Плевнелиев: Олигархичните зависимости могат да се преборят без Велико НС

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че не трябва да се прибърза със свикването на Велико Народно събрание (ВНС), защото това е крайност.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Олигархичните зависимости могат да се преборят без Велико НС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Плевнелиев не разбра ли, че никой не му иска мнението! Искаме Плевнелиев да се махне от президенството, защото не е независим, а партиен президент! Разделя българският народ, всява паника и хаос! Единствен Волен му търси сметка за офшорките, за поведението, за олигарсите които обслужва! Затова постоянно е нападана тази партия Атака, защото иска да им спре схемите на гадните депутати и президенти - те също са олигарси и крадат якоооо ! Волен единствен им намира документите, с които става ясно какви скрити мутри са! Сега когато е шеф на комисията по корупция да се пазят!

Кристално ясно е, какво трябва да прави ВНС - да изработи нова Конституция, в която: - Да се намали броят на депутатите. - Да се въведе мажоритарно гласуване и възможности за отзоваване на депутати от избирателите им. - Да отпаднат субсидиите за партиите. - Да се задължат партиите да обявяват публичено финасите и спонсорите си. - Да се направи съдебната власт наистина независима и се елиминира корупцията в нея и полицията, като се въведе пряко гласуване за съдии, прокурори и полицейски началници. Те също да могат да се отзовават. - Областните управители да се избират пряко, - Шефовете на всички държавни агенции да се назначават с конкурси. - Да се ограничат възможностите на депутатите да кадруват пряко. - Да се премахне центъра за централизирано контрол над съдии и прокурори ВСС. - Да се децентрализират бюджетите на общините. Накратко - орязване правомощията на депутатите над съдебната и изпълнителната власт, както и над местните органи на властта и осигуряване контрол на народа над партии и политици, въвеждане на конкурсното начало за държавните агенции и органи и т.н.

Чехльо се прави на мъж. Защо мълча при предното правителство? Защо никой не назовава тези олигарси? Дайте имена посочете ги с пръст!

да, та кои са олигарсите ,самият тои и всички около него ,що за наглост ,същата схема като при комунистите,няма разлика!

Роско, на думи си прав, но как да ти вярваме, като самия ти си олигарх?

Ако чакаме слугите на олигархията да се преборят олигархията, ще трябва да се въорижим с безкрайно и, бих казал, дебилно търпение.

че могат да се преборят и без ВНС, например с един бърз и качествен военен преврат, ефикасно намаляване на бройката олигарси с разстрели по стадиони и готово. Ей, президента, ако искаш и по-лоши сценарии мога да ти нарисувам, дано разбереш, че конституцията в този си вид не работи вярно.

Кога ще се преборят с олигархичните зависимости, кой ще се бори с тях? Още 20 годни ще стигнат ли, че в последните 24 не успяха да се преборят?

ОСТАВИ ГО ТОЯ - НАЙ-ОБИКНОВЕНА КУКЛА НА КОНЦИ Е ..И ТО ОТ ЕВТИНИТЕ.. БОКЛУК... НАЙ-СЛАБИЯ ПРЕЗИДЕНТ В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ..И НАЙ-БЕЗПОЛЕЗНИЯ ...НЕ МОЖЕ НА 2 МАГАРЕТА СЕНО ДА РАЗДЕЛИ..И ТОЙ - ЩЕ НИ СЕ ПРАВИ НА УМЕН ...

Напротив, президентът Плевнелиев е качествено различен и много по-обективен от досегашните президенти! Човекът има самочуствие защото е успял в реалния живот и не е зависим от крадливата олигархия!

