На Разпети петък постът е най-строг - без храна и само вода

Велики петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството.

Обратно в новината

Коментари - На Разпети петък постът е най-строг - без храна и само вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Три пъти под масата тази вечер......... ааа, не, няма да стане , нямам толкова литри !

не минаваме 3 пъти под масата, а се покланяме на кръста, евангелието и изобразеното на плащеницата, а именно Христос в гроба. Минаването под масата е символично погребване с Христос и възкресение, с което възкръсваме нови човеци. Символично. На вярващите - Светло Възкресение Христово! На невярващите - също.

а не минаване под масата за здраве.

Само лудите и простите няма да се свършат на този свят.

И защо лазят под масата, може ли някой да ми обясни? За здраве?! Ами то и под мене някои по-млади женички могат да полазят. Хем за здраве, хем и за берекет :))

Народа минава под масата да не види поповете какво правят на масата :)

додох да чита хубави работи за празниците и да радвам се и аз покрай вас. айди постарайте се.

Не се минава под плащеницата за здраве, а като символичен поклон пред гроба на Господа Исус Христос. Аман от псевдо-религиозни разбирачи, които стъпват в църква веднъж на няколко години навръх Великден, за да пафкат цигарки в църковния двор, чакайки "попът" да даде знак кога могат да се чукат с яйца!

сказание по Матеа ''Притчите никога не лъжат , но и лъжците измислят притчи '' само като тема за размисъл за тоя които може да мисли разбира се

Опитвате да хитрувате, а хитруването не е типично за интелигентните хора. Защо не публикувате целият цитат така както е записан и без да го вадите от контекста?

Не може ли най-сетне да хапнем нещо - само на вода, коприва и 40 лв. за Великден не се живее дълго.

Нищо чудно... Нали на други твои коментари пишеш,че България е окупирала Гърция,защото там живеят българи а?? Да обобщим... Нацистката генетична грешка-дядо ти-е докарал сънародниците си до такъв глад,че българките да се предлагат на същия боклук,за една филийка хляб....... Което обяснява,защо внукът му на снимката с кенефа по кратуната,е такъв дебил и то озлобен....:):)) `Щото,нищо чудно дЕдото и собствената си сестра да е докарал до същия хал и да си хемофилик...:):)))))) Ей,много `лЕб има да ядеш,докато успееш да уформиш нещо смислено бе едноклетъчноооо....:):)))))

На кръста Божият Син не спасява хората. Тогава Той като единствен чист и безгрешен пред Бога изкупва старите грехове на човечеството пред Него и ни посочва пътят за спасение чрез вяра в Божия Син и освещение - живот според Божията воля и закон. Божият Син ще спаси светиите при Своето второ славно завръщане като Цар на царете и Господ на господарите, което е много скоро. Тогава светиите - истинските християни, които са избелили дрехите си през времето на голяма скръб, което скоро ще започне, заедно със възкресените светиите изгубили живота си с вяра в Божия Син, в един миг на окото ще получат нетленни и безсмъртни реални физически тела и заедно ще посрещнат Господа във въздуха за да Бъдат завинаги с Господа. Те ще бъдат отведени в Божието царство на небето, където Господ им е направил обиталища и където в продължение на 1000 години ще разглеждат делата на непокаялите се грешници. При завръщането на Божия Син със сила и голяма слава небето ще се отвори, ще има невиждани по силата си и количеството природни катаклизми. Ще има голямо повсеместно земетресение каквото никога не е имало, което ще срине всички укрепени градове на вавилонската система до основи. Планините ще побегнат от местата си и стихиите нажежени ще се разложат. Непокаялите се грешници ще бъдат унищожени от Божият слава и опустошената Земя ще бъде осеяна с труповете им , които няма да има кой да оплаче и погребе. Само сатана ще бъде вързан на Земята за този период за да гледа трагичният резултат от своят бунт против Бога. След изтичане на този период светиите заедно с Божият Син ще се върнат на опустошената Земя в Новият Йерусалим, ще бъдат възкресени грешниците в старите си тленни тела и ще започне Божият Съд. Когато грехът и смъртта бъдат унищожени след съда, Бог ще сътвори ново Небе и Нова земя където ще царува правда мир и любов и дори споменът за греховното време ще бъде изличен.

