Коментари - Първи протест срещу служебния кабинет - заради ”Пирин” | Днес.dir.bg

Първи протест срещу служебния кабинет - заради ”Пирин”

Природозащитници организират тази вечер първия протест срещу служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Обратно в новината

Коментари - Първи протест срещу служебния кабинет - заради ”Пирин” | Днес.dir.bg

Коментари

Дааааа, наистина крушата не пада по-далече от дървото. Служебната министърка на МОСВ е племенница на някогашния соц. министър на строежите от 1980-те години Григор Стоичков, който с държавни пари си беше "довел" асфалтов път до вилата си край София с двойна дебелина на асфалта в сравнение с всички околни пътища...

По-голяма глупост и лъжа не съм чел. Тотална дивотия и манипулация.

бързаци са зеленките...успяха да изпреварят всички отново с протестчето си :))))

от безумните протести на тия ми писна, честно. не знам кой нормален ги приема сериозно

На всяка от нашите планини, трябва задължително да има по няколко ски лифта и влека!!!! Колкото повече толкова по-добре!!!! Дали ще са 2, 3, 4, 5 или повече зависи от големината на територията на планината (Стара планина, Родопи, Рила, Пирин и останалите)! Всичко друго е лигавщина и защитаване на не-български интереси, разбира се съобразено с екологичните условия на място! Никой не може да ме убеди, че една просека от няколко метра за лифт или влек и дори писта, ще наруши екологията в дадения район. Не говоря за безогледно строене! Страна, като нашата с уникални условия за туризъм (зимен и летен), вместо да се възползва от природните ни дадености и да се издържа само от туризъм, ние сме я занемарили и не се грижим да има условия за това. Пълно безумие!!!!!

Пълното безумие по принцип се дължи на невежите. Знаеш ли, че след нищожната за тебе просека за лифт идва нова просека за нова писта? А знаеш ли, че с новата писта идват оръдията за сняг? А знаеш ли, че оръдията за сняг безжалостно изсмукват до последно и най-мижавата влага от почвения слой на планината? А знаеш ли, че по тази причина след 20 годишна експлоатация на оръдията за сняг скиорските райони в планините на Западна Европа са вече "патологично" осушени и вече нямат нито нормална растителна покривка, нито СНЯГ за развиване на туризма?

А БЕ ЕКОЛОЗИ ,КОЯ ВЪНШНА СИЛА ВИ ПЛАЩА ? ОТГОВОРЕТЕ МИ САМО ЕДНО : ЗАЩО ВЪВ РАЗВИТИТЕ АЛПИЙСКИ ДЪРЖАВИ КАТО ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИ,АВСТРИЯ И ДР. КИЛОМЕТРИТЕ ПИСТИ И ЛИФТОВЕТЕ СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ ? ТОВА СА ФАКТИТЕ ОСТАНАЛОТО Е ВЪНШНА КОНСПИРАЦИА !

Макар да не съм по образование Еколог ще си позволя да ти отговоря. Защото в изброените от теб "развити европейски държави" километрите планини са също толкова в пъти повече отколкото в България. То малко акъл се иска, не става само с пари продажници такива.

А ти би ли отговорил на простичкия въпрос ако имаш стая 2х2 м ще си купиш ли за нея спалня с размери 3х3 м? в Банско алчните "предприемачи" са построили толкова, хотели, че, за да удовлетворят клиентите си за ски-писти, трябва да има поне 3-4 Пирина наоколо или поне 1 Алпи? Ама явно яко са доминирали подкупите за получаване на разрешения за строеж в района...

Служебният кабинет дойде временно на власт и адски бърза да се нагуши с пари в случай, че някои министри от него не успеят да се намъкнат в следващото такова. Стига сте търгували с уникалната природа на България! Банскалии искат да затрият Пирин, за да се натъпчат с пари за следващите пет поколения.

Зелените са червени.

В Банско да си оправят първо дупките по улиците и тогава да реват за втора кабинка. Шайка негодници - искат да превърнат и Банско в новия Слънчев Бряг.

Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВР. ТОДОРКА. Тъй като долината е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях.

1 месец от мандата на "независимия" президент Радев и действия никакви! нито се бори с корупцията,нито се бори срещу бежанците,нищо не прави освен да говори празни приказки! Пълна пародия на президент е този!!!!

Тролчо, пародията си ти! Без опорните си точки даже си жалък!

... боли истината а..... хахахаха

трябва да прерастнев масов. За реваншизъм, за лъжи, за лицемерие в политиката на това служебно правителство, иззело функциите на постоянно такова. Позор за политиката въобще. Блюдолизци подли и лакоми.

В Австрия и Щвейцария, в Алпите нима няма никакви ски лифтове (за сведение там има хиляди ски лифтове) и нима там някой се оплаква, че било застрашено природното равновесие!?!?!?!?! Как може там нещата да са нормални при действащи хиляди ски лифтове и влекове и си имат чудна природа, а само при нас да не може да се комбинират нещата, така че всички да са доволни!!!!!!!!!!

