Плевнелиев почете и руските воини за 3-ти март

Президентът Росен Плевнелиев почете паметта и на руските воини наравно с украинските, финландските и румънските войници, загинали в Освободителната война.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев почете и руските воини за 3-ти март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

правелно казва президето и афро-американците....ама то значи че украинците ни поробиха 19ч4,а не руснаците....тогава ни окупира 3 украински

Аз слушах с голямо внимание речта,само за да чуя дали ще спомене Русия.Не не го направи.Жалко за него.Във воината са участвали князе,благороници .а не разна сбирщина.Надявам се президента да намери време и да прочете коментарите.

Махнете това посмешище, че ви излага като народ.

Жалък и нищожен и всички епитети, за които се сетите в тази връзка, това е нашия "президент" Офшоралиев!

ПОЗОР, че този ни е президент, а половината които е изредил по това време не са имали държава!!! Защо е забравил и сащ да спомене имало е един журналист!!! СРАМ МЕ е от този!!!

Оти ги търкахме шишарките, и по Шипка...и по Плевен....Тая сган, няма почит към нищо. Да ги бяхме оставили ,да ги уважават още 500 г.

За подобно поведение в Мексико щяха да го одерат жив и да му закачат кожата да се вее редом до националния флаг. Жалко, че тук не е така

Цитат:" В този ден сме обединени в своята признателност и почит към хилядите войни румънци, финландци, украинци, литовци и други." Ние ли сме луди или говорящият?Къде е споменато" руските воини" тук?

Цитат:"В този ден сме обединени в своята признателност и почит към хилядите войни румънци, финландци, украинци, литовци и други, загинали в освободителната Руско-турско война." - и още един исторически факт: Финландия и Литва са част от Руската империя тогава, а днешна Украйна е разделена на две, между Полша и Русия, и с името Украйна се обозначава географската област около геадовете Киев, Чернигов и Переяслав ... като участие във войната самостоятелно участват Румъния, Сърбия, Черна гора ... та какви ли изводи да си направим за "съветниците" на "нашият" "президент", или може би словото му не е било случайно подготвено, точно по този начин ...

ОСТАВКА!

и тук там някой украинец!

почете .Не може поне един американец да не нямало?Трябва да е имало барем един. Ттоя човек няма въображение ей, аман от комсомолци!

Пак грешка, има само руски,финландски и румънски войници. Украинци е нямало ......глупак.

Плевнелиев снизходи да благоволи да почете и хилядите руски войни!

Айде бе, ама той можел и да чете! ХА, ХА, ХА!

Когато Господ реши да накаже някого му отнема разума. Да се разграничим от малоумниците, за да не станем част от това, което им е отредил Бог!

Уви, не малоумници брато, а просто ОБИКНОВЕННИ ЗОМБИТА!

НЕ знам какво е "почел" - аз лично не го чух това, но четейки заглавието остава смисловото впечатление, че Русия, едва ли не, не би могла вовеки веков да се изплати за щедрото благоволение на Плевнелиев да спомене И руските войни. Едва ли не Русия очаква с трепет дали Плевнелиев "този път ще почете И загиналите войни от Русия". Това всичкото е срамно и гнусно! Както поведението на нашите жалки политици, така и отразяването на този очевиден позор от медиите.

Значи войната е Руско-турска, а загиналите са финландци, румънци, украинци и прочие, но не и руснаци?! Бива падение но това надминава всякакви граници!!! Тая мижитурка е за съд!

Тези 500 години робство се отразиха пагубно на гена на нашия народ и сега той е тотално деградирал. Резултатът от това е, че днешна България е поставена в унизителното положение да търпи на висши държавни постове да бъдат поставяни такива мижитурки.

ТЪпета отново се изказа...ама идиот, всички знаем, че ни освободи Финландско-Украинската империя...какви руснаци, какви пет лева...

Плевнелиев, че Русия тогава е била империя, в чийто състав са влизали много от сегашните самостоятелни държави, в това число и воини от средноазиатските републики. Така че, е трябвало да спомене и Киргизия, Тюркмения, Узбекистан и т.н. Но какво претенции можем да имаме към един инфантилен президент като Плевнелиев, чедото на Борисов.

