Румъния привика руския посланик след критики на Москва

Реакция след изказване на говорителят на руското външно министерство Мария Захарова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Покупателната способност на Руснаците била по-слаба от страните от централна Европа-лъжа. Ако е така, плажовете по Българското, Турското, Гръцкото, Черногорското, Френското, Испанското, Италианското и Хърватско ЩО ИМА ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ и почти няма Поляци, Чехи, Словаци и Унгарци. От Българското Министерство на Туризма: за България само Чехите са намалели повече от 14 пъти, а руснаците са се увеличили 8 пъти в сравнение с времето на лошия сощиализам- НИЩО ЛИЧНО, но това е положението.

са по курорти и магистрали да печелят магистрални труженички и коолхознички

вън руските терористи и окупатори от Европа!!

“...укрепването на демокрацията, стабилността, мира и сигурността в международен план .” Некулаеску. Ало, свести се! Вече не вървят стандартни, изтъркани лъжи за демокрация, ситурност и бла.бла… Девалвирали са. Каква сигурност за вас,когато разпадна СССР и Варшавски договор вече не съществувал? А САЩ като колонизатор или наместник започнали веднага да разполагат до руската границата своите бази дори с ядрено оръжие,след като никаква опасност за Европа нямало, а Русия била в насипно състояние. И веднага започнали пропаганда за агресивната Русия,когато тя едва мърдала и решавала след разпада свои насъщни проблеми. Кой тогава агресивен? Лъжи,лъжи,лъжи!

Няма как като си станал подлога да не продължават да те използват и за бърсалка... А някаква неистина ли е казала Захарова????? Та това и самите натовци си го казват за какво използват страните граничещи с Русия.....и го доказват с бази, оръжия, агресори...

"Това поведение се оценява като дестабилизиращо..." Право куме у очи. Румъния не е България. BTW: Румъмия е единстевана страна в региона, която не само че не руши българските войншки гробища на територията си, но и ги поддържа.

Добре че е Румъния, та да ни пази от руската заплаха! Иначе ехей, отдавна да сме станали съветска република/руска губерния/субект на Руската Федерация и сега ние с вас щяхме да си пишем на руски а българският щеше да се смята за селски диалект и на тези, които говорят български щеше да се гледа презрително като на необразовани селяни!!! Румъния е била убежище за българите още по време на османската власт, когато хайдути и революционери са бягали там да се скрият от преследване. Малко известен факт е, че град Видин е бил освободен от румънска войска а не от руска през 1878 година. И просто чисто географски Румъния стои на пътя между Русия и България, затова им е трудно да ни превземат. Но това не значи че не се опитват. Само че по море е по-трудно.

С който се хване България той губи винаги.Страна -карък.Навремето с Византия -разпадна се,след това с Турция-разпадна се,после Германия-загуби 2 войни,после СССР -разпаднаха се,после Европейския съюз -започва да се разпада,после САЩ -и те тръгват надолу към небитието.Да внимава Илон Мъск дали ще се хване с нас,защото

По Татово време ни учехте, как "загнилия Запад" се разпада и как исторически няма как да устиска пред по напредничавия социалистически строй. Пък все че съвсем нерадостно се капична СССР. Сега ни учите как се рапада ЕС. Време е да се капичне РФ, чиито диктатор от два месеца виси в бункера, пазен като Национално Съкровище.

Това като майтап го приемам. Признавам, забавно е. Но ако го мислиш наистина, значи си комунистически историк. Няма империя, която да не се е разпаднала. Така можеш да твърдиш, че който се е хванал с Римската империя е причина тя да се разпадне? Ти как си я представяш, сега, ние да сме част от Римската империя? И вместо да гласуваме за Народно Събрание, да ни управляват сенатори, консули, а начело на държавата да стои поредният император ограден и пазен от ликтори, а на Женския пазар в София да се продават роби? Някак като лош фентъзи роман звучи нали?

Знаеш ли какво каза бълха на слона: Ще ти стъпча,ще ти стъпча.Така и твоето. БГ стъпкала всички наред.

Нищо чудно търговския баланс между Русия и Румъния е в полза на Русия с 5 Милиарда на година. Основния проблем, е че Русия не купува повече автомобилни части от Румъния. Това стана постепенно последните години, и почва да тежи във финансите-нищо лично, всеки си гледа интереса. Така сглабяните модели на ДАЧИЯ трябва да са с 100% части от Русия за Руския пазар. В Русия нямя Бойко Борисов. Същата е и ситуацията с Полша която има търговски дефицио годишно от 10 милиарда долора с търговиятя с Русия от последните 5-6 години. Преди това търговския им дефицит беше около 2-3 милиарда на година. Плюят по Русия, бутат паметници, но нищо не помогна. На Чехите им предстои същия сценарии със Шкодата в Русия съвсем скоро, иначе умните Чехи си продадоха вече пивоварните в Русия частично или изцяло и сега цвъркат и бутат паметници. Европа, САЩ и НАТО ще ни помагат солидарно както за ПАКЕТА МОБИЛНОСТ и СУБСИИДИИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ни помогнаха до сета. ПРОСТИ НАИВНИЦИ- НИЩО ЛИЧНО.

