ГЕРБ нямало да бламира реформите на Москов

Депутати от ГЕРБ предлагат да отпаднат някои ключови моменти от реформата на Петър Москов. Смисълът на реформата не се променя с предложенията, твърдят те.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ нямало да бламира реформите на Москов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този, който е против реформата, желае да прикрие шефовете на диспансерите, които са се превърнали във феодали на ООД-тата. Направете им една ревизия и ще установите, че това, което притежават надхвърля десетки пъти техните доходи! А най-вече нека одиторите да се занимаят и с тези проучвания - десетки хиляди левове, че те са ангажирани по-вече с проучвания отколкото с болните. При тези феодали на държавната ясла са всички техни приятели и близки! Аз съм работил 20г. навън, но такова чудо не съм виждал-такси, легло дни, консумативи, надписване на манипулации,...и в крайна сметка болният е като Банкомат. Санитари 400лв., мед.сестри 500лв., че кой ще работи за тези пари след 10г. тези професии-те скоро ще се пенсионират-циганите ли, та те са само с права, без задължения? Моите уважения към истинските лекари-но такива вече в България мисля че почти няма!Не слушайте Дориткова-тя е за богатите! Народе осъзнай се и вземи нещата в свои ръце, като в момента във Варна-да се измете тази паразитираща върхушка! Москов го каза-каква реформа в здравеопазването със заплата 400, 500лв.

Как ще бламират реформата в медицината, щом ще направи достъпа да медицинско обслужване по-платен от хората, вместо от бюджета! Хем капитала на "Белите престилки" гуши повече, хем в бюджета остават за "усвояване" пари, вместо да се дават за лечение на бедняци! Та, ГЕРБ са десни управленци и трябва да го показват непрекъснато на Господарите си!

Няма...няма, ама май ЩЕ - много интереси нещо се набъркаха около тази реформа - не издухвайте и вие 30% от гласуващите за вас като се дъните така откровено лобистки - не се подхлъзвайте по наклонената плоскост.

смешни са ми тези от РБ.Едва прескочиха 4-та бариера. Ама колко партии са вътре - не съм ги броил. Ама се дуят, като че ли са взели първо място в изборите. Нагли - и не искали ББ за премиер, ами да направят Пръмовица такъв.

9 процента !!!!!! Толкова взеха бе идиот . Това едва ли е . Бастун тъп

какво "непознато зло" са от реформаторския блок. С едно-две, не повече изключения всички до един са стари кримки - пропаднали - неизбирани повече /защо ли/ политици.

Нито една от реформите на РБ няма да бъде приета от този парламент. Ще бъдат окастрени до степен, да не вършат никаква работа. И това е така, защото РБ нямат мнозинство, а нямат мнозинство, защото мнозинството не иска да си развали рахатлъка. Мнозинството винаги действа на принципа - Познатото зло е за предпочитане пред непознатото добро.

Интересно, тези горе, не ли си говорят помежду си? Нали самото Величие каза, че не 100, а 1000% е зад реформата на Москов!!!! Бламирането на Москов, не е ли по-скоро бламиране на ББ? Защото този човек вече не знае какво говори, а че не знае какво върши / и се върши в тази страна/, е ясно отдавна. Докога ще ни управлява един постоянно лъкатушещ се човек?

Поредната илюстрация,че ни управлява модела КОЙ.Крайно време е РБ да се дистанцира от ГЕРБ,които управляват с ДПС,АБВ и компания.

Реформата на Москов дълги години ще се дава за пример - как едно нещо не трябва да се прави.

Що ли си мисля, че ако бламират Москов няма да е заради работата му. белким другите работят по добре, а за кефа на КОЙ. Трябва да се отпразнува официално обявения Бостан, няма как.

С няколкото предложения на РБ виждам как продължава стремежът кадърните лекари да бъдат изгонени от България. И се случва. Въпросът е кога обществото (съзнателната част от него) ще се намеси и ще изиска лекарите да бъдат гарантирани, че ще живеят добре и ще работят в нормална обстановка. Тогава именно е имам по-добра медицина. Сега няма шанс. Поздрави от лекар, който работи в чужбина!

