Багер разруши 4 незаконни къщи в ромския квартал в Гърмен

Първите 4 незаконни къщи в ромския квартал на Гърмен бяха съборени принудително. Кордон от полиция и жандармерия застана между багерите и жителите на махалата.

Обратно в новината

Коментари - Багер разруши 4 незаконни къщи в ромския квартал в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Властта руши ромските къщи , а Местан потрива доволен ръце, че пращат циганите право в неговата прегръдка. Това не е начин да интегрираш ромите. При толкова празни апартаменти, които могат да бъдат издирени настанете ромите в тях, създайте им работа и ги накарайт да спазват законите. Другото е ала -бала.

Циганите трябва да тръгнат по жълтите павета на София и тогава веровятно властта и софиянци ще разберат как са живели онези там от провинцията, но тогава ще бъде вече късно...Държавата и властта трябва да решат този проблем радикално докато не е вече късно.

Пита се какъв е общишят брой цигански къщи в Гърмен.

Машааала,машааала , ама докарайте я до край бе мушмуроци.

Помните ли когато при предишното им гербаво "правителство" същите ербап-мутро-ченгета шяха да разрушават всички незаконни постройко около язовир Искър. Бутнаха само една картонена барачка на на двама немощни и беззащитни пенсионери. Мутрнска им работа...

Работя в самосегрегирано ромско / циганско/ училище. Само мързеливите цигани чакат на помощи и реват че са бедни. Работливите цигани в Пловдивско и Пазарджишко работят земя и си докарват повече от учителската мизерна заплата. А майките които зачеват непорочно по 4-5 пъти не си пращат децата на училище, после тези деца нямат основно образование настаняват много в ЦНСТ от нашите данъци ги обличаме, храним, пращаме на море. После ги настаняват в приемни семейства пак цигански и пак ние плащаме за детски, минимална РЗ. Да сте видяли родител да е подведен под отговорност ,че детето му в осми клас е станало майка ? Не не сте.

Да сте чули за осъден родител, задето детето му е станало на 15 години и не може да чете и пише?

Тези четири къщи са първият опит за спазване на закона в България. С какво циганина е по-привилегирован от мен, че да му разрешат да живее незаконно. Да излезе на квартира и да си плаща наем, ако не може да си построи къща по надлежния ред. Какво толкова лошо е станало, когато се спазват законите?

Само тези четири къщи ли са кусура на РБългария?! Всичко в тази наша страна се прави кампанийно, изборно и затова резултатът ще бъде винаги плачевен! Може ли някой кмет от преди 15-20 години да каже "аз бях", "аз разреших" ....Кого наказаха за незаконните строежи по Черно море, независимо, че има цял закон и цяла наредба към него !?? А тези роми от къде гледат!?

Всички, които тука демонстрират съжаление или нещо подобно - не забравяйте, че тия орки бяха тръгнали да колят с брадви и мотики и е чудо, че нямаше убити българи. Тези индивиди от години тормозят местните хора и ги обират. Не би трябвало да има никаква милост към тях, защото дълго време са имали шанс да станат нормални хора. А че не са станали - за това не им е виновен абсолютно никой!

Според мен решението на този огромен проблем е само едно: да бъдат инвестирани по проект от ЕС средства в построяване на охраняеми комплекси, където циганското население да бъде настанено на достъпен наем. След това ежедневно да се следи как опазват предоставеното им имущество, както и плащането на сметки за ток и вода. Една сателитна антена с определени за жителите на комплекса канали и контрол децата да ходят на училище. Само така след две-три поколения те ще могат да се превърнат в пълноценни граждани не само с права, но и със задължения. Другото е пушилка и губене на време.

Проблемъът на циганите е, че живеят на големи групи в гетата. Там циганията се самопотдържа.

коя българска майка ще хвърли детето си под багер?? Та затова ги правят децата си "тези", с кеф, за употреба в полза на собствения си природен мързел!

