Ниска активност провали референдума за ”Змейово”

Над 95 на сто от гласувалите в местния референдум в Старозагорска община са се обявили "За" закриването на военния полигон Змейово. Референдумът обаче е невалиден заради ниската избирателна активност.

Обратно в новината

Коментари - Ниска активност провали референдума за ”Змейово” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да ни върнат старозагорчани четвърт милиона който похарчиха за този скапан референдум.

какво да ти връщат на тебе това са пари от общинския бюджет т.е. на старазагорци и всички дето злорадствате ,че референдума е провален не бързайте толкова , мечката като играе при комшиите ще дойде и при вас ако си мислите че обгазяването стои само над стара загора жестоко се лъжете

Такова нещо като безмислен референдум няма. Всеки следваш референдум ще учи хората, че всичко е в техни ръце като общество, и ако имат желанието и организацията могат да наложат волята си, независимо от продажните политици и престъпниците-бизнесмени. Хората трябва да свикнат, че когато се налага, никой не може да ги спре да променят, каквото и да е. От тази гледна точка, парите похарчени за референдуми са най-добре инвестираните пари в държавата.

Kакво ще каже сега Mая Mанолова,че герб са купили референдума !

типичен случай на масова психоза сред прости хора, създадена от комунетата, които не могат да преглътнат, че полигонът е предназначен и за ползване от НАТО. Ако беше някоя руска работа, щяха да се вдигнат на протести, за да не го закриват. Нека не забравяме, че българските комунета ЕДИНСТВЕНИ от целия соц-блок навремето не предупредиха хората за аварията в Чернобил. Така че, оттогава знаем, че милеят повече за Русия, отколкото за здравето и живота на българите.

Хората които са наясно с нещата не отидоха на този референдум (като изключим циганите които играят само на вързано).Беше си голяма глупост да се харчат толкова пари но нали в Ст.Загора всеки който иска да се хареса за да го избират не може да излезе и да каже открито ,че тецовете са основните замърсители защото големите пари в града идват от там.Това е основния проблем и всякакви увъртания са само псевдо опити за решаване на проблема колкото да се отчита дейност за пред избирателите.

Няма как да са ТЕЦ-овете бе хора. Всичките имат сероочистващи инсталации в момента а 40 години преди това нямаха. Да не говорим, че в момента работят на 20% от капацитета си. То по тая логика Хасково, Нова Загора и всички градове на подобна дистанция от тецовете щяха да се оплакват. Замърсяването идва от ползване на боеприпаси като безплатно гориво от някои "фирми". Понякога се чака да завали дъжд за да се почне "горенето"

жалко за Старозагорци , няма кой да плати на циганите да гласуват

Защо да ходят да гласуват, след като могат да погледнат тук link какво се случва и какво ще се случва на полигона? График за 5 дни напред, 2 камери, онлайн резултати от контрола на въздуха. Това ТЕЦ-овете дали могат и искат да направят?

Линкът: [url]link дали ще излезе?

Ако не излезе пишете в Гугъл "Военен полигон "Змейово" - бюлетин"

За пореден път живеещите в България в частност Стара Загора доказаха какви са говеда.Тровят ги яко а те и на референдум против не ходят-3.8 проценто това са хората които ги е еня.Затова управници вадете камшиците и бичувайте раята до кръв-тя няма и да мъцне.

Победи здравия разум на мълчаливото мнозинство.Но истеричните и влиятелни"еко" булки, дали без да искат, не отвориха вратата за посочването на истинския причинител?

Полигона в Ново село го дадоха на американците. Ако се закрие при това съвсем НЕоснователно полигона в Змеево, къде ще изпитваме, произвеждаме и продаваме? И без това американци и западняци ни изтикаха от международните пазари на оръжие. Много сме хуманни, а през това време други си "оплетоха кошничките". А когато беше кризата във ВМЗ- Сопот, всички им съчувствахме. "...О не разумни и юроде..."

до ЕКО ЗАЩИТНИЦИТЕ -показаха ви сателитни снимки -изследвания на БАН -състав на барути, взривни в-ва -постоянен 24часов видео и онлайн контрол - не едно а колко правителства се смениха и всички управляващи гарантираха че не е полигона. - факт че маришкият басейн е най- замърсеният със серни съединения в ЕВРОПА. Нее и не са тецовете , този платен рефрен продължава много години ...КАТО ВИЕ толкова ЕНЯ ..що не поискахте от армията да имате ЖИВ представител 24 на територията на полигона...да но тогава щеше да излезе всичко наяве нали ... Да истината е следната ТЕЦ-вете са замърсители, ЧАКА ВИ БЕЗРАБОТИЦА И ГЛАД - това е истината.

... все ми е едно - и 1 % да падне тровенето на Градът ми от Змеево - все е файда ! Пък ти на чужд гроб недей рева !