Спрете да крадете!! И стига сте смукали тоя оглозган народ, та да си пълните бездънната каца НЗОК!!!

Герб може да бламира реформите на Москов, това с нищо не помага на България. Истинска реформа на Герб е да бламира ББ!!! АМА ДУПЕ ТРЯБВА, А И КОЙ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ БЛАГИНКИТЕ!!!

АМИ ЕДИН ЛУД КАТО ГО ПУСНЕШ НА СВОБОДА И ТОЙ СЕ ВЗЕМЕ НА СЕРИОЗНО ПОЧВА ДА ТИ ПРЕЧИ НАЛИ Г-Н БОРИСОВ ????????????

Добре де толкова ли е беден българския език че трябва нашите изедници от парламета и министрите са използват измислени думи като тая фъшкия - бламира :)

И не само реформите на Москов, но герб не искат реформи изобщо. Зорът беше да се разкара Орешарски и те , разбирай герб и покрай тях техните послушници, да седна близо до кацата с държавния мед и да кусат ли да кусат! А овцете си блеят ли, блеят !

Предложенията и на Москов и на герб са пълно безумие. Не трябва да се променя изобщо закона за здравното осигуряване. Трябва да направи следното: да се увеличи размера на клиничните пътеки, като в тях се включат 40% за заплащане на лекарите. Сега в пътеките влизат само парите за лекарства и др разходи. 2. Трябва да се принуди този монополист НЗОК да включва скъпите консумативи в пътеките. Не е редно осигурените да си доплащат скъпите консумативи от джоба, а касата да харчи парите ни за луксозни коли, офиси, огромен ненужен щат и пр. 3. Здравната Каса трябва да бъде принудена от депутатите с акт да финансира само и единствено държавните и общински болници. Нито една частна (създадена за печалба) болница не трябва да получава нито стотинка от НЗОК. Тази аномалия за източване на касата от частни олигархични "болници" където не влиза болен човек и се водят само фалшиви документи не съществува в нито една страна в света и трябва да се прекрати незабавно. Тези които позволяват това да продължава трябва да бъдат съдени за разхищения в особено големи размери. 4. Трябва да се спре отвратителната практика за очерняне и ощплюване на лекарите. 5. Трябва да се публикуват и обнародват заплатите на директорите на болници, които са главна причина за неудачите в здравеопазването а са наградени от министъра с 30-50 хиляди лева заплати. 6. Болниците трябва да се извадят от списъка на търговските дружества защото те не са такива. Болницата не е ресторант, нито хотел. Частните болници да бъдат търговски дружества. 7. Изцяло да се промени Закона за общестените поръчки в болничното снабдяване, так е огромната корупция между директори и фирми снабдители. Положението тук е страшно.8. Най-накрая да се публикува тая Здравна Карта. В Австрия с 10 млн население има 40 болници. У нас с 7 млн има над 300 болници. Кому е нужно това разхищение. Ето това са само някои от важните проблеми за реформиране, за които никой не иска да говори. Всичко друго е бла-бла-бла.

и тук дърво.... РЕФОРМИ НЯМА! САМО СЛАДКИ ПРИКАЗКИ! КАТО ДОЙДЕ ДА СЕ ГЛАСУВА... И ВСИЧКО СЕ ИЗЯСНАВА! КАТО ИЗБОРНАТА РЕФОРМА.. СМРАД.

и тук дърво.... РЕФОРМИ НЯМА! САМО СЛАДКИ ПРИКАЗКИ! КАТО ДОЙДЕ ДА СЕ ГЛАСУВА... И ВСИЧКО СЕ ИЗЯСНАВА! КАТО ИЗБОРНАТА РЕФОРМА.. СМРАД.

Вместо задължителното сливане, болниците ще се сдружават ДОБРОЗОРНО.

Да се внушава: " РБ и БСП са комбина"!

Дали все още има човек, който да ти се хване на тъпотиите ? Тук все пак четат интелигентни хора, мислещи. Не може да им се внушава като на теб.