понеже е спомената Чехия. Официално са закрили скандалното дело за рицина, с който уж руснаците щели да заплашват живота на трима техни чиновници. Оказало се, че разследването било започнато заради анонимно писмо. А информацията е изтекла в медиите и оттам станала световнаа новина. Разузнаването им е съобщило, че няма никакви доказателства за рицина. Край на историята. Е, чехите експулсираха 2 руски дипломати, обвинени, че са отровители. Какъв ще е отговорът, ами обвиняемата страна за "престъплението" ще изчисли кой техен да им върне, вероятно. Освен това тяхнто МВнР било изразило желание да преговаря с руските власти по повод сринатата статуя а Конев. Па са дали чехите на заден ход.

чехите. защо ли? ами сетете се защо.

Никой не чака на финансиране от Расията. Те само взимат. Особенно в криза като сегашната

За тези които по-доле спекулираха за вече ПьРвАтА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА-Т.Е. икономическото съсътояние на Русия, ЩЕ ви дям цифрите от Международния Валутен Фонд (MIF) със основно седалище в Америка за Вътрешния Брутен Продукт (PIB-fr/GDP-en) за първите 14 държави, за България и някои много коментирани държави от Българския Форум вижте уеб адреза оттолу; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението. List by the IMF (2020 estimates) Rank Country/Territory GDP (millions of current Int$) World 138,352,382 1 China 27,804,953 2 United States 20,289,987 3 India 11,321,280 4 Japan 5,451,452 5 Russia 4,176,350 6 Germany 4,160,925 7 Indonesia 3,778,134 8 Brazil 3,316,920 9 United Kingdom 2,975,557 10 France 2,860,018 11 Mexico 2,458,339 12 Korea, South 2,307,718 13 Turkey 2,257,987 14 Italy 2,244,767 https://en.wikipedia.org/wiki/ListofcountriesbyGDP_(PPP)

Това е покупателна способност. По номинална стойност не влизат и в десетката. Покупателна способност значи, че един се вози в такси Мерцедес на запад, друг се вози в раздрънкана Лада в наследниците на Златната орда, и за МВФ и двамата са могли да си позволят такси. Освен това е общия продукт на държавата, не на човек от населението. Човека от населението в Росия харчи над 40% от доходите си само за храна, според скорошна статия. Изводите си ги правете сами.

Браво на румънеца. Колко дипломатично й казва на шматката, че втори Крим няма да бъде допуснат! Аа да, и за съм за още бази !

Силни

понякога се питам дали даките не са преселници от Индия.

Чезвай, чебарашкей

апропо. пребориха ли корупцията?

колко са благи румънците - и лека нощ.

Странно защо мамалигарите забравиха за Сталинград...

Странно защо руснаците упорито забравят 1997ма. Това е доста по-скоро.

което е съвсем сега.

.

Оглавява от 4 септември 1940 до 23 август 1944 година авторитарно правителство, провеждало политика на сътрудничество с Германия. Министър на външните работи (1941 – 1943). Обявен е за кондукътор (conducătorul – водач, вожд) на страната, подобно на други държавници във фашистките страни (като фюрер, дуче, каудильо). Справката за Чаушеску си я направете сами. Ние сме гълъби на мира пред тия.

но той е бил реален съюзник на Хитлер - начело на румънските нацита.

Румънците са ясни,те винаги са срещу Русия,но много странно те са и единствената страна която нейн гражданин е носител на медал на славата на СССР.И то той по една случайност се оказва кралят им.Румънците са велики воини.:)))

ВИНАГИ СРЕЩУ ТЯХ - ТОВА ГОВОРИ ИСТОРИЯТА ! И СЕГА ЩЕ Е ТАКА !

:)))Ще се окаже,че на онези които винаги сме залагали,пак ще загубят.А тогава какво,както в 1945г ли???

Чак пък винаги?! Нали и на тях руснаците дават независимост, заедно са в Първата световна, през Втората румънците воюват срещу Русия защото Хитлер е обещал на Антонеску след войната да му върне цялата Добруджа и Буковина...

вернал ли му я е?

Няма как да ти го кажа нежно-момче ли си,или момиче,дори и джендър да си учи историята на страната в която си роден и тази в която живееш.И тогава коментирай.

Един трол като се изчерпа, започва да гледа противниците му какво имат в гащите. По-добре да беше отговорил.

като маче у дирек, а ромляните са злопаметни. хич не си въобразявам, че ни харесват. но нека не лишавам мнозина от илюзиите им.

ПСВ Русия е съюзник на Русия.

