Хиляди поискаха от площада оставката на данъчен N1 в Унгария

Повече от 10 000 души протестираха снощи в Будапеща с искане за отстраняването на ръководителката на данъчната служба в Унгария.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди поискаха от площада оставката на данъчен N1 в Унгария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е типичната либералска псевдо-протестърска мръсотия. Но народът е с Орбан. Относно бройката - по видимите материали са около 2000. Те световните медии най - често умножнат протестърите по 5, когато не ги умножават по 10.

Унгарците нямят илюзии не само към Русия, но и към Запада. Те несъмнено помнят октомври 1956 г., но за беда на американските им ментори, не са забравили и черната за тях дата 4-ти юни 1920 г., когато 16-те страни-победителки в Първата световна война и Унгария подписват мирен договор, формално слагащ край на войната. Договорът е подписан в двореца Трианон във Версай. По силата на този договор над 3.3 милиона унгарци са откъснати от родината си и продължават да живеят в съседни на Унгария страни като днешните Чехия, Словакия, Румъния, Сърбия, Хърватия, Украйна... Някои от откъснатите от страната територии са били част от унгарското кралство още през 11-ти век... От подписването на договора до 1938 г. националните знамена в цяла Унгария се издигат само наполовина в знак на траур. През тридесетте години на миналия век, унгарските ученици са започвали учебните занятия с молитва към Бога, в която се е призовавало за ревизия на договора и възраждане на Унгария... Заслужава се да се напомни, че Русия не е участвала като страна нито в договора от Трианон, нито в останалите мирни договори, сложили край на Първата световна война.

американският ботушуш на нина ричи ли ти мирише,а умнико?занеси го на жена ти !!я ми изброй американският ботуш само за последните 10 години колко народи стъпка и колко жертви направи ?!мерзавец !!

хайде "демократите " от сащ започват да рушат още една държава,която защитава интересите си и не върви по тяхната гайда !!хайде" демократи "кажете соросойдите как са,до кога тия бандити от сащ ,ще правят каквото им скимне?

По-близки отношения с Русия - по-голяма корупция. И от друга страна - корумпираните могат да получат закрила единствено от Русия. А унгарците традиционно не понасят руснаците - поне от 1944 насам. Защото за тях Унгария е окупирана от СССР и никакви глупости за "освобожение" не приемат. И си е нормално да протестират - те са си европейци и никакви перспективи за азиатска дестинация не могат да приемат!

Брей, странно, Дир., бг пропуска да спомене, че доста голяма част от протестиращите е срещу политиката за по-близки отношения с Русия и искат да останат в ЕС, щото били част от Европа. Точно както беше на майдана в Киев.

Унгария и Чехия си позволиха да не са съгласни с американската политика спрямо Русия и веднага им организираха "протестъри".Тепърва ще разбираме в какъв октопод сме оплетени и колко безизходицата и безнадеждността ще обхващат цялата източна Европа.Ако пък се потвърдят съмненията за уйдурма с президентските избори в Румъния всичко е на шест.както западна Европа така и нас ще ни подкарват като овце в която посока си искат.Каква я мислехме каква излезе.

Ти по-добре се занимавай с "протестърите-въшки", които са ти напускали американците в гащите.

Оказва се ,че червените комсомолци са били само хор "Бодра смяна "в сравнение със сините комсомолци или както с удоволствие бихте се нарекли "Скаути".За щастие, макар и заблуждавани хората от източна Европа са били винаги по грамотни ,политически от западните си съседи и бавно но сигурно вървят към отрезвяване.Може да не е утре или вдруги ден но е неизбежно.

първо ЕС беше несъгласна с политиката на Орбан. Много ще кажат, че е вдигнал Унгария и е поела по правилния път, но все пак ЕС е общо семейство и не може за сметка на другите, около теб да се развиваш, когато другите са ти помогнали в тежък момент. А сега самите унгарци искат вече промяна. Или пак САЩ са платили 5млрд$?

и ко стана? Унгарците не са забравили 56-та година. Унгария няма да забрави зверствата на полуприматите от тайгата и всеки дръзнал да ги зближава с миризливите ботуши ще бъде изгонен... те са цивилизовани и само ще го изгонят, няма да е, каквото ще се случи на малкия мук в тайгата, или каквото се случи на садам...

Защо в Украина да може а в Унгария да не може? Пет милиарда са си пет милиарда ,за тях продажници и ренегати можеш да купиш по цял свят.А в щатите има печатница за пари която е на разположение на ЦРУ за такива операции.

