Няма пробив в преговорите между Атина и Брюксел

Преговорите между Гърция и кредиторите й за очакваните реформи продължават да бъдат на задънена улица. Алексис Ципрас не вижда разрив между Атина и Европа.

Обратно в новината

Коментари - Няма пробив в преговорите между Атина и Брюксел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС при сега действащата система е обречен.Недопустимо е субсидирани от богатите държави производства, да водят до фалит браншовиците в бедните страни.Това рано или късно ще избухне като социална бомба.Администрацията в Брюксел,докато е марионетка на САЩ,ЕС ще понесе всички негативи на агресивната им политика.Гърция вероятно може да предизвика ефекта на доминото,при което ЕЦБ не знам дали ще се справи.

само така,покажи среден пръст на EC.така те ще трябва да изпълнят точката приета в португалия.че една страна излезне ли от EC,EC се разпада.

Това е съкровената мечта на мурзилките, да се разпадне Евросъюза, защото Москва не може да го манипулира, докато всяка по отделно страна по може. Ама мурзилки скъпи мой, ненагледни по скоро ще се разпадне РСФСРто отколкото Евро съюза. На прага на Евросъюза чакат доста държави да се присъединят. А пред РСФСРто чакат държави да се отделят.

седят на опашка и чакат,така ли глупако.

Хихи, предполагам че под Мурзилки имаш в предвид Русофилите и хората на БСП. Чудя се как може да не си забелязал че Тройката, Путиновата олигархия, нашите Гербери и Бесепари са еднакво враждебни към Сириза, Бепе Грило и Подемос. Просто всичките са неолиберали, обслужващи интересите на големите финансови акули и смазващи малкия и среден бизнес. Това от своя страна удря по интересите на свободното гражданство на което се крепи всяка форма на демокрация. Неолибералния манталитет до голяма степен е сходен с този на Комунистическите диктатури от близкото минало. Тъкмо заради това сходство неолиберализма пусна корени толкова дълбоко в Руската федерация и бившите европейски соц. страни. В тази връзка да се разсъждава на ниво русофили и русофоби в сегашната ситуация е безсмислено. Сега и двете страни споделят една и съща идеология и просто се карат за клокала рушейки всички крехки форми на демокрация по пътя си. Помисли над тези неща. Да не се окаже че Мурзилката си ти.

Фалирай Гърция, излез от Еврозоната , връщай драхмата и покажи ,че Гърция може да стане една нова Албания .

От мед знаете : Най-лесно се лъжат мързеливи хора. само им обещай че ще има пари без да работят и си на власт.

къв пробив взеха пари изплюскаха ги сега не искат да ги връщат ... следва бой по тиквите и толкова

Пустите му византийски номера явно са спрели да работят.

Не знам какво му ръкопляскате на тоя. Положението в Гърция е доста по-зле от това в България. Да, държавните служители, които са кажи-речи 50% от работоспособното население никак не живеят зле, но останалата част е доста зле. А държавните служители само папкат и не произвеждат, така че правете си сметката. В момента работа има само за около 400 евро на месец, ако изобщо си късметлия да се уредиш. А храната тук е три пъти по-скъпа. Тоя Цапрас е измамник от рода на Сидеров - само плямпа и само като си отвори устата - лъже. Непрекъснато излиза с нови и нови мнения - ся като опря ножа до кокала, започна да плямпа за сключване на споразумение, а преди ги плюеше и приказваше, че и без тях ще мине Гърция. Явно се надяваше да щипне нещо от Русия или някъде другаде за сметка на подкрепя и засилване на влиянието на Русия, но явно падащият рейтинг на Гърция и това, че не може, че и не иска, да си плаща задълженията, ги отказаха да им дават пари. Затова обърна плочата. Според мен тоя е абсолютен некадърник, въпрос на време е за лична облага да си щипне нещо и да се скрие като мишка.