Серните, азотните оксиди и фините прахови частици, замърсяващи Стара Загора и околностите, се бълват ТОЧНО ОТ ТЕЦ-ОВЕТЕ! Ама на Хамериканските не им изнасяда признаят фактите и да вземат адекватни мерки, защото екологичните технилогии са скъпи и ще им намалят драстично лапането на пари. За тях е много по-лесно срещу някоя дребна пара да си напазарят продажна управляваща измет, която да спретне едно "екореферендумче". Така хем ще отклонят вниманието на все по-затъпяващите маси от същинския проблем, хем ще се създадат условия определени хора да лапнат крупни държавни земи на безценица.

ТЕЦ-овете не са само американски. А тези от тях, които най-много замърсяват, са нашите си, държавните.

Убеден съм , че много хора не знаят за днешния референдум и очаквам много малко хора да гласуват. Полигона е дълъг повече от 30 км. стига до Чирпан, от него са засегнати не само от Стара Загора но и райони северно от Чирпан , южно от Казанлък. Около Старозагорските бани редовно се чува тътен и основно когато има вятър или вали дъжд. Абе с 2 думи Община Стара Загора не желае този референдум защото има вероятност да изгуби много пари!!!

В село Сулица,което е само на 1-2 км. от баните, имат много хубав лаф: "Гърми, пък не вали!"

Всички знаят, но не всички вярват, че полигонът замърсява. За сметка на това могат да видят жълтите облаци на залез слънце откъде идват. През последните месеци ТЕЦ-овете работят слабо. Замърсяванията също намаляха.

А да видим платените драскачи, дето твърдят, че уж нямало замърсяване от полигона дали ще отговорят на въпроса защо старите ни ракети бяха унищожени тоно там, а не в Корен или Шабла (другите 2 варианта)??? Само че силно се съмнявам, щото те пишат само това, за което им плащат шепата печалбари, а истината не ги интересува! И защо, като е толкова "безвредно" не избраха Корен или Шабла - еми едниствената причина бе, че са прекарено близо до границата и при неблагоприятни ветрове "безопасния" облак може да навлезе в Турция, Гърция или международни води!!!!!! И тогава щеше да има съд и голееееми глоби, а така се тровят само българи - голяма работа, важното е някои да си напълнят джобовете!

Ти виждал ли си ги тези облаци над полигона? Щото над Мариците се виждат съвсем ясно.

Аз лично съм ги виждал. Нощно време след полунощ. И никой не може да ме убеди, че на полигона не се прави нещо нередно. на другия ден всичко е във сиво-синкава мъгла. А за сведение, полигона няма нищо със самото село Змеево освен, че там му е началото и носи неговото име. Безобразията се правят в района северозападно от с. Пъстрово, което си е доста далеч от самото Змеево.

Правилната новина е , че ще бъдат профукани още 200 000 лв за да си направят Гробаджиите реклама, тъй като резултатът от референдума е ясен - гражданите не искат полигона, но ефектът също е ясен - полигонът ще остане, защото не са те, които решават.

Гърмят, пуцат на 3-4 км. и жълт прах, корички по земята се види в Стара Загора. Полигона е даден под наем на чужда фирма , която унищожава боеприпаси на цяла европа. Наема, наема отива при МО , затова министъра рита. Полигона е 30 км навътре в средна гора, ама те пуцат на 3 км от града.

Полигонът е на цяла България, не е на шепа старозагорци. Като освобождавахме Стара Загора от турско, да не би само старозагорци да се биха? То по тази логика аз ще реша пристанището в Бургас да не обработва стоки за Стара Загора.

Ти ли си освобождавал Стара Загора бе ??? Как, пишейки глупости пред компа ли? Или спейки на дивана? И какво печели България, тровийки 200000 човека, за да гори натовските отпадъци тук ??? Само шайка печалбари печелят, цяла България губи!

Заовядай да живееш в Стара Загора, но не сам а с децата си!

... все ми е едно - и 1 % да падне тровенето на Градът ми от Змеево - все е файда ! Пък ти на чужд гроб недей рева !

Ти не си българин, а ТУРЧИН, и то тъп. И никого не си освобождавал. Но понеже всички сте големи всезнайковци, си гледайте какво има в собствените ви гащи.

Не мога да повярвам, че има хора, които не са за затварянето на полигона.Естествено, че замърсяването на въздуха не е от ТЕЦ-овете ( те са там от 40 години, а голямото замърсяване започна с изгаряне на НАТО-вските ракети). Не е тайна за повечето хора, че е сключен договор да се горят старите боеприпаси от европейските страни на този полигон.

Гърмят, пуцат на 3-4 км. и жълт прах, корички по земята се види в Стара Загора. Полигона е даден под наем на чужда фирма , която унищожава боеприпаси на цяла европа. Наема, наема отива при МО , затова министъра рита. Полигона е 30 км навътре в средна гора, ама те пуцат на 3 км от града.

Еми като е толкова важен за армията, защо не го използвахте за нея, ами ламнахте за пари да горите натовските стари боклуци там ??????????????????????????? Много ясно, че артилерийските изпитания не обгазяват, ама старите наши и натовски ракети да и затова се иска закриване!!! Да ни тровят, за да може някой алчен печалбар да прибира пари.

От тецовете излизат повече тонове боклуци, отколкото в Змеево не могат да влезнат като боеприпаси. Замислете се за чии интереси гласувате.