ПСВ Румъния е съюзник на Русия.

Шъ им пръднеш на путките на мамалгите

пий една ракия и ще се успокоиш.

Някoй

В заглавието пише едно, а в новината друго. 1. Румъния привика руския посланик... 2. "Руският посланик в Букурещ беше извикан на консултации в министерството на външните работи" ако са ги извикали за консултации, значи става дума за Москва, ако са го привикали в румънското МВнР - то е за да му заяват нота или протест.

- БЕШЕ ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО - АТАКУВА ВАРНА ПО ВОДА 1915 Г - АТАКУВА ДОБРИЧ ПО ВЪЗДУХ - 1941 Г - ОКУПИРА БЪЛГАРИЯ 1944 Г - ПРИСВОЯВА АЗБУКА - ПРИСВОЯВА РЕЛИГИЯ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НИКОГА НЕ Е БИЛА ВЯРВАЩА - ПРОКАРВА ЧРЕЗ ДС ТРЪБА , КОЯТО НИКОМУ НЕ Е НУЖНА - ПЛАЩА НА ДС НА ДЪРЖИ БЪЛГАРИЯ ПОСТОЯННО В СЪСТОЯНИЕ НИЩЕТА И ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ДОКАТО ИЗПИРА ПАРИТЕ ПРЕЗ БЪЛГАРСКИ БАНКИ

румънците се чувстват доста комфортно.особено в дворца на тяхната кралица.

Тази заточената в Балчик ли? От колко време е бил румънски Балчик?

не съм благотворително дружество. копай сам.

а иначе да ръсиш глупости, си ОК.

щом те е затресла толерантността.

На някои хора трябва да им забранят да пишат... През 1941 година от Балчик, намиращ се в "неутрална" България, излитат немските самолети които бомбардират Одеса и после защо руснаците окупират България през 1944-а.

Не я ли освобождават руснаците България? как така окупират?

На 4 юли 1913 румънците завземат Добрич, а на следващия ден Варна и Балчик.

Както вече писах на някои хора трябва да им се забрани да пишат... На Първи Март, 1941 година, в 12 часът на обяд от Румъния през България към Гърция настпват немски войски, въз основа на това по време на мирните преговори след Втората световна война СССР твърди че България е окупирана от Германия и затова не може да бъде държана отговорна за участието си във войната, ерго СССР освобождава страната, проблемът е в това че същият следобед България се присъединява към Тристраният пакт а това пък дава основание на Англия и КАЩ да твърдят че България съвсем съзнателно се е включила във войната и затова Съюзниците окупират България през 1944-а.

Къде скочи от 1913 година на 1941 година бе? Или пишем което ни е изгодно?

Ти че лъжеш лъжеш та затова да видим един съвременик какво казва Майор Данаил Николаев "На 17 септемврий 1885 г. Н.В. Княз Александър Батенберг, придружен от Петко Каравелов и Стефан Стамболов, тръгна за Южна България. Цялото пътуване е било триумфално шествие, възторжено посрещан и изпращан от населението. На границата на Южна България той беше посрещнат от властите на временното правителство. В село Баня (Карловско) руският консул Егелщром и военният аташе подполковник Чичагов го поздравиха с великата национална радост, на която те се радват не по-малко от българите."

Някoй

ПРИСВОЯВА РЕЛИГИЯ... Коя религия присвоява? нашата ли? Не знаех, че и християнството е наша, българска собственост. ПРОКАРВА ТРЪБА, КОЯТО НИКОМУ НЕ Е НУЖНА... Първата тръба е построено при соца и тогава СССР е единствиния източник за газ. Нали не мислиш че сме можели да купуваме газ от Норвегия ?! За новата тръба - Дори да не ни трябва още газ, транзитните такси от газта към Сърбия и Унгария ще влизат в нашия бюджет!

В ДЖОБОВЕТЕ НА КОЙ !

-Ако е била срещу Съединението,защо е обучила толкова бойка армия и младежи -Атакува Варна в 1915г защото ние от коя страна сме били,не сме ли били в във война с Русия??? -АААА даже атакували Добрич в 1941г и кой месец?А нещо да кажеш за 4000 загинали от американските и английски бомбадировки??? -СССР е окупирала България в 1944г???Ми тогава кажи за какво са се разбирали Сталин,Чърчил и американският президент в Ялта. -азбуката ,Русия не е присвоила,ние сами сме и дали,както и законника на Иван Асен втори.и те много добре го знаят. -Ако не си вярващ няма как да присвояващ религия. -на последните ти две твърдения няма как да ти отговоря,защото и ти сам ,не осмислил това което си написал.

Сталин води завоевателна война по време на ВСВ и поробва половината Европа. Това е неуспорим факт. За съжаление наивния Запад му помага в началото, докато го разбере какви ги е намислил.

