Ампутираха ръка на пациент след манипулация от кардиолог

42-годишният Милко Михалев от провадийското село Добрина загуби дясната си ръка след манипулация, назначена от кардиолог, съобщават от Националната пациентска организация.

Обратно в новината

Коментари - Ампутираха ръка на пациент след манипулация от кардиолог | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не ги бят ,а направо да ги убиват,та те нали точно това правят с грешките си *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

господи горкят човек *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Публична тайна е че се правят коронарографии без необходимите индикации за това, че се вписва в документацията че са поставени стентове, а в някои случаи няма такива приемат се отново и отново в инвазивните центрове за да се поставят следващи стентове, защото това са различни хоспитализации съотв кл пътеки които се изплащат. "Набират" се пациенти от селата и се карат с автобуси до болниците Всичко това е възможно защото няма рефора, защото лекар с няколко специалности и предстоящо пенсиониране е "достигнал" заплащане от 550 лв, защото личните лекари са някакъв отблъскващ хибрид, защото онези които още обичат медицината и говорят открито за безумието в системата се отстраняват, защото " какво може да каже някакъв си лекар за здравеопазването"- последното е цитат Тъжна работа

Държава , държава , държава ! Контрол , контрол, контрол ! Затвор, затвор, затвор ! Държава, държава, държава !

Ангелов, Ангелов,Ангелов Лудница,лудница,лудница Държава, държава, държава Мъка,мъка,мъка.......

до кога ще четем за некадърни лекари ами кадарните са в чужбина;останаха само некадърните;чесат си мъдете;а сестрите се чукат с мъжете ни-болни уж-;в затворите има нужда от тях-там да си правят експерименти с простосмъртните

Ооо,Пепи! И какво?

А какво е трябвало да направи в случая човекът? Нали ако сам си е свалил превръзката ще го изкарат, че сам се е увредил. А не може и да ги накара да му я свалят- ще го направят на две стотинки. Просто са го оставили да осакатее . Това е недопустимо .

БОЖЕ, БОЖЕ, БОЖЕ !!!

Пак ще намерят някакво оправдание,а човекът ще страда

око за око ръка за ръка ДРУГО НЕ ОСТАВА а и тези грешници го ЗАСЛУЖАВАТ ПРОКЛЕТИ ДА СА

ТИПИЧЕН БУЛГАРИСТАНЕЦ.МИ ТО БОЛИ БЕ, МНОГО БИЛИ.И МЪЛЧИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е НАЙ-ТЪРПЕЛИВИЯ Т.Е. НАЙ-ТЪПИЯ В СВЕТА.

Този нещастен отруден човек който е изхранвал семейство с тези 2 ръце би трябвало да съди докторите до дупка и да осигури за цял живот изхранването на себе си идецата си Нека това да еза сметка на тези които са го подредили така а не за сметка на нас данъкоплатците...Защо здравния министър се крие?...Защото гарван гарвану око не вади

Този нещастен отруден човек който е изхранвал семейство с тези 2 ръце би трябвало да съди докторите до дупка и да осигури за цял живот изхранването на себе си идецата си Нека това да еза сметка на тези които са го подредили така а не за сметка на нас данъкоплатците...Защо здравния министър се крие?...Защото гарван гарвану око не вади

Това със схемите за частните болници е една страна на въпроса. Другият въпрос е: по какъв повод е бил извикан екипа на Бърза помощ? Защото ръката на човека изтръпнала и побеляла, но екипът не проверил състоянието на ръката.

Да глобят болницата половин милион. Половината да ги дадат на пострадалия. Следващия път като си измислят ненужни изследвания и не отделят внимание на пациента да знаят колко може да струва.

Ейй, ама сливата то била много прост плод, бе...

Някой виждал ли е разорен лекар? Това не е бизнес, сливо- клекимова! Не би трябвало да е! И все пак е! Рибата мирише откъм главата, но трябва да започне да се чисти от някъде. Може да се започне и от опашката. Вече вони...

Сега лекарите протестират, че много често ги биели. Докато няма един осъден лекар разбира се, че хората ще вземат правосъдието в свои ръце. Не може да стават такива несправедливости, а да изкарват лекарите невинни. Всеки здравомислещ човек вижда, че това е несправедливо и крайно недопустимо.

