Коментари - ”Бобовдол” няма да затваря рудник ”Бабино”, ще уволнява | Днес.dir.bg

”Бобовдол” няма да затваря рудник ”Бабино”, ще уволнява

Държавата не може пряко да се намеси в спора между работници и работодател в Мини "Бобовдол". Дружеството е оттеглило предложението си за закриване на мините.

Обратно в новината

Коментари - ”Бобовдол” няма да затваря рудник ”Бабино”, ще уволнява | Днес.dir.bg

Коментари

Второ- казвате, че Вие нямате право да се намесите, тъй като това е спор между работодател и работници и Вие нямате никакво участие. Как нямате участие, при положение, че активите на държавата само в рудник Бабино се равняват на 8 000 000 лв? Защо лъжете? Трето- защо при положение, че мините в Бобов дол бяха дадени на концесия на Ковачки от добрия приятел и съпартиец на Мая Мая Манолова, Господин Борисов три дни не предприе нищо и позволи на Галевата адвокотка да се довстаса в Бобов дол и хитро да изиграе ролята на спасител на рудника, при положение, че именно нейните хора през 2007 г. позволиха това да се случи? По- бърза ли е Манолова от Вас в събирането на електорат за БСП в Бобовдолска Ощина, Вие от ГЕРБ ли спите или всички се интересувате САМО от гласовете на миньорите през Ноемри? Пак питам- защо лъжете? Ако хората не се бяха вдигнали на стачка, щяхте тихомълом да закриете най- големия рудник на Балканите, а до Нова Година и цялата мина в Бобов дол- преританието на цяла община? А може би Г-н Ковачки вече изпра милионите през това дружество, даде Ви обещания дял и вече всички нямате интерес от съществуването на предприятието!? Пък хората...кучета ги яли! Унищожават мина с огромни залежи от въглища, работещите тук знаем, че мината може да ни препитава още десетилетия! Но целта е да обявите рудниците във фалит, за да дойдат вашите хора, да ги купят за жълти снотинкир да назначат техни си хора и да започнат да печелят милиони! Както стана с други непечеливши празни рудници в града, който странно защо пак отвориха врати, след като минаха в частни ръце. Само кажете, защо лъжете и кого лъжете там от микрофона.... ..... Господ има, никой няма да си тръгне от тази земя преди да си плати борчовете пред него, Вие също! Народът е по- силен, когато Господ удари виновните, ще се убедят в това! Не се отказвай Бобов дол, достигна дъното, сега посокота е само една- нагоре! Обичам ви! Желая здраве от сърце!

Уважаема Госпожо Министър, днес излъгахте безсрамно пред цяла България за две неща! Първо уведомлението за закриване на Рудник Бабино е получено в Министерство на Енергетиката не вчера, а преди седмица. Нещо повече- има издадено от Вас разрешение, без което закриването няма как да се случи. Всички в община Бобов дол от седмица не могат да си намерят място, че вече са без работа, съоръженията в рудника се демонтират и експортират от дни, а Вие говорите пред медиите за постъпило вчера искане за закриване! Има разрешение за закриване! Разрешение, дошло от Вас! Рязрешение от преди седмица! Защо лъжете?

Евала, точните въпроси!

Съчувствам на работниците ,но този добив наистина трябва да се закрива ,въглищата са скъпи ,неефективни и са най-големият замърсител ,по света навсякъде се премахват като гориво ,само ние още се топлим и произвеждаме ток на кюмур ,затова ни трябва още един АЕЦ и газов тръбопровод.

България не е Запада, за да мисли за околна среда, тук става въпрос за оцеляване на ръба на мизерията. За хора, които не броят стотинките си, когато влизат в супермаркета е трудно за разбиране! Радвайте се, че не сте на мястото на тези хора! Поздрави!

Cамо AK-47ще промени отношенията работодател/работник,безкръвни революции няма.

Няма да се намеси, защото управляващите защитават интересите на монополите. Освен това преди избори монополите осигуряват вота на работниците си и купуват циганския вот. Та затова на Ковачки нищо нема да му направят, въпреки, че най-вероятно не е спазил трудовото законодателство.