Така само за информация Австрия е алпийска страна и там планините са много над 2000 метра средна височина.Масово ски пистите са на височина над горските масиви. Главно се използват незалесени трасета. Хайде някой от вас разбирачите да отиде до Австрия или Франция(там е същото) и да подадат заявление че искат да изсекът горски масиви за да направят писта още повече и в природен резерват. Ще ги затворят само заради помислите им, такива са там законите. Престанете да давате примери с АЛПИЙСКИ страни!!!! Има огромна разлика межу тях и България! Единствено Пирин се води алпийски тип но само тип а не че е алпийска планина. Освен това проверете и как са устроени и как се издават разрешителни за каквато и да е дейност в страните които давате за пример.Един от главните протести не е само заради природата ами и стрещу начина по който ще се случат нещата в България!

"Ски Амаде е мрежа от 25 австрийски ски зони, които взети заедно представляват най-голямото пространство за каране в Европа.Ски Амаде предлага 278 лифта и 860 км писти, от които 88% са покрити с изкуствен сняг." Без коментар.

А ти престани да повтаряш опашати лъжи.

Говориш голями глупости!!! С никакви факти не оборваш! Явно ти трябва да отидеш и да провериш на място как стоят нещата в другите държави, а не да плямпаш лъжи зад компа, където очевидно се чувстваш много голямо човече, за разлика от действителността, където си посредствено жалко създание!!!

Оставка за тази веднага, очеваден пример за корупция. Радев махай я ще ти съсипе авторитета

авторитет? На жена му, кобилата?

Ако си върнете лентата назад, ще видите точно същите действия при всяко управление на БСП и ДПС. Радев нямал нищо общо с тях, а? Само с политиката им ;))

Тия усещат властта и започнаха по старо му. А бе Радев, ти за какво дойде, нали промяна щеше да вършиш ?

Бетон и скъпотияяяяяя !!!!!! И банскалийска простотия.

Абе тия ексозащитници, защо не протестират, че в България не се залесява? Защо не протестират, че дървената мафия реже и изнася дървесината от вековните ни гори назапад и захранва тяхната индустрия, а вдига пушилка при изграждане на лифтове и ски писти, коитотака или иначе ще носят приходи в хазната? Защо пречат Витоша да си върне славата на най- посещаваната, зиме и лете българска планина? Как през работно време организират протести ли са професионалисти? А кой им плаща? Тоя кой защитник ли е на интересите на българските граждани или пази своя бизнес от конкуренция?

Че в гробищата няма да отнесеш парите от унищожението на природата, а унищожената природа ще те прати в грибищата на следващия ден, в който отсечел и последното дърво. Планирай си панахидата, тъпо и алчно говедо

d4

отидете лятото на Шилигарника. или на Бъндеришка поляна. и се огледайте, ама хубаво! погледнете и към Тодорка. няма нищо, освен едни голи урви, сипеи и изровени от водите дерета...ама дълбоки дерета! така ще е, докато и последното дърво в Пирин не бъде отсечено! вместо лифтове, хотели, паркинги и други идиотии, банскалии да си укрепят Глазне и да си направят пречиствателна станция! иначе ще страдат от наводнения и ще тънат в собствените си ла.

Както съсипаха черноморието ни и изпраха десетки милиарди в застрояване на хотели,така сега искат да съсипят и планините ни!!! И след това ще се чудят,защо няма туризъм в планините ни,както се случи с нашето море и всичко живо бяга в Гърция,защото там няма бетон!!!! БСП алчната измет се чуди,къде да си опере милиардите разграбенио от народа,по морето вече не остана ,къде да се строи,сега ще започнат планините ни и ще изгонят туристите и от там!!!!

25 000дка се секат на Витоша - защитен природен парк за строеж на цял град Плана. На Пирин 20 000 дка за лифтове и хотели, останалото се изсече от вилнеещите в тоя престъпен хаос берачи на дърва за търговия за огрев. Правете си сметка за последиците, само10% от територията на българия са остана залесени. Трябва да сложим край, Мажоритарни избори и смърт на бсп, герб дпс мафийте. Ние можем да си управляеаме държавата и пез тия октоподи

Погледнете какво е състоянието на връх Тодорка - някога великолепен красавец. Сега - ски - писта за кеф на скиори. Пари се вадят от него. Парииии! Да им заклекне дано! Бъндеришка поляна не е никаква поляна, а заравнено и застроено със съоръжения за ски-спорт място. В което е пълно с автомобили, скиори. Всеки сере и пикае на воля. Мръсотията от човешка дейност пълзи на километри и трови и заразява девствена гора.Редки растения и животни са унищожени напълно. България има т.нар. еко министерство. Което еко-министерство застава зад инвестиционни намерения заради големи печалби от ски-туризъм. Жалко, продажно управление. Какво можеш да очакваш от него да ти пази природните забележителности.