Когато РБ и БСП имат интерес. В този смисъл са възможни и други комбинации, в които да участват всякакви партии, взаимно ненавиждащи се за пред хората.

Дори козметични реформи няма да има. Искам да питам ББ и Москов кога заплащането на лекарите ще бъде като в норманлите страни -САЩ, Германия, Франция 1 към 3, 1 към 4 съотношение най-ниски към най-високи заплати? Щото сега започват от 500 лв и стигат до безкрайност 20 000 , 30 000 и нагоре, което прави 1 към 40-50-100....

Това ще стане когато тези, които ходят на Бузлуджа всяка година отидат на едно по-добро място по-естествен път.

И това ще помогне, но по-скоро когато българина започне да копира моделите от развитите държави, а не да си изобретяваме собствени малоумни системи как да ни е добре на 50-100 човека. Всичко е отдавна измислено. И огънят, и ел.енергия, и доброто здравеопазване и затворите и т.н. и т.н.

Кажете кои са комунистите и номенклатурата в родовете на Теди Москов и синът на Ема Москова. Изтъкват се като антикомунисти чрез биографията на Атанас Москов който е брат на дядо им, а той дори е бил ляв. Но защо крият връзките си с БКП. Така прави и Бойко. Днес Теди Москов казва че през 1974та чакал свободата.. На Джулайя го казва. Та тази песен не е за свободата. А през 1986та на първия Джулай вече слушахме дори руски метал като Тореро на Ария, а в Богатство на Тангра се пееше още през 70те за Бийтълс. Но комсомолските секретари не са слушали такава музика Дори са я заклеймявали после антикомунисти Били..

Преди 89г. всички бяха/бяхме комунисти, макар и не винаги по убеждение. Тези които наистина бяха против и се бореха за това познават Белене отблизо.

Илко Семерджиев: Петър Москов е олицетворение на комунизма в здравеопазването

но да уточним само, че и Илко беше един тарикат!

факт,но това не означава че казаното не е вярно

председател на Коалиция Десните, Жаклин Толева (БДФ), Христо Панчугов (Синьо единство на Надежда :)), доц. Надя Миронова (ЕНП на Капон)) и Деница Сачева (Гражданска квота). Коалицията участва във всички възможни консултации във връзка с предприемане на адекватни действия за справяне с проблемите в КТБ като поддържа необходимостта от оздравяване на банката. На изборите 2014 г.: КП Десните 0,220% (7 234 гласа)!

Товарищ Москов е просто част от системата и нищо няма да промени към по-добро за пациенти и лекари! Защото трябва първо да бъде изметена цялата политическа измет, управлявала досега, от която и той се явява част към момента,и да се направи много яко разследване на всички далавери на т.нар. здравна каса, политически проститутки в схемата, фирими от техния кръжец и съответно директори на болници и лекари! Нямате представа за какви суми и далавери става дума! Само от медикаменти за онкоболни всяка година някои другари прибират няколко десетки милиона лв!!! Разследващият ги финансов специалист просто го уволниха!!!

Що слагате минуси, олигофрени булгаристански, или ви е кеф да ви чукат и да ви ограбват едновременно!

" ...Само от медикаменти за онкоболни всяка година някои другари прибират няколко десетки милиона лв!!!..." Ами ще прибират, като те карат да се разписваш след терапията на листове с разни химични формули и го правиш, къде ще ходиш!, като пак там ще се върнеш за следващото вливане! Отде да знаеш в системите какви химикали и лекарства слагат!!! Оставено е на съвестта на лекарите, но дали е така? Кой да ти каже?

Идва, наближава денят когато няма да има / или ако има ще са ниско квалифицилани лекари/..колкото повече се правят "експерименти със всичко това води до завършек , който ще бъде ясен за всички. Истината на никой не е нужна , ще се пренепишат и страници и закони и история.Но на кой му трябва истинският анализ за нещата? Да всеки има право на мнение.

