Президентът поиска 3 месеца отсрочка за пенсионната реформа

Президентът Росен Плевнелиев призова депутатите да отложат с 3 м. промените в КСО, засягащи НОИ и частните фондове. Той смята, че е ограничено правото на избор.

Обратно в новината

Коментари - Президентът поиска 3 месеца отсрочка за пенсионната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Махнете го тоя, ч е само ви излага и забърква каши.

Нали всичко беше в името и благото на ЧОВЕКА.Даже знаехме и кой е човека.И преди и сега.

Де го вицето?

Как пак да откраднем едни пари? -Отговор от финансовия министър. Дупката в НОИ 3- милиарда. В частните фондове около 8 милиарда. Една малка част от хората с поименните вноски ще си направят труда да отидат в НОИ /или кой знае къде/ в рамките на един месец да заявят ,че си остават във фонда. Другите кой разбрал ,кой не разбрал ги прилапваме в "черната дупка" НОИ по закона. Ето ти 4,5 или повече Милиарди лева. За тази година закърпваме. А 2016? Абе тогава ще измислим някой нов трик по модела на Дянков. Ние сме демократично правителство и ограбваме парите на хората демократично. До сега са нямали право на избор, но сега като сме на власт ,първото което ще направим е да им осигурим това право. Пък кой разбрал -разбрал, кьорав карти не играе. Такива ми ти работи.

ТОЯ ОЛИГАРХ,КОЙТО НЕ Е В ТЕЧЕНИЕ НА КАКВОТО И ДА Е ЗАЩО ЛИ СЕ МЕСИ? Много е трудно сега тук в този форум да описвам всичките безобразия, които направиха до сега "височайшите". Зная как аз ги включвах КАТО ОСИГУРИТЕЛЕН АГЕНТ НА ING Insurance company в този "УНИВЕРСАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД".Защо никой не се замисля защо този фонд беше наречен "Универсален" и защо тогава всички родени след 1959година ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ В ТОЗИ ФОНД. Защо не беше наречен Частен пенсионен фонд както съществуват другите, които на доброволен принцип се осигуряваха.И такива договори съм правила.Истината е ,че тези осигуровки по отношение на НОИ трябваше да растат така ,че да достигнат 50% на 50% осигуряване от работодателя и работник/или служител/.Този фонд беше нужен на НОИ, за да бъдат включени парите НА НОИ в КАПИТАЛОВИЯ ПАЗАР И НОИ ДА ПОЛУЧАВА ЛИХВИ. Тъй като НИКАКВА РЕФОРМА НЕ БЕШЕ НАПРАВЕНА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОСИГУРОВКИТЕ НЕ СЕ УВЕЛИЧИХА НА НОИ, НИТО НА "УНИВЕРСАЛНИЯ" ФОНД, А И БЕШЕ ЕДНА ГРЕШНА ПОЛИТИКА. Сега се чудят как да си върнат тези пари от т.н. "универсален "фонд.Спирам много е. Сега ще пропищят и другите организации като Стопанска камара, КРИБ. ДА ПРЕСТАНАТ С ТЕЗИ ИЗМАМИ!ЧУДЯТ СЕ С ОТЛАГАНЕ "ДА СЕ СНИШАТ" И ТИХОМЪЛКОМ ДА ИЗВЪРШАТ НОВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

пазя всички сметки, да плащам лекарствата и какво ли не на родителите си. довлякохте се от панелки и села бедни и гладни, седнахте в креслата и станхте свръх бизнесмени и смешници. нищо повече от това! ама който ви захапе въдицата!

Последните още не публикувани новини са че ГЕРБ отлага спорните текстове за март месец!

да отлагат като се водят по акъла на получили 7% ли бяха от под 50% гласували.

+1 от мен за бързината. Да се ръководят от каквото си искат, без значение е. Не може такова решение което е мислено 2 години да се бутне с лека ръка за един неделен следобед без обществен дебат.

както и да се манипулира общественото мнение, истината ще лъсне, времето минава много бързо. бездната между лесно забогатели и бедни ще стане. средна класа няма да има. приятен спор! да ви е притно.

