Лекари ще спират работа, ако не ги защитят със закон от насилие

Медици в няколко големи градове протестират символично срещу насилието над лекари и медицински работници. Медиците заплашиха да спрат работа, ако до 15 юни не бъдат защитени със закон.

Обратно в новината

Коментари - Лекари ще спират работа, ако не ги защитят със закон от насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ОСЪДЯТ ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО НЕ СА СПАЗИЛИ ПРОЦЕДУРИТЕ, С КОЕТО СА ВЪЗПРЕПЯТСТВАЛИ ВОЛНО ИЛИ НЕВОЛНО ПРАВОСЪДИЕТО!!! В ТАЗИ ДЪРЖАВА НАЙ- НАКРАЯ ТРЯБВА ВИНОВНИЦИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ТЪРПЯТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ДЕЙСТВИЯТА СИ!!!!!!

ГОСПОДА КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ НАС - ПАЦИЕНТИТЕ ОТ АРУГАНТНИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО ИСКАТ ПАРИ??????????? ВИЖТЕ АЛЕКСАНДРОВСКА , ОНКОЛОГИЯТА И ДРУГИ - ПОГЛЕДНЕТЕ ДВОРА КАКВИ СКЪПИ КОЛИ КАРАТ ЛЕКАРИТЕ - В КАКВИ СКЪПИ ЖИЛИЩА ЖИВЕЯТ - ОТКЪДЕ ТЕЗИ ПАРИ - ТА ТЕ ВСИЧКИ СА ОТ ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ - ДЕЦА НА ОБИКНОВЕНИ ХОРА ??????????? ЛЪЖАТ ЗА ДИАГНОЗИТЕ - ВИЖТЕ МОРГАТА НА АЛЕКСАНДРОВСКА - ИСТИНАТА - САМО ОТ ОНЗИ ДЕН!!!!!!!???????????? КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ НАС ПАЦИЕНТИТЕ!!!!??????? ЗНАЧИ ЛЕКАРИТЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ПОД МАСА И ЯКО НАД 3000ЛЕВА И ДА УМИРАТ НА МАСАТА ПО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИЯ - ЗА ТЯХ НЯМА МИКАКВИ САНКЦИИ -А ЗА НАС ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА - ДА ИМА! АБЕ ЩЕ ГО УНИЩОЖА, ЩЕ ГИ УБИЯ ЗА ЛЪЖИТЕ И ИЗНУДВАНЕТО - ЗАЩОТО СИ ПРОДАВАМЕ ЖИВОТНИТЕ НА СЕЛО ИЛИ АКО ИМАМЕ ИМОТ В ГРАДА - ГО ПРОДАВАМЕ - ЗА ДА БЪДЕМ ОПЕРИРАНИ! И НАКРАЯ - ДОРИ НЕКАЗВАТ ИСТИСКАТА ДИАГНОЗА - ИЛИ СРЕЗАН ХОЛЕДОХ , ИЛИ ИЗМИСЛЕНА МЕТАСТАЗА ИЛИ СЪРЦЕТО НЕ ИЗДЪРЖАЛО!?? А КАЖЕТЕ МИ - ТО ПОД ЗЕМЯТА И ЛЕКАРСКАТА СОЛИДАРНОСТ - ИДИ И ДОКАЖИ!? ЗАТОВА ЗАКОНА ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ПЪРВО ПАЦИЕНТА И СЛЕД ТОВА ЛЕКАРЯ- ЗАЩОТО ЕДИНИЯТ Е ОТГОВОРЕН ПРЕД БОГ И ПАЦИЕНТ А ДРУГИЯТ СЕ ДОВЕРЯВА НА СВОЯ СПАСИТЕЛ!

ЩО БЕ ТЪПАНАР ДА НЕ КАРАТ ХУБАВИ КОЛИ И ДА ИМАТ ХУБАВИ КЪЩИ.ТЕ СА УЧИЛИ 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ.ЩО НЕ ВИДИШ ГЕРБАДЖИИТЕ И КОМУНИСТИ МУТРИ КАКВИ КОЛИ КАРАТ И В КАКВИ КЪЩИ ЖИВЕЯТ С 8-МИ КЛАС.

