Коментари - Румънските роми стават ”цигани” | Днес.dir.bg

Румънските роми стават ”цигани”

Румънските роми вече ще бъдат цигани, след като правителство в Букурещ подкрепи предложението двете наименования да бъдат сменени в официалните документи на страната.

Обратно в новината

Коментари - Румънските роми стават ”цигани” | Днес.dir.bg

Коментари

Защо ромите стават цигани? А те досега какви бяха? Не бяха ли цигани на които някой измислил името роми. Все едно да кажем че българите стават българи.

Хан Тукту,с твоята политкоректност към тези,които преди биеха негрите,а после ги възвеличаха до афромериканци, не оставяш никакъв шанс на Йохан Щраус да смени наименованието на оперетата си "Цигански барон" в Ромски барон. Горкият,два пъти ще се обърне в гроба!

че то и "роми" има негативен смисъл И "благоуханни карамфили " да ги наречем и то ще придобии негативен смисъл

Абе, аланколу! Вълкът козината си мени, ама нравът - не. Вари ги, печи ги, ако щеш и лунатяни им викай, като се разбере за какво иде реч - все тая. Ромска му работа.

Този подход-извъртване на някакво наименование, доста разпространено,напр. не е чистачка, а хигиенистка, не е продавач, а дилър,консултант!И при нас по полит. внушения с помощта на пресата се въведе думата"ром".След като се изпълни и тя и негативен смисъл, да очакваеме "коняк"

Наште стават БЪГАРИ!

Няма роми!Има цигани крадци!Защо не е жив Хит..р????!!!

Алоо, цензурата.Да не сте изтървали там някой мургав събрат да редактира коментарите? До сега сте спрели 18.5% от коментарите, а сигурно са по-вече,защото не всичките спрени ги показвате.Не е ли малко множко,а?Така ли давате възможност на хората свободно да си изказват мненията?Защо не покажете какво в спрените коментари не е истина?А и какво хубаво да пише човек за хора, които се срамуват от името и етноса си?

*abi*

"мангал" не е етнос за разлика от циганин.

Както през осемдесетте-турците в Турция,сега трябва ромите в Ромъния.Ама сега армията ни е малко,а ко ги праихме тогаз,а....?Сега чичо Сам няма да ни позволи,щото и там се навъдиха много,че и президент си сложиха.

ако циганин е обидно, то и ром ще стане обидно рано или късно... така или иначе ром звучи безлично, и ако не си комплексиран ще се наричаш циганин, което е много по звучна дума

Това е най-точното наименование.И ние трябва да го приемем.Наименованието с нищо не ги обижда."Ром" е измислено и не отговаря на националноста им.

Направете си държава някъде, пуснете ни да дойдем и ни хранете от данъците си пък ни викайте както си щете... нахално племе! ...имам и други епитети като за тебе, но ще ми изтрият коментара, та затова само си ги помисли...

Стига си се пенил.От вашите ,съм видял много бели,но нямам омраза. Скоро си направих един експеримент:Седях в едно кафене ,и повиках едно бездомно цигане ,дадох му 5 лева и му казах да отиде да ми купи цигари. Будката беше зад ъгъла ,така ,че не го виждах.На масата седеше една жена -българка и ме погледна като смахнат и каза :Ама как така му се доверявате? казах и:-Ако се върне и аз и детето ще помним дълго този случай.Върна се, подаде ми цигарите и рестото.Дадох му един лев,и то щастливо се отдалечи. Да ,де ,ама не мога да се занимавам с възпитанието на всички цигански деца.Работа е на всички, малко по грамотни и просветени цигани да се трудят апостолски за интеграцията на народа си ,а не да се зъбят по форумите ,че се чувстват обидени.

''Да ,де ,ама не мога да се занимавам с възпитанието на всички цигански деца.Работа е на всички, малко по грамотни и просветени цигани да се трудят апостолски за интеграцията на народа си ,а не да се зъбят по форумите ,че се чувстват обидени.''...аз сам за ,това ви твардение г-не и ако наистина има някакав дори и минимален шанс да се спретне интеграционна програма по ''добрия'' начин, то не се самнявам , че всички биха привествали това ''чудо'' , а до тогава ни остава само шанса да сме само''самаряни''.. ?, или по ''болезнения'' вариянт на взаимоотношенията престапник-потарпевш.

