Няма опасност от радиация в Черно море

Няма опасност замърсената с радиация морска вода около повредената японска атомна централа "Фукушима-1" да достигне Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Няма опасност от радиация в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кораба който утре ще си напълни баластните танкове с 15000 тона Тихоокеанска вода и след седмица я изсипе пред Порт Бургас или Варна, такава възможност няма ли :)

Човек трябва да е много глупав за да си помисли че радиация може да стигне до Черно море!

Май ти си много глупав! След като радиацията е в океана (част от световният такъв) започва обиколката и по вода, освен това, част от нея се изпарява в атмосферата, след което се връща, като дъжд и попада в почвата. Така че приятелю, този теч се натрупва. Периода на разпад го знаеш колко е, теча продължава, мисли сам има, или няма вариант радиацията да стигне до тук!

Знае?Какво знае?не виждаш ли ,че е на границата на дебилността?Трябва да е завършил "изгорялата гимназия", ако изобщо някога е учил нещо.То и затова четем такива простотии...Той е извънземен и няма връзка с кораба-майка, така, че за празната му тиква радиацията е без значение.

Пример-ти самият.

Остава и "Софийска беля" да изока, че Япония е далеко...

абе там гръмнаха 3 чернобила, а вие все няма проблем няма проблем.

Ами щом искаш страхувай се и не ходи на море! ПС - май си много зле с географията!

нещастници,с какви глупости занимавате хората,по добре пишете за унищожаването на животните на хората по странджа,а не се опитваите да насаждате страх в хората с подобни дивотии!изобщо даже не се знае дали японците деиствително изливат радиоактивна вода в океана!!!

Голяма утеха, няма що!А любимите ми курорти по тихоокеанското крайбрежие?Как Китен ще ми компенсира Френска Полинезия /Бора-Бора и Таити/?А Великденският о-в, който се канех да посетя за Великден?...Вместо това: яка чалга, съмнителен алкохол и кебапчета, мръсотийки навсякъде, крещящи хора,миризми на пот и др.подобни, о...не ми се мисли и какво ще срещна в морето...Объркаха ми сметките тези япончета...

Че то не е необходимо да си специалист, за да се сетиш, че радиоактивната вода не може да стигне и влезе в Черно Море.

ае вие сте малоумни верно...

Аман от такива "новини". За сведение на заинтересованите - няма опасност и радиация от Фукушима да стигне до Марс или друга планета.

Това не пречи да се произведат още десетина новини по темата.

в Черно Море има друга опасност - потопените Бойни Отровни Вещества от войните и след това (зарин зоман и т.н.), плюс нелегално изхвърлените варели с отровни химически вещества от производството. Има данни, че контейнерите вече пропускат.