ЦРУ търси да наеме креативни хора, интересуващи се от международна проблематика, с анализаторски умения и вещи в работата с интернет. Да знаят български език, пише Стандарт". Обявата е за назначаване на "агенти за открити източници" или Open Source Officers, разузнавачи експерти на чуждестранни медии. Работата им е да преглеждат сайтове... и да събират важна за външната политика на САЩ информация.Задълженията им обаче не се изчерпват просто да превеждат на английски събраните данни... но и да пишат..."

не трябва да бъде "причина за изненада", тъй като това е ефектът от "познатото поведение" на руската страна в региона през последните години -------- МНОГО ДОБРЕ ФОРМУЛИРАНО - "ЕФЕКТЪТ ОТ ПОЗНАТОТО ПОВЕДЕНИИ НА ПУТЛЕР В КРИМ И ОКОЛНОСТТА"! ТЪЖНОТО В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ Е, ЧЕ ТУКАШНАТА ДС- КОЧИНА, НЕ САМО ЧЕ НЕ ФОРМУЛИРА ТАКА ДОКТРИНА, АМИ ОЩЕ ТАЙНИЧКО СЕ НАДЯВА ОНЯ КОН В ЦЕНТЪРА, ПАК ДА ДОЙДЕ ! ЗА ТВА - ВСИЧКИ ПРАЗЯТ КОЙ, ВСИЧКИ МРАЗЯТ БЛЯДОВЕТЕ И ПУТЛЕР И/ИЛИ ЛАРВАТА НИКОГА НЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ ТУК ! НИКОГА !

Антонеску, щото си негов човек отвсякъде.

румънците не са ми особено на сърце, но вие си ги обичайте. Дайте им Добруджа и им върнете Балчик.

Кой си ти, че някой да те слуша?

само че съм мъничко наясно как са мизерствли румънците и какъв дворец си е съградил Чаушеску - с тоалетна със златни аксесоари и най-високия таван в света за тоалетна. така че неговите чиновници са били доста добре - за разлика от народа му, дето само е можел да мечтае да живее като нашия.

Аз също съм мъничко на ясно. И?

лека нощ.

То се пише и "помрачих", ама хайде. Лека да е.

помрача̀ Тълковен речник помрачиш, мин. св. помрачих, мин. прич. помрачил, св. – вж. помрачавам. Българо-Английски речник помрача̀ = помрача̀вам гл. 1. darken, dim, obscure; overshadow; eclipse; (очи) dim, blear, blur; 2. прен. (съзнание, живот и пр.) cloud, dull; trouble; cast a gloom (on); ~ бъдещето си darken o.’s future; ~ се darken; grow/become dark/dim/obscure; умът му се помрачи his mind was troubled/affected; he became insane.

при тегава клавиатура. надявам се ми е простено, особено в дир.бг, където всички пишат безукорно.

Дай нещо и за "омрача" де. Не се срамувай.

при тегава клавиатура понякога буквата не се появява - имам още една такава правописна грешка:, намери я и продължавай да ми обясняваш колко си на ясно. като нищо си журналиста Владо Береану. Е и?

си намерих този тип грешка: извинявам се, поправката е точн. лека нощ.

Пак ли ще бомбардираш Балчик и Варна?

да се сети, чеи съюзници сме били.

Малко си в грешка. Една мъничка такава.

за броя на жертвите в София и ги сравни със споменатите. всичко добро.

А защо не прочетеш, кой потопи нарочно българския ЦИВИЛЕН кораб "Струма" с над 700 евреи на борда? Боклук.

"Струма", за разлика от "Варна", не е български а панамски кораб и в момента на потапянето му е охраняван от немски кораби, също като "Варна".

казва се жертви сред гражданското население, ако са цивилни, както твърдиш, са били военни. прочети за българите и българките колко старци, жении мъже, деца, са били убити. направи съпоставка.

глупости

През 1941 г. еврейски организации наемат „Струма“ от Жан Панделис да превози еврейски бежанци от Румъния до Палестина. На 12 декември 1941 г. корабът напуска пристанище Констанца с 10 души екипаж с Капитан Григорий Горбатенко и 781 пътници. На пътниците е позволено да вземат по 20 килограма багаж, като много от ценностите им са конфискувани от румънските митничари. На няколко пъти дизеловият двигател спира да работи и се налага „Струма“ да бъде теглена на буксир. Корабът достига до Истанбул, където остава в пристанището, докато се решава съдбата на пътниците. Британските дипломати настояват пред турските власти да не позволят на кораба да продължи по пътя си, тъй като следват политика на минимизиране на еврейската емиграция към Палестина. Турция, от своя страна, не позволява на пътниците да слязат от кораба на нейна територия.[1] На 23 февруари 1942 г., след безуспешни преговори, корабът е закачен на буксир и изведен обратно през Босфора в Черно море, на около 10 мили от брега. Дизеловият двигател така и не е бил поправен, докато корабът е бил в Истанбул. След няколко часа, на сутринта на 24 февруари, безпомощният кораб е торпилиран и потопен от съветската подводница „Щ-213“, убивайки 768 мъже, жени и деца, със само 1 оцелял – 19-годишен мъж. „ Подводницата „Щука 213“... вижда на сутринта на 24.02.1942 г. неохранявания вражески съд „Струма“... Корабът беше успешно торпилиран от разстояние 1118 метра и потопен... Младши офицерите... Командирът на поделението и сержантите... и морякът на Червения флот, който е изстрелял торпедото..., са показали храброст.

