подигравки. Имам чувството вече, че целенасочено се убива българския народ. Явно някой няма интерес в България да се раждат българчета.

Kой те кара да го гледаш само с 35 лева, ма/бе?За гледане ти плащат майчинство- цели две години! Никъде го няма това.Айде емигрирай да те питам колко години майчинство ще ти дадат или на 3 месеца ще го дадеш на ясла и ще започнеш работа?

Не се бой за мен. Изкарвам много повече, за да имам с какво да си гледам детето. Една държава обаче, ако иска да има деца трябва да се грижи за тях. Това е бъдещето. Ако няма деца- няма бъдещи данъкоплатци, няма икономика, няма нищо. Така, че нека не разсъждаваме толкова елементарно.

Според мен най - логичния начин е да се деференцира ДДС за определени групи детски стоки (дрехи, храни, обезопасителни средства). Няма да се налага държавата да дава, просто няма да взема :).

А след 25-30 години на Върбан, като му дойде време за пенсия тези деца, за които той не иска да плаща дали ще трябва да му плащат пенсия? И дали те пък ще искат? Но той не е изключение, има и други които не виждат по-далеч от пъпа си...

Да вдигнат детските надбавки - добре, но откъде пари за това? Те парите не растат по дърветата. От нашите данъци? Ами тези данъци нали от тях ще ги вземат и от всички нас, пък аз ако имах пари щях да гледам собствени деца, а не техните. Общо взето детските надбавки са си едно преливане от пусто в празно, като част от парите се губят по трасето.

Да се увеличат най-малко двойно детските.Но декларацията за детски да се подава само с бележка от данъчното ,че родителят си е платил всички задължения.За да искаш нещо,трябва и нещо да си дал.И да се изплащат само до трето дете включително.Който има повече-значи може да си ги издържа и няма нужда от помощи. И да се спре порочната практика да се раждат деца и да се захвърлят в домове.В тях трябва да се отглеждат деца без родители.Или поне тези, които са си оставили децата,да бъдат задължени за плащат месечно някаква издръжка на домовете.Ако не могат-да си я отработват-както безработните си отработват помощите.Да метат,да чистят,да работят по строежа на пътища и т.н.Ако не се издължи към дома-да си получи детето обратно.

И аз искам увеличение на детските помощи. Ще родим 10-15 циганета и ще си ги гледаме много хубаво. Ще си седим цял живот в къщи и само деца ще гледаме.

Aз съм против " детските надбавки ".Всяко семейство трябва да си прави сметка колко деца може да си позволи да храни, възпита и образова. Сега има доста хора, които от раждането на нежелани деца без всякакво бъдеще, правят бизнес, а ако се увеличат детските - какво ли ще стане. Хубаво е да си помислим едни 10-15 лв. на дете повече какви проблеми може да ни донесат след години.

моята съседка ввима децки за 1 момиченче,което състо взима децки за бебето си.............................аз не се класирам за децки,застото надвишаваме с 2лв дохода, ние работим,а съседите -не

Неграмотните да не се класират за деЦки, ти дори не знаеш как се пише деТски, но претенции големи имаш!

Никога не сме получавали с жена ми детски надбавки, щото не можем да се впишем в мижавите им критерии- и двамата работим здраво, поради което нямаме време за протести, а пък и заплатите ни са 4 цифрени, така че нямаме нужда от тези 35 лева. Хора работете, а не си губете времето с протести.

Хорааа ,българииии не се карайте .. Искайте си парите от наглите политици ,мафиоти ,съдии ,адвокати ,олигарси , новоизлюпени адвокати и натли капиталистчета ,които ви окрадоха и най- вече наглите и алчни крадци и мафиоти от герб . там са ви парите , и ако сте глупаци пак гласувайте за мутри и примати като Боко Тиквата .

bolrad@

Увеличаването на детските надбавки е най- късият път за маргинализация на България! Хубавото е, че така ще се увеличат доходите на циганите(ромите), явно в тази държава всички държат това да се случи!

В момента циганка майка на 5 деца получава точно 530 лева на месец. След исканото увеличение от милите мами, доходът и ще скочи на над 600 лева. На ни е честито! Работете по- здраво за да продължим да им искарваме помощите.

Това е истината!

Българските майки с искания да се увеличат помощите и хрантутенето на циганите чрез детски надбавки! Някой чувал ли е за по- голяма идиотия? Това е особен вид мацохизъм при българите. както баба ми казваше- "тъп та му лесно"!

За мен правилното решение е в съвсем друга посока : спиране на детските надбавки и въвеждане на семейно подоходно облагане

Съгласна съм, не знам къде са тези 85 проценнта , който вземат детски, но аз не познавам хора около мен , който да вземат. Трябва за всички деца да е еднакво!

