Протестиращи пчелари изляха манов мед на улицата

Стотици пчелари протестираха в страната заради липса на директни субсидии за бранша. Тенекия със странджански манов мед се изля на централния площад в Царево.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи пчелари изляха манов мед на улицата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Субсидии има само за зърнопроизводителите, които после си продават продукцията на борсови цени, и за тютюно производителите понеже те гласуват правилно , пчеларите никой не ги брои за живи.

Добре е че толкова хора се вълнуват за нашите пчели Много интересно че ни можем въпреки това да си уредим един въпрос който ще оправи всички нас - Вън мафията Не мислите ли Тогава откраднатите пари за Белене само щяха да стигнат и за пчеларите и за квалификация на много безработни и за стимули на малкия бизнес Хайде да помислим на тоя въпрос

е не сме ли по виновни Белене и Овчаров Вместотия излишни милиони и милиарди в джоба на Овчаров всички пчелари щяха да имат по нещор ама не дайте още да ги окрадем и тях Така ли, link

кой ви е виновен ЕС ?? Ха така те са вивовни за това че не дават пари или ако ги усвояваме поне ще иса за всички Но не ние не си правим и труда да усвоим а само да крадем И после данъкоплатците на Франция и Хонанлия и тн трябва да дават още Нормални ли сте не сте ли какви ги пишете link?

не знам какъв внос се прави от канада, но канадското пчеларство е в бедствено положение. над 50% от пчелите са загинали и тенденцията продължава, за жалост.не съм специлиаст, но чета в печата тук, това са фактите, пчелите измират сигурно изтровени с пестициди.помогнете на българските пчелари, докато не е загинал сектора!

"Манов мед" ли разливатт ?? Да ви кажа рецептата: На дъното на немита тенекия от сирене, слагата лепкав зелен милционерски чорап и го засипвате с десетина кила захар на пясък Слагате и растворена в жабешки сълзи "Герберска жлъчка", Добавяте кило и лоловина битум, вносен от Албания, И накрая заливате с хладка вода на два пръста от ръба Разбърквате добре и оставяте тенекията на топло, Докато "шупне", после разливате готовия "Манов мед" в бурканчета Вървят по 12 лева, на "Жълтите павета"

по-грозно нещо не може да се измисли. трябва да си психично болен да пишеш това.

Ами вие бе, столични соросисти и провинциялни келеши, Защо осрахте Столицата с вашия "Натуран хайвер", С "Манов мед", и със пресни свински лайна ?? И крави ще ни колите тука а ?? Красота ! Красота !! Фащай маркуча и бегай да миеш улиците, Гадино слузеста, "Ешерихия коли" !

Разгонени търтеи накатерчиха заголени портестутки на "Жълтите павета" За бТТВ"Трътките", баба Тодорка

Всяка есен на различни места има изложения и на тези изложения има хубав мед- подпомагайте участниците. Тогава има хубав мед, който си струва всяка стотинка. За мед не трябва човек да се скъпи, но и не трябва да е будала и да се хвърля като невидял. Много хора се стараят и името им се носи полека лека. Ние трябва да уважаваме такива хора и да ги препоръчваме. Полека лека хората с добър продукт ще изместят боклуците и животът ни ще тръгне от нас навън , а не погрешно, както е в момента отвън към нас. Голяма грешка е да се изсипва мед- така показваме, че не уважаваме труда си и враговете се радват на глупостта и безхаберието и идват да ни унижат като ни плащат по- малко.

Мановият мед така или иначе не е полезен за пчелите за зимуване да го хвърлят.

боклук защитник на крадците

Субсидия на килограм мед а не на кошер. Захарта вече не е актуална влезте и разгледайте пчеларските форуми и ум ще ви зайде.

