Мъж от Разград плати местните си данъци с 50 кг стотинки

Разградчанинът Пенко Димитров плати местните си данъци в размер 216 лв. с 50 кг стотинки. Така той изрази недоволството си от разбитите улици в своя квартал.

Обратно в новината

Коментари - Мъж от Разград плати местните си данъци с 50 кг стотинки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не си пьрвия но ще последваме примера ВИ Благодаря София ще остане Благодарна

Ако служителите са имали апликацията Android Scale броенето е щяло да стане много по бързо

Каква новина е това? Простотия. Що за журналисти сте.

Дори орлицата Фортуна избяга от Разград,посрамена от новите си собственици наркодилъри.

евтин селски популизъм. новината стеше да е ако не плащаше. ама сте селяни всички и ви баламосват яко.

ама като доида в софия се криете,софиянчета..

ти си с белите чорапи..знаем те,ела.

БРАВО НА ТОЗИ МЪЖ.САМО ТАКА ЗА ТЕЗИ ТЪРТЕИ.

До кафенето където отсядам има павилион за цигари,много ми се радват когато дам 4.40 лв на монети:))

И какво като си е платил в монети?

и пак си плати-даде си рекета.

селянин!!

Това ,че си от София ,не ти пречи да си селянин. Всъщност ,дори ти помага. Нали знаеш поговорката "Няла се въшка ,па излязла на чело."? Простотията е присъща на самозабравилите се. Колкото до думата "селянин" ,от мен да знаеш ,че това не е вид местоживеене,ами е вид мироглед.

подкрепям, че е селска постъпка. В отговор на Nightborn Какво е постигнал с тази постъпка: "Прецакал" е някаква си служителка на касата да ги брои. Но се е "прецакал" и себе си. Защото и той си е загубил същото време за да ги брои. в случая се сещам за поговорката: Не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле а Вуте в случая е една касиерка. Е това ако не е бугаристанска селанджерска работа. Кат иска - има други начини да си изрази протеста. Ма по този - исебе си се е нафакал.

На мен много пъти продавачките не ми взимат парите,когато им дам примерно 50 стотинки или лев на по 5 и 1 и 2 ст.Доколкото знам банките пък ги изкупуват на занижена цена.Защо не мога и аз да си купя от банката стотинки на занижена цена?И въобще след като отказват да ми ги приемат не е ли време да се въведе някаква реформа-или да се премахнат като платежно средство стотинките от 1 и 2 или пък да има закон по който ако откажат да ти ги приемат търговецът да търпи санкции.Понеже много пъти имам точно пари за нещо,от които една част за жълти и отказват да ми вземат парите.

Това става,когато известно време събирам стотинките по 1 и 2,които ми връщат и в един момент те станат 2-3 лв.Когато реша да си купя с тях нещо винаги ме посрещат сърдити продавачки,като някои директно отказват да ги приемат.Ето това е реален проблем,точно за хората в парламента,понеже съм сигурен,че и на много хора се случва подобно нещо и въпросът със стотинките е много неуреден-от една страна уж законно средство,от друга банките ги купуват на занижени цени,от трета търговците отказват да ги приемат.Трябва да се регулира по някакъв начин този въпрос.

В малките селски магазини обикновено много се радват на жълтите стотинки.

Оставяш им ги и си тръгваш. Жълтите стотинки са легално платежно средство. Проблема е на продавачката.

Много трудно ще се премахнат стотинските със стойност 1 и 2. Истината е, че има много продукти, които струват еди колко си лева и 58, 59, 78 стотинки. Премахването на стотинките ще принуди много продавачи да изменят цените си. Не, че е не невъзможно, но със сигурност не е тривиално.

Съгласен съм,но в такъв случай трябва да има наредба,с която търговец който откаже да приеме стотинки,които са си законно разплащателно средство да търпи санкции.На мен ми е омръзнало да се разправям с продавачки и да ме връщат като някакъв клошар.В крайна сметка тези стотинки не ги произвеждам аз и при мен също са дошли от някъде,какъв е проблема да се приемат,още повече,че не говорим за някакви фрапиращи количества като това-примерно 500 лв,ами за 1 лев.Трябва за да се отърва от тях да ходя да пазарувам от 10 различни места,като на всяко давам по 20 стотинки от тези и пак ме гледат на криво.Нещо не е както трябва с тези стотинки.

вав цанада, не се използва вецхе една стотинка от 2 години.доз се взима5,до2 е 0,до7 е5,до8 е 10. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Парите са си пари! На който не му харесват стотинките, да се жалва на БНБ.

Няма лошо, важното е да се плаща от всички вас!

Или от всички НАС?

Да иде в банката с тея стотинки. Да му пляснат такса броене 100 лв. и да си плаща после данъците. п.п Не се протестира така..... ходи се да се гласува...

