Кънев и Дол: България трябва да следва пътя на румънците

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев е провел работна среща с президента на ЕНП Жозеф Дол за съдебна реформа, борба с корупцията и местните избори

Обратно в новината

Коментари - Кънев и Дол: България трябва да следва пътя на румънците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

футболната легенда жика попеску,също е в затвора с ефективна присъда от миналата година, на три години и един месец.престъплението- пране на пари и укриване на данъци.

"радикални решения в съдебната реформа"? А от посолството на САЩ разрешиха ли такава? Щото и украинците осъдиха онази с козунака на главата, ама "демократите" им спретнаха майдан и сега я пуснаха.

герберска подлога

Явно повечето от вас отново не са си направили труда да седнат и да се поинтересуват какво става в Румъния. "Сакън" някоя друга държава да е по-напред от нас и да трябва да взимаме пример... Защото ние сме по-по-най. В момента, ако не ви е ясно, в Румъния са изпозатворени половината крадливи политици, началници и подобни административни фигури. Имат яка чистка и евала им затова. Само за пример е кандидат президента Elena Udrea, която е щипнала държавата им с близо 5 млн. евро и сега е в затвора. Още по-хубавото за тях е, че продължават да вкарват крадците.

Ами не знам румънски, та да те питам: като са вкарали в затвора крадливите чиновници, новите, които са на тяхното място, как се справят (с краденето)?

Как можа д-р Николай Михайлов да го набута начело. И дъртия перверзник-френско-немския чифутин Дол, който беше бръкнал под полата на компирката Фандъкова на снимката!

Този плешив глупак, дето неговата партийка дсб не може да събере и 10 хил. гласа, докога ще се размотава по медиите да ръси глупости??? Да ходи при мамалигарите да си ги следва. Аман от глупендери в политиката!

И от теб свика не става; Влезе с големите лъжи и си до тук. Бригадира ти Лостов добре те учи Никога не ти е давано правото на собствено мнение. Наи добре е да сключиш брак с Азис защото там ти е мястото

А защо да не следваме пътя на гърция ? Те по добре си живеят и от румънците и от нас .

Да живее България! И този е поредната подлога на Борисов! Сега чух, че Цветанов заминал за Венеция да присъства на тържества на българите живеещи там, вместо да е в затвора. Ако комунистите баха лоши, то гербистите са много по-лоши, защото са техни недосночета. Какво да им следваме на румънците..? това, че убиха Чаушеску и осъдиха двама министри, може би е ний трябваше отдавна да го направим за да не сме в това положение...?

Какво да следва на Румъния? Букурещ е арапо-негърски бардак, другото е сиган навсекъде.

Ние сме една потъваща воняща кочина от която измъкване няма и така до още по-зле.

Само си говорите,праэни прикаэки от които не проэлиэа нищо на яве ,дела реэултати в Румъния има усещат се,а как умно го каэва ще следваме,ще эапочнем като Румъния,само ще,няма да иэмислим топлата вода,тя е иэмислена,праэни прикаэки,эапочвайте или се махайте ,какво мънкате,каэахте го или правим реформите или се махаме ,направете го

тва па колко е смешнооооо..... Каквато и съдебне систем да направите, има си безнаказуеми хори и такива, дето вечно ше ги тормозът. Искате да въведете руминския модел и да установите след 10 години, че и той не работи на територията ли? Атомна бомба и рестарт.

В Абсурдистан политиците са с имунитет.В Абсурдистан политиците могат да бъдат наказанисамо с куршум в главата.От всичко друго ще се отърват

Нали Бойко и Цецо ще трябва да лежат ефективни присъди, ако последваме румънския и еврпопейски пример!

Ама колко от другарчетата на Кънев във властта трябва да последат съдбата на осъдените си колеги в Румъния, за да приемем, че и България е тръгнала по правилния път? Както има една приказка - "внимавай какво си пожелаваш"!

Радан Кънев - типичния български политик: Адвокатче в неизвестна фирма за 1-3 годинки, колкото да каже, че нещо някога е работил. След това става активистче при Костов и това е цялата му кариера. Като на повечето политичета в НС. Ами нали ние си ги избираме тези дрисльовци... Ние сме си виновни.

............Кънев и Дол: България трябва да следва пътя на румънците...... ----- За тез двамката ще осигурим места на островите по Дунава и целогодишни доживотни мероприятия. Да заповядат и да ни дават примери! -----

Дано по скоро станат тия реформи у нас, защото е срамота ние да не сме вкарали абсолютно нито един политик в затвора , а румънците си напълниха затворите с политици и кметове.

всички предишни и настоящи от държ авната хранилка почват усилено и обединено пране на чаршафите! докато приготвят реформите всичко ще бъде чисто изпрано и ще бъдем очудени колко са чистички нашите пулитици ( тези,които евентуално са сгрешили да останат в BG )....

Точно така трябва да стане. Но се притеснявам за две неща 1. Че няма да остане нито един политик, който да не е в затвора, ако се разследва, както трябва и безкористно. 2 че тук с тази съдебна и правова система не ми се вярва. Иначе се възхищавам на случващото се в северната ни съседка и се надявам и при нас в най скоро време да се въведе подобна система. Тогава може би ще тръгнем на пред икономически и духовно.