не драматизирай излишно- ските са здраве и по- малко разходи за медицина... Тодорка си е на мястото и все така е красиво...

Идва БСП на власт и веднага алчната измет ,като Цеко Минев,Пеевски,Черепа,Вълка,Дамбовеца,Ковачки и подобни се активизира!!!!! Народът е на ред,само ние може да спрем тази напаст да не се добере до властта отново и да ни съсипе държавата завинаги!!!!!

Каква политика, бе нещастници, какво БСП ви е нападнало? Досега кой свличаше с камиони гората? Защо не отидете да видите какво става, с тайното разрешение на ГРОБ по горите? Озъбили са се едни чукари и оредяли гори. Елате да видите нещастната Лозенска планина, погледнете Родопите, вижте Плана, Рила...Защо мълчахте до днес? Къде бяхте? Или бързо схванахте герберастки те уроци - ние можем и сме добрите, другите всички са гадни и противни! И едно запомнете: няма по-страшни от пребоядисаните комунисти и партийци; а Герберастите всички до един са такива!

Алпите са 94 пъти по-големи от Пирин. дойдоха БСП и се започна. Като със заменките на плажове срещу чукари като Станишев.

но има 300 пъти повече ски писти и лифтове...

Нещастнико, ти знаеш ли, че само ние, бълтарите имаме щастието да притежаваме такова природно бижу като Пирин. Ако той бе на швейцарците, те не биха посволили да се отсече и една клонка без разрешение!

Не повече от 20 000 карат ски. Сложете още 20 000 чужденци. Заради толкова туристи гора не се сече.

Един ски турист носи доход колкото 5-6 летни туриста- смятай. Но не са 20 хил. каращите и чужденците. Много повече са

да бе, хотелите стоят празни!

И как го сметна това - защото картата за лифт е 58 лв, а чадър и шезлонг - 20?

Ех тези хора на абсолютно всичко са готови в името на инвеститорите.Промяна на наредби,сваляне на цените на земята,грубо погазване на законите само и само големият инвеститор да си построй 20 звездният имот които е с голям шанс от фалит,но това не е от значение стига да се застрой всеки терен с хубава гледка. По някой път им се чудя как са готови на всичко за чужденците,а за народа само празни обещания без реализация все едно ще дойде края на света ако политиците ни направят и едно нещо за народа.

ами пуснете още лифтове и още малко писти та да има и за народа

Лифтове ли?А къде място за вилите и хотелите(все пак планините са новите плажове) я не бъди такъв егоист.

Появиха се скоро ТВ репортажи в Европата, че Банско е номер едно за лоу кост ски! Това е непоносимо и тук не дават да пипаме- всичко може да е лоу кост, но за ските няма да ни простят никога- по- скоро Белене ще строим отколкото да пуснат още писти и лифтове на Банско.

Какви "поддържащи дейности" бе тъпак? Природата и горите са съществували милиони години в перфектно състояние преди да се появи някой мазен мутро-инвеститор (и платените му чиновници -клакьори) и да обяснява, че сечта била "поддържаща дейност" и много полезна за екоравновесието.

Ако човек слуша зелените рекетьори, може да си помисли че целия Пирин е бетониран вече и няма нито едно дърво останало, което разбира се, няма нищо общо с истината! Сигурно на протеста журналистите пак ще са повече от протестиращите!

Браво на теб - иди сега да си вземеш 10те заработени лева от Цеко.

Само царят не е разбрал, че е гол. Така и те не видя какво стана с връх Тодорка и Бъндеришка поляна. Тикво тикво! Не можеш ли да проумееш, че природа и ски-писта са несъвместими понятия!

Въпреки "грантовете", ШороШ вече не може да събере повече от 7-8 "умни", "красиви", и "млади"...!!! :::))) Дааа...!!!

Какви "поддържащи дейности" бе тъпак? Природата и горите са съществували милиони години в перфектно състояние преди да се появи някой мазен мутро-инвеститор (и платените му чиновници -клакьори) и да обяснява, че сечта била "поддържаща дейност" и много полезна за екоравновесието.

Няма лошо да се строи, обаче предприемачите да бъдт задължени да насадят по 5 декара гора в държавния горски фонд

Радев свий му сърмите на този лигльо олигархичен.

И аз имам подозрения в "чистотата на техните помисли", алчност до безумие и непрекъснати опити да превърнат Пирин в кенеф като Черноморието ...... П.С. Това правителство не е оторизирано да взема подобни решения това е противозаконно !

Някой ден историята ще съди банскалии заради тяхното варварство.