Ха такса броене! А няма ли такса дишане!

безплатен обяд няма, колкото по-скоро осъзнаете най-сетне, толкова по-скоро "ша са опрайте", ако не осъзнаете - ще има още да ви оправят

Такса броене в уникредит булбанк: 5% от стойността на монетите ,но не по-малко от 5лв. Така ,че ако са от 5 до 100 лв.-5 лв . Ако са /да речем/ 200- 10 лв..

Нали се сещате, че ефектът от този протест са го усетили само касиерките, които по никакъв начин не са виновни за разбитите улици. Не мога да ги разбера такива пишман бунтари.... Дреме им на общинарите как им е платил данъка.

Ефектът е, че е на първа страница на дир.бг и по други медии. Друго какво може да направи човек? Да вземе кмета заложник?

ДО ТЕЗИ, КОИТО СА СЛОЖИЛИ МИНУСИ - ЗАЩО? "АВ" Е НАПЪЛНО ПРАВ. КАКВО СА ВИНОВНИ СЛУЖИТЕЛИТЕ? ПЪЛНИ ПРОСТОТИИ, ТОВА ГОВОРИ ЗА КУЛТУРАТА И НИВОТО НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ТОЗИ, КОЙТО СЕ ПОДИГРАВА ПО ТАКЪВ НАЧИН С КАСИЕРКИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ /ЗАЩОТО В ТАКИВА СЛУЧАИ СЕ АНГАЖИРАТ ВСИЧКИ КОЛЕГИ, ЗА ДА ГИ ПРЕБРОЯТ ПО-БЪРЗО/ И В ТОВА ВРЕМЕ СТРАДАТ И ДРУГИТЕ КЛИЕНТИ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОБСЛУЖЕНИ БЪРЗО. АКО ИСКА ДА НАКАЖЕ ДЪРЖАВАТА - ТОВА НЕ Е ТАЗИ КАСИЕРКА...

Споко Мария,не се къхъри за служителите,толкова са много,че и всички да си платят със стотинки няма да им се отрази.Трябва 30 процентово съкращение в тая обшина!

Когато си на фронтовата линия стреляш с/у войници като тебе ,а не срещу политиците които са те вкарали в окопите.Удара се поема от предната линия.Всъщност и на мен ми е идвало да направя същото ,но сега имам по добра идея - да отида на сесия на общината с други като мен и да "сурвакаме" общинарите които си го заслужават отвсякъде.

Аз живея и работя в Разград, в целия си съзнателен живот и делата на този човек са напълно резонни. Живея в ж.к. Орел където вече няма улици а само дупки. Не всичко е Лудогорец и песни, с които нашия град е известен в България. Кметът не прави абсолютно нищо по въпроса обосновавайки се, че в ж.к. Орел живеели хора, които бягат от града.... е как няма да бягат?! Жалко че не мога да Ви покажа снимки...

Прав си , но на управниците не им дреме за обикновените хора, освен преди избори , за да ги изберем и ДО ТАМ!

Орел става гето,циганите купуват масово а те както знаем нищо не плащат така,че улици нанай.

такива малоумници с всичкото желязо в най близкия язовир, поне рибите ще са доволни!!!

dirddd@

Какви малоумници, бе приятел, това са пари в крайна сметка, но явно не го осъзнаваш...

Ами толкова им акъла на касиерките,какво има да броиш една мешка със стотинки за 216 лв.,вземаш и това е ,голяма работа,ако се минат с някой лев,пък може и на печалба да са даже

Ако мисли, че е накривил шапките на данъчни и общинари, жестоко се лъже. Само служителката, която работи за 400 лв. се е изтормозила. Шефът й си го е преместил от единия крачол в другия

Акта е символичен. На ЗАПАД тези неща имат значение, но тук хората се интересуват от съвсем други неща, предимно от село в прашки и България на 3 Планети (Планета Пайнер, Планета Фолк, Планета HD)

на запад никой не ходи със стотинки по общинитем хората плащат всичко през интернет и не се чудят как и какво да успеят да не платят

Показна и не особено смислена акция... Единствените потърпевши от подобни акции са тези, които... чакат на опашка след "протестиращия".... Нито на касиерките им пука (даже им е добре дошло, защото вместо да обслужат сто души, ще обслужват един), нито на институциите или търговците, дето са "наказани" им дреме (защото и стотинките са законно платежно средство)... Единствения резултат е 15 секундна слава за протестиращия и минимално обръщане на вниманието върху проблем, който всички знаем! Други трябва да са и подхода, и действията, и адресатите... ама пък за кой ще пише ДИР-а тогава?

Това е ПРОТЕСТ, бе майна. Да ти имам овчото мислене. За това сме на това дередже.

Освен че стана за смях друг ефект няма да има

форма на протест бе глупакооооооооооо!