Какво всъщност е хилиазмът като богословска концепция и историческо явление и какви са причините за неговото съществуване? Хилиазмът (от гр. chiliasmos - хилядолетие) е учение за настъпване на хилядагодишно земно царство на Иисус Христос. Същността на това учение се заключава в следното: много време преди края на света Иисус Христос ще дойде отново на земята, ще порази Антихриста, ще възкреси само праведниците, ще устрои ново царство на земята, в което праведниците за награда на своите подвизи и страдания ще царуват заедно с Него в продължение на 1000 години, като се наслаждават на всички блага на временния живот. След тези 1000 години ще последва второ, всеобщо възкресение на мъртвите, всеобщ съд и всеобщо вечно справедливо въздаяние. Това е същността на хилиазма като учение, оформило се на християнска основа. Всяка от сектантските общности, която приема хилиазма, а такива са повечето от тях, го модифицира съобразно своето учение, без да изменя същността му. Според ранния хилиазъм, възникнал на християнска основа, земното хилядагодишно царство Христово се очаквало да бъде като своеобразно райско състояние на блаженство и съвършенство на светиите в присъствието на самия Христос. В него нямало място за бедствия и лишения, нямало възможност дори да се греши. Щяла да бъде възстановена пълната хармония между човека и околната среда. Това е накратко ереста на хилиазма, която проповядвате тука.

Хубаво е да прочетете внимателно поста ми за да видите че никъде не говоря за суетни човешки теории и философии, а за това което ни казва Бог чрез Своето слово записано в Библията. Четете внимателно Библията и избягвайте да философствате, за да бъдете полезен поне на себе си.

Притча абдали хасанова Тази история е от цунамито в Индонезия. Както знаете, там се издавиха 250 000 души и къщите бяха насметени на километър и нещо навътре от брега. Но една джамия, която види се, е била построена от бетон, а не от кал, оцеляла. Вътре беше цялата наблъскана с кал, но си стоеше. И какво мислите, казали верующите (дали са мюсулмани или християни няма значение- нали уж на един бог се молят)? Ами ето това: Чудо! Чудо на чудесата! алах спаси джамията! Та да обобщим: 250 000 удавени+една здрава джамия= чудо. Разбрахте ли ме добре?

На всеки голям християнски празник се слага снимка на бабичка. Ето и тук бабичка с бастун минава под масата "за здраве". На Палмова неделя пък имаше снимка на някакво същество с неясен пол, вероятно от карлуково. Статиите не ги чета, защото няма смисъл, снимките ми стигат - посланието им е недвусмислено. Слава Богу обаче, не се гаси туй, що не гасне. На днешния ден християните почитаме изкупителната смърт на Господ Иисус Христос за цялото човечество, включително и за подиграващите се с Него.

Арабите трябва да се уважават, защото техните три религии владеят умовете на рабите от по-голямата част от планетата, без мургаво-жълтите и индийските роми.

Те са избраните да владеят Царството Земно и Небесно. :)

Гле`й с`Я батИ-успокой се,че пишеш като от предучилищен.... Дядо ти,може и да е бил от черноризците-нацистките боклуци на Луков и да е изнасилвал в Гърция,ама за българските войници от редовната армия,нямам такива впечатления... Сега,разбирам защо не знаеш к`в си по народност бе батка...Сигурно дядо ти изнасилвачът,много е пътувал и не знае баща ти от коя точно изнасилена жена е роден!! Като ти гледам снимката,май и ти си на същото дередже с дЕдото...:):))))))Коя жена ще ти пусне доброволно на теб....:):)))))

Арабинът Иса (на гръцки - Исус), син на Юсуф, се е жертвал за арабите, и нито за миг не е и заподозрял, че съществуват други племена освен неговите, камиларските. Така че тия със "саможертвата в името на човечеството" за лапнишараните (във всяка епоха такива с лопата да ги ринеш).

Знаел е за съществуването на римляните, чиито роби тогава са били арабите.

Така е! Пропуснах съществената подробност.

Мълчи, гов-арю.

По това време по тези земи има евреи и селевкиди а Исус не е нито от едните нито от другите.Израилтяните твърдят че не е характерно за техния народ мъжете да си носят косите сплетени на плитка а според преданията Исус е ходил така.

Арабите и евреите са едно и също племе, дори и езикът им е почти аналогичен (както ние и "македонците"). Освен това, генетично са от една и съща хаплогрупа J-1.

Твърдиш, че баща му и "дева" Мария също не са от "там"?

Нищо арабско, правилното е Иисус син на Йосиф... а всъщност Син Божи.

Велики петък е денят, в който е разпнат Божият син Исус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на управляващите!!! греховете са винаги на правителствата и съдилищата и на запада (рим, европата, белгията) а не на обикновените хора!!!

Търси сметката от себеподобните ти евродебили които управляват от 80 години Гърция!! Ще ги платим в натура на жена ти......... По 50 евроцента на сеанс..... Въпреки,че отколкото знам,в Европа,просяците не се облагат с данък,та няма как точно на теб да ти дължи някой нещо..... За "трапеза" нещо???