ако тези жертви са глупости за тебе, ОК, другарю учен доктор. България е в положение на война с Великобритания и САЩ от 13 декември 1941 година. След като завладяват бази в Южна Италия, британско-американските въздушни армии започват бомбардировъчна война на Балканския полуостров. Жертвите са 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 тежко ранени. Разрушени само в София са 12 657 граждански обществени и жилищни сгради увредените в една или друга степен са в пъти повече.

Абе тая Струма кой я е буксирал, айде от Босфора турците са я изхвърлили .... а до Босфора?!

Проведената военна операция не е тактически или стратегически ход, а наказателна мярка, породена от безсилието за водене на успешни военни действия срещу България. При това този акт се провежда, след като на 12 декември 1916 г. държавите от 4-рния съюз едностранно са направили официално предложение за спиране на войната и възстановяване на мира в Европа и е връчена колективна нота на чуждестранните дипломатически представители. Русия излиза с официално комюнике, в което оправдава действията си в тази тилова зона, като изтъква, че основната цел е да се разрушат българската мелница, складовете и пристанището. Според комюникето, това е предизвикано от военна целесъобразност, като се унищожават обекти, обезпечаващи продоволствието на армията. С този документ се цели да се прикрие истината, че тези обекти са разрушени още през септември, както и това, че бомбардировката и разрушаването на града е наказателна мярка, предизвикана от широкото обществено недоволство в Русия от поражението на Добруджанския фронт, поради неуспешните военни действия срещу България. С този документ се цели да се изключи всякаква аргументирана юридическа реакция от българска страна

Със сигурност не е буксиран от германци. По СССР време са твърдяли , че германците са потопили Струма, защото превозвал евреи. Освен Струма, руснаците потапят още един кораб с 300 евреи на борда.

любимата ви румънка е щерка на прокурор, с доста дълъг стаж по времето на Чаушеску.

Чаушеску, с неговата сигуранца.

а е Секуритате. Ама кой ти гледа днес...

извинявам се, поправката е точн.

Дъщеря на маймуни ли трябваше да е?

хайде да уточня, за да не ми се помпаш.

който влагате във форумите.

Руските ватенки пак се наакаха. Цял свят бяга от тях като от прокажени. Добре че храбрия румънски народ е стоял между нас и азиатците руснаци иначе вече да бяхме задунайска губерния на Руския империализъм.

ЦРУ търси да наеме креативни хора, интересуващи се от международна проблематика, с анализаторски умения и вещи в работата с интернет. Да знаят български език, пише Стандарт". Обявата е за назначаване на "агенти за открити източници" или Open Source Officers, разузнавачи експерти на чуждестранни медии. Работата им е да преглеждат сайтове... и да събират важна за външната политика на САЩ информация.Задълженията им обаче не се изчерпват просто да превеждат на английски събраните данни... но и да пишат..."

дреме ми. нека търсят.

да прочее в уикипедия статията за агентите провокатори.

в дир-а е пълно с разбирачи.

Румънския галош се прави на интересен. ЕС, НАТО, ... глупости... НАТО е пред разпадане, ЕС също.

Щом Pipi казва, значи е така.

Евалата адашке захарова, мноу сте уубедителна, руслямците са много миролюбиви, а румънците агресивни...то цел свет от румъния трепери и нейните военни приготовления, а що се касае до китай, от утре нова стена ще градят срещу румънското нашествие?

Рашките пак страдат , пОскам слЪза и аС :(

Долари и дай :)

Какво ще показват бе? Съдраните кюлоти ли? Или новите оръжия ще ги прожектират на стените на Кремъл? Баси нещастниците. „На ЧФ му остана много малко от ударната мощ“, заяви Ищенко пред „Взгляд“. „Струва си да обърнем внимание на това, че когато се изостри ситуацията около Сирия и ние обещахме да сваляме американските ракети и даже техните носители, на дежурство изкараха даже „Пилкий“. Това е стар-престар стражеви кораб със старо оръжие, който също беше довлечен там, защото нашите са наясно, че „Адмирал Ессен“ и „Адмирал Григорович“, които са на разположение там, са абсолютно недостатъчни“, разказа Ищенко. А ЧФ няма повече съвременни надводни кораби, добави събеседникът. „Фрегатата „Адмирал Макаров“ и до този момент е на Балтика, въпреки че беше приет в боевия състав в края на декември, доколкото разбирам, затваряйки очи за проблемите му. Независимо от цялата острота на ситуацията в Сирия, „Адмирал Макаров“ просто физически не е в състояние да доплава до Черно море“, отбеляза събеседникът.