Защо бе господа управляващи трябва аз който съм избрал вече да си внасям осигуровки в частен фонд трябва да препотвърждавам избора си за това???? Надявате се да приберете парите на хората които не внимават ли?! Мисля, че не е необходимо някой който е взел вече решение да го потвърждава отново. Нека тези които искат да си прехвърлят парите в НОЙ го заявят писмено. В противен случай хората трябва да знаят че им залагате клонка!

аз нищо не съм избирал -защо са в частен фонд

Щом не изберете НОИ автоматично ви насочва на поризволен пирнцип към някое от частните пенсионни фондове, такъв е закона защото вноската ви се дърпа и трябва все пак да отиде някъде.

Такъв беше закона Сега можеш да си ги прехвърлиш НОЙ. Дерзай!

Какво си избрал? Избирал си от торба с пепелянки. Навремето можеше ли да избереш НОИ? Не можеше. Искаш не искаш ако си роден след 31 декември 1959 те набутват в частен пенсионен фонд. Е аз искам парите ми да са в НОИ и да получавам пенсия живот и здраве по правилата на родениете пред 1960 година.

Ами избери НОЙ

никакви 3 месеца. Веднага парите на българчетата да влизат в НОИ, че Айшето е бременна и не може да чака три месеца.

коментари насаждащи етническа омраза!!!

Призовавам българите да имат милост и да споменават теб, а не майка ти.Жената няма вина.

Повтаряш се! Нищо не се изменя, дава ти се възможност след 20 г. когато се пенсионираш да речем, да можеш да избереш, там където ти е по изгодно. Фондовете, да си намалят режийните и да поработват повечко, за да са предпочитани. Аз нищо няма да променя, ще си внасям на двете места.

и да спрат да спонсорират голф турнири

който е млад, здрав, не го мързи и знае езици, да се маха додето е време, че времето минава бързо. ако те мързи да мислиш далновидно, ще чакаш "нещо да се оправи", уви.

Майка си и баща си на бай Хасан циганина ли ще оставиш?

ти не мисли за бай Хасан. За него мисли НОИ и ще му плаща цял живот. Сега само трябва да прибарат готово събраните пари от фондовете.

на пенсия ще ги оставиш, ще пращаш пари да си плащат лекарствата.

Смяна на модела няма. Ако отложим, какво става с гласуването на бюджета?

Бюджета е правен без промяната в закона за ДОО, това е притеснителното. Това го решиха в последния момент след като КНСБ стовари рейсовете с хора за стачка и им раздаде розовите блузки да маршируват в столицата.

На едно демократично решение,се дава яростен отпор...забележете коя е компанията???

Големи демократи -няма що. Дават на хората две възможности и те заподскачаха. Като НОИ е толкова лош, оставате където сте. А

Плевелът е вредител сред полезните растения и живее за тяхна сметка, като ги подтиска и краде от жизнените им сокове.

За нас ромите ли говориш?? Отивай да бачкаш и да си внасяш парите в НОИ, че Айшето пак бременна и ще трябва НОИ да ни платиииии.

Предполагам, че говори, за фондовете, който без особени грижи си живеят доста добре.

Плащанията към такива като теб няма да спрат, без значение откъде.

РОСЕНЕ ЗАЩО ЩЕ ЧАКАМЕ 3 МЕСЕЦА ? ЗА ДА МОЖЕ " ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ " ДА ОТКРАДНАТ ОЩЕ И ДА ОБЯВЯТ ФАЛИТ ? ТИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧЕ ВСИЧКИ ФОНДОВЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ И ВЛАДЕЯТ ОТ ЕДНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА И ЧЕ СА ЕДНАКВИ САМО ИМЕНАТА СА ИМ РАЗЛИЧНИ И НЯМА НИКАКВА РЕАЛНА КОНКУРЕНЦИЯ ! КАТО ТЕХНОМАРКЕТ И ТЕХНОПОЛИС !

Браво Фриодъ! Ние ромите така искаме. Парите на българчетата да дойдат в любимия ни НОИ. Те НОИ постоянно ни дават. Хахахаха. Бачкайте българчета и давайте парите в общия куп. Не искайте отделни партиди. Мислете и за нас. Ох болен съм ще извикам линейка...

