Ботев с рокерско яке, Йовков като Боб Марли

Гео Милев в графит с лилав суитчър и микрофон в ръка, Христо Ботев с рокерско кожено яке и фланелка с надпис "Свобода или...", Йордан Йовков като реге изпълнител с бяла лястовица на рамото.

Обратно в новината

Коментари - Ботев с рокерско яке, Йовков като Боб Марли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Питам се само има ли Прокуратура да се самосезира. Може ли такава гавра с нашите предци - будители. И дали в Англия така разглеждат Шекспир. И не е ли роля на учителите, които иначе имат много претенции за заплати, да вдахнат любов и знания към неоспоримите ни величия. В противен случай да минаваме направо към Турция, след тези тяхни сериали и мечтата на Доган и техните коалиционери.

Коментарът над теб показва ,,модернизация,,- по Шекспир от 2000год. Сравни я с адаптацията от 1968год- на Дзефирели,,Ромео и Жулиета,,- с Ленард Уайтинг. И това е само един пример как се,, модернизира,,.

Като се целят в младите и се нагаждат към тях, дали са попитали някой ученик какво мисли за кампанията? Защото аз питах и реакцията беше: "Ай стига бе! Баси дебилите!" Явно и децата около мене са тесногръди.

Браво !

Ъи-ииий ! (както би заключил променливо-правотоковия-Ми чичо Бон Скот ) ... И понеже съобразно изписването на името-Ви и спонтанноста на приемането, звучите на Свободен -- позволете да Ви запитам: 1.Да сте виждали Джим Морисън в рап-кавър (или на рап DVD обложка) ?! 2.Колко-далеч от тоталната нула бе интересът към последния опит за обяснение на явлението Линкълн на екрана ?! (Да ! За Президента говоря.) 3.Стана ли химна от/на Aerosmith ?! 4.Снощи чичо-ми Ийстууд на каква-точно база Взема сърцата на Всички Свободни ?!

Злобан нация сме и такава ше си останем, а щом можем и анонимно още по-добре. В интернет сме много отворени и оригинални и патриотични, ама в живота никой нищо не е постигнал. Освен да храни по нета, все по-цинично и първосигнално, вместо да помисли малко и да разбере за какво всъщност иде реч. Лошо ми става като ви чета коментарите. Вие сте за затвор.

Абе знаех си, че аз-лично едва-ли ще да съм само пълно ренде. Ама чак пък за зандана ?! А !, да не би тюрьма да имахте предвид?! -------- Просейки Вашето извинение за специфичния-ми изказ, позволете да Ви помоля .... само едно простичко нещице : -- В какво и защо-точно Вие обвинявате сума Хора, че не са първосигнални ?!

Нарочно ли слагаш там тиретата или наистина не знаеш къде се слагат? И пунктоация и прочие.. Въпроса ти не го разбрах, ама няма и да се мъча. Аз си имам живот и се заемам с него, а ти като се чудиш какво да правиш сипвай тука на всеки. Айде жив и здрав и всеки по пътя си. :)

Да. Сър Йън МакКелън. Освен това... Не е всъщност рап, ама доста се доближава - "Ромео и Жулиета" с Леонардо ди Каприо. И още много. И не само Шекспир.

Та, да се върнем на Перманентния Въпрос : -- Как-точно да Превърнем Младоста във Сила ?! (Дотук комай Единственото, дето Стана у Нас е .... че Много MyGeneration си Отидоха от Този Свят .)

П.с. Моля да ме извините ! Не споменах и-дума за очевидното-напоследък бясно търчене на онез-там `някои` по нажежения пясък у Нас . Не си струва. ....Влязохме в Sands of Time .

Децата трябва да правят разлика между,, Diamonds and Rust,,:)

Пак пари хвърлени на вятъра без релана полза. Който иска да има в главата си нещо от Ботев, Йовков или Гео Милев, не му трябват някакви измислени мп3 с произведенията им. Просто едни пари трябва да се наместят при едни "наши" хора. Да не говорим, че това е вид гавра с имената на велики българи, а и с националната ни памет изобщо.

Абе дайте да видим кой плати за тази гавра.Дали не са същите дето писаха становище за националните ни герои че били терористи.Май някой яко се опитва да ревизира историята ни.Я да се покаже....

Точно така - и аз искам - фирмата изпълнител на това "Уникално" рекламно творение и името на този който е подписал финалния протокол и е одобрил фактурата за плащане.