Да започнат да дават смъртни присъди на такива лекари,а те само ги наказват ДИСЦИПЛИНАРНО.....тогава ще се опри здравеопазването ни...

Този случай е толкова типичен за България, че може по 10 подобни новини да се публикуват ежедневно. Обикновеният човек попада във видимо позната ситуация, търси консултация по непознат проблем от специалист. Докато той си е работел както обикновено, честно и почтено, псувал е политиците и си е пил ракията, една държава е умряла, нашата България! Красивото подредено място се е превърнало в джунгла, пълна с бесни изчадия, с алчни, опулени очи и безкраен апетит. Това са всички, от които нещо или някой зависи, хората с власт, без значение каква - над парите, работата, здравето, свободата или правилата, по принцип българи, де факто даже не човеци. Всеки разбира, когато усети физическата болка от промяната и изненадата, че не си е у дома, сякаш попаднал в паралелна реалност. Събудете се хора, опропастихме Рая! Ако не се събудим и ще станем рая и никой друг няма да е виновен...

После ще ми искат статут на полицаи за лекарите?!? Лекарите са се клели да помагат и да лекуват хората. Тези кото злоупотрбяват и престъпват клетвата си трябва да бъдат линчувани и бесени публично!!! В днешно време на доктор да не смее да иде човек... Шайка разбойници!!!

ОТ ЛАКОМИЯ ЗА ПАРИ- ОЩЕ ЕДИН САКАТ!!! ИНТЕРЕСНО Е МНЕНИЕТО НА ЮЛИЯ ДЖОРГОВА..........МИЛИОНЕРКАТА, ЗАГРИЖЕНА ЗА НАРОДНОТО ЗДРАВЕ!!!

Докато не осъдят поне един лекар за доказана лекарска грешка и да отнесе едно 20-30 години затвор - няма да се стреснат и останалите. В момента всеки знае, че няма шанс лекар в България да бъде осъден, дори и умишлено да убие...

аз даже бих предложил да ги осъждат на по 50-60-70 години затвор.... а защо не и доживотен?.... така само за няколко години ще се оттървем от всичките мръсни докторчета.. и после на воля ще се лекуваме в студио ПЕНТАГРАМ.... УРААА-А-А СМЪРТ ЗА БЯЛАТА МАФИЯ !!!!

тия лекари са за трепане, пратили са човека без нужда да го изследват, за да му вземат парите....тези са за трепане..

Милите ни политици откраднаха парите от зравната каса и оставиха лекари и пациенти да се оправят. Лекарите не могат да изхранят семействата си и да пратят децата си на училище и са се дехуманизирали в опита си да оцелят. Отделно добрите вече заминаха в чужбина. Време е парите от здравните вноски да бъдат организрани в индивидуални вноски и хората да могат да покриват с тях лечението си в чужбина. България вече няма здравеопазване. Има шепа озверели пациенти, който се държат като принцеси с идеята, че за всичко са си платили, има добри български лекари зад граница и некадърни корумпирани останали тук.

И значи политиците окрали ,пари няма и затова лекарите трепят и осакатяват безнаказано .Къде изчезна човечноста и състраданието , а хипократовата клетва тя какво е една велика глупост . Сега всички сте готови да изкарате всичко друго виновно ,но не и обективната истина ,че всъшност в българия няма лекари а едни некадърници с претенций и да не забравяме че всяко правило си има свойте изключения .

Има лекари, ама или са в чужбина или работят на такива цени, че този човек никога не може да си ги позволи. Забравете и хуманност и хипократова клетва - "Ше ти направя хубаво за без пари", винаги ще завършва фатално. Стартовата заплата на на булгарски лекар в UK e 3000 паунда. Е сещате, се кои са останали тук - само тези дето не ги искат там.

Абе хора...винаги търсете второ мнение. В този случай е късно, но винаги търсете второ! Пак няма да осъдят никой, ще излъжат ,че всичко е било наложително и наред. Но аз съм инвалид и знам как живее инвалид в нашата държава:(

докато няма ефективни присади за касапите хората ще стават я инвалиди я трупове. касапите си живеyaт живота, а инвалида и семеиството му да му мисли после. аз сам за- да се бият касапите щом пациента е решил така. аре стига са яли пили шибаните лекари а хорицата да плащат.

