32-годишна жена почина след операция в ”Пирогов”

32-годишна жена е починала на 29 февруари след лапароскопска операция от апендисит в "Пирогов", съобщиха БНР и БНТ. Назначена е петорна медицинска експертиза и е започнало досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

Обратно в новината

Коментари - 32-годишна жена почина след операция в ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ludiamaus

Макс, ще ти се обадя като се пооправи времето. Салатката остави, виж една две тави да хванеш. Може и една за колегата, да му а занеса на четвърти километър, когато се прибирам от прованса.Торуче ще се намери ли? На узо или домашна анасолийка? Някои стигнахме до фелдшери на гемии, други за нищо не стават, ама найсе.Да доживеем да се видим. Майната им

Ludiamaus

Що бе, колега! Ти да не би да си оправи частната клиника. Нали поради знанията и начина на управление на същата все плачеш ,че си много зле. Хайде слез от пиедистала и се поогледай, поослушай какво приказват подчинените ти (доколкото все още ги имаш) чуй какво говорим помежду си колегите, пък и пациентите, ако вече не са престанали да те посещават. Срам ме е да те нарека колега.

Не се изказвайте преди да излезат официалните становища... Всяка операция , може да има усложнения, а може и да има небрежност - не се знае още. В Пирогов стандартите са високи.

Ludiamaus

Иване, още преди да се роди адаша ти Шишман, знахарите са правили удпешно и тази операция. Не е болка за умиране, а за откриване и отстраняване. Същото и за сливиците. Както кавват бабите, все едно люпиш семки.

Ludiamaus

Докторе, отново обвиняваш хората в незнание. Знам, че си велик, че работата ти не върви и прочие,но НЕКАДЪРНОСТТА на всички езици е некадърност, включая а теб

Бог да прости на жената.Умори ли са я тия некадърници които се смятат за лекари.За съжаление много некадърници има в цяла България-включително и в Плевен.За тези лекари хората са материал върху който се учат и ако операцията излезе сполучлива-ок,ако ли не-заболяването е виновно и върви доказвай,че това не е тъка.

Ми не е лесно я. Виж в Афганистан, американските войници докато се научат да убиват колко хора измряха "случайно". Ами в Ирак. Така се учат хората, проба-грешка. Най добрия учител. Който не може да чете така прави.

Спешен случай, анестезия, отваря се корема, защо лапароскопия?

и аз това питам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До алекс Не казвам,че хората не умират в определен момент, но защо трябва да е след лекарска грешка! Искам съд за лекарите, които допускат фатална грешка

Аз не съм против да бъде осъден ВСЕКИ, който причинява някому зло!!! Но надали хирургът е оперирал с цел младата жена да почине. А за този акт на преселение в отвъдното може да има толкова много други предпоставки и условия, че даже работата на хирурга да остане на втори план. Приеми, че в тази СЛОЖНА материя не бива да се разсъждава повърхностно и да пращаме наред в затворите. Иначе рискуваш да станеш като KGB, Аврора, аз и още няколко други болни мозъка в този форум ! Бъди здрава !

Роднината да не боко тиквата?! Само той може да каже кой да обесят.

Жалко за жената Бог да я прости Така е в Бьлгария човешкия живот няма абсолютно никаква стоиност Дьржава няма и това трябва да се разбере от всички и бедни и богати защото никои не е застрахован Операции на сливици,апандисит вече са смьртоносни тука

И като видиш 2-3 или 300 ОСЪДЕНИ ДОКТОРИ, тогава какво ? По-малко ли ще станат смъртните случаи ? И ако не в болниците, къде другаде освен да оживяват, може и да умират хора- може би в чалготеките/което напоследък е доста често/, в театрите, в магазините? Къде? И кой ти е казал на теб и останалите спецове тук, че от апендицит не се умира, щото апАндИСИТА е фасулска болест , съответно и операцията е елементарна за всички вас? И как било възможно/какво не е ясно/ и колко били некадърни докторите, и как объркали жената, и как не и дали точните лекарства, и глупости и пр.