явно не се знае, че жълтите стотинки отговарят на грамажа си, 1ст=1гр, 2ст=2гр.,5 на 5гр. С точен кантар се броят най-лесно! И 50 кг. стотинки не са 216лв., а 500лв.!

1ст. - 1.8 гр. 2ст. - 2,5 гр. 5ст. - 3,5 гр. Да беше проверил.

Подобни случки вече стават банални. И какво като плащат със стотинки? Проблемът си е техен. Никак не е лесно да събереш 50 кг стотинки. И то за какво? Да пишат за теб в Дир.бг.

форма на протест бе глупакооооооооооо!

Нещо много се задълбавате - има ли смисъл, няма ли смисъл, виновни ли са му данъчните. Понеже съм правил такава простотия (не беше за данъци, но си беше плащане с монети от по една стотинка), мога да ви кажа защо го извърших. Не с цел нещо да постигна - просто ми беше накипяло и така си изкарах яда. Не е постъпка с която се гордея, но пък и не се срамувам от нея.

изкарал си си яда, но не който трябва!

в нашата държава еволюира нов вид хомо сапиенс - булгарус простакос

"Пенко Димитров плати местните си данъци... с 50 кг стотинки. Така той изрази недоволството си от разбитите улици" ПАК ЛИ СТЕ НЕДОВОЛНИ? ДО ВЧЕРА БЯХТЕ НЕДОВОЛНИ ЧЕ АСФАЛТА НЕ СЕ ЯДЯЛ! 26 Март 2011 Сергей Станишев: Хората не ядат асфалт! "Тракия", хубаво - обаче хората не ядат асфалт", каза Станишев и визираше пенсионерите, безработните, социално слабите, съкратените и въобще всички 24 февруари 2011 Корнелия Нинова "Хората не ядат асфалт от магистралите," заяви Корнелия Нинова от БСП на брифинг в парламента. Ненко Темелков, лидера на БСП Перник, посветли последните две години от живота си на фразата, че асфалтът не се яде, стана шеф на магистралите в България, шеф на асфалта! ДНЕС ПАК СТЕ НЕДОВОЛНИ, ТОЗИ ПЪТ ОТ РАЗБИТИТЕ УЛИЦИ? А ДАНО ПОНЕ ДА СТЕ СЕ НАЯЛИ ПОНЕ!

Правиш ли разлика между магистрали и градски улици?! И да, смятам строежа на магистрали без съпътстваща реиндустриалия на страната за хвърлени на вятъра пари.

ПЪРВО Надявам се че не очакваш, че едно правителство за 4 години ще успее да компенсира разрухата от последните 20 години! Тогавашното правителство на ГЕРБ имаше желанието, имаше и възможностите и започна изграждането на инфраструктурата, въпреки постоянните плювни от страна на БСП! ВТОРО За реиндрустриалиция трябва технология, трябват специалисти, трябват високообразовани мениджъри, трябва да се създатат условия от страна на държавата... т.е. всичко което ние го нямаме! Коруптните некадърни правителства изгониха нашите специалисти на запад, универитетите под всякаква критика, "мениджърите" са завършили осми клас и са хора на тоя или оня, пари за техника не остана... За каква реиндустриализация говориш?

в бг всеки се прави на мъж пред по-слабите, като е такъв протестър защо не вземе да влезе в пленарна зала в парламента, да застане на трибуната и да протестира, да ама не му стиска, на тия от които зависят и данъци и улици много им дреме, че някакви служителки ще броят цял ден стотинки, нали при тях ще отидат левчета

Единични акции от този тип не водят до нищо и са безполезни .Дори и да се самозапалиш на никой на власт не му пука за това .Изхода са организирани действия срещу отговорните за безобразията.В по-малкия град дори се знае всичко за бизнеса ,семействата им ,имотите им .Там те са най-чувствителни .Всичко останало е въпрос на въобръжение но натиска трябва да бъде непрестанен дори и денонощен.Няма дребна и изолирана кауза защото така или иначе всички данъкоплатци са потърпевши.

не безполезни, а направо вредни, един обикновен човек е създал излишен труд на такива като него обикновени хора, а всичките те заедно ползват разбитите улици, нашта демокрация в това се състои - всеки гражданин може да протестира, но срещу такива като него, а някакви по-висши граждани дърпат конците и са недосегаеми

Стига с тази теза ,че ,,висшите "били недосегаеми -и те са хора ,имат семейства ,бизнес, любими неща ...показах водата .Нима трябва да обеснявам и как трябва да се пие?

Имам дворно място в едно далечно село. Там няма постройка и никой не живее.Няма кофи за боклук, естествено. Скоро получих писмо, че дължа над 150 лв данък и ТАКСА СМЕТ!!!???