ЗАСЛУЖИЛИ ГРАЖДАНИ? Докато се гласуват специални закони и привилегии за медицински служители, полицаи, военни, съдия изпълнители, нотариуси, прокурори, депутати и хората се делят на привилигировани групи и такива без никакви права, НИЩО ХУБАВО ЗА НИКОЙ НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ !!!

Хм, не се бах замислял. Наиситин до къде сме стигнали. Приели сме масовото беззаконие за даденост и гледаме как да спасим поне тези без които не можем. Защо? Би трябвало тези изтрещели, наркоманизирани идиотчета с множество регистрации в полицията отдавана да налагат налъмите в затвора и въобще да не се стига до там да нападат лекари. Реално мен ако ме бяха набили никой никъде ред нямаше да напише.

Напълно подкрепям мнението ти!!!!!! Виждам, че хората използват случая, за да пишат колко са недоволни от медиците, което е размиване на темата!!! Недобросъвестните и престъпващи закона медици трябва да бъдат съдени, КАКТО И ДА СЕ ТИКВАТ В ЗАТВОРА ПОБОЙНИЦИТЕ, ЧИЕТО ПОВЕДЕНИЕ Е РЕЦИДИВ!!! А, ЩОМ ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, НЕСПАЗВАЙКИ ПРОЦЕДУРИТЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН СА ВЪЗПРЕПЯТСТВАЛИ ПРАВОСЪДИЕТО, И ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩО Е ТОЛКОВА СЛОЖНО ДА ИМА РЕД В ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕСВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ?!!! Говорим уж за побойниците, но незнайно с какъв акъл изместваме темата какви били медиците, видиш ли!! Ами направете отделна тема за това какви са медиците и си ги обсъждайте там, защото така като смесвате двете теми, излиза, че защитавате агресивните пияндурници, които, както се разбра, НЕ БИЯТ САМО МЕДИЦИ, А СИ БИЯТ ПО ПРИНЦИП!!!!!!!!

а нас кой ще ни защити от некадърни лекъри и лекърски грешки. Баща ми почина защото бърза помощ отказаха на 3 пъти да се явят. Ако имах възможност и не бях дете и аз щях да упражня насилие на лекъря дошъл след 40 минути и казал "за к'во ни викате той е мъртъв"

Много хора не са наясно, че спешната помощ не е мобилна мединска помощ по всички въпроси. Първо в София има 38 линейки, но в движение са 10-15 защото няма лекари. Никой не иска да работи в спешната. Естествено, че 2/3 от повикванията физически няма как да бъдат облсужени. Не може да викате линейка защото някой се напил или страда от хронично заболяване и се нуждае от грижи. Линейките не са таксита. Ако искате линейките да обслужват населението за щяло и нещало са нужни не 38, а поне 100 линейки за София. Е от къде. Нормално е при 10-15 екипа хора да умират преди да е дошла линейката.