Съвсем наскоро туркофилските управляващи либералсти опитаха да поругаят националните ни герои и лица на България като Ботев, Левски, Вазов и т.н., но срещнаха яростна съпротива. Е, сега опитват същото, но с друга методика/карикатура, профаниране, подигравка/ и така се целят в по-младото българско поколение, което искат да направят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗРОДНО.

Колко си изпаткал не е истина!

Любопино е дали се РАЗПОЗНАВАШ в работещите по чужда поръчка манипулатори, които ПРОДУЦИРАТ антибългарски внушения, или си вече РЕЗУЛТАТ на тяхната продукция, та затова реагираш семпло, но емоционално с "модно?!" клише.

Тези смешници дето се гаврят с Ботев,да вземат да се избъзикат и с Бойко по същия начин,ама май на им стиска.С Ботев и Гео Милев е по -лесно щото са мъртви.Хайде смелчаци пробвайте с някоя мутра!

В интерес на истината, мога да се обзаложа, че ако Ботев, Милев и пр. бяха живи щяха да са супер стилните и в крак с модата типове. Да не забравяме, че са хора и то АБСОЛЮТНИ бутновници във всеки един аспект от живота си. Особено ако се запознаете в дълбочина с живота и творбите на Ботев, ще разберете, че той е една личност извън каноните за които говорите. Вие сигурно си го представяте как следобед в 3 часа, като английски лорд пие чай с придворните дами... А той - ходил и раздавал правда с острие и револвер в свободното си време, а точно между задяването на мацки по малките часове и наливането на акъл в прости тикви през деня, е пишел. На 90% тука от вас ИДЕЯ си нямат какви са били тия хора и в крайна сметка, тука всичките които се пишете "аристократи" и големи умници, щото видите ли такива аудио книги са ЛОША идея, сте такива безвкусни псевдо-патриотични селяндури, обличащи се от Илиенци или еквивалента му по селата си. Най-жалкото е, че сред вас има и учители - точно толкова прости като едноклетъчни организми и също толкова безвкусни като преварен ориз. Всяко едно нещо, което не разбират защото IQ-то им не стига отвъд назубрянето на сборник с литературни анализи, Е КИЧ И ПОДИГРАВКА С КУМИРИТЕ ИМ. Тъпаци!

Съвсем точно си се подписал под лекцията си с "Тъпаци", но си се объркал с мн.ч... Или сте цяло ято?

Не му обръщай внимание, той едва ли е чел нещо свястно напечатано, та сега да седне да слуша "аудиобоок" на Гео Милев! Явно е гушнал нещо от спонсорите, ама няма да си признае. Нека си седи във форума и да си ръси простотиите.

Шматкър

хаха А тук има и такива, които не разпознават граматически състав на текста. ...или просто се опитвате да бъдете ОРИГИНАЛНИ и сте оригинални по начина по който са оригинални още 95% от пишещите тук? :D

браво, много точно си го написал! подкрепям те 200%

Интересно какво одобряваш... Чувал ли си изобщо Боб Марли? Би ли обяснил връзката между регето на Боб Марли и Йовков или ти е по- лесно между Ямайка и българското село по време на Йовков? Ма то марковите дрехи трябва да имат покритие...

Банда извратеняци и духовни проститутки... Готови са на всякакви цинични номера, само за да изкарат някой лев от тъпотията на повреденото бездуховно поколение на "Прехода"... към нищото.

Това е подигравка. Какво като живеем в модерни времена- точно модерните времена трябва да покажат че сме достатъчно интелектуални и надраснали себе си, че да превръщаме историята си в карикатура.. Сензация за младите- няма що.

Родители образовайте децата си, иначе българия е обречена. Прост народ , няма държава. Страшно и тъжно, целта от преди 20 години е постигната.

Нещата вървят стремглаво към своя завършек: кръвопролитие, но за жалост ще паднат и много свестни глави! Земята има нужда от тор!

Явно пишещите тук искат да си останат в миналия век. Хора, вижте как живеят днешните деца. Светът си върви и няма да ви чака. Бихте заплюли всеки младеж, който се опита да разбие закостенялото ви мислене. Идеята ми харесва. Просто не е за такива като вас. Стига сте пречили на младите да се развиват. Държите са като пенсионери псевдо-патриоти.

Ако подобен начин е начин на развитие- не е трудно да се досетим на къде е ,,развитието,,. По същия начин се роди и чалгата. А резултатите от нея е изпростяване. Та може би сега на простите се внушава, че това е нещо което ще ги движи напред.

