Над 17 000 пушачи у нас умират преждевременно всяка година

17 800 българи годишно умират преждевременно от болести, причинени от употребата на тютюн.

Обратно в новината

Коментари - Над 17 000 пушачи у нас умират преждевременно всяка година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВИЕ МОРИТЕ ПУШАЧИТЕ, КАТО ГИ КАРАТР ДА ИЗЛИЗАТ ПРИ -20* ДА ПУШАТ НАВЪН...КАТО ИСКАТЕ ДА НЕ СЕ ПАФКА, МОЛЯ НЕ ПРОИЗВЕЖДАЙТЕ ЦИГАРИ.

Реших да пуша само след секс и те така.

гледал ли си се в огледало дали пушиш:)))

Чувствам как лека полека подготвят поредната тесла на пушачите-вдигане на цената на цигарите поради вдигането на акциза. Винаги така облъчват народа преди подобно събитие, дали ще е някой семинар, дали ще е друг медиен шум. Все започва да се тръби колко са вредни цигарите и хайде да ги накажем тия мръсни пушачи! Вземи от утре тая поредна тесла. Те пушачите къде ще ходят, пак ще си пушат и ще си плащат. Ето ти още няколко милиона в бюджета, които ще отидат по джобовете на определени отбрани господа със спечелени държавни поръчки.

Познавах доста, дългогодишни и тежки пушачи които си отидоха на по около 100 години без да са виждали лекар, и познавам много живи такива със "стаж" 50-60 години без никакъв физически или интелектуален упадък. Освен това, не знам да е известно каква точно е специфичната /!!!/ вреда от пушенето, и има ли то пряка /111/ връзка с увеличената смъртност у нас през последните години.

Нека всички сме живи и здрави дълги години , предварително заявявам ,че не съм пушач но : -В България годишно умират средно 79 000 души . Според тази статистика 1/4 от починалите са пушачи а другите непушачи . Да , цигарите са отрова ,но дишането в големите градове е в пъти по-вредно , стреса , отровните торове , храните - гмо , и тн и тн Умират все повече много млади хора - не говоря за катастрофи ,а за инфаркти ,инсулти , рак , диабет и почее тежки и нелечими заболявания . За огромния брой самоубийства ,за които умишлено се мълчи няма и да говоря .

от УМИРАНИЯТА!!, хахаха... Не го бях чувала, брилянтно!!!

А колко непушачи умират преждевременно? ьа ьу ьи

Пуснали уран по чешмите, ама за пушачите се загрижили!

А по двама на ден средно се самоубиват от безизходното положение, в което се намират притискани от изчадия или обстоятелства. Пък колко умират по пътищата, а колко други убити или пребити от мутри, роми, наркомани и психично болни.....

Няма категорични доказателства, че тези измрели хора са умряли точно заради пушенето на цигари. Пришиват се разни заболявания на тютюнопушенето, ама инсулти, инфаркти и рак е имало доста преди да дойде тютюна в Европа от Америка. Просто така е угодно да се говори сега, за да почнем да гоним пушачите и да им изстискаме паричките. Щом пушат, значи имат пари, бой по китарата. Изгонихме ги от кръчмите, ежегодно им взимаме все по-високи такси за акцизи и все така, да ги изцедим докрай. А защо не се връзват онкологичните заболявания с Е-тата в храните, които всички консумираме. Та нали точно някои от тези Е-та са забранени в много от държавите, а у нас незнайно защо не са. Не мислите ли, че ни тровят ежедневно с много канцерогенни консистенции и за това почти никой не надава вой. А защо ли, ами защото някой лапа много пари покрай това, ето защо.

мдам... и никои да сложи на бутилките Кока Кола снимки на това, какво причинява диабета на органите... и да кажат колко умират предсрочно от сърдечни заболявания, свързанис диабет, високо кръвно и т.н.... както е добре и на салама да пише, че натриевия нитрит (Е250), който ползват за консервант е силно канцерогенен и причинява рак на стомаха, дванадесетопръстника и дебелото черво... и да не забравят снимките...

България е на първо място по консумация на тютюневи изделия в ЕС, като изпреварва значително Гърция (2-ра). Преди няколко години България приема закон, който цели да забрани пушенето на обществени места, който скоро след приемането му спира да се спазва. От друга страна всички знаем КОЙ притежава Булгартабак и КОЙ дърпа конците в тази държава. КОЙ би бил най-ощетен от този закан?