си оформен идиот

Човека е малко късметлия. А ако му бяха вкарали сондата по другия път-през бедрото?

така е при бг докторите.ако не им платиш достатачно са способни да те оставят да умреш

На некадърния колкото и пари да дадеш, той си остава некадърен. Точно некадърните са най- алчни за пари.

Не съм сигурна,че частните клиники работят на загуба и че ще изчезнат.С личните данни на всеки минал през тях пациент те могат да го'' разболяват'' както и колкото пъти искат.Така имат приходи без никакви разходи.Никой не ги контролира.

Вие вероятно сте от групата на АВРОРА, KGB,аз, 1234 и др. платени олигофрени тук... Тя овцата, не била сигурна. За какво не си сигурна, жено проста ? Как си го представяш това "разболяване " на пациенти и безконтролното вземане , пардон "източване " на пари от касата.....Нямало било контрол.. Бесен съм,когато си спомня как ежемесечно полуграмотни КАСИЕРИ ми отнемат пари за точки и запетайки , пропуснати в документацията.. Никой досега не ме е питал дали аджеба пациентът е оживял, оздравял, имал ли е усложнения и проблеми? ДОВОЛЕН ли е? БИ ЛИ ДОШЪЛ ОТНОВО при нас.... ? Обаче, ТИ ОВЦАТА си наясно... Е, ДГД !!!! Това заслужават такива като теб! Жал ми е за умните, съвестни и добри хора, но ми е жали за мен самия !

Като чета написаното, Вие очевидно сте много нагъл, злобен и заядлив човек. Ако наистина сте лекар, не бих искала да попадам във ваши ръце. Такива като вас настройват обществото негативно срещу лекарското съсловие. Един успял и достоен лекар би защитил мнениета си по по-елегатен начин и не би се държал като каруцар.

Защо никой не зададе въпроса- Кой стои зад тези частни клиники "Кардиолайф"?! Едно и също лице- бившия директор на РЗОК-Ловеч- Георги Стефанов Бенев!!! И "НЕГОВАТА" счетоводителка- Илияна Костова.

Сега лекарите и лекарският съюз ще защитят колегите си, защото ще се окаже, че човека сам си е ампутирал ръката, а колегите им от хирургията дори са му оказали първа помощ! ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ!!!

Смятам,че трябва незабавно да се прекратят договорите на Нзок с частните клиники,тъй като положението е наистина страшно.Аз самата съм потърпевша от дейност на травматологичната клиника към Мбал "Тримонциум"в Пловдив.Въпреки жалбите ми до всички отговорни институции,никой нищо не прави за да се спре тази престъпна дейност свързана с изтоване на пари от здравната каса,в ущърб на пациента.Институциите,които би трябвало да контролират, не го правят,тоест те са съучастници на това престъпление.В тази група са НЗОК,Национална пациентска организация,и Министерството на здравеопазването.

Без някой да е потърсил мнението Ви , това вече се случва. Частните болници САМИ СЕ ЗАТВАРЯТ. Изсикванията за съществуването и функционирането им са безумни, а постъпленията- твърде скромни.. Не говоря за болниците по инвазивна кардиология и още няколко перачници на пари. Лобито на инвазивните кардиолози е много силно и там нещата наистина са по-различни/ припомнете си издънката със заплатата на проф. Генчо Начев, доц. Джоргова и пр/. Глупаво е обаче да мислим, че случката е в резултат на некадърност и е факт , заради ЧАСТНИЯ характер на услугата. Трудно е за обяснение на хора, които не са в кухнята на нещата, но споко-частните болници много скоро ще започнат да изчезват една по една. Аз лично затварям врати на 01.08 , след 14 години честен и почтен труд- без рекет, без измами, без сериозни усложнения и смъртни случаи.

Лично познавам една пача, на която баща и е фармацевт с връзки в плевенския университет по медицина. Та тази същата ще става заболекарка, без хал хабер да си има за какво става въпрос, понеже баща и и е купил изпитите. Тя не ходи на лекции, само на практика. И като я питах е на пациентите ли ще се учиш после, тя ми отговори най-безцеремонно: "Ми да!" Ето това е, уважаеми нещастници, българи! Тази плява и простотия е навсякъде. Докторите са също толкова некадърни. И всичко е защото онези охлюви, алчни червеи от университетите са алчни за пари и продават изпитите! И излизат неграмотнити с дипломи, от които чакате да ви лекуват, возят и т.н.!