А дедо Герджиков да обясни не буди ли съмнение подписването на заповед в края на работния ден на 2-ри март и точно преди 3 почивни дни ???

Герджика говори за лифтове ! Ами Алпите са 94 ПЪТИ по големи от Пирин. Ти нямаше ли бизнес с ресторантско оборудване др. Герджиков ?

За каква възстановителна и поддържаща сеч в горите, говорите, бе наглеци? Този "див" дърводобив и сечта от онези, с "правата", това ли е възстановителна сеч? Истинско унищожение! Що пък някой не се излъга, да отиде и залеси, някой и друг декар с растителност?! И като ми дават примери от чужди държави, то тези с примерите, също да се поучат, как другите си опазват природата.

е вие какво учаквате? в името на народа и следващите поколения ли да работи правителството (което и да е то)? ако имате такива учаквания, то тогава вие сте прекалено умни и интелигентни (за възрастта си)...

Нямаме вече никакви (У)чаквания от "прочелия само Винету", а от простите Му последователи (като Ваша немилост) още по-малко...!!! :::))) Дааа...!!!

А СРЕЩУ ЦИГАНИТЕ, КОИТО ИЗСИЧАТ БЕЗОГЛЕДНО В ПЛАНИНИТЕ, КОГА?

Тези са ни братя и са роми. И си имат кучета пазачи - БХК и АзБ.

В момента говориме за Червените цигани, които са хиляди пъти по-разрушителни !

Жалка история. заради пари ще се самоубием.

това правителство е служебно и прави избори, а не решава планински проблеми! А и истинския враг на планината сте вие, платените зелени!

ти колко дъървета посади бе лигльо??

много повече от теб и приятелчетата ти!

Новината не е свъсем коректна. Още миналата година по това време се разгоря битка между Банскалии и екозащитниците. Имаше екоплан за риска, който не беше одобрен и спрян от екопредателите, които поискаха спиране на всякакви строежи. Сега се говори за тотално изсичане на гората, а всъщност става въпрос за разширение на пистата и изграждане на още една писта, с което Банско се надява да привлече още туристи. Тук си припомням и безславния край на проекта на "Витоша ски" преди 2 години, който със същите неясни доводи беше спрян от екозащитниците. И трето - не е тайна, че те получават заплатите си от швейцарската ски асоциация. Така че, нека държавата да смачка предателите. По-добре еко туризъм, нови инвестиции, курорти и развитие на иконо9мкита, отколкото тъпизми на шепа измекяри.

още един лифт

Толкова много лъжи на едно място не бях чел отдавна. Нищо от написаното не отговаря на фактите. Върви на място да видиш какво е Пирин и колко заема пистата от горския пояс на Пирин. Никой не говори за разширение на писта. В новия концесионерски договор става въпрос за 10 пъти повече концесионна площ (ски писти, лифтове...секаф булшит). Швейцарска ски асоциация? хахаха Това да не е фирма, че да плаща бе. Това е асоциация бе АМСАЛАК! Така че КОЙ е платен? Май си ти.

Можеш ли да ни обясниш къде е "екото" в туризма на Банско? Еко беше, по времето на русата сервитьорка в "Орлово гнездо". Сега е индустриален туризъм. Мързеливи псевдоскиори се возят на бусове и ги мързи да изходят 200м пеш. Цяло Банско е одимено от дизелови бусове, коли, камиони, автобуси. А вие искате още!!!

И по-лошо ще става. Няма вече кой да одържи да се напълни държавата с бетон за втори път. Видяхме по времето на Станишев какво се случи по морето!!

d4

И подчертаха какви са мотивите на министъра - с цел защита на особено важни държавни и обществени интереси и осигуряване живота или здравето на гражданите. Да се чете - с цел защита особено важните интереси на "Юлен" и специално на другаря Цеко Минев...

По-добре ски писти и туризъм, вместо наркотици и убийства...

а таааааакаааааааааа е щом тия платени боклуци излизат на протест значи правителството е на правата линия, тия комуняги почват да аресват вече

"Зелените човечета" пак на платен протест. В статията никъде не се казва какво се предвижда да се строи.Ако е 2-ри лифт във Банско , аз съм "ЗА"."Увеличаване с 12.5% на терена за застрояване" Ами ако първоначалните цифри са 50х50 метра това не е нещо сериозно. Пак липсват обективни данни.

Пишеш без да си прочел, да ме прощаваш. Става дума за застрояване зоната Добринище - Банско., а не само за нова кабинка. И в статията пише 12.5 ПЪТИ, а не проценти. Аман от алчни хотелиери и продавачи на апартаменти! Строят като изоглавени, после пискат, че кабинката не можела да поеме всичките зомбита, дето се влачат в Банско.

Калинките на Президента Радев, които НЕ СА на Бесепе, нали?