Ние циганите сме имали и азбука, ама цар Фарфарон си е увил с нея сиренето и мишките са я изяли

А зашо българи не викат мене ром а викат Мангуста

А аз най - любезно моля да си затвориш черната уста, тъй като все още НИЕ ви издържаме, НИЕ ви плащаме социалните помощи, НИЕ отглеждаме вашите ЧАВЕТА захвърлени по домовете, НИЕ ви плащаме тока и водата, заради НАС вие можете да живеете нормално. Ако НЕ ВИ харесва, то сте свободни да НИ освободите от присъствието ВИ и да си отидете в прародината - Индия!

Абе, човек, не стопляш ли, че ханът иронизира решението на Румънската държава?! Чувствителен си на тази тема, ясно, ама не скачай така.....

Хайде сега цигански работи...

Естествено че ще искат да сменят ром с циганин. РОМ - Румъния - много близко звучи и човек и да не иска, пак прави връзката.

да ги наричаме "Джентълмени" и да приключваме...

Те досега да не са били марсианци?! Както и да ги нарекат, все едно - пълен отпадък, отврат и кражби като за световно ... Шампионите на кражбите и безобразията в Европа!

Абе палячо, като е за песни са цигански песни ама иначе са роми...хубаф раута ама малку сигаскуту

А нашите цигани какво, българи или европейци ли ще ги кръстим? Или "медари" - по името на предпочитания метал? Важното е, че както и да ги наричаш, си остават навсякъде катунари.

Интересно, интересно. Даките пак с едни гърди пред нас. Ако земат и си възстановят и някое законче от преди 1853г. под формата на интеграционна програмка, направо ще им гледаме гъровете. Ех, пуста трибало-одриска орисия ...

Българи не си хвърляйте семето нахалос.Правете деца!

Самите тези, които живеят отатък Дунава до Карпатите са българи, зад Карпатите са унгарци.Останалите са цигани.

Ако ще и ЧАЙ с КОНЯК да ме наричат все ми е тая. На мен ми харесва и Манго Джери . Абе хора я кажете коя диалема е по-добра - богат циганин или беден българин . Аз съм си такъв какъвто съм се родил , циганин но богат . Както казва другаря Станишев криза ме е подминала а може и да е ударила комшията с раздрънканата кола .

ами трибва да знаеш че и богатите понякога плачат....радваи се и дерзаи след като си богат.... ама като гледам не си много щастлив за да се ровиш вав форумите :) KISSES na bogatite tsigani xaxax

Как не те е срам да завиждаш на циганин ...Може в другия живот ти се родиш богат циганин а аз беден българин ,задавам този въпрос за да съм наясно някога... като ме попитат какво да отговоря . Това е и отговора на въпроса "и богатите също плачат" . Аз то представям едната страна , престави ми ти другата . Може и с яки гадни бъзици аз съм дебил и не ми пука . Такъв съм какъвто съм помада няма да си слагам , за да изглеждам по-бял !

Абе, ти с акъла си ли си? Защо пък да не рови - форумът е за това, да си общуват хората, да обменят мнения... Какво общо има това със щастието?!

Тази дилема те вълнува само теб! Българите нямат този проблем - имат проблем с вас. Ако не плащаше обществото милиони за паразитното съществуване на етноса ти - щяхме да сме Швейцария. Там между другото, няма цигани. Не ги пускат, защото не искат да имат нашия проблем след 20 години.

