Русия иска разследване за хуманитарния конвой в Сирия

Русия ще настоява за щателно разследване на нападението срещу хуманитарния конвой в Сирия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Обратно в новината

Коментари - Русия иска разследване за хуманитарния конвой в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е винаги виновна - за това, което се е случило, което не е и което предстои... (според САЩ)

Нападенията в Алепо са дело на американците, техните съюзници и тяхното създание ал кайда, и всичко това за свери на влияние за завладяване на ресурсите на страните от този регион на света, но Русия е голям залък за американците и ще ги задави така, че никога няма да го забравят

След като не успяха да завладеят света с революции,руските комунисти яхнаха тероризма.И това няма да им помогне.

А Щатите упорито се опитват да завладеят света с пропаганда и регионални конфликти. Колко войни и цветни революции се случиха през последните години под разветите знамена на "демокрацията"! Затова трябва да бъдат спрени час по-скоро, иначе ни чака такъв тоталитаризъм, че соца ще ни се стори рай!

Няма начин, те и американците си го казват. Доларът сега е една хартийка от която много държави искат да се спасят, но американците трябва да могат да си зареждат автомобилите и да хапвам Макдоналдн, само с хартийки това не става.

Затова англичаните не искат Европа да има собствена армия, а да се моли на главорезите от НАТО и да плаща на американската военна машина , както и да си предоставя територията безвъзмездно, също като под окупация от САЩ !

Лавров, дипломатичен както винаги!

Да, браво на Лавров! Но с демагозите отвъд Атлантика и еврогейските им послушници не се излиза на глава, а трябва да се бият с канчето по нея.

Ако все още някой е имал съмнения, вече и официалните информационни агенции го казват. Браво, САЩ, браво, демократи мамини! Al Masdar News: Командир от Нусра заяви пред немско издание, че групировката получава индиректна подкрепа от САЩ.

...и директно оръжия, сателитна комуникация, разузнавателни данни, командни офицери и специални части...

ДАМАСК, 26 сен РИА Новости. У Дамаска есть данные о разговорах американских военных с боевиками террористической группировки "Исламское государство" (ИГ, запрещена в России) перед наступлением боевиков под Дейр-эз-Зором вслед за авиаударом по сирийской армии, заявила председатель Народного совета Сирии Хадия Аббас. Российский истребитель Су-34 совершает взлет на авиабазе Хмеймим в Сирии. Архивное фото РИА Новости. Максим БлиновПерейти в фотобанк Американский сенатор назвал Россию единственной эффективной силой в Сирии Самолеты международной "антиигиловской коалиции" нанесли 17 сентября четыре удара по сирийским войскам, находящимся в окружении ИГ в районе аэродрома Дейр-эз-Зора, погибли 83 военнослужащих, около 100 человек были ранены. Центральное командование ВС США заявило, что признает факт авиаударов американской коалиции под Дейр-эз-Зором. "Сирийская армия прослушивала переговоры между американцами и ДАИШ (арабская аббревиатура ИГ ред.) перед налетом на Дейр-эз-Зор Американские силы направили ДАИШ в атаку на позиции сирийских войск после осуществления этих ударов", заявила Хадия Аббас в Тегеране. Аббас, которую цитирует ливанский телеканал "Аль-Маядин", рассказала, что у Дамаска есть доказательства намеренного нанесения США ударов по позициям сирийской армии в Дейр эз-Зоре.

Това разследване ще потъне, както потъна разследването на свалянето на малайзийския боинг в Украйна. Уж имаха всички доказателства, снимки, които показваха откъде е изстреляна ракетата пък резултат няма и няма.

Крадеца вика: дръжте крадеца!

Прави са руснаците и трябва да се направи подробно разследване и да се оповести резултата!

Ще избега от Русия некой от пилотите с кървави ръце до 2-3 години, ще разкаже и ... ще стане като с допинга в Рио.

Как им се викаше - кошаренски свидетели???

От времето на Ленин и Сталин руснаците са свикнали да разстрелват цвилни хора.Това им е политика и практика и света никога няма да я забрави.Така,че този смешник да ни се прави на новородено.

Как да забрави? Всеки ден по новините американски военни взривили я сватба, я болница, я някое село, цял град или държава...погрешка...но в интересите на някой газо/нефтопровод или находище в полза на американска олигархична корпорация! И да, кой не помни зверските бомбардировки на американци и англичани над всички европейски градове, София включително...и най-вече Хирошима и Нагасаки - върха на античовешката и кръвожадна англо-сакска политика! В сравнение с тях Сталин си е направо миротворец!