репликата ми е към аз ( нерегистриран ) 02.03.2012 14:06

Поредното убийство! Всички лекари, които допускат смърт поради грешка да бъдат съдени за убийство!!!!!!!!!!

реши смело и отсъди ,че е убийство? Да не би да си присъствала на операцията, или "ти се дава" информация от горе някъде?

Мими ти ко работиш ма батювата та си толкоз принципиална. Ако остане лабав болта на реното и се претрепеш оня дето не дава фактура ко го прайш!

хо хо хо трябваше да утрепат некои с врузки в мвр че да ги наи-накрая лекарите голема са *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма значение чия снаха е жената! Това е един млад човешки живот, отишъл си след една рутинна операция. Нима не се знае екипа, докторът, който е оперирал, че пак "срещу неизвестен извършител".

Какви пък толкова са й роднините, че врещят тука разни какво щяло да стане? Тя България понеже не е с най-престъпна и корумпирана, богата и ояла се съдебна система, че трябва да треперим, като чуем някой да е пропукрор. А, впрочем, онзи дето се надбягваше с бмв по бул. България и утрепа 2 невинни на спирката също е син на прокурор и полицай от съдебна охрана. Я по-кротко.

Никой от роднините не врещи тук Джорджо. Хората говорят за трагично загубеният млад живот, който трябваше да радва и съотворява още години наред, както и за жалката здравна система - рожба на демокрацията убиваща всекидневно деца, млади жени и който попадне в здравните и пътеки. Що се отнася до Гроздан Илиев (свекър на момичето) то той е пълната противоположност на прокурорите със моторджията от бул.България. Ако всички съдии бяха като него в БГ нямаше да има проблеми със съдилищата.

веднага етичната комисия да се сезира и да накаже тези лекари с мамрене пред болницата и без бонуси този месец

Проф.Миланов този път ще бъде много тих и мек,след като е разбрал починалата какви роднини има.Дано този път петорната лекарска експертиза не е манипулирана,независимо до какво заключение ще стигне.Надявам се този път членовете на екипа да изготвят професионално и обективно експертизата,а не под угрозата професора да ги изключи от БЛС ако не му хареса.

СЕГА СИ МИСЛЯ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМА НАКАЗАН..............ЩО ЛИ

А дано! Дано този път, имайки предвид роднините на момичето им разгонят фамилиите на олигофренясалите и некадърни доктори-престъпници.

Някой ден като се разболееш по сериозно ходи да те лекува баба ти Вуна на село,а не да се тръшкаш пред кабинета ми

Бог да просто жената!Но има ли значение на кого е снаха или дъщеря, аз съм юрист и съм възмутена от човешката простотия по вестници интернет и т.н.!Всички яовешки същества се раждат равни по природа и закона тр. да им гарантира това!Безсрамие,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

Лекарите от екипа-поредната жена убиха.То бива чудо,бива,ама такова...

Този път им се стъжни на докторите. Съпругът имал високи връзки в съдебната система и МВР. Дупе да им е яко

Ако беше некоя селска женица какво щеше да се случи?

намериха си майстора.Ако беше селска женица нищо нямаше да се случи.

То за това сме на това дередже, защото повечето хора мислят като теб. Кой и къде какви връзки имал и т.н. и как щял да се уреди.