НЕ САМО МЕДА , А И ОПРАШВАНЕТО НА РЕКОЛТАТА Е ОТ ПЧЕЛИТЕ

Справедливо е щом другите сектори в селското стопанство получават субсидии такива да има и за пчеларите. И е добре да има субсидия за кошер, но и за пчелар. Не трябва да са само за кошери защото така ще се стимулира окрупняването на сектора, а това води до лошо качество на продукцията, злоупотреби и повече наемен труд, все лоши неща.

Субсидия трябва да изчезне като термин и практика в световната икономика. Това не е нормално при "капитализъм".

Къде няма субсидии на запад , я помисли не говори на изуст. В Германия съм живял и градския транспорт, селско стопанство, Ж П транспорт, училища се субсидират. Съгласно планът Ран-Ът бяха спрени субсидиите в България и унищожено селското стопанство, сега чака на ЕС за помощ.

а бе какъв план Защо не го спретнаха на Полша или Словакия Или по скоро е руски план

Ако народът не беше глупав и мързелив, хората само истински мед да изнасяха щяхме да сме много богати, защото никъде в Турция, Русия или Европа не могат да съберат подобно нещо. Ние имаме няколко региона, където пчелите са ни пратени направо от Господ! И който направи истински мед повече от злато държи в ръцете си. Никой не може да събере подобно качество и ние трябва да искаме цена за него и да не отстъпваме от нея, а не да се молим за субсидия. Ако хората работеха усърдно и търпеливо пчелите ще се отблагодарят, а който се държи като циганин и медът му става такъв.

Абе пич! Не е така както си го мисилш. Чужди страни субсидират с огромни суми собствените си производства и малки икономики като българската не могат да се конкурират. Те си продават меда на цени, които ние не можем да предложим. И това не е само за мед. За страшно много отрасли става въпрос. Напиши: White Gold в YouTube и глеадй за какво става въпрос. Африкански страни които се изхранват от производството си на памук вече умират от глад заради огромните субсидии на САЩ. И т.н.

Има закони за търсенето и предлагането в икономиката. Ако африканците са разорени, то е защото не произвеждат продукт от памука си и не могат да вземат цена, защото продават само суровина. Ако всички започнат да добиват мед и спрат да произвеждат и българската икономика ще стане като от филма. Точно там е работата една икономика да бъде балансирана и да зависи най- малко от заеми и инвеститори, а да изнася и произвежда като може да изхрани народа си. Все пак медът, който се добива по нашата земя няма равен и е много добър. Ние можем да произведем мед с орехи и да продаваме,както турците, които сипват глюкоза с мед, но пъхат и фъстък и шам фастък и лешник и продават. И ние можем и трябва да продаваме по- добре, защото качеството винаги взима по- висока цена. КАК? Като опишете свойствата на меда си по- добре с химически елементи, с лечебна сила, с любовна мощ,както можете по- добре и разбираемо. Като предложите лековита рецепта и не забравяте да кажете, че само умерената употреба помага. Медът става и за мазане и за готвене и за барбекю след изпичане. Дайте честно описание и не се свивайте пред измислени германци и англичани, които завиждат и унижават. Питайте ги как плащат 300 евро за лекарства, а не дават 30 евро за мед, който вие им давате още по- евтино. Германците станаха богати, защото едно време приеха да са безработни, но не и да работят евтино. Вие имате истински продукт, борете са за името му и го пазете.

Ако се дава субсидия на пчеларите ще купят много захар за пчелите и ще прецакат меда като киселото мляко ,сиренето и саламите, а истинските пчелари в Странджа понеже нямат кинти , хранят пчелите с мед и медът от Странджа е най-добрият мед на света. Никъде няма толкова добър мед като истинския манов мед от Странджа. Който не вярва да иде през лятото и да си купи по 12 лева на буркан! НЯМА ТАКЪВ МЕД НА ПЛАНЕТАТА! Този мед се използва за подобрител в чужбина.

"Ако се дава субсидия на пчеларите ще купят много захар за пчелите..." откъде я измисли тая глупост... знаеш ли изобщо колко мед излиза от един кошер и за какви пари го изкупуват на едро.....