до всички ядрени физици и фенове на тиквата проста и неграмотна, най-тъпоумний измежди премиерите в галактиката и солташак на егмангал. ИА ГИТ проверява изпълнението на действащи правоотношения, така че трудовите възнаграждения, неизплатени или забавени, са обект на проверка. частни мини няма, така че изпълнението на концесионния договор е обект на интерес от принципала, който не е ковачки, простака олигарх, дето не плаща данъци или, извинете, ги разсрочва, след което не ги плаща. приятен ден.

Ковачки и от недосегаемите и никой нищо не може да му направи .

Интересно, а контролът върху спазването на трудовото законодателство не е ли работа на държавата, май тази не знае за какво са я сложили там

Не. Държавата ти е дала закон по който да си търсиш правата когато са нарушени. Не е длъжна да го прави от твое име.

за какво служи тогава инспекцията по труда

Това не е вярно!

Нашият ,ако реши може да уволни правителството.Силен е!

"за бабино не можхем......." мадам министар , моля подажте си оставката и освободете мястото на друг кожто: може да ръководи и отговария за цялата деиност на министерството омръзна ни да ни управляват неможещи всички държави длъжности да бъдат завзети от можещи (със конкурсен изпит включително и перзидент на българия)

Какви ли са тези нови обстоятелства ? Отговора е един-тъй като боко изпитва панически страх от стачки ,обещал е нещо на Ковачки

бая неща не само обеща ами и изпълнява

Миньорите работят за ДС !

Ми не е чак толкова сложен проблема. Баце се изтъпанчва пред всички, държавата поема гаранции за изкупуване на въглищата на по-висока от пазарната цена, тока го увеличават на всички, миньорите си взимат заплатите и всичко е цветя и рози.

Държавата може да следи дали дадената от нея концесия се изпълнява, драга моя. Това направихте ли, или не?

Това какво общо има със заплатите и стачката на миньорите? Що се мешат двете неща?

Не го правят. Знам го от личен опит.

До онзи ден тая буля е била фирмаджийка и в един момент се хваща да бачка в най умрялото министерство ? Тав кво ви говори ? На мен лично ми говори че така наречения бизнес или мръсните капиталисти са решили да ударят кьоравото и да бръкнат още по дълбоко в джоба на работниците. МИ ГЪСКО ЗА КАКВО Е ТОЯ КОДЕКС НА ТРУДА ? ЗА 160 път от 1989г. до сега е променен тоя закон и винаги в ущърб на работника. МИ ТОГАВА ЩОМ ХОРАТА НЯМАТ ЗАПЛАТИ НЕ ИМ ТЪРСЕТЕ И ДАНЪЦИ!

Слепок, жената ти казва, че държавата ще осигури работа и преквалификация, бе! Баси тъпото, дето сте! Как оцелявате?! Фирмаджийка? Ало, казва се собственик на фирма. Фирмата е форма за стопанска дейност. Не са "джии" и "джийки", а развиващи дейност, плащащи данъци и осигуряващи работни места, тъпако. Такива като тебе са "джии" и "джийки", а най-вече сте "...нари" и "...нарки". Комунисти вмирисани в мозъка. Айде на къра и при животните! В естествена среда.

"държавата ще осигури работа и преквалификация",а дали има и грам истина в това твърдение или след три дни ще е същото само че на друго работно място.

И каква по точно "фирмаджийка" е била, ако не е неква тайна...

Държавата продава, а след това - не може да се меси, каква ирония.

и в концесионния договор има 100% залегнали клаузи за които гробарката си трайка и както синдикатите. Щото вземе ли Ковачки да нарушава концесионния договор правителството е задължено да прекрати концесията или да го глобява! Щом неможе Ковача да работи рудника се връща на държавата и тя решава какво да прави! НЯМА ЧАСТНИ РУДНИЦИ ИМА КОНЦЕСИОННЕН ДОГОВОР!

Герберастия

Путлерастия.

Една по една падат фирмите на Ковачки Вчера Булгарплод днес мините утре и той

Те са си виновни, а вие сте виновни,че не четете написаното с малки букви по договорите.Все ще сте откъм страната на булката.Тая м-рка не знае какво говори.

Лошо било при социализма А . ВОТ ВАМ КАПИТАЛИЗЪМ !

Той Ковачки е виден комунист бе. Защо така прави тогава?

лари , ти имаш ли роднина , дето са го изяли прасетата в лагерите ( за неправилно дишане ) ???!!! Явно не...и айде да те замоля да не се изхождаш по форумите...