Доколкото разбирам на този ден, хората , човечеството е распнало на кръста Христос, божия син като са го обвинили във всички земни грехове. А той е дошъл да ги спаси, да им помогне. Въпреки това той им прощава и с възкресението си ги спасява.

Много отстъпничество и езически ритуали нямащи нищо общо с християнството, а с местните традиции, има в днешната православна църква, след като беше населена с комунисти богоборци. Резултата е трагичен за българският народ. Отстъпление от истинската християнска вяра и чистото Божие слово записано в Библията. Това за съжаление предопредели трагичната съдба на българският народ и държава. Когато човек се пусне от крепката ръка на Бога за да угажда на гордостта и суетата и да следва своите мимолетни страсти, той обръща груб на Създателят и поддръжник на живота във вселената и на самият живот. Колко българи знаят че спасителят е само един Божият Син, който е пътят, истината и животът? Повечето вярват на кумири и човешки "спасители", които все се оказват вълци в овчи кожи.

И,разбира се,че пишеш отново глупости... В Гърция и Кипър,кога е имало "комунизъм" пък хората минават и там под масата?? п.п. Този път,няма ли да ме попиташ,защо в Гърция наричаме банката "трапеза"?? Може и да те ограмотя,за да не ставаш за смях непрекъснато....

Хубав коментар. Ето това желаех да предизвикам с моя коментар за "здравето" и "късмета". Какви посолства, какви глупости.

Ти,не под масата ако минеш,а цял мраморен блок да те размаже,пак ще си останеш нисшо създание....:):)))) Но,ще имаш все пак Благословията на Господа!! "Блажени бедните духом",казал той... Батка,мястото в Рая ти е гарантирано-твоето не се брои,`щото не с виновен за деблизма ти.....

И на мен ми прави впечатление, че в България всеки християнски ритуал е "за здраве" - така поне твърди масата хора. Което значи, че масата се пишат християни, а изобщо не се замислят и не осъзнават дълбокия смисъл на обредите. Затова и сега ще си минат под плащеницата "за здраве". Това на чисто суеверие и езичество ми прилича. Ааа, и да не забравя - минават под плащеницата, а на ръчичката им - червен конец

Така е за жалост. Много религия, малко вяра.

`Що ме питаш к`в съм?? Пак ли ти потече пред очите съдържанието на клекалото по тиквата и не виждаш???

Отвори си очите и не ми пиши на мен небивалици... По-долу,имам друг коментар в когото повдигам темата!! Или,си и ти от тези които смятат за непосилно да изчетат повече от две изречения?? п.п. И все пак,не отговаряш... Ти,нали не си комунист??? Аз,не ти повдигам въпроса за тях,а за тези които ти харесваш!! Същтите,за които навремето-ти "вярващият",пишеше с радост за Сирия,че "като почнат да летят Томахоук..." п.п. Ако си имал предвид,че трябва да летят Томахоук,за да сме всеки ден под масата ,а не -както пишеш-три пъти годишно,искрено се звинявам...:):))) Явно,колкото повече бомбардираш някого,толкова повече вярващ става,като се крие под масата...:):)))))

"Вярващите на Разпети петък ходят на църква, минават три пъти под масата за здраве, излизат и целуват разпятието." Моля някой православен да коментира това минаване под плащеницата "за здраве". Всички ли са съгласни с това "за здраве", а може би и "за късмет", а?

Това е преклонение пред символичното тяло на Иисус. "И всеки ще пречупи коляно пред него".

Защо сложи минус и ти не знаеш! Така ти наредиха от посолството може би.

Тесен проход... ДУШЕВНО прераждане!! И само ДУШЕВНО,защото Христианството отрича прераждането,в смисъла когото дават будистите...... Влизаш под масата с всички грехове от годината и излизащ от другата страна,"нов" човек-готов да си добър Християнини и да следваш Христовото Учение... Символика,никому вредна-напротив!! Христианството е пълно с алегория.....