Живея близко до полигона, с.Борилово-няма растение което да не е с изгорели листа! Преди година, зеленчуците изгоряха от химията във въздуха! Интересното е, че започват изпитанията точно преди дъжд! Но все още има Старозагорци които поддържат "ЗА" полигона- а изобщо не си дават сметка, че и подпочвената вода е отровена и въздуха който дишат! Да не говорим, че откриха тежки метали в минералната вода на Ст.Бани-които са в близост до полигона и ги затвориха за известно време! За съжаление, хората които твърдят, че не е опасен-са тези които сключиха секретните договори за изгаряне и унищожение на боеприпасите! Сега на всико отгоре държавата ще трябва да плаща големи неустойки за тях!

брей много си информиран точно от полигона са проблемите...... промити мозъци

Ти като не си промит мозък, кажи откъде са проблемите де!?

Моите домати в Павел баня също съхнат от киселинния дъжд, само че причината за него не е в Змеево. Затова всичко е в парника.

Хора, пишете на Орешарски! Той е добър, той е умен, той е експерт и ще вземе най-правилното решение! Няма какво да му мислите, Орешарски мисли вместо вас! Орешарски знае и може, скоро ще се убедите. По-чист въздух няма да сте дишали в Заарата. Орешарски така ще го пречисти, че само въздух ще остане там, където е имало град.

Трябва им Ерин Брокович!

Този референдум е мръсотия, простотия и интереси! Надявам се заралии да сме достатъчно отговорни и не предадем в ръцете на мафиоти и боклуци, начело с алчното сукалче-кмета, територията на полигона и лишим от препитание още поне стотина наши съграждани! Тази манипулация на продажните кмет и "природозащитници" ще струва много пари - взети от нас, но дупките по улиците ще продължават да трошат колите ни, а общинските неуредици пак да са за наша сметка!

Те олигарсите - не ги мисли. Дали тук или там, като са решили ще си купят имот. Ако обаче закрият полигона и продължат обгазяванията, населението ще има доказателство за възможната роля на ТЕЦ-овете. Това прехвърляне на вини трябва да престане. Старозагорци трябва да отстояват правото си да дишат чист въздух, а не коктейл от канцерогени. Защото животът е ценен и е само един!!!

ПОЛИГОНИТЕ СЕ СВЪРЗВАТ С АРМИЯТА.АРМИЯТА Е СТОЖЕР НА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА. НЕМА ПОЛИГОНИ,НЕМА РАЗРАБОТКИ ЗА АРМИЯТА,НЕМА И АРМИЯ. ТУКА НЕКАКВИ ИСКАЛИ ДА СА ЗРАВИ. ХУБАВО АМА ДЪРЖАВА БЕЗ АРМИЯ СИ Е ЧИСТА РОБИЯ. А ЗДРАВИ РОБИ НЕМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА. ЗАТОВА ТРЕБЕ ПОЛИГОНИ,АРМИЯ,ОРУЖИЯ,ЩОТО ОКОЛО НАС ВРИ,ОСОБЕННО В ТУРКИЯ.

Почти всички олигарси са си наточили зъбките за терените на полигона. Сега при управлението на фесовете и комунистите ще си ги гушнат. До колкото зная вече са платили на когото трябва. И така наречените "природозащитници" са прибрали тлъсти пачки. Тъпото и просто народонаселение ще осигури далаверата с гласуването на този референдум. За пореден път ще се използва глупостта на раята за поредната гигантска далавера.

А какво ще кажете за работата в бившата БАРИТНА МИНА??? Дали и там не зрее такъв проблем???

от Ст.Загора съм и никъде не съм видял информация за референдума.Обикновения заралия няма възможност обективно да прецени има ли опасност от полигона,или замърсяването идва от другаде(примерно ТЕЦ-овете)

Въздухът в Заара се замърсява от пръднята на автомобилите и от ТЕЦовете. От полигона няма замърсяване. Дори и да го закрият въздухът в Заара ще е същият. Цялата уйдурма е защото "инвеститори" са разработили схема да получат държавният терен от близо 1000 декара почти без пари. Поредният замислен грабеж който ще бъде осъществен с помоща на тъпото народонаселение.

Митко , в голяма грешка си . Територията на полигона е 86 000 декара . Знаеш ли на колко олигарси и депутати им текат лигите по тия земи . Сега заради кмета от ГЕРБ , ще потрошат 250 000 лв за безмислен референдум . А мръсният въздух е от тецовете и градският транспорт . Целият град е постоянно обвит в смог , улиците не се мият , навсякъде е такъв прахоляк , че измита кола , след 2-3 дена пак е за миене .

...навсякъде е такъв прахоляк , че измита кола , след 2-3 дена пак е за миене... - явно паркираш в някой планински квартал. Пробвай на центъра. В някои дни там си трябва маска, прибирам детето и затварям прозорците.

да, допълня ....и бизнес за милиони евро. Днес полигона икономисва милиони на бюджета- ако закрият на полигона, коя ли частна фирма ще поеме тези изпитания?Да здравето дори и на един човек е над тези пари, но замърсител не е полигона а ТЕЦОВЕТЕ.