Една година ни проглушиха ушите с тези реформи и сега, когато дойде време те да станат факт, ги орязват и на практика излиза, че реформи няма да има. Социалната реформа се оказа никаква, след като дефицитът в НОИ в следствие на реформата ще нарасне, вместо да намалее. Съдебната реформа е на път да се провали, въпреки орязването ѝ за да бъде угодна на всички. Както виждаме и здравната реформа май няма да я бъде. В такъв случай май най-добрият вариант е предсрочни избори. След като това правителство и този парламент не могат да прокарат това за което са избрани да се измитат и да идват други, които ще могат да правят реформи, ама наистина!

Ама ти наистина ли си вЕрвал, че Герб и СДС ще правят реформи на реформите, които те сътвориха в последните 20 години? Смях в залата.

ГЕРБ не са съгласни дори с предложението да отпадне изискването директорите и управителите на болници и поликлиники да имат задължително квалификация по здравен мениджмънт. Нали са търговски дружества? Все пак трябва да имат понятие и от управление и икономика! Защо ли се чудим и сега на депутатите от Герб?! Те скоро ще заприличат на тези от БСП, дето се готвят пенсия да взвмат като депутати! Основната промяна, която предлага Москов, е националната здравна карта да стане задължителна. Но ... още при първото правителство на ББ депутатите на ГЕРБ бламират тогавашния министър Стефан Константинов заради опита му да въведе задължителна здравна карта и контрол над финансирането на нови болници ... Старата песен на нов глас, защото и тогава и сега депутатите са същите и са представители на лекарски лобита!!!!!

Трудно е Пепи да се бориш срещу статуквото.Сега ще видим колко е искрена подкрепата на Борисов.Както знаем в неговата партия не се гласува по съвест а по това какво каже "бащицата".Тоест ако Борисов наистина подкрепя Москов на 1000% реформата трябва да бъде приета в пълния и вид

е част от статуквото,просто ролята му е такава

А "бащицата" казва това, което му нареди по-големия брат.

Е това ще стане и с общото здравеопазване.

Този човек работи на парче и има леко безумен поглед- няма идея за цяла реформа, но се самонавива и добре е бате или някой друг да го сдържа...

Как да се вкара коренна реформа за каквото и да е? Не виждаш ли, че съдебната реформа я искат и кълцат на парче всички, без изключение, та дано по-лесно да я преглътнат чугунените глави от т.н. "системни " партии, които са в НС!!!!! Същото ще бъде и със здравната реформа! За пенсионните система - та това не е реформа, а изменение на закон!!! с увеличаване на възрастта за пенсиониране, което се очакваше от години! и разни там мимикрии ... Но ... приеха изцяло за НСО, за разни там силови структури, защото друго си е да се подплатиш с "меч и огън" !

много силно лоби има октопода в бели престилки. няма да допуснат да им спре далаверата толкова лесно

Доста неточно е написаното....според мен.....

Никой не е в състояние да хване един лекар, ако той реши да източва здравната каса. Пък и да го хване, едва ли може да му навреди кой знае колко. Спомням си с носталгия времето, когато всеки пенсионер можеше да си лекува зъбите безплатно. Сега за тях това стана недостижимо. . Тогава доктирите просто лекуваха хората. А сега ценно време се губи за приказки. Няма как. Здравето вече стана стока и обект на пазарлъци.

В момента докторите не лекуват, а търгуват със Здравната каса! Някой ги накара да забравят, че трябва да диагностират и да лекуват, а не да са търговци от ООД (ЕООД, АД ...) !

Точно това се опитва да промени Москов,но няма как да стане изведнъж.Пипалата на октопода трябва да се режат едно по едно

всичко стана обект на пазарлъци целта не е как е най добре а кой ще прибере най много няма как и да е другояче приемствеността в системата на прехода е желязна е да ама няма да останат пациенти конкретно за здравето и за какви рформи можем да говорим без пари а за какви пари можем да говорим без ръст а за какъв ръст можем да говорим при миграция а за какво обръщане на миграция можем да говорим при липса на бг приоритети а за какви приоритети можем да говорим при чуждо управление а за какво наше управление можем да говорим без мажоритарен избор всичко се свежда до едно и то е мажоритарен избор иначе ще вегитираме и замираме в началото бавно след това бързо това е реалността и то реалност не само при нас а в доста бивши източни преходни демокрации нужна ли е тази реалност на големите западни може би до сега беше - сега вече не е и кво чакаме мама му стара:)

още тогава докторите(а не лекари) не лекуваха а трепеха хората,истинските лекари ги избиха като шпиони,пример Радан Сарафов и останаха меки китки като чавдар драгойчев и атанас малеев наследници на неговите убийци.

