66% от онкозаболяванията са заради случайни генетични грешки

Около две трети от раковите заболявания са причинени от случайни грешки в ДНК, които се наблюдават, когато нормални клетки се самокопират.

Обратно в новината

Коментари - 66% от онкозаболяванията са заради случайни генетични грешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едностранно тълкуване на резултатите. Все едно околната среда няма никакво влияние върху честотатата на грешките в ДНК при транскрипция!! Радиация, хормони, омекотители в пластмасата, фини прахови и нано-частици и мн. др. - всички оказват влияние на клетъчно ниво. Пълни глупости!

Естествено. Радиация, както пряка така и от поглъщането на радиоактивни елемнти, като олово оказват пряко влияние на грешките при копирането на ДНК. Освен това определени микроелементи, антиоксиданти и витамини оказват пряко влияние върху прецизността на копирането. Т.е. при липсата им води до получаване на повече грешки. И накрая имунитета, който пък е отговорен за унищожаването на някои от грешките. И накрая, общия брой на ракови заболявани е около 300, което не е съвсем "произволна" грешка в ДНК, а по-скоро определен тип грешки, които се повтарят при всички хора и водят до рак. Много от грешките в копирането остават "безнаказани".

в човешкото тяло са заради случайни генетични грешки, но другите, много по-опасни ракови образования с неизлечими метастази в човешкото общество никак не са от случайни, а винаги са от нарочни и умишлено направени политически грешки!!!

Това изследване по никакъв начин не отменя факта, че живеем в силно замърсена среда и се храним с боклуци. Освен рак има стотици други заболявания, които също могат да са осакатяващи или смъртоносни и за тях основната причина е замърсяването. Да не говорим пък за факта, че щом 1/3 от случаите на рак се причиняват не от случайни грешки на собствените ти клетки, а от външни фактори, значи сериозно трябва да се обърне внимание на тези външни фактори.

Също така ми се иска да се направи изследване колко от случаите на рак, предизвикан от тези случайни грешки, подлежат на успешно лечение, и колко от случаите на рак, предизвикан от външни фактори, подлежат на успешно лечение.

полето или планината и се заслушай на колко птици ще чуеш песните, виж колко врабци и други птици, освен гълъби и гарги, ще заподскачат и запрехвъркват около теб и тогава сам си направи извода до къде сме стигнали в самоизтреблението си като човешки същества, след като птиците вече ги няма!

66% - замирисва на закономерност.

След период на затишие от няколко месеца, пак започнаха да ни пръскат от небето с отрови. Мислех, че Тръмп ще спре тази дейност, но явно са го победили и пак са ни емнали.

хахаха, може би това са страни4ните ефекти от хап4етата ти.

не се бойте хора.яжте всичко с химия или не генно модифицирана или не -яжте,всички е-та са полезни,с тях или без тях рака ви е вързан в кърпа.това ли ни внушават

Изменят целенасочено организацията в Дезоксирибонуклеиновата киселина (ДНК).

гените в генните вериги на човешкия организъм, обуславя възможностите на всеки конкретен организъм, за продължителността на съществуването му! Ако сте забелязали при дълголетниците, те много рядко боледуват!?Защото при тях, хомеостазата/устойчивостта на организма срещу вътрешни и външни разрушителни въздействия/ в тяхната физиология е силна! Тази силна хомеостаза е генно обусловена от самото генно подреждане!?А то/генното подреждане/ се състоява при зачеването на новия организъм и съчетаването на гените от родителските организми! Може би сте забелязали, че не всички от децата на дълголетниците са със дълголетието на родителите си, разболяват се и напускат живота преди своите родители!?И обратното! Други от тях, наследяват дълголетието на своите родители! Генното подреждане определя и защо, при организмите например, които живеят в една и съща среда на стрес, химически и радиационни замърсявания, едни от тях се разболяват от тежки и смъртоносни заболявания, а други не и при тези организми живота на конкретните индивиди продължава достатъчно продължително време! А, един ден за тях се казва, че са си тръгнали от живота след едно продължително присъствие в него, 85-90 и повече години!? Задаващите се в човешката медицина генни терапии, при които след всеобхватни генни проучвания в конкретния човешки организъм, ще могат да се отстраняват или пренареждат в генните вериги на този организъм, отделни опасни за организма гени и генни групи! Които гени и генни групи обуславят сериозни слабости на хомеостазата или самите те предизвикват вътрешно в организма, тежки болестни състояния!? За тези генни терапии се очаква, да започне прилагането в истинската им сила на лечебното въздействие, след 10-15 години!? Това ще е и големия пробив на медицинската наука в човешкото здравеопазване, при лечението не само на раковите, но и на повечето социално значими заболявания на човечеството!