Историята не е за модернистична интерпретация. Историята е факти. Приключили събития. Finito. Няма нужда от дантели, брокат и пудра за да се научат фактите. Ако младежите не я приемат с мозъците си такава каквато е, по-добре да си карат Harley-то, да си слушат 50 Cent и да не се мъчим да ги учим. Нека си останат 'модерни'.

За какво закостеняло мислене става въпрос???? Според теб да направим произведенията на Каравелов, Ботев, Вазов и още много други велики българи в чалга вариант, та "младежта" да знае за тях ли!!!!! Под 30 съм и вак ми се струва нелепо това.

Развитието драги има две форми - ПРОГРЕС и РЕГРЕС.В случая май става дума за второто.Пък нека си живеем в миналото.Когато се гаврим с паметта на една национална икона като Ботев ние просто се превръщаме от народ в обикновена сбирщина,чиято национална памет е заличена.

Явно не си в час, братко Рур. Не е само простотия посягането на национални ценности, а когато е направено и без капка изкуство, тогава се принизява интелекта на цялата нация. Яловите напъни на платени от фондации псевдо артисти, не биха били изобщо коментирани, ако не се афишираха от техните спонсори. Но проблемът е много по-дълбок, защото нищо свестно не се създава напоследък, дори да е модерно и авангардно. Освен една чалга със силиконови кукли и т.н. пошли "ток-шоу" със съмнителна стойност, какво може да посочиш като постижение на "младите" от твоето време? Или като един известен пожарникар, нещо постоянно ти "пречи да се развиваш".

здравей Рур - можеш ли да ми дадеш тълкувателен смисъл на две думи - история и ценностна система! Благодаря пердварително!

Кой си ти Рур? Създай нещо и тогава си го ползвай за сегашния век. Недей да крадеш от миналия век и от "старомодното мислене на Ботев" Покажи твоите постижения в новото време.....или може би нямаш такива. Единственото което притежаваш е да пиеш евтин алкохол и да крадеш готови постижения. Да за моя ОГРОМНА МЪКА натам е тръгнал новия свят.

Кой си ти Рур? Създай нещо и тогава си го ползвай за сегашния век. Недей да крадеш от миналия век и от "старомодното мислене на Ботев" Покажи твоите постижения в новото време.....или може би нямаш такива. Единственото което притежаваш е да пиеш евтин алкохол и да крадеш готови постижения. Да за моя ОГРОМНА МЪКА натам е тръгнал новия свят.

Питам: По какво се различават дебилите участвали в проекта "Bulgarian Audio Books" и клозетната "поезия" на Андрей Слабаков, Светльо Витков и пр. или "прозата" на Иво Сиромахов?! Или т.нар. "песни" на Деян Неделчев, Мара Отварачката и плеадата чалгаджийки. Или бълвочът от халтури, които ни залива по телевизиите под формата на нашенски и турски сериали. По какво се различават простотиите, които се сипят от трибуната на Народното събрание, от водещите на различни предавания по телевизиите, от радиата, от разните министри... Отговорът е един: ПО НИЩО! Жалко за България!

Не се различават - те са едно и също! Хубавото е, че ние ги различаваме и ги слагаме в един кюп. И съвсем сигурно сме повече от тях... При това кюпът се препълва, един ден ще се счупи и бълвоча на псевдокултурата ще се излее от TV каналите в мръсния канал. Оставете ги да се "самоизтекат"...

Ако смятате,че с тази глупост, която е сътворена ще се запалят децата да четат Ботев, Вазов , Смирненски се лъжете. На тях им дай само чалга и нищо друго.Дори тетрадките са им с чалга певици. Децата не желаят да четат, а и родителите им не настояват. И накрая искам да кажа,че това е подигравка с тези поети.Не зная няма ли кой да спре тази идиощина.

Имаше кой да ги спира преди 25 години, а и име си има за това. Сега трябва да ги спира фактът, че няма търсене за простотиите им, защото търсенето е насочено другаде. Ама това търсене кой трябва да го насочва? Държавата? Правителството? Парламента? Бат Бойко? ГЕРБ? БКП? Или...

Мхм...много бих искала да знам всички супер възмутени кога за последно отвориха да прочетата нещо на Гео Милев или Ботев, та сега така подскачат. Айде моля ви се! Аман от псевдопатриотизъм. Евала за кампанията.

