Волфганг Шойбле изпревари Ангела Меркел по рейтинг

Германският финансов министър Волфганг Шойбле постигна най-високия си досега рейтинг в родината си – 70 процента.

Обратно в новината

Коментари - Волфганг Шойбле изпревари Ангела Меркел по рейтинг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германците работят, плащат си данъците и е нормално да им писне да издържат хрантутници.

Очакваше се.

Това е заради изказването на Шойбле, където каза, че мандалото хлопна, сега ще има нови условия и не са гърците тези, които ще ги поставят. За съжаление медиите в България и Гърция не отразиха това изказване, а предпочетоха да покажат това на Меркел, която каза, че Гърция е била е и е чат от Европа. За това ви съветвам да не следите (само) българските медии по въпроса с Гърция. Тук информацията е представена доста изкривено. Примери има поне 4-5 само от последните дни!

Правете си изводите кога германския парламент ще гласува нова спасителна програма за Гърция! НИКОГА! Никога, защото гермаците ще излязат на улиците , а тогава наистина ще бъде страшно!

Германците са заспали като повечето европейци. Колкото до гърците. Техните дългове ще бъдат опростени. В противен случай следва разпад на еврозоната. В този случай обаче останалите от юга ще направят като гърците. Каквото и да стане еврото е обречено. Така или иначе тези стотици милиарди никога не могат да бъдат върнати.

Отдавна се занеше, че Меркел има личен интерес от това Гърция да остане в ЕЗ. Прогнозите са, че ако се провали, това ще занчи край на кариерата и. Явно рейтингите го подтвърждават.

Рейтингът на Меркел отдавна е паднал, не само заради Гърция. Меркел и Камерън толерират сикаджийския мутробарок у нас и точно поради тази причина се питам за какво ни е тогава ЕС ? В БГ има доста интелигентни и възпитани хора с ЧИСТО минало, които могат да ръководят държавата към добро. Ако Боко е убеден, че не е имал тъмно минало, то защо тогава не започне да съди въпросния американски посланик за 'клевета ? А сигурен ли е Боко , че не е лице с тъмно минало или си мисли, че чрез 'червеите' заличиха всики следи за кадрите на дс/сик ?

Не знам за Бойко да има тъмно минало, но съм сигурен че ти имаш мръсно настояще, което ще ти изиграе лоша шега в най-неочакван от теб момент. Дано го запомниш когато това ти се случи.

Над 50% рейтинг в нормална демократична държава е изключително висок! Само при диктатурите рейтингите гонят 100% защото са неистински!

Време е пак германците да се бръкнат заради Гърция ! предстоят нови заеми, които няма да бъдат върнати:)

високият рейтинг на шойбле който играе твърдо на гърците той може и да се бръкне ама за червен картон . щом има подкрепата на избирателите си защо трябва да ги разочарова заради гръцките избиратели?

БРАВО НА ЖЕЛЕЗНИТЕ НЕМЦИ!!!

Немците не мразят никого, най-малко гърците! Те имат съвсем различен начин на мислене и поведение. Хората, оплюващи ги тук си служат с шаблони. Немците са добри, дисциплинирани, много работливи, толерантни. Уважават другия и зачитат свободата му. Не делят чужденците на на нации, особено в родината си. Търсят винаги дискусията, задават си въпроси, опитват се при спор да влезнат в "кожата" на другия, за да разберат начина му на мислене. Това се казва емптатия. Готови са да правят отстъпки. В противен случай не биха търпели безчинствата и манипулациите на Ципрас и компания!

и нашите безобразия в това число :-)

Държава Немция няма. Има една, за която вероятно говорите и тя е Германия а там живеят ГЕРМАНЦИ. Немци ги наричат само в Съветския съюз.

Голямо подмазване си сътворил - обаче не си написал нищо верно! Изобщо си нямат представа какво е това емпатия немците, а си гледат само собствените интереси. Именно заради интересите на Германия на немските банки им е било наредено от немската държава да дават пари на Гърция, за да могат гърците да купуват продукцията на немската индустрия и така да има работни места и пазар за немските стоки. Това са фактите, а ти може да продължиш да се подмазваш насам и натам.

моя дядо на 72 г. едвам ходеше, не му стигаше пенсията за лекарства, сметките да си плати, изглеждаше развалина след 45 г. трудов стаж, а този доста добре изглежда като 50 годишен мъж. Доста пари се харчат за добрата му форма, дай боже всеки му пенсионер. А в между другото, този защо не е в пенсия?!?!?!?! На колко години в Германия се пенсионират?!?!?!?!?!!!