Дай Боже.

teroristi от тн МИнистерство на"здравеопазването" убиват много скоротечен и друг рак чрез хлор токсични разтвори подавани вместо питейна вода. Черни масови убиици както се вижда на снимката атакуват жертвите моментално

Няма случайни генетични грешки, а закономерни процеси на физиологията и духовните състояния. Човечеството е БОЛНО вследствие на ЕГОИЗМА, който ни възпитава "ОРЕЛЪТ"-така наречен от Дон Хуан или "THE MATRIX". Крайният "продукт" на еволюцията на егоизма е качеството наречео алчност. Наличието на това качество, обуславя световната духовна безпътица. Този "тумор"-АЛЧНОСТ, може да отстрани само мечът "ЕСКАЛИБУР". Аз след три рецидива на лимфона, диабет и инфаркт във времето на последните 18-19 години, едва сега успях да изляза поне мъничко от влиянието на системата. Тя"вкарва" в процес на деградация на физическото тяло, всеки който се поддаде на СТРАХА и ЯРОСТТА. "Гордиевият възел" на всичките тези фактори се "разсича" едва когато Човек схване, че реалността е ВЕЧНА, а действителността е "временна"- само един миг от реалността, МИГ който ние сме РАЗПЪНАЛИ със съзнанието си до скъсване. И понеже физическото тяло на Човека е най-слабото звено, то дегенерира когато се поддаде Човека на робията на поне част от посочените фактори. P.S. Извинявам се на не преживелите подобни болестни състояния, за стила си и терминологията. Информацията ми е насочена за сведение, към страдащите БЕЗСЪЗНАТЕЛНО.

Браво, добър коментар.

че българските научни среди коментират статията. Браво!

100 % от онко заболяванията са резултат от генетични грешки. Затова Господ е вградил в клетката механизми за борба с мутациите, чиято основна функция е да възстановяват оригиналната структура и информационна последователно на ДНК. Когато тези механизми не успеят и мутиралите клетки не могат да изпълняват правилно основните жизнени, се разпознават като чужди от имунната система и са атакувани от нея, за да бъдат унищожени. Независими от тези защитни системи и други механизми а борба със случайните мутации, със всяко следващо поколение се в генофонда на видовете се натрупват генетични грешки, които водят до постепенният им упадък. Този процес се нарича генетична ентропия и е пряко следствие на универсалната ентропия - устойчивата във времето тенденция порядъкът във физическите системи постепенно да преминава в състояние на хаос и количеството на полезната използваема енергия да намалява.

Много бързо сме забравили какви щети САЩ нанесли в Европа при бомбардиране на Югославия с боеприпаси с обеднен уран. Дори повече от това щателно заличават какви и да сведения за последствията. Но експерти,еколози, правозащитници и политици алармираха на времето, че използване на тези снаряди заразява местността с последващ пик на ракови заболявания и наследствени болести, възникват мутации в ДНК. Ето сега го наблюдаваме в БГ и това е трагедия. Естествено Пентагон, НАТО, власти на САЩ и Великобритания нагло твърдят, че това е невъзможно. А какво ще каже виновник, предизвикал тези последствия?

то па руснаците като взривиха в атмосферата най-голямата бомба 1,5 мегатона, всичкия радиоактивен буклук дето го изсраха къде мислиш отиде?

Не бъркай хрян с ряпа.Те изпитания, които провеждали до 1963 г.всички ядрени държави,те ги провеждали на полигони, а не в Европа. Първа държава, която заличила градовете в Япония с ядрено оръжие не била Русия, а най-демократичните, най-хуманните и най-миролюбивите САЩ.

Ама нищо не казват кое пречи на нормалното копиране

Прочети предишното, курсант.Разбира се факторите са много (дори и лекарства), но най-силния - радиация.

GSM, ГМО и други модерни открития. Някой ден ще има текстове като "В миналото са смятали, че излъчването на GSM не е вредно и в подкрепа на твърдението са привеждани редица повърхностни и нагодени изследвания. Едва по-късно учените категорично доказаха...".

Нещо подобно на изследванията за agent orange...

Няма нищо случайно.. когато учените успеят да обяснят връзката между менталното и емоционално състояние на човек и неговото физическо тяло, едва тогава ще започне истинската борба с рака.

Случайни генетични грешки!? Ама разбира се! Мултинационалните компании, които ни хранят с химия, ГМО, мръсният въздух, мръсната вода, "чудесата" на фармацията, те милите, нямат нищо общо с бума на онкологичните заболявания! Интересно щеше да бъде, ако знаехме кой точно финансира подобни "научни" изследвания!