давайте олигофрени, давйте цензурата веевреи долни.

с 800 ип-та съм аре давайте!

Струва ли си унижението?

простотии в коментарите! Истината е, че ако България си оправи правораздаването много бързо ще дръпне напред. Но основната пречка си остават тези, които започнаха уж прехода и почти на 100% са свързани с Русия.

Като оня скелет Джон Кери!

Видите ли индивид с тънки устни и обратна захапка да знаете , че е или измамник или куха градинска лейка!

Помните ли преди3-4 години.пак по управлението на ГЕРП,как се говореше,че Румъния ни спира за Шенген и трябва да сеотгелим от нея?Сега каква стана?Указанията на "ръководителя"са ясни.Вървим по пътя на Румъния.Няма ли най-после някой да им каже:Вървете на пу..а та си ма..а.Наздраве

но след Орешко и страстните целувки по площадите,България остана в тъча.

Предлагам ГЕРП да махнат буквата Р(Русия) и да станат ГЕП .

България трябва да следва пътя на правото, което служи на правата и задълженията на обществото, което се състои не само от кебабчест електорат , а и от такива, които не само не могат да избират, но са и бъдещите конници на тая територия. Вие сте избрани там и ви се плаща да служите на интересите на обществото, които за саписани в началото на Конституцията, ако на ня-кой не му харесва, като например на дребната рибка с големия корем, то да бъде така добър да напусне Държавата ни през Туркия в посока идил!

Че то, ако е тъй ще трябва да разпуснат целия Министерски съвет, че и Народното събрание и ВВС ...

Тоя агент на ЦРУ да не говори от името на българите.

А дано да е агент на ЦРУ, че ми писна от КГБ подлоги.:)

Ако управляваше онзи, правешкият цървул, само за десетина дни щеше да ги направи на налъми!

Ама как гледа, а!!!

4 месеца нощо?Така ще минат още 44 . Е, от време на време, ритане на топка!

Може ли някой сега да ми помогне ----- какво значи НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. Четох интересувах се, но за всички, в които се съмнявах се наричат демократи и т.н. Какво остава. Кажете мнение.

Съэжелявам, но законите ни не са направени за да бъдат осъдени политици , КОКОШКАРИТЕ. Престъпните политици сами си произнасят присъдите и ги изпълняват веднага. Всеки който пречи е ритнат в трапа.

Този нещастник стига е грабил от народа си. Не ти щем и тъпите предлижения. Дира стига сте ни занимавали с тъпите изказвания на този тъп политик.

законите така,че да може да бъдат осъдени политици? С това мнозинство от 161 гласа ли?

Ами да се почва- от онзи с 6-те апартамента от баба му, от премиера- за фирмите, от които дойде и които още съществуват с негова подкрепа и т. н.Румънското чудо няма да се повтори никога в България- просто не е възможно, тъй като трябва да се почне от сегашното правителство.Половината кметове на населени места, избрани от Герб и усвоили пари по разни водни цикли отдавна са за затвора, но това няма да стане в този живот.

Що си траете бе сульовци- за охо бохо? Нали сте тарикати.

До коментатор, който твърди, че има руска агентура......... Значи тя си е свършила добре работата. Разбрала е що за стока са ни политиците и "Досвидание Юж поток"А за Кънев какво, мъчи се момчето като Роско, но не му се п олучава.

ivo10

Румъния беше след нас - сега трябва да следваме нейния път. Македония и Албания все още са след нас, а скоро май ще се наложи да следваме техния път. България все трябва да следва някого, докато системно я източват и обезкръвяват. В някой момент от безсилие няма да може дори да следва някого, а българите ще бъдат народ прислужващ на съседите си.

по време на първото управление на Борисов. Смятайте 1,5 г. политическа криза унищожават 3,5 г. напредък. Мислете преди да им се връзвате на акълите на червените пендели

По долу" Дали" цитира Стефан Цвайг- отлично.Но, ако цитира и Стефан Цанев ще стане ..... мамата си джаса. И , ако някой,като Стефан Цанев ще трябва да контролира ситуацията в България......мда-а-а-а

Какво казва Стефан Цанев?

Пътища много,но ние сме в път без изход!

Браво Радане, един път да кажеш нещо смислено. Сега остава да го направите -- да вкарате няколко бивши и сегашни министри и политици в затвора.

"Реформи" в съдебната система!Е тя ли ще води борба с корумпирани политици,а превантивно законодателни промени,които да пресичат!За заема как се напазарихте например ,без убедителни аргументи и без гаранции и условия за погасяването му,без икономически растеж,ей така!При положение,че финансовата политика на Дянков 2 е най неудачната и най мъгливата,това изобщо не се дискутира да се промени,нали имахте експерти къде изчезнаха?

ако следваме примера на румъния - то в българия трябва да не оставяме жив политик

Рамадан Кънев, едва влезе в парламента и се помисли за голям фактор в политиката. България трябва да следва своя собствен път а не пътя на някого.