Този каруцарски стил на изразяване- аман, айде, евала и ... подобни, те доближава по- скоро до творчеството на чалгарите и поради тази причина никой не е задължен да отговаря на глупавия ти въпрос! Класиците се помнят и не е необходимо да ги четеш непрекъснато .

Не си струва да ти се отговаря,но от мен да мине. Преди седмица препрочитах Захари Стоянов. Не зная как би реагирал например Ватикана ,ако "творците" пресъздадат в модерен вариант "Тайната вечеря" като оргия със мъжки секс? Мисля ,че няма голяма разлика между "новото виждане" на творчеството на нашите поети и писатели и едно такова "ново виждане" на библейските истории.

тиа са за затвор

Мале като ощипани девойки сте всички. От мненията ви ми става ясно, колко сте патриотични, наченени и тесногръди. На мен ми харесва тази кампания, нещо ново, различн, модерно, все пак не е за вас направена. И тука няма грам "гавра", както силно се изхвърляте, а даже респект: нарисували са ги много красиво, използвали са им текстовете, защото им харесват и как звучат по ново му. И нека не забравяме, че това се прави от млади за млади, защото така поне ше схванеш убежденията в лириката на всеки от тях. Айде бе никой не им рови костите. Това е един вид анализ, стари мои приятели! :)

Научи се да пишеш правилно- поне собственото си име. Нормално е на недоучилите да се хареса подобно нещо.

Като чета коментарите по-долу, масово недоучили се възмущават от идеята и се пишат "патриоти" :-)) Ако искаш да ги броим :-))

Брато, Това е все едно да се опитваш да направиш цигански кючек по Шекспир Или да напишеш разказ а'ла Елин Пелин по песен на Мадона :)

каква РОДИНА и какво ОТЕЧЕСТВО бе хора огледайте се па се осъзнайте тока поскъпва за трети път, бензина е три лева, министрите трийсетгодишни сополковци, гледат в камерите и мигат пред микрофоните като гърмяни зайци, безработица и 180 лева пенсии, в малките гладове и селата е беднотия до шия, за каква родина говорим, и начело на държавата пожарникар Бог да пази България

Когато РОДИНА и ОТЕЧЕСТВО са заменени от" тази страна "или "тази държава"какво повече искаме,това се нарича ОСКОТЯВАНЕ.Боже прати гръм на самозабравили те се!!!!!!!!!!!

министърът на културата да реагира незабавно, защото това е подигравка с ценности и личности от национален мащаб

Сигурна съм, че ако ги изкарат всичките тия модерни "творци" на мегдана по без гащи, да ги сочат децата с пръст, това ще провокира много по-силен интерес към родната литература от въпросния "формат". Или най-малкото ще ни бъдат спестени подобни експерименти задълго. Тия парадират с умствената си импотентност и се правят на артисти. Може би дори си вярват, затова - голи под строй на Конаклъ мегдан. Да им лъснат малките пишки, пък нека ни разправят, че са голеееми.

Замислям се дали да не избягам от тая държава. В нормалите страни авторите на тия идеи вече да са в затвора по бързото производство, а у нас медиите само дето не ги хвалят.Това е подигравка с измъчения народ, дето само Ботев му остана.Уважение трябва към цвета на нацията - поети, революционери, писатели, това са идоли, младежите със сополите трябва наизуст да им знаят творбите, а не да подскачат по улиците и да си тананикат поредната слабоумна песен от сорта на "кой ден станахме", "дим да ме няма" или "да ти го на чуваш ли", изпълнена от днешните BG "звезди" Чалгата изобщо не я коментираме, тя се е просмукала навсякъде, Българийо, за тебе те умряха...

Избягай в Русия, сега там цензурират и "Ну погади".

Очевидно е, че някъде се кроят планове и се разполага със средства за обезличаване на народа ни. А ти българино имаш ли план и средства да се защитиш, и ако нямаш - защо?

Обаче трябва да признаем, че Young BВ young са късметлии- да имат такъв разнообразен репертоар, от "О, колко си прост" до поезията на Гео Милев.

И последно. Не бих искала в бъдещите поколения да остава погрешна представа за великите личности на България, заради някакви техни карикатури, нарисувани от безумни личности. Не бих искала бъдещите българи да стават за смях и да са обект на неуважение, заради това, че са им изградени неправилни представи за историческите ни личности.

