Бежанците ще могат да търсят работа, докато получат закрила

Депутатите приеха окончателно промени в Закона за бежанците, според които мигрантите ще имат право да си търсят работа, докато получат международна закрила.

Обратно в новината

Коментари - Бежанците ще могат да търсят работа, докато получат закрила | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Всички в Парламента, трябва да е ясно едно! Прибирате ги... Но! Семейства, бракове и прочие у нас - Не! Пипне ли някой наше момиченце, изнасили ли наша Жена! ВЪН! Не, че няма да се отзове на хормона някоя "кокошка, или овца" Но, случи ли се без съгласие - ВЪН! Няма Кодекс, Затвор и прочие! Директно - Вън от държавата ни!

ДАЖЕ ЩЕ СЕ ЗАПИШАТ И В ДПС-ТО.

И къде в европа се е чуло и видяло араби и негри да работят?! В най добрия случай въртят амбулантни търгаши по улици и дюкянчета колкото да покриват бизнеса с дрога. Е тва я чака европата.

Търсим малко игриви бежанки за почасова работа на хоколовръстния път, мераклийките да идват за кастинг на място без фережета!

Срам!Срам! Позор! Всички държавници от ЕС (с малки изключения) са безмозъчни мекотели. Заради една пуста Власт и две дисаги жълтици предават националните интереси на страните си. Страшно безумство! Позор!

Като им разрешат и да гласуват, познайте кой ще си увеличи електората?

И къде ще я търсят тази работа бе смотаняци. Тук имаме висок процент на безработица, НЕзаплащане. Като търсят кво ще намерят а? Само ще изместят циганите от пазара на труда.

Не всички мислят ограничено като теб. Някои от сирийците са уеб дизайнери, програмисти, преводачи. Могат да работят онлайн от където си поискат - стига да имат храна, покрив и компютър с достъп до Интернет. Аз не питам тези, на които плащам да ми работят къде се намират, бежанци ли са, в коя държава са. Не ме интересува - след като получавам каквото искам в замяна на парите си им плащам. Може и на цигани да съм плащал без да разбера, не знам.

Това е безумие. Като им забранявате да работят три месеца само насърчавате нелегалния труд и укриването на данъци.

ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ СЕГА ЩЕ ОСИНОВЯВАМЕ ОТГЛЕДАНИТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ РАЗУЗНАВАНИЯ ИСЛЯМИСТИ, ПАРДОН БЕЖАНЦИ. Т.Е. ЩЕ ИМ ПРАВИМ ХРАНИЛКА И В БЪЛГАРИЯ. А НИЕ БЪЛГАРИТЕ КУЧЕТА НИ ЯЛИ, ЧЕ ОЩЕ СТОИМ ТУК.

Вчера ми докараха дърва - 15 кубика на село! Има поне няколко българина, които ще се навият за три дни да насекат дървата, като надницата е по 10 лв. на ден+обяд - т.е. общо 30 лв. Да видим колко "бежанци" ще дойдат да свършат тази работа за тези пари!

Плащаш 5 евро за осем часа работен ден и се гордееш с това, че можеш да намериш няколко окаяника дето биха ри се хванали на номера, вероятно доведени от глад и безнадеждност. За щедрия обяд дето даваш не ща и да коментирам. Надявсм се нито един бежанец не би се хванал на щедеата ти оферта. Само много смотан и скопен народ би се хванал за тази надница и само такъв като тебе се гордее с гяволъка

Сам си ги нацепих заради фитнеса, не се безпокой за клетниците! Но такива са офертите по всичко села в България и желаещи бол!? Казва се - пазар на труда, за който политиците нехаят или се правят, че не съществува! Това какво ти говори бе, търлък? Че българите са докарани до безизходица, но политолигофрените щели да "осигуряват" работа на никога неработили "бежанци", т.е. нашественици от Близкия Изток!?

Циганин и работа??????????

България трябва да остане в ЕС,да излезе от НАТО и да сключи отбранителен съюз със Русия да ни пазят от турчолята.ТОВА Е.

Пийте си хапчетата, атакистки подлоги на Москва :)

Айдааааааааа! Взеха работните места на нас ромите!!!!!!!!