Виждам, че доста хора, пишещи тук не обичат Господа и Създателя си. Казват- няма Го. Е, хубаво, ама художникът на хубава картина, като го няма до картината, това значи ли, че изобщо го няма? Казвате- не се вижда, хубаво... И съвестта не се вижда, и любовта не се вижда, но това значи ли , че ги няма? Преди 100 и кусур години на едно събрание на Краската академия на науките присъстващите спорели за Създателя. Едни казвали- еволюция, други- сътворение. По едно време, станал един от присъстващите- собственик на фабрика за производство на ръчни домакински месомелачи, и казал- Уважаеми присъстващи, аз произвеждам мелачки, всяка от които се състои от десет части, казвате, че няма Създател, а всичко е случайност, хайде да разглобим една моя машинка, да сложи, частите в един чувал и го завържем и да почнем хаотично да друсаме чувала в продължение на десет милиона години. дал;и сте тези 10 милиона години, като развържем чувала , ще намерим мапината сглобена и готова за работа?" Всички замлъкнали като попарени. На едно друго събрание един от присъстващите станал и заявил- Пребродих с моя телескоп целия Космос, но никъде не видях Бог, тогава друг му отговорил- и аз отворих моя часовник, но там нямаше часовникар! Така, че , драги списвачи, това, че не виждате нещо, не означава, че не съществува. За Бог-а съдете по творенията му. Вземете например човешкото око, мозък, или една муха или комар, например, само в жилото на комара има седем отделни тръбички- една всмуква кръвта, друга инжектира вещество против сърбежЗа да възникне нещо, някой трябва да го направи, картината не може сама да се нарисува, колата- сама да се сглоби, сградата- сама да се построи, книгата сама да се напише, ако ще да минат и 1000 милиартда години. Някой трябва да ги създаде и направи. Този, Който ни е създал, това безтелесно Същество, ние наричаме Господ Бог Създател и Вседържител, защото без Него дори и едно дихание не можете да направите!

Хм, да прием, че е вярно. Но откъде накъде някой ще ми казва как да почитам и обичам Създателя? Християнството е само една форма на изразяване на преданност, нищо повече. Защо трябва да се робува на догми и задължения?

Някой да ти е опрял пистолет в челото? Някой насила кара ли те да правиш нещо? Прави , каквото си знаеш, твоя воля. Затова ти е дадена свободна воля и свободен избор.

Абе я ми кажете ,как така този всяка година възкръсва и то вече 2016 години, защо пък други не възкръсват ,след като умрат ?

Време!Готови сме за повече бедност в името на Герб и коалиция Религии разни.Бюджетни дефицити,"бежанци",евроатлантически ценности и американски нафта интереси,рубладжийски хибридни войни,потурчени империи!Весели празници!

Толкова коментари и то 95 процента от тях на богомразци, богоборци и богохулници. Защо се бъхторите бе тролове мръсни? Нали сте невярващи, нали не ви пука за Христос. Защо толкова време му отделяте да го плюете и да отвръщате хората от Него? А, обяснете. Нормалните хора като не съществува някой за тях не се занимават с него. А вие що за модели сте?

Защото са им платили да очернят Христос и християнството. Това е организирана и добре платена кампания,от тези,които официално заявяват,че Православието е най-големия им враг.

Да, той още един от синовете сатанински чифутина Збигнев Бжежинския беше си признал с ръка на сърцето, че там ги стяга обувката, трябвало да смачкат Православието. И дерзаят нещастниците от 2000 и повече години и ще се бъхторят докато влязат в ада.

Ами ако тази статия, която си е чиста пропаганда на религиозен ритуал, не съществуваше, никой нямаше да се занимава с празноглавите идолопоклонници на християнството. В дадения случай това си е провокация и си получава заслуженото.

Защо да не съществува? Има свобода на словото, нали? Или вече я няма. Отменя се "демокрацията" от такива като вас, които целувате на сатаната опашката. Лека полека изплювате камъчето. И артисти не можете да бъдете явно, в повече ви идва лицемерието.

Нормално е,защото са тръгнали за ада и не искат да бъдат там сами !

Какво е Ад? Какво е Рай? И защо раят да е по-хубав от ада?

Аз ги предупредих вчера, че Йелоустоун дреме. Да не вземе да се събуди, че им отидоха заплатките...

Ако населението на земята беше способно да вярва в Бога , сигурно е , че думата политик нямаше да се появи на този свят !политик е , човекът , който се смята за по-голям от Господ и отрича Светото писание , за да извлече лична финансова полза от неверниците ! За мен ,всички отричащи Бога са верни служители на сатаната !

Да. Политиците работят за Антихриста. Всичките им действия се ръководят от позицията "всичко ми е позволено защото няма кой да ме накаже, и Бог няма,а и моите господари ме пазят." Дълбоко погрешна тези,която рано или късно ще ги прецака заедно с техните господари,които налагат световна брутална диктатура.

Мдам, изключително важно бе да знам какво мислят разните религиозни откачалки за мен, като атеист. Направо ще си го преместя от единия крачол в другия...

Господ дава добри съвети на умните , на останалите нищо !