За спешна помощ никога в пирогов!!! Само в ВМА където освен че са по-кадърни ами и базата им е 100 пъти по-добра. Имах преди 2 години и аз проблем с апандисит и след 4 часа висене в пирогов на легло в спешното, което беше пълна мизерия и докторите си играеха на пасианси на компютрите докато хората се свиваха вътре от болка, ми казаха че съм имал язва и затова ме боляло и ми изписаха спазмалгон. Преди това ми направиха няколко снимки и ултразвук на които нищо не видяха!!! Слад като си отидох и няколко часа по-късно болката стана много силна отидох във ВМА където ми направиха всички снимки и изследвания отново и ме оперираха малко по-късно защото постоянно идваха спешни случаи от катастрофи и т.н. Стоях 5 дни като освен, че белега ми е радиален и не се вижда, нямах никакви дренажи и раната беше абсолютно суха още на втория ден. Перфектно отношение и супер добри специалисти. За мен няма по-добри от хората във ВМА, жалко че не приемат деца, но и да не се налага на никого!!!

Точно в Пирогов д-р Стефан Стоилов спаси живота на 17 годишния ми син-перфорирал апендицит с перитонит .След престоя в реанимация като го приведоха в детско коремно приеха и мен да го обслужвам и да бъда до него. Отношението е добро към пациентите. Винаги при спешни случай сме тръгвали към Пирогов и не сме били размотавани никога.Хиляди благодарности на д-р Стоилов , доц. Гаврилова и д-р Мишева

Кой ще каже името на хирурга?

Жалко...! Много жалко за отиващия си от този свят по такъв нелеп начин... Ей хора не разбрахте ли че НЯМА дисциплина и ред в тази болница. Директора на болницата трябва да си отиде с оставка защото са много нещата които в тази болница са с главата надолу. Започнете от него защото той е в основата на много не уредени вътрешни правила и органазационни проблеми. В ръцете на обикновения лекар в тази корупционна болница се поверяват пациенти но не е от без значение общата организация от прием до изписване на болния след операция. Всички оператори се отчитат финансово на него- баш майстора ДИРЕКТОРА. Хора бдете и настоявайте за промяна в ръководствата на болниците защото не трябва да се допускат лекари-директори да бъдат повече от 2х3 години мандат за управление. В противен случай корупционните практики ще се утвърждават и продължават. Бдете и настоявайте.

ПРЕДЛАГАМ НА ПРОВЕРЯВАЩИТЕ , КАТО КОНСТАТИРАТ КАКВИ МЕДИКАМЕНТИ СА СЛОЖЕНИ НА ПОЦИЕНТА ВСЕ ПАК ДА ГИ ПРОВЕРЯТ ДАЛИ В ТЯХ НЕ СЕ КРИЕ НЕЩО ГНИЛО. ЗАЩОТО СКОРО СТАНА ЯСНО ,ЧЕ ВИТАМИН "С " НЕ Е САМО ВИТАМИН "С"

Е да, така е. Не е само витамин Ц, но и гола вода в него.

Абе, нещастен клониран хибрид! - Не се правела лапароскопска операция на апандисит?! - к,ви ги плещиш, бе, неграмотник... За твое сведение - през март 2009г точно в Пирогов ми беше направена точно такава операция от Д-р ПЪРВОВ - Бог да го поживи!, не са ми искани никакви пари, освен за консумативите (троакари и инструменти, които са еднократни) - и на третия ден вече бях на работа!!! Трябва да намина към Пирогов, и да почерпя Д-р Първов и целия персонал на Клиниката, за прекрасната работа! В ПИРОГОВ са ВЕЛИКИ!!!

Прав си!!!!!!!!!!! Там са велики. Господ да им позлати ръцете. Особено детска урология - доц. Кюркчиева. До живот ще сме й благодарни. Жената, която върна радостта в живота ни. А екипа от медицински сестри - страхотни професионалисти. Благодарим им за всичко.

Имам си невероятен късмет , дано следващият път пак го имаш ти или твой близък За съжаление хиляди други не са го имали , аз бях свидетел на безумна алчност и безчуственост точно от лекарите от Пирогов Човека вече почина Пък и консумативите които си платил струват поне три пъти по евтино , защото лекарите те изнудват да ги купиш от точно определена фирма , пък после прибират 50% комисионна от цената под масата , без 1 лев данък Но ти прост и невеж човечец , нормално е от всичко да си доволен , така сте мижитурките

пак ли "неизвестен извършител"???