,Да мрат,щом пушат

Това, да обясняваш на българин, да не пуши, е все едно да му обясняваш, да не гласува за идиоти. Кауза пердута.

Така или иначе ще го убият некадърни лекари или липса на средства в здравната ни система.

... отдавна е изчислено, че простаците, които нямат грам воля да хвърлят тези лана живеят 17 години ПО-МАЛКО!

Кога са го изчислили?

Ама тук как се играе с цифри като прасе с тиква! Аз познавам доста лекари, които яко пушат. Що така?

Активните и пасивни пушачи заболяват от рак средно на 67 години, плюс минус 20 години. Т.е. поради някакви причини някои заболяват от рак на 47 г., а други на 87 г. Вероятно някои не заболяват изобщо или умират от друга болест, но освен рака има и други опасни заболявания свързани с пушенето.

П.П. Имам предвид рак на белия дроб.

ме дрътия от какво ще умра на 87:)))пуша колкото ми душа иска.

Това кой го е изчислил и по каква методика? Иначе всеки може да разтяга локуми за разни вредни работи. Същите дето разтягаха за лудата крава, свинския грип, а сега ужким има морбили. Само ще осакатят децата за пари. Да не би лудата крава да изчезна вече?

Ти след малко ще започнеш да твърдиш, че и алкохола е полезен за хората... На какво базираш твърденията си? Да не би да си научен работник, или медицинско лице, белодробен лекар или?

Аз съм научен работник в областта на точните науки и твърдя, че такова изчисление е пълна СПЕКУЛАЦИЯ!

Ама ади да измират, че днес някой си изхвърли дамски тънък фас във врата ми.

7 милиона починали за година. За 100 години ще умрат 700 милиона. За същото време /100 години/ поради други причини ще починат поне няколко пъти повече непушачи.

Става въпрос за преждевременно умрелите хора, чиято смърт се дължи на болести причинени от тютюнопушене. То е ясно че всички пушачи и непушачи ще умрат по някое време. Въпросът е че пушачите допълнително скъсяват живота на себе си и на останалите около тях, които са пасивни пушачи.

Съжалявам ама ми се струва че човек предполага а господ раполага така че на кой когато му дойде времето пушил не пушил поема по своя път.. Ако беше тютюна толкова реден щяха да го забранят а и много възрастни на по 80-90 години казваш кашици пушехме ама са си живи и здрави а бая млади сами си сложиха край на живота - кой по пътищата, кой през терасата..., кой от болест поради липса на пари за лечение даже и без да е пушил понеже въздуха е толкова замърсен че няма нещо дето не го поглъщаме с него..

Значи, подпомагат пенсионната система и така осигуряват за непушачите по-високи пенсии. Все хубави работи за "фиска".

Това с ужасно вредните цигари и как пагубно се отразявал дима на пасивните пушачи, с колко по малко живеели и те и пушачите си е ПСИХОЗА. Който обича да се връзва на подобни психози си е за негова сметка. Никой не може да докаже категорично вредата от цигарите. Но категорично могат да се дадат много примери с редовни пушачи, доживяли до дълбока старост. Намерете ми една снимка на Чърчил без пура в устата. Починал на 92 години. И, как се получава това? Май нещо не е в ред, нали?

Човек трябва и да си угажда, не само да минава времето му в страх, бачкане и разни плащания и заплахи. Петдесетинагодишният Атила пък е умрял от удар, защото поредната му 17-годишна жена го е изтощила в палатката пред Рим.

ко? НЕ СИ КУПУВАЙ КНИГИ, ЛЪЖАТ ВИ. Да те светнем - отказах ги 1993-та. книжки,мишки, нищо не помага. само воля и твърдо решение. ВНИМАНИЕ! НИКОЙ НЕМА ДА ОТКАЖЕ ЦИГАРИТЕ ЗАРАД ЕДНСА КНИГА. НЕ СЕ НАБУТВАЙ!

Не е тютюнът, а болестите! Болестите, които носят огромните пари и за които нямало лечение! Те убиват.

Я извадете статистиката, за Преждевременно умрелите непушачи. Само простотии вече

ТОВА Е ДОБРЕ. нема да се разват на "хубавия живот" по-дълго. търсете си добитък и роби другаде, дрогаре бизнесмени.