По време на подписването на Санстефанския мирен договор не е имало нито един Българин. Подписали са го представителите на Османската и Руската Империи и границите са си останали на книга.

А за загиналите турци - изклали няколко града точно покрай войната - не пророни ли сълза лекето?

"Според държавния глава без съмнение Трети март е онази паметна дата, на която България се завърна на картата на Европа." Ами не, аз всъщност имам големи съмнения че точно това е "онази паметна дата". Много държави по света имат за национален празник не освобождението им от някаква империя, а именно независимостта им. Тоест, на 3 март България е била пак част от Османската Империя. Тогава за какъв празник говорим? Националният ни празник трябва да бъде 22 септември. Тогава, въпреки нежеланието на двете империи, Османската и Руската, България получава независимостта си. За която плаща скъпо в буквалния смисъл, в злато. САЩ празнуват деня на независимостта си от Англия. Чехия празнува деня на независимостта си от Австроунгарската Империя. Украйна празнува деня на независимостта си от Русия. Е, какво лошо има в това? Да не би някой да го е страх че оня сатрап Путин може да им скръцне със зъби??? Ами тогава и Барак Обама трябва да го е страх от английската кралица, когато поздрави сънародниците си със деня на независимостта от Англия нали? Западът и Русия използват диаметрално противоположна логика, за съжаление.

Че той роско отде да знае за 22 септември,не му е написано на листчето!!!!!!!!!!!

Да, един българин. Един много тъп българин ...

ДАЛИ?

Какво може дасе очаквам от Роско Президента? Това, което от един тапет.Какво да се очаква от човек, който самотно е развявал стенна хартия пред Парламента.Той не е виновен, горкия, то акъла му толкоз.Простете му.Все едно да вините Мунчо за това, че е такъв.По-виновен е кукловода му.Ама той сложи този идиот с тайната мисъл Б.Б. да стане Президент, ама дано не стане.Щото, каквато куклата-такъв и кукловода.

И къде ги спомена? Явно речта му е писана от Иво Минджев (Инджев). Последният, вчера по "Нова", беше толкова жалък в спора и кадър между Велизар Енчев и изкачващите се по стъпалата стотици хора към паметника на Шипка. Аз, ако бях, нямаше да си покажа носа поне на този ден.

Що ги й почел въ? Нъл от турску нъ усвубудихъ американците.

....тя нашата нация и в момента е лишена от собствен път на развитие, заради недостойните ни политици.... срам за страна и родина...вече повече от 70 години....

Грозно е така. Не споделям страстите на русофилските малоумници по-долу, които обичат да се кланят на чужди държави, ама и Роско не е прав така. Воините са загинали, дали са си живота, независимо дали е било по заповед или доброволно. Най-много жертви са дали руснаците и това не бива да се изкривява. Трябва да се уважават и тези, които са наследници на загиналите, най-малкото заради тях не бива да се говори така. Вредата е двойна - изопачава се истината и се налива вода в мелницата на русофилските поклонници в България. Жалко и за руснаците, креативна нация са, но все им се падат някакви луди да ги управляват. Имат половин Азия, но файда никаква. Сега ще им се стъжни още повече, репресивния апарат тепърва ще ги мачка жестоко.

За какво е започнал войната руския цар не зная. За какво са воювали руснаците, ще разбере всеки, който прочете писмото на запорожците до турския султан.

ХА, ХА, ХА!

Мaлкия Мук скри всичките пaри,който беше открaднaл от нaродa нa елфите в офшорни сметки,после зaвря глaвaтa си в зaдникa нa злия мaгьосник Чичо Сaм,вдишa дълбоко и зaспa спокоен !

Недопустимо и унизително поведение на президента - по достоинство да не почете загиналите руски воини за нашата свобода от 5 /пет/ вековно турско робство. Коя западна нация се надигна през този период да ни помогне, а да не кажем да ни освободи ??? - НИКОЯ. А сега да те е срам заради този президент. Срам за българския народ.