добре де човек- лесно е само да се говори..- я кажи като си ТАКЪВ всезнайко- ЗАЩО НЕ ГИ ПРЕБОРИ ОЛИГАРСИТЕ ДОКАТО БЕ НА ВЛАСТ ТВОЯ БОС- БОРИСОВ....- ХЕМ ИМАШЕ И АБСОЛЮТНОТО МНОЗИНСТВО И ВСИЧКАТА ВЛАСТ БЕ СЪСРЕДОТОЧИЛ В РЪЦЕТЕ СИ ..???? АЙДЕ - МАЛКО ПО СЕРИОЗНО... - СЛЕД КАТО У ТЯХ СА И ПАРИТЕ И НОЖА- С ТЯХ ТРЯБВА ИЛИ ДА СЕ РАБОТИ ФИНО И ИЗТЪНЧЕНО...-ИЛИ ДА СЕ НАПРАВИ ВСИЧКО "ОТ РАЗ".... КАКВИ САМИ ЩЕ НИ ГИ РАЗТЯГАШ -НАСЛУШАЛИ СМЕ СЕ НА ДЕМАГОГИИ-НЕ МИСЛИШ ЛИ ДРУГАР КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР?????

Прави впечатление, че партията започва една масирана кампания срещу българския президент! В медиите излизат всевъзможни текстове за "връзката на президента със съмнителни компании, които печелят от създаването на кризи"! Българският президент , пряко е обвинен, че "тласка умишлено България към нова финансова и стопанска криза"! Всява се поредния голям страх у хората и те послушно навеждат глава под партийния камшик! Другаря Станишев ,в поза на партизански командир ,размахва заканително ръка към президенството! Всичко това, партията "отиграва" с известната подлост и жестокост, без да се интересува от съдбата на хората! Всъщност тя, партиятя,винаги е постъпвала така, по ленински! Да се организира масов глад, дори с цената на хиляди жертви....

ivo10

Много ще има да чакаш тъпанар.

ivo10

Уважаеми нисши мекотели с ганглийна нервна система, с която неистово се напъвате да очерните президента на България, не се хабете. Плевнелиев е прав както винаги. Това е най-добрият ни президент досега. Той стои все по-стабилно на своя пост и остава най-стабилната част от управлението на страната. Тези, които искат хаос в страната, ще започнат атаки и срещу него. БСП са бесни на неговите реакции, но тези реакции са съвсем на място и адекватни. Неадекватно е поведението на БСП, а това е напълно естествено при ръководство с постоянно демонстрирана наглост , арогантност, демагогия и некадърност.

А БЕ ГНИДО ВМИРИСАНА - ОТ ТЕБЕ - ОСВЕН ПРОСТОТИИ И ОБИДИ- МОЖЕ ЛИ И НЕЩО СМИСЛЕНО ДА СЕ ПРОЧЕТЕ БЕ ... ЕГАСИ И ТЪПИЯ ЕЛЕМЕНТ.. НЕ СЕ УЧУДВАМ МНОГО- ТИ СИ ПОРЕДНИЯ НИСКОЧЕЛ ПРИМАТ ...

Бегай си и твоят ред идва мишко ГЕРБЕСКА

Стига със заплахи комунистически подлоги!

Излишно е да търсим смисъл и значение в това което излиза от устата на този статист. Статиста обаче се превърна в садист. Като садист на българите присъствието му не само в президенството, но и в съвременния политически живот е напълно недопустимо, защото е вече опасно.

От проведените в България през периода 1878-1990 г. седем Велики народни събрания шест са свързани с Велико Търново и Великотърновския край. ПЪРВОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ/17. 04.1879 - 26.06.1879/ избира Александър І Батенберг за пъви княз на следосвобожденска България. ВТОРОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ/01.-07.1881/ се провежда в Свищов и суспендира Търновската конституция. ТРЕТОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ /19.10.1896 - 3.08.1887/ се провежда в новопостроената сграда на най-стария културно-просветен институт във Велико Търново читалище "Надежда" и избира за княз на България немския принц Фердинанд Сакс-Кобургготски. ЧЕТВЪРТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ/03.05.1893-17.05.1893/ също заседава в читалище "Надежда" и променя членове от Търновската конституция. ПЕТОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ/09. 06. - 09.07. 1911 г./ отново заседава в читалище "Надежда" и се свърза с нови промени в конституцията. СЕДМОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ се открива на 10.07.1990 г. в сградата на бившия турски конак, свързана с провеждането на Учредителното събрание и Първото велико народно събрание. Народните представители биват приветствани от приснопаметният тогавашен фашистки кмет на В.Търново - Иван Димитров Кънчев, бивш първи секретар на ГК на БКП в Свищов, който в същност открива 7-то ВНС. На 12.07.1991 г. то приема новата конституция на Република България. Създадени бяха велики ужасии и неправди от тези 7 ВНС.

