Село готово на бунт срещу заселване на Рашкови

Скандално известната ромска фамилия Рашкови оглежда къщи в село Труд да се засели там. Селото не ги иска и заплашва, че Катуница ще им се види като розов сън.

Обратно в новината

Коментари - Село готово на бунт срещу заселване на Рашкови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

link

Закон за трудовото мобилизиране на безделниците и празноскитниците 8 август 1946 г. I. Общи положения Чл. 1. Всички работоспособни български поданици от двата пола, навършили 16-годишна възраст и не по-стари от 50, а за жените 45 години, които са се отдали на безделие, празноскитане или прекарват голяма част от времето си в питейни заведения, кафенета, барове, сладкарници и др. подобни, се мобилизират за задължителен обществен труд. Чл. 2. Трудовото мобилизиране цели да приучи мобилизираните на полезен труд, да развие у тях любов към обществената работа, да премахне лошите им привички и същевременно да използува физическата им енергия и умствените им способности за повдигане производството и благоустройството на страната. Чл. 3. Трудът на мобилизираните се използува за общополезни мероприятия като: направа на пътища, жп линии, канали, язовири, постройки, укрепване пороища, корекция на реки, залесяване, обработване на държавни или обществени стопанства, работене в мини, кариери, фабрики, работилници и други подобни съобразно пола и възрастта на мобилизирания. Чл. 4. Срокът за трудово мобилизиране на настоящия закон е до 6 месеца и не се счита като трудова или военна служба. Лица, коитослед освобождаването им в продължение на 6 месеца не са започнали никаква обществено-полезна работа, могат да бъдат отново мобилизирани.

Това трябва да се възстанови.

Баси и расизма се вихри в този форум. Явно зверско напрежение се е натрупало в общестовото. Алооууу служебните, освен да се занимавате със спирането на енергийните проекти, обърнете внимание на тази циганска бомба, че като гръмне ще стане лошо....

Еее почнахме да се усещаме, ама ми се струва , че е късно. Браво на кмета,Браво на жителите на село ТРУД. Ние ви подкрепяме!

Е!!!БРАВО!! АКО ВСИЧКИ БЯХА КАТО ТЕЗИ ХОРА-ЦИГАНЬОРИТЕ ОТДАВНА ДА СИ ЗНАЯТ МЕСТОТО!! ТЕ СА ТАКИВА НАГЛИ, ЗАЩОТО ВЛАСТНИЦИТЕ СЕ ГЪЗЯТ НА ЕС!! ТОГАВА БРЮКСЕЛ ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ И ЗАКРИЛА!! У НАС ТАЗИ СГАН ТРЯБВА С БОЙ ДА БЪДЕ СЛОЖЕНА НА КОЛЕНЕ-----ПИСНА НИ ОТ ТАЯ ИЗМЕТ!!!

В моето село цигани никога не са живели.Имало е опит да се заселят - едно - две семейства."Живяха" в селото два дни и на третия,незнайно защо сами се изнесоха и повече не се появиха. Та такива ми ти работи.

ами много просто не им продавайте къщи и имоти в селото-да видим до къде ще стигне алчноста на хората

Щом искат ще им продам,като бонус 5 кг.експлозив в основите:))

Кой знае кои са собствениците и дали са от това село и дали въобще знаят кой се интересува от покупката. Може и къщите да са на някоя банка, това не стана ясно! Иначе, да, това е най-простото решение.

ЩЕ ГИ ТРАЕМ ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ!! ВСИЧКИ ЦИГАНИ ОБРАТНО В ИНДИЯ!!! AUSLÄNDER RAUSSS!!! RAUSS!!! RAUSS!!!!

Трагедията на българите заради мургавите сънародници тепърва предстои.Във всяко село е такова положението,но българите свиват уши и се гушат като мишки,дори се мазнят на циганите от страх.Какво ще се случва за напред,не знам,но скоростта ,с която се размножават, заслужава да се замислят институциите за нещо сериозно и законно!

ми паднахте..от кога ви чакам тук в моето село....ухаааа...елате -елате *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Резерват трябва... България да купи 2-3 острова и там такива аборигени

Защо законът позволява да бъдат изселвани от жилищен блок съседи, които нарушават реда, а не предвижда подобна процедура за съграждани?