"Една от ромките се опита да хвърли детето си на земята пред тежките машини, но бе спряна от полицейските служители. "Защо на циганката не е повдигнато обвинение "опит за убийство"?ПАК НЕ ПРИЛАГАТЕ З АКОНИТЕ,МЪРЛЯЧИ!!!

Това са изроди,не родители.Но нека си спомним,при тъка наречения възрудителен процес същия изрод но от турски произход хвърли пеленачето си пред нищо не подозиращия шофйор.Това са изроди а не РОДИТЕЛИ-Те въопще дали знаят къкво е това.

ромите били подведени, че земята не е тяхна преди да строят? какво да кажа, пълен блок!

"Ромите се заканиха, че ще си построят колиби на мястото на къщите и обвиниха местната власт." Ако са законни, може. Иначе пак ще се наложи да ядат бой.

Тъй като това население трудно може да бъде убедено, че за да живеят като другите /както уж искат/, трябва да учат, да работят, да си плащат данъците и сметките и да раждат толкова деца, колкото могат да издържат със собствени сили и средства, с тях да бъде използван друг подход. Предлагам да се дадат възможности за узаконяване на къщи само там, където около къщата има зеленчукова градина, в която обитателите отглеждат храни за препитанието си. Бас ловя, че нито един от тях няма да отговаря на такова условие!

Не биха се съгласили, защото ще ги окрадат съселяните им, но сигурно, ако им осигуряха къщи с покриви, на които да има нещо като Висящите градини на Семирамида, а отдолу да пазят въоръжени стопаните, биха се пробвали да се изхранват със земеделие. Но при първата по-сериозна градушка може да станат канибали...

И аз това имим предвид - никой от тях не отглежда нищо, защото чакат да узрее продукцията в дворовете на работливите хора, за да я окрадат. Затова предложих да им поставят това условие - да покажат какво отглеждат сами.

турската партия,с такива огромни субсидии от майка България против която те действат.И циганския елит,богатите цигани ,,царе","барони"пълни със злато.Да помогнат на събратята си.

гледам по ТВ как циганите "събарят" къщата - те всъщност я демонтират. Махат прозорците, черчеветата, тухлите.... После май ще я строят на друго място.

4 от 124(незаконни) е нищожно малко! До няколко дни малко в ляво или в дясно от бутнатото ще се пръкнат нови коптори!

а незаконните хотели по морето с това багерче или на ръка ще ги гътате?!

Законите трябва да важат еднакво за всички! Там е работата, че и циганите се научиха, че някои хора имат специални привилегии и за тях може да се правят изключения.

Ами ББ да си ги прибере в Банкя при магнолиите и така да ги спаси, време е да даде пример за интеграция....ЧАКАМЕ

Не са добра тор за магнолиите. Предлагам да ги спаси като основе фондация Магнолия, в която принудително да бъдат преведени парите на всички манго-барони, манго-партийки, комитети, начело с Хелзинския и т.н., като се изразходват за откриване на трудови лагери, опс, какъв политически неправилен термин, така де - трудови кооперации в необитавани труднодостъпни райони, райони със завишено замърсяване и т.н. за да си заработят парите за препитанието си с единственото за което поне малко ги бива - усвояването на отпадъци под вещото ЛИЧНО и ПРИСЪСТВЕНО ръководство на всички "загрижени" комитети, партийки, манго-барони и т.н. Който е съгласен да гласува с плюсче, който се чувства по-тъмнозелен или още не е усетил на гърба си "плодовете" от циганския "волен начин на живот" - с минусче.

Ако аз реша да си построя къща на сред полето и кажа че нямам къде другаде да живея, дали ще ми я остават? Или ако дойдат да ми я съборят, дали ще ми дадат общинско жилище като на пострадал бездомен?

Ако писнат зурните на хелзински комитет, да ще те оставят! Нема се плашиш, направо почвай, аз ще им звънна ;)

За какво циганина трябва да се обезщетява затова, че до сега е крал- ток,вода, живял е на чуждо място , строил е с крадени пари. Каквото и да им се даде ще го съсипят. А драмата , че реват като нещо не им е поднесено на готово-това си е чисто циганска работа.