Осмото Велико Народно Събрание трябва да се събере и гласува единствено две решения: 1.Премахва институцията ВНС 2.Осмото ВНС се саморазпуска.

Комунистите без ВНС ли са си приели нова конституция през 45-та година или са изменили старата? Комунистическата конституция май не е търновската...

Малко е смешно точно Плевнелиев да ни дава съвети за борба с олигархията при условие, че дори и в момента обслужва интересите на отявлени олигарси като Иво Пркопиев и компания.

за по-долу коментиращите -по-доволни или по-недоволни сте от управлението на ГЕРБ от сегашното управление?Какво сте го емнали Плевнелиев ,човека с труд си е изкарал парите,а за Първанов -що не казвате нищо.Бил милионер,ами изберете си клошар да видим дали няма да краде?! за мен по-добре да е милиардер ,за да не краде. и още нещо половината пишещи тук са неграмотни,какво искате от тях???

Не с труд с ошфорки има разлика.

Повтаряте като папагали ,богат да е за да не краде. Алчността насита няма , никой не се е спрял на един милион или на един милиард. Иначе си прав , няма как да се противодейства на парите , те управляват и ще управляват , когото и да изберем , естествено необходимо е приличие , но то се гарантира от институциите , а не от партиите и техните вождове. А институциите не работят или произвеждат брак . Приличаме на щъркела дето си заврял човката в гъзо да не му бяга змията , която хапнал преди това.

От Офшорко Плевнелиев само едно, ОСТАВКА!

За Велико Народно събрание съм,Президентска република ,но не с този Плевнелиев.Той е олигарх.Чуди се ,какво толкова е казал Да му припомня Застана зад протестиращите .Те са 30000 да кажем срещу 3000000 .Един президент трябва да е обединител, а не разделител на народа!Да си отива!

Как си представяш президент,който да не е олигарх!?Нема такива! животни!!!!!!запомнете едно:За да станат такива,те са зависими!на какъвто и да е пост и ниво в управлението-ТЕ СА ЗАВИСИМИ!Колкото и да се плюят един-друг....те са еднакви и да не очакваме чудеса....Омагьосан кръг...там няма измъкване и шикалкавене....Колкото очакването ни е завишено и изпадаме в зависимости,толкова разочарованието е по-голямо....Това,че ние искаме промяна,не означава,че те искат да ни я дадат!!!!!

Браво другари комунисти продължавайте да говорите глупости. Плевневлиев бил олигарх а вие какви сте цялата ви партия е боклук те си спретнаха богатството върху глупавите ви глави а вие продължавайте да им вярвате. По голями боклуци от Станишев и сие не съм виждала

