Китайският президент призова за свят без ядрени оръжия

В реч пред ООН в Женева китайският президент Си Цзинпин призова вчера за един свят без ядрени оръжия и за унищожаване на запасите, предадоха АФП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Китайският президент призова за свят без ядрени оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам, нещо смущава в тези швейцарски посещения. Китай си сътрудничеше с Кадафи и имаха поне за мащабите на Либия сериозни планове, но в последствие Либия беше разрушена, а Кадафи убит. Китайците бяха в прекрасни отношения с Дилма Русева, имаше доверителни срещи само в рамките на БРИКС и съвместни планове. Лани имаше обаче страхотна кампания за финансови нередности в Бразилия, а сега вече за Бразилия почти нищо не се чува. Дали е защото сега в Бразилия всичко се е подобрило или това беше част от де-факто преврат и вече е завършило незаконното отстраняване от власт от външни сили на приятел на Пекин. За Давос: освен цялата патаклама там идват и дърпачи на конците на западните демокрации, в чиито интереси (а може би с участието под някаква форма на някои от кукловодите) бяха разрушени Либия, убит Кадафи, свалена от власт Дилма и какво ли още не. Разбира се не винаги може да се отговаря веднага и твърдо, но на дали е умерено, не да пратиш някакъв чиновник, а лично да отидеш във ваканционния бардак на тези дето така са постъпили с познатите ти, с които си бил в добри отношения и там да те посрещат така радушно и радостно... А после в допълнение повторение на исканията на Обама с осемгодишна давност, за които му бе дадена наградата на Алфреддинамита с цел медийна обработка и за радост на Пентагона, активно работещ за изграждане инфраструктурата на мълниеносни, всестранни или поне многостранни обезглавяващи и обезоръжаващи удари. Но да се надяваме, че китайците знаят добре какво правят в перспектива и първото впечатление не е определящото.

Тоя китайски президент Си Цзинпин е голям майтапчия и призова вчера за един свят без ядрени оръжия и за унищожаване на запасите! Драги, нали Русия без ядрено оръжие става Зимбабве и ти ще гепиш Сибир без нито един изстрел! Мобилизационния потенциал на Китай е 510 милионна армия, а на цялата Русия с нейните 140 милиона поданици едва 40! Голям гявол е тоя!

Така е, майтапчия си е. Ти мани мобилизационния потенциал, ама човека иска и "достойна световна икономика" - демек, "вие давайте и изнасяйте производствата при нас, пък някой ден като решим, единственото което ще правите е да питате за цената".

Когато бяха бедни и гладни и комунисти през ум не им минаваше да унищожават ядрените оръжия! Сега, когато забогатяха и се изборжуазиха, видяха, че на този свят има и хубави неща, които могат да загубят станаха пацифисти. Е, де да могат и руснаците да се замогнат и да осъзнаят какво могат да загубят при една ядрена война, ама надали. Досега от тях се чува само, че имат най-голямата бомба, най-големия самолет, най-голямата подводница(потъналата) - с други думи всичко най-най за унищожение и нищо за съзидание.

Има логика - без ядрени оръжия би било по-добре за Китай като се има предвид икономическата му мощ, популацията и моментното състояние на въоръжените сили.

"Ядрените оръжия трябва да бъдат забранени напълно и унищожени, за да изградим свят без ядрени оръжия" Добра идея. Хора взаимно и тотално да се изпаряват е доста налудничава идея в самата си същност. Но инатчии като Израел, Индия, Пакистан и С. Корея едва ли ще се откажат така лесно от ядрените си оръжия.

За тях не знам, но Путин 100% няма да се откаже, Русия без ядрено оръжие веднага ще се разпадне и най-апетитната и част ще бъде гепена от Китай! А Израел, Индия, Пакистан и С. Корея се оправят добре и без ядрено оръжие, за разлика от Русия, тя само това има като коз, нищо друго!

политическа византийщина. Една от водещите ядрени държави призовава за...свят без такива, като същевременно не е спирала с разработките! Странна логика, но вече сме я виждали в миналото.

Толкова са много че ако тръгнат само с атомни бомби могат да бъдат спрени