Дайте им по една мотика и да копат в полето.Нали са гладни и бедни.Аз специално не съм чувал арабин да обработва земя.

-"Промените са с цел транспониране в българското законодателство на европейски директиви." Ало,какво означава това "транспониране"-налагане на чужда воля и вмешателство във вътрешните работи на една "суверенна" държава! Защо такова транспониране не може да се случи на наистина суверенни страни,като Унгария или Полша?Нали и те са част от ЕС?Е да,само че те си имат достойни правителства и премиери,не като нашата глутница безродни и продажни лапачи,начело с малоумния бандит-премиер и признатият престъпник-Цецо Крадеца!!!Защо заради един файтон безродници,трябва да се поставя цялата ни държава на колене!?

Никакво вдигане на здравните преди да има ИНДИВИДУАЛНИ или поне семейни партиди!!!!!!!!!

да ги включим и в местната власт

1.Ставаме "демократи". 2.България обеднява и българи започват да емигрират в чужбина. 3.Имаме странни отношения с новите "съюзници", като се разпределя баницата, на нас трохи, а на тях цялата баница. Имаме забранително-пропусквателен режим за "съюзниците"! 4.Насила ни вкарват в страната хора, за които да отрежеш нечия глава, да го изгориш или продадеш в робство е забавление! Наричат ги "бежанци" противно на всеки разум! По време на турското робство ние българите и други народи сме клани, набивани на кол и горени! 5.Русия почва да се бие със заплахата ИД, карат ни да я мразим за това?! 6.Българският народ е окупиран "законно" от чужда армия и авиация на "съюзниците"!

Продължение на хрониста: На следващите избори идва на власт ПП АТАКА и всичко си идва на местото.....

Те не са дошли да работят а само да живеят.До сега не са дали едни от тях да каже дайте ни работа а всеки вика искаме да живеем.

Ооооо добро утро г-н Модераторе, събудихте ли се хехе ( нерегистриран ) 03.10.2015 06:26

Познайте дали ще се вдигнат някога заплати и жизнено равнище с навлизането на тази паплач на пазара на труда и изобщо в България?! И сега реалната безработица е над 20%, и сега измислените ни бизнесмени цедят работника с мизерна заплата, а тази паплач ще работи и за един хляб, което е манна за работодателите. Били мързеливи, обаче глада е по-силен от мързела, а ако не се случи това - още по-зле. И сега има едни престъпници, които паразитират на гърба на народа и държавата и като се увеличат с ново пристигналите - става унищожително за нас. Защо стоим? Защо не изметем от парламента българоубийците и гробокопачите на държавата, които освен да лакейничат и крадат за нищо друго не стават. Вече закъсняваме!

Правилно разсъждавате сънароднико. Вие сте един от малкото отговорни хора. Личи ви от съжденията. На следващите избори за ПП АТАКА. Лично не им одобрявам в по-малката си част политиката им, има расизам, да така е, но по-голямата част ми харесва. ПОСТОЯННИ СА!

тоя дето дава минуса още не е разбрал какво се случва завалията.

Аз съм гаден, мръсен капиталист-потосмукач, хиена, измислен и лъжлив бизнесмен, цедач на работници и СЕ МРАЗЯ ЗА ТОВА! Мразя се и защото сега ще кажа нещо, което отлично знам, че не бива да се казва, но аз съм си един тъп, прост, нахален ЧУКУНДУР...! Казвам "нещото" сега, за да се мразя още повече: Скъпи Възмутен, Вие / ти като умен и порядъчен гражданин ще разбереш ли факта, че : Не, няма да се вдигне жизненото равнище на населението и заплатата ти, докато ти седиш тук и си чатиш, а не работиш на 2 места, както в Европа и на 3- места като в САЩ. Впрочем ти си мрънкало и дори да се водиш на 6 работни места, ти пак няма да бачкаш "За тоя /или който и да е изедник" . Така, че е все едно. Бежанците, няма да ти вземат работата, която и без това не искаш. Най- много да вземат мястото на някой циганин с ром... Животът е готин, многолик и интересен...Ако това последното стане: УМРЕМ ДА ГО ВИДИМ ТЕ ТОЯ СЕИР! :) Ще спра да се мразя :) :) :)