Държавата не може да се намеси в частно предприятие. Така е. Но дали пък не може да провери далаверите, които са направени и дали са платени данъци. Дали предприятията са купени по закон и на справедлива цена и т.н. Много се размечтах. При Боко няма такива филми. Плащаш ли си рекета си ОК.

Цацаратурата е независима институция и е верен инструмент на червената олигархия. На нея Българският премиер и народно събрание нищо не могат да и кажат, само преките и шефове от БСП и Русия имат влияние там.

Айде , айде още не сме забравили ТИ СИ ГО ИЗБРА !

A какво прави правителството за миньорите, които повече от 24 часа са под земята без вода и храна? ДЕМ на всички гербаджии.

Парадокса е че държавата си скъса задника в опити да спаси далавераджийска дупка, като ЦСКА, а хиляди хора се вълнуваха от сърце за скапания отбор. Виж ся, за миньорите няма как да се намесим. Това са частни взаимоотношения. Много искаме ама не можем.. скапан народ, скапана държава..

В Румъния миньорите направиха революция и разстреляха Чаушеско и сега са добре. У нас миньорите гласуват за БСП и Ковачки и ония си ги експлоатират като животни. Какво да се прави, житейски избори.

В Румъния малко се поуспокоиха работите щото САЩ правят ПРО. Иначе преди 4-5 години ако знаеш какви стачки и протести имаше. Особенно там дето дупчат сега за шистов газ. Недей да цитираш това дет медиите ти го дават че е истина!

След като държавата няма никакви ангажименти към гражданите, значи не трябва да плащаме никакви данъци.

Държавата няма право да се меси в моята и която и да е фирма, когато става въпрос за недоволни работници ! Има си профсъюзи,закони и независим съд!

Не е анархист а е червен руски трол.

Ето затова сме на този хал, понеже работодателите не искат да спазват никакви правила и закони. Кой ти дава право да не плащаш на работниците си, и да няма кой да ти потърси отговорност? Ето това е анархия.

Държавата сме всички ние! Правителството има право и задължение да контролира по Конституция всичко нередно което се случва на територията на Р. България. Има КТ който е закон. Има и Данъчни и счетоводни закони които частника редовно нарушава и пример е Ковачки. Има Испекция по труда която също има право да ти влезне в фирмата. ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ И ЯВНО ИЛИ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ИЛИ СИ ПОДЕНИЯ ИДИОТ дет са мисли за господ!

в република българия няма синдикат(профсъюс)коjто да защитава правата на работника правата на работника са така орязани че неможе да получи заплатата навреме дори и по съдебен път не изплатени заплати е геноцит за работника (това са пари за хляб вода ел.енергия и др.без които не може да съществува нормален живот ) работника в българия е сравнен с роб роботодателите и партииците са ръка за ръка ( защитават се колективно) работодателите със парите си назначават партииците партииците са финансово зависими от работодателите и не могат да управляват българия

Синдикатите си ги назначиха от Партията в началото на прехода. Тия същите синдикати няма сега да вземат да ритат срещу червените дерибеи я. Могат да се правят на синдикати само ако фирмата е държавна, и то ако от Партията им наредят да изпълнят някоя политическа поръчка.

синдикатите винаги са били в услуга на работодателите и преди 10 и сега !

"Държавата не може пряко да се намеси в спора между работници и работодател в Мини "Бобовдол", защото спорът бил "частен". Същата държава обаче, чрез институцията НАП, опрости на разбойника Ковачки 40 милиона!!! дължими данъци! Този дълг, госпожо, като как така държавата го преглътна?! И понеже някой ще се хване за думата - не бил "опростен", а "разсрочен", нека държавата бъде така любезна да ни уведоми как върви "разсроченото" му плащане - ако изобщо е тръгнало!

НАП е държавна и държавата може да вземе отношение. Дали е правилно или не е друг въпрос. Трудовите отношения за частни. Там държавата не само не може а и не трябва да се меси.

Затова сме на това дередже!! Некомпетентни министри, и мишоци във властта! Но ние сме си виновни........! И един бонус от мен, г-жо "мИнистър"- спрете му тецовете като намалите товара, а не да му наливате в джоба-(48.6 MW)

Веднтж министър да каже нещо смислено

В Европа тези рудници не работят вече.Не са еко и добивът не е енергийно ефективен.Това се знае от 20 години и не е Ковачки виновен за това,а тези които през годините си бяха заровили главите в пясъка и си казваха ,че няма да се случи и у нас.За съжаление и минните работници стискаха палци за още някоя година и не правеха нищо за преквалификация...и сега глад,а държавата т.е. всички ще платиме за това безхаберие то е ясно.Както плащаме за Белене,Цанков камък и т.н. и т.н.До като няма осъзната и единна съпротива на тези безобразия и до като виновниците са на свобода и им ръкопляскате угоднически съдбата ви ще е такава.Това е и причината младите и способни хора да напускат страната.