Нещо друго ли сте очаквали от правителства на БСП?! това им е работата винаги, рри всяко управление

Коментари - Първи протест срещу служебния кабинет - заради ”Пирин” | Днес.dir.bg

Първи протест срещу служебния кабинет - заради ”Пирин”

Природозащитници организират тази вечер първия протест срещу служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Обратно в новината

Коментари - Първи протест срещу служебния кабинет - заради ”Пирин” | Днес.dir.bg

Коментари

Дааааа, наистина крушата не пада по-далече от дървото. Служебната министърка на МОСВ е племенница на някогашния соц. министър на строежите от 1980-те години Григор Стоичков, който с държавни пари си беше "довел" асфалтов път до вилата си край София с двойна дебелина на асфалта в сравнение с всички околни пътища...

По-голяма глупост и лъжа не съм чел. Тотална дивотия и манипулация.

бързаци са зеленките...успяха да изпреварят всички отново с протестчето си :))))

от безумните протести на тия ми писна, честно. не знам кой нормален ги приема сериозно

На всяка от нашите планини, трябва задължително да има по няколко ски лифта и влека!!!! Колкото повече толкова по-добре!!!! Дали ще са 2, 3, 4, 5 или повече зависи от големината на територията на планината (Стара планина, Родопи, Рила, Пирин и останалите)! Всичко друго е лигавщина и защитаване на не-български интереси, разбира се съобразено с екологичните условия на място! Никой не може да ме убеди, че една просека от няколко метра за лифт или влек и дори писта, ще наруши екологията в дадения район. Не говоря за безогледно строене! Страна, като нашата с уникални условия за туризъм (зимен и летен), вместо да се възползва от природните ни дадености и да се издържа само от туризъм, ние сме я занемарили и не се грижим да има условия за това. Пълно безумие!!!!!

Пълното безумие по принцип се дължи на невежите. Знаеш ли, че след нищожната за тебе просека за лифт идва нова просека за нова писта? А знаеш ли, че с новата писта идват оръдията за сняг? А знаеш ли, че оръдията за сняг безжалостно изсмукват до последно и най-мижавата влага от почвения слой на планината? А знаеш ли, че по тази причина след 20 годишна експлоатация на оръдията за сняг скиорските райони в планините на Западна Европа са вече "патологично" осушени и вече нямат нито нормална растителна покривка, нито СНЯГ за развиване на туризма?

А БЕ ЕКОЛОЗИ ,КОЯ ВЪНШНА СИЛА ВИ ПЛАЩА ? ОТГОВОРЕТЕ МИ САМО ЕДНО : ЗАЩО ВЪВ РАЗВИТИТЕ АЛПИЙСКИ ДЪРЖАВИ КАТО ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИ,АВСТРИЯ И ДР. КИЛОМЕТРИТЕ ПИСТИ И ЛИФТОВЕТЕ СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ ? ТОВА СА ФАКТИТЕ ОСТАНАЛОТО Е ВЪНШНА КОНСПИРАЦИА !

Макар да не съм по образование Еколог ще си позволя да ти отговоря. Защото в изброените от теб "развити европейски държави" километрите планини са също толкова в пъти повече отколкото в България. То малко акъл се иска, не става само с пари продажници такива.

А ти би ли отговорил на простичкия въпрос ако имаш стая 2х2 м ще си купиш ли за нея спалня с размери 3х3 м? в Банско алчните "предприемачи" са построили толкова, хотели, че, за да удовлетворят клиентите си за ски-писти, трябва да има поне 3-4 Пирина наоколо или поне 1 Алпи? Ама явно яко са доминирали подкупите за получаване на разрешения за строеж в района...

Служебният кабинет дойде временно на власт и адски бърза да се нагуши с пари в случай, че някои министри от него не успеят да се намъкнат в следващото такова. Стига сте търгували с уникалната природа на България! Банскалии искат да затрият Пирин, за да се натъпчат с пари за следващите пет поколения.

Зелените са червени.

В Банско да си оправят първо дупките по улиците и тогава да реват за втора кабинка. Шайка негодници - искат да превърнат и Банско в новия Слънчев Бряг.

Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВР. ТОДОРКА. Тъй като долината е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях.

1 месец от мандата на "независимия" президент Радев и действия никакви! нито се бори с корупцията,нито се бори срещу бежанците,нищо не прави освен да говори празни приказки! Пълна пародия на президент е този!!!!

Тролчо, пародията си ти! Без опорните си точки даже си жалък!

... боли истината а..... хахахаха

трябва да прерастнев масов. За реваншизъм, за лъжи, за лицемерие в политиката на това служебно правителство, иззело функциите на постоянно такова. Позор за политиката въобще. Блюдолизци подли и лакоми.

В Австрия и Щвейцария, в Алпите нима няма никакви ски лифтове (за сведение там има хиляди ски лифтове) и нима там някой се оплаква, че било застрашено природното равновесие!?!?!?!?! Как може там нещата да са нормални при действащи хиляди ски лифтове и влекове и си имат чудна природа, а само при нас да не може да се комбинират нещата, така че всички да са доволни!!!!!!!!!!