АЛО, ИКОНОМИСТА!? СПЕШНА ПОМОЩ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОБИЛНА - НО НЕ ПО БЪЛГАРСКИ - И НЕ ДРЪНКАЙ ГЛУПОСТИ! КОЛКО СА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ В БЪЛГАРИЯ И ТО ПО ПОГРЕШКА НА СПЕШНА ПОМОЩ , СЪЩО ТАКА ВИЖ ИКОНОМИСТЕ КАКВО СТАВА В МОРГИТЕ НА АЛЕКСАНДРОВСКА - МЛАДИ НЕКАДЪРНИ ЛЕКАРИ СЕ УЧАТ ВЪРХУ ПАЦИЕНТИТЕ И ДОРИ НЕЗНЯТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ ИЛИ ВОДЕЩ ЕКИПА ВЛИЗА МЪРТВО ПИЯН ДА ОПЕРИРА! АКО ПОЧНЕ РАЗСЛЕДВАНЕ ИСТИНСКО - И НЕЗАВИСИМО - ТО МАЙ САМО ДВАМА -ТРИМА ХИРУРЗИ ИЛИ ЛЕКАРИ ЩЕ ИМАТ ПРАВО В ДАДЕНА БОЛНИЦА ДА РАБОТЯТ! НО СПЕШНАТА ПОМОЩ ТРЯБВА МАКСИМУМ ДО 15МИН.ДА БЪДЕ НА МЯСТОТО НА ПРОИЗШЕСТВИЕТО! КОЛАТА ТРЯБВА ДА Е ОБОРУДВАНА ИЗЦЯЛО - Т.Е. ДА БЪДЕ ДОБРЕ МОБИЛНО ЕКИПИРАНА С ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ АПАРАТИ!! А САМИТЕ ЛЕКАРИ ТРЯБВА НА ОПРЕДЕЛЕН ИНТЕРВАЛ ДА СЕ ЯВЯВАТ НА ИЗПИТИ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ! НЕКАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ НА ТЯХ НЕТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДАВА ЗВАНИЕ - ПОГЛЕДНЕТЕ АЛЕКСАНДРОВСКА - В 1-ВА И 2-РА ХИРУРГИЯ Е ПЪЛНО С НЕКАДЪРНИЦИ А ТЕ ВЗЕМАТ БЕЗУМНИ ПАРИ- А ПЪК СИ КРАДАТ ПАЦИНТИТЕ И СЕ ОБИЖДАТ ЗА КАДЪРНОСТ! А БЕ ПЪЛНОБЕЗУМИЕ! ТА ИКОНОМИСТЕ - НЕ БЪЛВАЙ БЪЛВОЧ СРЕЩУ ПАЦИЕНТИТЕ - А ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА!

А знаеш ли защо са дошли след 40 мин.? Защото преди теб са се обадили за някоя или някой 15- годишен, пиян като свиня и са излъгали, че има диабет. НЯМА развита страна в света, в която Бърза помощ да се вика за мерене на температура, на кръвно или за припаднал пиян!

лекЪр?! Боже! И насилието щеше да го възкреси?!

ЛЕКЪР???Ало агресивното дете,научи правописа.Трагедия!

Докато си вземат изпитите със слушалки в ушите и докато лекуват с цел печалба от продажбата на лекарства за какво да се занимаваме с техните лиготии.

А аз като те гледам колко си компетентен си мисля,че ,,не си сам"".Имаш проблем и с комплексите.Иди на психиатър задължително.

аз пэк какво да кажа. две неуспешни операции на рутинна операция. кой да набия че и платих на онзи проф да осакатява.аз какво да правя. пппппппппппппппппппппппппппппппппп.е не трябва де се бием де. но трабва да има осэдени лекари

За съжаление източват касата на гърба на плащащите осигуровки, а не дай си боже да се разболее човек го уморяват за пари.

Най-добре е лекарите ефективно да стачкуват!Тогава малоумното ни общество ще разбере какво значи да няма медицинска помощ.Простакът трябва да се смачка,за да те уважава.

Лекарите са част от това общество, а с този протест искат да се разграничат от него и да бъдат специално защитени, което не е нормално и е дискриминация.

Те и магистрати и полицаи са част от това общество и не стига,че са пълни некъдърници,но са защитени.Защо не плюеш по тях?

Простакът????човека дето си плаща потребителската такса?? човека от чийто здравни вноски се плащат сумати разходи? Какво отношение получаваме от тях. Всеки е брашнян чувал дето да го изтупаш да сиии платиии

Което не пречи пак да си е простак. А една кетегория простаци докато не си плати, не смята че е получил качествен преглед. Качеството се разглежда като равно на цена. Без пари- боклуек. С пари- супер. Частните болници с тази психология си изкарват добри пемчалби- в брой от пациента + от касата- два пъти им се плаща за едно и също.

Ти добре ли си?С мижавата здравна осигуровка,която плащаш се радвай,че получаваш медицинска помощ срещу такса от 2.90лв.Това никъде го няма.

Обществото е срещу хората, които го лекуват - какво остава - хората които го лекуват да отидат да лекуват друго общество, тукашното - кучета го яли...

Обществото не е срещу лекарите, а целта е хората да бъдат противопоставени едни на други и ти добре го знаеш. Постваш това навсякъде.