Уби жена на 23 години с 10 месечно бебе.

До: лекар Дали има виновни или не в конкретния случай е работа на следствените и съдебните органи. Аз обаче непрекъснато съм свидетел на различно отношение спрямо болните. Едни лекари, в една и съща болница, се отнасят към един и същ пациент с нужното внимание, други лекари правят всичко точно наопаки! Понеже баща ми го изписаха от болницата тази седмица, затова не говоря наизуст. Може ли дежурен лекар примерно да открехне (буквално!) вратата като попита "Има ли оплаквания" и след една секунда прави кръгом и затваря вратата отвън? Буквално за една секунда, време през което не можеш дори да кихнеш, камо ли да се оплачеш от нещо?

Дъщеря ми бе оперирана по спешност в Пирогов от остър апандисит.Въпреки че бях против(консултирах се с други хирурзи), операцията беше направена лапароскопски. Платих 400лв., не получих никакъв документ за парите. Слава богу, дъщеря ми е добре. Но...

Ако започнеш да говориш за възнаграждение, болният ще се убеди, че няма да го изоставиш. Ако не говориш по този въпрос, той може да си помисли, че го подценяваш. Трябва впрочем да знаеш, че болните по правило не познават благодарността. Болните в началото са почтителни и скромни, но по-късно хитри и неблагодарни. Колкото до богатите, когато са болни, се разтапят от обещания, а после се извиняват под претекст, че още не са придобили своите доходи. Хипократ (420 г. преди н.е.)

Българският съд никога няма да претърпи и крачка развитие!!! Как така са образували дознание срещу НЕИЗВЕСТЕН извършител?!? Нали в регистъра с операциите са записани всички оператори, анестезиолози, сестри и т.н. персонал, които са били в операционната!! Кой е неизвестен? И понеже този път ВСИЧКИ инстанции мълчат и си правят вътрешните проверки без да коментират подозирам, че хирургът е спукал по невнимание апендикса и жената е получила перитонит. Разбира се, версията която ще лансира болницата най-вероятно ще е, че пациентката е имала съпътстващи заболявания, че е отказала лечение, че е дошла твърде късно и т.н. простотии. Да умреш на операционната от възпален апендикс е все едно да умреш от ангина на гърлото, т.е. някой трябва доста да "помогне".

"Браво"много си "запозната"с медицината-вероятно толкова колкото и с това което работиш

Има и излекувани хора в Пирогов ,не отричам,но моят баща почина там благодарение на ненаситната лакомия за пари от доц.Христов.А не искам да коментирам колко хора са ужилени там с пари от "докторите" там.Моят случаи е капка в Морето наречено "Здравеопазване"

Като всички тук сте толкова големи медицински специалисти и според вас не може да се умре от операция от апандисит защо не станахте лекари и хирурзи-затова в БГ ще е такава клоака -прост народ гнусна държава

Крайно време някоя клечка да пострада, за да погнат Пирогов! Ако беше обикновена женица въобще нямаше да бъде в новините. Но пък е хубаво няй-сетне да се даде гласност на немарливостта в Пирогов!!!

Съпругът ми беше опериран два пъти в Пирогов за последните 6 месеца и издържа на операциите въпреки ,че е сърдечно болен и диабетик. Лекарите му обърнаха нужното внимание.Това не се отнася за останалия персонал.Сестрите и санитарките са малко на брой, за да са в състояние да се справят с всички пациенти при положение,че има болни и в коридора.Банята и тоалетните са с повредени прозорци ,които са само притворени и при студено време е проблем за оперираните да ги използват.

Екстра, и съдиите ги стигна дереджето на обикновения човек. Сега обаче на касапите ще им разкажат играта, защото е пострадал "наш човек".