че споменатия плвателен съд отдавна е закотвен з ремонт. няма нужда някакъв украинец да ме осведомява.

Кой е "въпростият съд"?

българите сме на страната на Румъния,Украйна и на страната още на 140 народа под руско иго.

говори от името на българите, ромлянин

кака Мара цялата ще я намажа със сперма

Толкова ли е зле, че си го прежалил?

Не трябва да ги привикват руснаците, а да се изгонят от ЕС.... и България . Да си ходят в руската кочина и да не се бъркат в политиката в свободни държави от руско иго.

А после ще плачете, че Русия била бомбардирала някой град на Черно море.

Някoй

Някой помни ли на чия страна беше Румъния във ВСВ!? Бяха съюзници на Хитлер, разпореждаха се в Крим и Украйна, обаче Червената армия ги млати от бой при Сталинград и в Крим.

когато бомбандирате някой черноморски град интересно защо строите патоци и като убиете клиентите на кой ще продавате бре мурзилкопидеруга....ха.ха.ха

защо местното население на Крим се бори срещу Червената армия на страната на Хитлер?

Всеизвестно е, че дефакто през ВСВ Сталин води завоевателна кампания и като резултат поробва половин Европа. Значи все пак Сталин наистина е бил съюзник с Хитлер. Най смешното е, че наивния Запад оборудва и храни червената армия, докато се усети на къде духа вятъра. После навлиза в Нормандия.

прост педал нещастен

Кво местно население се бори срещу Чирвената армия в Крим?! Да не са онези татарите дето избиват местните кримчаки и караити, е под секрет ще ти кажа че те не са местни а пришълци завоеватели, клали и грабили и по българските земи-)

През август 1941 г. от Крим насилствено са изселени 61 000 немци, през януари-февруари 1942 г. – 400 италианци, потомци на средновековните генуезци. През май-август 1944 г. от Крим са изселени всички кримски татари (195 000 души), гърци (14 300 души), българи (12 100 души), арменци (10 000 души), турци и перси (3 500 души). Почти половината от преселените загиват по пътя или умират от непоносимите условия в местата на новото си заселване. Това е истински геноцид, който много прилича на османския геноцид над арменците през 1915 г. И той е извършен по времето, когато „Крим беше наш“. Ужасно, но факт. Населението на Крим намалява три пъти. През 1939 г. на полуострова са живели 1 126 000 души, през септември 1944 г. – 379 000.

И що да плачем за този башибозук?! Татарите не са депортирани защото помагат на нацистите, Сталин ги депортира защото надминават нацистите... някой знае ли колко кримчаки и караити са останали в света след като татарите са организирали своите банди наречени полицейски батальони и бригади за самозащита, дето уж трябвало да се борят с партизаните а на практика са се занимавали с кланета и грабежи, не случайно татарите не се връщат по "родните" си места чак до 1989 година въпреки че след смъртта на Сталин останалите депортирани народи се връщат към корените си;)

Наистина ли мислиш, че сме свободни?

вие не сте свободни..ха.ха още сте под руско иго.

КВА СВОБОДНА ДЪРЖАВА БЕ ЧИКИДЖИЯ,ХОРАТА МРАТ КАТ МОХИ ПРИНИЗЕНИ ОТ БЕДНОТИЯ.А ТИ ПЛАТЕН БЛОГЪР ДРАСКАЧ НА ГЛУПОСТИ ЖИВЕЕШ НА ТЕХНИЯ ГРЪБ С ПОМОЩТА НА КОРУМПИРАНИТЕ ОЛИГАРСИ.

Защо са бедни?

Бедни са щото са забравили как се работи,,,,и ги мързи да мислят

А, мамалигарите напъват да ни задминат по лизане. На едни задници, които сега са доста омазани. Но пък като им е кеф ...

След разпада на Русия на 32 независими държави Плша, Украйна и Румъния ще намажат яко!

Ти остави това, ами кажи кой ще намаже след разпадането на САЩ. Този въпрос е по-актуален в момента.

Щом путлер започнаха да го плюят собствените му тролове, въпроса за роSSия е значително по-належащ.

МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ САМО ЗАДНИКАТИ ЩОТ СИ АМЕРИКАНСКИ ДЖЕНДЪР - РЕДОВНО СМАЗВАН ОТ НЕГРИ.

нередовен се.с? Рускинята ли те изостави, нейната ма.ма!

Бой по руския шовинизъм империализъм и нацизъм

Сегашните управници в Румъния забравиха историята от времето на ВСВ, когото като съюзници на Хитлер изпратиха войски срещу СССР при Сталинград където бяха унищожени от Червената армия, за разлика от България където цар Борис не даде воиски на Хитлер за война срещу СССР и се предполага че затова заплати с живота си. Сега историята се повтаря като на мястото на Хитлер са застанали САЩ.