Кажи от кое НПО си? Коя зелена фонадцийка си! решението да се спират ТЕЦ на въглища е от скоро в ЕС. Има фондове за които нашето правителство мълчи и от тия фондове може да се преквалифицират миньорите. Ама ти така лесон го казваш все едно ей сега ще ти поникнат крила и рога и си готов да излетиш. Та това е индустрия от 100 години бе лесно ли се закрива. А между другото ЕБРВ незнайно защо дава пари на България за да копае още повече въглища въпреки че за подобни мръсни поризводства заявява че не дава?

Ковачка нали крепи властта - ще си прай квот си иска?!

Тоя червен гъз крепи вастта? Друга новина: 99% от лястовичките са бели. Това казаха от БСП и РИА Новости.

а не иска....тогава г-жо министър това не е държава ,а джунгла....ОСЪЗНАЙТЕ СЕ КАКВИ ГИ ДРЪНКАТЕ.....

Не знам колко са били жертвите през 44г, т.н. "цвят на нацията", но към момента със сигурност кандидатите за това звание са много повече, а и се увеличават стремително. Има ли несъгласни?

Айде де, не вожели да с8е месят! Пратете данъчни, пратете прокуратурата. СвЕт ще им се завие и на боба и на дола...... Не воже да няма юнаци за присъди поне за 100тена години пандис.

Ми пише, че още на 3-4 октомври са пратени. Ама кой да чете?

Значи държавата няма механизъм с който да накара този крадец да изплати заплатите на работниците???!!! Тези да ги говори на старата ми шапка!

Има, естествено. Нарича се Съдебна система. Ама отдавна е негова. Може да е мошеник, но не е глупак.

+++++++++

Ми той Ковачки много краде.

Коментари - ”Бобовдол” няма да затваря рудник ”Бабино”, ще уволнява | Днес.dir.bg

”Бобовдол” няма да затваря рудник ”Бабино”, ще уволнява

Държавата не може пряко да се намеси в спора между работници и работодател в Мини "Бобовдол". Дружеството е оттеглило предложението си за закриване на мините.

Обратно в новината

Коментари - ”Бобовдол” няма да затваря рудник ”Бабино”, ще уволнява | Днес.dir.bg

Коментари

Второ- казвате, че Вие нямате право да се намесите, тъй като това е спор между работодател и работници и Вие нямате никакво участие. Как нямате участие, при положение, че активите на държавата само в рудник Бабино се равняват на 8 000 000 лв? Защо лъжете? Трето- защо при положение, че мините в Бобов дол бяха дадени на концесия на Ковачки от добрия приятел и съпартиец на Мая Мая Манолова, Господин Борисов три дни не предприе нищо и позволи на Галевата адвокотка да се довстаса в Бобов дол и хитро да изиграе ролята на спасител на рудника, при положение, че именно нейните хора през 2007 г. позволиха това да се случи? По- бърза ли е Манолова от Вас в събирането на електорат за БСП в Бобовдолска Ощина, Вие от ГЕРБ ли спите или всички се интересувате САМО от гласовете на миньорите през Ноемри? Пак питам- защо лъжете? Ако хората не се бяха вдигнали на стачка, щяхте тихомълом да закриете най- големия рудник на Балканите, а до Нова Година и цялата мина в Бобов дол- преританието на цяла община? А може би Г-н Ковачки вече изпра милионите през това дружество, даде Ви обещания дял и вече всички нямате интерес от съществуването на предприятието!? Пък хората...кучета ги яли! Унищожават мина с огромни залежи от въглища, работещите тук знаем, че мината може да ни препитава още десетилетия! Но целта е да обявите рудниците във фалит, за да дойдат вашите хора, да ги купят за жълти снотинкир да назначат техни си хора и да започнат да печелят милиони! Както стана с други непечеливши празни рудници в града, който странно защо пак отвориха врати, след като минаха в частни ръце. Само кажете, защо лъжете и кого лъжете там от микрофона.... ..... Господ има, никой няма да си тръгне от тази земя преди да си плати борчовете пред него, Вие също! Народът е по- силен, когато Господ удари виновните, ще се убедят в това! Не се отказвай Бобов дол, достигна дъното, сега посокота е само една- нагоре! Обичам ви! Желая здраве от сърце!

