Нов вид измама - с SMS-и от кандидати за работа (обновена)

Безработни българи са станали жертва на нов вид измама чрез SMS-и за работа с добавена стойност, съобщи Нова телевизия. "Жертвите" ще си получат парите обратно.

Обратно в новината

Коментари - Нов вид измама - с SMS-и от кандидати за работа (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно в България сме просто изобретателни , но на темата . 1.За да се видят данни от саит на кандидат има само този които е пуснал обява. 2.Операторите имат договор с даден клиент - добавена стойност на даден номер - за какво . Ето как проверяващите стигат до умниците . да се види кои виновен кои не и наказание , Явно ние хората само когато ни бръкнат дълбоко в джоба можем да асимилираме .

При всяко положение има сключен договор с мобилния оператор, който си поделя печалбата с измамниците. В този смисъл Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията трябва да глобят здраво мобилния оператор, който накърнява добрата конкуренция и злепоставя клиентите си, респективно комисията за защита на потребителите трябва да глоби мобилния оператор и измамниците заради това, че без да уведомят за цената на разговора предпоставят че е сключена сделка със смс услуга. Няма невинни в този случай освен пострадалите.

Е стига глупости,де как в Автобиография за работа няма да има лични данни,то е невъзможно,а що се касае за СМС- трябва да се разследват всички мобилни оператори-те винаги са били в дъното на всякакви игрички,реклами и простотии с които се ограбват клиентите ако не обърнат внимание!!!!

Да! И когато отидеш на гише да си промениш тарифния план - все са "недоразбрали" нещо и то винаги в твой ущърб! Я ще ти пуснат услуга, която не си искал, я уж за "по-евтинко" ще те обвържат с някакъв план или промяна в договора, дето после се чудиш откъде ти е дошло... Да не говорим, че за тези "скъпите" SMS-и са поне 30-40% в играта...

Аз затова като си идвам в България и ползвам роуминг ... По-евтино ми излиза !

Не са престанали и класическите измами на стари хора с искане на пари за спешната операция на катастрофирал роднина.Що за полиция може да не хване шепа мошеници в толкова малка държава?Плащаме си данъците а те само отчитат дейност и пишат протоколи а после се дразнят ако се сърдим ,че никаква не я вършат.Когато банките се оказаха заплашени цялата държавна машина заработи на високи обороти но когато са ощетени или пострадали физически обикновени хора следва формално отчитане на дейност и влачене по съдилища с години за някоя пробация или условно.

Прокуратурата да се заеме с мобилните оператори, защото тази измама си е направо с тяхно участие.

Да се обират парите на безработните е все едно да се обират стотинките от кутията на просещ слепец.

КОЕ в Бе-ГЕТОТО ,Е НАРЕД.....?????????? Има ли такава сФера...?

Има! Измамите, далаверите, комисионните, работите по втория начин, шуробаджанащината, сферата "да ми свършиш работа и да не ти плАтим"...

Чрез ЕУРЕС си намерих работа във Финландия. Работодателят ме взе пробно, плати ми самолета до там и ме настани в жилище на фирмата. Не знам дали всички работодатели постъпват така, но поне е сигурно, че в EURES няма измами, официален европейски сайт за работа, с обяви директно от работодателите или от съответните държавни бюра по труда, никакви частни фирми за работа.

който иска да го играе овца трябва да свикне да го стрижат ежегодно и доят ежедневно. Ако ли не - да се вземе в ръце.

Законите при нас ги копират некадърно, а като знаем и колко можем да вЕрваме на съда се получава, че не трябва да правим нищо. Хората не искат да са овци, но няма ефективни наказания, което да възпира наглеците.

Специалистите съветват да не слагате в CV-то излишна лична информация, която така или иначе не е нужна на работодателя. против измамите съм,но как специалистите могат да кажат каква информация е нужна на работодателя за да те назначи?

Като ги кажат на посредника и си платят за Безплатен телефон (за обаждащия се).

Каква излишна информация на пишат в СV-тата като повечето кандидати млади българи, освен дипломата си за висше образование друго няма какво да напишат в СV-то. Нямат стаж и опит тъй като не са работили преди. Никой не ти дава шанс да натрупаш опит. Ето аз съм на 28г. с две висши образования пратил съм стотици СV-та в нашия град и никой не ми се обажда дори за интервю. Вземат си свои хора а не непознати. Никакъв шанс нямам за работа и да натрупам стаж. Никой не ми го дава. Извън моя град не мога да отида, в чужбина също не мога да отида поради липса на пари и поради това че нямам предварително уредена работа там. 90% от българите заминали да търсят на място работа в чужбина, не са успявали да намерят и са се връщали безславно след месец с изхарчени пари. И то пари които са били събрани много много трудно.

