Коментари - Дига на р. Марица се скъса, няма опасност за населението | Днес.dir.bg

Дига на р. Марица се скъса, няма опасност за населението

Дигата на р. Марица край димитровградското село Райново се скъса от водите на прелялата р. Мартинка. Остава бедствено положението в 7 общини.

Обратно в новината

Коментари - Дига на р. Марица се скъса, няма опасност за населението | Днес.dir.bg

Коментари

Виновните ще отговарят тогава, когато разберем, че единственият начин да "се застраховаме" е.... ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ!!!! Застраховайте имотите си и оставете застрахователните компании да си свършат работата по изясняването на причините - да видим тогава "кон боб яде ли".

Интересно, никой не продума за реакцията на Турция по повод приливната вълна по Тунджа и Марица. Или още не е дошла до тях?

сас две думи тя мафиоти на оравия живота черен на всички балгари!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

молете се ,защото помощ от политици няма да видите ,Те играят хора по мегданите. Чакат дебелите пачки

Как няма да чакат пачките, като са се наредили пак същите в листите?

Едно нещо щом се повтаря многократно без да има виновни наказани и да платят щетите е държавен заговор за разчистване на терени и присвояване на помощи.

БЪЛГАРСКИЯ СОДОМ И ГОМОР - СВИЛЕНГРАД , ТРЯБВА ДА БЪДЕ УДАРЕН И С РЕАКТИВНИ СИСТЕМИ ГРАД , А СЕТНЕ НАВОДНЕНИЕТО ДА ГО ИЗЧИСТИ ЗАЕДНО С ЦЕЛИЯ МИТНИЧАРСКИ И КПП БОКЛУК + ВЕТЕРИНАРИТЕ :)))

Не така с рогите напред де:))) Трябва им само рота с черните мушами:)))))))))))))))

На 7 ноември 1978 година в град Белослав се преобръща понтоният мост свързващ двата бряга. В ледените води на канала се удавят 65 души ! Най-малкият от загиналите е 4 годишният С.С. И през тодорово имаше трагедии! И никой не си получи заслуженото!

То и на 04.03.1977-ма паднаха два блока в Свищов....112 загинали...колко са починали после не знам....както и за някои наказани. Впрочем техникът строил и двата блока си замина в единия....лошото е че отнесе и много млади хора със себе си.

Ще дойде време и всички управляващи ни тия 25 г. ще ги обхване амнезия! Помнете какви ги вършат, за да им припомним, когато бъдат съдени!

Не ми е приятно да чета подобни новини, защото все пак става дума за живи хора, обаче не мога изобщо да им съчувствам. Цяла България поетапно беше наводнена последните месеци. Е защо седите със скръстени ръце и чакате бе джанъм!? Ами да се бяхте хванали 2 поредни уикенда да изчистите коритата на реките. Ами да бяхте отишли цялото село/квартал при кмета и областният ида им поискате сметка - какво е положението с язовирите по поречието на най-близките до вас реки. Не ви се изчерпват възможностите да участвате в собственият си живот, с това да гласувате на няколко години.

Ама как така бе, нали живеем в Швейцария на Балканите? Докога удобно институциите и политиците ще си измиват ръцете с хората? Ти колко ходи в последните дни до посочените от теб хора? Но не се притеснявай, ще дойде момента, когато ще усетиш твоите камъни по твоя гръб и тогава никой никой няма да ти съчувства.

Това за Швейцария на Балканите само малоумници го повтарят като мантра. Последните дни не съм, но преди ми се е налагало да ходя по институции. Преди години те отсвирваха съвсем безпардонно, сега ти казват, че се работи по твоя случай. Като заведеш писмото си с входящ номер, нещата леко се подобряват. По тази причина написах: отивате ЦЯЛОТО село/квартал. Тогава НЯМА да ви отсвирят.