Спомняте ли си и изказванетоп на Едоган, че "Турция пак щяла да си върне България, само че този път щели да я купят" (не да я завладяват) ? А, ще си спомните ли колко века народите на т.н.днес "Западни демокрации" са били подлагани на дресировка с "най-демократични, доброволни и ненасилствени" закони, методи и правила да "възприемат" ценностите, правата и свободите си, с които тъй-много се гордеят днес ? Май не им е било много лесно на героите описани в "Клетниците" и в романите на Дикенс!? Така че, дами и господа, спомнете си - нито един роб не е станал свободен човек в мига на свалянето на оковите му, а чак , след като следващите го 4-5-10 поколения са възприели правата, свободите и задълженията си как да живеят в едно истинско демократично общество, но с много задъложителни, рествиктивни и често насилствени методи и мерки. Може ли някой да заяви колко години (века!) след преминаването на днешните (западни) страни - образци на демокрацията - към буржоазно-капиталистическата социално-икономическа система (свободната пазарна инициатива) е било премахнато физическото и смъртното наказание в техните законодателства ? Е, нали това е едно от мерилата за зрелостта и демократичността на обществото? А, ние твърдим, че сме свободни едва от 23 години. Но, трябваше да "уеднаквим" законодателството си с онези страни, които са свободни от 5-600 години . Затова не се чудете, драги сънародници, че свободата, демокрацията, правата и целият ни хал са такива , каквито са днес !

Бива, бива, даже много бива и много други "права" да станат за известно време (2-3-4 поколения поне!) з а д ъ л ж и т е л н и , за ненаучения на истинска демокрация български народ, за да започне да му идва из-отвътре, като вродено чувството за справедливост, национална принадлежност и единство, национална гордост и съпричастност, трудолюбие и нетърпимост към пороци, престъпления и другите житейски несправедливости. Какво ще кажете за новобуржоазната демокрация на Ататюрк след 1925 год. в Турция, реално инспирирана и подкрепяна от целия западен, т.н. свободнен и демократичен свят, в резултат на подписания от Турция и "Великите" сили спечелили I Св. война-Лозански мирен договор от 1923 год? Същата тази Турция, коята в 1913 год. млада България почти сама я би на бойното поле и сама си освободи Източна Тракия, днес същите тези "Велики сили" и САЩ се надпреварват кой да им "обяснява" как не е хубаво турците да им се сърдят, че ги бавят за членството в ЕС, а всъщност всички се чудят как да не ги допуснат до членство! Щото ще свърши рахата на Европата - ако в 16-17 век османлиите не успяха да превземат континента с военна сила, сега ще го превземат отвъре - икономически и "со ку*ец" , както се изрази един бивш албански политик как щели да вземат цялата територия на Р.Македония!

гусин резидент, какви ти промени в конституцията? то направо си трябва чистак нова конституция. имаме си Търновска конституция, имаме си и цар. пък вие ако щете свиквайте гранд народно събрание.

ВНС: ОСНОВНА ЗАДАЧА: ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА 1. ПРЕЗИДЕНТ - назначава правителство. 2. ДВУКАМЕРНО НАРОДНО СЪБРАНИЕ: - ГОРНА КАМАРА - НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ (пряко избирани); - ДОЛНА КАМАРА - НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ (избирани по партийни листи)

Правилно, Г-н Президент. С какво ще се занимава това ВНС , никой никакви идеи за конституционна промяна не е изявил и не е това целта на протестите. Това е просто начин да се откланя общественото мнение от въпроса за оставката на правителството.

;))) Политиците искат да остане системата "стани да седна":))) Те продължават да си мислят, че януарските и тези протести са, за да им осугурим работните места;)))

Накрая ще акостира един самолетоносач във Варна за планови учения и ще забравим и за избори и за протести;))

Президента на България не иска президентска република.А какво иска тогава след като няколко пъти предложи предсрочни избори.Мина времето когато народа вярваше на подобни изказвания едно е ясно в момента Президента иска да оглави протеста и да управлява държавата.

Граждански контрол и прозрачност е това, което искаме всички;))) Без конституционни промени това е невъзможно;))Не става дума за цветове и партии, а за инструменти. По сегашния закон, избори и протести са единствените ни инструменти:))) Ще изтъркаме жълтите павета:))), а статуквото ни се присмива ехидно:)))

Плевнелиев,май не разбира че тази власт е анти българска.Нарежда се в един строй с турци и комуняги.

А той , в качеството на комсомолски деятел, какъв е ?

Разбира много добре и затова дава изявления към народа! Който има уши да слуша!!