РАДВАЙТЕ СЕ - НО ГЪРЦИТЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ - ГЕРМАНЦИТЕ ПРОДАВАТ НАЙ-МНОГО КОЛИ НЕ В СЕВЕРНА АМЕРИКА А В АЗИЯ - КИТАЙ, ИНДИЯ , РУСИЯ ... А ВИЕ ОБВЪРЗВАТЕ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКА ОСНОВА :)) Гърция възнамерява да продаде мажоритарния си дял в пристанище Пирея през следващите седмици. Това заяви пред агенция Синхуа гръцкият вицепремиер Янис Драгасакис, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Драгасакис говори по време на посещение на гръцка делегация в Китай. Той намекна, че китайската компания Коско, която беше сред основните кандидати при процеса, започнат от предишното десноцентриско правителство на Гърция, е водещ претендент за 67-процентния дял на държавата в компанията, управляваща пристанището Пирея. Китайският конгломерат Коско вече придоби два терминала на пристанището в Пирея, близо до Атина, и се очакваше да изкупи 67 процента от държавните дялове в компанията, управляваща това пристанище.

Ми това не е новина!!Поне не нова!!Стара!! Новина е ,че Китай все повече се обвързва с Украинска военна индустрия! Новина е ,че Китай ще строи железница свързваща Монголия с Китай и Казахстан.И няма вече всяка буца минерал от Монголия да минава през единствената железница Улан Батор-Улан Уде-Новосибирск и... Друга радваща новина е,че Индия в сътрудничество с БиПи ще строи газопровод от Туркменистан до Индия.Така излишните количества газ от Туркмения няма да заминават по тръбите към Русия на безценица и от там за по 300 долара куб/м в ЕС!! Просто бизнес.Който си го може -го може!!Който винаги е бил суровинен придатък,такъв и си остава!!

Като няма пари за априлските пенсий , Ципрасчо сигурно ще продаде акропола в Атина ! Всъщност , края на левичарско-популистките лидери "еднодневки" е доста бърз , еднакъв и безинтересен навсякъде !

Ципрас спря редица приватизационни сделки. Банкстерите я бяха подкарали като в България но подвиха опашка. Сега предстои да им каже за "дълговете" и супата, т.е да обяви фалит. След фалит държавите се оправят, стига да държат МВФ и СБ достатъчно далеч.

Ципрасчо продава Пирея, вие говорите за спрени сделки. :)))) Не могат гърците, не могат.

Китай получава Пирея а за алчната Европа остават неплатените кредити-те никога няма да бъдат платени.

да се влееш в редиците на победилия чинизийски пролетариат, та да заживееш щастливо и свободен от соросоидните империалисти.

Това за хубаво ли го смятате?

Дира какво не ви харесва истината ли та скрихте БРАВО ЦИПРАС. Нищо не може да скрие иктината в днешния ден.

4 млрд.ще сa зa купувaне нa стaро aмерикaнско оръжие !

верно?

какво си мислите къде са парите, дадени на Гърция, отдавна са в ЕС банки, само децата не знаят за това. Същото става и с български дълг.

и? Под душеците ли да ги държат?

Браво на Ципрас. Свива ги и ги млати като маче у дирек. Няма пробив в преговорите днес , ще видим утре. Само да не се пообавят малко бюрократите от ес , щото и първата щрапня /пристанището замина у китайчетата и хоп у БРИКС.

Да бе, муаааааа, комунистки мечти. Требва се работи, не да се краде от текезесето.

Крадеше се на дребно от ткзс _то , но имаше какво да се краде , а сега нема нищо и ядем домати от Холандия дето слънце не грее.

крадяха тези от окражението на дпс и гледаха по няколко крави , абе вие сляпи ли сте какво ставе в европа , недоволството от американците и техните слуги расте по продажни от полетиците няма и всички в ада да се врат на бавен оган

Болеше стига драска глупости оди си легаи

По-нагли капиталисти от китайските няма! Скоро Ципрас ще бъде пречукан точно от своите левичари!

всички богати български уж ким предприемачи точно така действали , взимат пари от банки, и двете страни знаели че тез пари никога няма да се връщат, само проценти.

А банки взели парите от КДС задгранични дружества. Сега КГБ им ги прибра през КТБ.

1.В ЕС разрешено е да се представят всички официални документи на произволен език от ЕС страни. 2. Комунистическото тук е ЕС требование да се слушат само това което говори Брюксел, но не Гърция.

Ципрас е хитър. ЕС го заплашва с излизане от зоната, а той ги заплашва със сприятеляване с Русия. Последното очевидно не устройва Запада. На това и разчита Ципрас като иска отстъпки от ЕС.

Русия си умира да храни базплатно циганите на Европа.