нещо от 17ти век да споменеш?

Какъв историк си?! Борис не изпраща пехотинци но за сметка на това праща всичките ни кораби, и военни и цивилни, като за по-сигурно направо ги харизва на немците те да правят с тях каквото им хрумне-)

Кога това?

БОЙ С КАКВО БР ГЕЙЧО,ТЕ С ЕДНИ НЕГРИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ А КАМОЛИ С ВЕЛИКА И МОЩНА ДЪРЖАВА КАТО РУСИЯ.ИСКАЙ УВЕЛИЧЕНИ НА ЗАПЛАТАТА ЗА ТРОЛЕНЕ ЧЕ СКОРО ДОЛАРА ЩЕ СЛУЖИ САМО ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ. ХА=ХА

Колко да е велика?

Румънците на умряла жаба нож вадят

Съпоставено към когато Русия привика Помпейо и той чинно доприпка при Путин, явно америслямските щати са по-зле и от умряла жаба.

къв помпеьо бе Тръмп умра заедно с негъра

Това беше още от преди негъра. Америслямските щати са умряла жаба далеч преди гражданската им война и коронавируса.

на мечока, ха, ха, ха,........................

мечока дето гони путкин да го ебе

Браво на съседите, може да са бедни, но горди и независими

Така е брат. Независими са точно като нас. В смисъл и от нас и от тях абсолютно нищо не зависи

коя е тази грозотия на снимката?

захарова

Румънците имат опит, ама нямат памет: "За по-малко от два месеца (до началото на януари) от общо 228 000 румънски войници 142 000 са убити, ранени или пленени. Още 12 600 са загубени в обкръжения Сталинград."

В съобщение на румънското министерство на външните работи се посочва, че държавният секретар на министерството Дан Некулаеску е казал на посланик Валерий Кузмин, че споменаването на Руската федерация в Националната стратегия за отбрана на Румъния не трябва да бъде "причина за изненада", тъй като това е ефектът от "познатото поведение" на руската страна в региона през последните години.

са МНОООГО по напред от нас!

Война, като ВСВ няма да има. Войната ще бъде различна. Няма да има маси от войници по фронтовете. Така че румънците не бъркат нищо в политиката. Икономиката им е относително стабилна, имат собствени енергийни източници и жизненото им равнище е по високо от нашето. Не виждам и България да води грешна външна политика. Проблемите на България са вътрешни и идват от тъпунгера Борисов и бандата му.

И в момента се води поредната световна война. А този, който си мисли, че в 21ви век една война ще бъде с танкове и калашници, да иде да се прегледа при доктор Кашпировски.

Проблемите на България са вътрешни и не идват от Борисов а много преди това от разбойническата масова приватизация започнала от Костов през 1997 г. и продължила и при други правителства като това на социалиста Виденов с РМД-тата при които директорите заграбиха предприятията. Резултата е че от приватизацията в бюджета на държавата са влезли само 6 милиарда лева, а не стотици милиярди, които са заграбени от формиралата се нова класа от капиталисти, наречени олигарси. В краина сметка държавата загуби 80% от икономиката си и българите стигнаха дъното с доход на глава от населението последно място в ЕС.

румъния привикала... мамалигарите и те като нас, булгар, булгар, големи бабаити доде не ги сритат.

Руска ПОДЛОГА .

Руският цар освободи крепостните руски селяни и даде на българите държава. Руските селяни били се за освобождаването и създаването на България - вечна им памет. Днешните руснаци са потомци на онези, които убиха царя и семейството му, и руснаците били се за България, а после след 1944 убиха и България, за тях само смърт!

Браво на Румъния

На български май не знаеш много думи :))), от коя държава си, Израел или САЩ :)))

А ти от коя си.

Мамалигарите са отчаяна работа. Да, от години имат по висок жизнен стандарт от нас, там се изсипват много инвестиции от Запада, големи марки си имат там заводи за сглобяване на домакинска техника. Некачествено обаче. Вече имам 2 уреда от известни марки, некачествено сглобени от мамалигарите. Та тези инвестиции им вдигат стандарта на живот, но иначе са умряла работа, такива са от край време. Едно време и те и ние сме били съюзници на Хитлер. Ние - умерени, без бойни действия. Мамалигарите обаче и тогава и сега срамно и унизително се подлагат като най-верните съюзници на всеки, който е срещу Русия. Тогава са участвали в битката за Сталинград, където буквално са били обезкостени. Сега пак напъват НАТО и Щатите да им нацвъкат ама колкото се може повече бази, в морето накъдето и да погледнеш да се виждат само натовски кораби. Подозирам, че Щатите умело използват тези им качества на мамалигарите да се подлагат като рогозки и правителството в Букурещ едва ли е точно румънско.