Така само за информация Австрия е алпийска страна и там планините са много над 2000 метра средна височина.Масово ски пистите са на височина над горските масиви. Главно се използват незалесени трасета. Хайде някой от вас разбирачите да отиде до Австрия или Франция(там е същото) и да подадат заявление че искат да изсекът горски масиви за да направят писта още повече и в природен резерват. Ще ги затворят само заради помислите им, такива са там законите. Престанете да давате примери с АЛПИЙСКИ страни!!!! Има огромна разлика межу тях и България! Единствено Пирин се води алпийски тип но само тип а не че е алпийска планина. Освен това проверете и как са устроени и как се издават разрешителни за каквато и да е дейност в страните които давате за пример.Един от главните протести не е само заради природата ами и стрещу начина по който ще се случат нещата в България!

"Ски Амаде е мрежа от 25 австрийски ски зони, които взети заедно представляват най-голямото пространство за каране в Европа.Ски Амаде предлага 278 лифта и 860 км писти, от които 88% са покрити с изкуствен сняг." Без коментар.

А ти престани да повтаряш опашати лъжи.

Говориш голями глупости!!! С никакви факти не оборваш! Явно ти трябва да отидеш и да провериш на място как стоят нещата в другите държави, а не да плямпаш лъжи зад компа, където очевидно се чувстваш много голямо човече, за разлика от действителността, където си посредствено жалко създание!!!

Оставка за тази веднага, очеваден пример за корупция. Радев махай я ще ти съсипе авторитета

авторитет? На жена му, кобилата?

Ако си върнете лентата назад, ще видите точно същите действия при всяко управление на БСП и ДПС. Радев нямал нищо общо с тях, а? Само с политиката им ;))

Тия усещат властта и започнаха по старо му. А бе Радев, ти за какво дойде, нали промяна щеше да вършиш ?

Бетон и скъпотияяяяяя !!!!!! И банскалийска простотия.

Абе тия ексозащитници, защо не протестират, че в България не се залесява? Защо не протестират, че дървената мафия реже и изнася дървесината от вековните ни гори назапад и захранва тяхната индустрия, а вдига пушилка при изграждане на лифтове и ски писти, коитотака или иначе ще носят приходи в хазната? Защо пречат Витоша да си върне славата на най- посещаваната, зиме и лете българска планина? Как през работно време организират протести ли са професионалисти? А кой им плаща? Тоя кой защитник ли е на интересите на българските граждани или пази своя бизнес от конкуренция?

Че в гробищата няма да отнесеш парите от унищожението на природата, а унищожената природа ще те прати в грибищата на следващия ден, в който отсечел и последното дърво. Планирай си панахидата, тъпо и алчно говедо

d4

отидете лятото на Шилигарника. или на Бъндеришка поляна. и се огледайте, ама хубаво! погледнете и към Тодорка. няма нищо, освен едни голи урви, сипеи и изровени от водите дерета...ама дълбоки дерета! така ще е, докато и последното дърво в Пирин не бъде отсечено! вместо лифтове, хотели, паркинги и други идиотии, банскалии да си укрепят Глазне и да си направят пречиствателна станция! иначе ще страдат от наводнения и ще тънат в собствените си ла.

Както съсипаха черноморието ни и изпраха десетки милиарди в застрояване на хотели,така сега искат да съсипят и планините ни!!! И след това ще се чудят,защо няма туризъм в планините ни,както се случи с нашето море и всичко живо бяга в Гърция,защото там няма бетон!!!! БСП алчната измет се чуди,къде да си опере милиардите разграбенио от народа,по морето вече не остана ,къде да се строи,сега ще започнат планините ни и ще изгонят туристите и от там!!!!

25 000дка се секат на Витоша - защитен природен парк за строеж на цял град Плана. На Пирин 20 000 дка за лифтове и хотели, останалото се изсече от вилнеещите в тоя престъпен хаос берачи на дърва за търговия за огрев. Правете си сметка за последиците, само10% от територията на българия са остана залесени. Трябва да сложим край, Мажоритарни избори и смърт на бсп, герб дпс мафийте. Ние можем да си управляеаме държавата и пез тия октоподи

Погледнете какво е състоянието на връх Тодорка - някога великолепен красавец. Сега - ски - писта за кеф на скиори. Пари се вадят от него. Парииии! Да им заклекне дано! Бъндеришка поляна не е никаква поляна, а заравнено и застроено със съоръжения за ски-спорт място. В което е пълно с автомобили, скиори. Всеки сере и пикае на воля. Мръсотията от човешка дейност пълзи на километри и трови и заразява девствена гора.Редки растения и животни са унищожени напълно. България има т.нар. еко министерство. Което еко-министерство застава зад инвестиционни намерения заради големи печалби от ски-туризъм. Жалко, продажно управление. Какво можеш да очакваш от него да ти пази природните забележителности.