Русия от векове храни цяла поредица страни, например в Азия завършващи на -стан, та неква си Гърция дето руснаците се скъсаха да изкупуват имоти и де що шава там.

Ти, не знаеш нищо! Русия храни и БРИКС. А, ако не бяха Фащисаните и Сорос, Русия вече можеше да произвежда леки автомобили и тоалетна хартия.

Още преди месец Авантакис обяви на всеослушане, че е надвил Евробюрократите и страната ни я очакват само слънчеви дни.. Тогава всички му викахме Браво. Сега, месец след това, какво да му викаме? Избори по Великден?

Германеца да не се ослушва а да работи, че гръка иска да яде, и да пие, и да играе сиртаки и да чупи чинии :)

...едно сал нахалство му остана. Добре, че не си е написал текстчето на старогръцки. А на сиризарите в този форум искам да напомня, че ако безмозъчно и безотговорно се наливат пари в една държава от ЕС, останалите са ощетени. На база мненията на рубладжии и комунисти в ДИР-а съм изработил нов измервателен уред - тъпомер. Изключително точен.

При преговори може да се стигне до споразумение, може и да не се стигне. При колония само заповядват и изпълняваш, това е разликата между нас и Гърция. Ципрас предлага пари с който да връща дълга, ЕС не желае погасване на дълга, а да смени законодателството, кризата да се задълбочи и на края Гърция да продаде всичко. На доста страни вече им е ясно какво представлява ЕС. ЕС ще изпълни условията или Гърция отива в БРИКС, евентуално да им спретнат цветна революция.

Стига с тази мурзилска пропаганда. Хората искат да видят как ще си върнат обратно парите дадени на Гърция. Парите не си правят такива сметки, като твоите мурзилски умозаключения. Ципрас не е Ленин да продаде Русия за 3 вагона злато.

Стига с тази Сорос пропаганда. Ципрас казва че ще върне вноска по дълга от 3 милиарда. ЕС казва не може по този начин, а ще правиш каквото заповядаме. Всекиму е ясно че не става дума за връщане на дълга а разбиване на страната от страна на ЕС.

Ако не си разбрал тези пари са дадени за да не могат да бъдат върнати никога. Плана е гърците да се раждат задлъжнели към банките поколение след поколение. Да загубят националната си независимост и богатства. Цял живот да работят като роби за кредиторите си. Обикновените хора в Европа нямат нищо общо със злокобните игри на Тройката.

Не ти е виновна Европа, че те мързи да отидеш до урната и да си пуснеш гласа. Затова ще те командват марионетки.

В БРИКС очакват Гърция с отворени обятия и разкопчан цип. Изключително много обичат страни, които не си изпълняват поетите ангажименти и не си връщат дълговете. Глупак.

Ципрас, давай все така та дано и в България да си отдъхнем от Скорцени, очаквам скоро да се помине от злоба :)))) А в България по-скоро да дойдат комунистите на власт , че скоро само цигани ще останат , може и някой Щерев замиризма :))

Прави впечатление, че отрепките на Българската комунистическа партия /социалисти/, дето пишат за коричка хляб и парче краден кашкавал, не се появяват в темите за Гърция.

Те вече не величаят и Ердоган. Остана им сал един Путин!

що ми дадоха коричка хляб и малко краден кашкавал и реших да се появя. Как е Скорци , май днес яко си се напушил !!!

Гърците вземаха заеми и купуваха немски подводници и немски танкове Леопард, направиха супер скъпа и безсмислена олимпиада, а другото изядоха и изпиха. И като за капак на края си избраха комунисти да ги управляват. А комунистическото управление е по лошо, и ще нанесе повече щети на държавата, отколкото бомбардировка с атомни бомби.

пробив в преговорите няма, но в гръцката гемия пробойната е голяма.

Гърция планира продажба на пристанище Пирея ------------------------------------ и тук се почнаа:)

А пък булгаристанските пристанища дори не ги продадоха. харизаха ги без пари на Сульо и Пульо.

Започвам да си мисля, че гърците подсъзнателно са ужасени от това, че е възможно ако не ги "разберат" от Брюксел жизнения им стандарт до толкова да падне, че да се доближи до нашия българския. Нали преди ги плашеха с нашия стандарт, като малко дете с мечките в гората. Нали са "горд" народ не могат да си го позволят такова развитие на нещата и се инатят. Само че колкото повече шаваш, толкова по ти влиза. Сигурно е обидно за тях, но да са харчили тези заеми по предназначение за да имат силна икономика, а не да развиват икономиката на сиртакито и узакито.