абе какви къщи са това бе-колиби,това е само прах в очите-вижте ни че направихме нещо,всички знаем че до утре вечер там ще са изникнали нови такива..няма ни един радикално решен проблем-всичко докато отмине бурята и после всичко по старому..

Когато някой българин получи инфаркт, защото не може да си погася ипотеката. Това не е новина за вас, не се отразява. Колко са тези случаи, ?БЕЗБРОЙ !!! За 4 колиби цяла национална трагедия правите !!! МАНИПУЛАТОРИ

Айде - багерите към Игнатиево! Че там много има да събаряте, но подозирам, че живите вериги няма да са от цигани;о), а от добре печелещи от тях служители на общината, полицията, прокуратурата, НАП и т.н.!!!

Когато някой българин получи инфаркт, защото не може да си погася ипотеката. Това не е новина за вас, не се отразява. Колко са тези случаи, ?БЕЗБРОЙ !!! За 4 колиби цяла национална трагедия правите !!! МАНИПУЛАТОРИ ПРОМИВАТЕ УМОВЕТЕ НА НАРОДА

така и казват да правят

Мангалите не са ме ощетили с незаконните си къщи в пустеещи земи, но кметовете с похарчените пари за незаслужено луксозни коли и далавери са ме ощетили с милиони !!

Много пари биха се спестили със''ИНВИТРОТО''Ако впрегнат циганите да заплождат Българските ялови жени и Чужденки които имат проблеми със забременяването,защото едно Инвитро струва на Данъкоплатеца от 5 до 10 хилки,И не казвайте че не искате,че били мангалите еди какви си,тогава защо им осиновявате децата а???и чужденците също.Поне ромите са плодовити и така може и като нация да се оправят, Напред към Интеграция !!!

Калфине, предателю, ти трябва да си зад решетките!

Ромка да хвърли детето си пред багерите - ето само от този ред можете да добиете представа що за народ са циганите.

Адресната регистрация на всеки българин да е по регистрацията на недвижимият имот който притежава.На хора с повече имоти, по тяхно желание, а тези бес собственост - по месторождение. Този който три дни подред не се е регистрирал в съответното РПУ, наказание - 100 дни обществено полезен труд по адреса на последната му официална регистрация!

Какво са ревнали тия ? Законите важат за всички. Аз мога ли да си вдигна една къща в Борисовата градина, защото нямам къде да живея? И да викна там и родата, пък после да роня крокодилски сълзи?

Всеки ден само с мангалски въпроси ли ще ни заблуждавате? Какво стана с кметските луксозни коли?

връзката е пряка. Политиците купуват цигански гласове, стават кметове и си купуват луксозни коли за наша сметка. После не събарят циганските къщи и така до следващите избори.. .и до следващите коли и далавери!

Ами то ако темата не е за боклука на "столицата" ще е за боклука на нацията. Я зелените човеци, я кметове я ония свръх хора в парламента. The scum of the universe...

Циганите не могат да се интегрират, защото имат обърната ценностна система. Вземете например "техните саможертви". Готови са да убият децата си, но да спасят мизерните си животи. От друга страна какво правят българите - палят себе си или хвърлят собствените си тела, когато се борят.

И на мен това ми направи впечатление. Циганка опитала да хвърли (!) детето си пред тежките машини - ясно е как гледат на децата си: заменяеми инструменти за извличане на помощи и ползи.

Преди време гледах репортаж в който циганка пламенно твърдеше, че държавата трябва да й плаща защото тя й е "дала" 6 деца. Без коментар...

И на мен това ми направи впечатление. Цигaнкa опитала да хвърли (!) детето си пред тежките машини - ясно е как гледат на децата си: заменяеми инструменти за извличане на помощи и ползи.

да се запалиш , това не значи ли , че се отказваш от всякаква борба !??

Мисля, че вина носят не само неграмотните цигани, а преди всичко онези, които поддържат статуквото - политиците. Каква интеграция? Нормалните граждани кой ги интегрира? Всеки сам се вписва в обществото, където желае да съществува и функционира. Вместо празното понятие "интеграция", което те разбират като получаване на пари, без да се работи, да им се внуши, че всеки заслужава отношението, което обществото има към него.