Ами така е. При такива заключения от учените, няма как да не се запита човек и кои са им спонсорите.

А обеднен уран?

Просто не съм в състояние да изброя всички "блага", които ни донесоха глобализацията и Новият световен ред!

д-р Бърт Фогелщайн ми прилича на ненормален според това, което е писал в изследванието. Ами именно стрес и вредни за организма фактори са причината за генните мутации я! Това че ракът идва от "случайни" грешки е просто смехотворно да се твърди като новина, защото то е фактически все едно да се твърди като новина, че слънцето изгрява сутрин. А да се изолират мутационните фактори, които всъщност са причината - това е глупост. Имунната система и безвредната среда са добрите превенции разбира се.

Нещо от статията вероятно не е преведено както трябва. Защото "случайните грешки" при репродуцирането на ДНК всъщност няма как да са случайни - нещо ги е детерминирало. А това нещо е средата вътре в организма - това което попада в него при хранене и дишане, през кожата и лигавиците. И да не забравяме - влияе и това, което става в организма, когато психически и/или физически сме пренапрегнати, стресирани. "Случайните грешки" би трябвало също така да се изчистят от имунната система, ако тя работи както трябва.

Случайните неща се наричат случайни, точно защото не са детерминирани..

за съжаление в този свят няма случайни неща, а има по-рядко случващи се, но те всички са детерминирани. Грешки в програмата. Трябва да се дебъгира но няма как, това е работа на Оня отгоре.

Ракът представлява неправилно делене на клетките, което е следствие на неправилна команда от психиката към клетките ---СТРЕС. Само в 5% от случаите деца развиват наследнствени предадени болест. Причината за това е стрес по време на бременноста- имаме неосъзнаване на родителската отговорност! Всички други "изследвания" от този формат са правени от биг фарма.

"бъг" в системата "copy" и "paste" , колко просто било :)

Онкологията никак не и се остава без пациенти. Главната част от изследванията се хвърля да се изучават мутации и химиотерапия. Мизерен процент изследва реакцията на тези мутации на организма като цялостна екосистема. Защо тези клетки в един момент престават да се признават от организма като чужди и не се унищожават? Защо в голям процент от случаи на заболяване организмът се връща към нормално реплициране или започва да унищожава развалените клетки? Преди да се даде отговор на тези въпроси не трябва да се заема позицията, че онкозаболяванията се дължат само на мутации и са неизбежни. Подобни статии в ненаучни списания, изнесени в обществени медии, държат хората в напрежение. Те отнемат надеждата на пострадалите да обърнат хода на заболяването. А това е възможно!

ВЧЕРА ЧЕТОХ ЗА ТОЧНО ЗА ЕДИН НОВООТКРИТ БЕЛТЪК КОЙТО КАТО ГО ПРИЕМАШ ОРГАНИЗМА ЧИСТИ "ПОВРЕДЕНИТЕ КЛЕТКИ" .... ЖИВОТА НА МИШКИТЕ СЕ УДЪЛЖАВА С 20% Targeted Apoptosis of Senescent Cells Restores Tissue Homeostasis in Response to Chemotoxicity and Aging СОЗДАН МОЛЕКУЛЯРНЫЙ УБИЙЦА СТАРЫХ И БОЛЬНЫХ КЛЕТОК

Това е добре. Има нови препарати с избирателно действие. Помагат много. Проблемът е, че след лечение и добри резултати в много случаи болестта започва отново. Задачата е да се спрат рецидивите и да се обърне процеса на грешно реплициране. Защо у някои хора той е силен, а у други - не? Нужни са повече изследвания в тази посока. Бъдещето е за екотеорията на рака.

да не е мизерията и мръсотията

з7.2 триллион (ТРИЛИОНА ) з7 200 МИЛАРДА КЛЕТКИ ИМА В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ... И ВСЕКИ ч0 ДНИ СЕ СМЕНЯТ ... ЗА 1 МИНУТА УМИРАТ 50 МИЛИОНА ОТ ВАШИТЕ КЛЕТКИ И СЕ ГЕНЕРИРАТ ПАК ТОЛКОВА .. .. ТАКА ЧЕ КОПИРАНЕТО Е ЯКО ..

Регенерацията се обяснява именно с теорията на фракталната геометрия.

Аз съм прагматик. Какво точно може да се ИЗПОЛЗВА от свойствата на фракталната геометрия? Дробната размерност? Самоподобието? Как?!