сигурен съм че наблизо има махала с 900 ромски семеиства. как си мислиш че се изхранват с твоите мизерни 150 лв. на години. трябва да те дерат с около 200 лв. - поне на месец

а дали щеше да е забавно на тези, които подкрепят тази тъпотия, ако бяха след тоя на опашката?!

В цивилизованите страни от Европа има НОРМА - при разплащание предприятия и държавни органи НЕ приемат повече от 20 единични монети, а автоматите за покупка на цигари, билети, пощенски марки не приемат повече от 12 монети! РАЗБИРАЕМО Е, СЛЕД КАТО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ИМА И БАНКНОТИ! СЕГА ТОЗИ МУРУК ЩЕ АНГАЖИРА 3 СЛУЖИТЕЛИ ДА МУ БРОЯТ СТОТИНКИТЕ, ВМЕСТО ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА ОБСЛУЖВАТ ДРУГИТЕ КЛИЕНТИ! ПОСЛЕ ПАК СЛУЖИТЕЛИТЕ ВИНОВНИ!

няма да ви разберат...Те разбират само Ганьо то Разград

На гражданина е протест,ако не си разбрал ...европеецо

А тези служители какво са виновни за ситуацията? Те са назначени там и от тях нищо не зависи! Пред министерствата в София трябва да се протестирата, а не като караш съседа, който случайно е започнал работа там, да ти брои монетите, щото ти си бил недоволен от държавната инфраструктура!

Добре го каза-''в цивилизованите страни''.И тъи като тук е друга страна,оправдавам деиствията на човечеца,защото това еформа на протест.Ако само можеше да погледаш един работен ден на служители от някоя провинциална община,би се смаял за какво получават заплати,и не би говорил така.

Преди 10тина години бях лекар на морето.На един германец не му хареса сметката от 140 евро и я плати на монети от 1и 2 евро.И какво от това аз не съм ги броил,а той как ги е събирал на почивка в Бг ,не мога да го мисля

Като идея е добре,да изразиш недоволство от нещо,но вече има машини за преброяване и сортиране на стотинки и става толкова бързо че и 100 кг. монети да им заложиш просто след минути са преброени.Даже сам се обслужваш. Изсипваш ги и натискаш бутон старт.това е.

очевидно живеете в чужбина, защото тези машини по чиждите банки ги има, не в разградското данъчно...

а и с такава машиня тоя селянин нямаше да е толко мъж и нямаше да е в новиноте...Смешници

Не "вече", има ги от поне 20 г.!!! Друг е въпросът, че се броят и кантар. Всяка монета си има тегло... теглиш, делиш по теглото на номинала, умножаваш по стойността на монетата.

Ами ако са не сортирани?

да ама монетите сигурно са били омешани, та докато ги сортират по номинал, в същото време могат и да ги броят, вярно има и машини, ама и те пари струват и тия пари пак от нашия джоб ще дойдат

И какво предлагаш? Да се купи такава машина в Разград, вместо да си оправят улиците? Много конструктивно предложение, няма що.

Абе тия горе що не си е..т м....а. Оправям си дупките пред къщи на улицата и като ревнат за данъци им подавам сметката, материали, труд, цонсултации, други разходи и плащайте вие ще ви е...а м.........а мръсна некадърни ал4ни мазници, па тия дето са гласували за тия и ми се врещят за насраната си демокрация нали си знаете, - ще ви ... и на вас

Е-еех! Щеше да е хубаво ,ако можеше да бъде вярно.

Добро утро БЪЛГАРИ! Добър да е денят за тези които работят за БЪЛГАРИЯ! Протестирам СРЕЩУ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЯ ПАРЛАМЕНТ! Събирайте СТОТИНКИ за данъци които не ще узнаете как се харчат от Обещарски!

Аз ще си платя данъците, едва когато Орешарски не е министър председател и кмет на Община Варна не е Иван Портних. Казах! Тези тъпигьозлии, от протести не разбират, а от скуизи и шикани само.

какво са виновни служителите в данъчното? и те са на смешна заплата...Много е важен тоя като заявява позиция през неправилните хора...Никой път нямаше да му проиема стотинките

..колко да е смешна..?

със сигурнист не е хиляди левове... Въпросът е, че е смешно да се правиш на мъж пред хора, които не могат да ти отвърнат и не са виновните...Типично

Държавате е на тоя хал, защото всеки се опитва да скатае, и стига с тия данъци, защото повярвайте ми-смешен е процента, който плащате, че и само се чудите как да не платите...Само ревете и чакате някой да "ви оправи"...Ми, оправят ви...

познатия ганьо-стайл простотия и безсмислица.плюс това-особено подходяща за настоящите празници!иначе сме големи християни.........

Той май е по-добре да им причиняваме сърбежи по гърба от масаж с точилка, отколкото дребното неудобство да броят стотинки..