Да си видял в някоя нормална държава, хората сами да почистват и коригират коритата на реките? За какво имаме държава тогава? За какво една камара хора получават заплати, след като това им е работата ? Аман от 25 г. анархия !!!

Щото тоя е един от тех, бяла якичка, който е виждал корито на река само на снимка, ама за последното не съм сигурен.

А да си видял в нормална страна, някой да си изхвърли каруцата с боклука в коритото на реката над селото?

Ти река Марица виждал ли си я? Как ще тръгнат да я чистят сами 100-200 души от селото (Райново е много малко село точно до Марица)чиято средна възраст е 70-75 години, това да не ти е някоя речка. А Странско беше залято от язовири и там не виждам как също жителите в средна възраст 70-75 години ще тръгнат да чистят какво точно язовира ли, изобщо знаеш ли там дали има река. Точно в тези села живеят главно възрастни хора, те едвам себе си оправят ще тръгнат корита да оправят, че и на река Марица. Всеки ако си гледа работата, няма да се налага възрастни хора да почистват корита с риск за живота си. Хубаво пак че в Странско в 5 часа сутринта, кмета е видял че язовира прелива та ги е алармирал. Иначе кой знае дали само с материални щети щеше да се размине. Много дъжд се изсипа онази нощ в Димитровградско, не стига че валя целия ден ами към 3 часа направо като с маркуч се сипеше водата и не спиря да вали и на другия ден.

Да не би пак да са намисли да скъсат дигата откъм Гебран, за да предпазят останалите квартали, както направиха при предишното наводнение на квартала?

Държавата ни се превръща в един кален поток, който влече след себе си разруха. И нищо няма да се оправи. Както се казва - дъното е по-близко от брега.

Бургас дълги години няма да е най-добрия град за живеене. Фъндъка най-вероятно се черпи

Наводненията са причинени от масовото асфалтиране по времето на ГЕРБ. Бойко каза, че ще асфалтира цялата държава. Чакат ни наводнения....!

Сатира бе гербери, сатира бе простаци.

Наводненията са причинени от масовото асвалтиране по времето на ГЕРБ. Боико каза, че ще асвалтира цялата държава. Чакат ни наводнения....!

А сега кажете кой е заплахата за България правителство и президент или Русия?

И аз това викам. Цял месец има това правителство да изчисти реките! Спят ли?!

big_uncle@dir.bg

Не спят - но от тази работа няма "наши" хора, които да се хванат на работа, и най-вече - далавера - та затова...

по тошово време ако някой излезеше на площада и кажеше че първият човек в държавата е с каквито думи наричате плевнелиев щеше да изчезне завинаги ;) пожелавам ви да живеете в тошово време и да не харесвате тошо ;)

Е много си кух

Тогава нямаше защо да казваме такива думи на Тодор Живков като на офшоркин........Да е отишъл при бедстващите.Как язовир прелее той е в НАТО.

По Тошово време, колкото и да е било лошо, за такова нещо щяха да хвърчат глави - и то в прекия смисъл или (в най-добрия случай) - пагони. А сега ще има пак "неизвестен" извършител и "неизяснени" "причини.

Значи от думите му е следвало нещо, независимо какво. Сега, каквото и да кажеш - нищо. Така е, като има "свобода на словоно" - безразборно дърдорене и хиперинфлация на слово.

КЪДЕ СТЕ Г-ЖО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, СПЕЦИАЛИСТКАТА ОТ ЕС ПО БЕДСТВИЯ И АВАРИИ. КЪДЕ СТЕ Г-ЖО???,КАКВО ПРАВИТЕ ЗА СВОЯ НАРОД, ЗАЕМАЙКИ ТОЗИ ОТГОВОРЕН ПОСТ? НИЩООО!..ИНАЧЕ СТЕ БИЛА "ДЯЛАН КАМЪК"..МАЙ ИЗДЯЛОНОТО У ВАС Е САМО ОГРОЧНОТО БЕЗОЧИЕ

По ТОШОВО време това се считаше за съботаж към държавата и виновните подлежаха на разтрел а другите влизаха в Белене.Сега ни управляват излезналите от Белене какво очаквате.Те трябва да се върнат там час по скоро ако искате държава и България.