не драматизирай излишно- ските са здраве и по- малко разходи за медицина... Тодорка си е на мястото и все така е красиво...

Идва БСП на власт и веднага алчната измет ,като Цеко Минев,Пеевски,Черепа,Вълка,Дамбовеца,Ковачки и подобни се активизира!!!!! Народът е на ред,само ние може да спрем тази напаст да не се добере до властта отново и да ни съсипе държавата завинаги!!!!!

Каква политика, бе нещастници, какво БСП ви е нападнало? Досега кой свличаше с камиони гората? Защо не отидете да видите какво става, с тайното разрешение на ГРОБ по горите? Озъбили са се едни чукари и оредяли гори. Елате да видите нещастната Лозенска планина, погледнете Родопите, вижте Плана, Рила...Защо мълчахте до днес? Къде бяхте? Или бързо схванахте герберастки те уроци - ние можем и сме добрите, другите всички са гадни и противни! И едно запомнете: няма по-страшни от пребоядисаните комунисти и партийци; а Герберастите всички до един са такива!

Алпите са 94 пъти по-големи от Пирин. дойдоха БСП и се започна. Като със заменките на плажове срещу чукари като Станишев.

но има 300 пъти повече ски писти и лифтове...

Нещастнико, ти знаеш ли, че само ние, бълтарите имаме щастието да притежаваме такова природно бижу като Пирин. Ако той бе на швейцарците, те не биха посволили да се отсече и една клонка без разрешение!

Не повече от 20 000 карат ски. Сложете още 20 000 чужденци. Заради толкова туристи гора не се сече.

Един ски турист носи доход колкото 5-6 летни туриста- смятай. Но не са 20 хил. каращите и чужденците. Много повече са

да бе, хотелите стоят празни!

И как го сметна това - защото картата за лифт е 58 лв, а чадър и шезлонг - 20?

Ех тези хора на абсолютно всичко са готови в името на инвеститорите.Промяна на наредби,сваляне на цените на земята,грубо погазване на законите само и само големият инвеститор да си построй 20 звездният имот които е с голям шанс от фалит,но това не е от значение стига да се застрой всеки терен с хубава гледка. По някой път им се чудя как са готови на всичко за чужденците,а за народа само празни обещания без реализация все едно ще дойде края на света ако политиците ни направят и едно нещо за народа.

ами пуснете още лифтове и още малко писти та да има и за народа

Лифтове ли?А къде място за вилите и хотелите(все пак планините са новите плажове) я не бъди такъв егоист.

Появиха се скоро ТВ репортажи в Европата, че Банско е номер едно за лоу кост ски! Това е непоносимо и тук не дават да пипаме- всичко може да е лоу кост, но за ските няма да ни простят никога- по- скоро Белене ще строим отколкото да пуснат още писти и лифтове на Банско.

Какви "поддържащи дейности" бе тъпак? Природата и горите са съществували милиони години в перфектно състояние преди да се появи някой мазен мутро-инвеститор (и платените му чиновници -клакьори) и да обяснява, че сечта била "поддържаща дейност" и много полезна за екоравновесието.

Ако човек слуша зелените рекетьори, може да си помисли че целия Пирин е бетониран вече и няма нито едно дърво останало, което разбира се, няма нищо общо с истината! Сигурно на протеста журналистите пак ще са повече от протестиращите!

Браво на теб - иди сега да си вземеш 10те заработени лева от Цеко.

Само царят не е разбрал, че е гол. Така и те не видя какво стана с връх Тодорка и Бъндеришка поляна. Тикво тикво! Не можеш ли да проумееш, че природа и ски-писта са несъвместими понятия!

Въпреки "грантовете", ШороШ вече не може да събере повече от 7-8 "умни", "красиви", и "млади"...!!! :::))) Дааа...!!!

Какви "поддържащи дейности" бе тъпак? Природата и горите са съществували милиони години в перфектно състояние преди да се появи някой мазен мутро-инвеститор (и платените му чиновници -клакьори) и да обяснява, че сечта била "поддържаща дейност" и много полезна за екоравновесието.

Няма лошо да се строи, обаче предприемачите да бъдт задължени да насадят по 5 декара гора в държавния горски фонд

Радев свий му сърмите на този лигльо олигархичен.

И аз имам подозрения в "чистотата на техните помисли", алчност до безумие и непрекъснати опити да превърнат Пирин в кенеф като Черноморието ...... П.С. Това правителство не е оторизирано да взема подобни решения това е противозаконно !

Някой ден историята ще съди банскалии заради тяхното варварство.