Всеки с личното си мнение - тогавашните спасиха 2 пъти живота на татко.................сегашните го убиха преди 15 години.

реформи след мажоритарен избор преразпределение без мажоритарен избор това е същността та смело напред с ,, РЕФОРМИТЕ,,:)

"Борисов: Пълна подкрепа Москов има на 1000% подкрепа от мен и кабинета, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов в изказване в последния ден на юли." Е, предвид случилото се и с останалите "дълбоки реформи", радващи ще на "пълната подкрепа" на премиера, на Москов вече трябва да му е ясно какво скопено недоносче ще се пръкне в крайна сметка и от здравната "реформа";)) Не пипайте нищо - нито в съдебната система, нито в антикорупционния закон, нито в референдума, нито в здравеопазването! В крайна сметка всички изброени системи се радват на пълната подкрепа на гражданите ;о))) и всякакви негативни оценки, които се промъкват, ще да са плод на злостна недоброжелателност от страна на споменатите граждани!

смислени неща,не за недоделки!

zeddd

Борисов и смислени неща?

Ами не е съвсем така и ако внимателно следиш за какво е дадена и за какво не е подкрепата, ще се убедиш, че бая смислени неща отекоха в канала! В крайна сметка - останаха козметичните промени, които обезсмислят понятието "реформа"!

червените герберасти са бламирали наивните си избиратели!

Ако това е вярно, че Герб искат да бламират и Москов, пожелавам им да се разболеят (нека да е от лечима болест :) и да влезнат всички в Александровската болница-София. Там има почти всички видове клиники на близки разстояния една от друга. Но ... ако трябва да идеш за консултация в съседна клиника, трябва да излезеш от едната, да минеш за направление през личния лекар и да се върнеш в другата !!!!!!, а те те приемат ... Всички те си правят изследвания независимо една от друга, в рамките на дни. Познахте ли защо? За източване на здравната каса! При всяко всяко поредно влизане (напр. за химиотерапия) се прави нов болничен картон и се отчита нова дейност като за първи път с всичките такъми - направление и предварителни изследвания, сякаш не е продължение на започнатата терапия за болестта и евентуално усложнение в други органи ... Е, затова е нужна тази електронна карта, където да видят кога и къде си лежал за последно, а не да подписваш всеки път безкрайни листове с информация - къде, кога, за какво, сякаш сме доктори, а не болни пациенти. Към всяка клиника в болницата има нещо като ДКЦ, където са докторите от клиниките и където минаваш с направление, може и свободно. Личните лекари са се превърнали на пишещи само "направления за болнична помощ", сякаш разбират от всичко! (добре, че моят личен лекар е отзивчив, да е жив и здрав и прави всичко възможно да ми помогне в трудното и продължително лечение!)

дори и да обединят болниците, това по никакъв начин не означава че ще бъдете консултирани в другата болница в двора, нищо че е същото здравно заведение. това е клинична пътека за каквото заболяване сте приети за това ще ви лекуват, в съседната сграда в двора лекуват по друга клинична пътека, затова пък ще се наложи посещение на личен лекар и ново направление

Колега, ти хубаво им го обясняваш, ама кой ли те разбира... Пациентът си върви по пътеката за конкретното заболяване...не е внъзможно да " изкокне" някак си от пътеката и без други документи или без доплащане да отиде някъде в съседство да си долекува странични болежки...

Герб/Борисов/е проект на ......предложен от Бриго и Пъраванов!Това са хора на Тато!!! Но замазват желанието за ново в публиката като се афишират за новатори,против бившата ном.децата им,ДС и КГБ!!!!Така залъгват и ЕС!Влагат парите от ЕС като гол.част се .....със люде от ЕС!!!Нищо,което ще застраши номенклатурата,олигархията,мутрите,ДС няма да се допусне,ще се бъде така преработено,че да си лапат още.....Смята се,че комунизма е най-трудно да се ликвидира!Не по-малко от 300г.ще минат!!!И наблюдавайте за хватките и в парламента и ще се убедите!!!!!!!!!!!