Мале мила колко сте ми смотани :D

Гомнибоб и идея си нямаш колко си тъп!

Чехия. Сега - И Унгария. ... Подочувам И - Германия. ... За Румъния и Гърция - Ясно. => СМЕ ли готови, Българ(к)и ?

За последните 25 години САЩ запалиха войни и революции в Югославия, Ирак (2 пъти), Либия, Афганистан, Египет, Сирия, Мароко,Украйна и опити за намеса в Йемен, Тунис и Иран. Сега наред е Унгария. Всеки може сам да си направи изводите кой дестабилизира цели държави за да си постигне целите!!!! Ако приемем че Русия има влияние в Украйна това е един опит срещу 12 на господа демократите зад океана

А да си се замислял, че на хората в тия страни им е писнало от простаци? Ами Октомврийската революция? За нея американците ли са виновни?

В интерес на истината-да,ако това е което те интересува.Октомврийската революция е финансирана с еврейски пари от щатите.Ако си направиш труда да се поразтьрсиш малко из Интернет ще откриеш доста информация.'The Rockefellers had given their financial support after the Czar refused to give them access to the Russian oil fields...'

Американците прекаляват с намесата във вътрешните работи на суверенна държава.. И прекаляват вече 50 години с тази дейност!

А Русия прекалява вече 500 години! Американците има да наваксват :D

Унгарското правителство се опъна на ЕС и САЩ, решиха да защитят националните си интереси и, съвсем естествено, от там им спретват поредната "цветна" революция. Не се пуска кокала толкоз лесно!

Сещали ли сте се да се осведомите Директно от Унгарец/ка ?

А хората решиха да защитят джобовете си от бирниците и корумпираното им правителство, нещо което нашият овчи народ не може да направи, защото обича да си дава парите на мутри и политически крадци! Браво на унгарците!

Bell

Москалците започват да осъзнават, че губят влиянеито си в Източна Европа. Само един Беларус им остана. Русия, ходи си в Азия, където ти е мястото! Никой не ви обича, фашисти такива!

За да се развива една държава демократично, трябва да има интелигентни и толерантни граждани. Дано не са много зоблудените простаци като теб.

Може ли да дефинираш понятието ФАШИЗЪМ по твоите представи за живота ??????

Американската чума се кичи с красиви имена: демокрация, цветни революции, арабска пролет, майдан и пр. Последните години тя мина през Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Тунис, Египет, Сирия. Навсякъде след нея останаха сринати държави и милиони загинали или прогонени. Днес тази напаст вилнее в Украйна, която също престана да съществува като държава... Следващата държава, която американската чума ще порази, е Унгария. Защото тази страна реши да се отърси от оковите на американския капитал. Както в Украйна, така и тук американските жандарми хвърлят милиарди долари, за да бунят всеки, който би желал по бърз начин да забогатее или е готов да хариза и държавата и народа си за пари... После на ход са Чехия (и там майданът започна), Словакия и други страни. Българският майдан, както се и очакваше, беше най-евтиният... Тази чума може да бъде победена тогава, когато в Европа се надигне всеобща социална революция срещу източника на заболяването - американския капитал.

И по конкретно - лихварският капитал.

Аналогичен случай имаме и в наше село. Горанов - верният ученик и последовател на евреина Дянков - единственният неназначен досега в шайката на Борисов негодник - продължава да тресе държавата с политика, която зле е усвоил в техникума в Свищов. Менда Стоянова, която беше на хранилка на цар Киро в Пловдив в НАП, днес е икономически гуро. Като тях са хиляди подобни им творения на една дефектна демокрация, подложена на 25 годишно изпитание до момента на тотален срив и гонене с камъни по площадите . Нсъщност корупцията хпи так е политика да създаване на класа от поддръжници на капитализма, като резултатът е създаване на криминалитет и опора на олигархия от съмнителен произход. Не очаквайте светли дни. Сами си ги извоювайте!

Колко познато е всичко, макар и с обатен знак.Господарите на света са в акция да се разправят с всички инакомислещи и непокорни - къде с оръжие, къде с цветни революции, къде с пропаганда. Който е против системата, е чужд агент - и това звучи познато. А иначе 10 000 души за двумилионна Будапеща са пренебрежимо малко.

Браво на Чехия и на Унгария!! Събудиха се!! Сега да изринат руските подлоги!!

А какво идва след руските подлоги е въпросът ?

Bell

За теб съществуват само два варианта явно - или си руска подлога и работиш в техен интерес,, или си никой? След рубладжиите идват национлни правистелства, а не купени клоуни от Кремъл.