Интересно хонорарът на "хидроинжежер" Ахмет Доган за оправенето на колко диги стига.

Кой е виновникът за скъсаните стени на язовирите и престъпното нехайство при стопанисването им?! Защо никой не повдига този въпрос? Кой кого прикрива. Къде са независисмите журналя? Ало, Диков, що не станеш истинска звезда с едно проучване на въпроса, цузамен с Волен С.?! Тогава народът наистина ще види, че някой мисли за него.

В далечната 1967 година на погребите на Голямата звезда, на 30 км от Харманли и на 20 от Тополовград, премръзнал на пост войник в яда си застрелва с автомат Калашников почти от упор, в караулното помещение, 14 свои колеги, седем от които умират веднага, другите оцеляват по чудо. Част от простреляните е можело да бъдат спасени, ако не са били неадекватните мерки на военните, които не допуснали лекарски екип веднага.

Моме темата е некъдърноста на правителство и президент с което водят геноцид на народа а не 1966г и повишаване на тока...........

типичен гербер - хората с наводнени къщи гербера вика - магистралите са важни

73-75-та и аз съм се прибирал премръзнал от пост.....защо не застрелях спящите от наряда.Бях и в едно "хубаво"поделение....Грудово.

На 1 май 1966 г. край Враца се разиграва една от най-зловещите минни трагедии в света. В 11,25 часа се скъсва стената на хвостохранилището на оловно-цинковия рудник "Мир" и над половин милион кубически метра маса от тежки метали, цианиди, камъни и дървета залива близкото село Згориград, минава през прохода "Вратцата" и стига до централния площад на Враца. По пътя си, дълъг 7 километра, тинята помита къщи и хора, а три дни по-късно войската продължава да изважда трупове, отнесени от ударната вълна. Ужасяващият инцидент е засекретен. Официално са обявени 107 жертви, но според местните жители отнетите животи са над 500. Почти всяко семейство тук е загубило свой близък в трагедията. Инцидентът е засекретен, за да не се помрачава празникът на труда, и малцина извън Враца научават за нещастието.

абсолютно нормално за времето на комунизма то атомна централа избухна и ние разбрахме месеци след и казваха че няма проблем...

Оставка на кметовете ,които с некомпетентност съсипаха димитровградско.

Не само а заедно правителство с президент.............Не са те опасни голямата опсност е РУСИЯ.Сега в черно море идват френски американски регати

Важното е, че няма жертви. А тия 2000 декара дето са залети не са чак толкова голяма площ.

Докато чакаме все някой друг да дойде да ни почисти. Да ни свърши работата. Да ни нахрани....

Докато не овисне на въжето някой концесионер на язовир.Докато не се измете с камъни некъдърните управляващи от българския народ все ще го питат застрахован ли е ?

За да обесим някой концесионер първо държават трябва да знае кой е. Видно е, услужливо държавата не помни на кой си е дала язовирите. Явно толкова и си плащат наема. Дори и да стане, това ще нахрани ли гладните? Ще изчисти ли реките?

Плевнелиев е на среща с върха на НАТО

Така ще е вече. Приветствайте демокрацията, липсата на държава и частното корпоративно ООД, в което тя се превърна. Поддръжката на всякакви съоръжения са отживелици. Такава дейност не е включена в числото на "евроатлантическите ценности"

Преди години кв. Гебран в Свиленград се наводняваше. Пред 1963 г. мисля че беше, направиха каменна дига и в коритото на реката нямаше такива върбови острови, каквито има сега. Уж били давали по около 2 млн. за почистването й, а гледам на снимката точно преди моста големи върби.