Бъди си атеист. Не е забранено. Какъв ти е проблема?

Като има и в Църквата хора които контролират и изопачават,това трябва ли да е нарицателно за самата религия???? Значи,"комунизмът" е лошо нещо,само и само защото в Северна Корея,където всъщност властта е кралско-феудална,управляващите се самоопределят като "комунисти"?? И "демокрацията",е всъщност демонича ситуация,само и само защото дебили като Пиночет,или Буш се самоопределят като "демократи"?? Ами тогава,работата е лесна.... Самоопределяш се като този когото мразиш и започваш да вършиш безобразия....

3-те пустинни религии произлизащи от ибрахим/аврам проповядващи мир същевременно мразещи и избиващи се една друга са едно и също. Не разбирам защо ние българите сме въвлечени все още в тази еврейско арабска догма.

Велики Учителю с клекалото по тиквата,а да бомбардираме Посолства,мостове,учлища,сватби,заводи,бежански колони и болници,богоугодно ли е???? А,да лъжем безочливо за да намираме поводи да нападаме други държави??? Моля Ви,кажете "да",за да се почувстваме "вярващи демократи" като Вас-Ваше Неповторимчество......

Длъжна съм да ви осведомя, че в Новият завет пише, че който яде , яде за славата на Бога и който не яде, пак за негова слава не яде. Тоест, Господ не ни задължава да се лишаваме от храна.

Да, да ядем , за да живеем, но вие живеете , за да ядете. Тъпчете коремите до пръсване и сте роби на стомасите си. Има храна, има и храна. Храна- да, това , което е потребно на тялото, за да се хранят клетките и мозъкът и да имате енергия, но вие се тъпчето с ядене до пресищане и до спукване. Та пържоли, та луканки, наденици, салами, пъво, предястие, аперитив, второ, трето, адки, десерти, мазни отровни сирена и кашкавали- не от мляко, а кой знае от какво- пастети, рибици, висмени, филе Елена, раци, скариди, охлюви, сьомга, хайвери....Вина, ракии, цигари... Дебелите оядени свине са стигнали до там, че с тлъстите си търбуси и мазни задфници в събота и неделя ходят на лов( друга голяма простотия), не за да задоволят глада си, за да гръмнат някое животинче, което кротко си пасе трева! Това е от узурясване! Скари, барбекюта, купони.... Светиите са карали само на хляб, вода, чайове , плодове и зеленчуци са живяли все по 100 и кусур години.

Направо ме кефиш,продължавай в същия Дух,моля те !!!

Което ще рече, че трябва да възродим нашето чисто производство на храна, за да се тъпчем само с екологично чисти храни.

Извинявам се на батковците които се оплакват,че им е непосилно да четат повече от едно изречение,но да питам.... Как ще обясните,че въпреки многократното използване на апаратури от всякаккъв вид,не може да се намери още обяснение от науката,за паленето на огъня в нишата на Храма на Господния Гроб,по време на Въскръсението???

Това им е голямата болка на католици и евреи, че Господ не пали за тях огън.

Еми как? Така - една апаратура на 100 години развитие в електричеството не може да се сравнява с друга на няколкостотин (милиона) години технически прогрес

dionisiosd@yahoo.com

В смисъл?? Внимавай,влизаш в капан....:):)))))

Айде сега! Се си мислех че си умно момче! Кви са тея глупости "как се бил палел огъня в Храма"...това въобще доказано ли е като проблем или хорски приказки от типа "как статуята на дева мария плаче кръв"....то първо не е доказано че това някога е ставало камо ли па как.

dionisiosd@yahoo.com

Снимането е свободно по време на събитието!! Освен това,както по-долу пиша,много пъти е внесена апаратура в нишата по време на събитието и не може да се намери обяснение.... Свещениците които влизат(Православен с Католик или Православен с Арменец),се проверяват щателно пред всички за наличието на запалителни средства!! Влизат и в един момент отвън се виждат отбясъци като от светкавици.След малко,те излизат и свещите им са запалени...Предават огъня,който -между другото-е измерено,че през първите 33 секунди (Христовата възраст)гори с температура под 100 градуса!!! Невярващо-нали??? Да,обаче има множество филми,как вярващи със цели снопи запалени свещи,ги държат под челюстта си и не изгарят кожата си......