Гласувай за АТАКА Всичко което е казал Волен Сидеров е станало! Предупреждаваше да се построи ограда по границата преди 2 години,за танкове,за теглените 16 милиарда от тиквенното правителство-че са военен заем,за това че ще станем фронтова държава на нато за война с Русия...всичко се сбъдна!!! Не се бойте, има един голям народ в този свят, пишат с нашите букви, говорят с нашия език, имат остри шашки, винаги са побеждавали , и са наши братя по вяра и по кръв. Дружбата ни е стара ,няма страшно. Няма да ни изоставят те нас и ние тях. Не се бойте. Бог с нами,а ние с братята,пък каквото сабя покаже. Гласувай за АТАКА спаси България

намерил съм им работа . за неограничен брой пришълци/нашественици - статисти в екшън филми , за еднократна употреба . има и масовки - с напалм и термобарични . давайте ги насам , снимките започват веднага ! без кастинг , всички са приети !

Без визи, без разрешителни за работа, на социални помощи, на държавна издръжка, държавно жилище, безплатни ток, вода, отопление и храна. Някой може ли да ми обясни предимствата да си гражданин на страна от ЕС спрямо всеки нелегален имигрант, пресякъл незаконно границата? Ако са легално в страната и имат право да работят - да работят и да си плащат данъците. Ако не им харесва, да вървят на майната си. Имаме достатъчно мързеливци със специфични културни особености.

Боко Рапоня да им дава да работят при него на магнолиите и да ги храни на неговата софра!!!Ние не ги искаме, имамеси достатъчно мангали!!!

Ти що не питаш майка си колко ѝ е леко?

в смисъл като и крадат и двата лева от портмонето, докато я изнасилват и убиват тез от бхк, ли. за тях парите са важни, какво значи тука някаква си лишност, щом за евреите падат поредните 30м шекела?

Имам предвид колко е леко на една майка, когато децата ѝ са заминали надалеч.

А ние като избягахме от България близо 2 милиона....добре че хуманно ни посрещнаха по света и имахме възможност да учим и работим! Цъкайте минуси сега да ви олекне

вие не избягахте, мои милички, вие бяхте прокудени от такива, които планирано сега ви заместват с хитлеристките си нео-ционистки идеологии, като госпожа кристалинка, президентът плевенлиев и други от д(п)с.... а пък вие можете да ме плюете най-свободно #. Имате и това право!

А вие "подвизавате" ли се така, както описват медиите държанието на бежанците-бабаити в Германия, Хърватия, Унгария и пр.?

А вие "подвизавате" ли се така, както описват медиите държанието на бежанците-бабаити в Германия, Хърватия, Унгария и пр.?

Що не питаш майка си колко ѝ е леко?

Що не избягахте в Саудитска Арабия да видим колко хуманно щяха да ви посрещнат...с големия сатър...

БНР: Унгария, Чехия, Словакия и Полша обмислят съвместно участие в охраната на южната граница на Унгария. Другите се организират за охрана на границите си, а ние приемаме закони за "добре дошли"...

бхк трябва да бъдат съдени за пропаганда на фашизъм и за насаждане на етническа омраза към местното население! също така за противоконституционна дейност за незаконна смяна не само на действащата конституция и международни правила и норми за свободата на словото, избора на религия, а също така за сваляне на редовно-избрани правителства, чрез пропагандирането на бунтовнически и въоръжени методи за тази цел! прокуратурата и данс да се заемат (самосезират) с рб, бхк и дпс в тази насока!

Ще се сезират, ама друг път! Какво реши КС за заема от 16 млрд. лв.? Всичките продажници в едно гърне п.рдят. Само ГРАМАДА ги оправя!

h 1

+++ ( нерегистриран ) 02.10.2015 19:31 Явно предателите вече няма да се спрат пред нищо и сляпо ще продължат да изпълняват волята на господарите си, докато ни затрият като държава и народ. Но в крайна сметка сме си виновни ние, защото го допускаме, тънейки с летаргия и безхаберие. Щом като сме неспособни на активни протести, нека поне да изразим отношението си към това, което се върши. Който е учил, нека си спомни "Грамада" на Иван Вазов. Щом ни е страх за нещо повече, нека на едно определено място да вдигнем грамада от камъни и всеки да хвърли по един когато минава покрай нея като израз на протест. А на върха й да се поставят портрети на "народните любимци", които погребват България.