А дедо Герджиков да обясни не буди ли съмнение подписването на заповед в края на работния ден на 2-ри март и точно преди 3 почивни дни ???

Герджика говори за лифтове ! Ами Алпите са 94 ПЪТИ по големи от Пирин. Ти нямаше ли бизнес с ресторантско оборудване др. Герджиков ?

За каква възстановителна и поддържаща сеч в горите, говорите, бе наглеци? Този "див" дърводобив и сечта от онези, с "правата", това ли е възстановителна сеч? Истинско унищожение! Що пък някой не се излъга, да отиде и залеси, някой и друг декар с растителност?! И като ми дават примери от чужди държави, то тези с примерите, също да се поучат, как другите си опазват природата.

е вие какво учаквате? в името на народа и следващите поколения ли да работи правителството (което и да е то)? ако имате такива учаквания, то тогава вие сте прекалено умни и интелигентни (за възрастта си)...

Нямаме вече никакви (У)чаквания от "прочелия само Винету", а от простите Му последователи (като Ваша немилост) още по-малко...!!! :::))) Дааа...!!!

А СРЕЩУ ЦИГАНИТЕ, КОИТО ИЗСИЧАТ БЕЗОГЛЕДНО В ПЛАНИНИТЕ, КОГА?

Тези са ни братя и са роми. И си имат кучета пазачи - БХК и АзБ.

В момента говориме за Червените цигани, които са хиляди пъти по-разрушителни !

Жалка история. заради пари ще се самоубием.

това правителство е служебно и прави избори, а не решава планински проблеми! А и истинския враг на планината сте вие, платените зелени!

ти колко дъървета посади бе лигльо??

много повече от теб и приятелчетата ти!

Новината не е свъсем коректна. Още миналата година по това време се разгоря битка между Банскалии и екозащитниците. Имаше екоплан за риска, който не беше одобрен и спрян от екопредателите, които поискаха спиране на всякакви строежи. Сега се говори за тотално изсичане на гората, а всъщност става въпрос за разширение на пистата и изграждане на още една писта, с което Банско се надява да привлече още туристи. Тук си припомням и безславния край на проекта на "Витоша ски" преди 2 години, който със същите неясни доводи беше спрян от екозащитниците. И трето - не е тайна, че те получават заплатите си от швейцарската ски асоциация. Така че, нека държавата да смачка предателите. По-добре еко туризъм, нови инвестиции, курорти и развитие на иконо9мкита, отколкото тъпизми на шепа измекяри.

още един лифт

Толкова много лъжи на едно място не бях чел отдавна. Нищо от написаното не отговаря на фактите. Върви на място да видиш какво е Пирин и колко заема пистата от горския пояс на Пирин. Никой не говори за разширение на писта. В новия концесионерски договор става въпрос за 10 пъти повече концесионна площ (ски писти, лифтове...секаф булшит). Швейцарска ски асоциация? хахаха Това да не е фирма, че да плаща бе. Това е асоциация бе АМСАЛАК! Така че КОЙ е платен? Май си ти.

Можеш ли да ни обясниш къде е "екото" в туризма на Банско? Еко беше, по времето на русата сервитьорка в "Орлово гнездо". Сега е индустриален туризъм. Мързеливи псевдоскиори се возят на бусове и ги мързи да изходят 200м пеш. Цяло Банско е одимено от дизелови бусове, коли, камиони, автобуси. А вие искате още!!!

И по-лошо ще става. Няма вече кой да одържи да се напълни държавата с бетон за втори път. Видяхме по времето на Станишев какво се случи по морето!!

d4

И подчертаха какви са мотивите на министъра - с цел защита на особено важни държавни и обществени интереси и осигуряване живота или здравето на гражданите. Да се чете - с цел защита особено важните интереси на "Юлен" и специално на другаря Цеко Минев...

По-добре ски писти и туризъм, вместо наркотици и убийства...

а таааааакаааааааааа е щом тия платени боклуци излизат на протест значи правителството е на правата линия, тия комуняги почват да аресват вече

"Зелените човечета" пак на платен протест. В статията никъде не се казва какво се предвижда да се строи.Ако е 2-ри лифт във Банско , аз съм "ЗА"."Увеличаване с 12.5% на терена за застрояване" Ами ако първоначалните цифри са 50х50 метра това не е нещо сериозно. Пак липсват обективни данни.

Пишеш без да си прочел, да ме прощаваш. Става дума за застрояване зоната Добринище - Банско., а не само за нова кабинка. И в статията пише 12.5 ПЪТИ, а не проценти. Аман от алчни хотелиери и продавачи на апартаменти! Строят като изоглавени, после пискат, че кабинката не можела да поеме всичките зомбита, дето се влачат в Банско.

Калинките на Президента Радев, които НЕ СА на Бесепе, нали?

Нещо друго ли сте очаквали от правителства на БСП?! това им е работата винаги, рри всяко управление