Изрод

РАЗБИРАМ ЧЕ СИ СЛУЖИТЕЛ В ПФ И СИ ПАЗИШ ХЛЯБА , НО НА ТЕБ ТИ ДАВАТ ТРОХИТЕ !

Магарето на Боко си показа ината, спря на моста и не иска да мине. Морков трябва, но не отпред, а отзад.

Защо предизборно от президента до портиера в МС се говори за реформи, а щом почват реално да се предлагат реформите президента, част от депутатите , но без портиера в МС са против тях или ги отлагат ? Страх, непрофесионализъм и ниска политическа култура са се настанили в полупразните глави на тъй самонареклата се политическа класа дошла от улиците на села ,градове и паланки.

да вземеш натрупаните пари и да ги изхарчиш - това реформа ли е???/

президент има комсомолски секретар от геРБ.

реве на умряло....загрижила се за пенсиите на трудещите се...майтап.

интересно е да научим как този модел ще се напасва в еврозоната и особено младите хора да останат в страната?времето минава много бързо! помня още денят в който влезе копюрът €, на 1.01 преди петнайсет години. времето минава много бързо.българия ще си остане бедна периферия во веки веков, богатите зад високи дувари и стени, а средна класа няма да има. тази перспектива.

АЛО ,КАЛФИН ВСЕКИ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР ЩЕ СКАЧА ОТ РАДОСТ ЧЕ В ОПОСКАНАТА СОЦИАЛНА СИСТЕМА ЩЕ ВЛЯЗАТ СВЕЖИ ПАРИ ! А ТИ МИГАШ КАТО ПЛЪХ И ОБЯСНЯВАШ ЧЕ ЛОШО ЗА ЧАСТНИЯ БИЗНЕС , ТИ ДА НЕ СИ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА И СИ УЛТРА ДЕСЕН ИЛИ СИ ЯВНО АКЦИОНЕР И СОБСТВЕНИК НА НЯКОЙ ПФ !

Щом Прокопиев,Чехльо и Каролев организират протести на соросоидите от НПО-тата и реват като магарета значи Бацко е на прав път. Вземат им кокала който смучат от години начисляват безумни такси, доходност 0, а инвестиции незнайно къде вероятно във фалиралите фирми на частниците и недай Боже в КТБ. Това е заплахата която тегне над споменатите чорбаджии!

8 милиарда има натрупани пари по тези фондове. В НОИ има един гол ....

Ако ги имаше щяха да се репчат и.... ДА ПЛАЩАТ НА МИНЪОРИТЕ

8 милиарда -ти видя ли ги къде са натрупани

Никой насила не ви кара да се местите в НОИ!Защо ревете тогава?

Щото не искаме да ходим да препотвърждаваме оставането си в частния фонд. Не искаме да ни задължават да заявяваме, че не искаме промяна. Да заявява този, който иска да се мести.

Това може да се поправи. Тогава ще се успокоиш ли

А ти защо ревеш за НОИ? Притеснява те дупката от 3 000 000 000 знам! Споко министре споко догодина ще трябва да вдигнеш пенсионната възраст с поне 2 години!!! Парите от фондовете ще ги ИЗПЛЮСКАТЕ за нула време и после пак една дупка ще остане в НОИ!

олигархия.

Хората без мозък нямат убеждения и идеи! Комунистите нищо че не ги обичам и те отстояват своето! Ти защитаваш човек дето няма самостоятелно мнение и го сменя на 5 мин! СМЕШНО за 100 кг индивид да не отстоява идеите си!!! Така че Бойко има идеи и убеждения??? Или краде убежденията на другите щото били умни талантливи и т.н?

Какъв ми е келепира да се осигурявам на висока заплата? Ако се пенсионирам НОИ пак ще ме отреже! В частния фонд имам партида, знам точно колко пари имам! КОЛКО ПАРИ ИМАМ в НОИ??? Колко лихва ми начислява НОИ? Защо ако не си работил пак ти дават пенсия? Значи един работи друг не и накрая равни??? Аре нема нужда! НОИ е КАЦА БЕЗ дъно!!! НОИ е създадена за да храни бездарници с мижави пенсии дето не стигат и тока да си платиш!!! И КАК МЕ СТИМУЛИРА НОИ ДА СЕ ОСИГУРЯВАМ НА ВИСОКА ЗАПЛАТА??? Я ми ОБАСНИ???