Не познавате тези страни. Тук /в Чехия/ руснаците въобще не пеят.

Bell

Москальските модератори от рано рано застъпили днес. Споко, няма да "обиждам" повече любимият ви Путя и Орбан. Хората ще ги изхвърлят като кучета съвсем скоро.

И само като сравниш Путин и Орбан с великия, вездесъщ барак хюсеин обама и направо ти става едно хубавооо и топло в какви ръце е "демокрацията" :))

Вие губите,соросчетa,плaтени протестърчетa !

Тоз който изгони МВФ го чакат цветята на революциите.

Ами то се революциите вървят и бесилките ,ръка за ръка!! Като гледам унгарците са му приготвили доста букети да ги гушка.

Когато вие от Атака протестирате с честен протест, когато народа протестира срещу руските подлоги това е работа на САЩ, Сорос?? На вас кой ви прати Кобзон на помощ?? Путин ли??

доста са се охарчили щатите за соросоидите в Унгария. Като твърдят че този ли онзи е корумпиран, да представят доказателства. А и искам да попитам как се събират такива доказателства в една суверенна държава, и не си ли сътрудничат службите за сигурност??? Защото нормалното е като твърдиш нещо, а не можеш да го докажат, те съдят.

Колко се охарчи Русия са това дето си го написал тука?? 5 копейки?? Знаем че мразите демокрацията и че обичате само едноличното тоталитарно ръководство.

Много обичаме демокрацията, затова не искаме ни руснаци, нито хамериканци да ни натрапват своите идеи !!!!!Искам ЕС да се развива без чужда ,груба намеса.

Хей, колега, дай някоя по-добра тарифа, та да заработим нещо - види се, че си печен в тази игра! Приемам оферти във всякакви валути, стига да плащат добре!

Той защитава идеята, че в името на това Държавата да е силна трябва да се ограничат правата на индивида и няма проблем да има силен лидер, който да няма конкуренция за поста. За 45 години трябваше да сте разбрали, че в човешката природа е заложено лакомията да победи идеалите. Т.е. ако сега не е вярно, че някой се възползва от властта си и усещането, че няма конкуренция, то в бъдеще ще се случи. Та колкото по-бързо падне рейтинга на Орбан и изчезне увереността в това, че е незаменим толкова по-добре за унгарците.

Това тъпите путлеристи никога няма да го разберат!! Путя е един и незаменим.

КАТО БОЙКО БОРИСОВ ! И ТОЙ Е НЕЗАМЕНИМ.

И толкова по - бързо Унгария ще заприлича на "цъфнала и вързала" България.

дето никогa не ди го имaл...

Червена картон за Орбан!! Поредния популист ще гризне дървото!!

Номерa с мaйдaнa вече не минaвa,изтъркa се,в Хонконг не успя и в Унгaрия нямa дa успее !

Вярвай си!

Това трябваше отдавна да се направи в България, изключително голям процент сива и черна икономика, а все по-ниска събираемост на данъци, акцизи и такси, годишно над 3 /три/ милиарда евро не постъпват във фиска на България.

В контролираната от задокеанските евреи България няма как да стане. Няма кой да плати на протестърите.

САЩ да престанат да се месят във вътрешните работи на страните и да не си налагат тяхната "демокрация "

Не може дa се нaкърни "доброто име " нa соросчетaтa,просто те никогa не сa имaли тaковa ! Нa товa мнение сa 85-90 % от бългaрите !

Ха ха ха, и къде бяха на изборите тия 85-90% бе атакистче тъпо?? Май за тия които говориш са само 5%?? Подкрепления ли ви пратиха от Русия??

...българите-руски подлоги...но те българи ли са?

който си дава ду.ето на САЩ няма проблеми,но който се опъва бива публично е.ан ....това е новата демокрация

А аз нямам съмнение ,а съм повече от сигурна ,че САЩ са най- голямата терористична държава ...

Трябва да си кръгъл идиот за да не можеш да видиш очевидното.

Кво стана с Орбан , ало Георги Марков я отивай да му помагаш...

Удивен съм каква гласност и колко коментари има в нашите медии относно няколко митинга в Унгария , но важното е че са срещу Орбан!!!! Такава активност изобщо не се наблюдаваше когато Орбан спечели изборите с конституционно мнозинство, започна да увеличава БВП на страната, укрепи форинта, намери пазари за унгарска продукция, притисна чуждите инвеститори да плащат данъци или да се измитат, изгони Монсанто който искаха да засеят с ГМО царевица половината Унгария и т.н.