Абе, поне днес не оставете гледането на телевизия и реклами, които ви промиват мозъците, оставте тъпите сериали, американски пошли холивудки бози, оставете днес мазните пържоли от хипермаркетите, които са по отровни и от ампула циан-калий, няма да ви отслабнат тлъстите кореми без тях, поне днес не се наливайте с евтина ракия и вино-менте, не се тровете и с саламите, в които има толкова месо, колкото- на Луната- атмосфера, не търкайте и талони от голямата измама за мозъчна клизма- Национална лотария, вместо на ресторант и доскотека- посетете църква или манастир, дайте на просяк комат хляб или на сираче- обяд. Оставете лукавите си дела и вместо тялото - измийте душата си, защото тялото- миете всеки ден, къпете плътта ежедневно, а душата ви е черна. Измийте душата си. Помнете, че всичко е прах и пепел. Суета на суетите. Помнете , че нищо не е ваше или е ваше, само за кратък период от време, после преминава в други ръце. Къде са парите, несметните съкровища, златото , диамантите, колесниците, робите, замъците на кралете от преди 1000 години? Пръст при пръстта, пепел при пепелта. Затова- не залагайте на имоти и пари- те са нищо. Не търсете и не събирайте това, що ръжда и молец го яде и крадец го подкопава и не бивайте като варосани гробници- отвън чисти, а отвътре-0 пълни с всякаква нечистота и мъртвешки кости. Бягайте от градовете, защото там е сатаната! Оставете лукавите си

по дълго. При нас умря на 26.3 цял месец по рано и на 5.5. отива вече на небето! Такъва е религията.

Напротив при вас живя месец по малко и умря по рано, даже при вас слънцето изгрява час , два по късно!!!

Човек се ражда през онази работа на жената. Целият омазан в ла*на..буквално! След това правиш това което можеш за да оцелееш. И това те прави мръсен и недостоен за "божията благословия/любов" и ти трябва посредник "Ицката от Назарет". Кат не му харесва на бога, да промени нещата. Нека се раждаме в рози, окъпани от росата и природата да е справедлива така че да не създава предпоставки за нещастия и лошития. Весел ви празник. Аз лично - макар че не пия - точно днеска ше пийна здраво и ша са нагрухам с боб и свинско :)

Бездуховен Невежа, Грубиян, Консуматор!"Нагрухай се" и си трай! Лекувай се! Недей да тровиш и омерзяваш празникът на вярващите Християни!

sonibvc@gmail.com

Парадокса е че сигурно съм по духовен от повечето като вас. Виждаш ли...като се родиш и пораснеш имаш 2 избора: Да протегнеш ръка и да си избереш религията която продават в магазина - отдавна пакетирина, добре описана и с много клиенти ИЛИ да се опиташ да стигнеш сам до заключения базирани на логика,наука, опит, интуниция и наблюдения. Последнто е по трудно и отнема десетилетия. Първото е по лесно и по удобно...а може би и по практично но те обрича да вярваш в грешките на тези преди тебе. За много работи е по добре да протегнеш ръка към щанда...в края на крйщата не можеш да откриваш колелото за всяко нещо. Но за неща като философия, религия и политически идеи е по добре сам да стигнеш до тези заключения.

хайде сега всички набожни , които ще пълнят храмовете и на Великден, да пият само водица днес :) Просто няма как да стане, лицемерите са повече от истинските набожни и лицемерите са първи в храмовете.:) За съжаление такава е грозната истина!

Червената болшевишка зараза и нейните разпространители който бяха против Бога и религията бяха смазани и извергнати от народите.Последните спазми на безродниците антихристи кагебисти и техните слуги предстоят.БОГ не се остава да бъде поруган .До девето коляно наказва рушителите на църкви атентатори и терористичните им сдружения.Амин

На кумунягити децата избраха Запада и нито едно дете на дърта кумуняга не иска да ходи в Масква

Кажи ми как тая болшевишката зараза сега станаха най-православните правоверни!!!

Кажи ми католическата църква откъде има такова огромно самочувствие, като е избила толкова народ в цял свят?

хора,които могат да анализират информация: Мистичната Кабала на Дайън Форчън Набързо: Три колони - 10 сефири/състояния/ Средна колона - 4 сефири - Бог , Син , Свети Дух , Земно Царство На езика на Кабала, когато някой каже че е божий син, това означава, че в това материално тяло този дух е постигнал най-високото ниво на познание на Бог,което е възможно да бъде постигнато в материално тяло. Това е искал да каже и Исус. Амин.

Абе да ви питам : ИД се финасира от петрол, а християнска държава Ватикана как се финансира? Тъне в разкош и изобилие. То ще да е божие дело :)

1700 години църква, крале и императори дарявали имоти, над 1.2 милиарда католици. Имат си хората... и са само няколко стотин жителите на Ватикана, ако не се лъжа. Въобще честно, как може някой да се излага и да задава такъв олигофренски въпрос!