Кълбото от лъжи се разплита:))) Най-отдолу, под всички манипулации и лъжи, всички партии са на едно мнение;))) - те нямат нужда от граждани, а от абонати:)))

Крайна била мярката? А Революция как му се струва!?

Плевнелиев от години обслужва олигарси и по точно от кръга на Бате Бойко и като кукла на конци изпълнява всяка поръчка! Такъв президент не ни трябва да си ходи! Единствен Волен му стиска да им казва истината, затова на КС му призля на Плевнелиев! Веднага след това Плевнелиев започна да говори против Волен, защо ли?! Пречи им и това е поръчката от ръководството Плевнелиев да раздели народа и да всява омраза срещу Атака!

Не вярвам да си толкова заблудена. Волен не веднъж е показал в ефир ,че закона пази хората с имунитет , а за обикновенните хора го ползват с цялата му тежест. Поогледай се.

еи ГЕРБЕРИ кво стана бе? Вашия президент нещо пак си направи пас хаха

стига бе пич! Това са уловки в изборния закон. По добре да се замислим толкова ли е тъп народа ни че е способен да се повлиае винаги от чужди мения та дори то те да са от Президент, МС или парламента

Вън разрушителя и продавеца на България и убиеца на българите Росен Плевнелиев Офшорски, незабавно.

В неделя:"Правителството на Пламен Орешарски смята да оповести списък с имената на българи с банкови сметки в офшорни компании. Това заяви пред Преса зам.-председателят на парламентарната група на БСП Янаки Стоилов." И Плевенлиев вече е против ВНС, спря да говори за избори, омекна като ... хайде да не ми изтрият коментара!

Ухаа ! ..май се сещам като кво е умекнал? .... :-) Казваш като... ху.... бръснарски кайш :-)))

Офшорлиев е костинбродски президент, избран е с фалшификации, да си събира плюшените играчки от кабинета и да се маха! Трябваше още февруари да го изметем, малък подъл мишок!

извадка от закона за избор на ВНС: "Чл. 57. (1) В изборното помещение се правят кабини за гласуване. В тях се поставят на разположение на избирателите достатъчно количество избирателни бюлетини и избирателни пликове. Избирателни бюлетини може да се предоставят предварително на избирателите." ха-ха-ха-ха - не виждам защо БСП и ДПС може изобщо да ги е страх от такива избори...

всички политици се разтреперват само като чуят за велико народно събрание , щото ще им бръкне там де слънце не огрява

Не е в ВНС то ключа от бараката... Ето къде е скрито кучето:"Правителството на Пламен Орешарски смята да оповести списък с имената на българи с банкови сметки в офшорни компании. Това заяви пред Преса зам.-председателят на парламентарната група на БСП Янаки Стоилов." И Плевенлиев омекна като .... досещай се сам!

смешен плач

Уфффф, аман- не е така! Многоп прав е коментаторът , на когото Вие отговаряте! Най- висшия закон в Р. България е КРБ- другите закони не мога да му противоречат. Когато в КРБ не е въведен принципа за граждански контрол над политиците с инструментите на пряка демокрация- народна инициатива, национален референдум и отзоваване на депутати, не може в друг закон да се въведат тези неща- просто в такъв случай ще се иска отменяне на подзаконовия нормативен акт или прогласяване на противоконституционност от КС на тези въведени неща/ нормативните текстове/ в закона!

Искам да попитам, след като ГРЕБ не влизат в Парламента, ще си получат ли субсидията от държавата?

Останалите, които влизат, крадат милиони всеки ден, Вас субсидията Ви гризе. Такъв народ, такова управление!!!!

20 млн. са това, верно, че за Рапона са джобни пари, но защо да ги взимат, след като нищо не вършат?

Искам и аз да попитам ако 1 месец не ходите на работа, ама без да сте в отпуска или по болест какво ще стане? Освен ако не сте депутат от ГЕРБ или да се казвате Ахмед Доган?