Вземам те веднага, ако подпишеш договор за 5 (пет) години. 2 години те обучавам, 3 години работиш, за да спечеля и аз.

се дръж с човека човешки и му плащай достойно, той 100г ще остане при теб и без договор.

За каква работа???

Правило номер едно - никога не пиши, че имаш две висши образования. НИКОЙ в никоя държава не се интересува колко висши образования имаш. Важно е какво можеш. В българските фирми действително се намира трудно работа, но работа се намира трудно по принцип навсякъде в Европа. За да натрупаш "стаж", както го наричате, не пречи да посочиш в мотивационното си писмо, че си готов да бъдеш интърн за 3 месеца, което ще рече, че ще работиш без заплащане, но фирмата се задължава да ти даде референция или да те наеме на работа. Никоя нормална фирма няма да ти откаже такова нещо и по-добре да си интърн някъде, вместо да стоиш у вас безработен, така и така не получаваш пари, нали така? Относно ходенето в чужбина. Никъде няма филм, като предварително уредена работа. Когато човек иска да си промени живота поема риск. Ако имаш две "висши" образования, това не ти гарантира имунитет срещу работа като сервитьор или чисташ за половин година, докато направиш контакти на място. Няма срамно да работиш такава работа (освен в България, където всичко различно от директор явно е срамно). Това е нормалният път. Никой няма да ти опъне червеното килимче. За СV-то. Сигурен ли си, че знаеш как се пише СиВи? Питам, не искам да обидя никого, но 2/3 от хората не знаят. Това да попълниш ЕС-табличен формат не е CV, никой вече не чете такива таблици. Намери онлайн курс как се пише CV и придружително писмо. В България има и международни компании и те четат CV-та. Има и свестни български фирми, не всички са мутри. А по принцип за знаеш едно - навсякъде по света мениджърите първо търсят хора, които познават или препоръчани от познати хора. Нарича се "нетуъркинг". Така, че никой не ти е виновен. Трябва да търсиш контакти. Не за конкретна работа, а по принцип в дадената индустрия. Има браншови организации, има онлайн форуми, има LinkedIn, какво ли не.

Ако в UK се опитваш да звъниш на номер с различна тарифа получаваш гласово предупреждение от оператора с опция за отказ. Подобно е и при специалните СМС първо получаваш предупреждение колко ще струва и след това евентуално продължаваш. В Бг операторите са комбина с мошениците, то не че полицията е много по-различна ...

Това е решениета и не е никакъв проблем за операторите да го направят. Но те събират не-малко пари. От тези 5 лв за SMS поне 2.50 остават в оператора, близо 1 лв в държавата във вид на ДДС и останалото при "хитреца". А кой е най-големия хитрец преценете сами!

колко ли още можем да копаем надолу ... тук са намесени доста хора по веригата ... жалко за младите таланти, които все още се раждат в България, но и това ще секне в един момент ... no future

A Na men mi se struwa, che golemite firmi narochno generirat prestypnost s malki periferni firmi I taka im wyrwi po-dobre buznessa. A?

Дали е правилно др. Вушев, както е описано в статията да проявява такъв непукизъм. "Моя сайт си работи" оптравяйте се....

ето полизаите , това да хванат и олигарсите. иначе идваме военните на власт *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Веднъж пуснах 1 смс ,а после видях в сметката,че са ми начислили за 3.От тогава не смея да пускам!

Херкулес

Това може да се получи, когато смс-а е на кирилица.

Имах подобен проблем с един мобилен оператор. Когато подписвах договора, ми казаха, че условията са еди-какви си. После се оказаха други. Когато вдигнах скандал до небесата и ги заплаших, че ще си търся правата, любезно ми се извиниха и ми направиха отстъпка за следващия месец.

Имал си късмет според мен - аз от два месеца съм написал сигурно 6-7 жалби до тях, първата е още 3 дена след лъжливия договор, няма да се откажа, но не признават, че са ме излъгали. Не вярвам вече на нищо без да го видя първо разпечатано и прочетено до край. Не вярвайте и вие на различните промоции- само така се наказват измамници.

Мислех да подам жалба до Комисията за Регулиране на Съобщенията.

а пък един мобилен оператор има проблем със свекъра ми. Човекът си замина от този свят миналата година. Върнахме телефона, представихме смъртен акт - казаха "готово, това е всичко". Да , ама месеци наред му пращат писма и начисляват такси, че и на някаква фирма са дали пълномощно да праща писма за просрочени задължения. Още след първото фактура ходихме в офиса, пак копия на документа и така три месеца поред. Сега трябва да ходя за четвърти път, ама няма да отида. Те да продължават да пишат на умрял писма

Пиши жалба до Комисията за защита на потребителите и директно искане до централата на оператора.

Що не им напишеш едно писмо от името на свекървата, че ще ги даде само лично на някой от тях?