И КАКВО КАТО СЪБОРЯТ КЪЩИТЕ?КАКЪВ ВАРИАНТ ИМАТ? ДА СИ СЪБЕРАТ ПАРЦАЛИТЕ, ДА СИ ПОСТРОЯТ ЛАМАРИНЕНА БАРАКА В ПОКРАЙНИНИТЕ НА НЯКОЙ ПО- ГОЛЯМ ГРАД И ДА СЕ ЗАБАТАЧИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО.

ДА СЕ ЗАВЪРНАТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА ,ТАМ ОТ КЪДЕТО СА СЕ ДОМЪКНАЛИ.

сега да не се окаже , че ние сме им откраднали къщите , щото тези от бхк наистина са способни манипулатори !

как може да правиш деца, когато живееш под моста ?!

човече, ти живееш в 21век , а те са между 10 и 11 !

Първо по този начин ще взимат повече помощи, и второ като хлебарките колкото повече се плодят толкова повече имат шанс да оцелеят като вид!!!

Разбира се, че е нечовешко и нехуманно хората да бъдат оставени на улицата, при това с малки деца. Но това не би трябвало да е грижа на кмета и хората в съседство, а и на нас, защото: 1. Тия хора не са живели на поляната преди да вдигнат незаконните си постройки. Откъдето са дошли - там да се връщат! 2. Имали са достатъчно време от предупреждението за събаряне на незаконните им постройки да си решат проблема по един или друг начин. Да са го направили! 3. Ония от "Америка за България", Хелзинския комитет и редица други подобни "правозащитници", дето твърдят, че харчат по 25 милиона годишно (едната само!), по програми за интегриране на ромите, вместо да плачат с крокодилски сълзи за тях и да "утилизарат средства", с тия пари да са им построили прекрасни благоустроени еднофамилни къщи или блокове. И вместо да разпалват етнически конфликти - да ги решават!

Не може! Парите на фондациите са предназначени за прайдове и "прелестни" мрежи! Много по-рентабилно отколкото за някакви си роми. Тези роми само ще изядат/изпият парите и файда - йок! Докато "мрежата" е друга бира ;) Там я някой правителсвтво можем да бутнем, я някое конфликтче можем да уредим. Пак как се печели от такива конфликтчетааа. Сладка работа ... ;)

25 милиона, не, само 2,5 милиона и да им купят и подарят един от западащите хотели. Парите, могат да ги вземат от средствата, които се отпускат за измислените и ненужни гей паради.

Николовв

Хайде да не са западащите хотели защото обикновено са в центъра, но старите казарми защо не!!!

за наказание за умишлено въвеждане в заблуждение? Ако има, грабвайте кметя на рогите, ако няма, плюнчете моливите и почвайте да пишете промяна в този смисъл!

Къде е службата за закрила на децата ? Над 50% от децата трябва да ги отнемат за лошо отглеждане !

като само Бойко ще ги спаси за чий са гласували за кмет на ДПС? Това е 100% провокация на милиционерите. Ето резултатите от ЦИК: Кандидат Гласове % 1 Верхад Шефкетов Ислямов ПП "ГЕРБ" 2245 30.16% 2 Минка Сабриева Капитанова ПП "ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ" 5199 69.84%

Някой Пудел с перхидрол, не витаеше ли около къщите?!...

Багерите да се насочат към Филиповци. Там продължава незаконно да се строи и скоро ще застроят и новата магистрала. Къде е Фандъкова и Диков или чакат втори Гърмен за да кажат какви велики политици са а ние какви балъци сме. Ало всяко нещо си има край, особено търпението.

Ахмет Башев,нали иска да ги направи нашите Роми,Мюсолмани,какво стана сега като си би шута а???пари си останаха цигани.и пари не им се дават.

Kalin

че то там нещата са ясни ДПС са си докарали избиратели като са им дали тая земя.Ама те не са паднали от небето значи преди това са били някъде.Да ги върнат там!