Доста категорични мнения... Ама... Ако се абстрахираме от пълния кретенизъм и некадърност на пишлеметата от трите конкретни рекламки, които изгледах (а причината е, че с едно-две изключения Българската съвременна музика е пълен леш... също както и кино, и литература... и повечето "изкуство"), може би идеята не е лоша, щото може пък и да успее да запали дечурлигата по нещо различно от вносните боклуци, като Хари Потър или стотиците вампирски саги (тая мода пък как се пръкна хич не разбрах...). Ама ще трябва истински музиканти да наемат, а не "Young BB Young", "R.U.C.O.", "DRS"... баси... или други подобни олигофренчета, на които талантът и въображението им очевидно се изчерпват с измислянето на някоя кретенска абревиатура за псевдоним. Иначе... за киното ясно - то си иска мангизи. Ама какво се случи с литературата и музиката ни... иди, че разбери...

Истинските музиканти никога не биха направили подобно нещо. Има една българска група, която прави песни по класически произведения, но то е нещо съвсем различно от тази боза. Това е подигравка и някакъв ,,творчески напън,,. Горките деца!

Мизантроп

Искате да кажете, че истински музиканти никога няма да правят музика върху класически литературни текстове? Ами че те го правят непрекъснато и когато го правят добре, няма нищо лошо. Само че какво значи "добре" в изкуството никой не може да каже. Пишлеменцата не са виновни - те толкова си могат. А идеята според мен е добра. Просто организаторите е трябвало да се постараят повече в избора на изпълнители. Най-важното е да се запали интереса на децата към четенето.

Доста мизантропско мнение... за съжаление сте прав в някаква степен. Но Ботев и Гео Милев не са алтернатива на Хари Потър, жанрово са в тотално различни категории и няма как да се четат от младите хора по един и същ начин(което прави и въпросната кампания безсмислена, да неговорим за кретенските изпълнения). Както и да е, пиша само за да ви кажа, че благодарение на това, че от литература и музика още никой не е забогатял в България има истински бисери - неща толкова оригинални и алтернативни на опошлялата запад(нал)а култура! Творците в България се примиряват, че ще останат в ъндърграунда и затова правят страхотни неща. Поразровете се малко, има доста уникалности... =)

Мизантроп

Във всяко изкуство, във всяка страна и по всяко време бозата значително преобладава над бисерите. Неприятно, но... факт. Те затова са ценни бисерите, я... щото са редки. Така че "западната" култура не е толкоз опошляла, просто ние комай обираме боклуците. А ако нашенски бисер го позападним, току виж ни заприличал на западна пошлост. Има една истина, че количествените натрупвания водят до качествени изменения, а ние сме малка и бедна страна и нямаме количества. Което значи, че ни се налага да се понапънем повече от големите, за да родим нещо голямо. Обаче това е само обяснение, не и оправдание, щото сме ги раждали бая големи, пък не сме били по-големи или по-богати. И да - натикали сме се май в един затворен кръг: ядем западни боклуци - произвеждаме роден си боклук - радваме се на всякакви боклуци... и те така... И ако някой, в момент на интелектуален протуберанс... или под влияние на 2-3 таблетки разхлабително... току-виж произвел някаква уникалност... хм... то не значи, че всяка уникалност си заслужава хартията... къде за писане, къде за бърсане... Щото най-големите бисерища са земни, естествени, приятни за възприемане, ако и да не са лесни за осмисляне. Та... ще продължа да търся Български бисери... ама с гумени ботуши и с клечка.

Вместо да мислят как да издигнат (поне донякъде) необразованата, нечетяща и изпростяла маса младежи до нивото да разбират и ценят класиците, те се опитват да принизят класиците до нивото на масата... Нещастна Българийо, какво ли те чака още?...

Много добре казано (написано). Това е жалката истина.

Така, де... В тая работа обаче издигането не става с кран или асансьор, а с катерене по стълби. Ама мнооого стълби, значи... Демек... дали пък не може да се построи стълбище, на което това... или нещо подобно, но в по-добра реализация, да му е първото стъпало?

С няколко думи: Ако ще е хич, да е кич!

КОЙ ПЛАТИ И НА КОГО ЗА ТАЗИ ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРЩИНАТА! СЪД И НАКАЗАНИЯ! БОТЕВ Е НАД ВСИЧКИ!

Колкото откриха и наказаха този, който открадна светите мощи от Созопол, толкова ще накажат и тези.