ЛАВРОВ Е КЛАСА !!! А МИШКИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА КОТКИ КАТО ГО ПЛЮЯТ !!!

БРЦК

Що бе , американосите не са ли свикнали да разстрелват невинни хора? 60 милиона индианци какво ги направиха? А 1 мил. цивилни японци 'разстреляни' с атомни бомби?

"Русия иска разследване"-Къде се е чуло и видело терорист престъпник да се прави на прокурор?

Аман от платени тролове на САЩ и Русия. Само русифили и русофоби тука и американофили и американофоби. Колко от вас наистина им пука за България. От 16 република до 51вия Щат. Колкото до разследването да разследват, само че къде са тия независими следователи, дето ще кажат кой унищожи конвоя. Всички знаем, че и Хамериканците и Путин няма да отстъпят!

Е кък бе, в Англия, Канада, Австралия, Н. Зеландия е пълно с независими и безпристрастни следователи, дето ще кажат истината дали САЩ или Русия са виновни.

всички следователи от изброените страни преди да са започнали разследването ще кажат "Русия е виновна!"

1. Вашингтон и компания отстъпиха вече много пъти, понякога така яко и дори непредизвикано отвън, че още не си признават или просто са много зле да го осъзнаят, та дори се хвалят един друг като безумни колко са опитни и мъдри. Например еманацията на глупостта им Албрайт, Коен, Клинтън, Сорос и компания така се увлякоха в отваряния и кръвопролитие в Европа в края на 90-те, че пропуснаха как в Русия станаха огромни промени. Сега им се иска отново Горбачов, Елцин или подобен предател в Москва, ама няма и да се надяваме, че вече никога няма да има! Сигурно с това се обяснява яростта и жестокостта на компенсаторните им опити в Сирия, Европа и къде ли не още не.

2. Дж. Кери толкова пъти имаше възможност да се изказва относно терористичната война срещу Сирия, водена вече шеста година и досега нито веднъж не декларира открито водещата организационна, политическа, оръжейна и всякаква друга роля на Вашингтон и в тези системни терористични атаки прераснали в нескончаема терористична война, това не е ли скандално?

Чета коментарите и се сигурно ще ми се смеете или пък Дир ще изтрие този коментар, но аз съм горда, че има толкова много умни и будни български млади хора- говорите чужди езици и не се страхувате да търсите истината. Може би затова нас не ни харесват в западните държави, но аз българката се гордея с вас.

Всички 3 годишни и вдетинени повярвахме и ти се радваме.

Ааааа, НЕ! ГЛУПОСТИ! Никакво разследване! Нали ще се окаже, че хуманитарния конвой е бил фрашкан с оръжие!

Всички що-годе интелигентни хора знаят, че САщ забъркаха гигантска каша - от Афганистан до Либия. Сирия е някъде в центъра на този хаос. Провокации, създаване и въоръжаване на ислямски фанатици, безогледни военни интервенции, налагане на Нов Световен Ред с фосфорни бомби с , ракети Томахоук, морски пехотинци и дронове - "господарите на света" не се спират пред нищо! Горко ни! Горко и на Европа! Горко на света!

Кога ще ви спуснат друга кричалка, че тази прекалено се изтърка?

на снимката Лавров прилича на дете, което токущо са хванали да прави беля

на нас пък постоянно ни набиваха снимки на деца, които изглеждаха удавени, а в същност бяха кукли.

изглеждат удавени, защото са се удавили. ако някой ден ти се случи ще разбереш

На мен ми прилича на кръчмаря, който си поиска да му се плати сметката от онези, които са си правили своя, ама без да питат за тотала когото трябва.

сметката я плаща сирийския народ, с който много скоро ще се запознаеш наживо

Гледа като Кашпировски на сеанс. Сигурно му е наследник

Последното ,но май първото което ще падне в Океана е статуята на Либерта-та. Последнодното което американците имат като спомен от Европа. Просто не искам да си представям как биха се гледали очи в очи с Руснаците,като съюзници с/у Фашистка Германия. Няма смисъл най малко за Аляска.

Берлин, 26.09. 2016, Газетата Kolner Stadt Anzejger : " Полевият командир на терористичната организация Джебхат ан Нусра -Abu Al Ezz заяви,че САЩ са доставили за тях противотанкови комплекси TOW. Също така танкове и ракетни установки получаваме от Либия през Турция .САЩ оказват финансова помощ чрез Саудитска Арабия , Катар и Кувейт. Освен комплекси TOW , които САЩ пряко ни доставят , САЩ ни предоставят военни съветници - експерти в използване на спътници, ракети,термични камери и разузнавателна дейност "

Вестник Kolner Stadt Anzejger е ежедневник създаден през 1876 година в Кьолн Германия . Продават се 340 000 всеки ден . Уважаван стар Немски вестник.