Годишно в католическите и протестантските държави се събират от гражданите огромни суми като дарения за бедни държави в Африка и други страни и отиват и за храни и помощи и образование и се дават не само на християнски мисии, но отиват и за друговерци, включително мюсюлмани. За сметка на това мюсюлманските страни не щат дори на бедстващи мюсюлмани да помагат, камо ли за образование и просвета - единствено за джамии и джихад. Аз лично не съм християнини, но мога да ти кажа, че християните са векове напред в моралното си развитие пред вас мюсюлманите. Затова навсякъде, където има ислям и няма петрол, а дори и да има петрол - е мизерия. Ей виж си любимата Турция изнудва християните да ви храни и приема мюсюлманите, на които не само не помагате, ами правите така че да изтребват помежду си.

В билията казано молете се скришом, не в църкви, не на улицата, ме където можете да бъдете видяни. Което значи в прав текст да не си натрапвате религията на другите. Сега всички ще горите в ада затова че не си изпълнявате предписанията от господ, защото това са неговите думи предадени директно...

Църквата дефакто няма нищо общо с това, което уж е проповядвал Христос - ама нищо общо! Доколкото си спомням имаше една история, че Христос беше изгонил търговците от храма, нямаше ли таква?

Ти какво си прочел за историята на Църквата, какво си прочел от светиите,какво прочете за житиетата на светиите, какво си прочел от съвременниците на Господа, какво си прочел от Стария и Новия завет, та говориш неподготвен? Прочети нещо, за да се обосновеш. Говориш приказки на ангро. Видял, че някой написал коментар, решил си и ти да напишеш. Барабар Петко- с мъжете. Естествено, че ще изгони търговците, среброменителите и гълъбопродавците от храма. Казал е тогава- " Това е молитвен, Божи дом, а вие го превърнахте на разбойнически вертеп". Без да си прочел нищо, не говори празни приказки.

Пиши Господ с главна буква, елементарнико, и уважавай светата Църква, неговия дом.

Пише кой и от какво е спасил. Чети. Да не си неграмотен? И не само е спасил, а и сега спасява всеки, който с вяра и покаяние го потърси. Това, че си изключително прост не означава, че не можеш и ти да бъдеш спасен. Трябва само да промениш сатанинския си мизерен животец, подвластен на алкохола, наркотиците, лъскавите дрънкулки, парите, телевизиите, рекламите, Националните лотарии, циганките на магистрала и други такива. Още веднъж ти казвам- чети Новия завет, чети творенията на светите отци, от там може би ще влезе нещо в промитития ти мозък. Вместо на ресторант, отиди на църква, сутрин вместо цигара- запали свещ.

Христос е разпънат , за да ни избави от глупостта ни, от омразата, от лъжата , от алчността, завистта.Това са неща от дявола.

Ако изчезне глупостта, омразата, лъжата, алчността, завистта ще изчезнат и понятията за мъдростта, любовта, истината, щедростта, възхищението. Ако изчезне понятието за дявол и ад, ще изчезне и понятието за бог и рай. Не съществува светлина без мрак.

Това пък е най-голямата идиотщина на християнската религия. :D На миналите поколения или на бъдните е изкупил греховете? Тогава има ли въобще някой в Ада?

Малко сме объркани относно темата "религия"..... Но има една съществена подробност,която учягва на всички!! И тя е,че всички политически системи,хем се опитват да заместят религиите,хем се опитват да ги "унищожат"...Поне,доколкото касае Християнството!! Как ли?? Християнството се оповава(Православието)на Триединието,което остава непромененно през Хилядолетията."Баща,Син и Светия Дух",които са едно цяло,неделимо и Господстващо през вековете!!! Айде сега,да видим политическите системи.... От една страна,добре познатият в България,"развит социализъм" със стремеж към откровен "комунизъм".Религията се репресира,защото е конкурент на системата!!!!Много от целите и идеите(бедни,равенство,социална политика)се припокриват в голям процент и както се знае,конкурентът е по-опасен от врага...В същото време,мястото на Триединието,заема култът към личността с едни мумии в мавзолейте,където хората са длъжни,доста често да се покланят.Разликата е,че докато в Християнството Триединието е непромененно и вечно,в тази система всяка мумия минава на втори план,когато дойде новата.... Другата система,наречена "капитализъм",либерализъм","демокрация" и как ли не още,не само,че открито не е враг на Хрстиянството,но и "стимулира" хората да са "вярващи"....Но в действителност,Християнството се изопачава,не само защото правят точно обратното на това което Христос е казал,но и защото ако им го напомниш,веднага те "бъркат" с "комунистите"....:):))))) При тях,няма култ към мумии,а още по-лошо,към парите и плазмите...:):))))) Удобно забравят тезата на Христос(заемаща впечатляващо голяма част от неговото Учение),относно бедните и богатите и прилагат едно изопачено Християнство,удобно за Господаря и погубно за слугата...Точно обратното то това което Христос е правел,превръщайки Християнството в Религия-надежда,на онеправданите,слабите и болните!! Разбира се,повдига се въпросът за ролята и живота на част от Свещениците на Християнската Религия... Но,само за част от тях,и ако някой иска да намери истинската същност на тази религия,може лесно да го направи!! Тук идва така нареченото "пости",което освен че(или,може би именно заради това) прочиства органзма от токсините,помага и на диалогизма на индивида!!Мисля,че не е нужно да обяснявам защо......