Уважаема Госпожо Министър, днес излъгахте безсрамно пред цяла България за две неща! Първо уведомлението за закриване на Рудник Бабино е получено в Министерство на Енергетиката не вчера, а преди седмица. Нещо повече- има издадено от Вас разрешение, без което закриването няма как да се случи. Всички в община Бобов дол от седмица не могат да си намерят място, че вече са без работа, съоръженията в рудника се демонтират и експортират от дни, а Вие говорите пред медиите за постъпило вчера искане за закриване! Има разрешение за закриване! Разрешение, дошло от Вас! Рязрешение от преди седмица! Защо лъжете?

Евала, точните въпроси!

Съчувствам на работниците ,но този добив наистина трябва да се закрива ,въглищата са скъпи ,неефективни и са най-големият замърсител ,по света навсякъде се премахват като гориво ,само ние още се топлим и произвеждаме ток на кюмур ,затова ни трябва още един АЕЦ и газов тръбопровод.

България не е Запада, за да мисли за околна среда, тук става въпрос за оцеляване на ръба на мизерията. За хора, които не броят стотинките си, когато влизат в супермаркета е трудно за разбиране! Радвайте се, че не сте на мястото на тези хора! Поздрави!

Cамо AK-47ще промени отношенията работодател/работник,безкръвни революции няма.

Няма да се намеси, защото управляващите защитават интересите на монополите. Освен това преди избори монополите осигуряват вота на работниците си и купуват циганския вот. Та затова на Ковачки нищо нема да му направят, въпреки, че най-вероятно не е спазил трудовото законодателство.

до всички ядрени физици и фенове на тиквата проста и неграмотна, най-тъпоумний измежди премиерите в галактиката и солташак на егмангал. ИА ГИТ проверява изпълнението на действащи правоотношения, така че трудовите възнаграждения, неизплатени или забавени, са обект на проверка. частни мини няма, така че изпълнението на концесионния договор е обект на интерес от принципала, който не е ковачки, простака олигарх, дето не плаща данъци или, извинете, ги разсрочва, след което не ги плаща. приятен ден.

Ковачки и от недосегаемите и никой нищо не може да му направи .

Интересно, а контролът върху спазването на трудовото законодателство не е ли работа на държавата, май тази не знае за какво са я сложили там

Не. Държавата ти е дала закон по който да си търсиш правата когато са нарушени. Не е длъжна да го прави от твое име.

за какво служи тогава инспекцията по труда

Това не е вярно!

Нашият ,ако реши може да уволни правителството.Силен е!

"за бабино не можхем......." мадам министар , моля подажте си оставката и освободете мястото на друг кожто: може да ръководи и отговария за цялата деиност на министерството омръзна ни да ни управляват неможещи всички държави длъжности да бъдат завзети от можещи (със конкурсен изпит включително и перзидент на българия)

Какви ли са тези нови обстоятелства ? Отговора е един-тъй като боко изпитва панически страх от стачки ,обещал е нещо на Ковачки

бая неща не само обеща ами и изпълнява

Миньорите работят за ДС !

Ми не е чак толкова сложен проблема. Баце се изтъпанчва пред всички, държавата поема гаранции за изкупуване на въглищата на по-висока от пазарната цена, тока го увеличават на всички, миньорите си взимат заплатите и всичко е цветя и рози.

Държавата може да следи дали дадената от нея концесия се изпълнява, драга моя. Това направихте ли, или не?

Това какво общо има със заплатите и стачката на миньорите? Що се мешат двете неща?

Не го правят. Знам го от личен опит.

До онзи ден тая буля е била фирмаджийка и в един момент се хваща да бачка в най умрялото министерство ? Тав кво ви говори ? На мен лично ми говори че така наречения бизнес или мръсните капиталисти са решили да ударят кьоравото и да бръкнат още по дълбоко в джоба на работниците. МИ ГЪСКО ЗА КАКВО Е ТОЯ КОДЕКС НА ТРУДА ? ЗА 160 път от 1989г. до сега е променен тоя закон и винаги в ущърб на работника. МИ ТОГАВА ЩОМ ХОРАТА НЯМАТ ЗАПЛАТИ НЕ ИМ ТЪРСЕТЕ И ДАНЪЦИ!