Човек се пита защо ти кадърнико, не вземеш да станеш един кадърен лекар и да натриеш носа на всички некадърници, ами се оставяш в редицата на тези, които "чакат да ги лекуват". Поне можеш да станеш един неохлюв и неалчен нечервей от университет и да пишеш оценки за знания. То всеки може да си показва простотията по форумите.

Имам близък пенсиониран лекар който е ужассен от "колегите" си и твърди че 80% от тях са корумпирани и измислият болести, само за да оскубят пациентите и че ако ги даде под съд, всички били за затворът !!

Справедливо е сега да отрежат ръката на лекарите замесени в случая! И гарантирам, че повече няма да има подобни истории.

Изходът е да сме мноого предпазливи къде се лекуваме и при5 кого. Аз лично съм опатвал няколко пъти от здравни работници - и по-прости, и по-титуловани. Добре, че все пак има лекари на място в България, та положението да не е напълно безнадеждно. но лекарят, който е тръгнал да те увреди, нищо не го спира да те увреди най-тежко, както е в поредния случай. Този пример не е рядкост и затова не буди голям отклик. Лошо е както нивото на здравните услуги въпреки налятите евросредства, така и отношението на хората в бели престилки към болните - като към безправни животни. Ако им е кеф, ще работят, ако ли не - ще увреждат здравето. Те са професионализирани как да го правят.

Навсякъде явно е така. На мен ми правиха преди 3 месеца коронарография. След интервенцията ми стегнаха ръката беше към 11 ч. сутринта и ми махнаха превръзката към 10 ч. на другия ден. Ръката ми беше станала повече от двойна, оттекла и студена. Но никой от докторите на гледа как ти е ръката. При свалянето на превръзката, сестрата, която беше без ръкавици ме одра с нокътя си до кръв и каза .... о, извинявай. Когато лежах предишния път пак в кардиологията, при мен в стаята имаше една възрастна жена от провинцията и нейната ръка беше същата. Но никой не обръща внимания на това, те гледат само да спрат кръвта, за да им е успешна интервенцията, а какво ти е на ръката не ги интересува. Трябва да има поне един обесен публично лекар, причинил смърт или увреждане на пациент, и тогава може би останалите ще внимават какво правят.

Най-голямото богатство на всеки човек това е здравето. И поради това всеки трябва да разбира какво трябва да прави за да го пази и поддържа на високо ниво. Всеки човек е длъжен да разбира от здраве а докторите са тези, които разбират от болести. Не може след като си си съсипал здравето да отидеш при лекаря и да кажеш: "Аз бях до тука, докторе. Сега разчитам да ми върнеш здравето". Просто защото няма как да стане. Ти си си рушала здравето с години и си го докарала до необходимост от коронарография и за това не виниш себе си, но се сърдиш на едно одраскване. Ясно е че си човек, на който целият свят му е виновен за това, че не отделя специални грижи, специално за тебе. Само, че кой ще ти помогне? Лекарствата, колкото и да са навременни и правилно предписани само забавят процеса. И какво после? Ще се надяваш, че ще има дежурна линейка специално за тебе за да дойде навреме ли?

ти или си някъв много нагъл лекар или си близък на такъв, или си абсолютен идиот, което може и да е по-вероятно.. ти не ходиш ли на зъболекар да ти лекува кариеса щото си си тъпкал мръсната уста със сладко? като ходиш да ти бият задължителна имунизация не гледаш ли дали вадят стерилна игла, или си си все така ларж и да те боцнат с използвана? не те бърка за лекарските грешки а? не те ли е срам.. точно под тази статия, където става дума дори за ненужно проведена процедура да даваш подобни нагли изявления.. да не дава господ, но на всеки може да се случи.. и аз точно за това съм потресена.. един човек, който си изкарва хляба с ръцете си, и животът му се променя на 180 градуса.. от здрав и прав човек остава инвалид до живот.. имай малко уважение към всички, които някога са били жертва на лекарска грешка, които за съжаление май стават все повече и повече

Не карай хората да се чувстват виновни, че са се разболяли. Има болести, които не зависят от начина на живот а се предават по наследство. Коментарът ти ме отвращава! Ти не си човек !