"...Камък зе, фърли и рече: "Проклет да е Цеко!" От тогава край туй място Кой мине, замине, Се същите думи казва, Се същото чини. Пътник ли, овчар ли някой Минува из друма, Като хвърли камъка си, "Проклет да е!" дума. ................................ А грамадата расте се Неусетно, тайно И камънте върху нея Фърчат непрестайно. Че сюрмашки сълзи клети Лесно не изсъхват, Злите спомени в душата Скоро не заглъхват..." Иван Вазов

Остава ни сами да се защитим. За да има бъдеще за децата ни, за нас и дори за тези, които така гордо веят знамето на толерастията и които утре най-вероятно ще съжаляват за действията си.

"Това са децата, които всяка сутрин стават в 5 часа и пътуват на училище до съседното село или през няколко села, и за чиито родители всяко начало на учебната година е изпитание; това са умните и способни младежи с образование, на които не се дава възможност и биват лишени от всякаква перспектива; това са робите, работещи над десет часа на ден за жълти стотинки, които отдавна са забравили какво са това празници и отпуск; това са пенсионерите с 40-годишен трудов стаж и 150-200 лева пенсия. Това са всички хора, които не могат да си позволят да се хранят по три пъти на ден, които носят дрехи втора употреба и се молят да не завали, защото лепените им безброй пъти обувки все пропускат, и които зимата стоят на студено, защото и парното, и токът са непосилно скъпи за тях, и тези, чиито домове са били отнети от банките. Това са тежко болните хора, просещи пари за лечение, защото Държавата отказва да им осигури такова. И хората от Мизия, които втора зима ще спят буквално на улицата."

"Лицето на истинските бежанци европейците бежанци, имигранти, дискриминирани в собствената си родина, подложени от години на безмилостен геноцид от страна на престъпни правителства, бездушни, нагли и най-вече алчни политици, продажни НПО-та..."

"Всички тези истински ежанциса родени в Европа, европейци са сто и десето поколение, християни, умни, способни, с възможности; искат да учат, да работят, да се развиват, настоящи и бъдещи данъкоплатци, но за тях никое правителство не предвижда едни хиляда лева/евро на месец. Милостивата и щедра Европа вече 26 години е пряк свидетел на геноцида, който се извършва над източноевропейските народи, но така и не ѝ хрумна да им подаде ръка, да отвори границите, да ги покани, да им изплаща помощи, да им намери работа, да осигури безплатно образование на децата им и безплатни здравни грижи за цялото семейство, въпреки че управляващите същата тази Европа знаят чудесно, че от тези хора могат само да спечелят хора умни, образовани, трудолюбиви, миролюбиви, способни да се интегрират изцяло, несъздаващи проблеми. Да, знаят го, но години наред ги принуждаваха да извървяват мъчителни процедури, за да им разрешат да работят при тях, а и днес продължават да ги подценяват, отнасят се с тях с презрение, унижават ги... Тези хора за тях не са ценни."

Каква работа ще търсят тия Мюсюлмански Нашественици и Терористи ??!!! Да умират гадовете !!! Всички Партии, които се съберат пред парламента с искане за ОСТАВКА, само може да спечелят. Явно в правителството има ПРЕДАТЕЛИ, като Стефан Стамболов, който за да може да КРАДЕ, вкарва много от войводите, които освобождават България от Турско робство. За което , тоя Стефан Стамболов е застрелян като куче на улицата.

Стамболов вкарва войводите в затвора, след което е застрелян.

Разбира се, че трябва да могат да си търсят работа. Гладен човек, половин дявол, е казал народът. Освен това, ако има работи, които българите не искат да свършат, защо имигрантите/бежанци да не могат да си предложат услугите? Колкото до обучителните фондове - за обучение се кандидатства, така че могат да спечелят само хора с качества.

Те ти проста п...а

ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА

Боко Тиквунев не слагай пенсионерите до държавните лапачи защото те са си изработили пенсията,а ти си помисли дали ще стигнеш до пенсия,иначе за другите си абсолютно прав!

