Откраднаха радиоактивни материали, има облъчени хора

Четирима души са задържани за кражба на три източника за йонизиращо радиоактивно лъчение в Девня, съобщиха от МВР във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Откраднаха радиоактивни материали, има облъчени хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В другите новинарски сайтове пише, че крадците са ...роми. И не са задържани а са вкарани в болница за лечение 3 седмици. За сметка на нас данъкоплатците. Дир.бг много са замазали информацията.

Гледах сутринта по новините, че наблюдавали и лекували циганите. Че от къв зор?! 20 мангала по-малко, значи 20 крадци по-малко и десетки по-малко на наш гръб. Това са бъдещи отговорни родители, които ще чакат помощи. А дано са се разболели!

Това може да се тълкува и като тероризъм.Разнасяйки радиоктивното вещество насам натам и облъчвайки невинни хора.

Невинни цигани?

КЪДЕ Е ОХРАНАТА? КОЙ ТРЯБВА ДА ОХРАНЯВА ТЕЗИ УРЕДИ, НА ТЯХ ДА ИМ ПОТЪРСЯТ ОТГОВОРНОСТ. А КРАДЦИТЕ ПАК ЩЕ ГИ ПУСНАТ И ПАК ЩЕ КРАДЪТ, НИЩО НОВО...

Вътрешната ни "сигурност" е на високо ниво - ББ и ЦЦ в хор го приказват..Можеш да си намериш, купиш или откраднеш дори радиоактивен изотоп, а защо да не си направиш бомбичка..Ами като искаме в Шенген задаваме ли си въпроса дали другите държави искат да си купуват от българите безпроблемно тези неща..

Аз да попитам, а ще ги съдят ли за кражба или само ще ги лекуват, за да имат сили пак да крадат?

Първо трабвя да се потърси отговорност от лицата, отговорни за съхранението на тези материали. Второ, веднъж и в тази държава някой да получи справедливо възмездие - лошото, е че ще ги лекуват на наш гръб.....нали се сещате, циганин да е платил здравни или някакви други осигуровки.....вероятността е 1 на 100

Е най нкарая се наиграха, а кой има нещо против намаляване на крими контингента?

Смятай за кво става дума. Тиквата говори за сигурност. Един ислямист да си ги купи, за 5 лева от "ромите". Да им даде 5 лева да ги смелят на прах. Гръмни една бомба с тва и гледай кво става!

Как се съхраняват радиоактивни материали? Кой не ги е опазил?

Да бяхте ги оставили още 3 дена да се облъчват с цезия137, като им окапе косата от радиацията сами щяха да дойдат в завода да върнат оловото.

А може би нямаше да "дойдат" ... може би щяха вече да могат да ... ДОЛЕТЯТ ;)