63-та кой беше на власт,ГЕРБ или ДПС:))))

Коментари - Дига на р. Марица се скъса, няма опасност за населението | Днес.dir.bg

Дига на р. Марица се скъса, няма опасност за населението

Дигата на р. Марица край димитровградското село Райново се скъса от водите на прелялата р. Мартинка. Остава бедствено положението в 7 общини.

Обратно в новината

Коментари - Дига на р. Марица се скъса, няма опасност за населението | Днес.dir.bg

Коментари

Виновните ще отговарят тогава, когато разберем, че единственият начин да "се застраховаме" е.... ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ!!!! Застраховайте имотите си и оставете застрахователните компании да си свършат работата по изясняването на причините - да видим тогава "кон боб яде ли".

Интересно, никой не продума за реакцията на Турция по повод приливната вълна по Тунджа и Марица. Или още не е дошла до тях?

сас две думи тя мафиоти на оравия живота черен на всички балгари!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

молете се ,защото помощ от политици няма да видите ,Те играят хора по мегданите. Чакат дебелите пачки

Как няма да чакат пачките, като са се наредили пак същите в листите?

Едно нещо щом се повтаря многократно без да има виновни наказани и да платят щетите е държавен заговор за разчистване на терени и присвояване на помощи.

БЪЛГАРСКИЯ СОДОМ И ГОМОР - СВИЛЕНГРАД , ТРЯБВА ДА БЪДЕ УДАРЕН И С РЕАКТИВНИ СИСТЕМИ ГРАД , А СЕТНЕ НАВОДНЕНИЕТО ДА ГО ИЗЧИСТИ ЗАЕДНО С ЦЕЛИЯ МИТНИЧАРСКИ И КПП БОКЛУК + ВЕТЕРИНАРИТЕ :)))

Не така с рогите напред де:))) Трябва им само рота с черните мушами:)))))))))))))))

На 7 ноември 1978 година в град Белослав се преобръща понтоният мост свързващ двата бряга. В ледените води на канала се удавят 65 души ! Най-малкият от загиналите е 4 годишният С.С. И през тодорово имаше трагедии! И никой не си получи заслуженото!

То и на 04.03.1977-ма паднаха два блока в Свищов....112 загинали...колко са починали после не знам....както и за някои наказани. Впрочем техникът строил и двата блока си замина в единия....лошото е че отнесе и много млади хора със себе си.

Ще дойде време и всички управляващи ни тия 25 г. ще ги обхване амнезия! Помнете какви ги вършат, за да им припомним, когато бъдат съдени!

Не ми е приятно да чета подобни новини, защото все пак става дума за живи хора, обаче не мога изобщо да им съчувствам. Цяла България поетапно беше наводнена последните месеци. Е защо седите със скръстени ръце и чакате бе джанъм!? Ами да се бяхте хванали 2 поредни уикенда да изчистите коритата на реките. Ами да бяхте отишли цялото село/квартал при кмета и областният ида им поискате сметка - какво е положението с язовирите по поречието на най-близките до вас реки. Не ви се изчерпват възможностите да участвате в собственият си живот, с това да гласувате на няколко години.

Ама как така бе, нали живеем в Швейцария на Балканите? Докога удобно институциите и политиците ще си измиват ръцете с хората? Ти колко ходи в последните дни до посочените от теб хора? Но не се притеснявай, ще дойде момента, когато ще усетиш твоите камъни по твоя гръб и тогава никой никой няма да ти съчувства.

Това за Швейцария на Балканите само малоумници го повтарят като мантра. Последните дни не съм, но преди ми се е налагало да ходя по институции. Преди години те отсвирваха съвсем безпардонно, сега ти казват, че се работи по твоя случай. Като заведеш писмото си с входящ номер, нещата леко се подобряват. По тази причина написах: отивате ЦЯЛОТО село/квартал. Тогава НЯМА да ви отсвирят.