Няма такъв вестник.

как вървяха и как вървят нещата в Сирия, откъдето идват най-многото афганистански "бежанци" за Европа, които ще ни станат учители, но първом трябва да научим пущунски и да покажем, че имаме желание да се интегрираме в новия свят на евреите и сталинка - с опитите за генен инжинеринг, за който Хитлер е трябвало да получи нобела за мир, макар, че меркел го очакваше за този инжинеринг, а обама го взе. габриел и оланд чакат на опашка. След като научим пущунски, те ще могат да ни предадат технологиите, които на тях са им известни по взривяването на статуи на Буда, с което ние ще се развием за минути с векове напред. Та, американски военни нападнаха войски на Асад по време на договорено примирие и това не можа да остане скрито-покрито от вашингтон поуст. Последва блиц унищожение на конвой за който никой не поема отговорност, но трябва да се подразбира, че Русия е виновна. И защо, след, като имам двоен успех, да се излагам с такава акция, на която е способна само "умерената" опозиция на обама.

най-искрено пожелавам същата "умерена" опозиция на онез, които я поддържат тази в Сирия. меркел и на теб! и така да стане!

Крадецът вика дръжте крадеца!

Дано руснаците и Китай работят усилено за модернизацията и боеспособността на армиите си.Само това ще спаси Европа от кървава война.

Който иска да знае частица от истината за Сирия да прочете в нет-а интервюто на журналиста Юрген Тоденхофер с командир от Джебхат ан Нусра. Има интересни неща...

Командирът дето цитира журналистът е бил в домашен отпуск извън Сирия.

Високопоставен командир от клона на Ал Кайда в Сирия разкри, че САЩ индиректно подкрепят бунтовническите сили биещи се с правителството на Асад в Сирия, предава Al Masdar News. Той направи това в ексклузивно интервю за германското издание Kölner Stadtanzeiger. САЩ подкрепят опозицията, но не директно. Те подкрепят страните, които подкрепят нас. Но ние все още не сме удовлетворени от тази подкрепа. Трябва да ни подкрепят с високотехнологични оръжия. Спечелихме битки благодарение на ракетите TOW. Постигнахме баланс с режима чрез тези ракети. Получихме танкове от Либия, през Турция, заяви джихадисткият командир Абу ал-Ез пред репортера Юрген Тоденхофер. Той даде ясно да се разбере, че групировката (сега известна като Джабхат Фатах ал-Шам) не признава примирието, за което посредничиха САЩ и Русия, заявявайки че те са се възползвали от него, за да се прегрупират за мащабни атаки срещу правителствените сили. Не признаваме примирието. Ще прегрупираме своите групи. В следващите няколко дни ще предприемем мащабни атаки срещу режима. Прегрупирали сме всичките си сили във всички провинции, Хомс, Алепо, Идлиб и Хама, обясни той. Не приемаме никой от режима на Асад или от Свободната сирийска армия, която е наричана умерена. Нашата цел е сваляне на режима и основаването на Ислямска държава, съгласно ислямският шериат, добави той.

... да не вярваш. Моите приятели не са го чували в Германия.

Четеш някой друг път. Аз го четох. Научи първо немски. Английски не е достатъчно.

Не се разбира начинанието ви. Искате да свържете САЩ с Ал Кайда или да оправдаете предстоящата загуба на Ассад и Русия в Сирия? Моля уточнете!

Няма такъв Anzeiger. Има - Kölner Stadt-Anzeiger.

Сталинград падна,Русия е капут,в Москва вече няма хора-това е била българската преса 1942г.Същите като тогава слбоумници сега пак опитват да списват глупости.

нЕкои на възрастта на столетницата и да се вълнуват от военно дело.

На 1/3 от столетник съм ,но това няма значение. Чети другите не мене .Примерно АК-47 си го казва по-директно какво сте вие прасетата.

Преди повече от час ви казах да прочетете това. Прочетохте ли го за да го коментираме?

Благодаря, но все пак остава въпросът как устискаха толкова време до началото на руската кампания?

Чел съм го. Не споделям виждането на автора. Лесно е да се дава акъл от страни. Такава или онакава сирийската армия се бие смело за родината си и живота на семействата си.

Все се питам кво прави САЩ - в Сърбия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия.