Явно тук сте само безсмъртни като мен

+1

Здравеопазването ни е все по-зле и по-зле - факт - лекарите ни не са добре обучени, чакат само да им бутнеш някой лев иначе не се грижат за болния добре, болниците ни са стари, апаратурата предимно скапана - какво да говорим?! България и българското здравеопазване са смърт за нас - това е истината за съжаление. Има и добри лекари, има и по-добри болници с прилична апаратура, но обикновен човек да се разболее и да попадне навреме в добра болница с добри лекари и сестри, които да не взимат пари и да получи добро лечение е равен на 0%! А тези хора (лекарите) са се заклели да се грижат за нас с цената на всичко, а почти всички само пари търсят - за какво говорим?! Къде са честта и достойнството - лекар трябва да става този, който иска да спасява животи, а не този който иска да изкарва пари!

А като работи без пари какво ще яде лекарят-или като магарето -таман го научих да не яде и то умря

въпроса е просто да турят лекарите табелка от кой тип са- дето първо гледат парите или първо гледат пациента. Никой никому не е длъжен, но като си се писал за лекар не върви да поставяш каквото и да било над добруването на пациента.

жалко за жената, но в болниците понякога умират хора и това не прави лекарите престъпници (в някои случаи имат вина) и един апендсит може да не е само апендесит...а и нещо по-сериозно.

ами като не могат да видят нещо по-сложно, защо са лекари точно в Пирогов? или пак са се напряскали?

това, което казваш е несериозно. няма да ти обяснявам защо.

какво значи "точно Пирогов"? само там ли трябва да са добри лекарите

...или са с купена диплома като Калинкината искам да пидя поне 2-3-ма осъдени лекари в тая мафиотска държава

Ludiamaus

Колега, доктор Щърков от Плевен на 85 годишна възраст оперира успешно апендисит с дължината на краставица гергана със сраствания. И годината е 1959 февруари

А ние платихме навреме и сега болният е добре. Съжалявам за момичето.

жалко за чонешки живот, отнет от некадърници но тоя път май ще си горучан - жертвата е снаха на важна клечка! и потеже сме мафиотскаь корупционно държава, ако беще обикновен човек, несвързан с властта-мафия, нямаше да има последствия - сега обаче - дано да има все пак! - и да стане ясно за кого има справедливост и за кои няма...

"Имената и възрастта на починалата съвпадат със самоличността на съпругата на съдия от Софийския районен съд, но никой не е потвърдил дали това е причината повечето институции да мълчат по случая толкова време. По непотвърдена информация починалата 32-годишна Галина Мигосян - Николова е снаха на заместник-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев. Жалбата е подадена от мъжа й - Атанас Николов, който е служител в администрацията на МВР, и е син на Гроздан Илиев. /БГНЕС" Нещо не се връзва - един път починалата е била съпруга на съдия от СРС, втори път - съпругът й - служител в МВР, а свекърът заместник-председателя на Върховния касационен съд. Много неясни описания, както и около смъртта на младата жена. Мир на душата й. Дано причинителите за смъртта й да получат възмездие!!!!!!! В България вече стана опасно и да раждат жените, защото ако не си тая партия - нямаш право да даваш приръст.

Давайте още бонуси . заслужават си ги нали министър контантинов ! Да, случват се и такива неща, но да харчите милиони за скъпи лекарства и да си давате бонуси на висшите чиновници, които нищо не изкарват, а само харчат е грозно и непростимо. С парите от скъпите лекарства и бонусите можеше да се повиши професионалното ниво и на лекарите и на персонала и такива жертви да са изключителна рядкост, а не ежедневие ! 21-ви век сме - смърт от апандисит ! Тъжно ! Разкарайте го този министър - явно е некадърник !

напълно съм съгласен с "Някой" Другите кучета ги яли

жалкото за жената! която и да е! а ако не беше - щеше ли да се пише!

Горките доктори сега я втасаха