Аби вие луди ли сте? Е га ти цинизма! Значи Върбан, като няма деца, няма никаква отговорност към обществото? Е, сори, ама да си е направил деца. Платено майчинство три месеца? А кой ще го гледа бебето, докато стане за ясла? Ако искате да отгледате човек - то трябва да го гледа майката! Поне докато стане на годинка. Ако искате да отгледате поредното асоциално дете, пращайте го по домове, защото Върбан, видите ли, не иска да му удържат от заплатата. После той ще се зажени и неговите деца по същата логика, също трябва да бъдат захвърлени, а жена му да работи. Докато има Върбановци, трудно ще има истинска България!

Кой е казал, че жената на Върбан ще работи, като роди? Той ще си я храни и нея и детето им, а тя ще гледа детето им и ще го възпитава не само докато стане на годинка, ами поне докато тръгне на училище, както е било винаги. Стига с този комунизъм. Семейството е основната градивна единица на обществото и държавата, а не индивида и жените не са общи. Май ти си асоциална, че не можеш да си изградиш семейство. Върбан има отговорности към обществото - да работи и да плаща данъци и да защитава държавата, но жените също трябва да имат отговорности към обществото: Да родят, отгледат и възпитат поне 2 деца и да си намерят съпруг, който да им помогне за това.

Ти си простачка и егоистка. Първо Върбановци може и да не могат да си направят деца - тогава пищиш, че от твоите осигуровки се плаща за ин витро. И второ - децата ти не са чуждо задължение и с тях не се отчиташ пред никого - те са твое решение и отговорност! Ясно ли ти е? Ти решаваш дали имаш дете и никой не ти дължи благодарности за това.

Тебе не ти дреме за истинската България, тебе ти дреме само за детските, гледам!

И това чудо ако е министър аз съм космонавт просто си говори наизуст. Бъдещето на България са нашите деца и трябваше детските надбавки да се увеличат на 50 лв заедно с минималната заплата!

Ива, Върбан си е отгледал децата. Човекът не ще да отглежда и твоите. Освен това му удържат и за отглеждането на хиляди изоставени деца в "Майчин дом" и други домове за сираци и каво ли не. Повтарям - без да го питат иска или не. Просто плащаме всички работещи

Ами те не го питат дали иска да дава пари за пенсионен фонд - той може да не иска да се пенсионира, значи пенсионерите не трябва да вземат пенсии. Не го питат за здравното осигуряване - той нали е здрав, значи да закрием системата (доколкото я има). Не го питат дали иска да си плаща данъците - 'щото полицаите и бюрократите не го кефят, значи и те не трябва да получават заплати. Само дето ако го нашамарят и не може да работи, ще ревне че полицията не го пази, че лекарите не му обръщат внимание и ще се моли да оздравее по-бързо, че иначе няма даже пенсия по болест. Да, трябва да има месечни ПОМОЩИ за отглеждане на деца. Разбира се, не ИЗДРЪЖКА, а помощ. Много лесно се гледа от високата камбанария в съседното село.

Роберт, "Майчин дом" е Акушеро-гинекологична болница. Сигурно имаш впредвид "Дом - майка и дете".

ето защо ще се топи нацята заради такива тапаци като вурбан

по-скоро заради тъпи уж майки като теб

дори и 100 % увеличение на надбавките за деца е нищожно, нула, никаква помощ. в германия детските надбавки (киндергелд) са 184 евро за 1 дете, има и добавки за фамилии с ниски доходи, така,че поняк ога сумата е повече от 200 евро на дете и расте с броя на децата в семеиството. поне нещо положително на фона на общото обедняване.

Колко са циганите в Германия и там също ли живеят на гърба на държавата ?

Ние, работещите искаме по-голяма справедливост при разпределението на средствата от бюджета на социалното министерство. България е страната с най-дългото платено майчинство. Това трябва незабавно да се прекрати или да се намали до 3 месеца. Парите за майчинство също да се спрат - и без това казват, че били подигравка. Нека спрем тази подигравка. Не може при капитализъм да я караме по комунистически. Просто това не работи. Те иска ли. Че откъде? От нас работещите, разбира се. А нас питат ли ни, дали искаме да ги дадем - не. И какво става - 1 работещ издържа 2 пенсионери, 3 майки, 4 циганина и т.н. Е...как да стане? Докога? Ще създавате деца, само когато имате средствата да ги отглеждате!

правилно

Значи за повечето млади никога. И после вопли за демографски срив.

Ти си нещастник ...

Моли се да не опираш никога до "тази подигравка". А може би просто не искаш България да има деца...

Павилно - и като се спрат всички удръжки за помощи ще има достатъчно пари да си отглеждаме наши деца, че сега това стана лукс, за да плащаме за чуждия мързел

Точно заради такива мърши като теб България няма деца. Явно нямаш деца, за да говориш подобни глупости. Вероятно никога няма и да имаш, защото си егоист.

ами напусни твоята работа за да рабатя аз

и аз съм за увеличение ще имам 15 деца и няма да работя хахаха тъпаци

Да напусна работа, но няма коя, и аз не работя, не ме взимат щото съм била дърта,на 54 години съм. Като не ми стигаха парите да си гледам трите деца, работех и надомно, сега и това го няма.

Абе да се радват на това,което имат, че не се знае и то докога ще е.Стига претенции!Който иска пари, млади са - да работят!