Слепок, жената ти казва, че държавата ще осигури работа и преквалификация, бе! Баси тъпото, дето сте! Как оцелявате?! Фирмаджийка? Ало, казва се собственик на фирма. Фирмата е форма за стопанска дейност. Не са "джии" и "джийки", а развиващи дейност, плащащи данъци и осигуряващи работни места, тъпако. Такива като тебе са "джии" и "джийки", а най-вече сте "...нари" и "...нарки". Комунисти вмирисани в мозъка. Айде на къра и при животните! В естествена среда.

"държавата ще осигури работа и преквалификация",а дали има и грам истина в това твърдение или след три дни ще е същото само че на друго работно място.

И каква по точно "фирмаджийка" е била, ако не е неква тайна...

Държавата продава, а след това - не може да се меси, каква ирония.

и в концесионния договор има 100% залегнали клаузи за които гробарката си трайка и както синдикатите. Щото вземе ли Ковачки да нарушава концесионния договор правителството е задължено да прекрати концесията или да го глобява! Щом неможе Ковача да работи рудника се връща на държавата и тя решава какво да прави! НЯМА ЧАСТНИ РУДНИЦИ ИМА КОНЦЕСИОННЕН ДОГОВОР!

Герберастия

Путлерастия.

Една по една падат фирмите на Ковачки Вчера Булгарплод днес мините утре и той

Те са си виновни, а вие сте виновни,че не четете написаното с малки букви по договорите.Все ще сте откъм страната на булката.Тая м-рка не знае какво говори.

Лошо било при социализма А . ВОТ ВАМ КАПИТАЛИЗЪМ !

Той Ковачки е виден комунист бе. Защо така прави тогава?

лари , ти имаш ли роднина , дето са го изяли прасетата в лагерите ( за неправилно дишане ) ???!!! Явно не...и айде да те замоля да не се изхождаш по форумите...

Държавата не може да се намеси в частно предприятие. Така е. Но дали пък не може да провери далаверите, които са направени и дали са платени данъци. Дали предприятията са купени по закон и на справедлива цена и т.н. Много се размечтах. При Боко няма такива филми. Плащаш ли си рекета си ОК.

Цацаратурата е независима институция и е верен инструмент на червената олигархия. На нея Българският премиер и народно събрание нищо не могат да и кажат, само преките и шефове от БСП и Русия имат влияние там.

Айде , айде още не сме забравили ТИ СИ ГО ИЗБРА !

A какво прави правителството за миньорите, които повече от 24 часа са под земята без вода и храна? ДЕМ на всички гербаджии.

Парадокса е че държавата си скъса задника в опити да спаси далавераджийска дупка, като ЦСКА, а хиляди хора се вълнуваха от сърце за скапания отбор. Виж ся, за миньорите няма как да се намесим. Това са частни взаимоотношения. Много искаме ама не можем.. скапан народ, скапана държава..

В Румъния миньорите направиха революция и разстреляха Чаушеско и сега са добре. У нас миньорите гласуват за БСП и Ковачки и ония си ги експлоатират като животни. Какво да се прави, житейски избори.

В Румъния малко се поуспокоиха работите щото САЩ правят ПРО. Иначе преди 4-5 години ако знаеш какви стачки и протести имаше. Особенно там дето дупчат сега за шистов газ. Недей да цитираш това дет медиите ти го дават че е истина!

След като държавата няма никакви ангажименти към гражданите, значи не трябва да плащаме никакви данъци.

Държавата няма право да се меси в моята и която и да е фирма, когато става въпрос за недоволни работници ! Има си профсъюзи,закони и независим съд!

Не е анархист а е червен руски трол.

Ето затова сме на този хал, понеже работодателите не искат да спазват никакви правила и закони. Кой ти дава право да не плащаш на работниците си, и да няма кой да ти потърси отговорност? Ето това е анархия.

Държавата сме всички ние! Правителството има право и задължение да контролира по Конституция всичко нередно което се случва на територията на Р. България. Има КТ който е закон. Има и Данъчни и счетоводни закони които частника редовно нарушава и пример е Ковачки. Има Испекция по труда която също има право да ти влезне в фирмата. ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ И ЯВНО ИЛИ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ИЛИ СИ ПОДЕНИЯ ИДИОТ дет са мисли за господ!