Ирландската пастирка пак се изряза яко-можело много лесно да се пребори олигархията! И аз така мисля-само че единствено, със социалистическа революция!

Наясно ли са всички в този форум, ЧЕ: По вътрешния правилник .. Народен хрантутник - т.е. депутат, които НЕ участва в работата (заседанията) НС т.е. НЕ ХОДИ НА РАБОТА ! ПОЛУЧАВА ПО 806,00ЛЕВА ЗАПЛАТА (1/3) ОТ ПОЛАГАЕМАТА МУ! ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е УВАЖАЕМИ ФОРУМЦИ? .. .. да си вириш краката... да си чоплиш семки и пиеш кафета по баровете, когато други граждани на тази държава работят по 10-12ч. за 300-400лв. и по 7 дни в седмицата на полето... и да получаваш 806,00 BGN ! БЕЗОБРАЗИЕ - НАГЛОСТ - НАХАЛСТВО !

Нали народа ги е избрал "Народните избранници". Е както ги е избрал, така може и да ги бутне.

Тогава да ги БУТНЕМ ! РЕЧЕНО - СТОРЕНО! Аз съм ЗА !!

Я, тя машината имала и задна скорост! Само назад карай внимателно!

Kalin

Плевнелиев са притеснява повече от това да няма реални промени в изборния закон за да може партия ГЕРБ да спечели.Той затова и не иска сериозно промени на закона а само козметични промени за да могат изборите да са по старата схема.

Нова, стара, по-стара, по-нова....няма да ни оправи изборния кодекс. Като се появят същите кратуни на изборите, по която и система да се гласува все ще влязат в парламента. БСП си има електорат, ДПС също. Единствената оправия е да гласуваме масово. Тогава купения и етнически вот се размива и имаме шанс да изритаме ДПС в ъгъла и така нещата да се нормализират!

Това какво означава? -Задължителни избори.

Идиотщини и упадък , Пълен хаус , Монополисти, Олигарси, Мутри,Турци, Цигани, Пенсионери и Милиционери! с една дума Комунизъм

пенсионер е възрастен човек, който е работил в по-голямата част от живота си, внасял е данъци, осигуровки, изпълнил е своя дълг, за да ги поставяш в една група с другите нарицателни, които си изброил (макар че и българските мохемедани не разбирам защо попадат в тия редици ?), те слага автоматично в групата "идиотщини и упадък" п.с. хаус е къща на англ., сигурно си имал предвид хаос??

Остави, излишно се трепеш да обясняваш на една отрепка с незабележимо ниски морално-нравствени устои !

Плевнелиев като всички останали политици панически се страхува от Велико народно събрание.

Плевенлиев (т,е, олигарсите) не искат смяна на системата, каквото и да означава това. Независимо, че олигарсите инсценираха протестите, те сага не знаят как да ги спрат.

Президентът Росен Плевнелиев подмина с мълчание и обърна гръб на журналистите на въпрос, кога ще каже цялата истина за офшорните си компании. Според публикация в сайта link, базирана на международно разследване на независими журналисти в Кипър са открити офшорни фирми на държавния глава Росен Плевнелиев. Почти 1 милион долара е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София, става ясно от публикацията.

Румънският журналист, които работи с базата данни на офшорните компании изтекли към wikileaks, каза че няма данни Плевнелиев да има офшорки. Сега кой е този, който без никакъв достъп до тези документи изказва такива становища. Но то в България е вяна максимата - ако кажа, че има 169,5млрд. звезди всеки вярва, но ако твърдя че това на улицата е лайно, голям процент от хората ще се наведат, ще бръкнат с пръст, ще опитат с уста и ще заключат ...."Ммммм, верно е лайно" Че така.....да Ви е сладко!

"След като се изсипаха толкова много критики, значи посланието ми проработи. " не е задължително, пич, понякога критиките са основателни, конструктивен критисизъм, дет mu се вика, по принцип той служи и за поука, никой не е идеален или безгрешен все пак.