Като нямаш представа от едно нещо не се пиши компетентен.ПЧЕЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ХРАНЯТ ПЧЕЛИТЕ СИ С МЕД,ЗАЩОТО ПРИРОДАТА МАЙКА Е ДАЛА БОЛ ПАША.ЗАТОВА НАШИЯ МЕД Е ЕДИНСТВЕН И УНИКАЛЕН И КИТАЙЦИТЕ ГО ЗАКУПУВАТ ЗА ДА ПОДОБРЯВАТ ТЕХНИЯ МЕД.

Къде ти е пашата през зимата? По нашите земи медът е магия и всеки от вас трябва да я защитава, а не да я изсипва по земята! Това ние е дадено като наследство от нашите деди и ние го можем, защото обичаме пчелите, когато ги гледаме, уважаваме ги,когато разбираме как построяват обществото си,когато гледаме живота им, ние им се възхищаваме и това съм го видял при много медари. Те говорят така за пчелите. Тези хора изпитват възхищение от реда,труда, способностите, самоотвержеността на пчелите. Аз съм видял това. Понеже имам познат в Странджа и знам, че храни с мед и затова пиша , каквото знам. А медът в Странджа е много добър. Ако французите се гордеят със скъпо вино, германците с автомобили и ги продават скъпо, ние трябва да се гордеем с меда и да си държим цената като посочим какъв боклук е меда на другите и го сравним по качества с нашия. Ние имаме повод за високо самочувствие, защото меда ни е много добър. Няма нужда да ме апострофирате, а покажете защо меда ни е по- добър от този на турци,гърци,руснаци,германци. Аз съм опитвал чужд мед и смело твърдя, че ние сме класи над другите, а вие добавете и надградете това, което пиша ако мислите, че имаме добър мед. Не саморазрушение, а обща дума срещу негодниците,които продават боклук на ниска цена и го наричат мед- това трябва да ни води. Евтино само боклуци се продават.

Подкрепям протеста на пчеларите.Както и всички протести срещу еврейско/башибузушкото "управление".Време е всички да се обединим в името на България.Със здраве : )

С вас съм и ви подкрепям! Вдигайте пушилка по-често и ще успеете! Съжалявам за разсипания мед. Ако го бяхте дарили с "протест" на детски дом, щяхте да спечелите повече подкрепа, от обществото.

От кои да ВЗЕМА ...,за да дам на ВАС ?

От тимаджиите.

И още нещо . До ония ден като нямаше субсидии как работехте ,а ? Хитреци !

А някой да дойде да ви гледа пчелите не искате ли , а ? Масата от тия пчелари са мошеници, смесват меда, хранят пчелите, тъпчат ги с антибиотици.... За това не могат да го продават навън, а тук му надуват цените до небето. Иначе варят ракия от него.

Може да има много мошеници, но има мед ,който кърти мивки и ако го опиташ веднага разбираш за какво става дума. Освен това в района медът масово се продава по 12 лева и това е над пазарната цена в България, като на много места е по 8 лева. А като се съмняваш нали знаеш какво се прави с химически молив?

Трудно се намира, брат ! Вземам само от 2-3 познати, ама те си имат по 5-6 кошера и правят мед само за себе си и за приятели. А това с хим. молив е градска легеда

Па то това си е Октомврийската революция по стар стил!!

"Националната пчеларска програма успешен път към погрома на българското пчелно семейство", "Без директни плащания на пчелно семейство пчеларството ще бъде чародейство". За финансирането на пчелните семейства го нямаше в предизборната програма на управляващите, въпреки че ако се замисли човек то и предизборните им обещания ще си останат само едно чародейство.

Много интересно - каква е логиката да се субсидира тютюнопроизводството, а да не се дават пари на пчеларите?! Това е върховна гавра, като се има предвид, че медът е полезна, здравословна храна, за разлика от тютюна!!!

Тютюнопроизводителите са ректората на ДПС и при това положение за тях пари ще се намерят винаги иначе няма да гласуват.