Даже трябва да спрат да обслужват въобще повикванията докато не бъдат взети моментални мерки!

И ти ли вземаш 50 лв за 5 минути преглед и изписваш от кръста нагоре Аналгин, от кръста надолу Аспирин?

Ами не ходи. Не е задължително. Имаш джи пи. Консултация от професор е 50 лв. Все по професори ли ходиш?

За съжаление, заради някои лекари, които са за бой, страдат всички останали, които си вършат работата съвестно. Друг е фактът, че в България кадърни лекари почти няма останали, само ентусиасти, некадърници и заблудени идеалисти.

След шестнадесет години работа като лекар в Б/ия работих двадесет и две вьв Швеция.Аз разбирам недоволството на колегата който се е подписал като старец.При нас след анкета всред населението на Швеция лекарската професия бе поставена на второ място след амбасадьора.какво ви говори това..уважение което разбира се ни задьлжава ужасно.Нашата работа е тежка,но не по-лека от онази която работих в Б/ия.Сьжалявам че колегите достигат до крайност и избират пацаиентите.Бях две години на служба като военен хирург в Африка,кьдето колкото и да ти е тежко и странно,трябва да поставиш пациентите на ниво Европа.не бих си позволила да избирам.Но...ако някой се отнася така,както с колегите в Б/ия ще забравя професията си.Иначе има оправия срещу ставащото.При нас когато извикаш немотивирано линейка трябва да заплатиш дневният и курс,надницата на шофьора и лекаря,а както има и мед.сестра и на нея.Това не се дискутира.Ако биеш,както за сьжаление якакьв простак си е позволил,директно както за грубост срещу полицай се закопчаваш.Сьжалявам колегите си и смятам че наистина в Б/ия има ужасни и то негативни промени.Псуване,грубничене,побой,убииства и друго от този народ няма да реши проблемите ви драги сьнародници!Трябваше да застанете с правилна бюлетина а не да спите и се инатите.каквото правите го правите за себе си.Но от страни погледнато за сьжаление Родината ни не я очаква доброс този червен паспорт! Поздрави

Браво на такива Лекари като теб . Като ти гледам Трудовия Стаж , сигурно си участвал в Първата Световна Война . Но тогава сте познавали само Трион за ампутация и Хинин за Болести . Днес нещата са променени .Чест ти прави че познаваш буквите .

Искам да имам право да бия лекари, които отказват да ме приемат в болница, въпреки че отивам с направление.

Простако, това, че имаш направление не значи, че състоянието ти е за болница. Какво като си здравно осигурен?! Лимитите са за здравно осигурените.

Аз съм лекар от 30 години, работил съм и в чужбина, къде ли не. Но такава простотия, такава агресия към лечителите не съм срещал досега. Това е защото народа изпростя тотално, даже ИЗТРЕЩЯ. Резултат от липсата на възпитание, липсата на ценостна система, разрухата в образованието, необразованоста издигната в култ от управници като мутрата Борисов и Цветанов- престъпника. Затова като ми дойде пациент вече не чувствам болката му като мой проблем. Отскоро вече НЕ МИ ПУКА за страдащите пациенти, не разговарям с цигани- пациенти по никакъв повод, избирам си да лекувам само такива болни които са ми симпатични. Другите просто ги игнорирам. Това ми помага много да оцелея, но с тези побои вече ми идва много. Мразя тези говеда. Съжалявам колегите от Бърза Помощ които са длъжни да се отзовават на кого ли не. СТАЧКА НАЦИОНАЛНА ефективно на всички лекари е най-доброто решение.

Бягай при движението за права и свободи да опази нежното ти тяло.Да ти издадат специален документ,че колкото и да си некадърен можеш да практикуваш/разбира се без да носиш никаква отговорност/.Можеш спокойно да си бъдеш алкохолик и никой няма да те пипа.Ще ти връчат и документ,че си от ДПСто-да не те бият циганите.извинявам се!Ромите.Преди време много ви защитавах вас "българските медици",но после се увериш с очите и ушите си колко сте корумпирани.Според мен за вас трябва да има специален затвор/и по подобие на военните затвори.