От 2010 г с идването на власт на Орбан минималната заплата се е увеличила за период от 4 години с 70евро и изпреварва по показатели Чехия, където и в 2010 и сега е от порядъка на 310евро.

Минимална работна заплата в Унгария 328,16 EUR на месец с данни към 07.2014 г

:-))Брей колко си запознат с показателите в бившата Австро-Унгарска Империя!! Но да кажеш ,че в Унгария се живее по-добре от Чехия...си е чиста проба неграмотност.Всеки който е пресичал унгарско КПП може да потвърди за отвратителна и просташка корупция.Нашите на Калотина са като чавдарчета сравнение с унгарците.Същото се отнася и за катаджии,чистото в градовете.И на всичкото отгоре подигравка с жертвите на руските нашественици през 1945 и 1956.Хората помнят и няма да му мине номера на унгарския Сидеров.(Орбан)

"Демократите"в действие ...

издaвa те твоятa негрaмотност и лошо влaдеене нa бългaрски език,схвaщaш ли мизерно мухлясaло стaрче ?

"Тя получи забрана за влизане в Съединените щати заради подозрения за корупция." Мдааа! В странния свят, в който живеем вече е достатъчно голо /неподплатено с факти и влязла в сила присъда/ подозрение на физическо лице да послужи за ограничаване на правата и свободите му, както и за очернянето му пред обществото. На нормален език това е дискриминация и клевета+уронване на престиж и добро име. Явно на ФАЩ и евро.ейските им лакеи сериозно им е писнало от непокорния Орбан и сега се чудят как да му спретнат и на него един Майдан...

пропагандата до там са докара нещата, че да съдиш САЩ е равносилно на богохулство.

БВП на Украйна е 3,8милр БВП на Полша е 12,7милр на човек Двете страни тръгнаха преди 25г. от равностойна позиция, като единствената разлика е, че Полша тръгна по европейски път,а Украй- на по руско.азиятски път и -300% Отвори очи, уш, ум и мисли -300%

А с България как е положението?И тя тръгна с всичка сила по еврейския път на развитие.

питай крадците на банките през 97 и 2014 , те знаят

дa се лекувaш !

Сорос няма да прости на В Орбан че му показа среден прьс

От близо 2 милиона население на Будапеща тези 10 хиляди какъв процент са? Хайде сметнете си сами :) С минимална работна заплата в Унгария 328,16 EUR на месец с данни към 07.2014 г. какъв шанс имат протестите против Орбан всеки сам може да прецени. В Унгария не е по-скъпо от у нас.

50 хил. майданци и то събрани от цяла Западна Украйна какъв процент бяха от 2,5млн. Киев? Хеле пък от 50млн. Украйна. Само се надявам унгарците да са много по-умни от укрите. Казвам много, защото с малко всеки е по-умен, там тъпомера чупи скАлата.

Унгарците помнят още 1956 и няма да позволят пак да се прегръщат с Рсуката мечка ....

Да пък ние помним всички други Египет Сирия Либия Виетнам Ирак Иран Авганистан и навсякаде кадето се докоснат Хамериканците какво е

А забравих и България...

От 1944 г. имаш предвид. Когато хруснаците се намъкнаха неканени и българските им подлоги избиха десетки хиляди. Оттогава България е сред най-бедните в Европа.

Хубаво би било да се образовате малко и да се опитате да правите разлика между СССР и Русия.

Общото между тях са имперските амбиции за световно господство ....

Обясни я, че не я знаем. Русия на Николай 2, на Ленин, Сталин,...Путин по какво се различават една от друга. По какво си приличат всички знаят - огромни империи с по 3-4 века изостанали от света.

Лошото е, че и там ги мъчат рублите, добрата новина е, че рублите се сриват :)

Остaви Полшa,виж БГ.нaй,нaй-беднaтa държaвa,нaй-зaстaрявaщaтa нaция,без промишленост,без селско стопaнство и все по-зле стaвaме,фaкт !!!

Така е - 70 г господство на шумкарската каста значи задълбочаваща се мизерия :)

"мърсоидите" и др.платени чужди ОРГАНИЗАЦИИ започнаха "мегдана" срещу Орбан !! ЗАЩО отговорете си САМИ ??

Кой назначи Идлико Вида ? КОЙ?КОЙ?КОЙ?КОЙ? Беее,бее, бее!-хората са като овце или са платени безделници!

кой открадна проекта за танк Т34 от американците? Кой открадна проекта за АК от германците? кой открадна 1/8 от сушата на планетата и е зинал за още?