Да бе да дори щяхте да подминете Швейцария :))))) То на всякъде ви гледат като криминални престъпници , ама си тръгнал да ми разправяш врели -некипели . То не бяха дилпми , то не бяха филми , за фондовете да не говорим . Не на мен тези пинизи , хвани си няки фиркан Швейцарец и го лъжи колкото искаш . Кажи колко смели хора живеят тук но подмини факта,че не са се намерили петима българи да освободят Васил Левски . И му кажи , че тук се протестира под юргана . Може да сравниш и стандарта с Швейцария , да разбере швейцареца на коя плнета живее . Ама ти да не си си повярвал повече от колкото е необходимо . Живееш в най-бедната страна в Е.С все пак . И не си троши клавиатурта , аз не съм виновен ,че си на този хал !

И защо даваш като пример Швейцария : ако след време достигнем нивото на Румъния и Гърция трябва да си бием капите от земята и да има всенародно веселие ... Къде скочи , къде отиде за сравнение с Швейцария ...

Брей, откъде толкоз акъл бе манго?

Живял съм сред такива като ВАС от малък . Нали знаеш поговоркта : с каквито се събереш ... .Татко ми много ме биеше да стана като другите - да чета да уча и те така ... Завърших дори повече от другите ! И да знаеш от мен , всичко се оправя с много бой . Аз съм полу-интегриран ,защо казвам полу , защото тъкмо се интегрих в една среда но сега казват : интеграцията равнис но по Е.С !

Всъщност, циганите са били изгонен етнос от Индия. Самите индиици и те не са ги понасяли още в древността. Думата "циганин" може да е обидна само ако самия етнос я дискредитира. В света е станала нарицателна за крадливост и мръсотия. Така че, проблемът не е в думата - а в самите манг...извинете, цигани!

tomazow

РОМ е алкохолно питие , а ЦИГАНИНА СИ Е ЦИГАНИН и точка по-въпроса , пък сега дали ще искат да им викаме уийски , водка , джин , ракия и тн и тн ! Циганина е наименование на тази етнос още от древността ! И да не лъжат , под заповед от измамни фондации , че се обиждат от думата циганин , защото не е вярно , обиждат се от думата - "мангал" ! В цял свят ги наричат цигани , но по тяхния си жаргон , джипси , дзингари , дзейнгар и тн ! Утре може да искат да се обръщаме към тях със - СЪР И МИЛЕЙДИ !

Щом Н.В.Цар Симеон Втори Сакскобургготски (къде ли е този хрисим Истински Българин?) е казал, че циганите са роми, значи са роми. Ние, от Национално Движение Долу Костов (НДДК) смятаме, че в СИМЕОН-ХАСАН е бъдещето на България. Поздрави. Всичко е точно, д-р Зенгинова искам да си издера гласа: ДОЛУ КОСТОВ, ИСКАМЕ СИ ЦАРЯ!

Напипали сте истината. Ние Ви подкрепяме: проф. Йордан (Хасан) Генов Генов доцент Петър (Претъп) Добрев Добрев

Може ли на бг да ползваме думите житан или джипси? Като заемки от езиците на велииииииики западни народи. Понеже се опитват да променят нашия език, поне промяната да е заимствана от по-устроени общества.

какви са тези глупости на немски език има само една дума за циганин и тя звучи ; цигойне; . ако и кажат роми прилича на римляни, къде са римляните къде индийските и египетски цигани разлика м/у лом и лондон

Уважаеми държавници, циганите са си цигани и това е тяхното древно име,. Корените им са от Азия и в Китай от древни времена са били наричани цин ган, т.е. днешното цигани. Но от това по топло няма да ни стане.Тяхната инвазия на нашите земи е факт.

Циганите идват от Азия,а българите от къде идват?Еднакво крадливи и некултурни сме,защото еднаква ни е културата.Казват,че циганите са много крадливи,а пък мене българи ме окрадоха.От Франция ги изгониха,защото просили,а в България почти всяка телевизия си има просякини/и най-голямия Н.К./ които по всякакъв начин те заблуждават да изпращаш съобщения по мобилния си телефон,като че ли това е основното им предаване и си трупат паричките,но "официално",а бедния не може да протегне ръка ,за да си изкара поне за хляба.Ами всички голями престъпни групи в България и Зап.Европа са предимно български и нито една циганска.Понякога се срамувам,че съм роден българин.Кажете ми поне едно правителство в света,което официално обявява ,че за няколко години замразява доходите на най-бедните/а за инфлацията не отговаря/,но поне богатите ще могат да си карат скъпите коли спокойно по хубави магистрали.Хубава работа ,ама българска!

