Земеделци блокираха два гранични пункта

Производители на зеленчуци и тютюн блокираха граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Те не допуснаха движение на превозни средства, докато не пристигна министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Протест на тютюнопроизводители имаше и на ГКПП Капитан Петко Войвода.

Обратно в новината

Коментари - Земеделци блокираха два гранични пункта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що за тъпня??!!! били регистрирани 31000 производителя! ами не са ли регистрирани и към 7 милиона граждани???? откъде накъде ще се помагат на хора които толкова години не проумяха че този бранш е вън от играта вече и няма бъдеще!!!! докога ще ги хрантутим?????? за децата и майките на България няма пари, но за децата и жените на тютюнопроизводителите има??!!!

Вън това правителство! Откъде накъде ще дават от моите данъци за производство на тютюн, вместо за здравеопазване!?! Може ли да са толкова нагли?! Ало, министъра, #ИЗВИНИСЕБЕ! И айде по-бързо #ВЪНПЪН!

евала, бе, г-н Министър, опря в проблем лице в лице, а не в тв студио с неграмотен журналист и клекна с милиони субсидии от. ...държавния бюджет!!! За години напред..не ви требват на вас европари, националния бюджет ще ви плаща?!?! За какво?! И сигурен ли сте, че не лъжете само да приберете хората обратно, че още явно има твърде много, които вярват на бсп и експертите им....как ще субсидирите проезводства в разрез с регламентите и политиките на ЕС? Е, много ми е интересно кой ще плаща за да съберете пари за субсидии необвързани с реформи и евентуални последващи загуби на възможности за еврофондове?!

А защо дотации за производство на тютюн?

Да, тази сутрин като минавах покрай Дунав мост, около 09:00 часа, се готвиха за протест. Имаше телевизии, и журналисти от вестници. Е, протестиращите не бяха много по него време, все пак беше работно време!!! Но аз ги подкрепям!!!

Рекета продължава, няколко едри производители на тютюн като Филев, Кючуков и пр. се опитват с непочтени средства да си осигурят огрромни държавни помощи , такива каквито не получава нито един бизнес в страната. Удобно са опаковали исканията като поминък на хората, които нямат никакви други доходи. Това е така за една голяма част от тези хора и те заслужават някаква подкрепа. Но да се дават пари така на ангро, за произведени количества през 2007 г, както се правеше до сега, никой дребен производител няма да приеме. Ако има някакви помощи от нац. бюджет ,те трябва да са за дребните стопанства до около един тон тютюн произведен през настоящата година, и обвързан с качество. Иначе се получава огромна несправедливост ,като се наливат по голяма част от парите в едрите латифундисти.

Правителството на тройната коалиция ще провали всичко постигнато от Правителството на ГЕРБ. Ще ни накарат да си спомним 1991 год. и 1997 год. Очаква ни глад, мор и безпаричие. А за тройните крадци - камъни и сопи.

протестите са правилни, но вземете се организирайте малко, че сега протестът изглежда хаотичен и сезонен.

най-после да спрат с исканията си какви субсидии в цяла Европа потреблението на цигари намалява кой ще им изкупува тютюна да се захванат да гледат други земеделски култури а не да се мъчат да тровят децата ни и да искат пари за отровата си

Тютюнопроизводителите чакат евро-субсидии?! Ще има да чакат. Никога производството на тютюн няма да бъде подпомагано в Европа.

Ти с лека ръка цялото ДПС зачеркна бе, гербер! Още малко и на социалните плащания на ромите ще посегнеш, а, маймунке мръснааааа?!

Гнусно по комунистически, назначил си е човека преговарятщи. НИЩО ЧЕ ХОРАТА ЖИВЕЯТ НА СЕЛО, ТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ПРОСТИ

Митът Борисов е развенчан завинаги! Само министър Греков може от София до Русе да стигне за 1 час. Дори на Борисов му трябват 5 минути отгоре, че пелерината му разваля аеродинамичността!