Нормално е. ГЕРБ са продължение на партията на Костинбротска.

В ГЕРБ още има мхого червени боклуци и противници на реформите за които настояват ЕС и РБ!ББ се опитва да се представи като се маскира с РБ,като ДЕСЕН,а прилага тъпите левичарски хитрувания,като правешкият селяндур!

Москов, мъчиш се с тия без смисъл. ГЕРБ никога няма да направят никакви реформи в нищо защото не смеят да поемат отговорност за каквото и да е. В момента в който някое съсловие им скръцне със зъби и дават заден. ББ даже си подаде оставката като мин.-председател, защото зацапа гащите. Това разбира се е по-добре от чугунената глава на Орешака/БСП. Насила хубост не става.

Е как да подкрепим Москов, като иска приватизация на болници...Т.е. пресича се достъпът до тези болници поне на около 70% от населението...Останалите ще бъдат лекувани за нечувано високи суми... Що за див капитализъм навлиза тук вече 20 години...

В момента вече има достатъчно частни болници...БЕЗ НАПРАВЛЕНИЕ... Там един преглед струва 90 лв....Пък вие пак си слагайте минусите....Дано не ви се налагат прегледи в "приватизирани"болници....

Я си турете пак дуловската двуцевка за здравен министър! И без това след като се справи блестящо с доклада за далаверата КТБ - в смисъл далавера има, ма виновни няма, ръцете я сърбят да оправи пак и здравеопазването!

или Москов? Само Шарков основно говори по здравни въпроси.Москов само политическо лице ли е? Да не е зает да си пере фланелката на Арсенал??

Ако ГЕРБ орежат и тази реформа да никъде няма да я докараме. Да д-р Москов напипа много проблеми, като човек изпитал на гърба си и видял как се източват болниците подкрепям напълно д-р Москов, иначе всеки ден ще бъдем обслужвани все по-зле. Да подкрепим д-р Москов, а за тези, които са против сливането на болниците, да не забравяме, че точно в София преди време бяха всички те в една Медицинска академия, но така разделени имаме повече началници .... Защо ли ? Всички те купуват лекарствата на различни цени, за да си получат комисионните. Граждани това са НАШИТЕ ПАРИ . Да подкрепим Москов.

Обещаваше да отпаднат направленията при специалисти и излъга. И какво предлага...два пакета с неизвестно съдържание.

Как излъга законопроекта е приет на първо четене, сега предстои второ, не може без да приемат закона... стига пишете без да сте информирани за същността на реформата.

В Европа и зад Океан също има пакети!!! Не си го е измислил той, а се мъчи да прилага и у нас! И там се случва да се източват застрахователни фондове, но има яки закони за такива престъпления! Само този, който не е бил болен и не е ползвал в последните години здравна помощ, не знае какви абсурди има там! Трябва да се премахнат, не може да е все така!!!!!

Какво ГЕРБ може да направи никой не може да каже, даже и самия ББ не знае преди да е изпил поне едно кафе във връзка със случая.

Да се внушава: " ГЕРБ играе сечено на РБ "! Ай тролчета - съскайте реформаторите срещу ГЕРБ!

РБ са едни обикновени продажници и Тиквата и купи с няколко поста очаква да не му се бъркат в бизнеса.

РБ да се чете - провалени СДС-ри и още по-провалени ДСБ-ари (новата версия на Костов за СДС)...

Да се внушава :ГЕРБ е нашата най-велика партия. Предишните са лошите.

Отпървом прочетох, че искали да блокират реформи на Москва! Лошо, Седларов, лошо-о.

Закрийте НЗОК. Министерството е достатъчно. Закрийте търговските дружества, наречени ДКЦ. Върнете положението отпреди 1989 г. Нищо по-добро не направихте !!!!!!!!!!!