Бате, от къде намираш хъс и желание да пишеш коментари дълги колкото ферманите на султана :)

dionisiosd@yahoo.com

Султанът пише по-къси!! Моите са като на Краля Слънце!!:):))))) п.п. Просто ако не си подробен,хората няма как да разберат неща които не са много разпространени....

Това му е работата, трол.

dionisiosd@yahoo.com

Моята работа е такава,че и на най смелите ти мечти не можеш да си я представиш...В Част от свободното ми време,се опитвам да събуждам непотребни идиоти от твоя вид...:):))Изборът е твой...:):))))) п.п. Да отговориш нещо на това което пиша???

Пич, ти наистина ли си мислиш, че някой ще го прочете този чаршаф до край?

Аз като видя да пише ИНФОРМАТОР ( регистриран ) изобщо не го чета защото знам какво пише. По- добре да го чуя от РИА Новости..ха.ха и там е същото..ха.ха

dionisiosd@yahoo.com

А ти,наистина ли мислиш,че ме интересуват,точно тези които няма да го прочетат?? Всеки избира как да живее... Ако го мързи да чете за действителността в която живее-негова работа....:):)))))

Християнството трябва да се изкорени от Европа! Индо-европейците трябва да се оттърват веднъж за винаги от тия семитски религии!

dionisiosd@yahoo.com

Добре.... Айде с`Я,вдигай шалварите и се изправи!! Смяната ти свърши......

в БГ сте най-опасните предатели и врагове на Държавата ни! Опасни сте и за християнството в Света! Като не ви изнася тук, я марш в Анадола- при вашите си единоверци: ислямсти, идилци... Много ви се иска да изкорените Християнството и да помогнете на покровителя си Ердоган, да възстанови империята на дедите си... Да, ама НЕ! Няма как да стане! И никога няма да стане! Ислямистки наглеци!

Информаторе,аз успях да прочета статуса ти . Два пъти.Не съм ли герой? Бъкаш от правописни,лексикални и стилистични грешки, едиствената теза ,която развиваш е ,че християнството си е запазило трите плашила, а идеологиите си ги сменят. Що лъжеш , бе брат'чет? Я си кажи набързо ,колко типа християни има? Аз залагам за над 50.Едни признават трима, едни двама, някой един. Едно от малкото добри неща, свършени от комунягите е ,че ви навряха в миша дупка и ви върнаха в изходна позиция. Та дерзай попе,информирай ни за новостите в консервативната ти църква, па може и някой да ти се върже на глупостите...

pegenes

Абе, постите добре, ама вече ми омръзна от тоя евреин, да му го туря! Христос това, Христос онова, майната му! Фокусник и спасител...Кого е спасил и от какво?

Променил е света... Исторически факт!!!

Нищо не е променил. Светът си е все същия.

И не е бил еврейн а "жилот"... Не "Назаретянин",както хората си мислят,а "Назорей",нещо съвсем различно......

Пише кой и от какво е спасил. Чети. Да не си неграмотен? И не само е спасил, а и сега спасява всеки, който с вяра и покаяние го потърси. Това, че си изключително прост не означава, че не можеш и ти да бъдеш спасен. Трябва само да промениш сатанинския си мизерен животец, подвластен на алкохола, наркотиците, лъскавите дрънкулки, парите, телевизиите, рекламите, Националните лотарии, циганките на магистрала и други такива. Още веднъж ти казвам- чети Новия завет, чети творенията на светите отци, от там може би ще влезе нещо в промитития ти мозък. Вместо на ресторант, отиди на църква, сутрин вместо цигара- запали свещ.

Всяка религия е измислена от хората и е с предназначение за контрол върху хората. Па вие си вервайте, контролиращите ви се радват с насмешка.