Да си видял в някоя нормална държава, хората сами да почистват и коригират коритата на реките? За какво имаме държава тогава? За какво една камара хора получават заплати, след като това им е работата ? Аман от 25 г. анархия !!!

Щото тоя е един от тех, бяла якичка, който е виждал корито на река само на снимка, ама за последното не съм сигурен.

А да си видял в нормална страна, някой да си изхвърли каруцата с боклука в коритото на реката над селото?

Ти река Марица виждал ли си я? Как ще тръгнат да я чистят сами 100-200 души от селото (Райново е много малко село точно до Марица)чиято средна възраст е 70-75 години, това да не ти е някоя речка. А Странско беше залято от язовири и там не виждам как също жителите в средна възраст 70-75 години ще тръгнат да чистят какво точно язовира ли, изобщо знаеш ли там дали има река. Точно в тези села живеят главно възрастни хора, те едвам себе си оправят ще тръгнат корита да оправят, че и на река Марица. Всеки ако си гледа работата, няма да се налага възрастни хора да почистват корита с риск за живота си. Хубаво пак че в Странско в 5 часа сутринта, кмета е видял че язовира прелива та ги е алармирал. Иначе кой знае дали само с материални щети щеше да се размине. Много дъжд се изсипа онази нощ в Димитровградско, не стига че валя целия ден ами към 3 часа направо като с маркуч се сипеше водата и не спиря да вали и на другия ден.

Да не би пак да са намисли да скъсат дигата откъм Гебран, за да предпазят останалите квартали, както направиха при предишното наводнение на квартала?

Държавата ни се превръща в един кален поток, който влече след себе си разруха. И нищо няма да се оправи. Както се казва - дъното е по-близко от брега.

Бургас дълги години няма да е най-добрия град за живеене. Фъндъка най-вероятно се черпи

Наводненията са причинени от масовото асфалтиране по времето на ГЕРБ. Бойко каза, че ще асфалтира цялата държава. Чакат ни наводнения....!

Сатира бе гербери, сатира бе простаци.

Наводненията са причинени от масовото асвалтиране по времето на ГЕРБ. Боико каза, че ще асвалтира цялата държава. Чакат ни наводнения....!

А сега кажете кой е заплахата за България правителство и президент или Русия?

И аз това викам. Цял месец има това правителство да изчисти реките! Спят ли?!

big_uncle@dir.bg

Не спят - но от тази работа няма "наши" хора, които да се хванат на работа, и най-вече - далавера - та затова...

по тошово време ако някой излезеше на площада и кажеше че първият човек в държавата е с каквито думи наричате плевнелиев щеше да изчезне завинаги ;) пожелавам ви да живеете в тошово време и да не харесвате тошо ;)

Е много си кух

Тогава нямаше защо да казваме такива думи на Тодор Живков като на офшоркин........Да е отишъл при бедстващите.Как язовир прелее той е в НАТО.

По Тошово време, колкото и да е било лошо, за такова нещо щяха да хвърчат глави - и то в прекия смисъл или (в най-добрия случай) - пагони. А сега ще има пак "неизвестен" извършител и "неизяснени" "причини.

Значи от думите му е следвало нещо, независимо какво. Сега, каквото и да кажеш - нищо. Така е, като има "свобода на словоно" - безразборно дърдорене и хиперинфлация на слово.

КЪДЕ СТЕ Г-ЖО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА, СПЕЦИАЛИСТКАТА ОТ ЕС ПО БЕДСТВИЯ И АВАРИИ. КЪДЕ СТЕ Г-ЖО???,КАКВО ПРАВИТЕ ЗА СВОЯ НАРОД, ЗАЕМАЙКИ ТОЗИ ОТГОВОРЕН ПОСТ? НИЩООО!..ИНАЧЕ СТЕ БИЛА "ДЯЛАН КАМЪК"..МАЙ ИЗДЯЛОНОТО У ВАС Е САМО ОГРОЧНОТО БЕЗОЧИЕ

По ТОШОВО време това се считаше за съботаж към държавата и виновните подлежаха на разтрел а другите влизаха в Белене.Сега ни управляват излезналите от Белене какво очаквате.Те трябва да се върнат там час по скоро ако искате държава и България.