Хайде братя роми, романи, румънци и римляне най после идва нашето време. Времето е наше и далаверите са наши и всичката гаджевска сган да работи за нас.

Цитат за да се образоваш БОБО и да не си мислиш ,че прародителите ти са паднали от МАРС . ЦИТИРАМ : Напоследък някои наши историци, повлияни от множеството нови факти и исторически източници промениха своите стари представи за произхода и родината на прабългарите. Вместо 100 % хуни и тюрки, сега прабългарите се представят като иранци, примесени с малко угри и тюрки. От тези нови позиции се твърди, че мнозинството обикновени българи били сармати, но управляващият ги слой бил хунски, наричан тюркски. ако искаш още само кажи .

"гаджевска сган" такава дума няма дори в GOOGLE . Ти от кое село си бе тъпак ! Може да управляваш само ръчна количка е с едно колело отпред . Длавери казваш - селяндур прост, абе смотльо , вие селяните до кога ще се правите на тарикати . И като идваш в София си приготви сено -да дадеш натрмвая да не те ухапе трамвая това е едно жълто животно ...

Ром или циганин е все едно.

Пука им на ромите дали ще ги наричат, роми, цигани или нинджи. Така или иначе пак ще се роят като хлебарки и ще претопят нацията ни.

това се питах и аз как румансите понасят близкото звучене на ром камуфлажя....

"Ром, пале ром." се превежда като "Човек, и пак Човек." Расистите български го превеждат като: "Вари го, печи го, пак на циганин ще мирише." Аз, чрез циганите като в огледало, виждам собствената си цигания.

Много ми е интересно как ще си расистки настроен към човек, който е от твоята раса. Циганите са от клон на европеидната раса. Тогава значи това расизъм ли е? И изобщо само "бял" ли е расизма? Поблъскай си главата с тия въпросчета!

Коментари - Румънските роми стават ”цигани” | Днес.dir.bg

Румънските роми стават ”цигани”

Румънските роми вече ще бъдат цигани, след като правителство в Букурещ подкрепи предложението двете наименования да бъдат сменени в официалните документи на страната.

Обратно в новината

Коментари - Румънските роми стават ”цигани” | Днес.dir.bg

Коментари

Защо ромите стават цигани? А те досега какви бяха? Не бяха ли цигани на които някой измислил името роми. Все едно да кажем че българите стават българи.

Хан Тукту,с твоята политкоректност към тези,които преди биеха негрите,а после ги възвеличаха до афромериканци, не оставяш никакъв шанс на Йохан Щраус да смени наименованието на оперетата си "Цигански барон" в Ромски барон. Горкият,два пъти ще се обърне в гроба!

че то и "роми" има негативен смисъл И "благоуханни карамфили " да ги наречем и то ще придобии негативен смисъл

Абе, аланколу! Вълкът козината си мени, ама нравът - не. Вари ги, печи ги, ако щеш и лунатяни им викай, като се разбере за какво иде реч - все тая. Ромска му работа.

Този подход-извъртване на някакво наименование, доста разпространено,напр. не е чистачка, а хигиенистка, не е продавач, а дилър,консултант!И при нас по полит. внушения с помощта на пресата се въведе думата"ром".След като се изпълни и тя и негативен смисъл, да очакваеме "коняк"

Наште стават БЪГАРИ!

Няма роми!Има цигани крадци!Защо не е жив Хит..р????!!!

Алоо, цензурата.Да не сте изтървали там някой мургав събрат да редактира коментарите? До сега сте спрели 18.5% от коментарите, а сигурно са по-вече,защото не всичките спрени ги показвате.Не е ли малко множко,а?Така ли давате възможност на хората свободно да си изказват мненията?Защо не покажете какво в спрените коментари не е истина?А и какво хубаво да пише човек за хора, които се срамуват от името и етноса си?

*abi*

"мангал" не е етнос за разлика от циганин.