Колкото и да мразя булгаристанци, не мога да не отчета, че простата измет полека-лека отритва комунистите, за разлика от гърците, които докараха ортодоксалните комунисти на Ципрас на власт.

Комунистите на Ципрас така ще съсипят Гърция, че след тях на гърците германската окупация 41-44г. ще им се струва като гостуване на едни мили хора. Умирам от кеф.

ЖЪЛТУРЧЕТАТА КУПУВАТ ПРИСТАНИЩЕ ПИРЕЯ!! СКОРО ГЪРЦИТЕ ЩЕ ДРЪПНАТ ОЧИЧКИТЕ, И ЩЕ УЧАТ ИЕРОГЛИФИ. А СИРИЗА, КАКТО МНОГО ДРУГИ ИЗМИШЛЬОТИНИ, В ПРЕИЗПОДНЯТА!!

Не само Пирея, но и Солун, сделките бяха тръгнали, Сириза спря. Целта е те да станат вход на Китай към Европа, което означава и увеличен транспортен трафик през България.

СОЛУН Е СПРЯН, НО ЗА ПИРЕЯ ДНЕС КАЗАХА, ЧЕ ГО ПРОДАВАТ,,

Защото във Германия и Холандия няма пристанища. Ще разтоварва на Пирея и ще вози след това скъпо с ТИРове. Блажени са верующите! Абе вие мислите ли преди да се изакате по въпроса, или го правите след това?

ами защо някой от нашенският български бизнес елит и капацитет като всезнайковците например- Владимир Каролев,Герджиков,ПЪРВАНОВ,Жорж Ганчев,ВОЛЕН Сидеров,Велизар Енчев юрист консулти,елитни преподаватели професори от многобрийните бизнез унивеситети университети не изнамерят логистика и да изкупят гръцките присанища. Ето-удава им се уникална въможност да се докажат какво могат!

Te нямат акъл да управляват българските пристанища и ги харизаха без пари на сульо и пульо, а искаш гръцки пристанища да купуват. Това е нонсенс.

какво очакваш от премиер, които никога няма вратовръзка?

Колкото по дълго време комунистите на Ципрас останат на власт, толкова по добре за България. Гръцкият комунизъм, най- полезният за България комунизъм.

спрете вече с този глупав цирк и дайте на хората парите, че идва Великден и трябва да се раздават великденските пенсии и заплати.

В много държави се наежиха разни Сиризи-миризи, ама май бързо им се охлади мерака! Де го нашия Енчев? Май нещо му се дръпна ла.ното ...

Борисов целува дирника на Меркел но това лято половин България ще е на почивка в Гърция, ще яде, ще пие и ще повръща а гърците ще чистят. Да живее гръцкият комунисъм.

Оставка и затвор за Ципрас!

Тези публикуваха карикатури на Меркел и Шойбле и сега ще си сърбат попарата. Германците не са талибани та да избият само няколко журналиста в някаква пиклива редакция. Германците няма да кихнат кинти и за отмъщение ще уморят от глад цяла Гърция.

това е демократичната европа.

и анархокомунист да си папка попарата дето я е надробил в обещанията.

ние да му мислим,банки,фирми,единия ни крак е гръцки.загиват,загиваме и ние.

Germancite ne kixat mangizia zaemi na garcite im dadoxa 20 miliarda a sega im iskat 100 mil obratno,taka se dava samo na mama ot tate

Ципурас яко ходи по нервите на ЕС. Докога ли ще го търпим?

аз кат ходя в гърция ще отида с каруцата до някои остров и после ще се напия.

Не е ли време вече на тоя нещастник да му бият шута самите гърци, иначе Гърция загива позорно!

прост народ сме ама ние си имаме борисов.

"Вместо обещания списък с конкретни реформи гръцката делегация е представила документи в електронен формат на мобилни устройства - написани само на гръцки." Тояа прилича на работата на ИНФОРМАТОР тука у форума :)))))) Ей.... нагли гърчоля бе.

Европейците завиждат на гърците, че имат най-красивите жени! В България само Искра Фидосова мяза на гъркиня!

на ципрас ще му пробият да не казвам кое..