Добре, оставаш в частния фонд тогава. каква ти е драмата

А каква е твойта драма че искаш да ИЗЛЪЖЕШ и подведеш хората да си подарят парите на циганите и мързеливците като ги сложат в НОИ?? Каква е твойта драма скъпи??? Да не бе драмата ти да е 3 000 000 000 липси в НОИ??? Това ли те притеснява скъпи министре? 3 000 000 000 дупка в НОИ!

Браво на ГЕРБ. Сега част от парите на българите ще дойдат при нас ромите, които няма от къде да вземем пенсия. При тези фондове като умре българинът спестените до момента пари ще отидат в семейството му. А сега хахахаха при нас които не плащаме, хахахаха

А знаеш ли сега къде отиват?

сега работещите по всяко време могат да видят колко е натрупано по личните им партиди. С тях се купуват ценни книжа и др. малко рискови инструменти - които всеки месец се следят от държавен орган. А иначе се радвам, че сега с тях нищо няма да се купува, а ще се дава на мен и Айшето. хахахаха

Да го направят с право на замяна -който не му харесва да може да се прехвърля към фонда или НОИ. Обаче после да няма рев, както стана с КТБ и държавата пак да спасява.

Апел Да бутнем Чехльо под дивана, за нова публична измама! Във джаза Чехльо запокити нотариус от Халкидики, и сложи подпис и печат. Веч няма спор за нов разврат! И хилядарки с Ре-ке - О-та, със подписи са във комплота. За прошка място не остана. Да бутнем Чехльо под дивана! 15.10.13 г. Паси

за последните 40 години колко пъти фалира българия??? По времето на ВИДЕНОВ България фалирала ли беше или не??? Русия фалирали 90-те години? Да изброявам ли колко фалирали държави има! ЛЪЖЕШШШШШШШШШШШ съкпа!!! Държава фалира и гръмва като сапунен мехур!

ПРАВАЩО МНОЗИНСТВО ЗА ГЕРБ ахаааа То и сега Бойко каже нещо и после вика ааа не го казах това, отменяме го! Нпавви една крачка напред и после даде две на зад! Къде са идейте които отстоява??? Човек се бори за убежденията си! Къде са убежденията на Бойко?

данък и тогава ще е доволен и НОИ и частниците.

И какво ще се постигне с отлагане от 3 месеца?

Едно разумно нещо да искат да направят ГЕРБ и комсомолският секретар е против.

Поредния Абсурд В държавата България ! ЛЯВ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР Е ПРОТИВ ВЛИВАНЕТО ЗА СРЕДСТВА В ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА !? ЛЯВ ДА ЗАЩИТАВА ЧАСТНИЦИТЕ , А ДЕСНИ ДА ЗАЩИТАВАТ МОНОПОЛ И ДА СА ПРОТИВ ПРАВОТО НА ИЗБОР ! НЯМА ИДЕАЛИ ИМА САМО ИНТЕРЕСИ !

А ми то нашите леваци са най-големите олигарси.

Това не е лява политика,това си е чисто и просто опит за кражба.Даже да не повярвам ,че в този момент подкрепям мнението на Плевналиев.

Че то кое е нормално в тази държава? Левите са десни, а десните - леви. Не им ли свикна вече?

МВФ не е правил тоя експеримент с частните фондове. Трябваше да се случи този скандал за да разберем че сме експеримент на МВФ от който всички участници са се отказали с изключение на България.

Вноските в тези фондове са гарантирани от държавата , подобно на депозити те в КТБ така че дори и да фалират парите ви не се губят . Парите в НОИ са на солидарен принцип и никои няма лична партида , което ще рече : Ако ритнеш камбана та три дни преди пенсия никои от твоето обкръжение не получава нищо . Само че всичко това според мен е на много , много заден план , просто в момента има едни готови пари които трябва да бъдат прибрани от тези които още имат теоретична възможност за това . А пастирка та нещо пак не е разбрала и съвсем не-подготвено се обажда от зад прахосмукачката в хола .