Както през осемдесетте-турците в Турция,сега трябва ромите в Ромъния.Ама сега армията ни е малко,а ко ги праихме тогаз,а....?Сега чичо Сам няма да ни позволи,щото и там се навъдиха много,че и президент си сложиха.

ако циганин е обидно, то и ром ще стане обидно рано или късно... така или иначе ром звучи безлично, и ако не си комплексиран ще се наричаш циганин, което е много по звучна дума

Това е най-точното наименование.И ние трябва да го приемем.Наименованието с нищо не ги обижда."Ром" е измислено и не отговаря на националноста им.

Направете си държава някъде, пуснете ни да дойдем и ни хранете от данъците си пък ни викайте както си щете... нахално племе! ...имам и други епитети като за тебе, но ще ми изтрият коментара, та затова само си ги помисли...

Стига си се пенил.От вашите ,съм видял много бели,но нямам омраза. Скоро си направих един експеримент:Седях в едно кафене ,и повиках едно бездомно цигане ,дадох му 5 лева и му казах да отиде да ми купи цигари. Будката беше зад ъгъла ,така ,че не го виждах.На масата седеше една жена -българка и ме погледна като смахнат и каза :Ама как така му се доверявате? казах и:-Ако се върне и аз и детето ще помним дълго този случай.Върна се, подаде ми цигарите и рестото.Дадох му един лев,и то щастливо се отдалечи. Да ,де ,ама не мога да се занимавам с възпитанието на всички цигански деца.Работа е на всички, малко по грамотни и просветени цигани да се трудят апостолски за интеграцията на народа си ,а не да се зъбят по форумите ,че се чувстват обидени.

''Да ,де ,ама не мога да се занимавам с възпитанието на всички цигански деца.Работа е на всички, малко по грамотни и просветени цигани да се трудят апостолски за интеграцията на народа си ,а не да се зъбят по форумите ,че се чувстват обидени.''...аз сам за ,това ви твардение г-не и ако наистина има някакав дори и минимален шанс да се спретне интеграционна програма по ''добрия'' начин, то не се самнявам , че всички биха привествали това ''чудо'' , а до тогава ни остава само шанса да сме само''самаряни''.. ?, или по ''болезнения'' вариянт на взаимоотношенията престапник-потарпевш.

Ние циганите сме имали и азбука, ама цар Фарфарон си е увил с нея сиренето и мишките са я изяли

А зашо българи не викат мене ром а викат Мангуста

А аз най - любезно моля да си затвориш черната уста, тъй като все още НИЕ ви издържаме, НИЕ ви плащаме социалните помощи, НИЕ отглеждаме вашите ЧАВЕТА захвърлени по домовете, НИЕ ви плащаме тока и водата, заради НАС вие можете да живеете нормално. Ако НЕ ВИ харесва, то сте свободни да НИ освободите от присъствието ВИ и да си отидете в прародината - Индия!

Абе, човек, не стопляш ли, че ханът иронизира решението на Румънската държава?! Чувствителен си на тази тема, ясно, ама не скачай така.....

Хайде сега цигански работи...

Естествено че ще искат да сменят ром с циганин. РОМ - Румъния - много близко звучи и човек и да не иска, пак прави връзката.

да ги наричаме "Джентълмени" и да приключваме...

Те досега да не са били марсианци?! Както и да ги нарекат, все едно - пълен отпадък, отврат и кражби като за световно ... Шампионите на кражбите и безобразията в Европа!

Абе палячо, като е за песни са цигански песни ама иначе са роми...хубаф раута ама малку сигаскуту

А нашите цигани какво, българи или европейци ли ще ги кръстим? Или "медари" - по името на предпочитания метал? Важното е, че както и да ги наричаш, си остават навсякъде катунари.

Интересно, интересно. Даките пак с едни гърди пред нас. Ако земат и си възстановят и някое законче от преди 1853г. под формата на интеграционна програмка, направо ще им гледаме гъровете. Ех, пуста трибало-одриска орисия ...

Българи не си хвърляйте семето нахалос.Правете деца!