в република българия няма синдикат(профсъюс)коjто да защитава правата на работника правата на работника са така орязани че неможе да получи заплатата навреме дори и по съдебен път не изплатени заплати е геноцит за работника (това са пари за хляб вода ел.енергия и др.без които не може да съществува нормален живот ) работника в българия е сравнен с роб роботодателите и партииците са ръка за ръка ( защитават се колективно) работодателите със парите си назначават партииците партииците са финансово зависими от работодателите и не могат да управляват българия

Синдикатите си ги назначиха от Партията в началото на прехода. Тия същите синдикати няма сега да вземат да ритат срещу червените дерибеи я. Могат да се правят на синдикати само ако фирмата е държавна, и то ако от Партията им наредят да изпълнят някоя политическа поръчка.

синдикатите винаги са били в услуга на работодателите и преди 10 и сега !

"Държавата не може пряко да се намеси в спора между работници и работодател в Мини "Бобовдол", защото спорът бил "частен". Същата държава обаче, чрез институцията НАП, опрости на разбойника Ковачки 40 милиона!!! дължими данъци! Този дълг, госпожо, като как така държавата го преглътна?! И понеже някой ще се хване за думата - не бил "опростен", а "разсрочен", нека държавата бъде така любезна да ни уведоми как върви "разсроченото" му плащане - ако изобщо е тръгнало!

НАП е държавна и държавата може да вземе отношение. Дали е правилно или не е друг въпрос. Трудовите отношения за частни. Там държавата не само не може а и не трябва да се меси.

Затова сме на това дередже!! Некомпетентни министри, и мишоци във властта! Но ние сме си виновни........! И един бонус от мен, г-жо "мИнистър"- спрете му тецовете като намалите товара, а не да му наливате в джоба-(48.6 MW)

Веднтж министър да каже нещо смислено

В Европа тези рудници не работят вече.Не са еко и добивът не е енергийно ефективен.Това се знае от 20 години и не е Ковачки виновен за това,а тези които през годините си бяха заровили главите в пясъка и си казваха ,че няма да се случи и у нас.За съжаление и минните работници стискаха палци за още някоя година и не правеха нищо за преквалификация...и сега глад,а държавата т.е. всички ще платиме за това безхаберие то е ясно.Както плащаме за Белене,Цанков камък и т.н. и т.н.До като няма осъзната и единна съпротива на тези безобразия и до като виновниците са на свобода и им ръкопляскате угоднически съдбата ви ще е такава.Това е и причината младите и способни хора да напускат страната.

Кажи от кое НПО си? Коя зелена фонадцийка си! решението да се спират ТЕЦ на въглища е от скоро в ЕС. Има фондове за които нашето правителство мълчи и от тия фондове може да се преквалифицират миньорите. Ама ти така лесон го казваш все едно ей сега ще ти поникнат крила и рога и си готов да излетиш. Та това е индустрия от 100 години бе лесно ли се закрива. А между другото ЕБРВ незнайно защо дава пари на България за да копае още повече въглища въпреки че за подобни мръсни поризводства заявява че не дава?

Ковачка нали крепи властта - ще си прай квот си иска?!

Тоя червен гъз крепи вастта? Друга новина: 99% от лястовичките са бели. Това казаха от БСП и РИА Новости.

а не иска....тогава г-жо министър това не е държава ,а джунгла....ОСЪЗНАЙТЕ СЕ КАКВИ ГИ ДРЪНКАТЕ.....

Не знам колко са били жертвите през 44г, т.н. "цвят на нацията", но към момента със сигурност кандидатите за това звание са много повече, а и се увеличават стремително. Има ли несъгласни?

Айде де, не вожели да с8е месят! Пратете данъчни, пратете прокуратурата. СвЕт ще им се завие и на боба и на дола...... Не воже да няма юнаци за присъди поне за 100тена години пандис.

Ми пише, че още на 3-4 октомври са пратени. Ама кой да чете?

Значи държавата няма механизъм с който да накара този крадец да изплати заплатите на работниците???!!! Тези да ги говори на старата ми шапка!

Има, естествено. Нарича се Съдебна система. Ама отдавна е негова. Може да е мошеник, но не е глупак.

+++++++++

Ми той Ковачки много краде.