Агенцията по заетостта: 1400 българи са започнали работа в ЕС за 6 месеца

Според данни на Агенцията по заетостта, предоставени официално на БТА, за първите шест месеца на 2012 г. около 1400 български граждани са сключили трудови договори и са заминали на работа в страни-членки на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Агенцията по заетостта: 1400 българи са започнали работа в ЕС за 6 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е ли ужасно държавата да помага и насърчава българите да емигрират? А в същото време да вкарва турци и индийци защото нямало ръботна ръка.

Българският гражданин,в ЕС,не е нищо друго,освен това,че се казва"гражданин на ЕС". Правата му като такъв,са ограничени. И,ако все пак някъде е приет на работа,остава чувството на пренебрежение към него,че е втора ръка и нископлатен.

Ето една тема ТАБУ: ако някой българин в чужбина ви каже колко е добре, ама ужасно добре, как печели много пари, каква луда какриера прави, как си живее като цар ... ама изобщо не му вярвайте. Дори и да е женен/омъжена за някой местен, никога няма да го проемат като местен :- ))). Дори и да не му го казват направо, винаги ще мислят за него като за боклук :-), няма значение колко е добър. Виждал съм много отчаяни българи в чужбина,които се самозаблуждават колко са "дъ бест" : -))). В чужбина, както и тук т еуважават, само ако правиш бизнес или грубо казано, ако правиш ПАРИ. Ако си наемем работник, спукана ти е работата.

Щом казваш :) Аз към моите колеги забележки нямам, а това, че местните като не те познават и ти видят фамилията завършваща на -ОВ малко им се изпъва физиономията е истина. Все пак и аз съм резервиран към "Мгубо Гитабе" и дебелите. ;) Като тегля чертата обаче, повече ми харесва в Хамбург отколкото в София. Ще продължа да си "страдам" навън. ;)

Що бе, аз съм виждал и честно успели българи и българи. Евярно е, виждал съм дори и успели българи милионери дето строят по Америка църкви с едната ръка, а с другата перат червени пари:) ..... А що се отнася за младичките българки - те все по-често прилагат номера на китайките и рускините - чукане с професора :)

Щом си решил да не гледаш по-далеч от съседката, няма как да видиш света и сънародниците ти ;)

Да ама в Макдоналдса в Германия със сигурност не плащат по 2лв/час!

Ако се прибавят по 1-2 нули след числата ще се добие по-реална представа за положението. Около 500,000 българи има сигурно в ЕС, останалите 500,000 (ако не и повече) са извън него. По мое мнение до около 2 години ще сме се стопили с още около милион. На районното управление за международни паспорти се образуват огромни опашки от по 50-100 човека дневно.

За това ли отиват в Германия? Да работят в макдоналдс , ми че те и тук могат да си бачкат там. В Европа ни наемат за обслужващ персонал. Аз отказвам да съм прислужник в Европа затова останах в България, за да променя нещата тук и да съм някой. Камъкът си тежи на мястото!

малко сме тея дето останахме но погледни накъде отиват нещата неможе да спреш размножаването на баратята и напускането на младите в чужбина скоро ще сме малцинство

ами стои си и се бори,ние се уморихме

Ще промениш нещата друг път. С тия неграмотни собственици с дебели вратове и два пръста чело ще си останеш мечтател доде си жив. Хората живеят там, където има работа. Бегай се записвай на баба ти Мигленка в партийката, че не останаха места за депутати - това ти е шанса за промяна.

те повечето не са камъни, а балончета, на където ги духне вятърът там отиват, днес в Германия, утре в Австралия та така...гъз път да види :)

Тежете си колкото искате. Аз нямам намерение да променям никого. Искам да живея между вече възпитани хора, не аз да ги възпитавам. :)

Бачкам същото, което бачках в България. Заплатата ми е два пъти по-голяма. Имам 29 дена платена отпуска и заплата се получава като по часовник... Защо точно да предпочета българското? За 4 месеца още един колега не съм видял да си донесе домашните проблемите на работа. Ако има нещо в работата се решава с няколко приказки на нормален глас. Щом те влече да си голям риба в малкия гьол... :)