абе то по- интересни са тези дето изфабрикуват такива мощи

Tютюневите машини от Крайморие фиктивно са изнесени за Ливан преди години, с помощта на сирийски бизнесмен. В действителност те са били тайно преместени около голям град в Североизточна България и до момента продължават да произвеждат необезпокоявано нелегална продукция.

Това въобще не ме интересува.

уф....е това ако не е евтина провокация и начин за правене на бързи пари. защото определено не е изкуство. чудя се как в други страни никой не си позволява подобни гаври с исторически и литературни фигури.

... в други страни хората имат самосъзнание, нещо характерно за вида хомосапиенс, а в България този вид мислещ човек е рядкост, тук преобладава вида - изрод...

Това не е съвсем вярно. Из целия т.нар. западен свят се правят подобни "провокации" - къде по-качествени, наистина форма на изкуство, къде не толкова, а някъде - откровено просташки. Примери - легион. Колко класически произведения бяха осрани от интерпретаторските напъни на некадърни рапъри? А историческите личности във хилядите пародийни т.нар. комедии? Дори и от знамето си правят долни гащи и то дори и в САЩ, които си размяткват шарения парцал по всички филми и където трябва и не трябва и общо взето са доста крайни на тази тема. И наричат това "мода". Така че въпросът е спорен. Качеството на тази конкретна "провокация" е под всяка критика и я превръща в обикновен кич, но причината за това е в некадърните изпълнители, а не в принципа. Щото преди време Слави Трифонов и КуКу бенд имаха цял албум с възрожденски песни, Ахат и др. метъл групи също са посягали към класиката, баба Лили е пяла по Яворов... и още много... Няма лошо. Въпросът е как. И това, че в световната рап-история един Еминем само се поиздигна малко над простащината не значи, че трябва да заклеймяваме като просташки един начин за популяризиране на нащата си култура.

През март 1995 г. в Крайморие НСБОП разбива фабрика за нелегално производство на цигари, собственост на фирмата "Тео Интернационал", в която съдружници са Борисов, Бориславова, Румен Николов - "Пашата" и Ангел Бончев от Литекс. Разследването така и не довежда до обвинения. Борисов продава дяловете си в "Тео Интернационал" на Иво Каменов, един от съдружниците в групировката ТИМ, цитирана в американските грами като "изгряващата звезда на българската организирана престъпност".

Ама тея пумияри направо се насраха - що за дивотия и простотия

По-добре първо се научи да пишеш грамотно и тогава коментирай допустимо ли е да се интерпретира класика с модерни средства.

Да ! Допустимо е! Само ако интерпретацията е направена подходящо и не се измества от това, което е идеята на оригинала. Рядко- но се случва. Има много кавър- версии на песни, които са по- добре направени от оригиналите и хората остават с убеждението, че оригинал е кавър- версията.

"Пази боже, сляпо да прогледне!"

NOFORN SIPDIS E.O. 12958: DECL: 05/09/2016 TAGS: PGOV, PREL, PINR, MARR, ASEC, KCOR, KCRM, BU Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов. Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още Пашата")

...Добро утро.

Но ще стане ЛЕКА НОЩ за някои хора в BG.......

И за тва нещо се е давало пари предполагам. Не съм изненадан, все пак министъра на културата ни е турчин .С кеф Веждичката се е изгаврил с българското семе . Като избирахме простаци в костюми кво очаквахте да се случи с историята ни?

Махнете тази пошлост от топ новините. Всеки има формалната слободия да се изака върху каквото иска, че даже в олтара на църква, но медиите сте тези, които после ни убеждавате, че мирише на рози.

А ,Калиопа,Рада -Галена,Преслава...Потрес!!!

Очаквам Министърът на културата да излезе с изявление. Този "проект" цапа българската култура.

това, че рекламата е гадна, не значи че идеята е лоша. Аудио книгите, освен че са полезни за незрящите, ще са удобен начин за дълго престояващи в колата да си опреснят знанията. Бас ловя, че има голям процент от същите тези дето генерално плюват по-долу, които не са чели повечето от тези творби. Така че за идеята - аз съм ЗА с 2 ръце, особено ако са качествено направени като радио театър.

Не говорим против аудио книгите. Заклеймяваме просташкото и недопустимо отношение на някакви неосъзнати и необразовани хора към великите имена в литературата ни. Как пък точно на българин му хрумна да обругава Ботев. Защо някой руснак или французин не обругава Пушкин или Дюма пр.

това, че си се изгаврил с Ботев, не те прави артист. без значение дали е аудиокнига, или си боядисал паметник.