Не може цял живот да ръсиш подобни глупости и някой да не затвори голямата ти уста. Въпрос на момент е. Гадняр!

Потресена съм! Ами след като си такъв апологет на здравословния начин на живот и след като лекарите са така наясно какво не бива да се прави, за да не увредиш здравето си, как си обясняваш смъртните случаи сред лекарското съсловие? Гробищата са пълни с починали лекари, инженери, мениджъри и т.н. И всичките те не са се грижили за здравето си както трябва, да? А може би ти ще живееш вечно?

човек и малко да мисли, а не да вярва сляпо на лекари и на когото и да било. И аз като си навехнах ръката ми я бяха толкова силно гипсирали, че ме болеше, но не чаках да ми я ампутират, а си изрязах гипса !

Лекарите не само са не знаещи но и най корумпираната част от обществото (не само у нас). За грип или кашлица ще ти предпишат пътеки за Белодробен ефизем (истински случай) с които източват наште пари с хиляди. Затова и няма пари за здраве. колкото и да се увеличават таксите лекарите пак ще ги източват за заплати.

Не! затова болниците трябва да имат застраховки и застрхователите да платят.

Не! Това е безотговорност и немарливост, а не грешка. Чувството за безнаказаност ги кара да мачкат пациентите по всякакъв начин- включително и да ги осакатяват. В случая виновните трябва да бъдат осъдени и в затвора. също така да изплатят обезщетение на човека, макар че никакво обезщетение не може да върне ръката му. Той е инвалид за цял живот и то от алчност и безотговорност.

Много точно.

горкия човек никой не го каза?

Всеки, когато е болен се моли на господ, бог, Христос, аллах, пророк, Буда или кой в каквото вярва, да му прати лек, но при тия високи цени ма горивата , никой не поема транспортните разходи.

о боже мои, това е пълно безумие, значи тези тъпанари трябва да ги затворят завинаги и да ги съдят до дупка!

Ние като пациенти разбрахме, че лекарите искат само пари, но всъщност не получаваме в замяна нищо, никакво кадърно лечение и отношение към към нас като пациенти. Това не може да го разбере Здравната каса и правителството, които само когато лекарите поискат пари, готово ... Ок! Но смъртността в България, това не ги интересува, не го интересува и здравния министър. Това е България в момента ...

Има много лесно решение на всякакви подобни порочни практики.. Цялата система трябва да се електронизира и да има единна база данни. Така всеки, във всеки един момент, да може да провери в интернет какви изследвания са му били назначавани и за какво са били източвани пари от здравната каса заради него.. Не че това напълно ще спре източването на първо време, тъй като голяма част от възрастното население още не ползва интернет, но в бъдеще със сигурност ще действа.. В момента на всеки един лекар, дори и забутан в най-малкото село, му е дадена възможността в ръцете да краде.. и не само да краде, но и да си измива ръцете и да не носи отговорност.. Горкият човек! Надявам се да получи някаква справедливост..

Да, трябва да се електронизира - затова и за трети път ще налеят едни десетки милиони в т.нар. информационна система на НЗОК! Не съм чула досега обяснение от политиците какво се случва с първите две, защо не работят и къде са усвоените за целта пари!

има такава вазможност... само че ти трябва сертификат...малко сложно е и струва 100-на лева. това за сведение...става през интернет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е и кво като я "електронизираш"? Ако ще и да я "йонизираш" все в гз Тука имаме елементарно изискване, което се изучава най-напред от медицинските сестри- комрресивна превръзка се държи максимум 1 час. След това се разхлабва, за да се кръвоснабди крайника. Иначе започва некротизиране. Затова на компресивната превръзка си слага бележка с точен час. Само че, сестрите ги мързи да го направят, а ти смяташ допълнително и компютри да им натресеш. Тогава направо може и да си погинеш докато наща си чати в мрежата

Цветанов е виновен за ръката на човека.

а, кой му е началник? занчи и Бойко е виновеееен...