Самите тези, които живеят отатък Дунава до Карпатите са българи, зад Карпатите са унгарци.Останалите са цигани.

Ако ще и ЧАЙ с КОНЯК да ме наричат все ми е тая. На мен ми харесва и Манго Джери . Абе хора я кажете коя диалема е по-добра - богат циганин или беден българин . Аз съм си такъв какъвто съм се родил , циганин но богат . Както казва другаря Станишев криза ме е подминала а може и да е ударила комшията с раздрънканата кола .

ами трибва да знаеш че и богатите понякога плачат....радваи се и дерзаи след като си богат.... ама като гледам не си много щастлив за да се ровиш вав форумите :) KISSES na bogatite tsigani xaxax

Как не те е срам да завиждаш на циганин ...Може в другия живот ти се родиш богат циганин а аз беден българин ,задавам този въпрос за да съм наясно някога... като ме попитат какво да отговоря . Това е и отговора на въпроса "и богатите също плачат" . Аз то представям едната страна , престави ми ти другата . Може и с яки гадни бъзици аз съм дебил и не ми пука . Такъв съм какъвто съм помада няма да си слагам , за да изглеждам по-бял !

Абе, ти с акъла си ли си? Защо пък да не рови - форумът е за това, да си общуват хората, да обменят мнения... Какво общо има това със щастието?!

Тази дилема те вълнува само теб! Българите нямат този проблем - имат проблем с вас. Ако не плащаше обществото милиони за паразитното съществуване на етноса ти - щяхме да сме Швейцария. Там между другото, няма цигани. Не ги пускат, защото не искат да имат нашия проблем след 20 години.

Да бе да дори щяхте да подминете Швейцария :))))) То на всякъде ви гледат като криминални престъпници , ама си тръгнал да ми разправяш врели -некипели . То не бяха дилпми , то не бяха филми , за фондовете да не говорим . Не на мен тези пинизи , хвани си няки фиркан Швейцарец и го лъжи колкото искаш . Кажи колко смели хора живеят тук но подмини факта,че не са се намерили петима българи да освободят Васил Левски . И му кажи , че тук се протестира под юргана . Може да сравниш и стандарта с Швейцария , да разбере швейцареца на коя плнета живее . Ама ти да не си си повярвал повече от колкото е необходимо . Живееш в най-бедната страна в Е.С все пак . И не си троши клавиатурта , аз не съм виновен ,че си на този хал !

И защо даваш като пример Швейцария : ако след време достигнем нивото на Румъния и Гърция трябва да си бием капите от земята и да има всенародно веселие ... Къде скочи , къде отиде за сравнение с Швейцария ...

Брей, откъде толкоз акъл бе манго?

Живял съм сред такива като ВАС от малък . Нали знаеш поговоркта : с каквито се събереш ... .Татко ми много ме биеше да стана като другите - да чета да уча и те така ... Завърших дори повече от другите ! И да знаеш от мен , всичко се оправя с много бой . Аз съм полу-интегриран ,защо казвам полу , защото тъкмо се интегрих в една среда но сега казват : интеграцията равнис но по Е.С !

Всъщност, циганите са били изгонен етнос от Индия. Самите индиици и те не са ги понасяли още в древността. Думата "циганин" може да е обидна само ако самия етнос я дискредитира. В света е станала нарицателна за крадливост и мръсотия. Така че, проблемът не е в думата - а в самите манг...извинете, цигани!

tomazow

РОМ е алкохолно питие , а ЦИГАНИНА СИ Е ЦИГАНИН и точка по-въпроса , пък сега дали ще искат да им викаме уийски , водка , джин , ракия и тн и тн ! Циганина е наименование на тази етнос още от древността ! И да не лъжат , под заповед от измамни фондации , че се обиждат от думата циганин , защото не е вярно , обиждат се от думата - "мангал" ! В цял свят ги наричат цигани , но по тяхния си жаргон , джипси , дзингари , дзейнгар и тн ! Утре може да искат да се обръщаме към тях със - СЪР И МИЛЕЙДИ !

