Разследват смъртта на младата жена при бурята в Габрово

Образувано е досъдебно производство и в момента тече разследване по случая с трагично загиналата при бурята габровка, съобщи областният управител Мариян Костадинов, цитиран от Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Разследват смъртта на младата жена при бурята в Габрово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво разследват-или трябва да се отчете дейност.Имало буря откъртила дъска и това е.Извършителя е ясен СИЛЕН ВЯТЪР.Ако трябва да се изкарват заплати-не е това начина има много други престъпления за разследване.

аз като бях в камбоджа наказвахме всички виновни, достатъчно беше да ги определим - ето списъка на виновните в този случай: С-писък на вино-вните: 1/ преки виновници: -който е изобретил вятъра -който не е написал ясно изпълним закон за действия, правомощия и опасности на вятъра и сродните му деривати -който не го е свел до знанието на всеки вятър -който го е продуцирал -който го е лицензирал -който е разрешил да ураганства -който не го в контролирал -който не го е инструктирал да спазва поне морално етичните норми на ветровете -и други преки виновници 2/ косвени виновници: -който е построил габрово точно там -който е изобретил скелетата, -който е изобретил стоманата, -който е изобретил дърветата (ако не бяха изобретени нямаше да се случи това нещастие) -който е построил сградата -който я е увредил -който е издигнал скелето -който е разрешил да се ремонтира сградата -който е разрешил да се изгради скелето -който не е сигнализирал в близката околност за дебнещата скелетна опасност -който не е съобразил, че ще духа докато това скеле е там -и други косвено виновни 3/ виновно виновни трети лица причинители на виновна вина по виновност -който е измислил живота -който е измислил смъртта -който е който -който не е който -и други неспоменати в този списък виновници, виновнички и виновленичета!!! Ако все пак някои идентифицират трагично-сатиричния каламбур да обяснят на останалата хленчещо пискаща сволач понятията - стихия и нещастен случай!... като за начало на осъзнатия живот!

Тръгнали сме към Европа, но маталитета и простотията ни е ориенталска. Всеки гледа да тарикатее, гяволее и простее на воля и за сметка на останалите. Това скеле с тези дървени плоскости е "талибански" вариант допълнително побългарен и предназначен за интериор на маймунарник в гр. Габрово?!

Позор !Това вече не е държава!В капиталистическата анархия се нароиха безброй алчни строителни фирми с необразовани и неквалифицирани кадри и ето го резултатът !Долу кмета,позволил такава фирма да действа в града!Ако не е стимулиран от нея ,като всеки български кмет от последните години на колонизация на страната

Преди 23 години ние се родихме за втори път. Ние станахме част от Свободния свят - свят на социални придобивки, висок стандарт и права. За това време на нас ни отнеха всичко - от пътуванията до далечни земи до првото на дом. Ние така и не видяхме нощен Париж, карнавала в Рио, гандалите на Венеция - на нас ни беше отнето дори правото да мечтаем. Отнето от шайка негодници и безродници, без цвят, идеи и без морал. Нагло, с хилене и гаври, дълго и упорито. Отнето ни от полуграмотни уличвици, озлобени, крайно дясни, вонящи на лухъл. Ние така и не усетихме сладостта на свободата, просторите на Европа останаха мит за нас, езерата на Швейцария и уютните северни градчетаса табу. Днес ни наричат циганите на Европа, чума, простаци - заради пожарникари, сатрапи и доказани негодници за затвора. Станете, хора, вземете обратно страната си, отхвърлете тиранията на мафията и кафявата чума, плъзнала по улиците и площадите. Обявете война на кърлежите ни , на крадците и криминалните изроди!

Спомням си до преди 23 години всяка година по 2 пъти ходихме на Карнавала в Рио, до Венеция и Швейцария. Не придавай политическа окраска на една най-елементарна човешка небрежност.

Изолацията която се отлепи от болницата е сложена в разраз с правилата. Стирупора беше лепен (виждаха се петната лепило) но не беше кован с дюбели. На един лист би трябвало да се сложат по 5 дюбела.

ТУК ЕДИН И СЪЩИ Е ОПОЗИЦИЯ НА ПРЕОБЛАДАВАЩОТО МНЕНИЕ...ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ НА ЗАИТЕРЕСУВАНИТЕ?

Преобладаващото мнение е да се хванат някои и да се линчуват за кеф на тълпата. Кои обаче да се хванат? ББ, министрите, депутатите, общинарите, строителите? Или най-обикновения български мърляч?

В репортажа по TV техн. ръководител спомена че скелето стояло там от месеци. Това означава, че с месеци отговорника по здравословни и безопасни условия на труд ( бивш "охрана на труда") не си е гледал работата.

Още ли някой си мисли, че за тези мутри, които ни управляват живота ни има някакво значение... ще направят разследване, ще поогледат нещата и най-накрая ще с еокаже, че никой не е виновен за мърлявостта довела да убийството на човек..... отвратен съм от незаинтересоваността на държавата ни към поданиците си, която се сеща за тях само, когато трябва да бъдат гласоподаватели..... трябва революция, нищо друго няма д ани помогне да живеем по-добре!

Ти прибра или закрепи ли от терасата си всички предмети, които евентуално могат да изхвърчат и да наранят човек?

Жената няма как да се върне от мъртвите. Въпроса е на детето й да се плати солидна сума обезщетение (говоря за 6-7 цифрено число) и отговорните за трагедията да си понесат последствията за назидание на последващи мърлячи. Жалко за детето.

Всичко вече е наред,само че след като почина жената.Защо не преди това.

Ти да не би да можеш да виждаш в бъдещето?

Офффф, то заради едно "компрометирано дърво" в Бургас загина 26 г. момче без време... Но зад компрометираните неодушевени предмети стоят обикновено достатъчно компрометирани общински и държавни чиновници, които просто не са си свършили работата...

Продължи де. Кой обвиняваш за конкретното компроментирано дърво в Бургас? Кака Минка хигиенистката, или бай Цоньо шофьора?

Ами 16 човека "експерти" в комисията, която е оценила дървото като безопасно. Но това е според мен, а според прокуратурата - неизвестен извършител, разбирай - никой.

ДАЛИ ИМА ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КОНСТРУКЦИЯТА НА ИЗПОЛЗВАНИТЕ СКЕЛЕТА НО НА ТОВА СКЕЛЕ ПЛОСКОСТИТЕ (ТАРАБИТЕ) ПРОСТО СЕ ЗАКАЧАТ КЪМ ТРЪБИТЕ ПОСРЕДСТВОМ ПРОФИЛ С ФОРМАТА НА ПОЛУОКРЪЖНОСТ.ЗА ДА СТОИ ПЛОСКОСТТА СЕ РАЗЧИТА ЕДИНСТВЕНО И САМО НА ГРАВИТАЦИЯТА.АКО ИМА НЯКОЙ ЗАПОЗНАТ МОЛЯ ДА КОМЕНТИРА.

Има изисквания и то по закон. Този за безопастност на труда. Всяка строителна фирма трябва да има назначен техник, който да следи за това ВСЕКИ ДЕН.И за безопасноста на работниците, и за това дали са спазени техническите изисквания на всичко което се използва в работата и за безопастност на всичко и всички наоколо. Това по закона на труда. По наказателния си е живо престъпно нехайство. 3 дни предупреждаваха да се махне всичко което може силния вятър да отнесе.