Купи си Руско.

Включително и Румъния!

за целия свят е Държавата на мафията, наречена сащ дупедавецо

Караш Руска кола. Гледаш Руски телевизор. Говориш по Руски телефон. БЛЯД.

Не, Русия е заплаха само за вас, евреите и за будалите, американци, които управлявате. А вие определено не спадате към "цивилизования свят". Виж се бе, нещастник, седнал тука да ни лъже и да ни манипулира. Да набират пушечно месо да го хвърлите срещу руснаци. Та ти си деградирал тотално, какви претенции имаш да се числиш към цивилизования свят. С твоя деградирал морал, поведение, ти си някъде към животинския. Българите не сме изпаднали толкова много. Какво ни се обясняваш на нас, вземай автомата и ходи се бий с руснаците, какво ни занимаваш и нас с твоите лични пристрастия.

Червен каскет АНТИБЪЛГАРИН ДУПЕДАВЕЦ.

Не става ясно какво е това деструктивно поведение на Русия в региона. Вся пак, именно НАТО и САЩ бяха поели ангажимент да не се разпространяват на териториите в Източна Европа, особено в бившите съветски републики. Всичко спрямо Русия беше нарушено. Не е лошо да се спазват договорености. Наслагаха военни бази на всичкото отгоре. И след като Русия реагира на своя територия, веднага е обвинявана в "агресивно поведение". Доста тъпо, като за американски зомбита. А и не споменават за преврата, който САЩ извърши в Украйна и постави марионетно правителство.. Както и за действията на САЩ в Югославие. Логичният въпрос, румънците тъпи ли са или са нагли. Казаното от Захариева отговаря на истината, какъв е проблема? Намекнали са им деликатно, че стават мишена. Румънците се правят на герои. Изключително глупаво, защото нито имат ресурси, нито пъл ако почнат военни действия, НАТО ще ги защити. Отделно, предупреждават ги, че плановете им не могат да бъдат повод за нарушаване на договореностите за присъствието на чужди военни кораби в Черно море и превръщането му в бойна зона. Аз съм за руските предупреждения. Ако някой иска да си играе на войни, особено с Русия, като е толкова тъп, да бъде така добър да го прави на своя територия.

" Господин Горбачов, трябва да ни повярвате. Източната граница на Германия ще бъде източна граница на НАТО" Глупавият Горбачов повярва на западните мошенници и ликвидира СССР

От 18 румънски дивизии срещу СССР под Сталинград, Червената армия е унищожила до крак 16 дивизии. Останалите 2 дивизии са ликвидирани напълно при Яш-Кишеневската операция. Връщат се живи по-малко от 100 войника.Тогава крал Михай прави преврат срещу Антонеску и спасява Румъния. Такива двеличници сме и ние българите с нашия преврат малко преди 9 Септември. Сега обаче когато отново като нас българите се изправят срещу Русия, има вероятност жив румънец да не остане

Я ми кажи, кой в България ще се изправи да воюва с руснаците? Има група писачи и крещящи, на които им плаща американското посолство. Наети са да крещят и пишат по форуми. Ако има военни действия, сериозно ли мислиш, че някой от тези русофоби ще иде да се бие. Тия първи ще избягат в САЩ. Останалите, гарантирам ти, задника няма да си повдигнем. Ще ходим да се трепем за кефа на американските господари, дето ни будалкат и крадат системно. Айде няма нужда.

Първо, не подхожда на член на азиатска орда да си поставя име "БГ"! Второ: Всеки българин, ако се наложи, ще защитава домът, семейството си, страната си, ако някой се осмели да прояви напъни за "асвабаждения"! В това вие, от РФ, можете да бъдете абсолютно сигурни! Ще го направим така, както сме го правили и друг път. Хич не се и съмнявайте!

Румънците приемат отбранителна стратегия и назовават там Русия "заплаха за Румъния" После се сърдят защо руското МвнР коментира това.Ами точно това е работата на всяко външно министерство.

да си спомни колко дивизии изпрати срещу СССР и колко живи румънски воници се върнаха от там.Ако направи това тъпяата им дипломация ще си налегне парцалите

АМИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА СЪПРОТИВАТА СРЕЩУ РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧИ АДЕКВАТНО НА НЕЙНАТА АГРЕСИЯ. НЯМА САМО ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ НА СИЛАТА!!!! ПРОГРЕСЪТ СЕ ПОСТИГА БЕЗ НАСИЛИЕ!!!

тъпак

По принцип уважавам Румънците. Повече ги уважавам от Българите. Но с това репчене на Русия,ще пострадат, не рано или късно,ами по-скоро- скоро. Защото, виждайки какво става в САЩ,ясно е че влиянието на Русия ще се засили, а даже и на Китай. Ще им се вгорчи мамалигата. А иначе румънките са сериозни любовници,за по-малко пари.