Не си прав-надигнаха се и англия и други западни държави за да орежат санстефанска българия с берлинския договор!

Нам Русия е надежда, руский цар е наший спас - никой друг не ни поглежда, не помисля зарад нас. Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи. Род и вяра е идея за Русия най-света; нейний подвиг е за нея - благородна й целта. Със Русия днес съгласни да застанем брат до брат и да станем сопричастни в този неин подвиг свят. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да смирят ся интриганти, да живее руский бог!

Ама ние сме имали ПРЕЗИДЕНТ, да бе, шегувате ли се?

В къщи чинии мие,женa му с точилкa по глaвaтa го бие ! Пред светa нa ястреб се прaви чaкa Мaймунякa дa го опрaви ! Отговор ..." мистър Бийн"

.....за 130 години държава не е имало по нещастни политици и представители на властта, които поставиха България в ъгъла на Европа, като най нещастната и унизена държава на картата на европа. Историята е написана от героите а се интерпретира от охлювите в полза на силните ....жалко за нас. Е много сме нещастни. Няма кой да ни уважава при такива псевдо политици......

ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА!

Незабавно да се започне подписка за импийчмант на тази нещастна американска подлога. Събуди се народе, падението продължава, докога!

Лично аз се чувствам омерзен от политическите изказвания на "обединителя" на българите. Въпиущо преиначаване на историята и непрекъснато слагане на Баткото. На фара на саможертвата на героите за свята и чиста република е меко казано .......(няма думи).

Подигравахме се на Буш, че той беше като теменужка на ветер бе. Тоя омазан отгоре до долу с говна идиот, още ли има хора наричащи го президент? И е московски възпитаник. Господи, решавай по-бързо, че вече ни затриха.

е отявлен българофоб, национален предател и американско мекере. Този заслужава едно единствено нещо - съд за национално предателство и смъртно наказание. Ако Левски беше жив, щеше да каже същото.

Когато и да чуя гласа на този затварям радиото или гася телевизора,а ББ се гласи за президент,представяйте си го вече.Боже,Боже,защо ни изостави?

Тая подлога не може да сложи ред в семейството си. Като му чуя гласчето тръпки ме побиват.

Този добре ли е????? Тогава е имало Руска империя!!!!! Какви украинци са му в главата???? СМЕШНИК!!!!!!!!! ДА СИ ХОДИ В КУХНЯТЯ ПРИ ЖЕНА СИ!

Там не се знае кой е жена кой е мъж.

импийчмънт и съд.

ВЕДНАГА !

България не е била под чуждо управление, а под турско робство, през което българите са плащали кръвен данък, убивали са ги само защото не са гледали покорно, изнасилвали са българските жени само защото не са мюсюлманки, който не си сменявал вярата е заминавал директно на дръвника. Сега за едни заробващи 4 + 16 милиарда лева Боко да лиже турски задници не е мъжка постъпка. Алчността ще го погуби - не може той да гепи парите, а народа да му плаща тъпотиите. Ако държавата ще фалира от това, че е в ЕС и НАТО и неможе да функционира без заробващ заем от същите ни тези приятели от ЕС и НАТО то по-добре да се смени политиката. Приятелите по това ще ги познаеш - в трудни времена ти помагат без да ти искат пари, докато другите ти отпускат заеми и те правят техен роб до гроб.

Импийчмънт,разследване,съд,затвор!

Както е тръгнало скоро ще четем в учебниците по история, че на Шипка рамо до рамо са воювали българи, турци и украинци срещу руските "окупатори"

Лошото е, че следващата стъпка ще бъде: "Да върнем отнетите земи на Турция"

не му ли се схвана устата като изрече думата руски или успя да я предъвче като свиня кучешко лайно?!

Историята си е история. Как не го е срам? Има ли съвест или само подмазване, но не за доброто на българския народ, а за властващите. Все пак е нашия президент.

Да това Е вашият ,,президент,,.

История през призмата на руски и саветски историци които държат откраднатите български архиви ли?