Откриха три огнища на птичи грип в страната

Констатирани са три първични огнища с инфлуенца (птичи грип) по птиците в областите Видин, Враца и село Маноле. Пазарите за птици в цялата страна са забранени.

Обратно в новината

Коментари - Откриха три огнища на птичи грип в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ирония: "По Коледно време предпочитаме месо. От прасето". (Със съчувствие към стопаните, чиито пернати ще "пострадат" от грижите на държавата).

...Областите Видин, Враца и село Маноле... без коментар

От бежанците е.

Тъй като в България е пълно с говеда и свине, това откритие няма абсолютно никакво значение...

Ами има едни натовски самолетчета,които всеки ден ръсят отрови,вируси.. върху всички нас.Така,че този възникването на птичи грип не е за учудване.

Пръскат срещу куманоиди, ама явно им е слаб разтвора!!!

какво е първично и какво-вторично огнище на заразата? Ние не сме от ХЕИ все пак....?!А и едното огнище, доколкото разбирам, не е нито първично, нито вторично , птиците (патетата) са били внесени от Унгария!И то от "наблюдаван район?! Егати и наблюдението, да излетят за България еднодневни патета?!

1. Първичен източник - болните животни 2. Вторичен източник - секрети, екскрети, аерозоли(кихнато), фекалии, урина, околоплодни течности( бозайници - в случая - яйца) постеля, посуда и всичко що може да пренесе пряко или косвено болестотворния причинител. Поздрави

А т.нар. мутренско-тиквен грип, създаден и отгледан от местната червената мафия, унищожава цяла една държава!

Аз пък хванах пичи грип от една овца,и сега питона ми киха зелено.

сега на ред е луда крава сополив заек и кихаща коза

Последно, грипа птичи ли е, или пичи???

От тез мигранти нищо няма да остане.

Птичи Вирос,Птичи Вирос H5N1 Куш Гриби,Куш Гриби H5M1 Който яде птичи крак,той за мене е бунак !!

Заверихме билетите за годината, платихме си по 120 лева и птичия грип тутакси пристигна...!

Птичия грип не оставя никакво място за шега нито за подценяване.

да си чувал някой да е пострадал от птичия грип? Имаше преди години случай на две деца в Турция, които живеели в курника, при кокошките и така и не се разбра от птичия грип ли са починали или от мръсотията...!

Да, по едно време през годините в Китай доста народ се беше натръшкал.

Пак ли имаме залежали ваксини по складовете на фарамацевтичните компании :):):) и предизвикваме ПР акция

Най-много такива огнища има в парламента, президентството и в правителството!

Евроатлантическа България "цъфти"

Остава и одеколон да пропием.

Путьоландия цъфти ;))) 19 декември 2016г. : Общо 48 души са починали и почти още толкова са в болница в сибирския град Иркутск, след като пили концентрат за вана, съдържащ метилов спирт, съобщиха руски медии. На етикета пишело, че съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат, заяви за ТАСС Крупин. Посочен е обаче несъществуващ номер на стандарта, по който течността е произведена, както се твърди, в Санкт Петербург. Тоест, продуктът е произведен нелегално. Заради случилото се в Иркутск е обявено извънредно положение и е забранена продажбата на спиртни напитки. Обмисля се налагането на по-строг контрол от 1 януари, но още не са взети решения. Според експерти подобни продукти на спиртна основа трябва да се продават само в специализирани магазини, а не в широката търговска мрежа. Отравянията с алкохолни заместители са чести в Русия.

"Отравянията с алкохолни заместители са чести в Русия."... и България.