не разбрахте ли че на тези хора не им се работи искат само да се възползват от социалната система

То ако беше толкова лесно да се възползва някой в България от социалната система, нямаше да имигрират стотици българи на запад.

800 човека живеели в жилища под наем за наша сметка, финансирани чрез Агенцията за бежанците в България.

За огромно съжаление от социалната система на БЪЛГАРИЯ не могат да се възползват БЪЛГАРИТЕ,които я захранват,а я източват всички други не българи ПАРАЗИТИ.Това е трагедията на народа ни,върху който се упражнява нечуван геноцид!!!

В името на народа, Император Тиквоний II реши: Бугари, мат'риял, от днес нататък: - Ще храните политици - Ще храните цигани - Ще храните пенсионери - Ще храните държавна администрация и чиновници - Ще храните полиция и бездейна армия - Ще храните бежанци, имигранти, терористи, мигранти - Ще храните и ще мълчите, че иначе ще се разсърдя!

А на теб, празна тикво, политик, циганин, държавен чиновник, полицай, имигрант, бежанец може да ти се размине да бъдеш, но пенсията, да си жив и здрав, няма да ти се размине... Затова извини се овреме на пенсионерите за това, че ги нареждаш до тунеядците! Иначе си избрал съвсем подходящ ник.

Имах впредвид пенсионираните полицаи, военни, "инвалиди" цигани и всякаква такава измет

Всички бежанци които не са сирийци - в Русия! Да видят колко е хуманен Путя!

Що не вървиш н......риба да ловиш!

Този закон ще унищожи България ! Предлагам на всички патриоти да забравят за караниците и да се противопоставят на този закон , ако НФСБ са патриоти да блокират закона ! Да се обявят за предатели тези които желаят да приемат този закон !

Тези пришълци ще отказват предложена работа а нашите неадекватни депутати говорят за търсене на работа. Те са напаст, която е дошла да я храним.

по - добре да храним бежанци- /тях един ден можем да ги върнем/ от колкото да храним ДПС-ри и ЮРУШЛИИ!

"Демокрация" в действие анкетата в която българите подкрепят Асад почти 90% е удобно затрита от Дира, такива са ни и изборите!

Явно предателите вече няма да се спрат пред нищо и сляпо ще продължат да изпълняват волята на господарите си, докато ни затрият като държава и народ. Но в крайна сметка сме си виновни ние, защото го допускаме, тънейки с летаргия и безхаберие. Щом като сме неспособни на активни протести, нека поне да изразим отношението си към това, което се върши. Който е учил, нека си спомни "Грамада" на Иван Вазов. Щом ни е страх за нещо повече, нека на едно определено място да вдигнем грамада от камъни и всеки да хвърли по един когато минава покрай нея като израз на протест. А на върха й да се поставят портрети на "народните любимци", които погребват България.

Въпроса е прекалено опасен. Той е истинска бомба със закъснител, която поставяме за своите деца. Търся исторически прецеденти, как са решавани подобни въпроси преди. Нищо по добро не открих от следното. През времето на нацизма в Германия са работили много чужденци. Ето как е решен въпроса с точка 5 от нацистката програма. НЕ ГЕРМАНЦИТЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ В СТРАНА САМО В КАЧЕСТВОТО СИ НА ГОСТИ. И хората не са имали никакви проблеми с чужденците. Ние нас си не можем да оправим, сега трябва да решаваме и чуждите проблеми.

Половин Италия и Испания са из Европа понеже безработицата е огромна , а в същия момент орките ще могат да работят- а те понеже религията не им позволява да барат алкохол и свинско как точно биха били работоспособни ? Европейски мюсюлмански съюз залязва , и е въпрос на година, две като залезе напълно

Дир чете ли чете, нощната смяна не спи, браво! Сега, по същество към продуцентите на "Под прикритие", ето ви нов сценарий, такива под прикритие ще има навсякъде във всички браншове, ще има и промишлен шпионаж, и промишлен саботаж...

Тези промени в Закона за бежанците СЛУЧАЙНО ли се правят ТОЧНО СЕГА-началото на октомври? ЕС предвижда ДО НОЕМВРИ да се изградят "горещите точки".... Нещо да има ВРЪЗКА някаква тука????