Сега ако сме българи трябва да ги подкрепим, а не както стана със стачката и протестите на учителите преди години. Ако излязат да стачкуват всички трябва да сме до тях, защото те законно с труда си развиват този отрасъл, не трябва да позволим и пчеларството да загине, както зеленчукопроизводството.

защо не дадоха меда на бедните в района или на детски ясли...

Нали има субсидии за тютюнопроизводителите, а пчеларите ще почакат докато им умрат пчелите и тогава няма да искат субсидии. След това като китайците ще опрашваме растенията.

Ха ха ха, българчета, някой друг трябва да ви "опраши"!!

Знаеш ли къде е Византия бе, тъпанар!

УМРАТ ЛИ ПЧЕЛИТЕ И ХОРАТА ЩЕ УМИРАТ.

НИЕ НЕ ЯДЕМ ХУБАВ МЕД И ПЧЕЛАРИТЕ ГО ЗНАЯТ ДОБРЕ И ТЕ СА ВИНОВНИ ИСКАТ МНОГО БЪРЗО ДА ПЕЧЕЛЯТ ТАКА ЧЕ ХОРАТА НЯМА ДА УМИРАТ АКО НЕ КОНСУМИРАТ БЪЛГАРСКИ МЕД

От такива "икономисти" се докарахме до тук. Поне се запиши в армията - като ОМП.

Да де - ама при нас не работи! Разсипано селско стопанство и шепа едри риби, които обират парсата! Май се наиграхне - то българи не останаха, та камоли земеделци и животновъди!

За неграмотни комуня у форума да спомена само , че за земеделие се дават евро субсидии, ама то при ХАМСТЕРО ги спреха тия неща субсидиите от европа, та нема как да знаете

Аз имам магазин и искам да ми дадат субсидии,защото няма работа

Вероятно начин на мислене като този на Ния е присъщ на преобладаващата част от населението и е една от съществените спънки за българите: "Защо пък само на тях, искам и аз!". Ами защото, госпожо, тези хора създават продукт, произвеждат- нещо, което едва ли Ви се е случвало някога. Явно е, че не може да оцените техния труд, нито приноса им в икономиката на една страна, след като го приравнявате с "имането на магазинче". Имайте поне малко уважение към хората, които продължават да се опитват да се борят и да бутат напред умиращата ни страна.

Няма да има пари, щото трябва да хранят безработните роми, освен за циганите за други пари в тая държава няма.

субсидия на кг мед, а не както сега на търгаши и мошенници за порочните програми.

Ей, дойдоха комунистите на власт, и мед и масло почна да се лее по улиците...

Не всеки може да вземе субсидия - например баща ми е стар и не можело .... Обаче пак е пчелар и пак вади мед и го продава

За неграмотни комуня у форума да спомена само , че за земеделие се дават евро субсидии, ама то при ХАМСТЕРО ги спреха тия неща субсидиите от европа, та нема как да знаете

При Борисов колко получаваха пчеларите?

За по-тъпите да напомня, че България също внася пари в европейския бюджет!

грамотни митре, сопри се бе, кютук!

Е, и? След токова милиарди каква е ползата? Кой плаща - пак ние и то двойно - веднъж субсидии, после в магазина! Ни риба, ни рак! Вечно нямат пари - ни за посев, ни за торене, ни за машини! Какви бизнесмени са това, какви частници?

Недоволни търтеи исраха хайвер току "Подуяна коня" баба Тодорка, за бТТВ"Трътките"

Кой ги измисли тия субсидии?! Или си частник, или правим селското стопанство държавно и ставаш наемен работник! Хем бизнесмени, хем милиарди субсидии в тая бездънна каца - и пак ядем вносни плодове и зеленчуци, а селското ни стопанство е още в миналия век!

Ето защо хората протестират-това правителство ни излъга и не трябва да му вярваме,а да го накараме да си подаде оставката!!Нека всички се обединим!