В ЙОБС.БГ има какви ли не тарикати. Прав е човека, няма как да варди всеки потребител от всичко. Все пак системата се ползва от пълнолетни хора носещи отговорност за действията си. При положение, че ползваш интернет се предполага, че можеш и да четеш. Щом можеш да четеш, би трябвало да можеш и да мислиш. Тук обаче идва основният проблем на българина, първо подписва (в случая изпраща СМС) след това чете и мисли. Лошото, е че на някои хич не им се отдава последното и после писъци до небесата, що?

Ако има какво да прочетеш.

Понякога дори не допускаш как могат да те излъжат - плащам си една услуга и ми казват, че уж ми изтича договора, приемам да го подновя, питат ме искам ли и още някаква промоция, която казвам че не искам и се подписвам с електронна писалка. Оказва се, че са ми пробутали изрично отказаната промоция и сега не искат да признаят, че са ме излъгали, а два пъти писменно съм им написал изрично отказ от непоискана услуга. НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НИКОГА НА ТЕЛЕФОННИ ОБАЖДАНИЯ И НА НЕЩО, КОЕТО НЕ ГО РАЗПЕЧАТАТ ПРЕД ВАС, ПРОЧЕТЕТЕ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ДА ОТКАЖЕТЕ АКО НЕ СТЕ СЪГЛАСЕН.

щото от българина е колкото тарикат, толкоз и будала. И като го прекарат дига олелия и иска държавата да му оправи нещата. А за 45 години се видя държавата колко се вълнува от обикновения човек, когато последният си делегира почти всички демократични права за управление на държавно (партийно) ниво.

Има много долни плужеци наречени хора, на който им хрумват подобни идеи. За съжаление, тези които трябва да ги поправят тези, са само едни регистратори и писарушки :(

..Ако има злоупотреба, има държавни органи, които се занимават с това. Ние не сме разследващи...... Ko? He!!! Кога ще прекратите малоумните фалшиви интервюта за работа? Питат за каквото трябва и каквото не трябва? Дебилни тестове! Патки , които от нищо не разбират! Срам! Стам Срам! Утрепват ти и цял ден! И Никога не ти отговарят! И нищо не обясняват! Само си пълнят базите с данни и се оправдават заплатите! Кога ще прекратите малоумните обяви за работа? Фалшиви адреси! Кога?

Ще прекратят обявите и интервютата за работа когато се свършат наивниците(малоумниците) които се връзват и "кълват на гола кукичка".

когато се промени обществената система. през 2013 година това беше искането на протестиращите, но "спазващият човешките права" европейски съюз не обърна внимание.

Докато има говеда ще има и касапи!

ШАРО, тази реплика не е твоя, а на култовия професор по математика Брадистилов (Брадата) от Държавната Политехника "Сталин" - София. На въпроса защо има толкова скъсани студенти на изпитите, той отговаря: "Докато има говеда ще има и касапи!", която става култова фраза. П.С. Да си чувал за 20000-ия интеграл на Брадата? За този интеграл, чието решение е доста трудно, той е скъсал (заклал) 20000 студента!

Не знаех, че и телефонът е излишно информация! Пак си измиха ръцете едни с други, размятаха топката наляво и надясно, докато я изгубим и така - куметата си лаят, керванът си върви, а дупетатите си го преместват от ляво в дясно!

Стара далавера. Но вината най-вече е на операторите. Честно би било да предупреждават. Наремето правеха номера с обява "купувам килими и телефонен номер дето делат приходите с опратора". После с обяви за работа на специално номера. Сега понеже разговорите поевтиняха започнаха с спец СМСси. Разбира се мобилните оператори са съучастници, защото не предупреждават че цената на услугата е завишена или че човека отсреща има користен интерес да ви държи на телефона, а той после дели печалбата с оператора.

Оператора пък няма вина в случая! При него отива фирма, казва, че иска номер с добавена стойност и си сключват договор. Оператора няма отношение освен, че през него минава смс-а.

Ами хайде операторите да направят една форма на сайтовете си, в която като попълниш номер изписва дали има добавена стойност или не. Нито е нарушение, нито се разкриват лични данни. Просто за номера XXXXXXXXXX се казва дали има специална тарифа (и каква) и толкоз. Вярно това не спасява пенсионерите и тези, които нямат достъп до интернет. Но все пак ще подреже крилата значително на тарикатите.

Хубаво телефонче. Проста собственичка.

и са бая - преброй минусите

Тук няма злоупотреба с данни! Платформата просто подканва за изпращане на платени SMS-и. Това законно ли е?

Кой нормално мислещ човек изобщо би решил да върне отговор на телефон 1829???!!!

От снимката - 1982 е... Но все тая, при 4-цифрен номер е силно вероятно да е много платен...