Интересно хонорарът на "хидроинжежер" Ахмет Доган за оправенето на колко диги стига.

Кой е виновникът за скъсаните стени на язовирите и престъпното нехайство при стопанисването им?! Защо никой не повдига този въпрос? Кой кого прикрива. Къде са независисмите журналя? Ало, Диков, що не станеш истинска звезда с едно проучване на въпроса, цузамен с Волен С.?! Тогава народът наистина ще види, че някой мисли за него.

В далечната 1967 година на погребите на Голямата звезда, на 30 км от Харманли и на 20 от Тополовград, премръзнал на пост войник в яда си застрелва с автомат Калашников почти от упор, в караулното помещение, 14 свои колеги, седем от които умират веднага, другите оцеляват по чудо. Част от простреляните е можело да бъдат спасени, ако не са били неадекватните мерки на военните, които не допуснали лекарски екип веднага.

Моме темата е некъдърноста на правителство и президент с което водят геноцид на народа а не 1966г и повишаване на тока...........

типичен гербер - хората с наводнени къщи гербера вика - магистралите са важни

73-75-та и аз съм се прибирал премръзнал от пост.....защо не застрелях спящите от наряда.Бях и в едно "хубаво"поделение....Грудово.

На 1 май 1966 г. край Враца се разиграва една от най-зловещите минни трагедии в света. В 11,25 часа се скъсва стената на хвостохранилището на оловно-цинковия рудник "Мир" и над половин милион кубически метра маса от тежки метали, цианиди, камъни и дървета залива близкото село Згориград, минава през прохода "Вратцата" и стига до централния площад на Враца. По пътя си, дълъг 7 километра, тинята помита къщи и хора, а три дни по-късно войската продължава да изважда трупове, отнесени от ударната вълна. Ужасяващият инцидент е засекретен. Официално са обявени 107 жертви, но според местните жители отнетите животи са над 500. Почти всяко семейство тук е загубило свой близък в трагедията. Инцидентът е засекретен, за да не се помрачава празникът на труда, и малцина извън Враца научават за нещастието.

абсолютно нормално за времето на комунизма то атомна централа избухна и ние разбрахме месеци след и казваха че няма проблем...

Оставка на кметовете ,които с некомпетентност съсипаха димитровградско.

Не само а заедно правителство с президент.............Не са те опасни голямата опсност е РУСИЯ.Сега в черно море идват френски американски регати

Важното е, че няма жертви. А тия 2000 декара дето са залети не са чак толкова голяма площ.

Докато чакаме все някой друг да дойде да ни почисти. Да ни свърши работата. Да ни нахрани....

Докато не овисне на въжето някой концесионер на язовир.Докато не се измете с камъни некъдърните управляващи от българския народ все ще го питат застрахован ли е ?

За да обесим някой концесионер първо държават трябва да знае кой е. Видно е, услужливо държавата не помни на кой си е дала язовирите. Явно толкова и си плащат наема. Дори и да стане, това ще нахрани ли гладните? Ще изчисти ли реките?

Плевнелиев е на среща с върха на НАТО

Така ще е вече. Приветствайте демокрацията, липсата на държава и частното корпоративно ООД, в което тя се превърна. Поддръжката на всякакви съоръжения са отживелици. Такава дейност не е включена в числото на "евроатлантическите ценности"

Преди години кв. Гебран в Свиленград се наводняваше. Пред 1963 г. мисля че беше, направиха каменна дига и в коритото на реката нямаше такива върбови острови, каквито има сега. Уж били давали по около 2 млн. за почистването й, а гледам на снимката точно преди моста големи върби.

63-та кой беше на власт,ГЕРБ или ДПС:))))