Щом Н.В.Цар Симеон Втори Сакскобургготски (къде ли е този хрисим Истински Българин?) е казал, че циганите са роми, значи са роми. Ние, от Национално Движение Долу Костов (НДДК) смятаме, че в СИМЕОН-ХАСАН е бъдещето на България. Поздрави. Всичко е точно, д-р Зенгинова искам да си издера гласа: ДОЛУ КОСТОВ, ИСКАМЕ СИ ЦАРЯ!

Напипали сте истината. Ние Ви подкрепяме: проф. Йордан (Хасан) Генов Генов доцент Петър (Претъп) Добрев Добрев

Може ли на бг да ползваме думите житан или джипси? Като заемки от езиците на велииииииики западни народи. Понеже се опитват да променят нашия език, поне промяната да е заимствана от по-устроени общества.

какви са тези глупости на немски език има само една дума за циганин и тя звучи ; цигойне; . ако и кажат роми прилича на римляни, къде са римляните къде индийските и египетски цигани разлика м/у лом и лондон

Уважаеми държавници, циганите са си цигани и това е тяхното древно име,. Корените им са от Азия и в Китай от древни времена са били наричани цин ган, т.е. днешното цигани. Но от това по топло няма да ни стане.Тяхната инвазия на нашите земи е факт.

Циганите идват от Азия,а българите от къде идват?Еднакво крадливи и некултурни сме,защото еднаква ни е културата.Казват,че циганите са много крадливи,а пък мене българи ме окрадоха.От Франция ги изгониха,защото просили,а в България почти всяка телевизия си има просякини/и най-голямия Н.К./ които по всякакъв начин те заблуждават да изпращаш съобщения по мобилния си телефон,като че ли това е основното им предаване и си трупат паричките,но "официално",а бедния не може да протегне ръка ,за да си изкара поне за хляба.Ами всички голями престъпни групи в България и Зап.Европа са предимно български и нито една циганска.Понякога се срамувам,че съм роден българин.Кажете ми поне едно правителство в света,което официално обявява ,че за няколко години замразява доходите на най-бедните/а за инфлацията не отговаря/,но поне богатите ще могат да си карат скъпите коли спокойно по хубави магистрали.Хубава работа ,ама българска!

Хайде братя роми, романи, румънци и римляне най после идва нашето време. Времето е наше и далаверите са наши и всичката гаджевска сган да работи за нас.

Цитат за да се образоваш БОБО и да не си мислиш ,че прародителите ти са паднали от МАРС . ЦИТИРАМ : Напоследък някои наши историци, повлияни от множеството нови факти и исторически източници промениха своите стари представи за произхода и родината на прабългарите. Вместо 100 % хуни и тюрки, сега прабългарите се представят като иранци, примесени с малко угри и тюрки. От тези нови позиции се твърди, че мнозинството обикновени българи били сармати, но управляващият ги слой бил хунски, наричан тюркски. ако искаш още само кажи .

"гаджевска сган" такава дума няма дори в GOOGLE . Ти от кое село си бе тъпак ! Може да управляваш само ръчна количка е с едно колело отпред . Длавери казваш - селяндур прост, абе смотльо , вие селяните до кога ще се правите на тарикати . И като идваш в София си приготви сено -да дадеш натрмвая да не те ухапе трамвая това е едно жълто животно ...

Ром или циганин е все едно.

Пука им на ромите дали ще ги наричат, роми, цигани или нинджи. Така или иначе пак ще се роят като хлебарки и ще претопят нацията ни.

това се питах и аз как румансите понасят близкото звучене на ром камуфлажя....

"Ром, пале ром." се превежда като "Човек, и пак Човек." Расистите български го превеждат като: "Вари го, печи го, пак на циганин ще мирише." Аз, чрез циганите като в огледало, виждам собствената си цигания.

Много ми е интересно как ще си расистки настроен към човек, който е от твоята раса. Циганите са от клон на европеидната раса. Тогава значи това расизъм ли е? И изобщо само "бял" ли е расизма? Поблъскай си главата с тия въпросчета!