Изселване извън България - само това е решението,

тези нали ги арестуваха преди 2-3 месеца, че притежават забраненото вещество (отрова) ЖИВАК. Какво стана - ще ги съдят или не? Внукът кара без книжка, дядото и бабата тровят хората с живак... Най-добре е цялата фамилия да живее в ЗАТВОРА. И проблемът се решава!

Още по-добре е, ако не живеят!

Тия убийци са пряко виновни за поне 2 живота, не бива да излизат от затвора, даже и погребението им трябва да е там - в крематориума, а остатъците - изхвърлени някъде в световния океан да не мърсят България.

НАЙ-ДОБРЕЕ ВСИЧКИ МУРГАВИ ФАМИЛИИ ПОД ДУЛАТА НА АВТОМАТИ ДА ГИ НАХРАНЯТ С ЖИВАК-ТА ДА СЕ ОТЪРВЕМЕ ОТ ТАЯ ИЗМЕТ!!!

Че кой би искал за съсед крадец, убиец и наркотрафикант, независимо от цвета на кожата му ? Като не им харесва на рашкови България - нали са много богати бизнесмени - Европа ги чака с отворени обятия ? Или там ще ги накарат да си покажат данъчната декларация за миналата година ?

Уважаеми читатели на dir.bg моля попитайте всички администраторите защо скриха коментара ми. Кое за тях е етническа нетолерантност?

И МОИТЕ КОМЕНТАРИ ГИ ТРИЯТ, ДОРИ ИМАХА НАГЛОСТТА 2 МЕСЕЦА ДА НЕ МЕ ДОПУСКАТ ДО МРЕЖА!! тОВА СА ПОДЛОГИ НА ВЛАСТТА И БРЮКСЕЛ!?! ТЕ ИСКАТ И НИЕ, КАТО ТЯХ, ДА ЛИЖЕМ ГЪЗОВЕТЕ НА ЦИГАНСКИТЕ ИМИКЯРИ И БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ-ДА! АМА-НЕ!!!!!!

Уважаема редакция, защо скрихте коментара ми? Кое в него е етнически нетолерантно? Вие не сте жители на село Труд и за Вас проблема е далечен. Не Ви интересува и ще си стоите пред компютрите или в къщите когато стане следващия проблем с тази измет. Няма етнически проблем, има проблем с хора които се смятат за недосегаеми и живеят извън закона! Върнете първия ми коментар или напишете уважителна причина за това че го скрихте.

Ало-о-о, ДИР - престанете с идиотското "етнически нетолерантен" - защото именно заради тази толерантност сме на това дередже мангалите да правят каквото си искат, необезпокоявани от полиция и държава!? Не разбирате ли, че точно с тази криворазбрана толерантност те ни си качват на главите, а в целия този процес медиите като цяло и вие в частност имате особено голяма вина? Толкова ли е трудно .да се събудите, или и вие сте от "тъмнозеленото" "малцинство?

Има изоставени села без жители - поне 200-300 из България . ДА СЕ ЗАСЕЛВАТ ТАМ... ИЛИ ДА СИ ПОСТРОЯТ В ПОЛЕТО ЕДНО "СЕЛО" с три къщи и да живеят там сами. Това е решението!

наи-добре е изобсто да не се заселват в бг.

Почна се! След като държавата определено толерира тормоза на едно малцинство над народа е съвсем в реда на нещата хората да вземат закона в свои ръце. След като МВР бездейства и отказва да изпълнява задълженията си, то се случва именно това. Съвсем отговорно заявявам, че съм готов да се явя като доброволец при сформиране на едно опълчение. Държавата ми е дала военна подготовка за да защитавам на първо място народа и страната си, а държавата не показва с нищо, че съществува!

Имаш моята подкрепа за това.

И моята!

Когато държавата не е на мястото си и не може да укроти мангалите, на нормалните хора им прикипява и скачат на бунт...

Да взима катуна и до ходи да живее по западна европа...нали има пари? В европа ще се слее с арабо/пакистанско/турската паплач и ще си е добре.

правилно, талпа в главата и екарисаж за Рашкови. Да стоят и да мируват в Майна таун докато не им изсъхне семката.

"Засега сме в Пловдив", коментира дъщеря му Събка Рашкова. Засега си стойте кротко там, че кой каквото си търси , го намира.