Затвори за побойниците и за тези, които ги насърчават. Отявлено подбуждане към насилие се толерираше твърде дълго и от народното събрание и от медиите.

за теб пък трябва да има: бой, е...е и никакво кино!

деер

Ако погледнем реално циганите са почти 7 млн. Но си прав, че като ги игнорираш живееш по-спокойно!

Тях само ги бият, а те с бездействието си и рекета направо убиват, особено акушер-гинеколозите.

прав сте!Даже бих казал,че заплатите им са прекрасни на фона на средната заплата в България.Все лекарите са жертви.Трябваше и аз да набия някого,когато осакатиха жена ми.

А теб кой те осакати умствено?!

затова не е ултиматум, а едно напълно обосновано искане" Там ви е грешката. Тия черни душици разбират само от ултиматуми.

А мен кой ме пази ???

Абе да спират,тъкмо хората ще живеят по-дълго,аман от специални,утре и учителите ще искат специална защита от учениците,с повече основание даже.Вместо да искат закони да започнат да си изпълняват хипократовата клетва,пък и да ходят да сменят памперси в чужбина след като си възстановят образованието,прав им път, шантажират цялото общество

Да се приеме закон за защита на лекарите и успоредно с това закон за същите при хващане с подкуп,лекарска грешка и некомпетентност!!!

Имаш пред вид работещи такива, нали? Щото и сега небрежността при изпълнението на служебните задължения е наказуема ... но и неприлагаема при тях! А относно защитата им - това е явна форма на дискриминация - те не са ПО-ХОРА от мен в тая държава, тъй че по Конституция би трябвало да сме равни и с тях, и с прокурори, и с полицаи, и с данъчни ... и като равни държавата ни е ДЛЪЖНА да ни осигури равна защита!!!

Защо ще лекувате боклуците? Оставете ги да мрат а вие медици забравете за тази гадна кочина България и стягайте багажа за някоя държава, била тя и африканска. Там ще ви уважават, ще заплащат труда ви подобаващо, ще се чувствате хора.

Е, не си подстрекател, само манипулатор.

Е ДА И НИЕ ОВЧАРИТЕ ИСКАМЕ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН ДА НИ ЗАЩИТАВА ОТ АЙДУЦИТЕ ПО БАЛКАНИТЕ, ЧЕ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СТАНАХА МНОГО И ТАКА ВЕЧЕ НИ Е СТРАХ БЕЗ ЗАКОН ДА ПАСЕМ ОВЦЕТЕ ИЗ БАЛКАНА!

Според мен една от причините да се стигне до малтретиране на лекари в България е, че държавата и обществото си позволиха да принизяват медицинските работници. На мен ми се е налагало да ползвам медицински услуги в чужбина (Англия), където лекарят е на пиедестал, недостъпен (нищо общо с излъчваните сериали). Освен това т

А пък според мен едни побойници не са били наказани, когато е трябвало и сега взеха, че набиха и лекари. Това е всичко. Просто и ясно.

Аз мисля че трябва да чуем и другата страна, преди да съдим некого. Дали не са се държали аругантно нашите медици като са пристигнали , .. и да си изпросили боя. Познато ми е тяхното отношение към некои пациенти.

Хубаво е, че коментарът ти спира навреме... , че с тези пиедестали и недостъпност ставаш смешна. Нещата са несравними . И тук има лекари - светила, но не могат да виреят.

Половинчатите мерки никога не водят до успех. Припомням на колегите от Бърза помощ, че преди десетина години имаше ефективна стачка на службата за Бърза помощ в Дания. За 48 часа цивилното население даде 6 жертви, след което безчувственото и глухо допреди за исканията правителство клекна, а обществото осъзна ясно без кого наистина не може.

Виновниците за този побой да получат адекватно наказание. Кое пречи това да се случи?

Да ги съдят до дупка. Но спирането на работа не е добра идея, застрашава живота и здравето ни. Надявам се, че дотам няма да се стигне.

И по сегашните закони има как да ги наказват, но не го правят и там е проблемът. Полицаите като са защитени от закона сякаш циганите не им налитат с брадви и не им трошат колите.