дали не е имала и тя принос към състоянието на дядо ти? Само питам, а отговор не чакам! А иначе Шойбле е политик от такава класа, че като знам чий наследник си, ще е доста трудно да си представиш!

magit@abv.bg

Добре, отговор няма да ти дам, но ще те попитам едно нещо, ти от кога започна да разбираш кой политика от каква класа е, като българина е чисто и просто един дивак, управляван от мутра?!?!?! Или по-скоро си на толкова ниско стъпало, че всеки на запад ти се струва политик от класа, но плиткоумния ти мозък не схваща, че конците се дърпат от банкерите-олигархията вече 75г. в тъпата баба Европа.

нe се пенсионират!

Не вИ ли е срам да се подигравате на еди сакат човек, така ли ви учат в школата за тролове!?

Къде видя подигравка със сакатия човек? Или същественото в твоя пост е името, което несъмнено ти осигурява предвиденото за "приноса" ти към световната демокрация лепта от Сорос.

Eто защо Ципрас не искада капитулира и да продаде Гърция за жълти центове: По света живеят 17 милиона гърци. Втори са в света по депозити "в швейцарски банки''. Гърция се посещава от 16 милиона туристи годишно. В Гърция има три големи корабостроителници, които строят кораби от всякакъв тип. Гърция притежава 2400 големи танкери и товарни кораби - на първо място в света. Гърция е на 3-то място за производство на маслини, шафран, киви, праскови. Гърция е на първо място в света по производство на никел, магнезит, хидромагнезит, перлит (1.6 милиона тона); 2 в света в производството на бентонит (1,50 милиона тона), на първо място в Европа в производството на боксит (2174000 тона), Гърция е на първо място в Европа по добив на боксит, никел, перлит и необработен магнезий и на второ място в Европа и пето място в света по производство на лигнитни въглища. На юг от Крит, е открито поле с петролни резерви 175 млрд. тона и е третото по големина в света! А златните резерви, се оценяват на 38 млрд. Евро. В Гърция и България са 3-те най-големи златни находища в Европа. Характерна черта на гръцката икономиката е поодържането на висок дял на държавното участие в собствеността и управлението на активите. Под натиска на кредиторите от т.нар. Тройка (ЕК, ЕЦБ и МВФ) се цели приватизационна програма, включваща летища, пристанища, енергийни компании, нефтенни и златни находища,държавна лотария и др. Искат да прилапат държавата. Тази приватизация ние е видяхме и сега за това нямаме нито едно предприятие,земеделие,промишленост или каквото и да било! И тази страна искат да се продаде за 340 милиарда?

И след всичко това което приемам за вярно, имат дълг от около 400 млрд. ?

Послъгваш нещо май! Гърция няма никакви кораби както и моряци. Корабите са на 60 гръцки фамилии които не живеят н Гърция. Моряците по тези кораби са от цял свят и плават под "удобен флаг" Строят си корабите в Ю Корея, Япония, Полша Китай и никога в Гърция, а кредитите за тези кораби не са от гръцки банки. Ремонтират ги където е най-евтино, което означава, че не е в Гърция. Колкото БМФ и Български толкова и гръцкия е Гръцки. Български беше преди да го продадат на ония тарикат от Лудогорец. А колкото до маслините и портокалите, ако няма огромни собсидии от Европа и работници от България и Албания, няма да имат зехтин и портокалов сок и за тях.

Адио, Рио. Български игрален филм. Плачете, евреи, плачете масони, плачете илюминати, плачете сатани! Гърция си е Гърция. Това е. Член за ЕС, Мергел, НАТО, ЕЦБ, МВФ! Имал-дал.

Расистки и преди всичко антисемитски коментар!!! Мястото не му е тук! "Антисемитизмът е ВРАЖДЕБНОСТ или ПРЕДУБЕЖДЕНИЕ спрямо евреите, което граничи от индивидуална ненавист до институционално насилствено гонение. Ясно формулираната идеология на нацизма е най-крайният исторически пример за явлението."

Онзи с малките мустачки би ги изпреварил и двамата ;-)

същите говеда избират същите психопати и днес

Spirit

Голям праз, че само 14 процента от гърците имали положително отношение към Шойбле.

Волфганг Шойбле германците го биле харесвали защо ли - щото би твърд:) о-о-о германците могат да харесват някой само ако им пази парите

ами да , у нас си ги харесваме , когато ни ги "усвояват" .