НЕ СА ГАРАНТИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА. ТОВА Е РАЗЛИКАТА.

Тя, държавата не може да тегли заеми до безкрай, за да спасява банки и фондове които скоро ще се окажат празни.

ще си върнем прогресивното облагане.

голям смях. Отде го измисли това че парите са гарантирани????? Ти ПАРИ в пенсионен фонд НЯМАШ. имаш ДЯЛОВЕ/АКЦИИ. В момента тези дялове струват средно 1.50 лева. Утре може да струват 0.15 лева. Кое е гарантирано?

Чрез КТБ източиха държавни пари + пари на данъкоплатците , а сега ще източат и парите на данъкоплатците от пенсионните фондове ... Как тогава да им вярваш на онези, които преди наливаха парите на държавата в КТБ, а сега искат отново да наливат пари някъде, където не е ясно Кой ще ги открадне отново ? Българският данъкоплатец отново е изправен пред 'демократичен' избор - дава му са правото да избира доброволно или доброзорно парите му за пенсия да отиват в джобовете на Доганчо и мамин Делянчо . Горанчо ще не хване гората и да ходи да си става ковчежник в сараите ? Там ще си бъде сред свои ... Не е ли повече от ясно вече кои партии влизат в чок коалицията ?

Хм, дали Прокопиеви нямат участие в някой от частните пенсионни фондове?

А тя като фалира какво става с пенсиите. А сетих се - това, което е в момента - пенсиите не стигат за да може да си платиш тока, лекарствата, храната. Всеки нормален човек би си разделил вноските. А в периодите, когато имаш излишък би следвало и сам да се погрижиш за старините си.

въвежда прогресивен данък и който укрива данъци в пандиза.

Увеличаването на данъци и вкарването в пандиза не водят до увеличаване на постъпленията в хазната. За да събираш повече данъци трябва да направиш така, че повече хора да работят.

Като не искате НОИ, пълнете гушите на финансовата олигархия. Пък после кофи за смет дал господ, за някой мухлясал краищник.

Индивидуални партиди! Всеки си има партида и си внася по нея!!! Няма справедливост на този свят - един е дебел, друг не, един е висок друг не, един е умен друг глупав!!! ТАКА ЧЕ индивидуални партиди!!! КЪДЕ ми е индивидуалната партида в НОИ??? Колко пари имам в НОИ а? Накой да не ми краде паричките от НОИ? Защо не знам колко пари съм внесъл до сега в НОИ???

Като знам пенсията на майка ми се чудя дали пък само тя получава пенсия от НОИ, която не стига за да оцелява. А бе вие в коя държава живеете, че обяснявате, че който взима пенсия от НОИ и живее нашироко?

игарта на доброто и лошото ченге от геРБ, точно като през Февруари 2013.

да се грижи за пенсиите на работещите....ставам подозрителна.

Бре.е.е..е. какво става бе хора...? Президентът Роско ,,рече,, НЕ на Боко.......Бре, този човек ме изненада...още 1-2 такива ,,движения,, и виж че съм гласувал за него за втори мандат

Много си глупав ша знаиш.

И децата знаят, че плевнелиев е мръсна дума.

Да се внушава : " Плевнелиев е лош човек"!

Плевнята е лош лош лош, лигльо лигльо лигльо, прост прост прост.

Да се внушава : " ГЕРБ искат да лишат българина от свобода на избора"! Моля лекичко да заиграят от президентството !

Да не би да е лъжа? Веднъж избор - и цял живот заробен. Това ли ви е "демокрацията"?

Премиерът Бойко Борисов обмислял вече възможността изборът на НОИ да не е доживот. Той е възложил на финансовия министър да му подготви и предложи в най-кратък срок решение за възможно връщане на вноските от НОИ в частен пенсионен фонд. Ако Влади Горанов успее да даде такова решение, ще му връчат Нобелова награда в областта на социалноосигурителните отношение. Как в НОИ , която е солидарна социалноосигурителна система ще индивидуализираш по партиди вноските на отделните осигурени това само господ и Горанов могат да кажат.