Ирак, Либия и Сирия е заедно с участниците в съюзните сили, а в Афганистан прави това, което руснаците не успяха.

САЩ не е в Сърбия. Не лъ-же-те?!

Правилно, трябва да се разлседва! Защото всички значт, че крадеца вика: Дръжте крадеца! А по данните от руските радати, над конвоя е летял краварски Предиейтър или Рейпиър!! Това са въоражени дронове, с ракети Хелфайър или авиационни бомби с лазерно насочване!! Нищо чудно, лудите ркави да са унищожили конвоя, за да натопят долно руснаците..И сега се старят, да заметат доказателствата..За да не бъдат уличени мръсните краварски говеда!! Че всички знаем, как се опитаха да заличат доказателствата, че са бомбардирали болницата на Лекари без граници!! Бяха изпратили ДОРИ танкове Абрамс, които да разнесат руините на болницата, ид а заличат всички уличаващи Краварника улики!!!

А откъде знаят всички?

Ами гледай новини( не само нашите родни, продажни и неверни Канал 1 , БТВ, Фокс и т.н), рови се в нета..И ще знаеш...

петро пороженко е резервирал вила на малдивите за 26-28 септември за да си празнува рождения ден.

ямите са в мозъците ви. Сирийците не летяли нощем /без руски инструктори/ и ползвали артилерийско въоръжение, което приветства хуманитарните конвои.

Ами да искат ама оон го командерат краварите. Никой не повдига дума за американските бомбардировки в Ирак през 2003, извършени против волята на оон.

САЩ, Англия трябва да бъдат притискани с всички средства денонощно. Само така може да се овладее техният екстремизъм към трети страни. Тормоз и за най дребните неща. Ако няма за какво, то трябва да бъде скалъпено и пак тормоз. Агресията се лекува само с агресия.

Руската психиатрия е длъжник на човечеството, защото допусна психиатрична катастрофа в Русия.

хаха, пациент на психиатрията го играе психиатър.

Югославия беше първообразът на съвременния ЕС. Това го признават и западняците. Руснаците и украинците си живееха в мир. Американците, обаче, им казаха: Как така ще живеете заедно и в мир? Това нас не ни устройва. Устройва ни, да ви скараме помежду ви, да воювате един срещу друг и взаимно да се избиете. Защото когато сте единни, сте силни. А когато взаимно се избиете, ще бъдете слаби и под наш контрол. А ако сте и против еднополовите бракове, значи сте и против човешките права. А щом сте против човешките права, сте врагове и ще ви бомбардираме, тоест, ще ви избием. Така че имате право на избор - или сами да се избиете, или ние да ви избием. Да живее демокрацията!

и ще кажете, че коминтерна е създал идеята за ЕС.... Много отдалеч почнахте да патентовате руските идеи. Вчера се смяхме с колеги колко много руски изобретатели са "дали нещо на света".

И смяхте ли се, колко много българи са дали нещо на света?

"За да маскира престъплението извършено от Пентагона и Обединеното кралство в Дейр ез-Зор, британската МИ6 организира аферата с бомбардировката на хуманитарния конвой... Противно на западните изявления, конвоят не е бил бомбардиран както показват снимките разпространявани от МИ6 под етикета на "Белите каски". Никъде не се виждат кратери, нито Nulle part, on ne voit de cratère, нито пък дупки в земята. Конвоят е бил атакуван от земята и опожарен...", пише френският Уикистрайк в днешна публикация озаглавена "Защо примирието в Сирия се провали" ("Pourquoi le cessez-le-feu a échoué en Syrie", 26 Septembre 2016, 15:42pm, WikiStrike). А пък за Белите каски (White Helmets) Резо ентернасионал пише, че са "ръка за ръка с терористичните групи в Сирия" ("Les Casques Blancs main dans la main avec les groupes terroristes en Syrie", 26 septembre 2016, Réseau International).

Целият свят разбра, че САЩ са ИД и ИД са САЩ. Целият свят разбра, че руснаците не ги признават за слива....

Даа, "Целият свят разбра, че САЩ са ИД и ИД са САЩ", освен наш'те тъпи соросоидни управници!

Джон Пилджър отбеляза през 2013 г., бомбардировките в Югославия бяха перфектният предшественик на кървавите бани в Афганистан, Ирак и Сирия.

От теб сърбомане ще излезе добър разрушител на български паметници в Македония.... Кога ли на путеноидите ще дойде ред да защитавате България?

Не е сърбоман. Русофил е, но са всеизвестни руската сърбомания и българомразство.