Стига вече сме обсъждали гърчолята. Те и сега са добре. Всички си имат по нещо скътано от онези времена на задоволство. Слушах по телевизията една гъркиня-чистачка в държавна институция как се жалва и на протес е готова. Защо?- защото получава само 75процента от заплатата си. Проблемът бил, че вече няколко месеца е в особен статут- изчакване. Можело и да уволнятват. Сега само се явявали сутрин на работа, стояли по час и се разотивали...Не знаели, можело и да се стигне до уволнения. А че тя получава, колкото един професор у нас...това е друг проблем!

шойбле е злобен проклет старец и мисли само за Германия. Германците мразят гърците и затова го подкрепят. Меркел мисли по мащабно - не само за Германия, а за ЕС и за мястото на Германия в света. Като цяло тройката много се изложи. Прочетете какво казва Стиглиц. Бъдещето не е на Шойбле, а на Ципрас. Виновни са не само гърците, а и кредиторите. Грозно, дето някои злобеят във форума. Това говори за некомпетентност и завист, че ние никога няма да се опрем на Тройката като гърците. Евала на тях. Побъркаха бюрократите от ЕС. А ние ще сме горди, че стягаме коланите и сме послушковци. Заслужаваме си съдбата, защото не се борим.

А ти явно описа себе си като злобен и проклет БЕДНЯК. Никого не са побъркали малоумните Ципрас и Варофакис. Меркел показва някаква солидарност, но не й дреме особено за тези комунистически издънки. А германците са много толерантна нация и не мразят гърците. Те ненавиждат мързела, лъжата, манипулацията и липсата на ред. Не им харесва също, че всеки работещ германец от години хрантути гърците от данъците си. Европа е не само икономическа общност, а преди всичко политически съюзм базиран на с определена ценностна система!

Е, гейските ценности на Европа вече ги зидяхме! Педерастът е вече най-важната фигура в Европа!)))

Не иска длъжниците, които не връщат дълга си да командват....

Дипломация. Първият никога не удря първи, вторият нанася ритника.

А нима ЕС не виждаше ,че Гърция ще затъне и и отпускаше милиарди кредити и защо ли...ха познайте! А сега риват ли риват!

нова спасителна програма за изпадналите немци ,пардон гърци : българският народ споделя вашите неволи, като негови собствени и ви предлага висококвалифицирани мениджерски съвети за затъване в блатото на комунизма !бих искал обаче да вдигна рейтинга на 100 на меркел и шойбле и ако могат да дадат няколко безплатни уроци по финанси и икономика на нашите .... нямам думата !

Ауфидерзийн майне грекешоин фроинде. Нихт ойро зоне фюр ву.

Договорите са за това за да се СТРИКТНО ИЗПЪЛНЯВАТ. Какво се пеняваттогава братята гърци - взели са заем и трябва да си го изплащат. Никой друг не им е виновен- ни ЕС, ни Германия!

Браво. Много хубаво. Шойбе е минал Мекрел защото е интелегентен политик и не се отдава на Цицпрас. Мекрел е също много хубаво но може би една идея надменна дама. Това хубаво ли е или не е хубаво. Изопщто не всичките политици се оказаха гейове защото защищаваха ценни позиции. Много добре и един плюс срещу Гърция. Целия български народ е за мир и разбирателство срещу народите. За което благодаря. Но понякога съм тъжна. Трябва ли според вас да се прегледам?

Мери, Мери... Много сте неграмотна! ИзоПщо потресаващо неграмотна :(

А сега по темата: браво на Шойбе!!! Гърците един ден ще му благодарят за това че се е опитал да ги спаси от собствените им политици

Неграмотността и е последен проблем, словесната и еквилибристика е изумителна :-) Бръщолевици в несвяст!

Да твърдиш, че Меркел е идея високомерна... Тя всъщност впечатлява с точно обратното. Все пак добре, че споделяш впечтления!... :-) Благодарим!

"Но понякога съм тъжна. Трябва ли според вас да се прегледам?" Ташак ли си правиш с нас? Нищо ти няма, лягай, наспи се, утре едно кафе и 2 аналгина ;-)

Мери, Мери! Като начало спри с алкохола, стимулантите или приема на други неразрешени от закона субстанции. После направи обстойна консултация с психиатър и стриктно спазвай предписанията му за социализирането си. Междувременно можеш да се запознаеш и с граматиката, която се изучава до пети клас, защото явно не си посещавала тези уроци и ако успееш да я усвоиш в достатъчна степен, то занапред няма да ставаш обект на подигравки заради неграмотността си.