Русия няма съюзници в Сирия. Русия няма идейни съюзници в Сирия. Никой няма намерение да помага на Русия в осъществяването на агресивните и имперски планове. Гражданската война в Сирия освен освободителна е и религиозна. Русия ще загуби не само Сирия, но и влияние в Близкия Изток за десетилетия напред. Сирия е още една руска политическа грешка.

Разгледайте по-внимателно снимките на камионите от конвоя за хуманитарна помощ. Няма и следа от самолетни бомби - деформации от взривни вълни, разрушени каросерии, кратери от бомби. Тези камиони са били запалени на място. От някои джихадисти, които контролират тази територия. По поръчка на САЩ, за да бъде всичко приписано на правителствените войски и на руснаците.

ЕДИНСТВЕНАТА ЕФЕКТИВНА СИЛА В СИРИЯ СА РУСКИТЕ ВКС НАЦИОНАЛ ИНТЕРЕСТ, ВАШИНГТОН,25.9.16

дори и джихадистите да са нападнали камионите ти откаде знаеш че нападението е по порачка на щатите ?

Групата руски независими експерти Conflict Intelligence Team (CIT) и от специализираната група за международни разследвания Bellingcat ни съобщават, че анализът и сравнението на получените снимки с предполагаемата осколочно-фугасна авиационна бомба ОФАБ 250-270, публикувана по-рано от CIT, са позволили еднозначно да се идентифицира парчето от боеприпаса. ОФАБ-250-270 е неуправляема бомба съветско, а по-късно руско производство. Bellingcat отбелязва, че по-рано е било широко документирано използването на този вид бомби както от сирийската, така и от руската авиация в хода на въздушните удари в Сирия. Такива бомби не се използват от авиацията на НАТО и в частност от дроновете Predator.

НИЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ВИНАГИ ВЗИМАМЕ ТОВА КОЕТО НИ ХАРЕСВА.ПРЕВЕДЕНО НА ЧОВЕШКИ ЕЗИК ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ НИЕ, АМЕРИКАНЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ СМЕ КРАДЦИ, РАЗБОЙНИЦИ И ПИРАТИ

много обичате да "освобождавате" по-малки народи и да ги ползвате десетилетия за спонсори.

"...Има сведения, че в Кремъл е взето политическо решение максимално да се намалят разходите за издръжка на групировката на руските войски в Сирия и да се водят бойните действия с отчет на въведените бюджетни ограничения: Да се намали групировката, бензинът да се икономисва, авиационният керосин да се пази, бомбите и те привършват- Носят се слухове, че е поставен въпрос за придобиване на авиационни средства за поражение от Беларус, където има значителни запаси още от съветско време...."

пак ще има руски герои,руски вдовици ...играчка плачка на жужето което кара късен пубертет\Два руски бомбардировача изплашиха пилоти и пасажери на исландски самолет, изпълняващ полет от Рейкявик към Стокхолм, съобщава Local. Твърди се, че двете машини Ту-22М3 са летели с изключени транспондери в непосредствена близост до пътническия самолет. Инцидентът е станал във въздушното пространство на Исландия, близо до границата с Норвегия.\

Това докато те клатеха на околовръстното ли го чу? Пак халюцинираш!!!

Да не забравиш, да ми вземеш цигари като се прибираш, че ше има дървен Господ!

Където има руснаци има и тероризъм и престъпност ДнесВъв Вършава беше задържан руснак, който пуснал дрон над резиденцията на президента. Дронът прелетял над сградите на канцеларията на полския премиер и министерството на националното отбрана,

Какво е това Вършава бе, неграмотник, хубаво викаше Ремзито, докато те бачкаше във фургона, че си по тъп и от него.

Когато човек прочете тази статия и разбира защо руснаците са толкова нервни, защо губят и защо скоро ще приключи сирийската им авантюра.

Американските агресори бомбардираха Сирийската армия и доказаха, че те са ИД. След това с дрон взривиха конвоя и създадоха скандал срещу Русия. Толкова !

Само толкова ли можете?

Русия свършила авиационите си боеприпаси, не може да ползва резерва на Варшавския договор който бил Украйна и ще взима назаем от Беларус, където също останали запаси от СССР.

Пич, в момента утлилизират боеприпасите с изтекъл срок на годност. Имаш ли си идея колко бомби имат на склад. Само във Владивосток има над 12 хиляди тона.. За сведение в Челопеч официално имаше 2000 тона.

ако защитаваше България както защитава русия (и много като него предатели) щяхме да сме добре.